Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

31 May 2020
00:11 uur

Taxisector kondigt juridische stappen aan tegen Vlaamse taxihervorming

Metro

08/11/2019 - 16:35

De Vlaamse regering heeft het uitvoeringsbesluit goedgekeurd dat moet toelaten dat het Vlaamse taxilandschap wordt hervormd op 1 januari. Vlaanderen hoopt met de nieuwe regels de taxi goedkoper te maken. De taxisector zelf is niet te spreken over de hervormingsplannen. Die plannen komen volgens de sector neer op een “verregaande deregulering” die “het voortbestaan van […] Het bericht Taxisector kondigt juridische stappen aan tegen Vlaamse taxihervorming verscheen eerst op Metro.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP METRO

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Taxisector waarschuwt Weyts voor negatieve gevolgen van té radicale taxihervorming (15/05/2018 - Het Nieuwsblad)
  In een open brief aan Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) waarschuwen de sociale partners van de Vlaamse taxisector dat het ongewijzigd doorvoeren van het huidige ontwerpdecreet over het bezoldigd individueel vervoer, ernstige gevolgen zal hebben voor de Vlaamse steden.
  [naar artikel]
 2. Courtois overweegt juridische stappen tegen Spaanse krant (26/10/2018 - Het Belang van Limburg)
  Thibaut Courtois kondigt juridische stappen aan tegen de krant El País. Die had geschreven dat hij “bleek uit trok” toen hij hoorde dat hij opnieuw zou samenwerken met Antonio Conte of José Mourinho bij Real Madrid. “Leugens die me beschadigen als professional”, zegt Courtois.
  [naar artikel]
 3. Taxisector waarschuwt Weyts voor negatieve gevolgen van té radicale taxihervorming (15/05/2018 - Metro)
  In een open brief aan Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) waarschuwen de sociale partners van de Vlaamse taxisector dat het ongewijzigd doorvoeren van het huidige ontwerpdecreet over het bezoldigd individueel vervoer, ernstige gevolgen zal hebben voor de Vlaamse steden. De werkgevers en werknemers van de taxisector willen met hun open brief aan de minister duidelijk maken dat ze niet tegen een hervorming zijn. Ze zijn het zelfs eens met de motiveringen voor deze hervorming, namelijk een modernisering en een democratisering van de sector, zodat de taxi een volwaardige partner wordt in het Vlaamse mobiliteitsbeleid. De sociale partners signaleren in de huidige tekst addertjes onder het gras. Die kunnen leiden tot belastingontduiking, hamburgerjobs, ongecontroleerde prijsstijgingen en taxi-oorlogen in onze steden. Werkgevers en werknemers willen van de minister Weyts dan ook een aantal aanpassingen in het ontwerpdecreet om misstanden te voorkomen. Zo pleiten ze voor een stringente wetgeving die platformen verplichtingen oplegt inzake transparantie, zodat belastingontduiking of – ontwijking en het niet vervullen van sociale verplichtingen uitgesloten wordt. Ze willen ook het behoud van een begrenzingssysteem voor het aantal taxivergunningen voor individueel vervoer en beperkende maatregelen voor (leeg) rondrijdende straattaxi’s. Ze eisen voorts minimumtarieven voor straat- en standplaatstaxi’s, zodat multinationals de markt niet kunnen inpalmen door middel van wurgprijzen, om nadien de taxiprijzen ongecontroleerd de hoogte in te jagen. Ze streven een algemene prijsdaling van taxiritten na door taxi-delen verder uit te werken en willen extra hefbomen voor de steden en gemeenten, zodat die de leefbaarheid van de sector op hun grondgebied kunnen waarborgen en overlast kunnen voorkomen. bron: Belga Het bericht Taxisector waarschuwt Weyts voor negatieve gevolgen van té radicale taxihervorming verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 4. EU dreigt met juridische stappen tegen Hongarije na machtsgreep Viktor Orban (12/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen heeft vandaag gedreigd met juridische stappen tegen Hongarije, omdat het land erg verregaande...
