Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

10 July 2020
17:07 uur

Podcast onthult meer over vermiste Théo: “Zonder Google zou niemand het geloven”

Het Belang van Limburg

08/11/2019 - 17:34

De tweede aflevering van de Australische podcast The Lighthouse over de verdwijning van Théo Hayez (18) vertelt meer over de vreemde route die de vermiste Belgische backpacker heeft afgelegd. “Ware het niet van de gegevens van Google, zou niemand geloven dat hij die weg heeft afgelegd. Daarom geloven velen dat hij niet alleen was.”


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Podcast onthult meer over vreemd spoor van vermiste Théo Hayez: “Zonder gegevens van Google geloofde niemand het” (08/11/2019 - Het Nieuwsblad)
  De tweede aflevering van de Australische podcast The Lighthouse over de verdwijning van Théo Hayez (18) vertelt meer over de vreemde route die de vermiste Belgische backpacker aflegde. “Ware het niet van de gegevens van Google, had niemand geloofd dat hij die weg aflegde. Daarom geloven velen dat hij niet alleen was.”
  [naar artikel]
 2. De laatste hoop van de familie van vermiste Théo Hayez ligt in handen van David (07/11/2019 - Het Belang van Limburg)
  Een Australische misdaadjournalist is de laatste hoop van de familie van de vermiste Belgische backpacker Théo Hayez. Théo verdween eind mei in het Australische kustplaatsje Byron Bay. Het officiële onderzoek leverde nog niks op, maar journalist David Murray wil met een podcast de cruciale getuige in de zaak vinden. “We geloven niet dat Théo alleen was op de avond van zijn verdwijning.”
  [naar artikel]
 3. Ook podcast kan verdwijning van Théo Hayez (voorlopig) niet oplossen (06/12/2019 - Het Nieuwsblad)
  ‘The lighthouse’, de Australische podcast over de vermiste Théo Hayez, slaagde er niet in het mysterie rond de verdwijning van de Belgische backpacker op te lossen. Onderzoeksjournalist David Murray beloofde in de laatste aflevering dat hij de verdwijning voort zal blijven onderzoeken. De familie gelooft niet dat Théo verdwaald was en van de kliffen is gevallen, zoals de politie concludeerde. Zij blijft hopen dat de waarheid nog aan het licht komt.
  [naar artikel]
 4. Vanavond onthult Google twee nieuwe smartphones: dit is wat we al weten (09/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Vandaag onthult Google de nieuwste telgen van de Pixel-familie: de Google Pixel 3 en zijn grote broer, de Google Pixel 3 XL. Daarnaast zouden er...
  [naar artikel]
 5. Vrienden vermiste Théo: “We kunnen niet geloven dat hij stomdronken was” (27/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De beste vrienden van de vermiste student Théo Hayez kunnen niet geloven dat hij stomdronken was op de avond dat hij verdween in het Australische...
  [naar artikel]
 6. Google onthult gamingplatform waarbij geen spelcomputer meer nodig is (19/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Google kondigt een nieuw platform voor games aan met de naam Stadia. Daarmee kan je games streamen via de cloud, zonder spelcomputer of pc.
  [naar artikel]
 7. Google-data werpen nieuw licht op mysterie rond vermiste Théo Hayez (09/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Familieleden van Théo Hayez (18) hebben toegang gekregen tot gegevens uit zijn Google-account. Daarmee konden ze het traject reconstrueren dat de...
  [naar artikel]
 8. Wij spraken met de journalist achter de podcast over vermiste Théo Hayez: “Komende weken volgen nog meer onthullingen” (15/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Kan een Australische misdaadverslaggever die eerder al enkele cold cases in een stroomversnelling bracht nu ook de zaak van de verdwenen Théo Hayez...
  [naar artikel]
 9. Lost podcast zaak van verdwenen Belg op? Journalist maakt reeks over Théo Hayez (12/11/2019 - De Morgen)
  Een Australische journalist heeft een podcast gemaakt over rugzaktoerist Théo Hayez, in de hoop zijn verdwijning – de Belg is sinds mei vermist – op te helderen. Geen dwaas idee, zo blijkt. De laatste jaren zijn cold cases al vaker zo opgelost. Zelfs de Nederlandse politie wil met een podcast een moord ontrafelen.
