Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

30 May 2020
23:52 uur

Huisvliegen zijn echte taxi's voor microben, maar veel hangt ook af van de omgeving

VRT NWS

08/11/2019 - 16:51

Stel: u bent op bezoek bij vrienden en u wil een stukje cake eten, maar er heeft net een vlieg op getrippeld. Doen of niet? Wetenschappers van het Vlaams Instituut voor Biotechnologie (VIB) - KU Leuven Centrum voor Microbiologie hebben onderzocht wat vliegen zoal transporteren aan microben. Het plaatje is niet zo fraai, zoals we al konden vermoeden, maar veel hangt ook gewoon af van de omgeving. De onderzoekers stellen ons gerust: er is geen enkele reden tot paniek.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Belgische studie bevestigt: vliegen gedragen zich als taxi’s voor microben en bacteriën (08/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Wetenschappers van het VIB-KU Leuven Centrum voor Microbiologie hebben ontdekt dat huisvliegen zich als taxi’s gedragen voor microben, schimmels en...
  [naar artikel]
 2. Na aanranding van studente door valse taxibestuurder: hoe herken je een echte taxi? (09/11/2019 - Het Nieuwsblad)
  Na de ontvoering en aanranding van een Brusselse studente door een valse Collecto-taxibestuurder, rijzen er veel vragen rond de veiligheid van taxi’s ’s nachts. “De beste manier om zeker te zijn dat je met een vergund voertuig te maken hebt, is om de nummerplaat te checken”, zegt Pierre Steenberghen van beroepsvereniging GTL-Taxi.
  [naar artikel]
 3. De vlieg als microbentaxi (17/11/2019 - De Tijd)
  12:23 Leuvense onderzoekers hebben ontdekt dat microben het gedrag van insecten kunnen sturen door ze met aroma’s te lokken en er een ritje mee te maken, net zoals in een taxi. Een beter begrip van het feno...
  [naar artikel]
 4. Hoe klimop kan helpen in de strijd tegen luchtvervuiling (04/12/2016 - Het Belang van Limburg)
  Kunnen microben op klimopplanten bijdragen aan een zuiverdere lucht? Volgens Diepenbekenaar Vincent Stevens (24) wel. Hij is een van de vijf genomineerden voor de jaarlijkse scriptieprijs van het wetenschapsmagazine EOS. Stevens ontdekte dat microben op klimopplanten zich kunnen voeden met dieseluitlaatgassen. “Op termijn zouden we kunnen spreken over geoptimaliseerde ‘groene luchtzuiveringsstations’ in steden waarbij planten en hun microben de lucht zuiveren.”
  [naar artikel]
 5. Zelfvliegende taxi getest in Dubai (26/09/2017 - Het Belang van Limburg)
  In Dubai is maandag met succes een automatische vliegende taxi getest. Het gaat om een helikopterachtige drone die volledig autonoom vliegt en waarin twee passagiers kunnen plaatsnemen. Tijdens de proefvlucht vloog het toestel gedurende acht minuten in een stedelijke omgeving, maar nog zonder passagiers.
  [naar artikel]
 6. 'Je microben zien er goed uit, schat' (07/04/2019 - De Morgen)
  Als u zich op deze Valentijnsdag koestert in de schoonheid van uw geliefde, dank dan niet zijn of haar genen of uw geluk. Dank de microben. Dat beweert alvast microbioloog Susan Erdman. 'Eigenlijk hebben die organismen de zoogdieren uitgevonden.' Moises Velasquez-Manoff
  [naar artikel]
 7. Begrafenisstoet van Brusselse taxi’s neemt kleine Brusselse ring in (16/01/2018 - Metro)
  Ongeveer 200 taxi’s zijn als begrafenisstoet over de Brusselse kleine ring getrokken. Met de symbolische actie protesteren ze tegen het lot dat hen naar eigen zeggen boven het hoofd hangt als er geen taxiplan komt dat de oneerlijke concurrentie van Uber aan banden legt. Vanaf 9.00 uur verzamelden de taxi’s voor het Justitiepaleis om het hele Poelaertplein te bezetten. Daarna trok de colonne van taxi’s met op kop de wagen met de doodskist richting het kabinet van Brussels minister-president Rudi Vervoort om met veel getoeter hun boodschap duidelijk te maken. “We hebben absoluut nood aan een goed taxiplan”, zegt Pierre Steenberghen, secretaris-generaal van de taxibedrijvenfederatie GTL. “In 2015 is minister Smet al met een taxiplan gekomen, maar dat was volledig onaanvaardbaar. Hij wilde toen de UberPop van particulier chauffeurs met hun eigen privéwagen legaliseren. Ondertussen heeft hij de situatie later verrotten, want een dienst als Uber heeft zich kunnen hervormen en werkt nu met zelfstandigen.” bron: Belga
  [naar artikel]
 8. Vlaamse wetenschappers ontwikkelen duurzame meststof op basis van microben (04/04/2018 - VRT NWS)
  Bio-ingenieurs van de universiteiten van Gent en Antwerpen hebben nieuwe meststoffen ontwikkeld op basis van microben. De meststoffen zouden de overstap naar grootschalige biolandbouw kunnen vergemakkelijken.
