Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

04 June 2020
19:03 uur

"Dief" van spullen Mathieu van der Poel laat van zich horen: "Ik schrok enorm toen ik het hoorde, ik ben geen dief"

VRT NWS

08/11/2019 - 17:46

De "dief" van het jasje en de koersbril van veldrijder Mathieu van der Poel is gevonden. Van der Poel liet gisteren op de sociale media weten dat zijn spullen gestolen waren tijdens een training in het bos. Maar het was geen diefstal, zegt Walter Van Loon uit Schilde. Hij contacteerde Radio 2 Antwerpen in de hoop de spullen zo snel mogelijk terug te kunnen bezorgen en om het verhaal recht te zetten.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Vinder overhandigt "gestolen" spullen aan Mathieu van der Poel: "Had medelijden toen ik hem zo in de regen zag staan" (11/11/2019 - VRT NWS)
  Veldrijder Mathieu van der Poel heeft zijn koersbril en regenjas terug. Hij raakte die kwijt tijdens een training vorige week op de Drieboompjesberg in de Kempen bij Westmalle. Van der Poel dacht eerst dat de spullen gestolen waren, maar dat bleek uiteindelijk niet zo. De vinder contacteerde de redactie van Radio 2 Antwerpen, omdat hij de spullen persoonlijk aan van der Poel wilde overhandigen. Dat gebeurde vandaag op de jaarmarktcross in Niel.
  [naar artikel]
 2. "Zei daar iemand "Fuck you" tegen beertje Paddington?" (10/11/2017 - VRT NWS)
  Op het eerste zicht is een goedgemaakt reclamefilmpje van warenhuisketen Marks&Spencer, waarbij het lieflijke beertje Paddington een dief tot inkeer brengt door diens gestolen kerstcadeautjes terug binnen de warmte van het gezin te brengen. Maar ook al lijkt die dief zich uiteindelijk over te geven aan de vredevolle kerstboodschap, toch is dat alleen maar schijn. Want de man bedankt beertje Paddington met een welgemeende "Fuck you". Of althans, dat is wat velen op sociale media schijnen te horen.
  [naar artikel]
 3. 77-jarige Brit geeft dief geen kans: "Wel jammer dat ik het radionieuws gemist heb!" (21/02/2020 - VRT NWS)
  Toen Trevor Weston uit Cardiff afgelopen maandag vroeg in de ochtend geld uit de bankautomaat afgehaald had, werd de man plots geconfronteerd met een dief die het op zijn geld gemunt had. Maar de 77-jarige Brit liet zich niet zomaar doen en balde onmiddellijk de vuisten, "ook al had ik nog nooit in mijn leven gevochten". Een beveiligingscamera wist het voorval te filmen en die beelden werden door de plaatselijke politie, in het kader van de zoektocht naar de dief, via sociale media gedeeld. De grootvader van 3 kleinkinderen werd daarna bedolven onder de positieve reacties.
  [naar artikel]
 4. "Sorry dat ik je fiets heb gestolen." (30/07/2018 - VRT NWS)
  Bruggeling Jens Coppens kreeg dit weekend een opvallend berichtje op Facebook. Dat kwam van de dief van zijn dure koersfiets. Jens had beelden van de diefstal op de sociale media gezet, en die werden enorm veel gedeeld. De dief had daarom spijt.
  [naar artikel]
 5. Zweedse agente in bikini kegelt dief op de grond: "Zelfs als ik naakt was geweest, had ik ingegrepen" (28/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Een politieagente overvallen? Nooit het beste idee. Deze dief ondervond dat aan den lijve toen hij in een park in Stockholm met een listig trucje
  [naar artikel]
 6. Van der Poel na zijn tocht vanuit Koksijde: "Stuur paar keer goed moeten vasthouden" (21/11/2016 - Sporza)
  Toen Mathieu van der Poel zondag te horen kreeg dat de cyclocross in Koksijde niet doorging, keerde hij op de fiets terug naar Kapellen. "We hadden vooral wind in de rug."
