Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

04 June 2020
19:24 uur

Provincie Antwerpen: “Laat speedpedelecgebruikers vrij om te kiezen waar ze rijden”

Het Nieuwsblad

08/11/2019 - 18:36

Het provinciebestuur van Antwerpen vraagt aan de verschillende wegbeheerders op zijn grondgebied om gebruikers van een speedpedelec zoveel mogelijk de keuze te laten waar ze (mogen) fietsen. Vandaag ontbreekt daar nog een algemeen aanvaarde visie voor, klinkt het, hoewel de snelle elektrische fiets al sinds 2016 als categorie in de federale wegcode is opgenomen.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET NIEUWSBLAD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Provincie Antwerpen vraagt gebruikers speedpedelecs vrij te laten kiezen waar ze rijden (08/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het provinciebestuur van Antwerpen vraagt aan de verschillende wegbeheerders op zijn grondgebied om gebruikers van een speedpedelec zoveel mogelijk...
  [naar artikel]
 2. Provincie Antwerpen vraagt om gebruikers speedpedelecs vrij te laten kiezen waar ze rijden (08/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het provinciebestuur van Antwerpen vraagt aan de verschillende wegbeheerders op zijn grondgebied om gebruikers van een speedpedelec zoveel mogelijk...
  [naar artikel]
 3. Provincie Antwerpen kent omgevingsvergunning toe aan chemiereus Ineos, actiegroep gaat in beroep (07/11/2019 - VRT NWS)
  De provincie Antwerpen geeft het chemisch bedrijf INEOS een vergunning om een terrein voor te bereiden waar twee nieuwe fabrieken zouden komen ondanks protest van milieubewegingen. De actiegroep Antwerpen schaliegas-vrij gaat meteen in beroep tegen die beslissing.
  [naar artikel]
 4. Bussen stoppen met rijden in de provincie Antwerpen: wegdek te glad (12/12/2017 - De Standaard)
  In hele provincie Antwerpen stoppen bussen dinsdagavond met rijden door het winterweer. Dat meldt De Lijn. De beslissing komt er na aanwijzingen van de buschauffeurs van gladheid op de wegen. Ook het Agentschap Wegen en Verkeer waarschuwt voor extreem gladde wegen.
  [naar artikel]
 5. Bussen stoppen met rijden in de provincie Antwerpen door gladheid (12/12/2017 - Gazet van Antwerpen)
  In hele provincie Antwerpen stoppen bussen dinsdagavond met rijden door het winterweer. Dat meldt De Lijn.
  [naar artikel]
 6. Laat je reispas bezorgen waar en wanneer je wil (22/01/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Na Antwerpen is Lier de tweede stad in de provincie Antwerpen die uw reispas op een tijdstip en plaats naar keuze bezorgt.
  [naar artikel]
 7. Aantal snelheidsovertreders in de provincie Antwerpen stijgt: “WODCA-acties blijven nodig” (17/03/2018 - VRT NWS)
  In de provincie Antwerpen zijn het aantal weekendongevallen gedaald, maar er zijn opmerkelijk meer bestuurders betrapt op overdreven snelheid. Ook werden er nu minder personen betrapt op dronken rijden dan het jaar ervoor. De provincie Antwerpen blijft de zogeheten WODCA–acties organiseren om het aantal weekendongelukken terug te dringen.
  [naar artikel]
 8. Fors meer verkeersdoden in provincie Antwerpen: “Pakkans voor rijden onder invloed moet veel hoger” (03/10/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Er zijn in de eerste zes maanden van dit jaar 41 verkeersdoden gevallen in de provincie Antwerpen. Dat zijn er twaalf meer dan vorig jaar. “De pakkans voor rijden onder invloed moet veel hoger”, zegt provinciegouverneur Cathy Berx. Zij maakt zich ook zorgen over het groeiende probleem van rijden na druggebruik en het gebruik van (het niet strafbare) lachgas.
  [naar artikel]
 9. Flitsmarathon in provincie Antwerpen: meer dan 4.000 bestuurders rijden te snel (04/04/2019 - Gazet van Antwerpen)
  De lokale politiezones in de provincie Antwerpen hebben tijdens de flitsmarathon van woensdag op donderdag 4.156 bestuurders geflitst. Dat is 3,54% van de in totaal meer dan 117.000 gecontroleerde auto’s.
  [naar artikel]
 10. Antwerpen, waar N-VA haar volle gewicht in strijd gooit (26/05/2019 - De Standaard)
  In de provincie Antwerpen zijn de meeste zetels te winnen. De N-VA zet zijn grote kanonnen in de provincie in.
  [naar artikel]
 11. Geen enkele bus of tram rijdt vandaag uit in provincie Antwerpen door staking (03/01/2020 - De Morgen)
