Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

04 June 2020
19:41 uur

ACOD roept op tot staking bij De Lijn: woensdag weinig of geen bussen in Vlaanderen

Gazet van Antwerpen

08/11/2019 - 17:17

De vakbondsacties bij De Lijn in Vlaams-Brabant breiden uit. Woensdag zullen in gans Vlaanderen weinig of geen bussen rijden. Tot de actie is opgeroepen door vakbond ACOD, waarbij de meeste chauffeurs aangesloten zijn.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP GAZET VAN ANTWERPEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Socialistische vakbond roept op tot staking bij De Lijn in heel Vlaanderen, komende woensdag (08/11/2019 - VRT NWS)
  De misnoegde socialistische vakbond ACOD wil de staking bij de openbaarvervoermaatschappij De Lijn in Vlaams-Brabant uitbreiden naar heel Vlaanderen. De bond roept op tot een nationale staking op woensdag 13 november. Dat laat ACOD-TBM weten aan persagentschap Belga.
  [naar artikel]
 2. De Lijn staakt woensdag: weinig of geen bussen in heel Vlaanderen (08/11/2019 - Het Nieuwsblad)
  De vakbondsacties bij De Lijn in Vlaams-Brabant breiden zich uit. Woensdag zullen in gans Vlaanderen weinig of geen bussen rijden. Tot de actie is opgeroepen door vakbond Acod waarbij de meeste chauffeurs aangesloten zijn. Mogelijk sluiten ook de andere bonden zich aan.
  [naar artikel]
 3. Woensdag weinig trams en bussen door staking: ACOD klaagt malaise bij De Lijn aan (12/11/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Mensen die met tram of bus naar school of hun werk willen, moeten woensdag rekening houden met flinke vertragingen en openbaar vervoer dat niet komt opdagen. De socialistische overheidsvakbond ACOD zegt dat een staking niet meer te vermijden is nadat een overleg met De Lijn dinsdag op niets is uitgedraaid.
  [naar artikel]
 4. ACOD wil algemene staking bij De Lijn op 13 november (08/11/2019 - Knack)
  De socialistische vakbond roept op tot een staking bij de openbaarvervoermaatschappij De Lijn in heel Vlaanderen op woensdag 13 november.
  [naar artikel]
 5. ACOD wil woensdag algemene staking bij De Lijn (12/11/2019 - Knack)
  De staking bij De Lijn in heel Vlaanderen die de socialistische vakbond voor woensdag aangekondigd "is niet meer te vermijden'. Dat heeft federaal ACOD-secretaris Rita Coeck dinsdag gezegd nadat een verzoeningsvergadering bij de Vlaamse vervoersmaatschappij mislukt was.
  [naar artikel]
 6. Woensdag rijden weinig tot geen bussen van De Lijn in Limburg (27/06/2017 - Het Belang van Limburg)
  De kans is groot dat er woensdag weinig tot helemaal geen bussen van De Lijn zullen uitrijden. Volgens de vakbonden is het niet ondenkbeeldig dat de staking in de stelplaats Beverlo zal overslaan naar de zes andere Limburgse stelplaatsen: Hasselt, Winterslag, Sint-Truiden, Lanaken, Tongeren en Kinrooi. “De onderhandelingen met de directie in Beverlo zijn vandaag misgelopen.”
