Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

10 July 2020
17:33 uur

Stakingsaanzegging in Toneelhuis

De Morgen

08/11/2019 - 17:57

De vakbonden die het personeel van Toneelhuis vertegenwoordigen, dienen een stakingsaanzegging in. Het personeel van het Antwerpse stadstheater mort al langer over het beleid. De frustratie is de afgelopen dagen enkel toegenomen, nu er geen opvolger voor artistiek leider Guy Cassiers wordt gevonden.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE MORGEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Personeel Toneelhuis wil staken (08/11/2019 - De Morgen)
  De vakbonden die het personeel van Toneelhuis vertegenwoordigen, dienen een stakingsaanzegging in. Het personeel van het Antwerpse stadstheater mort al langer over het beleid. De frustratie is de afgelopen dagen enkel toegenomen, nu er geen opvolger voor artistiek leider Guy Cassiers wordt gevonden.
  [naar artikel]
 2. 'Bij Toneelhuis wordt kritiek niet getolereerd' (11/04/2019 - De Morgen)
  Acteur Dirk Roofthooft zal niet te zien zijn in Het kleine meisje van meneer Linh, de Toneelhuis-voorstelling die Guy Cassiers regisseert. Hij doet dit uit 'droevig ongenoegen over het personeelsbeleid'. Volgens Toneelhuis gaat het om één enkele beslissing.
  [naar artikel]
 3. Klaartje Heiremans wordt nieuwe zakelijk directeur Toneelhuis (18/10/2016 - De Redactie)
  Heiremans volgt er vanaf 1 december Luk Van den Bosch op, die na 10 jaar bij Toneelhuis general manager wordt bij het dansgezelschap Rosas.
  [naar artikel]
 4. Zakelijk directeur Toneelhuis neemt afscheid van politiek (02/04/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Het Mechelse gemeenteraadslid Klaartje Heiremans (Groen) is geen kandidaat meer bij de gemeenteraadsverkiezingen in oktober. Zo wil ze zich volop focussen op haar job als zakelijk directeur van het Toneelhuis in Antwerpen.
  [naar artikel]
 5. Guy Cassiers stopt als artistiek leider: Toneelhuis zoekt opvolger (15/01/2019 - De Morgen)
  In 2021 stopt theatermaker Guy Cassiers als artistiek leider van het Antwerpse Toneelhuis. Dit jaar nog wil de raad van bestuur een opvolger aanduiden, om de artistieke lijnen voor de beleidsperiode 2022-2026 uit te zetten.
  [naar artikel]
 6. Vlaamse stadstheaters KVS, NTGent en Toneelhuis willen Kunstinstelling worden (29/03/2019 - VRT NWS)
  De drie Vlaamse stadstheaters, KVS Brussel, NTGent en Toneelhuis Antwerpen pleiten samen voor een statuut van Kunstinstelling. De theaterhuizen vragen de Vlaamse politieke partijen om hun erkenning als Kunstinstelling op te nemen in hun verkiezingsprogramma's en na de verkiezingen in het volgende Vlaamse regeerakkoord. 
  [naar artikel]
 7. Waarom Toneelhuis, NTGent en KVS ‘Kunstinstelling’ willen worden (29/03/2019 - De Morgen)
  Michael De Cock en Merlijn Erbuer (artistiek en zakelijk leider KVS), Guy Cassiers en Klaartje Heiremans (artistiek en zakelijk leider Toneelhuis) en Milo Rau en Nathalie De Boelpaep (artistiek en zakelijk leider NTGent).
  [naar artikel]
 8. Wissels aan de top in deSingel en Toneelhuis bieden kansen voor Antwerpse cultuurhuizen (16/01/2019 - De Morgen)
  Gisteren maakte deSingel bekend dat Hendrik Storme vanaf 2020 in de voetsporen treedt van Jerry Aerts als algemeen en artistiek directeur. Ook Toneelhuis kondigde aan een opvolger te zoeken voor huidig artistiek leider Guy Cassiers. Dat betekent dat zich een grondige hertekening aandient van het Antwerpse podiumlandschap.
  [naar artikel]
 9. Politievakbonden activeren stakingsaanzegging (22/10/2016 - De Tijd)
  19:26 De vier bonden hebben de stakingsaanzegging die al sinds begin 2016 loopt opnieuw geactiveerd.