  [naar artikel]
 9. Begrafenisstoet van Brusselse taxi’s neemt kleine Brusselse ring in (16/01/2018 - Het Belang van Limburg)
  Ongeveer 200 taxi’s zijn dinsdagvoormiddag als begrafenisstoet over de Brusselse kleine ring getrokken. Met de symbolische actie protesteren ze tegen het lot dat hen naar eigen zeggen boven het hoofd hangt als er geen taxiplan komt dat de oneerlijke concurrentie van Uber aan banden legt.
  [naar artikel]
 10. Begrafenisstoet van Brusselse taxi’s neemt kleine Brusselse ring in: “De situatie is verrot” (16/01/2018 - Het Nieuwsblad)
  Ongeveer 200 taxi’s zijn dinsdagvoormiddag als begrafenisstoet over de Brusselse kleine ring getrokken. Met de symbolische actie protesteren ze tegen het lot dat hen naar eigen zeggen boven het hoofd hangt als er geen taxiplan komt dat de oneerlijke concurrentie van Uber aan banden legt.
  [naar artikel]
 11. Vlaanderen maakt taxi's goedkoper door de regels te versoepelen (20/04/2018 - VRT NWS)
  Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) wil taxi's goedkoper maken door de quota voor taxi's per gemeente af te schaffen, door de vast tarieven af te schaffen en door taxi's ook buiten de eigen gemeente te laten rijden. De Vlaamse regering heeft zijn ontwerp van decreet goedgekeurd, maar het is het Vlaams Parlement dat het laatste woord krijgt.
  [naar artikel]
 12. 300-tal taxi's maken zich op voor protestactie in en rond Brussel (27/03/2018 - VRT NWS)
  Op de Heizelvlakte aan het Atomium zijn al enkele honderden taxi's verzameld voor de protestactie van vandaag. Die taxi's vertrekken straks naar de luchthaven van Zaventem.
  [naar artikel]
 13. Niet genen bepalen immuunsysteem maar omgeving (09/04/2019 - De Morgen)
  Iedereen heeft een uniek immuunsysteem. Maar hoe die 'witte soldaten' er uitzien, hangt grotendeels af van onze omgeving en niet van onze genen. Belgische onderzoekers proberen nu de hele immuuncode te ontrafelen.
  [naar artikel]
 14. Antwerps bedrijf ontwikkelt wondermiddel tegen puistjes (27/05/2017 - Het Nieuwsblad)
  Het klinkt uiterst onhygiënisch: bacteriën op je gezicht smeren om puistjes tegen te gaan. En toch heeft een Antwerps bedrijf er een wereldprimeur mee te pakken: een zalf met één miljard microben per smeerbeurt. Goede microben, dan wel.
  [naar artikel]
 15. Een huisvlieg op uw eten, kan dat kwaad? (10/11/2019 - Het Belang van Limburg)
  Microbentaxi’s. Zo omschrijven Leuvense wetenschappers de zwarte huisvliegen. Dat lijkt een open deur, maar tot nu was nooit echt onderzocht welke bacteriën en schimmels de vlieg transporteert.
  [naar artikel]
 16. Rupel Taxi krijgt GAS-boete omdat ze tijdens Tomorrowland ‘klanten ronselen’ (05/08/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Het lokale taxibedrijf Rupel Taxi is niet te spreken over de regeling voor lokale taxi’s die tijdens Tomorrowland gehanteerd werd. “Wij werken hier het hele jaar lang, maar tijdens Tomorrowland mogen we geen festivalgangers vervoeren”, klaagt voormalig zaakvoerder John Rubens. Rupel Taxi kreeg onder meer een GAS-boete.
