Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

04 June 2020
19:00 uur

Vierlandentop over Syrië in december, kondigt Turkije aan

Metro

08/11/2019 - 16:56

Begin december vindt een top over Syrië plaats tussen Turkije, Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk, meldt Ibrahim Kalin, woordvoerder van de Turkse president, vandaag. De top zou losstaan van de NAVO-bijeenkomst op 3 en 4 december in de buurt van Londen. De bijeenkomst tussen Recep Tayyip Erdogan, Emmanuel Macron, Angela Merkel en Boris Johnson […] Het bericht Vierlandentop over Syrië in december, kondigt Turkije aan verscheen eerst op Metro.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP METRO

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Turkije dreigt IS’ers vanaf maandag terug naar land van herkomst te sturen, Vierlandentop over Syrië in december (08/11/2019 - De Morgen)
  Turkije begint vanaf maandag opgepakte strijders en leden van Islamitische Staat (IS) naar hun land van herkomst terug te sturen. Dat heeft de Turkse minister van Binnenlandse Zaken aangekondigd. Begin december vindt een top over Syrië plaats tussen Turkije, Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.
  [naar artikel]
 2. Vierlandentop tussen Turkije, Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk over Syrië in december (08/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Begin december vindt een top over Syrië plaats tussen Turkije, Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk, meldt Ibrahim Kalin, woordvoerder...
  [naar artikel]
 3. Vicepresident Pence kondigt staakt-het-vuren in Syrië aan (17/10/2019 - Metro)
  Turkije en de Verenigde Staten zijn een staakt-het-vuren in Syrië overeengekomen, zo heeft de Amerikaanse vicepresident Mike Pence vandaag bekendgemaakt na ontmoetingen met de Turkse president Recep Tayyip Erdogan in Ankara. Turkije zal zijn militaire operatie op pauze zetten om de Syrisch-Koerdische milities gedurende 120 uur de gelegenheid te geven zich terug te trekken uit de “veiligheidszone”. Daarna zal de operatie eindigen, zei Pence. Bron: Belga   Het bericht Vicepresident Pence kondigt staakt-het-vuren in Syrië aan verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 4. Trump kondigt sancties aan tegen Turkije (15/10/2019 - De Morgen)
  De Amerikaanse president Trump gaat sancties heffen op Turkije vanwege het destabiliseren van Syrië. De duizend Amerikaanse militairen die hij zou terughalen uit Syrië blijven in de regio om te voorkomen dat Islamitische Staat opnieuw kan groeien.
  [naar artikel]
 5. Trump kondigt sancties aan op Turkije: ‘Ik ben bereid om de Turkse economie snel te vernietigen’ (15/10/2019 - De Morgen)
  De Amerikaanse president Trump gaat sancties heffen op Turkije vanwege het destabiliseren van Syrië. De duizend Amerikaanse militairen die hij zou terughalen uit Syrië blijven in de regio om te voorkomen dat Islamitische Staat opnieuw kan groeien.
  [naar artikel]
 6. Trump kondigt sancties aan op Turkije, Syrisch leger rukt op naar het noorden (14/10/2019 - De Morgen)
  De Amerikaanse president Trump gaat sancties heffen op Turkije vanwege het destabiliseren van Syrië. De duizend Amerikaanse militairen die hij zou terughalen uit Syrië blijven in de regio om te voorkomen dat Islamitische Staat opnieuw kan groeien.
  [naar artikel]
 7. Trump kondigt sancties aan tegen Turkije: ‘Ik ben bereid om de Turkse economie snel te vernietigen’ (15/10/2019 - De Morgen)
  De Amerikaanse president Trump gaat sancties heffen op Turkije vanwege het destabiliseren van Syrië. De duizend Amerikaanse militairen die hij zou terughalen uit Syrië blijven in de regio om te voorkomen dat Islamitische Staat opnieuw kan groeien.