  [naar artikel]
 5. Lukaku countert voodoobeschuldiging en overweegt juridische stappen (10/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Romelu Lukaku overweegt juridische stappen tegen Evertoneigenaar Ferhad Moshiri. Die beweerde gisteren op een aandeelhoudersvergadering dat de Rode...
  [naar artikel]
 6. Belgisch model onderneemt juridische stappen nadat hij vergeleken wordt met Jos Brech (13/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een fotomodel gaat juridische stappen nemen tegen media die hem hebben vergeleken met Jos Brech, de verdachte van de betrokkenheid bij de dood van...
  [naar artikel]
 7. Apple dreigt met juridische stappen tegen personeelsleden die bedrijfsinfo lekken (13/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Apple waarschuwt zijn personeel om te stoppen met het lekken van bedrijfsinformatie naar de media, onder dreiging van mogelijke juridische stappen...
  [naar artikel]
 8. Taxisector niet helemaal gelukkig met de Vlaamse taxiplannen (20/04/2018 - VRT NWS)
  Vanuit de taxisector komen gemengde reacties op de nieuwe regelgeving voor taxi's van de Vlaamse regering. Er is tevredenheid dat de regelgeving een update krijgt, maar er heerst ook ongenoegen over de zogenoemde straattaxi's die er zullen komen.
  [naar artikel]
 9. Vlaamse regering maakt zich op voor juridische strijd (29/03/2019 - De Morgen)
  De Vlaamse regering heeft een advocaat aangesteld om eventueel juridische stappen te ondernemen in het Dieselgate-schandaal. Dat heeft minister van Leefmilieu Joke Schauvliege (foto, CD&V) gezegd in het Vlaams Parlement.
  [naar artikel]
 10. Britse regulator dreigt met juridische stappen tegen Ryanair (28/09/2017 - Het Belang van Limburg)
  De Britse luchtvaartautoriteit (civil aviation authority) dreigt met juridische stappen tegen luchtvaartmaatschappij Ryanair omdat die passagiers systematisch zou misleid hebben over hun rechten bij het annuleren van hun vlucht. Dat schrijven Britse media donderdag.
  [naar artikel]
 11. Gatz onderneemt geen juridische stappen tegen Netflix-reeks ‘13 Reasons Why’ (18/05/2017 - Het Belang van Limburg)
  Vlaams minister van Media Sven Gatz onderneemt geen juridische stappen tegen de Amerikaanse streamingdienst Netflix voor de reeks ‘13 Reasons Why’. Er bestaat wel een juridische hefboom om forser op te treden, maar die wil de minister niet gebruiken omdat het gaat om een “zwaarwichtige procedure” die neigt naar censuur en “niet in verhouding staat tot de gestelde problematiek”. Groen-parlementslid Elke Van den Brandt reageert ontgoocheld. Zij roept de minister op te onderzoeken welke juridisch stappen wél mogelijk zijn.
  [naar artikel]
 12. Brussel overweegt juridische stappen tegen taxidienst Heetch (12/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het kabinet van Brussels Mobiliteitsminister Pascal Smet (sp.a) overweegt juridische stappen tegen de taxidienst Heetch. Dat bevestigt
  [naar artikel]
 13. Kalmthout neemt juridische stappen tegen komst nieuw asielcentrum (11/02/2020 - VRT NWS)
  De gemeente Kalmthout gaat juridische stappen zetten tegen de komst van een tijdelijk asielcentrum. Volgens de gemeente is de locatie, een oud schoolgebouw aan de Putsesteenweg, niet geschikt om asielzoekers op te vangen.
  [naar artikel]
 14. Prins Laurent zwijgt over juridische stappen op Gents Te Deum (21/07/2018 - Het Nieuwsblad)
  Prins Laurent geeft in Gent geen commentaar over de juridische stappen die hij vrijdag heeft aangekondigd tegen de vermindering van zijn dotatie. Hij is samen met prinses Claire in Oost-Vlaanderen ontvangen voor het Te Deum in de Sint-Baafskathedraal.
