Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

04 June 2020
19:17 uur

'Jumbo neemt tientallen Hema-winkels over'

De Tijd

08/11/2019 - 16:54

16:53 De Nederlandse supermarktketens Jumbo neemt zo'n 25 winkels over van Hema, schrijven de Nederlandse media. Of ook Belgische Hema's Jumbo-supermarkten worden, is niet duidelijk.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE TIJD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Nieuw offensief in supermarktoorlog: Jumbo neemt Hema-winkels over en Hema gaat “zichzelf heruitvinden” (17/12/2019 - Het Nieuwsblad)
  De Nederlandse supermarktketen Jumbo neemt 17 Hema-winkels over in Nederland en Vlaanderen. Er verdwijnen dus Hema’s en in de plaats komen er Jumbo’s. Maar, in die Jumbo’s zullen Hema-producten te koop zijn. Een nieuw offensief in de supermarktoorlog: wat betekent dat voor de klanten en de concurrentie?
  [naar artikel]
 2. Jumbo neemt Hema-winkels in grote steden over (en Hema komt op het truitje van Wout Van Aert) (17/12/2019 - VRT NWS)
  De Nederlandse winkelketens Jumbo en Hema gaan in Nederland en België samenwerken. Dat hebben beide winkelketens bevestigd. Als onderdeel van het akkoord neemt supermarktketen Jumbo 17 Hema-winkels over in grote steden. Hema wordt op zijn beurt co-sponsor van het wieler- en schaatsteam Jumbo-Visma.
  [naar artikel]
 3. Waarom de deal tussen Hema en Jumbo (g)een goed idee is (10/11/2019 - De Morgen)
  Warenhuis Hema wil zich meer ontwikkelen als merk dan als winkelketen. Jumbo neemt een aantal winkels over en gaat in al haar supermarkten Hema-producten verkopen. Een goed idee?
  [naar artikel]
 4. Jumbo en Hema gaan samenwerken (17/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  De Nederlandse winkelketens Jumbo en Hema gaan in Nederland en België samenwerken. Dat hebben beide ketens dinsdag bevestigd. Als onderdeel van het akkoord neemt supermarktketen Jumbo 17 Hema-winkels over in grote steden in Nederland en België.
  [naar artikel]
 5. Jumbo neemt twee Belgische Hema-winkels over (17/12/2019 - De Tijd)
  14:21 De locaties zijn wel nog niet bepaald. In Nederland gaat het om 15 winkels op een totaal van 385. In België heeft Hema 100 vestigingen.
  [naar artikel]
 6. Jumbo en Hema gaan samenwerken (08/11/2019 - Het Belang van Limburg)
  De Nederlandse ketens Jumbo en Hema zijn van plan commercieel samen te werken in België en Nederland. Zo zouden Hema-artikelen in de Jumbo-winkels verkocht kunnen worden. Dat kondigen de beide ketens vrijdag aan.
  [naar artikel]
 7. Jumbo en Hema ontwikkelen gezamenlijk winkelconcept (17/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Nederlandse winkelketens Jumbo en Hema gaan in Nederland en België samenwerken. Als onderdeel van het akkoord neemt supermarktketen Jumbo 17...
  [naar artikel]
 8. Jumbo legt assortiment van Hema in de rekken (06/02/2020 - Express)
  Het Nederlandse supermarktconcern Jumbo en winkelketen HEMA hebben de eerste stap gezet in hun commerciële samenwerking. Vanaf donderdag is een deel van het Hema-assortiment verkrijgbaar bij Jumbo in Breda en Tilburg. Het gaat onder meer om kookgerei, panty’s en sokken, schrijfgerei, handdoeken, glazen, feestartikelen en kaarsen. Komende anderhalf jaar zullen de producten van HEMA stapsgewijs […] The post Jumbo legt assortiment van Hema in de rekken appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 9. Nieuw offensief in supermarktoorlog: Jumbo neemt Hemawinkels over (17/12/2019 - Gazet van Antwerpen)
  De Nederlandse supermarktketen Jumbo neemt 17 Hemawinkels over in Nederland en Vlaanderen. Er verdwijnen dus Hema’s en in de plaats komen er Jumbo’s. Maar, in die Jumbo’s zullen Hemaproducten te koop zijn. Een nieuw offensief in de supermarktoorlog: wat betekent dat voor de klanten en de concurrentie?