  [naar artikel]
 10. Vakbonden bewakingssector dienen stakingsaanzegging in (15/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het gemeenschappelijk vakbondsfront heeft een stakingsaanzegging ingediend nadat de onderhandelingen over de loon- en arbeidsvoorwaarden in de...
  [naar artikel]
 11. Politievakbonden activeren stakingsaanzegging voor 13 en 14 december (07/12/2018 - Knack)
  Het gemeenschappelijk vakbondsfront van ACV Politie, ACOD en NSPV heeft de ingediende stakingsaanzegging geactiveerd.
  [naar artikel]
 12. Federale wegpolitie dient stakingsaanzegging in voor eindejaarsperiode (23/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De federale wegpolitie heeft een voorlopige stakingsaanzegging ingediend voor de eindejaarsperiode. De stakingsaanzegging is geldig van 1 december...
  [naar artikel]
 13. Onrust in Toneelhuis: geen opvolger voor Guy Cassiers, morrend personeel (07/11/2019 - De Morgen)
  Het Antwerpse Toneelhuis stelt voorlopig geen opvolger voor artistiek leider Guy Cassiers aan. Er waren achttien kandidaten, maar geen van hen voldeed aan het beoogde profiel, zegt de raad van bestuur. Bij het personeel, dat een motie van wantrouwen indiende tegen zakelijk leider Klaartje Heiremans, heerst onvrede over het beleid.
  [naar artikel]
 14. Politievakbond dient stakingsaanzegging in na incident met Belgische agenten in Frankrijk (22/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De vakbond VSOA gaat volgende week een stakingsaanzegging indienen bij minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA). Dat gebeurt na een
  [naar artikel]
 15. BOB-campagne deels op de wip na stakingsaanzegging (13/12/2016 - Knack)
  De BOB-controles die gepland staan rond de jaarwisseling komen mogelijk in het gedrang. Politievakbond NSPV heeft maandag een stakingsaanzegging voor de eindejaarsperiode geactiveerd.
  [naar artikel]
 16. Vakbonden veiligheidskorps dienen stakingsaanzegging in (26/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het gemeenschappelijk vakbondsfront van het veiligheidskorps dient een stakingsaanzegging in, zo is vandaag beslist op een algemene vergadering.
  [naar artikel]
 17. Vakbonden VRT dienen stakingsaanzegging in (15/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De drie vakbonden ACV, ACOD en VSOA hebben tezamen een stakingsaanzegging ingediend bij de VRT-directie. Ze doen dat na de aangekondigde...
  [naar artikel]
 18. Stakingsaanzegging bij De Lijn (16/01/2018 - De Tijd)
  18:34 De drie vakbonden bij De Lijn hebben maandag een stakingsaanzegging ingediend. Dat bevestigt ACV'er Jan Coolbrandt dinsdag.
  [naar artikel]
 19. Politie dient stakingsaanzegging in (01/04/2020 - Het Nieuwsblad)
  De politievakbonden hebben woensdag een stakingsaanzegging ingediend om hun onvrede te uiten over het gebrek aan mondmaskers, zo bevestigt Carlo Medo van NSPV. Een datum om eventueel actie te voeren is er nog niet.
  [naar artikel]
 20. Politiebonden dienen stakingsaanzegging in (01/03/2017 - De Standaard)
  De politiebonden hebben een stakingsaanzegging ingediend. De aanvraag loopt van 16 maart 2017 tot 30 april. Ze trekken aan de alarmbel omwille van de besparingen.
  [naar artikel]
 21. Vakbonden bij Volvo dienen stakingsaanzegging in (03/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het gemeenschappelijk vakbondsfront dient maandag een stakingsaanzegging in bij Volvo Group Belgium, waar ruim 3.000 mensen in de truckafdeling
  [naar artikel]
 22. Stakingsaanzegging bij skeyes na verhuis (13/01/2020 - Express)
  De christelijke vakbond ACV-Transcom heeft een stakingsaanzegging ingediend bij luchtverkeersleider skeyes tegen de voorwaarden van de samenwerking met Defensie. Ten vroegste vanaf 28 januari zijn er acties mogelijk, maar eerst moet er nog een verzoeningsvergadering worden georganiseerd. Volgens skeyes gaat het om een initiatief van enkel ACV-Transcom; de andere vakbonden zouden zich niet hebben aangesloten […] The post Stakingsaanzegging bij skeyes na verhuis appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 23. Federe politie dient stakingsaanzegging in (01/04/2020 - De Tijd)
  16:30 De politievakbonden hebben vandaag een stakingsaanzegging ingediend om hun onvrede te uiten over het gebrek aan mondmaskers bij de federale politie. Dat bevestigt, Carlo Medo van vakbond NSPV, aan De ...