  [naar artikel]
 17. Moeder en zoon opgepakt nadat ze iets anders dan passagiers vervoerden met hun taxi (21/09/2017 - Het Belang van Limburg)
  Een 34-jarige man en zijn 56-jarige moeder zijn gisteren opgepakt nadat enkele foto’s van een speciale soort taxi circuleerden op sociale media. Het duo uit Nederland vervoerde namelijk geen mensen, maar runde een heuse ‘Wiet Taxi’.
  [naar artikel]
 18. Binnenkort eten we zuivel en vlees gemaakt van microben (27/09/2019 - Metro)
  Wat doe je als het klimaat er steeds slechter aan toe is, maar mensen toch nog massaal vlees en zuivel willen blijven eten? Juist ja, je gaat op zoek naar alternatieven. Dat is toch wat de Fransman Thomas Jonas gedacht moet hebben. Hij ontdekte microben in het Amerikaanse nationale park Yellowstone die weleens uitkomst zouden kunnen bieden. Vlees en zuivel barsten van de proteïnen en wil je een goede vervanger voor die producten bedenken, dan zijn eiwitten dus onontbeerlijk. Die kan je natuurlijk ‘gewoon’ gaan zoeken in peulvruchten, noten of ander plantaardig materiaal, maar het kan ook anders. Yellowstone Thomas Jonas is voorzitter van Sustainable Bioproducts, een bedrijf gespecialiseerd in voedseltechnologie. Hij ontdekte dat er in Yellowstone bepaalde microben leven die door middel van een fermentatieproces omgezet kunnen worden in proteïnen. En zo kunnen dan weer producten gemaakt worden die klassieke zuivel en vlees vervangen. De microben planten zich snel en in elk seizoen voort en het proces zou minder schadelijk zijn voor het milieu dan industriële veeteelt. Jonas plant om de eerste producten in 2020 in de VS op de markt te brengen. Hoe het goedje zal smaken, is jammer genoeg nog niet bekend, maar het project is alvast veelbelovend. Onder andere Bill Gates en Danone zouden al geïnvesteerd hebben in het ‘microbenvlees’. Lees ook : Duitsland overweegt speciale vleestaks Het bericht Binnenkort eten we zuivel en vlees gemaakt van microben verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 19. Agressieve chauffeur pleegt vluchtmisdrijf na botsing met taxi (17/06/2017 - Het Belang van Limburg)
  In de nacht van vrijdag op zaterdag, iets voor 1 uur, werd een taxi in de Waaslandtunnel achteraan aangereden door een Ford Transit. Wat daarna volgde, was een spectaculair vluchtmisdrijf dat veel erger had kunnen aflopen.
  [naar artikel]
 20. Zombie-microben in diepzeesedimenten zijn te futloos om aan hun eten te geraken (22/01/2019 - VRT NWS)
  Diep in de oceaanbodem wemelen de sedimenten van bizarre zombieachtige microben. Ze leven wel degelijk, maar doen alles zo traag, dat men ze al goed moet bekijken om daar iets van te merken. Een nieuwe studie zocht verklaringen naar hoe ze overleven door hun "voedselbron" te onderzoeken, nabijgelegen moleculen van organische koolstof. En het blijkt dat ze niet of nauwelijks gebruiken. De studie biedt betere inzichten in de beperkingen van leven in het algemeen, zowel op aarde als op andere planeten.
  [naar artikel]
 21. Digitaal oor in Gents ziekenhuis waarschuwt voor te veel lawaai voor vroeggeboren baby's (05/03/2020 - VRT NWS)
  Op de dienst Neonatologie van het AZ Jan Palfijn in Gent hangt een opvallend lichtgevend oor. Het gaat om een digitale meter in de vorm van een oor dat het aantal geproduceerde decibels in de omgeving meet. Zo kan het oor waarschuwen wanneer er te veel omgevingsgeluid is. "Dat is belangrijk voor de hersenontwikkeling van te vroeg geboren baby's", legt hoofdvroedvrouw Ann Rotty uit.
