Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

10 July 2020
18:58 uur

Trump heeft nog niet ingestemd met terugschroeven heffingen

Metro

08/11/2019 - 17:41

De Amerikaanse president Donald Trump heeft naar eigen zeggen nog geen toestemming gegeven om de heffingen op Chinese producten gedeeltelijk terug te schroeven. Dat heeft hij gezegd tegen journalisten in het Witte Huis. Volgens Trump wil Peking opgelegde tarieven wel gedeeltelijk terugdraaien. China wil veel meer dan Trump zelf dat de heffingen worden teruggeschroefd en […] Het bericht Trump heeft nog niet ingestemd met terugschroeven heffingen verscheen eerst op Metro.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP METRO

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Trump wil geen vrijstelling van heffingen voor Apple (26/07/2019 - Metro)
  Apple zal heffingen moeten betalen op onderdelen of producten die het in China laat maken. De Amerikaanse president Donald Trump heeft aangekondigd dat het Amerikaanse technologiebedrijf geen vrijstelling zal krijgen. Trump wil dat Apple zijn onderdelen in eigen land produceert, maar het bedrijf zegt dat het voor essentiële onderdelen afhankelijk is van toevoer uit China. Volgende week hervatten de Amerikanen en de Chinezen de handelsgesprekken in Shanghai. Na een ontmoeting tussen Trump en zijn Chinese ambtgenoot Xi Jinping op de G20-top in juni, lasten beide partijen een pauze in in het conflict en beloofden ze geen nieuwe heffingen meer in te voeren. bron: Belga   Het bericht Trump wil geen vrijstelling van heffingen voor Apple verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 2. Trump wil geen vrijstelling van heffingen voor Apple (27/07/2019 - Metro)
  Apple zal heffingen moeten betalen op onderdelen of producten die het in China laat maken. De Amerikaanse president Donald Trump heeft aangekondigd dat het Amerikaanse technologiebedrijf geen vrijstelling zal krijgen. Trump wil dat Apple zijn onderdelen in eigen land produceert, maar het bedrijf zegt dat het voor essentiële onderdelen afhankelijk is van toevoer uit China. Volgende week hervatten de Amerikanen en de Chinezen de handelsgesprekken in Shanghai. Na een ontmoeting tussen Trump en zijn Chinese ambtgenoot Xi Jinping op de G20-top in juni, lasten beide partijen een pauze in in het conflict en beloofden ze geen nieuwe heffingen meer in te voeren. Bron: Belga   Het bericht Trump wil geen vrijstelling van heffingen voor Apple verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 3. Trump kondigt heffingen op invoer van staal en aluminium aan (01/03/2018 - Het Belang van Limburg)
  De Amerikaanse president Donald Trump heeft donderdag bevestigd heffingen op de invoer van staal en aluminium te zullen instellen. Maar dat gebeurt pas volgende week.
  [naar artikel]
 4. Trump kondigt heffingen op invoer van staal en aluminium aan (01/03/2018 - Knack)
  De Amerikaanse president Donald Trump heeft donderdag bevestigd volgende week heffingen op de invoer van staal en aluminium te zullen instellen. De EU betreurt de aankondiging en zal tegenmaatregelen treffen.
  [naar artikel]
 5. Trump: China verlaagt heffingen op auto’s VS (05/12/2018 - Metro)
  Volgens de Amerikaanse president Donald Trump is China akkoord om importtarieven op Amerikaanse auto’s te verlagen of zelfs af te schaffen. De president liet dat zondagavond (lokale tijd) op Twitter weten. “China heeft ingestemd met het verlagen en afschaffen van tarieven voor auto’s die China binnenkomen vanuit de VS. Momenteel is het tarief 40 procent”, schrijft Trump, die afgelopen weekend zijn Chinese ambtsgenoot Xi Jinping ontmoette op een top in Buenos Aires. Eerder werd al bekend dat de twee landen in Argentinië hebben afgesproken om voorlopig geen nieuwe importheffingen in te voeren. Trump wilde met ingang van het nieuwe jaar weer tarieven verhogen, maar ziet daar nu van af. In ruil stemde China volgens het Witte Huis ermee in om een “zeer substantiële” hoeveelheid Amerikaanse producten af te nemen. Bron: Belga   Het bericht Trump: China verlaagt heffingen op auto’s VS verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 6. Kamer handhaaft heffingen op omzet vergoedbare farmaceutische specialiteiten (19/12/2019 - Metro)
  De plenaire Kamer heeft vandaag unaniem ingestemd met een wetsvoorstel dat er voor zorgt dat het Riziv ook volgend jaar kan rekenen op de opbrengst van heffingen op de omzet van de vergoedbare farmaceutische specialiteiten en van een bijdrage op marketing. Het voorstel van Open Vld zet eigenlijk het beleid voort van de voorgaande jaren, maar omdat de regering in lopende zaken zit, wordt de heffing voortgezet via het parlement. Indiener Robby De Caluwé merkte op dat de heffingen dit jaar goed zijn voor 263 miljoen euro. Het gaat meer concreet om drie heffingen: een heffing op de omzet van terugbetaalbare geneesmiddelen, een heffing op de omzet uit weesgeneesmiddelen en een compensatoire heffing op marketing. Als basisheffing op de omzet blijft de 6,73 procent gehandhaafd die al vele jaren geldt. bron: Belga Het bericht Kamer handhaaft heffingen op omzet vergoedbare farmaceutische specialiteiten verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 7. Trump dreigt met extra heffingen tegen China als Xi tijdens G20 niet met hem spreekt (10/06/2019 - Knack)
  De Amerikaanse president Donald Trump dreigt er maandag mee extra heffingen in te voeren tegen China indien zijn Chinese collega Xi Jinping niet met hem spreekt op de G20-top in Japan later deze maand.