  [naar artikel]
 10. Jumbo en HEMA gaan samenwerken (08/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Jumbo Supermarkten en winkelketen HEMA bundelen hun krachten. De twee zijn met elkaar tot een principeovereenkomst gekomen voor een commerciële...
  [naar artikel]
 11. Straks Hema’s in Belgische stations en luchthavens (01/12/2017 - Gazet van Antwerpen)
  De Nederlandse winkelketen Hema is van plan om een tiental nieuwe winkels te openen in België. Dat heeft CEO Tjeerd Jegen gezegd, zo schrijft De Tijd. Hema mikt op kleine winkels op drukke pendellocaties zoals luchthavens en treinstations.
  [naar artikel]
 12. Straks Hema’s in Belgische stations en luchthavens (01/12/2017 - Het Belang van Limburg)
  De Nederlandse winkelketen Hema is van plan om een tiental nieuwe winkels te openen in België. Dat heeft CEO Tjeerd Jegen gezegd, zo schrijft De Tijd. Hema mikt op kleine winkels op drukke pendellocaties zoals luchthavens en treinstations.
  [naar artikel]
 13. Hema bekijkt stappen tegen Alibaba's Hema (21/07/2017 - De Tijd)
  15:31 De Nederlandse keten Hema is er niet mee opgezet met het feit dat de Chinese webreus Alibaba fysieke winkels met de naam 'Hema' opent.
  [naar artikel]
 14. HEMA zet zichzelf in de etalage (28/09/2017 - Het Belang van Limburg)
  De eigenaars van het Nederlandse HEMA zetten de winkelketen in de etalage. Lion Capital en HEMA “starten met het onderzoeken van strategische opties voor de toekomst van het bedrijf, inclusief een mogelijke verkoop van de onderneming”, luidt het bij de presentatie van de kwartaalcijfers van HEMA. In België deden de winkels het de voorbije maanden goed.
  [naar artikel]
 15. Het Oer-Hollandse HEMA opent winkels in Midden-Oosten (15/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Nederlandse Winkelketen HEMA opent dit jaar drie winkels in Dubai en heeft plannen om de komende vijf jaar een "fors aantal" winkels in het...
  [naar artikel]
 16. Eigenaar Hema wil winkels verkopen aan franchisenemers (26/11/2018 - Het Nieuwsblad)
  Marcel Boekhoorn zal als nieuwe eigenaar van de Nederlandse warenhuisketen Hema snel een deel van de winkels verkopen aan de franchisenemers. Hij wil de opbrengst gebruiken om de buitenlandse expansie van Hema te versnellen. Dat zeggen bronnen uit de financiële sector tegen het Financieel Dagblad, de Nederlandse zakenkrant, op voorwaarde van anonimiteit.
  [naar artikel]
 17. KOERS KORT. HEMA gaat voor vier jaar in zee met Jumbo-Visma (17/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Warenhuisketen HEMA wordt de komende vier jaar co-sponsor van WorldTour-team Jumbo-Visma, de Nederlandse ploeg van onze landgenoten Wout van Aert,...
  [naar artikel]
 18. Supermarktketen Jumbo verwacht eerste Belgische winkels in herfst (02/01/2019 - Knack)
  De Nederlandse supermarktketen Jumbo verwacht de eerste winkels in België in het laatste kwartaal van 2019 te openen. Dat heeft het bedrijf woensdag bekendgemaakt. De supermarktketen zegt al 'enkele tientallen supermarktlocaties' te hebben gecontracteerd in ons land.
  [naar artikel]
 19. HEMA opent winkels in Midden-Oosten (15/01/2018 - VRT NWS)
  Winkelketen HEMA opent dit jaar drie winkels in Dubai en heeft plannen om de komende vijf jaar nog veel meer winkels in het Midden-Oosten te openen.