  [naar artikel]
 22. Tot 99,99% van alle bacteriën verwijderen: zo ga je voor een écht propere was (03/11/2017 - Metro)
  Je hebt vuile was en vúíle was. Babykleertjes, ondergoed, dat ene dekentje waar de hond zo graag op ligt… ze lijken misschien proper als ze uit de wasmachine komen, maar zijn ze dat ook écht? Wist je dat je tot 99,99% van alle bacteriën en microben op je wasgoed kan verwijderen, zonder gedoe met speciale programma’s of chemicaliën? Op vuil wasgoed kunnen zich heel wat bacteriën en microben opstapelen. Mensen gaan erg ver om tot een hygiënisch resultaat te komen. Chemicaliën gebruiken bijvoorbeeld, maar milieuvriendelijk is dat niet. Een kookwas is niet geschikt voor delicaat wasgoed en bovendien energieverslindend en dus duur. En een bijkomende handwas, dat doet niemand graag, toch?  Slimme technologie De nieuwe generatie wasmachines van Bosch wordt uitgerust met de ActiveOxygen-technologie. Die laat bij het begin van de wascyclus een damp van zuurstofmolecules door het wasgoed gaan. Op het einde van de cyclus volgt er een tweede damp, om zeker te zijn van een ultrahygiënisch resultaat. Onderzoek heeft uitgewezen dat 99,99% van alle microben en bacteriën wordt verwijderd.  Veel voordelen ActiveOxygen maakt het je heel gemakkelijk. Zo hoef je ondergoed niet meer apart te wassen: alle microben worden verwijderd, en ze kunnen dus niet meer worden overgedragen op andere kleren in de wastrommel. Bovendien werkt ActiveOxygen ook bij lage wastemperaturen, zelfs op 20°. Zeg dus maar vaarwel tegen wassen met de hand, want voor het eerst zijn hygiënische resultaten mogelijk bij lage temperaturen. Ook chemicaliën zijn verleden tijd, want ActiveOxygen is een natuurlijk en milieuvriendelijk alternatief. Rest alleen nog de vraag hoeveel wasmiddel je nodig hebt voor zo’n kraaknet wasresultaat. En zelfs die beantwoordt een Bosch-wasmachine voor u, dankzij i-DOS.
  [naar artikel]
 23. Agressieve chauffeur pleegt vluchtmisdrijf na botsing met taxi in Waaslandtunnel (17/06/2017 - Gazet van Antwerpen)
  In de nacht van vrijdag op zaterdag, iets voor 1u, werd een taxi in de Waaslandtunnel achteraan aangereden door een Ford Transit. Wat daarna volgde, was een spectaculair vluchtmisdrijf dat veel erger had kunnen aflopen.
  [naar artikel]
 24. VIDEO. Taxi’s móéten langs onverharde weg: “Dit is het eerste wat toeristen te zien krijgen: klein Afrika in Brugge” (12/08/2016 - Het Nieuwsblad)
  Wie aan het station van Brugge een taxi instapt, maakt zich maar best op voor een hobbelige rit. Sinds de werken aan het stationsplein moeten de taxi's langs een onverharde weg vol putten. “Het is beschamend om zo toeristen te vervoeren.”
  [naar artikel]
 25. Taxi rijdt in op voorbijgangers in Moskou: acht gewonden, onder wie voetbalfans (16/06/2018 - De Morgen)
  Een taxi is in het centrum van Moskou, waar vanwege het WK veel voetballiefhebbers rondliepen, ingereden op een groep voorbijgangers. Acht mensen zijn gewond geraakt. De politie gaat vooralsnog uit van een ongeluk.
  [naar artikel]
 26. Politie neemt ook tijdens tweede TML-weekend illegale taxi’s in beslag (29/07/2017 - Gazet van Antwerpen)
  “Een gewaarschuwd #taxi is er twee waard!” Zo klonk het donderdagochtend nog bij de politie op Twitter. Een dag later meldt ze dat er toch al zes illegale taxi’s in beslag zijn genomen rond het domein van Tomorrowland.
  [naar artikel]
 27. Protest tegen bouw appartementen: “Geen Chicagoblokken in onze buurt” (17/07/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Er heerst grote ongerustheid in de Heybleukenstraat en omgeving in Sint-Antonius. Sinds 6 juli hangt in een landelijk binnengebied een aanvraag van Imvap (Immobiliën Van Pelt) voor het bouwen van zes appartementsblokken. “Dat is te veel van het goede”, luidt het.