  [naar artikel]
 15. Federale politie onderzoekt juridische stappen tegen Vlaams Belang (08/06/2018 - De Standaard)
  De federale politie onderzoekt of het juridische stappen kan nemen tegen Vlaams Belang, nadat de politieke partij het logo van de politiedienst heeft geplaatst bij een bericht op Facebook. Aangezien het logo een beschermd merk is, had ze daarvoor eerst toestemming moeten vragen, klinkt het.
  [naar artikel]
 16. Federale politie onderzoekt juridische stappen tegen Vlaams Belang (08/06/2018 - De Standaard)
  De federale politie onderzoekt of het juridische stappen kan nemen tegen Vlaams Belang, nadat de politieke partij het logo van de politiedienst heeft geplaatst bij een bericht op Facebook. Aangezien het logo een beschermd merk is, had ze daarvoor eerst toestemming moeten vragen, klinkt het.
  [naar artikel]
 17. Dries Van Langenhove onderneemt juridische stappen tegen Universiteit Gent (24/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Dries Van Langenhove onderneemt juridische stappen tegen de Universiteit Gent. Dat zegt hij aan Belga. De oprichter van Schild & Vrienden werd 3...
  [naar artikel]
 18. Dries Van Langenhove onderneemt juridische stappen tegen Universiteit Gent: "Ik wil mijn diploma halen" (24/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Dries Van Langenhove onderneemt juridische stappen tegen de Universiteit Gent. Dat zegt hij aan Belga. De oprichter van Schild & Vrienden werd 3...
  [naar artikel]
 19. Pesticidesector naar Raad van State tegen Waals verbod op Roundup (24/08/2017 - Het Nieuwsblad)
  Phytofar, de Belgische Vereniging van de Industrie van Gewasbeschermingsmiddelen, is naar de Raad van State gestapt tegen het Waals verbod op het gebruik van producten op basis van glyfosaat, zoals Roundup. Dat meldt L’Echo. Eerder zette de organisatie ook al gelijkaardige stappen tegen de Brusselse maatregelen. Ook tegen de Vlaamse beslissingen plant Phytofar juridische stappen.
  [naar artikel]
 20. Taxisector richt pijlen op Weyts (24/01/2019 - Knack)
  In de aanloop naar de stemming van het taxidecreet in het Vlaams Parlement, voeren de werkgevers en vakbonden van de Vlaamse taxisector hun acties op. Zo zal vrijdag een honderdtal taxi's uit protest in de vroege ochtend door het centrum van Dworp, de woonplaats van minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA), rondtoeren.
  [naar artikel]
 21. Pesticidesector naar Raad van State tegen Waals verbod op Roundup (24/08/2017 - Knack)
  Phytofar, de Belgische Vereniging van de Industrie van Gewasbeschermingsmiddelen, is naar de Raad van State gestapt tegen het Waals verbod op het gebruik van producten op basis van glyfosaat, zoals Roundup. Dat meldt L'Echo donderdag. Eerder zette de organisatie ook al gelijkaardige stappen tegen de Brusselse maatregelen. Ook tegen de Vlaamse beslissingen plant Phytofar juridische stappen.
  [naar artikel]
 22. Pesticidesector naar Raad van State tegen Waals verbod op Roundup (24/08/2017 - De Standaard)
  Phytofar, de Belgische Vereniging van de Industrie van Gewasbeschermingsmiddelen, is naar de Raad van State gestapt tegen het Waals verbod op het gebruik van producten op basis van glyfosaat, zoals Roundup. Dat meldt L’Echo donderdag. Eerder zette de organisatie ook al gelijkaardige stappen tegen de Brusselse maatregelen. Ook tegen de Vlaamse beslissingen plant Phytofar juridische stappen.
  [naar artikel]
 23. Brussels gewest onderzoekt juridische stappen tegen beperking aantal asielaanvragen (07/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het Brussels gewest onderzoekt of het juridische stappen kan nemen tegen het beperken van het aantal asielaanvragen tot 50 per dag. Minister Pascal...