  [naar artikel]
 7. Staking De Lijn – Dienstverlening verloopt weer normaal (04/01/2020 - Metro)
  De dienstverlening bij De Lijn verloopt zaterdag normaal. Dat bevestigt een woordvoerster van de openbaarvervoersmaatschappij. Vrijdag was de laatste dag van de staking van ACOD. Vrijdag was de hinder in Vlaanderen nog aanzienlijk door de staking van de socialistische vakbond. De grootste hinder was er in de provincie Antwerpen, waar de hele dag nagenoeg geen bussen en trams van De Lijn reden door een staking in de dispatching. De Lijn verwacht verwacht voorlopig ook geen nieuwe staking. bron: Belga Het bericht Staking De Lijn – Dienstverlening verloopt weer normaal verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 8. Geen invloed van staking op feestbussen (01/01/2020 - Metro)
  De staking bij de Lijn heeft geen invloed gehad op de feestbussen van de vervoersmaatschappij die reden op oudejaarsavond en -nacht. Er waren enkele kleinere problemen, maar die hadden niets te maken met de staking. Dat zegt Ine Pieters van De Lijn. “Enkel in Antwerpen was er een lichte verstoring op tramlijn 5 na een geval van vandalisme. De lijn werd omgeleid”, zo klinkt het. Vandaag rijden de bussen en trams op zondagsdienst. In West-Vlaanderen rijden alle bussen, in de andere regio’s zijn er wel nog verstoringen door de staking, luidt het nog. De staking is een initiatief van de socialistische overheidsvakbond ACOD. Die heeft een stakingsaanzegging ingediend voor de periode van 30 december tot en met vrijdag 3 januari. bron: Belga Het bericht Geen invloed van staking op feestbussen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 9. Shoppen in Antwerpen? Geen enkele bus of tram rijdt uit door staking (03/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  Er is vrijdagochtend, op de laatste dag van de staking van ACOD bij De Lijn, geen enkele tram of bus kunnen uitrijden in de provincie Antwerpen. De Lijn kan door een staking bij de dispatch de veiligheid niet garanderen, meldt De Lijn op Twitter. Daarom mogen bussen en trams niet uitrijden. Ook elders in Vlaanderen is er hinder.
  [naar artikel]
 10. ACOD: 'Staking bij De Lijn in heel Vlaanderen niet te vermijden' (12/11/2019 - De Tijd)
  15:20 De verzoeningsvergadering tussen de directie van De Lijn en de vakbonden is mislukt. De ACOD staakt woensdag in heel Vlaanderen, de liberale en christelijke vakbond raadplegen eerst hun achterban.
  [naar artikel]
 11. Nog hele dag amper trams en bussen in Antwerpen, busverkeer in Gent stopt om 20 uur (03/01/2020 - De Morgen)
  De sociale onrust bij De Lijn dreigt ook na de staking voort te duren. Volgens de vakbond ACOD heeft de vijfdaagse staking de directie er niet toe aangezet toenadering te zoeken. Vandaag zal de hinder nog de hele dag duren. In de provincie Antwerpen rijden door een staking van de dispatching de hele dag zo goed als geen bussen en trams. In Gent zullen na 20 uur geen bussen en trams meer rijden.
  [naar artikel]
 12. ‘Dit is pestgedrag naar de reiziger’: amper trams en bussen in Antwerpen, busverkeer in Gent stopt om 20 uur (03/01/2020 - De Morgen)
  Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) noemt de staking bij de Antwerpse dispatching van De Lijn ‘pestgedrag’ van ACOD tegenover de reiziger en De Lijn. Het lijkt de minister aangewezen om in januari de procedure voor een gegarandeerde dienstverlening bij de openbaarvervoermaatschappij op te starten, zegt ze. Door de staking rijden vandaag in Antwerpen de hele dag zo goed als geen bussen en trams. In Gent zullen na 20 uur geen bussen en trams meer rijden.
  [naar artikel]
 13. Socialistische vakbond roept op tot staking bij De Lijn (13/09/2017 - De Standaard)
  De socialistische overheidsvakbond ACOD roept ook bij vervoersmaatschappij De Lijn op om op 10 oktober te staken. Dat meldt de vakbond woensdag in een pamflet.