  [naar artikel]
 8. Geweld Syrië – Erdogan kondigt militaire operatie in aan Koerdisch gecontroleerd Syrië (04/08/2019 - Metro)
  Turkije heeft plannen voor een militair offensief in het Syrische noorden dat door Koerden wordt gecontroleerd. Dat heeft de Turkse president Recep Tayyip Erdogan aangekondigd. “We zullen nu naar het oosten van de Eufraat trekken”, aldus Erdogan zondag in een toespraak voor aanhangers in de westelijke stad Bursa. De Koerdische Volksbeschermingseenheden (YPG) controleren het gebied ten oosten van de Eufraat. Erdogan dreigde al regelmatig met een offensief tegen de Koerdische militie in Syrië. Hij zei dat Turkije Rusland en de Verenigde Staten op de hoogte had gebracht van de plannen. Turkije wil al jaren een bufferzone in het door de Koerden gecontroleerde gebied in het noorden van Syrië. Ankara wil de YPG er verdrijven. In juli had Erdogan al een offensief aangekondigd nadat de VS er niet in waren geslaagd om een bufferzone in Noord-Syrië in te richten. Turkije was “vastberaden de terreurcorridor ten oosten van de Eufraat te vernietigen”. De afgelopen dagen ontplooide Turkije grote aantallen soldaten aan de grens met Syrië Ankara beschouwt de YPG als een tak van de verboden Koerdische Arbeiderspartij (PKK). Voor de VS zijn de YPG een belangrijke partner in de strijd tegen terreurmilitie Islamitische Staat (IS). Bron: Belga   Het bericht Geweld Syrië – Erdogan kondigt militaire operatie in aan Koerdisch gecontroleerd Syrië verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 9. Turkije kondigt bouw "tentenstad" aan voor vluchtelingen Aleppo (14/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Gezien de situatie in de fel bekampte stad Aleppo in het noorden van Syrië heeft Turkije de bouw van een nieuw vluchtelingenkamp aangekondigd. De
  [naar artikel]
 10. Turkse inval in Syrië – Turkije kondigt start van grondoffensief aan (10/10/2019 - Metro)
  Turkse militairen zijn woensdag samen met Turks-gezinde Syrische milities het noordoosten van Syrië binnengedrongen in het kader van een grondoffensief van Ankara tegen Koerdische milities. Dat heeft het Turkse ministerie van Defensie gezegd. Volgens diverse media zouden de Turkse troepen op minstens drie plaatsen aan de grens Syrië zijn binnengevallen. De Koerden zelf meldden dat ze het Turkse offensief zouden teruggedrongen hebben. Turkije lanceerde woensdag, ondanks internationale druk om dat niet te doen, een militaire operatie tegen de Koerdische militie YPG, een vroegere bondgenoot van de VS in de strijd tegen terreurgroep IS in Noord-Syrië. Dat offensief kwam er enkele dagen nadat de Verenigde Staten aankondigden hun troepen terug te trekken uit de regio. Heel wat landen, waaronder ook België, hebben de militaire actie van Turkije inmiddels veroordeeld. Er werd gevraagd om een spoedzitting van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties te houden. De Europese Unie wees er op haar beurt op dat nieuwe vijandelijkheden in het noordoosten van Syrië de stabiliteit van de hele regio verder zullen ondermijnen en het vredesproces in Syrië nog meer bemoeilijken. Volgens Ankara is het doel van het nieuwe offensief, het derde al in drie jaar, om een “veiligheidszone” in te stellen die de Koerden uit het gebied aan de grens met Turkije moet wegjagen. Bron: Belga   Het bericht Turkse inval in Syrië – Turkije kondigt start van grondoffensief aan verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 11. Turkse inval in Syrië – Trump kondigt stijgt van importheffingen aan voor Turkije en zet handelsgesprekken stop (15/10/2019 - Metro)
  De Amerikaanse president Donald Trump heeft laten weten dat hij de importheffingen op Turks staal met 50 procent zal verhogen en dat hij de handelsgesprekken met Ankara stopzet. Dat doet hij in een reactie op het Turkse offensief in het noordoosten van Syrië. Volgens de president zal de VS ook “krachtige aanvullende sancties” opleggen aan huidige en voormalige functionarissen van de Turkse regering. “Het Turkse militaire offensief brengt burgers en de vrede, veiligheid en stabiliteit van de regio in gevaar”, verklaart Trump in een mededeling. “Ik ben heel duidelijk geweest tegen president Erdogan dat de actie van Turkije een humanitaire crisis veroorzaakt en oorlogsmisdaden mogelijk maakt.” “Turkije moet prioriteit geven aan de bescherming van burgers, zeker aan kwetsbare etnische en religieuze minderheden in het noordoosten van Syrië. Willekeurig burgers aanvallen, civiele infrastructuren vernielen en zich richten op etnische of religieuze minderheden is onaanvaardbaar”, aldus de president nog. Bron: Belga   Het bericht Turkse inval in Syrië – Trump kondigt stijgt van importheffingen aan voor Turkije en zet handelsgesprekken stop verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 12. Rusland kondigt voor tweede keer terugtrekking uit Syrië aan (06/01/2017 - Het Belang van Limburg)
  Na een mislukte poging om de Russische strijdmachten terug te trekken uit Syrië in maart vorig jaar, kondigt Moskou nu opnieuw het geleidelijke vertrek uit de oorlogszone aan.