  [naar artikel]
 20. Hema nu ook in Dubai (15/01/2018 - De Tijd)
  15:09 De Nederlandse winkelketen HEMA opent dit jaar drie winkels in Dubai en heeft plannen om de komende vijf jaar een 'fors aantal' winkels in het Midden-Oosten te openen.
  [naar artikel]
 21. Andere winkels moeten Hema redden (11/04/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Na een kwakkelend 2018 waarin het verlies flink opliep, gooit warenhuis Hema het over een andere boeg. Binnenkort liggen de kleding, badhanddoeken en schrijfwaren van het huismerk, al dan niet met Jip en Janneke erop, ook in andere winkels en webshops.
  [naar artikel]
 22. Eigenaar Hema wil winkels verkopen aan franchisenemers (26/11/2018 - Metro)
  Marcel Boekhoorn zal als nieuwe eigenaar van de Nederlandse warenhuisketen Hema snel een deel van de winkels verkopen aan de franchisenemers. Hij wil de opbrengst gebruiken om de buitenlandse expansie van Hema te versnellen. Dat zeggen bronnen uit de financiële sector tegen het Financieel Dagblad, de Nederlandse zakenkrant, op voorwaarde van anonimiteit. Verkoop van filialen aan franchisenemers is opvallend omdat Hema onder de oude eigenaren een scherp conflict had met de franchisenemers. De vorige eigenaar, het Britse Lion Capital, zag de zelfstandige ondernemers als struikelblok in het verkoopproces. Boekhoorn wil, aldus de bronnen, beginnen met de verkoop van de eigen winkels zodra de overname formeel is afgerond. Dat is hoogstwaarschijnlijk in januari 2019. Van de 545 Hema-winkels in Nederland zijn er al 261 in handen van ongeveer honderd franchisenemers. Boekhoorn heeft nog een tweede plan om geld binnen te halen. Hij wil de eigen bakkerij, die op zeven locaties in Nederland onder meer de bekende tompoucen maakt, afstoten. Bij de bakkerijen werken naar schatting zo’n 350 mensen. Bron: Belga   Het bericht Eigenaar Hema wil winkels verkopen aan franchisenemers verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 23. Eigenaar Hema wil winkels verkopen aan franchisenemers (26/11/2018 - Metro)
  Marcel Boekhoorn zal als nieuwe eigenaar van de Nederlandse warenhuisketen Hema snel een deel van de winkels verkopen aan de franchisenemers. Hij wil de opbrengst gebruiken om de buitenlandse expansie van Hema te versnellen. Dat zeggen bronnen uit de financiële sector tegen het Financieel Dagblad, de Nederlandse zakenkrant, op voorwaarde van anonimiteit. Verkoop van filialen aan franchisenemers is opvallend omdat Hema onder de oude eigenaren een scherp conflict had met de franchisenemers. De vorige eigenaar, het Britse Lion Capital, zag de zelfstandige ondernemers als struikelblok in het verkoopproces. Boekhoorn wil, aldus de bronnen, beginnen met de verkoop van de eigen winkels zodra de overname formeel is afgerond. Dat is hoogstwaarschijnlijk in januari 2019. Van de 545 Hema-winkels in Nederland zijn er al 261 in handen van ongeveer honderd franchisenemers. Boekhoorn heeft nog een tweede plan om geld binnen te halen. Hij wil de eigen bakkerij, die op zeven locaties in Nederland onder meer de bekende tompoucen maakt, afstoten. Bij de bakkerijen werken naar schatting zo’n 350 mensen. bron: Belga   Het bericht Eigenaar Hema wil winkels verkopen aan franchisenemers verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 24. Wout van Aert volgend jaar opnieuw in Tour, Jumbo-Visma vol voor eindwinst met drie kopmannen (20/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In de kantoren van nieuwe sponsor Hema in Amsterdam stond vanmiddag de ploegvoorstelling van Jumbo-Visma op het programma. Jumbo-Visma gaat vol...