  [naar artikel]
 7. Dan wil een échte dief de politiek in en dan is het nog niet goed (15/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  "Het zijn allemaal dieven, meneer", hoor je wel eens zeggen als het over politici gaat. In Italië, evenwel, wil een echte (ex-)dief zich aan een
  [naar artikel]
 8. "Nee, ik ben helemaal geen held. En ja, ik zou het opnieuw doen" (04/12/2018 - VRT NWS)
  Het moet niet altijd moeilijk zijn, zolang het maar doeltreffend is. Dat was het zeker toen Jerome Denton in het treinstation van Hull, Groot-Brittannië, een dief die wegvluchtte, deed struikelen. Die dief had juist een kistje met geld, bedoeld voor het goede doel, gestolen. Maar de 20-jarige Denton liet dat niet zomaar gebeuren en lichtte hem dus een beentje. Deze "heldendaad" wist men op sociale media best te smaken.
  [naar artikel]
 9. DNA op chocolademousse nekt dief: "We hebben aan één cel genoeg om je te identificeren" (08/11/2019 - VRT NWS)
  In Turnhout verschijnt vandaag een dief voor de rechter die geïdentificeerd werd door DNA op een potje chocolademousse. "We hebben aan één cel genoeg je DNA-profiel op te maken", zegt Els Jehaes van het Antwerpse forensisch DNA-laboratorium op Radio 2 Antwerpen.
  [naar artikel]
 10. Van der Poel: "Druk? Ik ben al van bij de junioren favoriet voor elk WK" (02/02/2018 - Sporza)
  Mathieu van der Poel won dit seizoen al 26 veldritten en het WK in Valkenberg moet "de kers op de taart" worden. "Op dit parcours zal de beste sowieso winnen."
  [naar artikel]
 11. "Is dit de slechtste bewakingshond ooit? Of is hij gewoon te vriendelijk?" (23/05/2018 - VRT NWS)
  Een bewakingsvideo van een inbraak in een woning in Milton, in de Amerikaanse staat Massachusetts, kreeg de afgelopen dagen de nodige aandacht op diverse nieuwswebsites en op sociale media, maar niet om de inbraak zelf. De beelden tonen immers dat de dief ongestoord te werk kan gaan, terwijl de hond des huizes vrolijk met zijn staart kwispelt en de dief zelfs vriendelijk volgt. Dat de hond de dief zou kennen, wordt door het Milton Police Department, dat de beelden op zijn Facebookpagina publiceerde, ontkend. En dus vragen velen zich nu af: "Is dit misschien de vriendelijkste hond ooit?" Of, "is dit de slechtste bewakingshond ooit?"
  [naar artikel]
 12. Mathieu van der Poel: "Weer een litteken erbij" (13/11/2017 - Sporza)
  Mathieu van der Poel heeft op Instagram een foto geplaatst van zijn gehavende knie. "Eentje voor de collectie", schrijft de veldrijder eronder.
  [naar artikel]
 13. Van der Poel: "Mijn schouder is geraakt, dat kwam wel even aan" (21/10/2017 - Sporza)
  Mathieu van der Poel reed na een zware val naar de 4e plaats in de veldrit in Boom. "Ik weet zelf niet wat er misging", reageerde hij na afloop. "Morgen zal het wel stijf zijn."
  [naar artikel]
 14. Van der Poel: "Ik zou geen heel jaar op de weg kunnen fietsen" (15/05/2017 - Sporza)
  Afgelopen week maakte Mathieu van der Poel het mooie weer op de mountainbike. "Crossen, wegwielrennen of mountainbiken? De combinatie maakt het net zo leuk."
  [naar artikel]
 15. Mathieu: "Er was er eentje die er héél ver bovenuit stak vandaag" - Adrie: "Gat van 2 minuten was niet normaal" (04/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Geen tranen bij Mathieu van der Poel na de aankomst. In tegenstelling tot vorig jaar kon de Nederlander in eigen land wel de ontgoocheling...