  [naar artikel]
 13. Ook Parijs schort export naar Turkije op van wapens die schade kunnen berokkenen in Syrië (12/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  Frankrijk heeft zaterdag beslist de export naar Turkije stop te zetten van “oorlogsmateriaal dat ingezet kan worden in het noordoosten van Syrië”. De beslissing is een reactie op de militaire operatie die Turkije gestart is in Noord-Syrië tegen de Koerden. Dat melden het Franse ministerie van Buitenlandse Zaken en het ministerie van Defensie.
  [naar artikel]
 14. VS en Turkije bereiken akkoord over tijdelijke wapenstilstand in Syrië (17/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  “Geweldig nieuws uit Turkije”, zo kondigde de Amerikaanse president Donald Trump donderdag via Twitter aan dat de VS en Turkije een akkoord hadden bereikt over een wapenstilstand in Syrië. “Miljoenen levens zullen worden gered.”
  [naar artikel]
 15. Turkije verdrijft IS uit grensgebied in Syrië (05/09/2016 - De Tijd)
  08:51 De terreurgroep Islamitische Staat heeft in het noorden van Syrië zijn laatste posities moeten opgeven aan de grens met Turkije.
  [naar artikel]
 16. ”Syrië vuurde vier raketten af op Turkije” (21/01/2018 - VRT NWS)
  Er werden vier raketten afgevuurd vanuit Syrië op een de Turkse grensplaats Kilis, dat meldt het nieuwsagentschap van de Turkse staat. Gisteren kondigde de Turkse president Recep Tayyip Erdogan aan dat Turkije met een militair offensief is gestart om de Koerdische milities in het Noorden van Syrië te verdrijven. Volgens Turkije hebben de Koerdische troepen nu gereageerd.  
  [naar artikel]
 17. Merkel kondigt internationale conferentie over Syrië aan (28/09/2018 - Knack)
  Duitsland zal in oktober deelnemen aan een internationale conferentie over Syrië, samen met Rusland, Turkije en Frankrijk. Dat heeft de Duitse bondskanselier Angela Merkel vrijdag gezegd op een gezamenlijke persconferentie in Berllijn naar aanleiding van het staasbezoek van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan.
  [naar artikel]
 18. Wat zoekt Turkije in Syrië?- Inge Vrancken (25/08/2016 - De Redactie)
  Turkije stuurt tanks naar Syrië, strijdt tegen IS én tegen Syrisch-Koerdische strijders, zoekt toenadering tot Rusland en aanvaardt dat de Syrische president Assad een rol behoudt in een overgangsfase. Is het een 180°-ommekeer van het Turkse beleid inzake Syrië?
  [naar artikel]
 19. Turkije wil actievere rol spelen in Syrië (20/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Turkije zal zich de komende maanden meer gaan bemoeien met oplossingen voor de oorlog in Syrië om te voorkomen dat het land wordt verdeeld langs
  [naar artikel]
 20. VS eisen terughoudendheid van Turkije bij interventie in Syrië (22/01/2018 - Knack)
  De Amerikaanse regering heeft Turkije opgeroepen bij zijn militaire interventie in Noord-Syrië terughoudendheid aan de dag te leggen. Alle partijen moeten er zich op concentreren de Islamitische Staat (IS) te verslaan en het conflict in Syrië op te lossen. Dat zei het Witte Huis maandag.
  [naar artikel]
 21. Turkse inval in Noord-Syrië op til, VS trekken zich terug (07/10/2019 - Knack)
  Turkije is van plan om het al langer geplande offensief tegen Koerdische troepen in het noorden van Syrië op te starten. De Amerikaanse soldaten in Syrië zullen daar niet bij betrokken zijn en trekken zich terug uit de omgeving van de grens met Turkije.
  [naar artikel]
 22. Amerikaanse vicepresident Mike Pence kondigt tijdelijk staakt-het-vuren in Syrië aan (17/10/2019 - Knack)
  De Verenigde Staten en Turkije hebben een akkoord bereikt over een wapenstilstand in Syrië. Dat heeft de Amerikaanse vicepresident Mike Pence aangekondigd na ontmoetingen met de Turkse president Recep Tayyip Erdogan in de Turkse hoofdstad Ankara.