  [naar artikel]
 24. Gatz onderneemt geen juridische stappen tegen Netflix-reeks '13 Reasons Why' (18/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Vlaams minister van Media Sven Gatz onderneemt geen juridische stappen tegen de Amerikaanse streamingdienst Netflix voor de reeks '13 Reasons
  [naar artikel]
 25. Gatz onderneemt geen juridische stappen tegen Netflix-reeks '13 Reasons Why' (18/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Vlaams minister van Media Sven Gatz onderneemt geen juridische stappen tegen de Amerikaanse streamingdienst Netflix voor de reeks '13 Reasons
  [naar artikel]
 26. Gatz onderneemt geen juridische stappen tegen Netflix-reeks '13 Reasons Why' (18/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Vlaams minister van Media Sven Gatz onderneemt geen juridische stappen tegen de Amerikaanse streamingdienst Netflix voor de reeks '13 Reasons
  [naar artikel]
 27. De Woonzaak denkt na over juridische stappen na startnota: te weinig inspanningen voor (sociale) huurders (19/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  'De Woonzaak', een initiatief van huurdersbonden en armoedeorganisaties, maar ook van vakbonden en Beweging.net, denkt na over juridische stappen...
  [naar artikel]
 28. Taxisector gaat massaal protesteren in thuisgemeente van Ben Weyts (24/01/2019 - Het Nieuwsblad)
  In de aanloop naar de stemming van het taxidecreet in het Vlaams Parlement, voeren de werkgevers en vakbonden van de Vlaamse taxisector hun acties op. Zo zal vrijdag/morgen een honderdtal taxi’s uit protest in de vroege ochtend door het centrum van Dworp, de woonplaats van minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA), rondtoeren.
  [naar artikel]
 29. Dries Van Langenhove onderneemt juridische stappen tegen Universiteit Gent (24/09/2018 - De Morgen)
  Dries Van Langenhove onderneemt juridische stappen tegen de Universiteit Gent. Dat zegt hij aan Belga. De oprichter van Schild & Vrienden werd 3 weken geleden door de universiteit geschorst, nadat zijn studentenvereniging in opspraak kwam. Maar Van Langenhove wil alsnog zijn rechtendiploma behalen en eist zijn plaats als studentenvertegenwoordiger in de Raad van Bestuur op.
  [naar artikel]
 30. Unia onderneemt juridische stappen en contacteert Pano-ploeg om bezwarende screenshots te verzamelen (06/09/2018 - Het Belang van Limburg)
  Het gelijkekansencentrum Unia onderneemt juridische stappen tegen Schild en Vrienden en contacteert het parket en de Pano-ploeg. Dat meldt Unia donderdag in reactie op de Pano-reportage van woensdagavond.
  [naar artikel]
 31. Unia onderneemt juridische stappen en contacteert Pano-ploeg om bezwarende screenshots te verzamelen (06/09/2018 - Het Nieuwsblad)
  Het gelijkekansencentrum Unia onderneemt juridische stappen tegen Schild en Vrienden en contacteert het parket en de Pano-ploeg. Dat meldt Unia donderdag in reactie op de Pano-reportage van woensdagavond.
  [naar artikel]
 32. Voka over juridische stappen rond lawaaihinder Brussels Airport: "Nieuwe escalatie van vechtfederalisme" (14/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Werkgeversorganisatie Voka Vlaams-Brabant heeft begrip voor de juridische stappen die een tiental Vlaams-Brabantse gemeenten en de provincie...
  [naar artikel]
 33. GO! overweegt klacht na telefoontje van Dries Van Langenhove naar huis leerkracht (12/03/2019 - De Standaard)
  Het Gemeenschapsonderwijs (GO!) bekijkt welke juridische stappen het kan ondernemen tegen Dries Van Langenhove. Die had een leerkracht op zijn privéadres opgebeld over een les rond racisme. Net vandaag kondigt Vlaams Belang aan dat de lijsttrekker zaterdag spreekt aan de zijde van een bekende Britse extreemrechtse activist.