  Door een staking bij de dispatching van De Lijn rijden er vandaag in de provincie Antwerpen geen bussen of trams uit. Dat heeft de openbare vervoersmaatschappij op Twitter laten weten.
  [naar artikel]
 12. Geen enkele bus of tram rijdt vandaag uit in provincie Antwerpen door staking (03/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Door een staking bij de dispatching van De Lijn rijden er vandaag in de provincie Antwerpen geen bussen of trams uit. Dat heeft de openbare...
  [naar artikel]
 13. Geen enkele bus of tram rijdt vandaag uit in provincie Antwerpen door staking (03/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Door een staking bij de dispatching van De Lijn rijden er vandaag in de provincie Antwerpen geen bussen of trams uit. Dat heeft de openbare...
  [naar artikel]
 14. Provincie wil voluit voor 0 doden en zwaargewonden op de weg gaan (22/11/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Sint-Amands, Baarle-Hertog en Dessel zijn de eerste van de zeventig gemeenten en steden in de provincie Antwerpen die op hun grondgebied met het ZERO-label kunnen pronken. Zij worden uitgeroepen tot ‘Verkeersveilige gemeente provincie Antwerpen’. Dat heeft Antwerps gouverneur Cathy Berx dinsdag bekend gemaakt in Technopolis, waar het ZERO-label werd voorgesteld.
  [naar artikel]
 15. Provincie Antwerpen krijgt 15 meetpunten voor hitte-eilanden (27/06/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Dat het in de stad gemiddeld heter is dan in de groene rand, weten we al. Maar welke factoren nu juist invloed hebben en waar de koelste plekken zijn, onderzoekt de UGent nu in project Vlinder in de provincie Antwerpen worden vijftien meetstations geïnstalleerd, onder meer in de Zoo van Antwerpen en in de tuin van het aartsbisschoppelijk paleis in Mechelen.
  [naar artikel]
 16. Hinder bij De Lijn in Antwerpen vanaf zaterdag weggewerkt (29/03/2019 - Metro)
  De spontane vakbondsacties bij De Lijn na twee gevallen van agressie in Antwerpen vrijdag, lopen op hun einde. Dat laat de openbaarvervoermaatschappij vrijdagavond weten. Zaterdag zullen alle bussen weer normaal rijden. Het busverkeer raakte vrijdagmiddag verstoord tussen Antwerpen en het noorden van de provincie, nadat eerder op de dag een vrouwelijke buschauffeur aan het Sint-Jansplein was aangevallen door een passagier. Buschauffeurs op drie stelplaatsen in het noorden van de stad weigerden daarop nog uit te rijden. Vrijdagavond volgde een tweede geval van agressie, ditmaal op de Turnhoutsebaan. Daarop keerden ook chauffeurs terug naar stelplaats Zurenborg en raakte het busverkeer op het stadsnet ook verstoord. De spontane acties lopen vrijdagavond stilaan op hun einde, laat De Lijn-woordvoerder Tom Van de Vreken weten. Vanaf zaterdagochtend moet al het busverkeer in en ten noorden van Antwerpen weer normaal verlopen. bron: Belga Het bericht Hinder bij De Lijn in Antwerpen vanaf zaterdag weggewerkt verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 17. DISCUSSIE. Meer verkeersdoden in provincie Antwerpen: wat moet er gebeuren? (03/10/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Er zijn in de eerste zes maanden van dit jaar 41 verkeersdoden gevallen in de provincie Antwerpen. Dat zijn er 12 meer dan vorig jaar. “De pakkans voor rijden onder invloed moet veel hoger”, zegt provinciegouverneur Cathy Berx.
  [naar artikel]
 18. Alle sneldiensten van De Lijn vanuit Brussel en Antwerpen naar Limburg rijden (06/02/2019 - Het Nieuwsblad)
  In tegenstelling tot dinsdag rijden de sneldiensten van De Lijn vanuit Antwerpen en Brussel woensdag wel allemaal. In de provincie Limburg is de dienstverlening van de vervoersmaatschappij voor de derde dag op rij sterk verstoord.
  [naar artikel]
 19. LIVE. Volg de hinder van de staking in Antwerpen (27/02/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Vandaag staakt ACOD in heel België tegen de plannen van de regering-Michel met de zware beroepen. In de stad Antwerpen wordt er vooral hinder verwacht bij De Lijn, in de rest van de provincie zou die hinder moeten meevallen. Het treinverkeer zou wel zwaar verstoord zijn. Wij houden u op de hoogte van waar er gestaakt wordt in de provincie Antwerpen.
  [naar artikel]