  [naar artikel]
 25. Eigenaar Hema wil winkels verkopen aan franchisenemers (26/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Marcel Boekhoorn zal als nieuwe eigenaar van de Nederlandse warenhuisketen Hema snel een deel van de winkels verkopen aan de franchisenemers. Hij...
  [naar artikel]
 26. Straks HEMA's in Belgische stations en luchthavens (01/12/2017 - De Tijd)
  12:15 Winkelketen HEMA blijft winkels openen in België. 'Er kunnen er nog een tiental bij', zegt CEO Tjeerd Jegen.
  [naar artikel]
 27. Jumbo-Visma met drie kopmannen naar Tour, Van Aert mag eigen kans gaan: “Leuk dat ik in bepaalde etappes zelf mag sprinten” (20/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In de kantoren van nieuwe sponsor Hema in Amsterdam stond vanmiddag de ploegvoorstelling van Jumbo-Visma op het programma. Jumbo-Visma gaat vol...
  [naar artikel]
 28. Gedaan met ‘jongen’ en ‘meisje’: kinderkleding in Nederlandse Hema-winkels wordt genderneutraal (20/09/2017 - Het Belang van Limburg)
  De Nederlandse winkelketen Hema gaat alle geslachtsaanduidingen van kinderkleding schrappen. Vanaf eind dit jaar verdwijnen ‘jongen’ en ‘meisje’ van Hema’s verpakkingen en kledinglabels, dat schrijft de Volkskrant.
  [naar artikel]
 29. Gedaan met ‘jongen’ en ‘meisje’: kinderkleding in Nederlandse Hema-winkels wordt genderneutraal (20/09/2017 - Het Nieuwsblad)
  De Nederlandse winkelketen Hema gaat alle geslachtsaanduidingen van kinderkleding schrappen. Vanaf eind dit jaar verdwijnen ‘jongen’ en ‘meisje’ van Hema’s verpakkingen en kledinglabels, dat schrijft de Volkskrant.
  [naar artikel]
 30. Gedaan met ‘jongen’ en ‘meisje’: kinderkleding in Nederlandse Hema-winkels wordt genderneutraal (20/09/2017 - Gazet van Antwerpen)
  De Nederlandse winkelketen Hema gaat alle geslachtsaanduidingen van kinderkleding schrappen. Vanaf eind dit jaar verdwijnen ‘jongen’ en ‘meisje’ van Hema’s verpakkingen en kledinglabels, dat schrijft de Volkskrant.
  [naar artikel]
 31. Straks HEMA's in Belgische stations en luchthavens (01/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Nederlandse winkelketen HEMA is van plan om een tiental nieuwe winkels te openen in België. Dat heeft CEO Tjeerd Jegen gezegd, zo schrijft De...
  [naar artikel]
 32. Jumbo opent eerste Belgische winkels in herfst: prijzenoorlog tussen supermarkten op komst? (02/01/2019 - De Morgen)
  De Nederlandse supermarktketen Jumbo verwacht de eerste winkels in ons land dit najaar te openen. De supermarktketen zegt al "enkele tientallen supermarktlocaties" te hebben gecontracteerd in België. De komst van de keten zal mogelijk leiden tot een prijzenoorlog tussen supermarkten. 
  [naar artikel]
 33. Jumbo ziet ruimte voor meer dan 100 winkels in Vlaanderen (27/02/2019 - De Morgen)
  De Nederlandse supermarktketen Jumbo opent in november in de Limburgse gemeente Pelt zijn eerste Vlaamse winkel. Op termijn ziet de keten potentieel voor ruim honderd winkels in Vlaanderen. Dat bevestigt Jumbo, na berichtgeving door het vakblad Gondola.
  [naar artikel]
 34. Hema vreest ondergang door corona (01/04/2020 - De Tijd)
  12:01 De verkoop van Hema is met een derde gekrompen sinds 200 winkels gesloten zijn. De warenhuisketen wil dat winkelverhuurders, leveranciers en personeel offers brengen om de keten te helpen overleven.