  [naar artikel]
 16. Van der Poel: "Had nog tegen Gilbert gezegd dat mijn benen goed waren" (25/05/2017 - Sporza)
  Mathieu van der Poel stak de tweede rit in de Ronde van België op zak, maar ook na die zege wil de veldrijder nog niet spreken over een overstap. "Ik heb er geen antwoord op."
  [naar artikel]
 17. Adrie van der Poel: "Mathieu is ziek doordat hij niet kon douchen bij podium" (24/12/2017 - Sporza)
  Mathieu van der Poel moest gisteren passen voor de Waaslandcross door een verkoudheid. "In Namen moest hij een uur met een bezweet lijf rondlopen."
  [naar artikel]
 18. "Eén van mijn beste stagiairs is een dief...Ik ben er ziek van" (08/08/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Frank Deltour, zaakvoerder van Foto Robyns, heeft een hoop spullen die in zijn winkel gestolen werden, na een tip teruggevonden op een
  [naar artikel]
 19. "Dief, moordenaar": duizenden Turken demonstreren in Istanboel tegen Erdogan (17/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In het centrum van Istanboel zijn duizenden mensen op straat gekomen om te protesteren tegen de Turkse president. "Dief, moordenaar, Erdogan",
  [naar artikel]
 20. Uitgeputte Van der Poel zwalpt naar de finish: "Tot daar en geen meter verder" (01/11/2017 - Sporza)
  "Ik kan me niet herinneren dat ik ooit zo diep ben moeten gaan om een cross te winnen." Mathieu van der Poel was na zijn zege op de Koppenberg compleet van de kaart.
  [naar artikel]
 21. Van der Poel geeft tekst en uitleg bij tweet naar "janker" Albert (13/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Mathieu van der Poel (21) past zondag voor de wereldbekermanche in het Italiaanse Fiuggi. "Met pijn in het hart", zweert hij. "Maar richting het
  [naar artikel]
 22. Van der Poel: "Neen, ik heb geen twijfels gehad na Hoogerheide" (27/01/2017 - Sporza)
  Ondanks zijn offday in Hoogerheide lijkt Mathieu van der Poel zondag toch dé te kloppen man op het WK. "Je hebt geen waardemeter en dus is het nog belangrijker om van je eigen kracht uit te gaan."
  [naar artikel]
 23. VIDEO: Van der Poel haast zich om "Papy" te knuffelen (22/01/2018 - Sporza)
  Mathieu van der Poel kon in de voorlaatste Wereldbekermanche op een bijzondere fan rekenen. Raymond "Papy" Poulidor was apetrots op zijn kleinzoon.
  [naar artikel]
 24. "Ik schaamde me als ik "Manuela" wéér op de radio hoorde" (01/11/2016 - De Redactie)
  45 jaar geleden bleef geen zakdoek droog bij het horen van het dramatische ongeluk dat de Nederlandse zanger Jacques Herb bezong in zijn "Manuela".
  [naar artikel]
 25. Kinesist Mathieu van der Poel: "Het WK blijft toch altijd iets bijzonder" (03/02/2020 - VRT NWS)
  Net als de Nederlanders blinken de Belgen in de grensgemeente Putte-Kapellen van trots nu Mathieu van der Poel zich wereldkampioen veldrijden mag noemen. "Ook al is het niet de eerste keer, het blijft bijzonder", zei zijn kinesist Paul Van Loon bij Radio 2 Antwerpen.
  [naar artikel]
 26. "Mathieu van der Poel is bij bewustzijn en hij kan zijn armen en benen bewegen" (29/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Sporza-journalist had een kort gesprek met ploegmanager Christoph Roodhooft die met goed nieuws naar buiten kwam. "Mathieu van der Poel is de
  [naar artikel]
 27. Dief knot wilg en neemt hout mee, Natuurpunt biedt cursus knotten aan (25/02/2020 - VRT NWS)
  In een natuurgebied in Opwijk heeft een dief de takken van een wilg afgezaagd en die meegenomen. Volgens Natuurpunt is de wilg verkeerd geknot en daarom biedt Natuurpunt de dief nu een cursus "wilgen knotten" aan.