  [naar artikel]
 14. Opnieuw geen bussen en trams in Gent na 20 uur (03/01/2020 - Metro)
  Op de laatste van vijf dagen staking door de socialistische vakbond bij De Lijn, is de hinder aanzienlijk. In een nieuwe update zegt de vervoersmaatschappij dat er na 20 uur opnieuw geen bussen en trams meer zullen rijden in Gent. De grootste hinder is er in de provincie Antwerpen, waar de hele dag nagenoeg geen bussen en trams van De Lijn rijden door een staking in de dispatching. Maar ook elders in Vlaanderen is de hinder aanzienlijk. In Oost-Vlaanderen is er op de streeklijnen lichte hinder, maar in Gent rijden de bussen en trams minder frequent en stopt het verkeer om 20 uur. Lijn 17 tussen Drongen en Oostakker rijdt niet. Ook het nachtnet zal licht verstoord zijn. In West-Vlaanderen wordt volgens De Lijn een kleine helft van de ritten niet gereden. In Vlaams-Brabant is er hinder op alle lijnen en in Limburg tot slot is er maar zeer lichte hinder, zegt De Lijn. bron: Belga Het bericht Opnieuw geen bussen en trams in Gent na 20 uur verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 15. Ook staking bij De Lijn op 10 oktober (13/09/2017 - Het Belang van Limburg)
  De socialistische overheidsvakbond ACOD roept ook bij vervoersmaatschappij De Lijn op om op 10 oktober te staken. Dat meldt de vakbond woensdag in een pamflet.
  [naar artikel]
 16. Staking bij De Lijn opnieuw vooral in steden voelbaar (02/01/2020 - VRT NWS)
  Ook op de vierde dag van de staking van ACOD bij openbaarvervoermaatschappij De Lijn blijft de hinder al bij al beperkt. Vooral in de steden is de staking voelbaar. Zo is in Antwerpen 50 procent van de tramlijnen geïmpacteerd, terwijl ongeveer 40 procent van de bussen niet rijden, meldt De Lijn.
  [naar artikel]
 17. Staking bij De Lijn: 1 bus op de 3 rijdt woensdag niet uit, vooral hinder aan kust en in steden (13/11/2019 - Het Nieuwsblad)
  De oproep van de socialistische vakbond ACOD om woensdag het werk neer te leggen bij De Lijn, levert vooral aan de kust en in de steden hinder op. Slechts twee bussen op de drie rijden uit. “We raden reizigers aan om onze website in de gaten te houden”, klinkt het bij De Lijn.
  [naar artikel]
 18. Staking De Lijn: lichte hinder in Vlaanderen op eerste dag (30/12/2019 - Express)
  Op de ochtend van de eerste dag van de staking bij De Lijn is er slechts lichte hinder te merken. De staking kan in principe tot vrijdag duren. ‘We stellen vast dat over heel Vlaanderen minder bussen uitrijden. Het is nog niet duidelijk hoe de rest van de dag zal verlopen’, zegt woordvoerder Sonja Loos […] The post Staking De Lijn: lichte hinder in Vlaanderen op eerste dag appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 19. Staking De Lijn: “Voorlopig slechts enkele bussen die niet uitrijden” (30/12/2019 - Het Nieuwsblad)
  Op de ochtend van de eerste dag van de staking bij De Lijn is er slechts lichte hinder te merken. “We stellen vast dat over heel Vlaanderen minder bussen uitrijden. Het is nog niet duidelijk hoe de rest van de dag zal verlopen”, zegt woordvoerder Sonja Loos van De Lijn.
  [naar artikel]
 20. Staking De Lijn: voorlopig slechts enkele bussen die niet uitrijden (30/12/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Op de ochtend van de eerste dag van de staking bij De Lijn is er slechts lichte hinder te merken. “We stellen vast dat over heel Vlaanderen minder bussen uitrijden. Het is nog niet duidelijk hoe de rest van de dag zal verlopen”, zegt woordvoerder Sonja Loos van De Lijn.
  [naar artikel]
 21. Hinder door staking bij De Lijn beperkt: “Voorlopig slechts enkele bussen die niet uitrijden” (30/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  Op de ochtend van de eerste dag van de staking bij De Lijn is er lichte hinder te merken op de buslijnen in Vlaanderen. “We stellen vast dat er minder bussen uitrijden. Het is nog niet duidelijk hoe de rest van de dag zal verlopen”, zegt woordvoerder Sonja Loos van De Lijn.