  [naar artikel]
 8. Trump dreigt met extra heffingen tegen China als Xi tijdens G20 niet met hem spreekt (10/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse president Donald Trump dreigt extra heffingen in te voeren tegen China indien zijn Chinese collega Xi Jinping niet met hem spreekt...
  [naar artikel]
 9. Trump dreigt met nog meer heffingen tegen China (07/09/2018 - Metro)
  De Amerikaanse president Donald Trump dreigt met meer heffingen op producten uit China. Vrijdag verstrijkt de deadline voor de invoering van nieuwe Amerikaanse importtarieven op 200 miljard dollar aan Chinese goederen. Het gaat onder meer om fietsen, digitale camera’s en baseball-handschoenen. Als het aan Trump ligt, dan komt daar op korte termijn nog voor 267 miljard dollar bij, zo zei hij aan journalisten in de Air Force One. Trump zei eerder al dat de VS klaarstaan om hogere heffingen op te leggen voor àlle uit China ingevoerde producten. Dat komt neer op in totaal 505 miljard dollar aan goederen. “De nieuwe tarieven zullen er snel komen”, aldus Trump bij het verstrijken van de deadline. Zijn economisch raadgever, Larry Kudlow, zei eerder op de dag nochtans dat de VS eerst de impact van de huidige heffingen gaan evolueren alvorens nieuwe importtarieven op te leggen. Kudlow wilde zich niet vastpinnen op een timing. bron: Belga   Het bericht Trump dreigt met nog meer heffingen tegen China verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 10. Trump dreigt met nog meer heffingen tegen China (09/09/2018 - Metro)
  De Amerikaanse president Donald Trump dreigt met meer heffingen op producten uit China. Vrijdag verstrijkt de deadline voor de invoering van nieuwe Amerikaanse importtarieven op 200 miljard dollar aan Chinese goederen. Het gaat onder meer om fietsen, digitale camera’s en baseball-handschoenen. Als het aan Trump ligt, dan komt daar op korte termijn nog voor 267 miljard dollar bij, zo zei hij aan journalisten in de Air Force One. Trump zei eerder al dat de VS klaarstaan om hogere heffingen op te leggen voor àlle uit China ingevoerde producten. Dat komt neer op in totaal 505 miljard dollar aan goederen. “De nieuwe tarieven zullen er snel komen”, aldus Trump bij het verstrijken van de deadline. Zijn economisch raadgever, Larry Kudlow, zei eerder op de dag nochtans dat de VS eerst de impact van de huidige heffingen gaan evolueren alvorens nieuwe importtarieven op te leggen. Kudlow wilde zich niet vastpinnen op een timing. Bron: Belga   Het bericht Trump dreigt met nog meer heffingen tegen China verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 11. Trump mag klimaatmaatregelen niet terugschroeven (04/07/2017 - Knack)
  De Amerikaanse president Donald Trump heeft een nederlaag geboekt in zijn pogingen om de milieuwetgeving van zijn voorganger Barack Obama terug te schroeven.
  [naar artikel]
 12. Trump dreigt opnieuw met heffingen op Europese auto's (18/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Donald Trump dreigt er opnieuw mee ook heffingen in te voeren op wagens, als de Europese Unie geen toegevingen doet op het vlak van handel. Dat...