  [naar artikel]
 24. Gevangenisbonden dienen stakingsaanzegging in: "Woordbreuk van minister Geens" (14/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De cipiersbonden hebben vandaag een stakingsaanzegging ingediend die binnen tien dagen afloopt. Vanaf 24 december kan er dus gestaakt worden in...
  [naar artikel]
 25. Na Brussels Airport, nu ook stakingsaanzegging bij Aviapartner Oostende (27/10/2018 - Het Belang van Limburg)
  Na de personeelsvergadering vrijdag heeft het personeel beslist om een stakingsaanzegging in te dienen. “We geven het overleg alle kansen, maar willen onze opties openhouden. Want het vat is vol”, zegt Birger Victor van het ABVV.
  [naar artikel]
 26. Na Brussels Airport, nu ook stakingsaanzegging bij Aviapartner Oostende (27/10/2018 - Het Nieuwsblad)
  Na de personeelsvergadering vrijdag heeft het personeel beslist om een stakingsaanzegging in te dienen. “We geven het overleg alle kansen, maar willen onze opties openhouden. Want het vat is vol”, zegt Birger Victor van het ABVV.
  [naar artikel]
 27. Nieuwe stakingsaanzegging bij het spoor: CGSP wil eind juni twee dagen staken (15/06/2018 - VRT NWS)
  Er is opnieuw een stakingsaanzegging ingediend bij het spoor. De Franstalige socialistische vakbond CGSP kondigt een stakingsaanzegging aan voor 48 uur vanaf donderdag 28 juni om 22 uur. Ze doet dat omdat het spoorpersoneel niet opgenomen is in de lijst met zware beroepen bij de openbare diensten. Treinreizigers kunnen zich ondertussen in het slechtste geval opmaken voor twaalf dagen van hinder op het spoor de komende maand. 
  [naar artikel]
 28. Vakbonden dienen stakingsaanzegging in bij rusthuisuitbater Armonea (02/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De christelijke en de socialistische vakbond hebben tezamen een stakingsaanzegging ingediend bij rusthuisuitbater Armonea. De aanzegging heeft...
  [naar artikel]
 29. Podiumkunsten en muziek dienen stakingsaanzegging door besparingen (15/11/2019 - De Standaard)
  In de sectoren podiumkunsten en muziek is een stakingsaanzegging ingediend tegen de besparingsplannen van de Vlaamse regering. Dat zegt ACV Puls.
  [naar artikel]
 30. Federale politie dient stakingsaanzegging in (01/04/2020 - De Morgen)
  De politievakbonden hebben een stakingsaanzegging ingediend. Dat meldt De Tijd. De bonden zijn niet te spreken over het gebrek aan mondmaskers bij de federale politie.
  [naar artikel]
 31. Vakbondsfront bij bpost dient nieuwe stakingsaanzegging in: “Ten vroegste voor na de herfstvakantie” (28/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het gemeenschappelijk vakbondsfront van bpost verliet donderdag de onderhandelingstafel. Gelijktijdig werd een stakingsaanzegging ingediend. Tot...
  [naar artikel]
 32. Staakt De Lijn straks opnieuw? Vakbonden dienen stakingsaanzegging in (13/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De vakbonden bij De Lijn hebben een stakingsaanzegging ingediend voor alle entiteiten omwille van de onvrede over het personeelsbeleid bij de...
  [naar artikel]
 33. ACOD behoudt stakingsaanzegging bij MIVB (15/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De socialistische vakbondscentrale ACOD zegt dat de stakingsaanzegging bij de Brusselse openbaarvervoermaatschappij MIVB behouden blijft. Woensdag...
  [naar artikel]
 34. Vakbondsfront bij bpost dienst stakingsaanzegging in (29/10/2018 - VRT NWS)
  Het gemeenschappelijk vakbondsfront van bpost heeft donderdag de onderhandelingstafel verlaten. Gelijktijdig werd een stakingsaanzegging ingediend. 