  [naar artikel]
 22. ACOD en ACLVB plannen staking bij De Lijn (03/05/2018 - Metro)
  De socialistische en de liberale vakbond bij De Lijn hebben een stakingsaanzegging ingediend voor de periode van 17 mei tot en met 20 mei. Dat bevestigt federaal secretaris Rita Coeck van ACOD Tram-Bus-Metro. De bonden vinden dat de directie geen bereidheid toont om in te gaan op hun vraag om het reorganisatieplan bij de Vlaamse vervoersmaatschappij bij te sturen. De oproep tot staking geldt voor alle personeelscategorieën, zegt Coeck. bron: Belga   Het bericht ACOD en ACLVB plannen staking bij De Lijn verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 23. Staking De Lijn opnieuw vooral in steden voelbaar: zeer lichte hinder in Limburg (02/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  Ook op de vierde dag van de staking van ACOD bij openbaarvervoermaatschappij De Lijn blijft de hinder al bij al beperkt. Vooral in de steden is de staking voelbaar. Zo is in Antwerpen 50 procent van de tramlijnen geïmpacteerd, terwijl ongeveer 40 procent van de bussen niet rijden, meldt De Lijn.
  [naar artikel]
 24. ACOD plant staking bij De Lijn tijdens eindejaarsperiode (20/12/2019 - Het Nieuwsblad)
  De socialistische vakbond ACOD heeft een stakingsaanzegging ingediend bij De Lijn die loopt van 30 december tot 3 januari. Dat meldt De Lijn zelf, en bij ACOD wordt de informatie bevestigd.
  [naar artikel]
 25. Vakbond wil staking bij De Lijn in Vlaams-Brabant uitbreiden naar heel Vlaanderen (08/11/2019 - Metro)
  De misnoegde socialistische vakbond ACOD wil de staking bij de openbaarvervoermaatschappij De Lijn in Vlaams-Brabant uitbreiden naar heel Vlaanderen. De bond roept op tot een nationale staking op woensdag 13 november. Dat meldt ACOD-TBM Vlaams-Brabant. Het conflict tussen de vakbonden en de directie van De Lijn in Vlaams-Brabant escaleert. De bonden hebben het overleg vanmiddag afgeblazen. “Omdat wij aanvoelden dat we geen verdere resultaten meer konden bereiken. Nutteloos bij elkaar zitten brengt alleen maar tijdverlies met zich mee”, zegt Marcel Conters, gewestelijk secretaris van ACOD-TBM Vlaams-Brabant. De directie had gisterenavond de vergaderzaal verlaten en een ultimatum gesteld. De bonden kregen tot vanavond 19 uur de tijd om haar voorstel goed te keuren. “Blijkbaar spreken we een andere taal. De directie heeft een totaal andere kijk op de misnoegdheid van het personeel. De minieme voorstellen die ons gedaan werden om de problematische situaties op te lossen binnen De Lijn hebben bij ons en onze achterban geen weerklank gevonden”, stelt Conters. “De directie krijgt van ons een onvoldoende over de hele lijn.” Het communiqué van de directie van gisterenavond dat er een akkoord was en iedereen weer aan het werk zou gaan, heeft kwaad bloed gezet bij de bonden. “Wij blijven onze acties aanhouden en laten iedereen de keuze om zaterdag, zondag en de feestdag van maandag 11 november thuis te blijven. De stakersvergoedingen blijven van kracht”, zegt Conters. Volgens ACOD springen andere entiteiten van De Lijn op de kar van Vlaams-Brabant. “Zij hebben immers met dezelfde problemen te maken. Wij hebben besloten om op woensdag 13 november heel Vlaanderen plat te leggen met een staking tegen het management van De Lijn wegens het slechte personeelsbeleid en het gebrek aan waardering voor het personeel.” bron: Belga Het bericht Vakbond wil staking bij De Lijn in Vlaams-Brabant uitbreiden naar heel Vlaanderen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 26. De Lijn staakt vrijdag: zelfs informatie over staking kan ontbreken (15/02/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De drie vakbonden roepen op tot een staking bij De Lijn vrijdag. Ze zijn boos omdat 286 functies worden geschrapt bij de bedienden. Er vallen wel geen ontslagen. Omdat de staking uitgaat van de bedienden, komt er mogelijk ook weinig of geen informatie over welke bussen wel of niet rijden.
