Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

10 July 2020
18:35 uur

N-VA-parlementsleden weigeren vergadering op Spaanse ambassade: 'Denigrerend'

Knack

08/11/2019 - 17:59

De N-VA juicht toe dat de Spaanse ambassadeur een gesprek over Catalonië wil aangaan met Jan Jambon (N-VA). Tegelijkertijd weigeren enkele parlementsleden zelf een uitnodiging voor een werkontbijt.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP KNACK

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Anarchisten bestormen Spaanse ambassade in Athene (11/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Sympathisanten van de Catalaanse separatisten zijn vandaag de Spaanse ambassade in Athene binnengedrongen. Ze strooiden daar met pamfletten, zei...
  [naar artikel]
 2. Belgische ambassade in Rwanda gesloten door mogelijke coronabesmetting (19/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  De ambassade van België in Rwanda is gesloten omdat het gebouw en mogelijk ook personeel besmet kan zijn met het coronavirus. Een Indische man die een vergadering op de ambassade bijwoonde, bracht het virus het land binnen.
  [naar artikel]
 3. Overleg tussen parlementen over pensioenen parlementsleden draait in de soep (23/02/2017 - Knack)
  Er komt maar geen doorbraak in het dossier van de hervorming van de pensioenen van de parlementsleden. Een nieuwe vergadering tussen de verschillende parlementsleden over het netelige pensioendossier werd (opnieuw) uitgesteld.
  [naar artikel]
 4. Loonverlies voor vaak afwezige parlementsleden (10/05/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Om hun volle loon te krijgen, zullen federale parlementsleden in de toekomst meer moeten doen dan één keer per week aanwezig zijn op de grote, plenaire vergadering. Ook hun aanwezigheid in de kleinere commissies zal straks in rekening genomen worden. Voor minder actieve parlementsleden als een Bart De Wever, Wouter Beke of Elio Di Rupo dreigt loonverlies.
  [naar artikel]
 5. Overleg tussen parlementen over pensioenen parlementsleden draait in de soep (23/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Er komt maar geen doorbraak in het dossier van de hervorming van de pensioenen van de parlementsleden. Een nieuwe vergadering tussen de
  [naar artikel]
 6. Trump: "Waarom komen al die mensen uit klotelanden naar hier?" (11/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse president Donald Trump heeft zich tijdens een gespannen vergadering met Republikeinse en Democratische senatoren denigrerend...
  [naar artikel]
 7. VIDEO. Turkse parlementsleden vechten het uit tijdens vergadering (05/03/2020 - Metro)
  Tijdens een vergadering in het Turks parlement in Ankara is het er hevig aan toe gegaan. Nadat een parlementslid het oneens was met de regering van Erdogan over de Turkse strijd in Syrië liep het volledig uit de hand.  Parlementsleden zijn tijdens de laatste vergadering in de Turkse hoofdstad op de vuist gegaan. Een lid van de oppositie was het oneens over een uitspraak van de regering van Erdogan over de aanvallen in Syrië. De oppositie vindt dat president Erdogan soldaten de dood injaagt. Dit werd niet goed opgepakt en de situatie liep volledig uit de hand. Zo’n 50-tal parlementsleden besloten om met elkaar op de vuist te gaan. In de video is te zien hoe leden van het parlement vanop een tafel op tegenhangers springen. Vijf maand oorlog Turkije voert al lange tijd oorlog in Syrië. Vorige week stierven nog 34 Turkse soldaten tijdens een aanval. De oppositie wil dat het land zich terugtrekt, maar daar denkt de regering van Erdogan anders over. De Turkse president wil in Syrië, aan de grens met Turkije, een veilig grondgebied creëren waar vluchtelingen die momenteel in Turkije verblijven nadien naar kunnen verhuizen. Het bericht VIDEO. Turkse parlementsleden vechten het uit tijdens vergadering verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 8. Referendum Catalonië – 120-tal mensen houden protestbetoging aan Spaanse ambassade in Brussel (01/10/2017 - Metro)
