Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

04 June 2020
19:55 uur

Vincent Leus verloor zijn dochter door een dronken chauffeur: ‘Echt gelukkig zal ik nooit meer worden’

De Morgen

08/11/2019 - 16:44

Op 11 november 2009 kruist het pad van de 18-jarige Emilie dat van een dronken chauffeur op de meest noodlottige manier. Tien jaar later voert haar vader Vincent Leus nog altijd een strijd tegen alcohol in het verkeer. ‘Echt gelukkig zal ik nooit meer zijn.’


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE MORGEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Vincent Leus: ‘In het begin was ik nog de ouder van een verongelukt meisje, nu denken politici: is hij daar weer?’ (08/11/2019 - De Morgen)
  Op 11 november 2009 kruist het pad van de 18-jarige Emilie dat van een dronken chauffeur op de meest noodlottige manier. Tien jaar later voert haar vader Vincent Leus nog altijd een strijd tegen alcohol in het verkeer. ‘Echt gelukkig zal ik nooit meer zijn.’
  [naar artikel]
 2. Vincent Leus (Fonds Emilie Leus): “Revalidatiecentrum voor verkeers­slachtoffers bezoeken, zal meer effect hebben” (07/07/2019 - VRT NWS)
  “Een revalidatiecentrum bezoeken voor slachtoffers van dronken bestuurders zal meer effect hebben dan geld geven aan een fonds voor verkeersslachtoffers.” Zo reageert Vincent Leus van het Fonds Emilie Leus op het nieuws dat Vlaams Parlementsvoorzitter Kris Van Dijck (N-VA) betrapt werd op rijden onder invloed. Emilie Leus, de dochter van Vincent, kwam tien jaar geleden om het leven in een zwaar verkeersongeval met een dronken bestuurder.
  [naar artikel]
 3. Vader die dochter verloor bij ongeval: "Jeugd gaat veel positiever om met BOB-verhaal dan oudere generaties" (16/02/2018 - VRT NWS)
  Vincent Leus, die zijn dochter in 2009 verloor, heeft verontwaardigd gereageerd op de uitspraken van acteur Sam Louwyck in "Van Gils & gasten". Louwyck stelde dat hij als recidivist veel te hard gestraft wordt voor dronken rijden. "Ik viel van mijn stoel toen ik het zag. De acteur wiens naam ik niet meer wens uit te spreken moest beschaamd zijn. Toch sta ik sinds de dood van mijn dochter positief in het leven. De jeugd gaat veel positiever om met het BOB-verhaal dan oudere generaties", aldus Vincent Leus in "De wereld vandaag" op Radio 1.
  [naar artikel]
 4. “Ik viel van mijn stoel toen ik die acteur zag praten over dronken rijden. Hij moest beschaamd zijn” (17/02/2018 - Het Nieuwsblad)
  Een vader die zijn dochter verloor bij een ongeval met een dronken bestuurder is woedend door de uitspraken van acteur Sam Louwyck. Die pleitte voor minder zware straffen voor wie onder invloed rijdt. “Ik viel van mijn stoel”, zei Vincent Leus op Radio 1.
  [naar artikel]
 5. Vader verongelukte Emilie doet emotionele oproep na dronken ongeval Vlaams parlementsvoorzitter (08/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  Kris Van Dijck (N-VA) reed dronken tegen een aanhangwagen. “Dat had ook een méns kunnen zijn,” weet Vincent Leus, die zijn dochter verloor na een ongeval met een automobilist onder vergelijkbare invloed. De vader van Emilie lanceert een oproep aan de Vlaams parlementsvoorzitter. “Ga eens naar een revalidatiecentrum, koop een alcoholslot en praat eens met ouders van verongelukte kinderen.” Dat laatste zou donderdag al kunnen, als Leus een ereteken van de Vlaamse Gemeenschap krijgt uit handen van Vlaams minister-president Liesbeth Homans, partijgenoot van Van Dijck.
  [naar artikel]
 6. Vader verongelukte Emilie vraagt Vlaams parlementsvoorzitter Kris Van Dijck na dronken ongeval: “Bezoek een revalidatiecentrum, installeer een alcoholslot en praat dan met mij” (08/07/2019 - Het Nieuwsblad)
  Kris Van Dijck (N-VA) reed dronken tegen een aanhangwagen. “Dat had ook een méns kunnen zijn,” weet Vincent Leus, die zijn dochter verloor na een ongeval met een automobilist onder vergelijkbare invloed. De vader van Emilie lanceert een oproep aan de Vlaams parlementsvoorzitter. “Ga eens naar een revalidatiecentrum, koop een alcoholslot en praat eens met ouders van verongelukte kinderen.” Dat laatste zou donderdag al kunnen, als Leus een ereteken van de Vlaamse Gemeenschap krijgt uit handen van Vlaams minister-president Homans, partijgenoot van Van Dijck.