  [naar artikel]
 34. Casino Middelkerke – “Juridische stappen van Willemen zijn een wanhoopspoging” (05/04/2019 - Metro)
  Bouwgroep Willemen onderneemt juridische stappen tegen de gemeente Middelkerke, na de beslissing van het gemeentebestuur om de geplande bouw van het casino stop te zetten. Burgemeester Jean-Marie Dedecker had zich aan die demarche verwacht, maar maakt zich absoluut geen zorgen. “Ze mogen juridische stappen ondernemen, dat schrikt ons niet af. Wij doen gewoon voort. Ik zie dit als een wanhoopspoging om hun imago nog wat te redden”, reageert Dedecker. Ondertussen heeft het Middelkerkse gemeentebestuur al plannen gemaakt om komende zomer op de site voorlopig een reuzenrad te plaatsen. De attractie zou moeten toegankelijk zijn vanaf 7 juni, net voor het jaarlijkse Bierweekend in de kustgemeente. Middelkerke kondigde vorige week aan dat ze de procedure voor de realisatie van het nieuwe casino heeft beëindigd. Er werden vooral gebreken aangehaald bij de uitvoering en bij de gunning van het project. Huidig burgemeester Jean-Marie Dedecker toonde zich de voorbije legislatuur al kritisch tegenover de gunningsprocedure die uiteindelijk werd toegekend aan de Groep Willemen. Naar mogelijk gesjoemel bij de toekenning loopt ook een gerechtelijk onderzoek. Maar de bouwgroep laat het daar niet bij en kondigt dus juridische stappen aan, via dochteronderneming Testerep, tegen de eenzijdige beslissing om de overeenkomst stop te zetten. Het bedrijf ontkent dat het een gebrekkige uitvoering kan worden verweten. Willemen vraagt een schadevergoeding, niet alleen voor de al gedragen kosten maar ook voor de reputatieschade. Een bedrag werd niet vrijgegeven, maar bij het bedrijf klinkt het dat men mikt op “miljoenen euro’s”. bron: Belga Het bericht Casino Middelkerke – “Juridische stappen van Willemen zijn een wanhoopspoging” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 35. Buurt overweegt juridische stappen na afsluiting straat: “Bestuur is zoals Trump. Die sluit ook grenzen af zonder overleg” (18/06/2017 - Het Nieuwsblad)
  Bewoners in de Neerkamstraat in Merchtem en Schermershoek in Asse vragen om Mollem-Dorp niet af te sluiten, maar de gemeenteraad van Asse besliste daar anders over. De bewoners gaan juridische stappen nemen.
  [naar artikel]
 36. Taxisector legt morgen Brussel lam uit protest tegen Uber (26/03/2018 - VRT NWS)
  Wie morgen naar de hoofdstad moet, neemt het best de trein of de metro. De taxisector is van plan om verschillende belangrijke verkeersassen tijdelijk te blokkeren. Bovendien is er ’s middags een betoging gepland en kan een thuismatch van de Rode Duivels ook ’s avonds nog verkeershinder veroorzaken.
  [naar artikel]
 37. Woonwagenbewoners zetten juridische stappen (17/03/2020 - Gazet van Antwerpen)
  De bewoners van het woonwagenterrein in Deurne zetten hun verzet verder tegen de beslissing van de stad dat ze tegen 2023 hun thuis moeten verlaten. Na het starten van een petitie, stappen ze nu naar het Agentschap Binnenlands Bestuur (ABB) om de beslissing te laten vernietigen.
  [naar artikel]
 38. #metoo in het vrouwenpeloton: nu ook juridische klacht tegen omstreden manager: “Ik moest wel naar de politie stappen” (26/08/2019 - Het Nieuwsblad)
  Naast een onderzoek bij het hoogste internationale wielerorgaan UCI wegens seksueel grensoverschrijdend gedrag heeft de Antwerpse manager Patrick Van Gansen (54) nu ook een juridische klacht aan zijn been. “Nu hij overal verkondigt dat ik een relatie met hem had, moest ik wel naar de politie stappen”, zegt wielrenster Chloë Turblin (23), die lang zweeg uit angst. “Je machtspositie zo misbruiken ten opzichte van jonge vrouwen is onacceptabel.”