  [naar artikel]
 13. Trump vaardigt miljardenheffingen uit voor China (15/06/2018 - Metro)
  De Verenigde Staten zullen deze vrijdag strafheffingen uitvaardigen tegen China ter waarde van vijftig miljard dollar. President Donald Trump nam de beslissing na overleg met zijn handelsadviseurs, berichten de Wall Street Journal en andere media donderdagnacht. Onduidelijk is nog wanneer de heffingen in werking zullen treden. China had het Witte Huis donderdag nog duidelijk gewaarschuwd voor de heffingen. Economische en handelsakkoorden zullen in dat geval niet tot stand komen. Peking maakte ook duidelijk dat het niet bang is voor een handelsoorlog en zal reageren met strafmaatregelen van dezelfde omvang. Tot dusver was onduidelijk of Trump de heffingen daadwerkelijk vrijdag zou bekendmaken of dat de beslissing volgende week zou vallen. bron: Belga   Het bericht Trump vaardigt miljardenheffingen uit voor China verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 14. Trump vaardigt miljardenheffingen uit voor China (15/06/2018 - Metro)
  De Verenigde Staten zullen deze vrijdag strafheffingen uitvaardigen tegen China ter waarde van vijftig miljard dollar. President Donald Trump nam de beslissing na overleg met zijn handelsadviseurs, berichten de Wall Street Journal en andere media donderdagnacht. Onduidelijk is nog wanneer de heffingen in werking zullen treden. China had het Witte Huis donderdag nog duidelijk gewaarschuwd voor de heffingen. Economische en handelsakkoorden zullen in dat geval niet tot stand komen. Peking maakte ook duidelijk dat het niet bang is voor een handelsoorlog en zal reageren met strafmaatregelen van dezelfde omvang. Tot dusver was onduidelijk of Trump de heffingen daadwerkelijk vrijdag zou bekendmaken of dat de beslissing volgende week zou vallen. Bron: Belga   Het bericht Trump vaardigt miljardenheffingen uit voor China verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 15. Trump vaardigt miljardenheffingen uit voor China (15/06/2018 - Metro)
  De Verenigde Staten zullen deze vrijdag strafheffingen uitvaardigen tegen China ter waarde van vijftig miljard dollar. President Donald Trump nam de beslissing na overleg met zijn handelsadviseurs, berichten de Wall Street Journal en andere media donderdagnacht. Onduidelijk is nog wanneer de heffingen in werking zullen treden. China had het Witte Huis donderdag nog duidelijk gewaarschuwd voor de heffingen. Economische en handelsakkoorden zullen in dat geval niet tot stand komen. Peking maakte ook duidelijk dat het niet bang is voor een handelsoorlog en zal reageren met strafmaatregelen van dezelfde omvang. Tot dusver was onduidelijk of Trump de heffingen daadwerkelijk vrijdag zou bekendmaken of dat de beslissing volgende week zou vallen. bron: Belga   Het bericht Trump vaardigt miljardenheffingen uit voor China verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 16. Trump: “Als we dodentol kunnen beperken tot 100.000, hebben we goed werk geleverd” (31/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  Donald Trump moet de realiteit stilaan onder ogen zien. Nadat de Amerikaanse president wekenlang heeft volgehouden dat het coronavirus slechts een Democratische ‘hoax’ was, en vervolgens aanstuurde op het terugschroeven van alle voorzorgsmaatregelen tegen Pasen, klinkt het Witte Huis nu een stuk minder optimistisch. Al zou Trump Trump niet zijn, als hij zelfs die doemberichten niet zou verkopen als goed nieuws.
  [naar artikel]
 17. Trump overweegt voor 100 miljard dollar aan extra heffingen tegen China (06/04/2018 - Metro)
  Donald Trump heeft handelsgezant Robert Lighthizer opgedragen om voor 100 miljard dollar (81,6 miljard euro) aan bijkomende importheffingen in te voeren op Chinese producten. Zo gooit de Amerikaanse president, die daarmee naar eigen zeggen reageert op “China’s oneerlijke vergelding”, olie op het vuur van een mogelijke handelsoorlog tussen China en de Verenigde Staten. De Amerikaanse regering maakte eerder deze week bekend op meer dan 1.300 Chinese producten extra heffingen in te voeren. In een reactie kondigde China ook importheffingen op 106 producten uit de VS aan, en diende de Aziatische grootmacht een klacht in bij de wereldhandelsorganisatie WTO. Trump vindt dat nu “oneerlijke vergelding”. “In plaats van zijn wangedrag te verhelpen, heeft China ervoor gekozen om onze boeren en producenten te schaden”, zegt hij. De president laat zijn handelsgezant daarom onderzoeken of de VS niet nog 100 dollar aan extra heffingen kan doorvoeren, “en zo ja, om de producten te identificeren waarop die heffingen kunnen worden opgelegd”. Daarnaast draagt Trump ook de minister van Landbouw, Sonny Perdue, op om een plan op tafel te leggen om “onze boeren en agrarische belangen te beschermen”. bron: Belga   Het bericht Trump overweegt voor 100 miljard dollar aan extra heffingen tegen China verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 18. Trump kondigt heffingen op invoer van staal en aluminium aan (01/03/2018 - Metro)
  De Amerikaanse president Donald Trump heeft vandaag bevestigd heffingen op de invoer van staal en aluminium te zullen instellen, maar dat gebeurt pas volgende week. Tegenover bedrijfsleiders uit deze industrietak zei het Amerikaanse staatshoofd dat hij “ergens volgende week” zijn handtekening onder de maatregel zal zetten. “U zal voor het eerst in lange tijd bescherming krijgen”, beloofde hij. Er heerste in de loop van de dag wat verwarring, want het leek erop dat de president reeds vandaag heffingen zou aankondigen. bron: Belga
  [naar artikel]
 19. Trump dreigt met nog meer heffingen tegen China (07/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse president Donald Trump dreigt met meer heffingen op producten uit China.