  [naar artikel]
 10. Lost podcast nu ook zaak van verdwenen Belg op? Journalist maakt reeks over Théo Hayez (12/11/2019 - De Morgen)
  Een Australische journalist heeft een podcast gemaakt over rugzaktoerist Théo Hayez, in de hoop zijn verdwijning – de Belg is sinds mei vermist – op te helderen. Geen dwaas idee, zo blijkt. De laatste jaren zijn cold cases al vaker zo opgelost. Zelfs de Nederlandse politie wil met een podcast een moord ontrafelen.
  [naar artikel]
 11. Ouders van vermiste Théo Hayez keren terug uit Australië, zonder hun zoon (13/07/2019 - Het Nieuwsblad)
  Vinciane Delforge en Laurent Hayez, de ouders van de in Australië vermiste Belgische rugzaktoerist Théo Hayez, keren zaterdag terug naar België. Dat heeft de vader van de vermiste jongen zelf bevestigd in de Australische media. In augustus al wil de vader terugkeren naar Australië.
  [naar artikel]
 12. Google dreigt met YouTube zonder video’s en Google zonder nieuws (21/11/2018 - De Morgen)
  Indien Europa de hervorming van het auteursrecht doordrukt, zullen Europeanen volgens Google niet meer kunnen kijken naar de YouTube-filmpjes waar ze zo van houden. Bovendien zou Google News kunnen verdwijnen. Google gooit zich volop in de strijd tegen de nieuwe Europese richtlijn voor auteursrechten.
  [naar artikel]
 13. Vader vermiste Théo geeft exclusief interview: “Ik blijf erin geloven” (30/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De vader van de vermiste Théo Hayez (18) geeft de hoop om zijn zoon terug te vinden niet op. Dat zegt hij in een exclusief interview in Australië...
  [naar artikel]
 14. Moeder vermiste Belg in Australië: “Ik ben realistisch” (13/06/2019 - Het Belang van Limburg)
  De Franstalige openbare omroep RTBF heeft woensdag kunnen spreken met de ouders van de vermiste 18-jarige Théo Hayez. De moeder zegt dat het niet van Théo’s gewoonte is om geen teken van leven te geven. De lokale politie is met drones en speurhonden op zoek naar de vermiste Belg.
  [naar artikel]
 15. Federale formatie: zegt een Instagram-bericht van Theo Francken meer dan duizend woorden? (19/11/2019 - Knack)
  Theoretisch gezien is een regering met N-VA en PS nog steeds mogelijk. Maar niemand lijkt er nog echt in te geloven.
  [naar artikel]
 16. Dit zijn de 10 populairste beautyproducten van het moment (volgens Google) (16/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Net voor de feestdagen onthult Google de top 100 van meest gezochte producten van het moment. In de ‘Google Shopping 100’ maakt de webgigant een...
  [naar artikel]
 17. Vijftigtal vrijwilligers zoeken naar gsm van vermiste Théo (19/06/2019 - Het Belang van Limburg)
  De zoektocht in Byron Bay naar de al bijna drie weken vermiste Belg Théo Hayez (18) gaat onverminderd voort. Woensdag zochten een vijftigtal vrijwilligers onder meer naar de gsm van de jongen, nadat de politie hen een foto bezorgde van hoe het type smartphone eruitziet.
  [naar artikel]
 18. Australische politie en vrijwilligers zoeken in gebied rond vuurtoren Cape Byron naar vermiste Théo (18/06/2019 - De Morgen)
  De politie is samen met tientallen vrijwilligers al de hele dag aan het zoeken in de omgeving van de vuurtoren van Cape Byron naar sporen van de vermiste Belgische backpacker Théo Hayez. Daar is het laatste gsm-signaal van de 18-jarige geregistreerd. Voorlopig nog zonder resultaat.
  [naar artikel]
 19. Australische politie zet zoektocht naar vermiste Belg Theo Hayez (18) voort (10/06/2019 - VRT NWS)
  De Australische politie heeft haar zoektocht voortgezet naar de Belg Theo Hayez (18), die sinds eind mei vermist is in Byron Bay. Matthew Kehoe, de hoofdinspecteur die belast is met de zaak, doet een oproep om getuigen te vinden. "We geloven dat iemand Theo moet gezien hebben nadat hij de nachtclub verliet", klinkt het.