  Aan de Spaanse ambassade in Brussel hebben zondagavond een 120-tal mensen een betoging gehouden uit protest tegen de gebeurtenissen in Catalonië, en dan vooral tegen de manier waarop de Spaanse politiediensten zondag zijn opgetreden tegen het Catalaanse onafhankelijkheidsreferendum. “Het politiegeweld oversteeg het onaanvaardbare”, zegt Diederik Demuynck, woordvoerder van de N-VA-Kamerfractie. De protestbetoging ging uit van een aantal politici van N-VA en de Vlaamse Volksbeweging, en telde parlementsleden uit Kamer, Senaat en Vlaams Parlement. Ook het Taal Aktie Komitee sloot zich aan. “Onderweg kwamen we ook een groep Spaanse en Catalaanse studenten tegen, die ook op weg waren naar de ambassade om daar te betogen”, zegt Diederik Demuynck. “In totaal waren we met zo’n 120. Dat is niet overweldigend veel maar omdat we op zo’n korte tijd gemobiliseerd hebben, is dat ook niet weinig. Alles is behoorlijk rustig verlopen. Er was enkel wat duw- en trekwerk met de politie toen iemand een affiche wilde plakken maar verder was het kalm.” Met de betoging wilden de Vlaams-nationalisten hun solidariteit betuigen met het Catalaanse volk maar ook vooral protesteren tegen het optreden van de Spaanse politiediensten. “Wat vandaag in Catalonië gebeurd is, is meer dan onaanvaardbaar. De manier waarop de politie daar heeft ingeslagen op onschuldige burgers tart alles. We overwegen sterk om in de verschillende parlementen een resolutie in te dienen om op zijn minst dat geweld te veroordelen.” bron: Belga
  [naar artikel]
 9. Geheimzinnige Koreaanse verzetsgroep claimt overval op ambassade in Madrid (27/03/2019 - De Morgen)
  De Spaanse justitie gaat de Verenigde Staten om uitlevering vragen van leden van een geheimzinnige Koreaanse groepering die eind vorige maand de Noord-Koreaanse ambassade in Madrid overviel. De tien verdachten drongen de ambassade binnen, bedreigden het personeel en namen allerlei materiaal mee. De Koreaanse verzetsorganisatie Cheollima Civil Defense (CCD) stelde zich gisteren verantwoordelijk voor de actie.
  [naar artikel]
 10. Skateboarden in de ambassade: Spaanse krant El País geeft beelden van excentriek gedrag Julian Assange vrij (15/04/2019 - VRT NWS)
  De Spaanse krant El País heeft beelden van Julian Assange in de Ecuadoraanse ambassade in Londen vrijgegeven. Op de beelden is te zien hoe de WikiLeaks-oprichter skateboardt in een kamer en een discussie krijgt met een bewaker. Even later krijgt hij bezoek. Wanneer de bewaker hem erop wijst dat zijn bezoekers moeten vertrekken, ontstaat ruzie.
  [naar artikel]
 11. Videobeelden tonen Assange op skateboard in Ecuadoraanse ambassade (15/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Beelden van een beveiligingscamera, verkregen door de Spaanse krant El Pais, tonen de 47-jarige Julian Assange in de Ecuadoraanse ambassade in...
  [naar artikel]
 12. N-VA wil ‘loon naar werken’ voor parlementsleden (04/03/2017 - De Standaard)
  Loon naar werken. Dat principe wil de N-VA invoeren voor parlementsleden. ‘Het mag niet volstaan om tijdens de plenaire vergadering even op de stemknop te drukken.’
  [naar artikel]
 13. Catalanen betogen voor Spaanse ambassade in Brussel tegen veroordeling separatisten: “Proces was farce” (14/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Meer dan honderd Catalanen hebben maandagavond in Brussel geprotesteerd voor de ambassade van Spanje. Ze uitten er hun onvrede over de veroordeling...