  [naar artikel]
 7. Deze aangrijpende getuigenis schopt Belgen een geweten: don't drink and drive (15/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Met een pakkende getuigenis wil de Belg Vincent Leus ons land - en bij uitbreiding Europa - wakkerschudden. Leus, die zijn 18-jarige dochter
  [naar artikel]
 8. Vader van verkeersslachtoffer (18) deelt aangrijpend verhaal: "Zonder Emilie zijn we niet compleet" (06/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Vincent Leus verloor zijn 18-jarige dochter Emilie negen jaar geleden bij een auto-ongeluk in Oosterzele. Het meisje, dat samen met enkele...
  [naar artikel]
 9. Ouders verloren op nieuwjaar 2017 hun enige dochter (22): "Ik kan nóóit meer iemand gelukkig nieuwjaar wensen” (31/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Marjon en Willy verloren met nieuwjaar 2017 hun enige dochter Anouk (22). De Nederlandse werd doodgereden door een dronken automobilist die al een...
  [naar artikel]
 10. Dronken chauffeur rijdt zoon van Jef dood: "Als hij gestopt was, had ik het hem kunnen vergeven" (28/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Jef verloor zijn zoon Nick in 2012: een dronken chauffeur maaide de jongeman van de baan en pleegde daarna vluchtmisdrijf. In een pakkende
  [naar artikel]
 11. Collega’s mild voor Kris Van Dijck (N-VA) na dronken crash, verkeersexperts niet: “Als hij blijft, is zijn geloofwaardigheid weg” (09/07/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Geen enkele fractie in het Vlaams Parlement eist het ontslag van Kris Van Dijck (N-VA) als parlementsvoorzitter. “Het was máár een aanhangwagen? Hij had ook tegen een mens kunnen rijden”, zegt Vincent Leus, wiens dochter Emilie in 2009 werd doodgereden.
  [naar artikel]
 12. Dronken chauffeur ramt geparkeerde auto’s (04/08/2019 - Gazet van Antwerpen)
  In de Tweemontstraat raakten zaterdagnacht zeven auto’s beschadigd door een dronken chauffeur die de controle over zijn BMW M2 verloor. “De bestuurder reed eerst twee geparkeerde auto’s aan. Hij botste vervolgens tegen een derde auto waardoor ook de twee auto’s ervoor beschadigd raakten”, zegt de Antwerpse politie. “Aan de overkant van de straat raakte hij nog een auto.” De auto van de brokkenpiloot strandde ter hoogte van de Van Amstelstraat, het voertuig moest getakeld worden. De chauffeur, een 31-jarige man uit Sint-Niklaas werd voor verzorging naar het Jan Palfijnziekenhuis gebracht. “Hij blies positief en zijn rijbewijs werd met onmiddellijke ingang voor vijftien dagen ingetrokken”, zegt de politie.
  [naar artikel]
 13. Tien jaar na de moord op Annick Van Uytsel (18) zijn haar ouders nog altijd even gebroken: “We hebben ons nooit meer gelukkig gevoeld” (09/04/2017 - Het Nieuwsblad)
  Heel gewoon, met hun twee kinderen rond de tafel zitten en honderduit praten, lachen, plagen. Meer moest het leven voor Eddy en Martine Van Uytsel niet zijn. Maar in 2007, toen Ronald Janssen hun dochter ­Annick vermoordde, is dat in één klap afgenomen en werd het gezin compleet ontwricht. “Ik ben zo erg met mijn verdriet bezig geweest dat ik mijn zoon lang heb verwaarloosd”, zegt mama Martine. Tien jaar later is er dan wel dat mooie kunstwerk ter nagedachtenis van hun dochter in Diest, maar het verdriet, de pijn en het gemis blijven even groot. “We zullen nooit meer echt gelukkig zijn.”