  [naar artikel]
 35. Stakingsaanzegging in Brusselse private rusthuizen (23/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De vakbonden uit de non-profitsector hebben een stakingsaanzegging ingediend voor de Brusselse rusthuizen. Dat zegt de socialistische bediendebond...
  [naar artikel]
 36. Nieuwe spoorstaking op komst: spoorbond OVS dient stakingsaanzegging in (11/06/2018 - Het Nieuwsblad)
  Er is een nieuwe spoorsteking in de maak. Spoorbond OVS heeft een stakingsaanzegging ingediend van 24 uur voor de treinbestuurders, die ingaat op 27 juni om 22 uur. Dat meldt OVS maandag.
  [naar artikel]
 37. Drie vakbonden VRT verlengen stakingsaanzegging (16/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  De drie vakbonden bij de VRT hebben donderdagmiddag hun reeds lopende stakingsaanzegging tot eind juli verlengd.
  [naar artikel]
 38. Drie vakbonden VRT verlengen stakingsaanzegging (16/01/2020 - Het Nieuwsblad)
  De drie vakbonden bij de VRT hebben donderdagmiddag hun reeds lopende stakingsaanzegging tot eind juli verlengd.
  [naar artikel]
 39. Vakbonden federale politie dienen stakingsaanzegging in om betere bescherming te eisen (01/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Bij de federale politie is een stakingsaanzegging ingediend, omdat de agenten vinden dat ze onvoldoende materiaal krijgen om zich te beschermen...
  [naar artikel]
 40. Vakbondsfront activeert stakingsaanzegging bij politie voor 13 en 14 december: “Over de actie wordt nog gecommuniceerd” (07/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het gemeenschappelijk vakbondsfront van ACV Politie, ACOD en NSPV activeerde de ingediende stakingsaanzegging. "Elk personeelslid zal zich in...
  [naar artikel]
 41. Stakingsaanzegging bij Delhaize (09/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De christelijke bediendebond CNE heeft een stakingsaanzegging ingediend bij supermarktketen Delhaize. De vakbond heeft dat bevestigd aan De Morgen.
  [naar artikel]
 42. 'Het Toneelhuis is een Grand Bazar' (06/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 43. Vakbonden federale politie dienen stakingsaanzegging in om betere bescherming te eisen tijdens coronacrisis (01/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Bij de federale politie is een stakingsaanzegging ingediend, omdat de agenten vinden dat ze onvoldoende materiaal krijgen om zich te beschermen...
  [naar artikel]
 44. Staakt De Lijn straks opnieuw? Vakbonden dienen stakingsaanzegging in (13/02/2019 - De Morgen)
  De vakbonden bij De Lijn hebben een stakingsaanzegging ingediend voor alle entiteiten omwille van de onvrede over het personeelsbeleid bij de vervoersmaatschappij. Dat meldt het gemeenschappelijk vakbondsfront.
  [naar artikel]
 45. Politievakbonden verlengen stakingsaanzegging: "Mogelijk actie tijdens bezoek van Trump" (26/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Drie van de vier politievakbonden hebben hun stakingsaanzegging bij de federale politie verlengd tot eind juni. Dat zegt ACV-secretaris Jan Adam
  [naar artikel]
 46. Politievakbonden verlengen stakingsaanzegging: "Mogelijk voeren we actie tijdens bezoek van Trump" (26/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Drie van de vier politievakbonden hebben hun stakingsaanzegging bij de federale politie verlengd tot eind juni. Dat zegt ACV-secretaris Jan Adam
  [naar artikel]
 47. Toneelhuis moet sociale mix verbeteren (12/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 48. ACV-Transcom dient een stakingsaanzegging in bij Skeyes (13/01/2020 - Het Nieuwsblad)
  De christelijke vakbond ACV-Transcom heeft een stakingsaanzegging ingediend bij luchtverkeersleider Skeyes tegen de samenwerking met Defensie. Dat meldt Skeyes maandag in een persbericht.
  [naar artikel]
 49. Cultuurvakbonden dienen stakingsaanzegging in: 'Dat Jambon zijn museum desnoods door Studio 100 laat betalen' (15/11/2019 - Knack)
  ACV Puls, ACOD Cultuur en ACLVB Non-profit hebben voor de podiumkunsten en muziek een stakingsaanzegging ingediend als reactie op de besparingen in de cultuursector: 'Wij willen niet het werk doen dat de regering van ons verwacht.'
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.