  [naar artikel]
 27. Socialistische vakbond wil woensdag in heel Vlaanderen staking bij De Lijn, ACV distantieert zich (08/11/2019 - De Morgen)
  In het conflict met de directie van De Lijn in Vlaams-Brabant zitten de drie vakbonden lang niet op dezelfde golflengte. De christelijke bond ACV distantieert zich zelfs uitdrukkelijk van de oproep van de socialistische collega’s van ACOD om de staking uit te breiden naar heel Vlaanderen. Dat meldt ACV.
  [naar artikel]
 28. Nog hele dag amper trams en bussen in Antwerpen (03/01/2020 - Metro)
  De Lijn heeft geen oplossing gevonden voor de staking van de dispatching in Antwerpen. De hinder zal nog de hele dag duren, zegt de vervoersmaatschappij. Door de staking van de minder dan 20 werknemers van de dispatching van De Lijn in Antwerpen, kunnen in de hele provincie de hele dag zo goed als geen bussen en trams rijden. Aanvankelijk hoopte de directie nog tijdens de voormiddag een oplossing te vinden, maar nu zegt ze dat de hinder de hele dag zal duren. Volgens ACOD is het de eerste keer dat de dispatching in Antwerpen het werk neerlegt. De werkdruk op de dienst is te hoog geworden, zegt de vakbond. Ook voor de bezoekers van de Lotto Arena, waar Bart Peeters vanavond optreedt, is de staking slecht nieuws. Ook zij zullen geen gebruik kunnen maken van de tram, waarschuwt De Lijn. bron: Belga Het bericht Nog hele dag amper trams en bussen in Antwerpen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 29. Geen bussen en trams vandaag in provincie Antwerpen door staking: “Minister moet ingrijpen” (03/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Er rijdt vandaag, op de laatste dag van de staking van ACOD bij De Lijn, geen enkele tram of bus uit in de provincie Antwerpen. Ook in andere...
  [naar artikel]
 30. Grote hinder bij De Lijn in heel Vlaanderen (17/05/2018 - De Standaard)
  Door een staking rijden niet alle bussen van De Lijn vandaag. Bussen blijven binnen in Antwerpen, Gent, Limburg en Vlaams-Brabant.
  [naar artikel]
 31. Verzoening bij De Lijn mislukt: staking in heel Vlaanderen ‘niet meer te vermijden’, maar ACV en ACLVB doen niet mee (12/11/2019 - De Morgen)
  De verzoeningsvergadering tussen de directie van De Lijn en de vakbonden over het sociaal conflict in Vlaams-Brabant is mislukt. Dat is vernomen bij onderhandelaars van de christelijke en de liberale vakbond. Volgens vakbond ACOD is een staking morgen in heel Vlaanderen ‘niet meer te vermijden’. De christelijke vakbond ACV zal niet deelnemen aan de staking in heel Vlaanderen woensdag.
  [naar artikel]
 32. Hinder door staking De Lijn voorlopig beperkt (30/12/2019 - De Standaard)
  Op de ochtend van de eerste dag van de staking bij De Lijn is er slechts lichte hinder te merken. ‘We stellen vast dat over heel Vlaanderen minder bussen uitrijden. Het is nog niet duidelijk hoe de rest van de dag zal verlopen’, aldus De Lijn.
  [naar artikel]
 33. Beperkte hinder vanavond door staking bij De Lijn: feestbussen rijden (31/12/2019 - VRT NWS)
  Het bus- en tramverkeer van De Lijn zal vanavond op oudjaar weinig of geen hinder ondervinden in Vlaanderen. Dat laat de vervoersmaatschappij weten. Enkel in Antwerpen en Gent zullen er verschillende ritten wegvallen. De socialistische vakbond ACOD had eerder opgeroepen om te staken tijdens de feestdagen.
  [naar artikel]
 34. Socialistische vakbond roept op tot algemene staking bij De Lijn op 13 november (08/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De socialistische vakbond roept op tot een staking bij De Lijn in heel Vlaanderen op woensdag 13 november.