  [naar artikel]
 14. Strafvermindering in ruil voor gulle gift: “Als u dan toch zo veel spijt hebt, bewijs het dan” (08/03/2017 - Het Nieuwsblad)
  Een mildere straf als hij een “aanzienlijke gift” doet aan een fonds dat zich inzet voor een veiliger verkeer. Dat is het voorstel van de Brugse politierechter Peter Vandamme aan een 44-jarige bestuurder die betrapt werd op dronken rijden. Bij het Fonds Emilie Leus reageren ze alvast opgetogen. “Maar het geld van die man hoeven we niet”, zegt oprichter Vincent Leus. “Ik ga hem voorstellen om ons te helpen tijdens onze benefietdag voor verkeersslachtoffers.”
  [naar artikel]
 15. 18-jarige fietser doodgereden door dronken chauffeur (09/09/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Een 18-jarige fietser is in de nacht van vrijdag op zaterdag om het leven gekomen op De Breem in Vosselaar. De jongen werd op zijn fiets aangereden door een auto. De chauffeur pleegde vluchtmisdrijf, maar heeft zichzelf zaterdagochtend aangegeven bij de politie. Hij was dronken.
  [naar artikel]
 16. 18-jarige fietser doodgereden door dronken chauffeur (09/09/2017 - Het Belang van Limburg)
  Een 18-jarige fietser is in de nacht van vrijdag op zaterdag om het leven gekomen op De Breem in Vosselaar. De jongen werd op zijn fiets aangereden door een auto. De chauffeur pleegde vluchtmisdrijf, maar heeft zichzelf zaterdagochtend aangegeven bij de politie. Hij was dronken.
  [naar artikel]
 17. Vincent Van Quickenborne (Open VLD) krijgt vuistslag van dronken man (22/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Kortrijks Open VLD-burgemeester Vincent Van Quickenborne (44) is donderdagavond rond half elf in zijn stad aangevallen door een dronken man.
  [naar artikel]
 18. Meisje (8) schrijft hartbrekende brief aan dronken chauffeur die haar moeder bijna doodreed (20/12/2019 - Metro)
  Een Brits meisje heeft een pakkende boodschap geschreven aan een man die in dronken toestand op de auto van haar mama knalde. De vrouw overleefde het ongeluk, maar beseft dat ze er voor hetzelfde geld niet meer was. Amelia Elce was op 21 september op weg naar huis toen een auto in tegengestelde richting op de verkeerde rijstrook reed en frontaal op haar auto botste. De vrouw uit Mansfield (Nottingham) raakte zwaargewond, maar overleefde de crash. De dronken bestuurder, Tomasz Niedziela, bleek dubbel zoveel gedronken te hebben als is toegestaan. “Bijna geen mama meer” Haar achtjarige dochter Isabelle was zo aangedaan door het ongeluk dat ze een brief schreef aan Niedziela. “Aan de man die dronken met zijn auto reed. Je hebt mijn mama bijna vermoord. Ze moest naar het ziekenhuis overgebracht worden terwijl het bloed uit haar hoofd gutste. Ik had bijna geen mama meer. Doe dat dus alsjeblieft nooit meer. Bedankt”, klonk het. Twee keer nadenken De mama van twee deelde de brief op Facebook om anderen te wijzen op de gevaren van drinken achter het stuur. “Ik hoop dat Niedziela beseft welke impact zijn gedrag heeft gehad op mij en mijn familie. Door de boodschap van mijn dochter te delen, hoop ik dat mensen twee keer nadenken voor ze dronken achter het stuur kruipen”, vertelde ze aan Daily Mail. Rijverbod en boete Amelia herstelt momenteel nog steeds van haar verwondingen en krijgt psychologische ondersteuning om het trauma te verwerken. De 35-jarige dronken bestuurder kreeg een rijverbod van twintig maanden en een boete van 695 euro. Facebook / Nottinghamshire Police Facebook / Nottinghamshire Police Facebook / Nottinghamshire Police Lees ook : Achtergelaten kat aangetroffen met hartbrekende boodschap aan halsband Het bericht Meisje (8) schrijft hartbrekende brief aan dronken chauffeur die haar moeder bijna doodreed verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 19. Dronken chauffeur heeft toch recht op omniumverzekering (13/10/2016 - De Tijd)
  01:00 In veel omniumverzekeringen voor auto’s is de schade veroorzaakt door een dronken chauffeur niet verzekerd. Het Hof van Cassatie heeft beslist dat zo’n uitsluiting niet geldig is.