  [naar artikel]
 20. ‘Familie vermiste Théo Hayez kreeg berichten waarin om 300.000 dollar losgeld werd gevraagd’ (15/11/2019 - De Morgen)
  Familie en vrienden van de verdwenen Théo Hayez (18) kregen berichten waarin werd beweerd dat de Belgische backpacker werd ontvoerd. Er werd ook om 300.000 Australische dollar (zo’n 185.000 euro) losgeld gevraagd. Dat is te horen in de podcast ‘The Lighthouse’ van de krant The Australian.
  [naar artikel]
 21. Race naar de maan van Google eindigt zonder winnaar (24/01/2018 - De Tijd)
  16:21 Niemand wint de Lunar X Prize, een ruimtevaartwedstrijd gesponsord door Google. Geen enkele van de deelnemende bedrijven krijgt ondanks de flexibele deadline tijdig een maanlanding voor mekaar.
  [naar artikel]
 22. Schoolvrienden over Théo Hayez: “Geloven niet dat hij te veel gedronken had op avond van verdwijning” (28/06/2019 - Het Nieuwsblad)
  In ‘Telefacts Zomer’ heeft VTM enkele vrienden van de vermiste Belg Théo Hayez (18) aan het woord gelaten. Zij uiten onder meer hun frustratie dat ze vanuit België niets kunnen doen om te helpen, maar zijn blij dat lokale vrijwilligers blijven zoeken “nu de politie de zoekacties heeft gestaakt”. De politie benadrukt dat de acties alleen stilliggen door het weer en dat die binnenkort hervat zullen worden. Onder toezicht van de Belgische politie.
  [naar artikel]
 23. Australische politie verspreidt nieuwe beelden van vermiste Théo (17/06/2019 - Het Belang van Limburg)
  De politie van Byron Bay, in Australië, heeft nieuwe beelden vrijgegeven van een veiligheidscamera waarop de vermiste Théo Hayez gefilmd wordt terwijl hij alcohol koopt.
  [naar artikel]
 24. Echtgenote prins William onthult in podcast: "In mijn zwangerschappen hield ik door zelfhypnose de pijn onder controle” (15/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Catherine, de vrouw van de Britse prins William, heeft in een persoonlijk interview in de podcast Happy Mum, Happy Baby, onthuld dat ze zich...
  [naar artikel]
 25. Google onthult testversie van nieuwe Android met meer privacy-opties (14/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Google werkt aan een nieuwe versie van besturingssysteem Android. Ontwikkelaars van apps kunnen nu de testversie alvast downloaden. Op basis van...
  [naar artikel]
 26. Vader van vermiste Théo Hayez (18) smeekt om informatie: “Ik heb zijn kleine broer beloofd Théo naar huis te brengen. Help me die belofte houden” (17/06/2019 - Het Nieuwsblad)
  In het Australische kuststadje Byron Bay heeft Laurent Hayez, de vader van de al ruim twee weken vermiste Théo (18), tijdens een emotionele persconferentie gesmeekt om informatie. De politie zegt “verbijsterd” te zijn door de zaak en sluit geen enkele piste uit. Ook moordonderzoekers zijn intussen ter plaatse.
  [naar artikel]
 27. Australische politie verspreidt laatste beelden van vermiste Belg: “Iemand moet Theo gezien hebben nadat hij nachtclub verliet” (10/06/2019 - Gazet van Antwerpen)
  De Australische politie schakelt maandag een versnelling hoger in haar zoektocht naar de Belg Theo Hayez (18), die sinds eind mei vermist is in de stad Byron Bay. Matthew Kehoe, de hoofdinspecteur die belast is met de zaak, doet een oproep om getuigen te vinden. “We geloven dat iemand Theo moet gezien hebben nadat hij de nachtclub verliet”, klinkt het.
  [naar artikel]
 28. Opnieuw zoektocht met klimmers naar vermiste Théo (02/07/2019 - De Standaard)
  In Byron Bay heeft de Australische politie, samen met de drie Belgische speurders, dinsdag opnieuw een zoektocht ingezet naar de vermiste Théo Hayez. De speurtocht concentreert op de noordkant van de kliffen, een slecht toegankelijk en rotsachtig gebied met veel struiken.