  [naar artikel]
 28. Meirhaeghe: "Van der Poel kan olympisch kampioen mountainbiken worden" (29/05/2017 - Sporza)
  Mathieu van der Poel stal gisteren de show met een 2e plek in de 2e Wereldbekermanche mountainbiken. "Wat Van der Poel doet, is ongezien."
  [naar artikel]
 29. Van der Poel: "Niet erg. Volgende week is voor mij belangrijk" (22/01/2017 - Sporza)
  Mathieu van der Poel maakt zich niet al te veel zorgen na zijn 24e plaats in de slotmanche van de Wereldbeker. "Ik reed echt met vermoeide benen rond", vertelt hij na een trainingsstage.
  [naar artikel]
 30. "Haal aub mijn foto van Facebook": dief antwoordt wel héél snel op bericht van winkelier (20/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De uitbater van een elektrozaak in Torhout zette vandaag een foto van een dief op Facebook, vergezeld van de boodschap 'wie deze man ziet, vraag
  [naar artikel]
 31. Van der Poel: "Ik kon niet elk gaatje blijven dichten" (30/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Topfavoriet Mathieu van der Poel verliet het EK veldrijden met een zilveren medaille. "Het parcours zorgde voor een speciaal koersverloop",
  [naar artikel]
 32. Van der Poel: "Door de hitte ging ik elke ronde meer kapot" (16/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  "Het was vandaag bijzonder warm", stelde Mathieu van der Poel na zijn overwinning in Zonhoven. "Daardoor was het parcours ook superzwaar door het
  [naar artikel]
 33. "Voor een "Milletjasje" was er geen geld, maar ik wou er toch bij horen" (10/09/2018 - VRT NWS)
  Benedikte Van Eeghem kreeg herinneringen bij het zien van "Dank dat u bij ons was" en de beroemde beelden van jongeren met dure "Milletjasjes". Bendedikte kreeg als scholier nooit zo'n jasje, maar wel een T-shirt van "dat andere hipstermerk Chipie" waarmee ze trots poseerde tijdens een schoolreis naar de Efteling: "Ik hoorde er helemaal bij en besefte niet dat die looks er dertig jaar later nogal gênant zouden uitzien."
  [naar artikel]
 34. Zangeres Mel B woedend: "5.000 dollar voor wie helpt dief te klissen" (27/11/2016 - De Redactie)
  De voormalige Spice Girl Mel B looft een beloning van 5.000 dollar uit voor elke tip die leidt tot de arrestatie van de dief die twee koffers uit haar auto heeft gestolen.
  [naar artikel]
 35. Mathieu van der Poel wint ondanks rugpijn: "Gebrand om iets recht te zetten" (23/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De Nederlander Mathieu van der Poel (Beobank-Corendon) soleerde zondag voor eigen publiek naar de zege in de cross in Valkenburg. "Ik kreeg
  [naar artikel]
 36. Adrie van der Poel: "Ik snap echt niet waar hij zich druk over maakt" (11/01/2017 - Sporza)
  Adrie van der Poel wuift de kritiek van Niels Albert weg. "Ik heb het WK-parcours helemaal niet getekend", benadrukt de vader van Mathieu.
  [naar artikel]
 37. Mathieu van der Poel: "Ik gooide controleformulier online om verdachtmakingen de kop in te drukken" (27/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Op een persmoment van de Nederlandse ploeg pleitte Mathieu van der Poel voor meer transparantie in het wielrennen. "Ik heb mijn controleformulier
  [naar artikel]
 38. Sponsor verrukt met voorjaar Van der Poel: "1 à 2 miljoen aan publiciteit waard" (24/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  "Mathieu van der Poel heeft zijn vakantie verdiend. Ook daarvoor is hij bij ons aan het goede adres." Dat zegt, met een licht gevoel voor humor,...