  [naar artikel]
 20. VIDEO: Dronken chauffeur vermoordt bijna politieagent in Texas (02/08/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Dashcambeelden uit Fort Worth, Texas, laten het moment zien waarop een politieagent omver wordt gereden door een dronken chauffeur. Agent Matt
  [naar artikel]
 21. Dronken chauffeur betrapt op Leuvensesteenweg (12/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  De politie betrapte donderdag rond 1.30 uur op de Leuvensesteenweg een dronken chauffeur. De man (23) uit Diest moest zijn rijbewijs onmiddellijk inleveren voor vijftien dagen.
  [naar artikel]
 22. Fonds Emilie Leus lanceert sensibiliseringscampagne met ‘Marcske’ in de hoofdrol: “In wijn zit satan” (25/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Omdat deze periode er een vol feesten en recepties is, heeft het Fonds Emilie Leus een nieuwe sensibiliseringscampagne gelanceerd rondom dronken...
  [naar artikel]
 23. Dronken trucker tegengehouden voor de Gotthardtunnel (20/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Een dronken chauffeur van een bijzonder transport, die niet meer in staat was om te rijden, is door de Zwiserse politie net voor de
  [naar artikel]
 24. Dronken mannen slaan buschauffeur (28), maar worden opgepakt door SRT (08/08/2017 - Gazet van Antwerpen)
  In een bus van De Lijn, aan de halte Burgemeester Nolfplein op de Bredabaan in Merksem, is een chauffeur maandagnamiddag belaagd en fysiek aangepakt door twee dronken mannen. Dat meldt de Lokale Politie Antwerpen.
  [naar artikel]
 25. Dronken vrouw grijpt taxichauffeur bij de keel in Hasselt (13/04/2017 - Het Belang van Limburg)
  Een dronken vrouw heeft dinsdagavond een taxichauffeur bij de keel gegrepen aan haar woning in Hasselt. De vrouw had eerst een rit besteld bij de Hasseltse Gele Taxi maatschappij. Maar toen de chauffeur zich via de bel aan het appartementsgebouw aanmeldde, moest de man eerst even naar boven komen. Daar greep de vrouw de chauffeur bij de keel in de gang van het gebouw. Toen de taxichauffeur de politie wilde bellen, nam ze ook zijn gsm af. Gelukkig kwam er een andere man door de gang van het appartement gewandeld. Hij kwam tussenbeide, waarna de vrouw bedaarde.
  [naar artikel]
 26. Dronken chauffeur botst tegen politiewagen (15/11/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Een dronken chauffeur is donderdagavond op de Leuvensesteenweg in Mechelen met zijn bestelwagen tegen een politievoertuig gebotst. De inspecteurs hadden hun wagen aan de kant gezet om enkele jongeren te controleren.
  [naar artikel]
 27. Zwakke weggebruikers van de weg gemaaid: “‘Doodgaan in het verkeer is niet moeilijk, het leven hervatten wel” (18/09/2017 - Het Belang van Limburg)
  Vorig weekend lieten twee jongen fietsers het leven nadat ze door een dronken chauffeur werden aangereden. Twee keer vluchtte de chauffeur weg. Maar dat zwakke weggebruikers van de weg worden gemaaid, gebeurt wekelijks. Ze zijn niet dood, wel voor het leven getekend. Drie jonge mensen, Ans, Emelie en Jordy, getuigen over het moeizame herstel en het stille leed. ‘Het gaat nooit meer voorbij. Er is een leven voor en een leven na het ongeval.’
  [naar artikel]
 28. Dronken Braziliaan zet varkens in kinderzitjes (13/11/2017 - Metro)
  Dronken toestanden zorgen vaak voor zotte ideeën, maar dit hebben we nog nooit gehoord. Toen een dronken Braziliaanse chauffeur werd aangehouden, bleek dat hij varkens in kinderzitjes vervoerde.  In het Braziliaanse dorp Aragarças werd een 26-jarige chauffeur aangemaand te stoppen omdat het geluid in zijn auto te luid stond. Daarop besloot de man te versnellen, wat leidde tot een lange achtervolging. Eenmaal hij tot stilstand werd gebracht, bleek dat hij iets te diep in het glas had gekeken. En dat was niet het enige wat de politie moest vaststellen: zijn auto lag vol met bierblikjes en achterin zaten geslachte varkens in kinderzitjes. Aanhouding De Zuid-Amerikaan verklaarde dat hij wegvluchtte omdat de dode varkens hij bang was dat ze in beslag genomen zouden worden. De man wordt nu aangeklaagd voor onveilig hard rijden, het niet dragen van een gordel en rijden onder invloed. Lees ook: Dronken fietsers spelen niet meer automatisch rijbewijs kwijt  
  [naar artikel]
 29. Fonds Emilie Leus lanceert nieuwe sensibiliseringscampagne met ‘Marcske’ in de hoofdrol: “In wijn zit satan” (25/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Omdat deze periode er een vol feesten en recepties is, heeft het Fonds Emilie Leus een nieuwe sensibiliseringscampagne gelanceerd rondom dronken...