  [naar artikel]
 20. Trump wil veiligheidsmaatregelen terugschroeven die olierampen op zee moeten voorkomen (29/12/2017 - Het Belang van Limburg)
  De Amerikaanse regering onder leiding van president Donald Trump wil de veiligheidsmaatregelen om olierampen op boorplatformen in zee te voorkomen, gevoelig terugschroeven of helemaal afschaffen. Die veiligheidsmaatregelen werden onder Obama beslist na de ramp op Deepwater Horizon, het boorplatform in de Golf van Mexico dat in 2010 ontplofte en voor een ongeziene natuurramp zorgde. De beslissing van Trump moet ervoor zorgen dat alle “onnodige druk” op de olie-industrie verdwijnt en zou de komende tien jaar een besparing van 228 miljoen dollar moeten opleveren voor de energiemaatschappijen.
  [naar artikel]
 21. China voert nóg meer heffingen in als reactie op dreigementen Trump (03/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  China gaat importheffingen invoeren voor in totaal 60 miljard dollar aan Amerikaanse producten als de Verenigde Staten hun heffingen op Chinese...
  [naar artikel]
 22. China voert nieuwe heffingen in voor varkensvlees en fruit uit VS (02/04/2018 - Metro)
  China voert nieuwe douaneheffingen in voor producten uit de Verenigde Staten, waaronder fruit en varkensvlees. Het reageert zo op de beslissing van president Donald Trump om de heffingen te verhogingen op de import van staal en aluminium. Dat berichten de staatsmedia zondag. China’s Commissie voor Douaneheffingen voert 15 procent invoerrechten in voor fruit en gerelateerde producten. Op andere producten als varkensvlees komen er 25 procent invoerrechten, zegt nieuwsagentschap Xinhua. De heffingen op in totaal 128 producten gelden vanaf maandag. Trump zei vorige maand dat de VS invoerrechten van 25 procent afkondigt op staal en 10 procent op aluminiumproducten. Peking antwoordde dat de heffingen “het multilaterale handelssysteem ernstig hebben beschadigd”. Het zou juridisch actie ondernemen bij de Wereldhandelsorganisatie (WTO). bron: Belga   Het bericht China voert nieuwe heffingen in voor varkensvlees en fruit uit VS verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 23. China voert nieuwe heffingen in voor varkensvlees en fruit uit VS (02/04/2018 - Metro)
  China voert nieuwe douaneheffingen in voor producten uit de Verenigde Staten, waaronder fruit en varkensvlees. Het reageert zo op de beslissing van president Donald Trump om de heffingen te verhogingen op de import van staal en aluminium. Dat berichten de staatsmedia zondag. China’s Commissie voor Douaneheffingen voert 15 procent invoerrechten in voor fruit en gerelateerde producten. Op andere producten als varkensvlees komen er 25 procent invoerrechten, zegt nieuwsagentschap Xinhua. De heffingen op in totaal 128 producten gelden vanaf maandag. Trump zei vorige maand dat de VS invoerrechten van 25 procent afkondigt op staal en 10 procent op aluminiumproducten. Peking antwoordde dat de heffingen “het multilaterale handelssysteem ernstig hebben beschadigd”. Het zou juridisch actie ondernemen bij de Wereldhandelsorganisatie (WTO). bron: Belga   Het bericht China voert nieuwe heffingen in voor varkensvlees en fruit uit VS verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 24. Trump dreigt opnieuw met heffingen op Europese auto’s (18/07/2018 - Metro)
  De Amerikaanse president Donald Trump dreigt er opnieuw mee ook heffingen in te voeren op wagens, als de Europese Unie geen toegevingen doet op het vlak van handel. Dat deed hij woensdag, een week voordat Europees Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker naar de VS reist. Auto’s zijn het grote punt (‘the big one’) in de gesprekken met Europa, als de EU niet akkoord gaat met wat Trump een eerlijk akkoord vindt, aldus de president, die dreigde met een “enorme vergelding”. Ook Witte Huis-woordvoerster Sarah Sanders verklaarde dat de VS nog steeds aan het kijken was naar heffingen op auto’s, en dat de VS die optie openhouden. “Dat is zeker een optie op de tafel die de president overweegt, maar we zijn nu nog in het onderzoeksproces”, zei ze. Trump suggereerde eerder al dat heffingen op wagens tot 20 procent kunnen oplopen, om er zo voor te zorgen dat meer wagens in de VS gebouwd worden. Autobouwers hebben dan weer gewaarschuwd dat er jobs uit de VS kunnen verdwijnen indien de handelsoorlog erger wordt, aangezien het IMF verwacht dat die oorlog een negatieve impact zal hebben op de economische groei wereldwijd. De VS hebben al importheffingen ingevoerd op staal en aluminium uit de EU, en de EU reageerde daarop met heffingen op Amerikaanse goederen. En ook met China, Canada en Mexico lopen de spanningen hoog op. Woensdag kondigde minister van Handel Wilbur Ross trouwens nog aan dat de VS een onderzoek hebben geopend om te bepalen of de import van uranium een risico voor de nationale veiligheid betekent. Ook dat zou op termijn tot heffingen kunnen leiden. bron: Belga Het bericht Trump dreigt opnieuw met heffingen op Europese auto’s verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 25. "Terugschroeven VS-steun aan VN leidt tot wereldwijde ramp" (18/03/2017 - De Redactie)
  Volgens de Verenigde Naties dreigt er een wereldwijde humanitaire catastrofe als de Verenigde Staten zoals aangekondigd hun financiële steun aan de VN drastisch zouden terugschroeven. VS-president Donald Trump zou zijn betalingen aan de VN willen halveren, net op een ogenblik dat nu de wereld kampt "met de grootste humanitaire crisis in meer dan 70 jaar".