  [naar artikel]
 14. Catalanen betogen voor de Spaanse ambassade tegen veroordeling separatisten (14/10/2019 - Metro)
  Meer dan honderd Catalanen hebben vanavond in Brussel geprotesteerd voor de ambassade van Spanje. Ze uitten er hun onvrede over de veroordeling van negen separatisten door het Spaanse Hooggerechtshof. Ze vragen de directe vrijspraak voor de veroordeelde Catalanen, want “het proces was een farce”, klinkt het bij de betogers. De manifestanten brachten Catalaanse vlaggen mee en lieten zich duidelijk horen. Ze scandeerden in het Catalaans dat Spanje een fascistische staat is en de veroordeelde Catalanen meteen vrijgelaten moeten worden. Uit protest zongen ze ook samen het Catalaanse volkslied voor de Spaanse ambassade. “Het proces was een farce en dat zeggen wij niet, maar heel wat ngo’s zoals onder meer Amnesty International. Zij volgden het proces, maakten elke week rapporten op en maken daarin duidelijk dat het een oneerlijk proces is”, vertelt Pere Jordi Junqué de Fortuny van de Assemblea Nacional Catalana (ANC). “Ze moeten vrijgesproken worden. Een referendum is niet strafbaar dus hebben ze hen een andere beschuldiging opgelegd. Spanje heeft het referendum verboden, omdat ze het antwoord op de vraag niet willen weten”, aldus Junqué de Fortuny “Wij gaan verder met acties van burgerlijke ongehoorzaamheid en we zullen blijven strijden voor onze rechten. Onze rechten op vrije mening, van vergadering, op politieke representatie, kortom al onze democratische rechten worden geschonden en dus moeten we die verdedigen”, verklaart Junqué de Fortuny. Op dinsdag 15 oktober volgt een nieuw protest. De Catalanen verzamelen om 12.30 uur op het Schumanplein en zullen van daaruit vertrekken voor een betoging. bron: Belga Het bericht Catalanen betogen voor de Spaanse ambassade tegen veroordeling separatisten verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 15. Spaanse Rapper Valtònyc in ballingschap in Gent: 'Gratie van de koning? Ik zou het weigeren' (11/07/2018 - Knack)
  De Spaanse rapper Valtònyc onttrekt zich in België aan een gevangenisstraf wegens majesteitsschennis, doodsbedreigingen en verheerlijking van terrorisme in zijn teksten.
  [naar artikel]
 16. Affiches met Temptation-verleidster Pommeline verboden: “Denigrerend voor de vrouw” (04/05/2017 - Gazet van Antwerpen)
  De Jury voor Ethische Praktijken inzake reclame (JEP) vindt dat de reclameaffiches met Pommeline - een van de verleidsters in het jongste seizoen van ‘Temptation Island’ - “denigrerend is voor de vrouw en haar menselijke waardigheid aantast”. De reclamecampagne van de onlinegokwebsite Starcasino.be moet worden aangepast of ingetrokken. Het bedrijf heeft nog de kans om in beroep te gaan.
  [naar artikel]
 17. Affiches met Temptation-verleidster Pommeline verboden: “Denigrerend voor de vrouw” (04/05/2017 - Het Belang van Limburg)
  De Jury voor Ethische Praktijken inzake reclame (JEP) vindt dat de reclameaffiches met Pommeline - een van de verleidsters in het jongste seizoen van ‘Temptation Island’ - “denigrerend is voor de vrouw en haar menselijke waardigheid aantast”. De reclamecampagne van de onlinegokwebsite Starcasino.be moet worden aangepast of ingetrokken. Het bedrijf heeft nog de kans om in beroep te gaan.
  [naar artikel]
 18. Vakbonden Bpost stappen op uit vergadering met CEO: "De besparingen moeten stoppen" (03/05/2018 - VRT NWS)
  De socialistische en de liberale vakbond bij Bpost weigeren onderhandelingen op te starten over de nieuwe herstructurering bij het postbedrijf. Ze hebben een vergadering vanmorgen met CEO Koen Van Gerven verlaten. "De besparingen hebben meer dan hun maximum bereikt", zegt de socialistische bond.
  [naar artikel]
 19. ‘Assange probeerde spionagecentrum op te richten in ambassade Ecuador’ (15/04/2019 - Het Belang van Limburg)
  Julian Assange zou geprobeerd hebben om de ambassade van Ecuador in Londen om te vormen tot een ‘spionagecentrum’. Dat beweert althans de Ecuadoraanse president Lenín Moreno in een interview met The Guardian. In het Spaanse El Pais getuigden afgelopen weekend dan weer voormalige bewakingsagenten van Assange over zijn excentrieke kantjes.