  [naar artikel]
 35. Jumbo opent eerste Belgische winkels in de herfst (02/01/2019 - Het Belang van Limburg)
  De Nederlandse supermarktketen Jumbo verwacht de eerste winkels in België in het laatste kwartaal van 2019 te openen. Dat heeft het bedrijf woensdag bekendgemaakt.
  [naar artikel]
 36. Hema gaat winkels ombouwen, én lanceert drie nieuwe make-uplijnen (20/01/2017 - Het Belang van Limburg)
  Het lijkt erop dat warenhuis Hema het nieuwe jaar vrij ambitieus is begonnen. Alle winkels in Nederland én België worden de komende maanden en jaren omgebouwd naar een internationaal concept. De winkel lanceert ook drie nieuwe beautycollecties om de huid, lippen en handen te verzorgen.
  [naar artikel]
 37. HEMA haalt trui met extreemrechts symbool uit winkels (20/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  HEMA stopt per direct met de verkoop van een herentrui met een motief van runentekens. Tussen deze tekens staat er een die ook als symbool wordt...
  [naar artikel]
 38. Hema breidt uit naar Canada en VS (03/07/2019 - Metro)
  De Nederlandse winkelketen Hema gaat uitbreiden naar Canada en de Verenigde Staten. In het najaar openen in het Canadese Toronto de eerste zelfstandige Hema-winkels. Ook komen er shop-in-shops in de grootste filialen van supermarktconcern Walmart. Topman Tjeerd Jegen mikt in Canada op termijn op zeker vijftig winkels. De gang naar de VS is in de eerste plaats alleen online, door huishoudartikelen aan te bieden op de webshop van Walmart. Wereldwijd merk Noord-Amerika is na Europa en Azië het derde continent waar Hema actief wordt. Eerder al zette de keten de stap naar het Midden-Oosten. Al die uitbreidingen zijn mogelijk door telkens met lokale partners in zee te gaan, die kunnen investeren in Hema, klinkt het. Het bedrijf wil uiteindelijk een wereldwijd merk worden. Historische stap Jegen spreekt van een historische stap omdat Hema-oprichters Leo Meyer en Arthur Isaac in Noord-Amerika bijna 100 jaar geleden voor het eerst kennismaakten met winkels met vaste prijzen. De Hema-baas denkt dat Amerikanen erg geïnteresseerd zullen zijn in het relatief voordelige en duurzame design van Hema. Hij benadrukt dat het Walmart zelf was die zijn bedrijf benaderde, en niet andersom. Lees ook : Hema brengt vegan rookworst op de markt Het bericht Hema breidt uit naar Canada en VS verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 39. “Hema was onoverzichtelijk” (28/11/2016 - Het Belang van Limburg)
  Meer openheid en ruimte, een beter overzicht, hippe nieuwigheden. Na Londen, Barcelona en Parijs, komt het nieuwe concept van winkelketen Hema naar Hasselt. De bestaande winkel in de Koning Albertstraat kreeg een make-over en is daarmee één van de vier pilotstores voor ons land. “Als het werkt, rollen we dit concept verder uit naar al onze winkels in de Benelux”, zegt Tjeerd Jegen, CEO van Hema.
  [naar artikel]
 40. COOL. HEMA vervangt plastic wegwerpproducten (15/02/2019 - Metro)
  De Nederlandse winkelketen HEMA gaat zijn plastic wegwerpproducten voor eenmalig gebruik, waar een duurzamer alternatief voor is, vervangen. Vanaf dit najaar verkoopt de winkelketen, die ook in België actief is, alleen nog papieren en metalen rietjes.  “Onze verantwoordelijkheid gaat verder dan alleen de plastic wegwerpproducten. We pakken het thema plastic in z’n totaal op: in wegwerpproducten, verpakkingen en de producten die we verkopen. Dat betekent dat we het onnodig gebruik van plastic uitfaseren, waar mogelijk gerecycled plastic gebruiken en de consument stimuleren tot hergebruik”, zegt Eva Ronhaar van HEMA. Wattenstaafjes De kartonnen wattenstaafjes zijn nu al beschikbaar in bepaalde winkels en dat zal worden uitgebreid naar alle winkels. Lees ook : Hema komt met gloednieuwe vegan beautylijn Het bericht COOL. HEMA vervangt plastic wegwerpproducten verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 41. Eerste Jumbo’s in België doen het beter dan verwacht (30/12/2019 - Gazet van Antwerpen)
  De omzetbijdrage van de eerste Jumbo-winkels in ons land is “ruim boven verwachting”. Dat blijkt uit omzetcijfers die de Nederlandse supermarktketen maandag heeft vrijgegeven. De Belgische winkels verkochten 50 procent meer dan gepland.