  [naar artikel]
 39. Busramp Sierre: 'Nederland eist inzicht en neemt juridische stappen' (10/03/2017 - Knack)
  Nederland neemt juridische stappen om duidelijkheid te krijgen over de oorzaak van de busramp in 2012 in het Zwitserse Sierre, meldt de krant Algemeen Dagblad.
  [naar artikel]
 40. Advocaat Vangheluwe overweegt juridische stappen na nieuwe klacht: “Dit is de grootste zever die er is” (12/12/2017 - Het Nieuwsblad)
  De advocaat van Roger Vangheluwe beraadt zich over juridische stappen nadat een 36-jarige man in ‘Dag Allemaal’ beweert dat hij als kind door de voormalige bisschop van Brugge misbruikt werd. “Het houdt echt niet op”, zegt advocaat Joris Van Cauter. “Dit is de grootste zever die er is. Ik ga mijn cliënt adviseren om stappen te ondernemen omtrent deze niet-aflatende stroom van fantasten.”
  [naar artikel]
 41. ‘Taxisector zaagt tak af waarop hij zit’ (27/03/2018 - De Standaard)
  Brussels minister van Werk Didier Gosuin (Défi) begrijpt de grieven van de taxisector. Maar het verkeer in Brussel verstoren, vindt hij ongepast.
  [naar artikel]
 42. Startnota De Wever: De Woonzaak denkt na over juridische stappen (19/08/2019 - Knack)
  'De Woonzaak', een initiatief van huurdersbonden en armoedeorganisaties, maar ook van vakbonden en Beweging.net, denkt na over juridische stappen na de startnota van informateur Bart De Wever. Ze ontwaren een stempel van Vlaams Belang en zien te weinig inspanningen voor huurders.
  [naar artikel]
 43. Regering overweegt gerechtelijke stappen tegen Caterpillar (08/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De regering bekijkt of er juridische stappen mogelijk zijn tegen het Amerikaanse Caterpillar, dat zijn vestiging in Gosselies wil sluiten. Dat
  [naar artikel]
 44. AB InBev dreigt met juridische stappen tegen blokkade (06/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 45. Nederland eist inzicht in busramp en neemt juridische stappen (10/03/2017 - Het Belang van Limburg)
  Nederland neemt juridische stappen om duidelijkheid te krijgen over de oorzaak van de busramp in 2012 in het Zwitserse Sierre. Zwitserland weigert een bloedmonster van de omgekomen chauffeur te geven. Die zou de bus mogelijk onder invloed van antidepressiva met opzet hebben laten verongelukken, meldt de Nederlandse krant het Algemeen Dagblad vrijdag.
  [naar artikel]
 46. ‘Taxisector zaagt tak af waarop hij zit’ (27/03/2018 - De Standaard)
  Brussels minister van Werk Didier Gosuin (Défi) begrijpt de grieven van de taxisector. Maar het verkeer in Brussel verstoren, vindt hij contraproductief. ‘Je kan geen stad gijzelen.’
  [naar artikel]
 47. Ryanair schrapt honderden vluchten: Peeters overweegt juridische stappen (18/09/2017 - Knack)
  De Ierse lagekostenmaatschappij Ryanair schrapt de komende zes weken 294 vluchten op Charleroi en op Brussels Airport. Minister van Consumentenzaken Kris Peeters (CD&V) laat een onderzoek openen en overweegt juridische stappen.
  [naar artikel]
 48. Weyts dreigt met juridische stappen als parking Westkerke gesloten blijft (20/09/2018 - De Standaard)
  De burgemeester van Oudenburg, Peter Velle (CD&V), heeft beslist dat de snelwegparking van Westkerke, die maandag opnieuw opent na werken, ’s nachts gesloten blijft. Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) schiet met scherp en dreigt met juridische stappen.
  [naar artikel]
 49. Busramp Sierre: Nederland neemt juridische stappen (10/03/2017 - Knack)
  Nederland neemt juridische stappen om duidelijkheid te krijgen over de oorzaak van de busramp in 2012 in het Zwitserse Sierre.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.