  [naar artikel]
 35. Onduidelijkheid over impact staking ACOD bij De Lijn (27/12/2019 - Metro)
  Het is nog onduidelijk hoe groot de impact van de aangekondigde acties van de socialistische vakbond bij De Lijn tijdens de eindejaarsdagen zal zijn. Het ACOD heeft een stakingsaanzegging ingediend voor de periode van 30 december tot 3 januari. De Lijn zegt zelf nog geen zicht te hebben op de hinder door de staking. Ook over de extra ritten op oudejaarsavond kan De Lijn weinig zeggen. De impact kan dan meevallen, want de andere vakbonden doen niet mee met de staking en De Lijn schakelt voor die ritten ook onderaannemers in. De vervoersmaatschappij hoopt haar reizigers volgende week meer duidelijkheid te kunnen geven. Bij ACOD klinkt het dat de actiebereidheid groot is, maar de impact zal wellicht verschillen van regio tot regio. ACOD laat leden vrij om te kiezen of ze een of meerdere dagen het werk neerleggen. Enkel in West-Vlaanderen is beslist dat de chauffeurs niet zullen staken met oudejaar en Nieuwjaar, zegt de lokale secretaris Guido Steelandt. Limburgs secretaris Stan Reusen schat dan weer dat 10 à 12 procent van de ritten in zijn provincie niet gereden zal worden. Het rommelt al een tijdje bij Vlaamse openbaarvervoermaatschappij. Vorige maand was er ook al een staking, die in Vlaams-Brabant zelfs meerdere dagen aanhield. Volgens ACOD toont de directie zich nog altijd niet bereid om oplossingen uit te werken voor verschillende problemen. In een pamflet aan het personeel klaagt de vakbond dat de directie niet wil gaan luisteren naar de mensen op het terrein. bron: Belga Het bericht Onduidelijkheid over impact staking ACOD bij De Lijn verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 36. ACOD roept op tot staking bij de overheidsdiensten op 10 oktober (06/09/2017 - VRT NWS)
  De socialistische vakbond ACOD roept op om op 10 oktober mee te staken bij de federale en Vlaamse overheid. Een week geleden kondigde de bond ook al een staking aan bij het spoor op dezelfde dag.
  [naar artikel]
 37. Staking opnieuw vooral in steden voelbaar: tot helft trams rijdt niet (02/01/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Ook op de vierde dag van de staking van ACOD bij openbaarvervoermaatschappij De Lijn blijft de hinder al bij al beperkt. Vooral in de steden is de staking voelbaar. Zo rijdt in Antwerpen 50% van de tramlijnen niet, terwijl ongeveer 40% van de bussen binnen blijft, meldt De Lijn.
  [naar artikel]
 38. Geen enkele bus of tram in provincie Antwerpen vandaag: handvol stakers legt De Lijn onaangekondigd volledig plat (03/01/2020 - Het Nieuwsblad)
  Er is vrijdagochtend, op de laatste dag van de staking van ACOD bij De Lijn, geen enkele tram of bus kunnen uitrijden in de provincie Antwerpen. Dat heeft de vervoermaatschappij op Twitter gemeld om 6.20 uur. De Lijn kan de veiligheid niet garanderen omdat door ze niet aan de slag zijn gegaan bij de dispatch. Dat is de ploeg die alle bussen en trams aanstuurt, die ’s ochtends uit een zestal personen bestaat. Er was hinder verwacht door de staking, maar het stilvallen van al het bus- en tramverkeer komt onverwacht.
  [naar artikel]
 39. Staking opnieuw vooral in steden voelbaar: tot helft trams rijden niet (02/01/2020 - Het Nieuwsblad)
  Ook op de vierde dag van de staking van ACOD bij openbaarvervoermaatschappij De Lijn blijft de hinder al bij al beperkt. Vooral in de steden is de staking voelbaar. Zo is in Antwerpen 50 procent van de tramlijnen geïmpacteerd, terwijl ongeveer 40 procent van de bussen niet rijden, meldt De Lijn.