  [naar artikel]
 29. Politie staakt zoektocht naar vermiste Théo Hayez (03/07/2019 - De Morgen)
  De grootschalige zoekactie naar de vermiste 18-jarige Belg Théo Hayez in het Australische Byron Bay is opgeschort. Dat bevestigt de Australische politie woensdag in een persbericht. Het onderzoek loopt nog.
  [naar artikel]
 30. Intermittent fasting was het populairste dieet van 2019 volgens Google: wat is het? (14/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Vasten wint aan populariteit. Dat wordt nu zelfs bevestigd door Google, dat heeft onthult welke zoektermen het vaakst werden gebruikt in...
  [naar artikel]
 31. Nieuwste telefoon Huawei wellicht zonder YouTube en Google Maps (29/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het ziet ernaar uit dat de nieuwste smartphone van Huawei er zonder de populaire Google-apps zoals YouTube of Google Maps zal komen. Google heeft...
  [naar artikel]
 32. Zoekacties naar vermiste Théo Hayez voorlopig niet hervat (24/06/2019 - Het Nieuwsblad)
  In het Australische kuststadje Byron Bay zijn de zoekacties naar de vermiste Belg Théo Hayez (18) maandag niet hervat. Zowel politie als vrijwilligers evalueren momenteel hun voorbije acties.
  [naar artikel]
 33. Zoekacties naar vermiste Théo Hayez voorlopig niet hervat (24/06/2019 - Het Belang van Limburg)
  In het Australische kuststadje Byron Bay zijn de zoekacties naar de vermiste Belg Théo Hayez (18) maandag niet hervat. Zowel politie als vrijwilligers evalueren momenteel hun voorbije acties.
  [naar artikel]
 34. Kan podcast de verdwijning van Théo Hayez ophelderen? Het zou niet de eerste keer zijn (11/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een Australische journalist heeft een podcast gemaakt over rugzaktoerist Théo Hayez, in de hoop zijn verdwijning - de Belg is nu al sinds mei...
  [naar artikel]
 35. Moordonderzoek naar vermiste Théo (18) gestart, vader smeekt om informatie (17/06/2019 - Gazet van Antwerpen)
  In het Australische kuststadje Byron Bay heeft Laurent Hayez, de vader van de al ruim twee weken vermiste Théo (18), tijdens een emotionele persconferentie gesmeekt om informatie. De politie zegt “verbijsterd” te zijn door de zaak en sluit geen enkele piste uit. Ook moordonderzoekers zijn intussen ter plaatse.
  [naar artikel]
 36. Moordonderzoek naar vermiste Théo (18) gestart, vader smeekt om informatie (17/06/2019 - Het Belang van Limburg)
  In het Australische kuststadje Byron Bay heeft Laurent Hayez, de vader van de al ruim twee weken vermiste Théo (18), tijdens een emotionele persconferentie gesmeekt om informatie. De politie zegt “verbijsterd” te zijn door de zaak en sluit geen enkele piste uit. Ook moordonderzoekers zijn intussen ter plaatse.
  [naar artikel]
 37. Familie van vermiste Belgische rugzoektoerist: “We blijven hopen tot hij gevonden wordt” (10/06/2019 - Het Nieuwsblad)
  Voor de familie van Théo Hayez (18) uit Oudergem is het bang afwachten. In Australië is de politie met man en macht aan het zoeken naar de vermiste student. De jonge avonturier verdween anderhalve week geleden na een avondje uit in Byron Bay. Zijn nicht Lisa helpt de zoektocht mee coördineren, maar voorlopig zonder resultaat. “De onwetendheid over wat er gebeurd is, is verschrikkelijk.”
  [naar artikel]
 38. “Voetbal, verkiezingen en veranderingen”: het Belgisch jaaroverzicht volgens Google (12/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Vandaag onthult Google met ‘Year in Search’ de meest trending zoekopdrachten van dit jaar in ons land. Dit zijn de zoekopdrachten die de sterkste...
  [naar artikel]
 39. Zorgt Google ervoor dat we minder op de smartphone zullen zitten?  (09/05/2018 - VRT NWS)
  Google ligt wakker van ons digitaal welzijn. Dit is althans wat het bedrijf ons wil doen geloven met de lancering van Android P, de nieuwste versie van het besturingssysteem van smartphones. Waarom? Google kan zich dit permitteren omdat het bedrijf groot is. Misschien te groot. 