  [naar artikel]
 20. Oorlog tussen huisartsen en specialisten: “Hoe denigrerend kan je zijn over collega’s?” (12/04/2019 - Het Belang van Limburg)
  “Hoe denigrerend kan je zijn over collega’s?” Razend zijn ze bij huisartsenfederatie Domus Medica over de inhoud van een nieuwe visietekst van het VBS, de beroepsvereniging voor specialisten. In de tekst wordt onder meer getwijfeld aan de capaciteiten van huisartsen als het over psychologische problemen gaat, zoals burn-out. De huisarts heeft hulp nodig, vindt de specialist. Maar de uitgestoken hand komt over als een opgestoken middenvinger.
  [naar artikel]
 21. Beelden van beveiligingscamera tonen Assange in Ecuadoraanse ambassade (15/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Beelden van een beveiligingscamera, verkregen door de Spaanse krant El Pais, tonen de 47-jarige Julian Assange in de Ecuadoraanse ambassade in...
  [naar artikel]
 22. Havenschepen Van Peel gaat zich excuseren bij Chinese ambassadeur: “Denigrerend hoe ze zijn afgeschilderd” (01/10/2016 - Het Nieuwsblad)
  “De manier waarop de Chinezen zijn afgeschilderd is denigrerend, ik voelde zelfs xenofobie.” Dat zegt Antwerps havenschepen Marc Van Peel (CD&V) in een reactie op de afgesprongen Eandis-deal. Van Peel gaat zich ook verontschuldigen bij de Chinese ambassadeur. Dat zei hij zaterdag aan VRT Nieuws.
  [naar artikel]
 23. Gewonden aan Duitse ambassade (31/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De aanslag gebeurde vlak voor de Duitse ambassade. Ook aan hun ambassade vielen lichtgewonden, zegt de Duitse minister van Buitenlandse Zaken.
  [naar artikel]
 24. Rusland beschuldigt VS ervan visums te weigeren aan VN-delegatie (24/09/2019 - Metro)
  Het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken beschuldigt de Verenigde Staten er vandaag van visums te weigeren aan leden van de Russische VN-delegatie, waardoor ze de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in New York niet kunnen bijwonen. Van de VS wordt verwacht dat ze, als gastheer voor de VN, het mogelijk maken voor officiële delegaties om aanwezig te zijn. De Algemene Vergadering vindt momenteel plaats in New York. Minstens één lid van de Russische delegatie die naar verluidt geen visum kreeg, politicus Konstantin Kosatsjev, staat op de Amerikaanse sanctielijst, door de rol van Rusland in de Oekraïne-crisis. De woordvoerder van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken, Maria Zakharova, zei volgens de staatsmedia dat het weigeren van visums een daad van “schandelijke oneerbiedigheid” is, en dat de VS daarmee niet aan hun VN-verplichtingen voldoen. Volgens Russisch viceminister van Buitenlandse Zaken Sergej Rjabkov zal een protestnota ingediend worden. “We zullen zien in welke vorm, wanneer, en met welke omvang we erop zullen reageren”, stelde hij. Minister van Buitenlandse Zaken Sergei Lavrov zou de kwestie bespreken met de Amerikaans minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo in New York. Bron: Belga   Het bericht Rusland beschuldigt VS ervan visums te weigeren aan VN-delegatie verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 25. Puigdemont staat niet op Spaanse lijst van Europese parlementsleden (18/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Catalaanse leider Carles Puigdemont staat niet op de officiële lijst van Spaanse Europarlementsleden, die Spanje gisteren aan het Europees...
  [naar artikel]
 26. Proces Catalaanse leiders van start: “Het lijkt wel het Wilde Westen” (13/02/2019 - De Morgen)
  Het proces tegen de voormalige Catalaanse regeringsleiders is gisteren eindelijk van start gegaan. Vandaag stemmen de parlementsleden, ook de Catalaanse, over de Spaanse begroting. Een regeringscrisis lonkt. Alle Spaanse problemen lijken te worden samengebald.