  [naar artikel]
 40. De Lijn waarschuwt voor hinder voor bus en tram in heel Vlaanderen woensdag (13/11/2019 - Metro)
  De Vlaamse openbaarvervoermaatschappij waarschuwt voor mogelijke hinder morgen voor het bus- en tramverkeer in heel Vlaanderen, nadat een verzoeningspoging over het sociaal conflict in Vlaams-Brabant tussen directie en vakbonden dinsdagochtend mislukte. Reizigers krijgen de raad om vanaf morgenochtend de verstoringspagina van De Lijn te raadplegen via verstoring.delijn.be. Een deel van de buschauffeurs in Vlaams-Brabant staakt al acht dagen. Met de stakingsactie protesteren de vakbonden tegen tal van problemen bij De Lijn in Vlaams-Brabant, waaronder het personeelstekort, de onregelmatige werkroosters in de chauffeursplanning, het niet toekennen van verloven, de slecht werkende personeelsadministratie, de manklopende organisatie in de technische diensten en de slechte planning voor de controleurs. De socialistische vakbond ACOD heeft opgeroepen tot een staking morgen in heel Vlaanderen. De liberale vakbond ACLVB steunt de staking in Vlaams-Brabant, maar roept niet op tot staken in heel Vlaanderen. De christelijke vakbond ACV staakt niet meer mee. Bron: Belga   Het bericht De Lijn waarschuwt voor hinder voor bus en tram in heel Vlaanderen woensdag verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 41. De Lijn waarschuwt voor hinder voor bus en tram in heel Vlaanderen woensdag (12/11/2019 - Metro)
  De Vlaamse openbaarvervoermaatschappij waarschuwt voor mogelijke hinder morgen voor het bus- en tramverkeer in heel Vlaanderen, nadat een verzoeningspoging over het sociaal conflict in Vlaams-Brabant tussen directie en vakbonden dinsdagochtend mislukte. Reizigers krijgen de raad om vanaf morgenochtend de verstoringspagina van De Lijn te raadplegen via verstoring.delijn.be. Een deel van de buschauffeurs in Vlaams-Brabant staakt al acht dagen. Met de stakingsactie protesteren de vakbonden tegen tal van problemen bij De Lijn in Vlaams-Brabant, waaronder het personeelstekort, de onregelmatige werkroosters in de chauffeursplanning, het niet toekennen van verloven, de slecht werkende personeelsadministratie, de manklopende organisatie in de technische diensten en de slechte planning voor de controleurs. De socialistische vakbond ACOD heeft opgeroepen tot een staking morgen in heel Vlaanderen. De liberale vakbond ACLVB steunt de staking in Vlaams-Brabant, maar roept niet op tot staken in heel Vlaanderen. De christelijke vakbond ACV staakt niet meer mee. bron: Belga Het bericht De Lijn waarschuwt voor hinder voor bus en tram in heel Vlaanderen woensdag verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 42. De Lijn waarschuwt voor hinder voor bus en tram in heel Vlaanderen woensdag (12/11/2019 - Metro)
  De Vlaamse openbaarvervoermaatschappij waarschuwt voor mogelijke hinder morgen voor het bus- en tramverkeer in heel Vlaanderen, nadat een verzoeningspoging over het sociaal conflict in Vlaams-Brabant tussen directie en vakbonden dinsdagochtend mislukte. Reizigers krijgen de raad om vanaf morgenochtend de verstoringspagina van De Lijn te raadplegen via verstoring.delijn.be. Een deel van de buschauffeurs in Vlaams-Brabant staakt al acht dagen. Met de stakingsactie protesteren de vakbonden tegen tal van problemen bij De Lijn in Vlaams-Brabant, waaronder het personeelstekort, de onregelmatige werkroosters in de chauffeursplanning, het niet toekennen van verloven, de slecht werkende personeelsadministratie, de manklopende organisatie in de technische diensten en de slechte planning voor de controleurs. De socialistische vakbond ACOD heeft opgeroepen tot een staking morgen in heel Vlaanderen. De liberale vakbond ACLVB steunt de staking in Vlaams-Brabant, maar roept niet op tot staken in heel Vlaanderen. De christelijke vakbond ACV staakt niet meer mee. bron: Belga   Het bericht De Lijn waarschuwt voor hinder voor bus en tram in heel Vlaanderen woensdag verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 43. De Lijn waarschuwt voor hinder voor bus en tram in heel Vlaanderen woensdag (13/11/2019 - Metro)