  [naar artikel]
 28. Taxi rijdt in op voorbijgangers in Moskou: zeven gewonden, onder wie voetbalfans (16/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een taxi is in het centrum van Moskou, waar vanwege het WK veel voetballiefhebbers rondliepen, ingereden op een groep voorbijgangers. Zeven mensen...
  [naar artikel]
 29. Duitse start-up lanceert vliegende taxi (16/05/2019 - De Morgen)
  De start-up Lilium heeft zijn prototype voorgesteld van een vliegende taxi, aangedreven door elektrische straalmotoren en met vijf zitplaatsen. Lilium voegt zich bij de bedrijven die rivaliseren om vliegende taxi's op de markt te brengen.
  [naar artikel]
 30. Ouders vergeten pasgeboren baby in taxi die hen van ziekenhuis naar huis bracht (20/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een Duits paar uit Hamburg liet zich nadat de moeder bevallen was door een taxi thuisbrengen. Pas nadat de taxi onderweg was naar een volgende...
  [naar artikel]
 31. Hoe succesvol wordt de NAVO-top? Alles hangt af van Trumps humeur (10/07/2018 - Het Nieuwsblad)
  Officieel zullen op de NAVO-top van woensdag en donderdag allerlei nieuwe samenwerkingsakkoorden ondertekend worden. Maar de échte vraag blijft of er in de nabije toekomst nog wel sprake zal zijn van een militair bondgenootschap. Donald Trump is het “freerider”-gedrag van veel Europese lidstaten meer dan beu. En als de Amerikaanse president iets beu is, kan hij heel gekke sprongen maken.
  [naar artikel]
 32. Lyft leidt golf van technieuwkomers op de beurs (28/03/2019 - De Tijd)
  18:23 Met de gehypete beursintroductie (IPO) van taxi-app Lyft morgen is de recordjacht geopend. Of het een topjaar voor Amerikaanse IPO’s wordt, hangt af van een reeks techsterren.
  [naar artikel]
 33. Nieuwe app maakt taxi delen gemakkelijk en goedkoop (07/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Taxi Axi heeft vandaag in Leuven de nieuwe applicatie Splyt gelanceerd. De app biedt een nieuwe manier om een taxi te bestellen en te delen.
  [naar artikel]
 34. Eerste elektrische taxi’s verschijnen in straten van Londen (05/12/2017 - Metro)
  In de straten van Londen zijn dinsdag voor het eerst de elektrische taxi’s verschenen. Deze nieuwe, zwarte taxi’s zijn minder vervuilend en moeten de luchtverontreiniging in de Britse hoofdstad drastisch doen dalen. Deze “black cabs” vervangen de wagens met dieselmotor. Het past in het nieuwe milieubeleid in Londen, dat impliceert dat vanaf 2018 elke nieuwe taxi in de hoofdstad veel minder vervuilende stoffen mag uitstoten. Tegen 2021 moeten er zo’n 9.000 in gebruik zijn. “Het nieuwe model, TX eCity, is een totaal nieuwe ervaring voor passagiers en chauffeur”, zegt de fabrikant, London Electric Vehicle Company. Er kunnen tot zes passagiers plaatsnemen in de nieuwe taxi. Er is wifi in het voertuig, net als aansluitingen voor USB, een stopcontact en een draadloos toestel voor een bankkaart. Met de nieuwe, elektrische taxi kunnen de chauffeurs tot 193 kilometer per dag afleggen. De TX eCity kost 55.000 pond (circa 62.000 euro) of 10.000 pond duurder dan de moderne dieselversie (TX4). Volgens de fabrikant kunnen de chauffeurs per week wel 100 pond (114 euro) uitsparen aan brandstof. Bron: Belga  
  [naar artikel]
 35. Eerste elektrische taxi’s verschijnen in straten van Londen (05/12/2017 - Metro)