  [naar artikel]
 23. Turkije akkoord met tijdelijk staakt-het-vuren in Syrië (18/10/2019 - Knack)
  De Verenigde Staten en Turkije zijn een tijdelijke wapenstilstand in Syrië overeengekomen. Ook de Koerdische strijdkrachten aanvaarden het akkoord.
  [naar artikel]
 24. Erdogan kondigt offensief aan tegen militie in Syrië die steun van VS krijgt (30/10/2018 - Metro)
  De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft vandaag beloofd dat hij de Koerdische groepen ten oosten van de Eufraat in het noorden van Syrië zal “vernietigen”. Hij kondigde een militair offensief aan, ondanks de militaire aanwezigheid van de Verenigde Staten in de regio. “We zullen de terroristische structuur ten oosten van de rivier de Eufraat ook vernietigen. We zijn klaar met onze voorbereidingen en plannen in deze kwestie”, zei Erdogan aan leden van zijn regerende AKP-partij in het parlement. Turkije beschouwt de Koerdische militie YPG (volksbeschermingseenheden) in Syrië als een terreurorganisatie die banden heeft met de Koerdische opstandelingen in Turkije. Ankara heeft YPG en aanverwante strijders de voorbije twee jaar verdreven van het westen van de Eufraat. Tot dusver heeft Turkije een militair offensief vermeden ten oosten van de Eufraat, waar de Verenigde Staten troepen hebben gelegerd. Washington beschouwt YPG als een bondgenoot in de strijd tegen IS (Islamitische Staat) in Syrië, ondanks bezwaren van hun NAVO-bondgenoot Turkije. “We zijn de voorbije dagen actief beginnen in te grijpen tegen de terreurorganisatie. Weldra zullen we met uitgebreidere en efficiëntere operaties hard optreden tegen de terreurorganisatie”, zei Erdogan vandaag. Volgens het staatspersbureau Anadolu trof het Turkse leger het voorbije weekend stellingen van YPG ten oosten van de Eufraat. Bron: Belga   Het bericht Erdogan kondigt offensief aan tegen militie in Syrië die steun van VS krijgt verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 25. 556 kilometer lange muur tussen Turkije en Syrië af (11/04/2017 - De Tijd)
  18:22 Turkije heeft de bouw van zijn muur op de grens met Syrië voltooid.
  [naar artikel]
 26. Turkse inval in Noord-Syrië is nakend, VS trekken zich terug (07/10/2019 - Knack)
  Turkije is van plan om het al langer geplande offensief tegen Koerdische troepen in het noorden van Syrië op te starten. De Amerikaanse soldaten in Syrië zullen daar niet bij betrokken zijn en trekken zich terug uit de omgeving van de grens met Turkije.
  [naar artikel]
 27. Turkse inval in Noord-Syrië op til, Amerikanen trekken zich terug (07/10/2019 - Knack)
  Turkije is van plan om het al langer geplande offensief tegen Koerdische troepen in het noorden van Syrië op te starten. De Amerikaanse soldaten in Syrië zullen daar niet bij betrokken zijn en trekken zich terug uit de omgeving van de grens met Turkije.
  [naar artikel]
 28. Turkije laat nog meer tanks Syrië binnenrollen (25/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Turkije heeft vandaag tien nieuwe tanks Syrië laten binnenrijden, een dag na de start van een door Ankara gesteund offensief van Syrische
  [naar artikel]
 29. Turkije wil voor Nieuwjaar bestand in Syrië (29/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Turkije hoopt op een staakt-het-vuren in Syrië voor het nieuwe jaar. Dat heeft minister van Buitenlandse Zaken Mevlüt Cavasoglu vandaag gezegd.
  [naar artikel]
 30. Turkse inval in Syrië – Ook Parijs schort export naar Turkije op van wapens die schade kunnen berokkenen in Syrië (12/10/2019 - Metro)
  Frankrijk heeft zaterdag beslist de export naar Turkije stop te zetten van “oorlogsmateriaal dat ingezet kan worden in het noordoosten van Syrië”. De beslissing is een reactie op de militaire operatie die Turkije gestart is in Noord-Syrië tegen de Koerden. Dat melden het Franse ministerie van Buitenlandse Zaken en het ministerie van Defensie. “De beslissing gaat meteen in”, klinkt het. Frankrijk zit daarmee op dezelfde lijn als verschillende andere Europese landen. Bron: Belga   Het bericht Turkse inval in Syrië – Ook Parijs schort export naar Turkije op van wapens die schade kunnen berokkenen in Syrië verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 31. Turkije zet vluchtelingen in als pasmunt in powerplay met Syrië (28/02/2020 - De Tijd)
  23:10 Het wapengekletter in Syrië loopt na negen jaar strijd compleet uit de hand nu de grootmachten Turkije en Rusland met een open oorlog flirten. De Turkse president Erdogan staat in eigen land en intern...