  De Vlaamse openbaarvervoermaatschappij waarschuwt voor mogelijke hinder morgen voor het bus- en tramverkeer in heel Vlaanderen, nadat een verzoeningspoging over het sociaal conflict in Vlaams-Brabant tussen directie en vakbonden dinsdagochtend mislukte. Reizigers krijgen de raad om vanaf morgenochtend de verstoringspagina van De Lijn te raadplegen via verstoring.delijn.be. Een deel van de buschauffeurs in Vlaams-Brabant staakt al acht dagen. Met de stakingsactie protesteren de vakbonden tegen tal van problemen bij De Lijn in Vlaams-Brabant, waaronder het personeelstekort, de onregelmatige werkroosters in de chauffeursplanning, het niet toekennen van verloven, de slecht werkende personeelsadministratie, de manklopende organisatie in de technische diensten en de slechte planning voor de controleurs. De socialistische vakbond ACOD heeft opgeroepen tot een staking morgen in heel Vlaanderen. De liberale vakbond ACLVB steunt de staking in Vlaams-Brabant, maar roept niet op tot staken in heel Vlaanderen. De christelijke vakbond ACV staakt niet meer mee. Bron: Belga   Het bericht De Lijn waarschuwt voor hinder voor bus en tram in heel Vlaanderen woensdag verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 44. ACOD plant staking bij De Lijn tijdens eindejaarsperiode (20/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De socialistische vakbond ACOD heeft een stakingsaanzegging ingediend bij De Lijn die loopt van 30 december tot 3 januari. Dat meldt De Lijn zelf,...
  [naar artikel]
 45. Socialistische vakbond wil woensdag staking bij De Lijn in heel Vlaanderen (08/11/2019 - De Morgen)
  De socialistische vakbond roept op tot een staking bij De Lijn in heel Vlaanderen op woensdag 13 november.
  [naar artikel]
 46. ACOD verwacht weinig vrijwilligers voor bussen Rock Werchter (27/06/2017 - Het Belang van Limburg)
  De Leuvense ACOD-vakbondssecretaris Ronnie Danckaert verwacht dat De Lijn weinig vrijwilligers zal vinden voor de extra bussen tussen Leuven en Aarschot tijdens Rock Werchter, dat plaatsvindt van 29 juni tot 2 juli. De vakbonden willen namelijk van vrijdag 30 juni tot en met maandag 3 juli nationaal staken tegen het cao-voorstel van de directie.
  [naar artikel]
 47. Verzoening bij De Lijn mislukt: staking in heel Vlaanderen ‘niet meer te vermijden’, maar ACV en ACLVB doen niet mee (12/11/2019 - De Morgen)
  De Lijn waarschuwt voor hinder voor het bus- en tramverkeer in heel Vlaanderen nadat een verzoeningsvergadering tussen de directie en de vakbonden over het sociaal conflict in Vlaams-Brabant is mislukt. Volgens vakbond ACOD is een staking morgen in heel Vlaanderen ‘niet meer te vermijden’. De christelijke en liberale vakbond nemen woensdag niet deel.
  [naar artikel]
 48. Topman De Lijn wil snoeien in aanbod bussen, maar “dat is geen oplossing” (14/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  De onbetrouwbaarheid bij de Vlaamse openbaarvervoermaatschappij De Lijn oplossen door de frequentie op bepaalde lijnen te verminderen van vijf naar vier bussen per uur, zoals De Lijn-topman Roger Kesteloot maandag oppert in Het Laatste Nieuws, is geen oplossing. Dat zeggen vakbond ACOD en reizigersorganisatie TreinTramBus in een reactie.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.