  In de straten van Londen zijn dinsdag voor het eerst de elektrische taxi’s verschenen. Deze nieuwe, zwarte taxi’s zijn minder vervuilend en moeten de luchtverontreiniging in de Britse hoofdstad drastisch doen dalen. Deze “black cabs” vervangen de wagens met dieselmotor. Het past in het nieuwe milieubeleid in Londen, dat impliceert dat vanaf 2018 elke nieuwe taxi in de hoofdstad veel minder vervuilende stoffen mag uitstoten. Tegen 2021 moeten er zo’n 9.000 in gebruik zijn. “Het nieuwe model, TX eCity, is een totaal nieuwe ervaring voor passagiers en chauffeur”, zegt de fabrikant, London Electric Vehicle Company. Er kunnen tot zes passagiers plaatsnemen in de nieuwe taxi. Er is wifi in het voertuig, net als aansluitingen voor USB, een stopcontact en een draadloos toestel voor een bankkaart. Met de nieuwe, elektrische taxi kunnen de chauffeurs tot 193 kilometer per dag afleggen. De TX eCity kost 55.000 pond (circa 62.000 euro) of 10.000 pond duurder dan de moderne dieselversie (TX4). Volgens de fabrikant kunnen de chauffeurs per week wel 100 pond (114 euro) uitsparen aan brandstof. Bron: Belga  
  [naar artikel]
 36. Veel ouders voelen zich meer taxi dan mama en papa (07/10/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Een gezin in de provincie Antwerpen besteedt gemiddeld 8,5 uur aan sport. Heel wat kinderen hebben daarnaast ook nog andere hobby’s. Veel ouders voelen zich dan ook meer taxi dan mama of papa. En in een op de vijf gezinnen is er geen geld voor een hobby. Dat blijkt uit een enquête van iVox in opdracht van Gazet van Antwerpen.
  [naar artikel]
 37. Bestuurder taxi-bedrijf krijgt twee jaar cel na negeren vierde handelsverbod (23/10/2018 - Het Belang van Limburg)
  Een 39-jarige Houthalenaar is in Hasselt veroordeeld tot twee jaar cel omdat hij voor de vierde keer een handelsverbod aan zijn laars lapte. Dat deed de man met zijn transportbedrijven Taxi Centra en Taxi Trans die hij vanuit Zonhoven runde. De veroordeelde, die in het verleden al eens gestraft is voor oplichting, kreeg ook nog acht maanden cel voor het plegen van faillissementsmisdrijven met zijn Hasseltse wijnbar Vino Ce.
  [naar artikel]
 38. TAXI? Hij hangt al in de lucht (09/04/2019 - De Morgen)
  Circulatieplannen, elektrische fietsen of zelfrijdende auto's, het zal allemaal niet voldoende zijn om mobiliteitsproblemen de wereld uit te krijgen. Taxidienst Uber verklaart de strijd om als eerste persoonsvoertuigen de lucht in te krijgen echt voor geopend.
  [naar artikel]
 39. Met vliegende taxi's naar het werk? Dit zijn de futuristische plannen van Uber (10/05/2018 - VRT NWS)
  Weg met de files. Tegen 2023, binnen amper vijf jaar dus, wil het Amerikaanse taxi-appbedrijf Uber de eerste vliegende taxi's zien rondzweven. Hoe concreet die futuristische plannen zijn, legt het bedrijf dezer dagen uit op zijn Uber Elevate-conferentie.
  [naar artikel]
 40. Spookrijdende taxichauffeur aan Waaslandtunnel onder invloed van drugs (10/02/2020 - Gazet van Antwerpen)
  De Antwerpse politie zette vrijdag een taxi aan de kant in de omgeving van de Waaslandtunnel. De chauffeur reed veel te hard en had een klant aan boord. Aan de Charles de Costerlaan reed de man bovendien tegen de richting in, naast de betonblokken. Hij bleek onder invloed van drugs.
  [naar artikel]
 41. Waarom nepvossen gebruiken om landbouwschade te voorkomen als er échte zijn? (21/08/2019 - Knack)
  Een Nederlands bedrijf biedt namaakvossen aan om landbouwgewassen te beschermen tegen bijvoorbeeld duiven en hazen. Maar daarvoor bestaat een veel beter alternatief: échte vossen.