  [naar artikel]
 30. Wat doe je als ouder als je kind door een dronken chauffeur wordt weggerukt? Boetedoening? Ja. Wraak? Nooit De papa’s en mama’s van Laetitia en Emilie na het onzeglijke (29/03/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 31. Dronken chauffeur ramt zeven auto’s en gevel van woning (06/09/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Een chauffeur heeft dinsdag een ravage aangericht in de buurt van de Brusselstraat in Antwerpen. De 37-jarige man was dronken. Dat meldt de Lokale Politie Antwerpen
  [naar artikel]
 32. Motorrijder (37) overleden na botsing met dronken chauffeur (18/09/2018 - Het Belang van Limburg)
  De 37-jarige motorrijder Jurgen Souwerck uit Opglabbeek raakte erg zwaargewond nadat hij in Dilsen-Stokkem werd aangereden door een dronken chauffeur. Gisteravond vocht de motard nog steeds voor zijn leven, dinsdagochtend werd meegedeeld dat hij overleden was. De automobilist werd in afwachting van het verdere onderzoek gearresteerd.
  [naar artikel]
 33. René verloor zijn dochter (19) bij aanslag Utrecht en voelt zich vreselijk schuldig: "Nooit nam ze de tram. Ik begon erover” (20/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een halfjaar geleden verloor René Verschuur (55) uit het Nederlandse Vianen zijn dochter, toen Gökmen Tanis in een tram in Utrecht het vuur opende...
  [naar artikel]
 34. Auto uitlenen aan dronken chauffeur? Auto kwijt (19/12/2017 - De Morgen)
  Wie zijn auto uitleent aan een dronken chauffeur, kan die auto straks voorgoed kwijtspelen. De meerderheid werkt aan een wetsvoorstel waardoor politierechters de auto verbeurd kunnen verklaren.
  [naar artikel]
 35. Waarom investeren in bitcoin een slecht idee is (02/12/2017 - VRT NWS)
  De koers van de bitcoin heeft deze week een nieuw record bereikt. En dat tot grote ontgoocheling van Serge, de schoonbroer van econoom Koen De Leus. Op aanraden van De Leus had hij net zijn bitcoins de deur uit gezwierd. Met een diepe zucht belde hij De Leus op. De Leus doet hieronder het relaas van dat gesprek, waarbij hijzelf zijn raad om de bitcoins de deur uit te zwieren, fel verdedigd.
  [naar artikel]
 36. René verloor zijn dochter Roos (19) bij aanslag Utrecht en voelt zich vreselijk schuldig: "Nooit nam ze de tram. Ik begon erover” (20/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een halfjaar geleden verloor René Verschuur (55) uit het Nederlandse Vianen zijn dochter, toen Gökmen Tanis in een tram in Utrecht het vuur opende...
  [naar artikel]
 37. Geen boete voor roekeloze chauffeur omdat rechter niet hele gezin wil straffen (25/04/2017 - Het Nieuwsblad)
  De politierechter in Veurne heeft een opmerkelijk vonnis geveld tegen een roekeloze chauffeur die in dronken toestand uit de bocht ging. Hij zette daarbij het leven van zijn gezin op het spel. Manolito H. (29) kreeg geen geldboete, wel drie maanden rijverbod en een enkelband. En 125 uur werkstraf. Het 5-jarig zoontje van de chauffeur zweefde enkele dagen tussen leven en dood, maar herstelde gelukkig.
  [naar artikel]
 38. Zes doden en elf gewonden nadat dronken chauffeur inrijdt op groep toeristen in Zuid-Tirol (05/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  In Italië zijn zaterdagavond zes mensen om het leven gekomen toen een auto inreed op een groep toeristen. De chauffeur van de wagen was volgens Italiaanse media “erg dronken”.
  [naar artikel]
 39. Beginnend chauffeur (19) en vader zitten allebei dronken in auto (19/02/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Tijdens een weekendcontrole heeft de politie zone Mechelen-Willebroek het rijbewijs ingetrokken van een beginnend chauffeur (19) die dronken achter het stuur zat. Ook de begeleider, zijn vader, had te diep in het glas gekeken.