  [naar artikel]
 27. Amerikaanse ambassade stuurt uitnodiging voor ‘Cookie Monster’ uit (15/10/2018 - Metro)
  De Amerikaanse ambassade in het Australische Canberra heeft zich moeten verontschuldigen voor een e-mail die het vorige week uitstuurde. Het ging over een uitnodiging voor een vergadering, maar in het bericht stond enkel een Latijnse tekst en een foto van een kat in een pyjama van het Cookie Monster. De opmerkelijke invitatie zou “een trainingsfout” zijn, aldus de ambassade. Fans van koekjes en katten moeten op een vergadering bij de Amerikaanse ambassade in Australië zijn. Althans, dat is wat een recente uitnodiging doet uitschijnen. Verschillende mensen op de mailinglijst van de instelling kregen vorige week een opmerkelijke e-mail toegezonden. Daarbij werden ze uitgenodigd voor een meeting, maar de e-mail bestond enkel uit een Latijnse tekst en een foto van kat in een pyjama van het Cookie Monster. Geen katten-pyjama-feest Het is niet duidelijk naar hoeveel mensen de e-mail exact is verstuurd. Maar de afzender was het Amerikaanse ministerie voor Buitenlandse Zaken, dus het aantal ontvangers zou wel eens hoog kunnen uitvallen. Desondanks probeerde de persverantwoordelijke voor de ambassade, Gavin Sundwall, de situatie met wat humor te ontmijnen, meldt The Guardian. “Onze excuses aan al zij die erop hoopten om aanwezig te zijn op het katten-pyjama-feest, maar zo’n evenement valt ver buiten ons kennisgebied”, schreef hij in een opvolging twee dagen later. “De uitnodiging was een trainingsfout die gemaakt werd toen een van onze stafleden het nieuw e-mailplatform voor nieuwsbrieven testte. Lees ook : IN BEELD. Katten tonen hun beste karatebewegingen Het bericht Amerikaanse ambassade stuurt uitnodiging voor ‘Cookie Monster’ uit verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 28. Spaanse gemeenschap kijkt vol ongeloof naar terreurdaad: “Een oorlog zonder reden” (18/08/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Ook de Spaanse gemeenschap in Antwerpen keek vol ongeloof naar de beelden van de terreurdaad op de Ramblas. Al klonk de reactie bij Spanjaarden uit het noorden van het land eerder koeltjes. “De Catalanen weigeren zich Spanjaarden te noemen.”
  [naar artikel]
 29. Tweede dag van pro-Iraans protest aan VS-ambassade in Irak, Trump stuurt extra troepen (01/01/2020 - VRT NWS)
  In de Iraakse hoofdstad Bagdad hebben VS-militairen opnieuw traangas afgevuurd om honderden sjiitische betogers weg te houden van de Amerikaanse ambassade. Gisteren probeerden betogers de ambassade te bestormen en is een lokaal in brand gestoken.
  [naar artikel]
 30. Almaar moeilijker om nog bisschoppen te vinden: drie kandidaten op de tien weigeren (15/12/2019 - Het Nieuwsblad)
  Volgens kardinaal Marc Ouellet, prefect van de Congregatie voor de bisschoppen, wordt het almaar moeilijker om nog bisschoppen te vinden, meldt KerknetVlaanderen zondag onder aanhaling van het Spaanse tijdschrift Vida Nueva Digital. Drie op tien kandidaten weigeren. Tien jaar geleden was dat één op tien.
  [naar artikel]
 31. “Russische ambassade in Den Haag is spionagecentrum” (01/12/2018 - Het Belang van Limburg)
  De Russische ambassade in Den Haag was actief betrokken bij de mislukte poging in april van dit jaar om de Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens (OPCW) te hacken. De tweede secretaris van de ambassade, Konstantin Bachtin, coördineerde de operatie die vier Russische spionnen uitvoerden in Den Haag. Dat meldt de Nederlandse krant NRC zaterdag op gezag van anonieme bronnen. De krant noemt de ambassade “een zenuwcentrum voor spionage”.
  [naar artikel]
 32. Ook Guatemala opent nu ambassade in Jeruzalem (16/05/2018 - VRT NWS)
  Na de omstreden verhuis van de Amerikaanse ambassade van Tel Aviv naar Jeruzalem doet Guatemala nu hetzelfde. De afgelopen dagen lokte de opening van de Amerikaanse ambassade fel protest uit.
  [naar artikel]
 33. "Geen enkele reden om vergunning voor glyfosaat te weigeren" (13/06/2017 - De Redactie)
  Dat heeft de Europese commissaris voor Gezondheid en Voedselveiligheid Andriukaitis gezegd in het Europees Parlement. Verschillende parlementsleden waren het daar niet mee eens.