  [naar artikel]
 32. Turkije is "klaar" om het noorden van Syrië binnen te vallen (09/10/2019 - VRT NWS)
  Turkije is naar eigen zeggen klaar om een militaire operatie te lanceren tegen Koerdische strijders in Syrië. "Alle voorbereidingen zijn getroffen", laat de Turkse minister van Defensie weten. "We zullen de Syrische grens binnenkort oversteken", aldus ook een woordvoerder van president Erdogan. Gisteren heeft Turkije nog extra pantservoertuigen naar de grens met Syrië gestuurd.
  [naar artikel]
 33. Turkse inval in Syrië – Turkije heeft beloofd dat aanwezigheid in noorden van Syrië tijdelijk is (18/10/2019 - Metro)
  Turkije heeft aan de Verenigde Staten beloofd dat zijn “veiligheidszone” in het noorden van Syrië slechts tijdelijk is en geen massale vluchtelingenstromen zou veroorzaken. Dat heeft een Amerikaanse hoge functionaris gezegd. “De Turken – zowel (president) Erdogan als andere hoge functionarissen – hebben ons herhaaldelijk verzekerd dat ze absoluut geen intentie hebben om heel lang in Syrië te blijven”, verklaarde de Amerikaanse gezant voor Syrië James Jeffrey aan journalisten aan boord van het vliegtuig van de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo tussen Turkije en Israël. Bron: Belga   Het bericht Turkse inval in Syrië – Turkije heeft beloofd dat aanwezigheid in noorden van Syrië tijdelijk is verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 34. Syrië haalt militair vliegtuigneer, Turkije vraagt om reactie van NAVO (09/04/2019 - De Morgen)
  Morgen komt de NAVO op vraag van Turkije bijeen om een reactie te formuleren op het neerschieten van een Turks militair vliegtuig door Syrië. Volgens Turkije gebeurde dat in het internationaal luchtruim. Damascus zegt dat de F-4 het Syrische luchtruim schond.
  [naar artikel]
 35. 5 vragen over de nieuwe Turkse interventie in Syrië (20/01/2018 - VRT NWS)
  Turkije voert een nieuwe militaire operatie in Syrië uit tegen Koerdische strijders in het noordwesten van het land. Waarom valt Turkije Syrië binnen en welke gevolgen heeft dat voor de regio? Vijf vragen over de nieuwe Turkse interventie.
  [naar artikel]
 36. ‘Operatie Ontluikende Vrede’: Turkije begint bombardementen op Noord-Syrië (09/10/2019 - De Morgen)
  Turkije is het Noordoosten van Syrië binnengevallen, zo heeft de Turkse president Recep Tayyip Erdogan bevestigd. De eerste meldingen van bombardementen langs de Turks-Syrische grens lopen binnen.“Operation Peace Spring” (Ontluikende Vrede), heeft Turkije het offensief gedoopt.
  [naar artikel]
 37. Kluwen van strijdende partijen in Syrië wordt onontwarbaar (13/04/2019 - De Morgen)
  De strijd in Syrië wordt steeds onoverzichtelijker nu het Turkse leger beschietingen is begonnen op Koerdische rebellen om hen te verjagen uit het grensgebied met Turkije. Tegelijkertijd zinnen Turkije en Saudi-Arabië op een grondoffensief tegen IS.
  [naar artikel]
 38. Turkije bombardeert IS en Koerden in Syrië (23/08/2016 - Het Belang van Limburg)
  Na de bloedige aanslag op een Koerdisch huwelijksfeest in Turkije, treedt het land harder op. Volgens het staatspersbureau Anadolu bestookte het Turkse leger maandag stellingen van terreurorganisatie Islamitische Staat (IS) en van de Syrische afdeling van de verboden Koerdische Arbeidspartij (PKK) in het noorden van Syrië.
  [naar artikel]
 39. Turkije, Rusland en Iran houden Syrië-top (05/04/2018 - Het Belang van Limburg)
  ankaraOp hun top in Ankara hebben de presidenten van Turkije, Rusland en Iran afgesproken dat ze werk zullen maken van een “duurzaam staakt-het-vuren” in Syrië.