  [naar artikel]
 26. Trump herhaalt dreiging om alle Chinese import te gaan belasten (26/11/2018 - Knack)
  De Amerikaanse president Donald Trump heeft opnieuw gedreigd importheffingen in te stellen op alle Chinese goederen die nog niet zijn onderworpen aan heffingen. Trump noemde het vier dagen voor het begin van de G20-top 'erg onwaarschijnlijk' dat gesprekken met zijn Chinese ambtsgenoot dat zullen voorkomen.
  [naar artikel]
 27. VS-invoerheffingen op staal – Ook Rusland neemt tegenmaatregelen (19/06/2018 - Metro)
  Ook Rusland gaat invoertarieven opleggen aan Amerikaanse producten, als die een Russisch equivalent hebben. Dat kondigde minister van Economische Ontwikkeling Maxim Oresjkin dinsdag aan. Eerder kondigden ook al de Europese Unie, Canada en Mexico aan dat ze tegenmaatregelen nemen. De nieuwe heffingen zouden binnenkort beginnen gelden. Om welke producten het zal gaan, zei Oresjkin niet. Nog volgens Oresjkin heeft Rusland, als lid van de Wereldhandelsorganisatie, het recht deze heffingen op te leggen. De Amerikaanse president Donald Trump kondigde in maart heffingen aan van 25 pct op staal en 10 pct op aluminium. bron: Belga Het bericht VS-invoerheffingen op staal – Ook Rusland neemt tegenmaatregelen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 28. Europese staalheffingen om gevolgen van Amerikaanse heffingen voor industrie op te vangen (18/07/2018 - Het Belang van Limburg)
  De Europese Unie voert donderdag beschermende heffingen op staalproducten in om de verminderde uitvoer van de eigen producenten als gevolg van de Amerikaanse heffingen op staal te counteren.
  [naar artikel]
 29. Trump heeft met staalbeleid "America First"-politiek voor ogen (01/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse president Donald Trump heeft vandaag bevestigd heffingen op de invoer van staal en aluminium te zullen instellen. Dat zal vanaf...
  [naar artikel]
 30. Trump kondigt principeakkoord aan over handel met Japan (25/08/2019 - Metro)
  De Verenigde Staten en Japan hebben een principeakkoord bereikt over een handelsdeal. Dat heeft de Amerikaanse president Donald Trump aangekondigd. Japan zou onder meer Amerikaanse landbouwproducten gaan invoeren. Trump en de Japanse premier Shinzo Abe deden de aankondiging na bilateraal overleg tijdens de G7-top in het Franse Biarritz. De landen zijn het eens over de “sleutelelementen” en het is de bedoeling een formeel akkoord te ondertekenen eind september. Volgens Japanse media zouden de Amerikaanse heffingen op auto’s uit Japan onveranderd blijven, terwijl de heffingen op de invoer van Amerikaans rund- en varkensvlees in Japan verlaagd zouden worden. bron: Belga Het bericht Trump kondigt principeakkoord aan over handel met Japan verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 31. Vlak voor G20-top: Trump herhaalt dreiging om alle Chinese import te belasten (27/11/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De Amerikaanse president Donald Trump heeft opnieuw gedreigd importheffingen in te stellen op alle Chinese goederen die nog niet zijn onderworpen aan heffingen. Trump noemde het vier dagen voor het begin van de G20-top “erg onwaarschijnlijk” dat gesprekken met zijn Chinese ambtsgenoot dat zullen voorkomen.
  [naar artikel]
 32. Vlak voor G20-top: Trump herhaalt dreiging om alle Chinese import te belasten (27/11/2018 - Het Belang van Limburg)
  De Amerikaanse president Donald Trump heeft opnieuw gedreigd importheffingen in te stellen op alle Chinese goederen die nog niet zijn onderworpen aan heffingen. Trump noemde het vier dagen voor het begin van de G20-top “erg onwaarschijnlijk” dat gesprekken met zijn Chinese ambtsgenoot dat zullen voorkomen.