  [naar artikel]
 40. Verzekeraar kan dronken chauffeur met omnium niet meer uitsluiten (13/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Het Hof van Cassatie heeft in een arrest beslist dat een uitsluitingsbeding voor dronken bestuurders in een omniumautoverzekering niet meer
  [naar artikel]
 41. Dronken chauffeur die jonge fietsster in coma reed, vrijgelaten (05/07/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Een dronken Poolse chauffeur die tijdens het afgelopen weekend een 17-jarig meisje uit Sint-Niklaas van het fietspad maaide in de Bellestraat en vluchtmisdrijf pleegde, is vrijgelaten onder voorwaarden. Zijn slachtoffer ligt nog steeds in coma.
  [naar artikel]
 42. 'Na de cursus ga ik me meteen een stuk in mijn kraag zuipen' (05/04/2019 - De Morgen)
  Hij was niét in fout toen hij op een tegenligger botste. Guido* zegt het met een nadruk. Een slechte chauffeur is hij nooit geweest. Een drinkende chauffeur wel, die jarenlang meer dan vijftien pintjes per dag dronk. Hij dacht dat hij zijn drankgebruik wel onder controle had. Dat hij nooit een ongeval zou veroorzaken. Nu weet hij beter. Door Ann De Boeck
  [naar artikel]
 43. Uber-chauffeur verkracht dronken vrouw, daarna moet ze extra betalen voor de “langere rit” (18/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een Uber-chauffeur is donderdag schuldig bevonden aan het verkrachten van een dronken vrouw die hij ophaalde in een casino in de buurt van de...
  [naar artikel]
 44. Franse politieagenten controleren dronken chauffeur en arresteren toevallig verdachte in terroristisch onderzoek (18/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Afgelopen nacht wilden enkele agenten in de Franse hoofdstad een dronken chauffeur controleren, maar arresteerden ze uiteindelijk een man die...
  [naar artikel]
 45. 91-jarige is oudste dronken chauffeur ooit in Groot-Brittannië (09/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Toen Pauline Horrigan (91) beschonken tegen een paaltje reed, brak ze een Brits record. De vrouw is nu officieel de oudste dronken chauffeur ooit...
  [naar artikel]
 46. Herman Verbruggen zet zich als priester in tegen dronken rijden: “Zij die gaan sterven, groeten u” (26/12/2019 - Het Nieuwsblad)
  Een opmerkelijke campagnevideo van Fonds Emilie Leus doet momenteel de ronde op sociale media. Daarin waarschuwt acteur Herman Verbruggen, verkleed als priester, voor de gevaren van dronken rijden. “Zij die gaan sterven, groeten u, wanneer ze dronken in hun wagen kruipen en naar huis gaan”, verkondigt hij onder meer.
  [naar artikel]
 47. Eensgezind Europa als tegenwicht tegen Amerikaanse en Chinese grillen (21/05/2019 - VRT NWS)
  Een geïntegreerd Europa dat een eensgezinde strategie hanteert: zo vermijden we volgens econoom Koen De Leus een speelbal te worden in de globale machtsstrijd tussen Amerika en China. “Een meer eensgezind Europa is de oplossing. Zo kan op gelijke voet onderhandeld worden met de twee mogendheden”, stelt De Leus. “Sommige pleiten voor meer protectionisme. Dat zou echter onze welvaart onderuit halen.”
  [naar artikel]
 48. Dronken chauffeur mag wapen dragen (28/07/2016 - De Morgen)
  http://dmphotoprovider1.demorgen-cdn.be/photo/dronken-chauffeur-mag-wapen-dragen/mruw6lzvgy2dkmzwhays6rsxf43dimq/cde7260502de3c37b6f669e4aed3bfec40e519e3d694e6faf0f4cfd2e772265f/fitwidth_642x0_56453681.jpg?v=pShlsCe
  [naar artikel]
 49. Chris Froome komt met schrik vrij na aanrijding op training: “Chauffeur reed gewoon door” (09/05/2017 - Het Belang van Limburg)
  Tourwinnnaar Chris Froome is het laatste slachtoffer van verkeersagressie op de weg. De Britse renner van Team Sky werd deze morgen van de weg gemaaid door een auto, maar kwam gelukkig met de schrik vrij. “Een ongeduldige chauffeur bleef me volgen, zelfs tot op het voetpad! Gelukkig heb ik geen breuken, al is mijn fiets helemaal kapot”, stelt Froome iedereen gerust op Twitter. De chauffeur reed gewoon door...
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.