  [naar artikel]
 39. VIDEO: "Laat hem gewoon afmaken", krijgen ze te horen. Maar ze zetten door en maken zwaar verwaarloosde hond weer gezond en gelukkig (20/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  "Hij is een lelijke hond" en "laat hem gewoon afmaken": de reacties waren niet min toen een reddingsgroep voor honden in North Carolina zich
  [naar artikel]
 40. Diefstal op kamp KSA opgelost (24/07/2017 - De Redactie)
  Toen de jongeren na een nachtspel in hun tenten aan het slapen waren, stal de dief voor zo'n 2.500 euro aan waardevolle spullen. De politie heeft de dief nu gevonden.
  [naar artikel]
 41. Zaakvoerder zet diefstal online: "iPhone 7 voor gouden tip naar dief" (21/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Bert Janssens (26), zaakvoerder van iFixers in de Bondgenotenlaan, belooft een iPhone 7 ter waarde van 769 euro aan diegene die hem naar de dief
  [naar artikel]
 42. Trucker belt zelf politie na moord op jonge moeder: “Ik heb een dief doodgeslagen”’ (07/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  "Ik heb thuis een dief doodgeslagen." Met die melding belde Kim D.B. (37) uit Ternat de politie. In werkelijkheid blijkt het slachtoffer een moeder...
  [naar artikel]
 43. Ouders smeken dief om laatste herinnering aan hun baby terug te brengen: "Het is alles dat we nog van Dina hebben" (19/10/2019 - Het Nieuwsblad)
  Toen de ouders van baby Dina vrijdagmiddag ontdekten dat er in hun auto was ingebroken, brak hun hart. De dief had immers het juwelenzakje met de urne van hun overleden dochtertje meegegrist. “We willen de as van Dina terug, het is alles wat we nog van haar hadden.”
  [naar artikel]
 44. Slachtoffer krijgt geld niet terug "want dief had het al uitgegeven" (07/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Een 66-jarige man uit Boom ziet zijn gestolen 50 euro niet meer terug, omdat de dief het bedrag zelf al had uitgegeven voor de politie toekwam.
  [naar artikel]
 45. Trump boort zwarte kandidaat-gouverneur de grond in: “Dief en burgemeester van meest corrupte stad in VS” (29/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Amerikaans president Donald Trump heeft de Democratische kandidaat voor de post van gouverneur in de staat Florida "een dief" genoemd op Twitter....
  [naar artikel]
 46. Dief steelt trompet van graf: "Enige tastbare herinnering die Robbe aan zijn papa heeft" (01/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Een dief heeft onlangs de trompet gestolen vanop het graf van Davy Senave (29) uit Evergem. De staalarbeider overleed dertien jaar geleden na een
  [naar artikel]
 47. Van der Poel: "2018 is misschien een mooi moment om over te stappen naar de weg" (18/10/2016 - Sporza)
  Vader en zoon Van der Poel waren te gast bij Lieven Van Gils. Ze hadden het onder andere over de toekomst van Mathieu. "Ik denk wel dat ik over een paar jaar uitgekeken ben op de cross."
  [naar artikel]
 48. Wat heeft Mathieu van der Poel geleerd dit weekend? "Dat ik soms tevreden moet zijn met een tweede plaats" (04/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Gisteren moest hij in Spa-Francorchamps de duimen leggen voor Wout van Aert, maar vandaag stond er in Mol geen maat op Mathieu van der Poel.
  [naar artikel]
 49. Wereld op zijn kop: man breekt binnen in Leuvense escaperoom, "dief heeft concept niet goed begrepen" (05/02/2019 - VRT NWS)
  In een zogenoemde escaperoom in Leuven is zondagavond ingebroken. Een man ging er aan de haal met verschillende spullen uit de kamers en cash geld.  
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.