  [naar artikel]
 33. Artikels over impeachment naar de Senaat: afzettingsproces Trump begint volgende week (15/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft woensdag zoals verwacht ingestemd met het versturen van de impeachmentartikels tegen president Donald Trump, zo was rechtstreeks op nieuwszender CNN te volgen.
  [naar artikel]
 34. Van Hool houdt hart vast over mogelijke Trump-taks op bussen (08/03/2018 - De Tijd)
  23:17 Als de handelsoorlog met Europa escaleert wil Donald Trump ook zware heffingen invoeren op de import van Europese voertuigen. De vakbonden en de directie van de busbouwer Van Hool zijn er niet gerust ...
  [naar artikel]
 35. Stichting Donald Trump ontbindt zich na 'illegale activiteiten' (18/12/2018 - Knack)
  De Trump Foundation heeft onder druk van de justitie wegens 'illegale activiteiten' ermee ingestemd zichzelf te ontbinden, zo heeft procureur van de staat New York, Barbara Underwood, dinsdag meegedeeld.
  [naar artikel]
 36. Trump dreigt met extra heffingen tegen China als Xi tijdens G20 niet met hem spreekt (11/06/2019 - Metro)
  De Amerikaanse president Donald Trump dreigt er mee extra heffingen in te voeren tegen China indien zijn Chinese collega Xi Jinping niet met hem spreekt op de G20-top in Japan later deze maand. China zal een handelsdeal sluiten met de VS omdat de Chinezen wel moeten komen tot een overeenkomst, zei hij in een interview met CNBC. Trump verklaarde dat hij tarieven zou invoeren op 300 miljard Chinese goederen als Xi zijn kat stuurt naar de G20-top. “Ik denk dat hij zal gaan en ik heb een goede relatie met hem. Hij is eigenlijk een geweldige man, hij is heel sterk, heel slim, maar hij is voor China en ik voor de VS”, zei de president. Trump stelde nog dat hij zich kan voorstellen dat telecomgigant Huawei mee opgenomen wordt in een akkoord, zelfs al ziet hij dat bedrijf als een bedreiging voor de nationale veiligheid en zette hij het bedrijf op een zwarte lijst. “Ik wil hun bedrijven niet failliet laten gaan. Ik wil dat China het goed doet, ik wil gewoon niet dat ze het zo goed doen als wij”, zei Trump. Peking had eerder al gezegd open te staan voor nieuwe handelsgesprekken op hoog niveau, maar kon nog niet bevestigen of er wel degelijk een ontmoeting zou plaatsvinden in Japan. Trump haalde in het interview met CNBC ook opnieuw uit naar de Amerikaanse koepel van centrale banken, de Federal Reserve. Volgens hem treedt de Fed “verstorend” op door de rente niet te verlagen en heeft de centrale bank een “fout” gemaakt door de rente juist te verhogen. Trump leverde in het verleden vaker kritiek op de Fed vanwege het verhogen van de rente. Bron: Belga   Het bericht Trump dreigt met extra heffingen tegen China als Xi tijdens G20 niet met hem spreekt verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 37. Trump dreigt met extra heffingen tegen China als Xi tijdens G20 niet met hem spreekt (10/06/2019 - Metro)
  De Amerikaanse president Donald Trump dreigt er mee extra heffingen in te voeren tegen China indien zijn Chinese collega Xi Jinping niet met hem spreekt op de G20-top in Japan later deze maand. China zal een handelsdeal sluiten met de VS omdat de Chinezen wel moeten komen tot een overeenkomst, zei hij in een interview met CNBC. Trump verklaarde dat hij tarieven zou invoeren op 300 miljard Chinese goederen als Xi zijn kat stuurt naar de G20-top. “Ik denk dat hij zal gaan en ik heb een goede relatie met hem. Hij is eigenlijk een geweldige man, hij is heel sterk, heel slim, maar hij is voor China en ik voor de VS”, zei de president. Trump stelde nog dat hij zich kan voorstellen dat telecomgigant Huawei mee opgenomen wordt in een akkoord, zelfs al ziet hij dat bedrijf als een bedreiging voor de nationale veiligheid en zette hij het bedrijf op een zwarte lijst. “Ik wil hun bedrijven niet failliet laten gaan. Ik wil dat China het goed doet, ik wil gewoon niet dat ze het zo goed doen als wij”, zei Trump. Peking had eerder al gezegd open te staan voor nieuwe handelsgesprekken op hoog niveau, maar kon nog niet bevestigen of er wel degelijk een ontmoeting zou plaatsvinden in Japan. Trump haalde in het interview met CNBC ook opnieuw uit naar de Amerikaanse koepel van centrale banken, de Federal Reserve. Volgens hem treedt de Fed “verstorend” op door de rente niet te verlagen en heeft de centrale bank een “fout” gemaakt door de rente juist te verhogen. Trump leverde in het verleden vaker kritiek op de Fed vanwege het verhogen van de rente. bron: Belga   Het bericht Trump dreigt met extra heffingen tegen China als Xi tijdens G20 niet met hem spreekt verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 38. EU zal antwoorden op mogelijke Amerikaanse heffingen op auto’s (31/08/2018 - Metro)