  [naar artikel]
 42. Jumbo opent in herfst eerste winkels in België (02/01/2019 - Het Nieuwsblad)
  De Nederlandse supermarktketen Jumbo verwacht de eerste winkels in België in het laatste kwartaal van 2019 te openen. Dat heeft het bedrijf woensdag bekendgemaakt.
  [naar artikel]
 43. Jumbo opent eerste Belgische winkels in herfst: prijzenoorlog tussen supermarkten op komst? (02/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Nederlandse supermarktketen Jumbo verwacht de eerste winkels in ons land in het laatste kwartaal van dit jaar te openen. De supermarktketen zegt...
  [naar artikel]
 44. Jumbo wil meer dan 100 winkels openen in Vlaanderen (27/02/2019 - Gazet van Antwerpen)
  De Nederlandse supermarktketen Jumbo ziet potentieel voor meer dan honderd winkels in Vlaanderen. Dat heeft managing director Peter Isaac gezegd in een gesprek met vakblad Gondola.
  [naar artikel]
 45. Jumbo wil meer dan 100 winkels openen in Vlaanderen (27/02/2019 - Het Belang van Limburg)
  De Nederlandse supermarktketen Jumbo ziet potentieel voor meer dan honderd winkels in Vlaanderen. Dat heeft managing director Peter Isaac gezegd in een gesprek met vakblad Gondola.
  [naar artikel]
 46. Gezocht: 140 werkkrachten voor Limburgse Jumbo-winkels (22/06/2019 - Het Belang van Limburg)
  Supermarktketen Jumbo gaat tegen het einde van het jaar op zoek naar in totaal 210 personeelsleden om haar eerste drie winkels in België te bemannen. Hiervan liggen er twee in Limburg, goed voor samen 140 werkkrachten die Jumbo wil aanwerven. In Pelt opent de winkel begin november en de bedoeling is dat nog voor Kerstmis een tweede filiaal in Lanaken opent.
  [naar artikel]
 47. Nederlandse ondernemer neemt HEMA over (18/10/2018 - Knack)
  De Nederlandse ondernemer Marcel Boekhoorn wil via zijn investeringsmaatschappij Ramphastos Investments de winkelketen HEMA overnemen van het Britse Lion Capital, dat al een tijdje op zoek was naar een koper. De nieuwe eigenaar wil onder meer extra investeren in België, meldt HEMA. Een overnamebedrag is niet bekendgemaakt.
  [naar artikel]
 48. Jumbo-winkels in België verkopen stuk meer dan verwacht (30/12/2019 - Express)
  De omzet van de Nederlandse supermarktketen Jumbo stijgt in 2019 met 1 miljard euro tot ruim 8,6 miljard euro. De introductie van winkels in België is daar niet vreemd aan: die verkochten de helft meer dan verwacht. De omzetgroei van 1 miljard euro komt overeen met een stijging van 14 procent. ‘We sluiten opnieuw een […] The post Jumbo-winkels in België verkopen stuk meer dan verwacht appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 49. Genderneutrale kinderkledij in Hema (20/09/2017 - De Standaard)
  De Nederlandse winkelketen Hema schrapt alle geslachtsaanduidingen van kinderkleding. Eind dit jaar verdwijnen de labels ‘jongen’ en ‘meisje’ van de kledinglabels. Of de labels ook verdwijnen in de Belgische winkels van de keten is nog niet duidelijk.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.