  [naar artikel]
 42. Hoe verkeersveilig is uw omgeving? Ontdek het op deze interactieve kaart (29/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Gebeuren er in uw straat of omgeving veel ongevallen? En hoe ernstig zijn die? Welk moment van de dag is het gevaarlijkst op weg? En bij welke
  [naar artikel]
 43. BBL wil meer snellaadpalen en aangepast beleid voor elektrische taxi’s (26/06/2018 - Metro)
  De overgang naar elektrische taxi’s verloopt te traag om de doelstelling te halen, zegt de Bond Beter Leefmilieu (BBL). In 2020 zou 10 procent van de taxi’s elektrisch moeten rijden. Maar vandaag telt Vlaanderen nog maar 25 elektrische taxivoertuigen. Bijkomende snellaadpalen en aangepast beleid moeten de taxibedrijven stimuleren om in elektrische voertuigen te investeren. Om de elektrificatie van taxi’s te versnellen vraagt de Bond Beter Leefmilieu om de installatie van elektrische snellaadpalen op te voeren. “Tijdens het laden is de chauffeur werkloos, dus dat moet zo snel mogelijk gebeuren”, zegt mobiliteitsexpert Laurien Spruyt. “Met Europese steun worden in Vlaanderen tal van snellaadpalen gebouwd, maar het gaat niet snel genoeg.” Vlaams minister van Energie Bart Tommelein wijst op de 400 laadpalen die vandaag in opbouw zijn, naast de 1.800 bestaande, waarmee het laadpalenplan van de Vlaamse regering op schema zit. Taximaatschappijen krijgen ook subsidies als ze e-taxi’s aankopen. In Gent worden vandaag vier nieuwe e-taxi’s in gebruik genomen. Op korte termijn wil schepen van Mobiliteit Filip Watteeuw dat cijfer opkrikken tot 20 elektrische taxi’s. bron: Belga Het bericht BBL wil meer snellaadpalen en aangepast beleid voor elektrische taxi’s verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 44. Vlaamse taxi’s mogen hun tarieven binnenkort zelf bepalen (03/01/2018 - Het Nieuwsblad)
  Taxi’s die klanten oppikken die op de openbare weg hun hand opsteken, moeten in heel Vlaanderen kunnen werken en hun tarieven vrij kunnen kiezen. Dat stelt Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) voor met het oog op een modernisering van de sector, bericht De Tijd woensdag. Nu leggen veel steden de tarieven vast.
  [naar artikel]
 45. Vlaamse taxi’s mogen hun tarieven binnenkort zelf bepalen (03/01/2018 - Het Belang van Limburg)
  Taxi’s die klanten oppikken die op de openbare weg hun hand opsteken, moeten in heel Vlaanderen kunnen werken en hun tarieven vrij kunnen kiezen. Dat stelt Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) voor met het oog op een modernisering van de sector, bericht De Tijd woensdag. Nu leggen veel steden de tarieven vast.
  [naar artikel]
 46. Hoe oud ben jij écht? Doe hier de test (23/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Leeftijd is ook maar een nietszeggend cijfertje. Hoe oud jij je voelt, hangt van heel wat andere factoren af. Benieuwd hoe oud jouw échte mentale
  [naar artikel]
 47. SJIEK PORTRET. Als je kinderen veelsporter zijn: “In mijn planning mag niks in het honderd lopen” (12/06/2018 - Het Belang van Limburg)
  Natuurlijk, sporten is hartstikke gezond. Dus wil je ook dat je kids zich geregeld flink moe maken. Maar hoe regel je al die trainingen en wedstrijden als jouw nageslacht echte sportfans blijken te zijn en je dus meerdere keren per week voor taxi-mama moet spelen?Gewoon, door je goed te sportganiseren!
  [naar artikel]
 48. Politie maakt balans op na Tomorrowland: 63 drugsdealers, 21 illegale taxi’s en 193 arrestaties (30/07/2018 - Het Nieuwsblad)
  63 drugsdealers, 21 illegale taxi’s, 193 arrestaties… Voor de politie was Tomorrowland veel meer dan zes dagen dansen en feesten. Vandaag verspreidde de federale politie een overzicht van alle acties op het festival. Opvallend: de drugsdealers die zijn opgepakt, zullen samen voor de rechter moeten komen op drie zogenaamde ‘themazittingen.’
  [naar artikel]
 49. Politie maakt balans op na Tomorrowland: 63 drugsdealers, 21 illegale taxi’s en 193 arrestaties (30/07/2018 - Het Belang van Limburg)
  63 drugsdealers, 21 illegale taxi’s, 193 arrestaties… Voor de politie was Tomorrowland veel meer dan zes dagen dansen en feesten. Vandaag verspreidde de federale politie een overzicht van alle acties op het festival. Opvallend: de drugsdealers die zijn opgepakt, zullen samen voor de rechter moeten komen op drie zogenaamde ‘themazittingen.’
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.