  Als Washington komt met heffingen op Europese auto’s, dan zal Brussel daarop antwoorden met taksen op Amerikaanse auto’s. Dat heeft Jean-Claude Juncker, voorzitter van de Europese Commissie, vandaag gezegd in een interview met de Duitse omroep ZDF. Daarmee lijkt de nog maar enkele weken gesloten wapenstilstand in de handelsoorlog tussen de EU en de VS opnieuw bedreigd. In een interview met Bloomberg had de Amerikaanse president Donald Trump gisteren gezegd dat het Europese aanbod “niet goed genoeg” is. “Met president Trump hebben we een soort van wapenstilstand afgesproken, wat betreft nieuwe heffingen op auto’s”, legde Juncker aan ZDF uit. Eind juli reisde hij af naar Washington in een poging om een handelsoorlog in te dijken. “Zoals dat met wapenstilsanden kan gebeuren, zijn ze soms in gevaar, maar ze worden gerespecteerd”, aldus nog Juncker. Toch wordt er opnieuw gevreesd voor een escalatie van de handelsoorlog. De EU had de Verenigde Staten voorgesteld de invoerbelastingen voor auto’s wederkerig tot nul te herleiden, maar dat volstaat dus niet voor Trump. “De EU is bijna zo erg als China, alleen kleiner”, zei Trump gisteren. “Hun consumenten hebben de gewoonte hun auto’s te kopen, niet de onze.” Het is bekend dat Trump zich vaak ergert aan Mercedessen in de straten van New York. De Europese commissaris voor Handel, Cecilia Malmström, had eerder op de dag het bewuste voorstel op tafel gelegd. “De EU is bereid onze autobelastingen te reduceren tot nul als de VS hetzelfde doet”, zei ze gisteren in Brussel. Bron: Belga   Het bericht EU zal antwoorden op mogelijke Amerikaanse heffingen op auto’s verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 39. Trump waarschuwt China niet terug te slaan (13/05/2019 - Metro)
  De Amerikaanse president Donald Trump heeft China vandaag gewaarschuwd dat het handelsconflict tussen beide landen “slechter” zal worden als China voor vergelding zorgt na de verhoogde Amerikaanse heffingen op Chinese goederen. “Ik zeg openlijk tegen president Xi en mijn vele vrienden in China dat China zeer zwaar getroffen zal worden als jullie geen overeenkomst sluiten, aangezien bedrijven verplicht zullen worden om uit China te vertrekken. Te duur om in China te kopen. Jullie hadden een goede deal, bijna rond, en jullie zijn opgestapt”, aldus Trump in een van meerdere berichten op Twitter. De commentaar van Trump komt er nadat handelsgesprekken op hoog niveau vrijdag in Washington zonder akkoord beëindigd zijn. Trump gaf herhaaldelijk te kennen dat China de heffingen zal betalen die op 10 mei opgetrokken zijn van 10 tot 25 procent op 200 miljard dollar aan Chinese goederen. Een nieuwe datum voor onderhandelingen is er niet. De aanhoudende handelsoorlog tussen ’s werelds twee grootste economieën weegt op de markten en op de wereldwijde groeiprognoses. Bron: Belga   Het bericht Trump waarschuwt China niet terug te slaan verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 40. Trump waarschuwt China niet terug te slaan (13/05/2019 - Metro)
  De Amerikaanse president Donald Trump heeft China vandaag gewaarschuwd dat het handelsconflict tussen beide landen “slechter” zal worden als China voor vergelding zorgt na de verhoogde Amerikaanse heffingen op Chinese goederen. “Ik zeg openlijk tegen president Xi en mijn vele vrienden in China dat China zeer zwaar getroffen zal worden als jullie geen overeenkomst sluiten, aangezien bedrijven verplicht zullen worden om uit China te vertrekken. Te duur om in China te kopen. Jullie hadden een goede deal, bijna rond, en jullie zijn opgestapt”, aldus Trump in een van meerdere berichten op Twitter. De commentaar van Trump komt er nadat handelsgesprekken op hoog niveau vrijdag in Washington zonder akkoord beëindigd zijn. Trump gaf herhaaldelijk te kennen dat China de heffingen zal betalen die op 10 mei opgetrokken zijn van 10 tot 25 procent op 200 miljard dollar aan Chinese goederen. Een nieuwe datum voor onderhandelingen is er niet. De aanhoudende handelsoorlog tussen ’s werelds twee grootste economieën weegt op de markten en op de wereldwijde groeiprognoses. bron: Belga   Het bericht Trump waarschuwt China niet terug te slaan verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 41. Trump voert 10 procent heffingen in op 200 miljard dollar Chinese goederen (18/09/2018 - Metro)
  Donald Trump heeft maandag nieuwe invoerrechten van 10 procent aangekondigd op 200 miljard dollar aan Chinese importgoederen. Hij belooft ook nieuwe invoerrechten op 267 miljard dollar bijkomende goederen als Peking repliceert. “De invoerrechten gaan in op 24 september en zullen oplopen tot 10 procent tot eind dit jaar. Op 1 januari gaan de invoerrechten omhoog tot 25 procent”, zegt Trump in een persbericht. “Als China represailles neemt tegen onze landbouwers of andere industrieën, zullen we onmiddellijk fase 3 in werking stellen. Dan komen er invoerrechten op 267 miljard dollar bijkomende importgoederen.” bron: Belga   Het bericht Trump voert 10 procent heffingen in op 200 miljard dollar Chinese goederen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 42. Calvo (Groen): “Solliciteert Marghem voor Trump-administratie?“ (06/06/2017 - Gazet van Antwerpen)
  “We wisten al dat klimaat niet de grootste prioriteit was van deze regering, maar dit is zeven bruggen te ver. Vorige week had de regering-Michel kritiek op de beslissing van Trump om uit het Klimaatakkoord van Parijs te stappen. Nu lijkt het of er fans van Trump in de regering zitten. Dit lijkt wel een sollicitatie van Marghem voor de administratie van Trump”, zo reageert Groen-fractieleider Kristof Calvo op het bericht dat MR-minister Marie Christine Marghem de Belgische klimaatambities wil terugschroeven.