  [naar artikel]
 34. Bom ontploft aan Amerikaanse ambassade in Peking, enkel dader gewond (26/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Bij de Amerikaanse ambassade in Peking heeft een persoon een explosief tot ontploffing gebracht. Dat heeft een woordvoerder van de ambassade...
  [naar artikel]
 35. Sanchez verliest eerste vertrouwensstemming in Spaans parlement (23/07/2019 - Knack)
  De Spaanse premier Pedro Sánchez heeft de eerste stemming in het parlement over zijn herverkiezing duidelijk verloren. Dinsdag stemden 170 parlementsleden tegen de 47-jarige premier en slechts 124 voor. Tweeënvijftig parlementsleden onthielden zich en vier stemden niet omdat ze afwezig waren. In de eerste stemronde had de socialistische regeringsleider een absolute meerderheid van 176 stemmen nodi...
  [naar artikel]
 36. Amerikaanse ambassade omgetoverd tot extreem beveiligde burcht (24/05/2017 - De Standaard)
  De buurt van de Amerikaanse ambassade in centrum Brussel wordt de komende dagen zwaar beveiligd, met het oog op de komst van Donald Trump. De Amerikaanse president heeft besloten om op de ambassade te overnachten. In totaal zullen zo'n 4.500 politiemensen op pad zijn in Brussel.
  [naar artikel]
 37. “Belgische ambassade in VS staat te koop” (12/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het gebouw van de Belgische ambassade in de Verenigde Staten staat te koop. Dat bericht De Standaard. De ambassade zou binnenkort verhuizen naar...
  [naar artikel]
 38. Trump zei “bye bye” tijdens vergadering met Democraten (09/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse president Donald Trump is het vandaag afgestapt tijdens een bijeenkomst met de Democratische parlementsleden nadat die te kennen...
  [naar artikel]
 39. Explosief gegooid naar ambassade van Verenigde Staten in Montenegro (22/02/2018 - Metro)
  In Podgorica, de hoofdstad van Montenegro, hebben zich woensdagnacht twee explosies voorgedaan aan de ambassade van de Verenigde Staten. Dat zegt de regering van Montenegro op Twitter. Een persoon gooide eerst een vermoedelijke handgranaat naar de ambassade. Daarna blies hij zichzelf op. De explosies vonden plaats rond 0.30 uur lokale tijd. Een correspondent van het Franse persagentschap AFP kon de schade niet onmiddellijk vaststellen. Een woordvoerder van het Amerikaanse ministerie van Buitenlanse Zaken bevestigde een kleine explosie, bericht tv-zender NBC. Leden van de ambassade werken samen met de lokale politie om de dader(s) te identificeren. De ambassade van de VS in Podgorica raadt Amerikaanse burgers online aan om de omgeving van de ambassade te vermijden. Bron: Belga  
  [naar artikel]
 40. Raketaanval op Amerikaanse ambassade in Bagdad (26/01/2020 - Express)
  In de Iraakse hoofdstad Bagdad zijn zondag drie raketten neergekomen op de Amerikaanse ambassade. Dat meldt het Franse persagentschap AFP. In totaal werden er vijf raketten afgevuurd en drie daarvan raakten de ambassade. Hoewel er de voorbije maanden raketten in de richting van de sterk beveiligde groene zone in Bagdad kwamen, is het de eerste […] The post Raketaanval op Amerikaanse ambassade in Bagdad appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 41. Erdogan wil Turkse ambassade in Oost-Jeruzalem: “De dag nadert, als God het wil” (18/12/2017 - Het Belang van Limburg)
  De Turkse regering wil haar ambassade in Israël verhuizen naar Oost-Jeruzalem. Dat heeft president Recep Tayyip Erdogan zondag gezegd op een partijbijeenkomst van de AKP. “Aangezien Oost-Jeruzalem bezet wordt, kunnen we er niet zomaar onze ambassade openen”, luidde het. “Maar de dag nadert dat wij, als God het wil, officieel onze ambassade daar openen.”