  [naar artikel]
 40. Hoe een artikel over het ‘kalifaatmeisje’ een boek werd, en dan een podcast (09/12/2018 - De Morgen)
  Uitgeverij Das Mag brengt tegelijkertijd een boek én een podcast uit over Laura H., het kalifaatmeisje uit Zoetermeer. Een straffe promotiestunt of net een groot risico? “Niemand weet precies hoe de kruisbestuiving zal verlopen.”
  [naar artikel]
 41. Zoektocht naar vermiste Theo Hayez gestaakt, onderzoek gaat wel nog verder (03/07/2019 - VRT NWS)
  In Australië stopt de politie voorlopig met zoeken naar de vermiste Belg Theo Hayez. Het onderzoek naar zijn verdwijning gaat wel nog verder. De 18-jarige jongen verdween eind mei in het kuststadje Byron Bay, sindsdien ontbreekt elk spoor.
  [naar artikel]
 42. Twintig jaar Google: van Amerikaanse droom tot big business (15/09/2017 - VRT NWS)
  Twintig jaar geleden registreerden twee Amerikaanse studenten de domeinnaam Google.com. De rest is geschiedenis. Vandaag kunnen we ons geen wereld zonder Google meer indenken, "googelen" is intussen zelfs een officieel werkwoord. Waar ligt de basis voor het succes van Google? En heeft de internetgigant eigenlijk zwaktes?
  [naar artikel]
 43. ‘Google bouwt geen kantoren meer zonder onze meubelen' (05/08/2018 - De Tijd)
  09:20 De designmeubels van West-Vlaamse Extremis staan onder meer bij Louis Vuitton en Google. Met een samenwerking met het Amerikaanse Steelcase hoopt oprichter Dirk Wynants de turbo in de VS op te zetten.
  [naar artikel]
 44. Duikers van de politie ingezet in zoektocht naar vermiste Théo Hayez (18) (20/06/2019 - Het Nieuwsblad)
  In de zoektocht naar de al bijna drie weken vermiste Belgische toerist Théo Hayez (18) heeft de politie in de Australische kuststad Byron Bay donderdag duikers ingezet.
  [naar artikel]
 45. Vrijwilligers geven niet op in zoektocht naar vermiste Théo Hayez (18) en lanceren oproep om weer te duiken (08/08/2019 - Het Nieuwsblad)
  De groep vrijwilligers van het Australische Byron Bay gaan onverminderd door met de zoektocht naar de vermiste Théo Hayez (18). Via Facebook roepen ze duikers op voor een zoektocht in en rond de wateren van Byron Bay. De Belgische jongen is intussen al ruim twee maanden vermist.
  [naar artikel]
 46. Huawei-smartphone zonder Google is vat vol frustraties (11/04/2020 - De Tijd)
  01:00 Midden vorig jaar kreeg de Chinese gsm-maker Huawei een Amerikaans handelsverbod. Dat betekent onder meer dat het bedrijf geen software en diensten van Google meer op zijn telefoons mag zetten. Hoe er...
  [naar artikel]
 47. Zoon van vermiste Marie: “Het is niet te geloven, net zoals in een film” (31/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Marie Corine Bastide zat zes dagen en zes nachten lang gekneld in haar auto. Ze zat vast, zonder eten of drinken, tijdens de hittegolf. Het was de...
  [naar artikel]
 48. 'Bob' over Antwerpse rusthuisbewoonster Elisa grote winnaar Dutch Podcast Awards (04/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Vlaams-Nederlandse coproductie 'Bob' is uitgeroepen tot de beste podcast van Nederland. De podcast van radiomaaksters Nele Eeckhout, Siona...
  [naar artikel]
 49. Politie: ‘Zoektocht naar Théo Hayez gaat voort’ (23/06/2019 - De Morgen)
  De Australische politie zoekt deze week voort naar naar de vermiste Théo Hayez (18), nadat de zoektocht afgelopen weekend tijdelijk werd opgeschort. Théo’s vader bedankte de vele vrijwilligers die helpen bij de zoekacties. ‘Ze beschouwen Théo hier intussen als hun eigen zoon.’
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.