  [naar artikel]
 43. Calvo (Groen): “Solliciteert Marghem voor Trump-administratie?“ (06/06/2017 - Het Belang van Limburg)
  “We wisten al dat klimaat niet de grootste prioriteit was van deze regering, maar dit is zeven bruggen te ver. Vorige week had de regering-Michel kritiek op de beslissing van Trump om uit het Klimaatakkoord van Parijs te stappen. Nu lijkt het of er fans van Trump in de regering zitten. Dit lijkt wel een sollicitatie van Marghem voor de administratie van Trump”, zo reageert Groen-fractieleider Kristof Calvo op het bericht dat MR-minister Marie Christine Marghem de Belgische klimaatambities wil terugschroeven.
  [naar artikel]
 44. “VS zet heffingen voor EU-staal door” (31/05/2018 - Metro)
  De Verenigde Staten gaan importheffingen op staal en aluminium afkondigen voor de Europese Unie, meldt The Wall Street Journal op basis van goed ingelichte bronnen. De plannen zouden mogelijk donderdag al bekendgemaakt worden. President Donald Trump stelde in maart importtarieven in van 25 procent op staal en 10 procent op aluminium. Dat leidde onder meer tot een handelsconflict met China. Bondgenoten Canada, Mexico, Brazilië, Australië, Argentinië en de EU werden tijdelijk uitgezonderd van de heffingen. Begin mei gaf Trump de EU nog een maand uitstel voor de importheffingen. In de tussentijd probeerde de EU het Amerikaanse plan van tafel te krijgen. Dat lijkt nu geen resultaat te hebben gehad. De EU kondigde eerder aan terug te slaan als de heffingen ingaan. Voor staal en aluminium gaat het dezelfde tarieven rekenen als de VS. Daarnaast komen er nieuwe tarieven op typisch Amerikaanse producten als jeans, Harley Davidson-motoren en pindakaas. Bron: Belga   Het bericht “VS zet heffingen voor EU-staal door” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 45. Hooggerechtshof bekijkt door Trump ingesteld inreisverbod, en voert het intussen weer in (26/06/2017 - Het Belang van Limburg)
  Het Amerikaanse Hooggerechtshof heeft er maandag mee ingestemd om het inreisverbod te onderzoeken dat president Donald Trump voor mensen uit zes landen met een moslimmeerderheid heeft ingesteld.
  [naar artikel]
 46. China voert nieuwe heffingen in voor varkensvlees en fruit uit VS (02/04/2018 - Knack)
  China voert nieuwe douaneheffingen in voor producten uit de VS, waaronder fruit en varkensvlees. Het reageert zo op de beslissing van president Trump om de heffingen te verhogingen op de import van staal en aluminium. Dat berichten de staatsmedia zondag.
  [naar artikel]
 47. Impeachmentprocedure verhuist naar Senaat, kans op afzetting Trump blijft klein (16/01/2020 - Knack)
  Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft woensdag zoals verwacht ingestemd met het versturen van de twee impeachmentartikels tegen president Donald Trump. Daarmee ligt de weg open voor een aftzettingsproces in de Hoge Vergadering.
  [naar artikel]
 48. China voert nieuwe heffingen in voor varkensvlees en fruit uit VS (02/04/2018 - Het Belang van Limburg)
  China voert nieuwe douaneheffingen in voor producten uit de Verenigde Staten, waaronder fruit en varkensvlees. Het reageert zo op de beslissing van president Donald Trump om de heffingen te verhogingen op de import van staal en aluminium. Dat berichten de staatsmedia zondag.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.