  [naar artikel]
 42. Spaanse koning hoopt dat Catalaanse verkozenen ‘nieuwe confrontatie vermijden’ (24/12/2017 - Het Belang van Limburg)
  De Spaanse koning Felipe heeft zondag in zijn kersttoespraak aan de nieuwe verkozen Catalaanse parlementsleden gevraagd om een nieuwe ‘confrontatie’ te vermijden.
  [naar artikel]
 43. Spaanse koning hoopt dat Catalaanse verkozenen ‘nieuwe confrontatie vermijden’ (25/12/2017 - Gazet van Antwerpen)
  De Spaanse koning Felipe heeft zondag in zijn kersttoespraak aan de nieuwe verkozen Catalaanse parlementsleden gevraagd om een nieuwe ‘confrontatie’ te vermijden.
  [naar artikel]
 44. LIVE. “Er is geen sprake van een echte regering. Het land wordt geregeerd door een lamme eend” (12/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Op vraag van de oppositie komt premier Michel deze namiddag naar de plenaire vergadering van de Kamer. Daar krijgen parlementsleden de kans om hem...
  [naar artikel]
 45. Raketten afgevuurd op Amerikaanse ambassade in Irak (05/01/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Er zijn minstens twee, misschien zelfs drie, raketten op de Amerikaanse ambassade afgevuurd in Bagdad, vertelden getuigen aan nieuwsagentschap AFP. Die zouden de ambassade gemist hebben maar op een appartementsgebouw zijn terechtgekomen.
  [naar artikel]
 46. Raketten afgevuurd op Amerikaanse ambassade in Irak (05/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  Er zijn minstens twee, misschien zelfs drie, raketten op de Amerikaanse ambassade afgevuurd in Bagdad, vertelden getuigen aan nieuwsagentschap AFP. Die zouden de ambassade gemist hebben maar op een appartementsgebouw zijn terechtgekomen.
  [naar artikel]
 47. Politici krijgen voortaan loon naar werk (10/05/2017 - De Tijd)
  07:58 Federale parlementsleden moeten in de toekomst meer doen dan een keer per week aanwezig zijn in de plenaire vergadering om een volledig loon te krijgen.
  [naar artikel]
 48. "Puigdemont wil asiel aanvragen in België" (26/10/2017 - Metro)
  Volgens de krant La Vanguardia overweegt de Catalaanse minister-president Carles Puigdemont asiel aan te vragen in de Belgische ambassade. Hij vreest in de gevangenis te belanden. Vandaag vergadert de Spaanse senaat over de toepassing van artikel 155 van de grondwet. De verwachting is dat de politici in Madrid dat artikel zullen activeren om zo de hele Catalaanse regering af te zetten. Bovendien zou het Spaanse parket werken aan een klacht tegen Puigdemont (foto) wegens ‘rebellie’. Hij riskeert tot dertig jaar cel als hij de onafhankelijkheid uitroept. Ambassade Volgens de krant La Vanguardia vreest Puigdemont in de gevangenis te belanden. Hij zou overwegen om zijn toevlucht te zoeken tot een ambassade. La Vanguardia noemt als voornaamste mogelijkheid België. Dat heeft waarschijnlijk te maken met de uitspraken van premier Charles Michel (MR), die het Spaanse politiegeweld meermaals veroordeeld heeft, en met de aanwezigheid van N-VA in de federale regering. Geen verkiezingen Gisteren gonsde het de hele dag van de geruchten dat Puigdemont nieuwe verkiezingen zou uitroepen. Zijn toespraak werd meermaals uitgesteld, maar uiteindelijk sprak hij zich om 17 uur toch uit. Hij zei dat hij inderdaad overwogen had om verkiezingen uit te schrijven, maar Madrid was niet bereid om artikel 155 terug in de schuif te leggen in ruil voor vervroegde verkiezingen. Daarom borg de Catalaanse minister-president dat plan weer op.
  [naar artikel]
 49. Irakezen bestormen Amerikaanse ambassade, Trump beschuldigt Iran (31/12/2019 - Knack)
  Honderden manifestanten hebben dinsdag de Amerikaanse ambassade in Bagdad bestormd, nadat de VS dodelijke luchtaanvallen uitvoerden op een sjiitische militie. De ambassade werd geëvacueerd. De Amerikaanse president Donald Trump ziet 'georkestreerde aanval' van Iran.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.