  [naar artikel]
 40. Rusland en Turkije gaan nauwer samenwerken in Syrië (28/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Rusland en Turkije gaan de samenwerking tussen hun diplomaten, militairen en geheime diensten in Syrië versterken. Dat heeft de Russische president...
  [naar artikel]
 41. Staakt-het-vuren in Syrië geeft vooral Turkije wat het wil (18/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  washington/ankaraDe VS en Turkije verrasten gisteren met een staakt-het-vuren van 120 uur. Op het front zwaaien Syrië en Rusland echter de plak: de vraag is dan ook wat de deal voorstelt.
  [naar artikel]
 42. Trump legt Turkije sancties op na inval Syrië en houdt troepen toch in de regio (14/10/2019 - Knack)
  De Amerikaanse president Donald Trump zal de troepen die hij uit Noord-Syrië wilde terugtrekken, toch weer inzetten in de regio om IS te bestrijden. Bovendien leggen de Verenigde Staten sancties op aan Turkije, na het offensief tegen de Koerden in Syrië.
  [naar artikel]
 43. Trump legt Turkije sancties op na inval Syrië, Amerikaanse troepen blijven in regio (14/10/2019 - Knack)
  De Amerikaanse president Donald Trump zal de troepen die hij uit Noord-Syrië wilde terugtrekken, toch weer inzetten in de regio om IS te bestrijden. Bovendien leggen de Verenigde Staten sancties op aan Turkije, na het offensief tegen de Koerden in Syrië.
  [naar artikel]
 44. Witte Huis: 'VS zullen niet betrokken zijn bij Turks offensief in Noord-Syrië' (07/10/2019 - Knack)
  Turkije is van plan om het al langer geplande offensief tegen Koerdische troepen in het noorden van Syrië op te starten. De Amerikaanse soldaten in Syrië zullen daar niet bij betrokken zijn en zich terugtrekken uit de omgeving van de grens met Turkije.
  [naar artikel]
 45. Rusland, Iran en Turkije bereiken akkoord over 'veilige zones' in Syrië (04/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De landen die zich garant stellen voor de wapenstilstand in Syrië - Rusland, Iran en Turkije - zijn het vandaag in de Kazachse hoofdstad Astana
  [naar artikel]
 46. Turkije stuurt nog meer pantsvoertuigen naar grens met Syrië (08/10/2019 - De Morgen)
  Turkije heeft vandaag nieuwe pantservoertuigen naar de grens met Syrië gestuurd. Dat heeft een journalist van het Franse persagentschap AFP vastgesteld. Ankara lijkt stilaan klaar te zijn om het offensief in het noordoosten van Syrië te starten. De secretaris-generaal van de Verenigde Naties heeft alle betrokken partijen opgeroepen tot maximale terughoudendheid.
  [naar artikel]
 47. Twee Belgische vrouwen van IS-strijders en zes kinderen aangekomen in Turkije (20/11/2019 - VRT NWS)
  Twee Belgische vrouwen van Syriëstrijders zijn samen met hun kinderen vanuit Syrië de grens naar Turkije overgestoken. Ze werden tot voor kort vastgehouden in het gevangeniskamp van Ain Issa, maar konden daar ontsnappen toen Turkije het noorden van Syrië binnenviel. Dat heeft de redactie van VRT NWS uit goede bron vernomen.
  [naar artikel]
 48. Erdogan waarschuwt: ‘Turkije kan nieuwe migratiegolf uit Syrië niet aan’ (22/12/2019 - De Morgen)
  De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft zondag gezegd dat ruim 80.000 mensen uit de provincie Idlib in het noordwesten van Syrië op de vlucht zijn naar Turkije. Hij waarschuwde Europese landen dat dit een “een nieuwe migratiegolf” zal teweegbrengen als het geweld in de Idlib-regio in Syrië niet wordt gestopt.
  [naar artikel]
 49. Trump: 'Ik zal Turkse economie 'uitwissen' als Ankara boekje te buiten gaat in Syrië (08/10/2019 - Knack)
  De Amerikaanse president Donald Trump heeft in vijf tweets de beslissing verdedigd troepen terug te trekken uit het noorden van Syrië, waar Turkije op het punt staat binnen te vallen. 'Turkije, Europa, Syrië, Iran, Irak, Rusland en de Koerden zullen nu de situatie moeten uitklaren, en wat ze willen doen met de gevangengenomen IS-vechters in hun buurt', tweette de Republikein.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.