 20. Provincie Antwerpen wil meer ruimte voor akkers en boeren (16/02/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Op tien jaar tijd daalde het aantal landbouwers in onze provincie met 40%. Daardoor komen er weer landbouwgronden vrij, maar die worden dikwijls niet gekocht om op te boeren.
  [naar artikel]
 21. Zo goed als geen enkele tram of bus in provincie Antwerpen door staking coördinatiedienst, De Lijn zoekt oplossing (03/01/2020 - VRT NWS)
  Wie vandaag het openbaar vervoer wil nemen in de provincie Antwerpen zoekt best een andere oplossing, want verwacht wordt dat geen enkele bus of tram zal rijden. Dat heeft alles te maken met de staking die al enkele dagen aan de gang is. Vandaag staakt de dispatch Antwerpen en daardoor kan de Lijn de veiligheid niet garanderen.
  [naar artikel]
 22. Colruyt gaat tankstation voor waterstof openen in Wilrijk (19/11/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Opvallend nieuws voor Wilrijk. Colruyt Group opent er in 2021 haar tweede tankstation waar je waterstof kan tanken. Zopas kreeg het daarvoor een vergunning. Het wordt het eerste waterstofstation in de provincie Antwerpen. Ook de stad Antwerpen is tevreden, want het stadsbestuur wil al langer twee vuilniswagens op waterstof laten rijden.
  [naar artikel]
 23. 17 woonzorgcentra in de provincie Antwerpen krijgen testkits voor het coronavirus (09/04/2020 - VRT NWS)
  17 woonzorgcentra in provincie Antwerpen krijgen of kregen ondertussen tests om hun bewoners en personeel te testen op het coronavirus. Het gaat om centra waar de situatie het ernstigst zou zijn. Toch zijn sommige centra verrast dat zij daarbij horen. Andere, zoals het Buitenhof in Brasschaat waar al 11 mensen overleden zijn, hebben de tests nog altijd niet gekregen.
  [naar artikel]
 24. Deze carnavalsstoeten trekken de komende dagen door de provincie Antwerpen (09/02/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Carnaval is een eeuwenoud feest, maar hoe hard leeft het carnavalsvirus anno 2018 nog? Staat er nog een paard in de gang? En weet Mien nog waar mijn feestneus is gebleven? Vooraleer u straks van de kaart bent, brengt uw krant carnaval in kaart in de provincie Antwerpen.
  [naar artikel]
 25. Schilde schrapt "Brits" rondpunt waar je links moet rijden  (19/02/2020 - VRT NWS)
  In Schilde verandert de rijrichting van de Cirkellaan. Volgens Gazet Van Antwerpen het enige rondpunt in ons land waar je met de richting van de klok mee moet rijden. Bestuurders moeten er zoals in Engeland verplicht links afdraaien in plaats van rechts. "Onze beslissing heeft niets met de Brexit te maken wel met rioleringswerken", vertelt burgemeester Dirk Bauwens (N-VA) op Radio 2 Antwerpen.
  [naar artikel]
 26. Antwerpenaar vaker met fiets naar werk (17/02/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Een op de drie werknemers in de provincie Antwerpen neemt de fiets om naar het werk te rijden. Mensen die in de stad werken, nemen minder snel de wagen dan mensen in de rest van de provincie.
  [naar artikel]
 27. Waar eet je de lekkerste mosselen-friet? Nomineer jouw favoriet (12/09/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Mosselen, we kijken er iedere zomer opnieuw naar uit. Waar eet jij de lekkerste mosselen van de hele provincie Antwerpen? Gazet van Antwerpen zoekt het uit.
  [naar artikel]
 28. OVERZICHT. Zo erg is het gesteld met de gevangenissen in de provincie Antwerpen (09/02/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Het personeel van de gevangenissen in de provincie Antwerpen voert vandaag opnieuw actie voor meer personeel én betere arbeidsvoorwaarden. De strafinstellingen in onze provincie kampen nog steeds met een tekort aan bedden én aan cipiers om al die gevangenen te bewaken. Maar hoe erg is het nu juist gesteld met de instellingen in onze provincie? Of valt het allemaal wel mee?
  [naar artikel]
 29. Provincie Antwerpen wil processierups bestrijden met natuurlijke vijand (05/03/2020 - VRT NWS)
  De provincie Antwerpen wil natuurlijke vijanden inzetten om prociessierupsen te bestrijden. Dat zijn bijvoorbeeld mezen, sluipvliegen en inheemse kevers. Gemeenten kunnen hierover extra informatie krijgen bij de provincie.
  [naar artikel]
 30. De 10 gevaarlijkste plekken voor fietsers in Antwerpen: dit wil de stad eraan doen (21/10/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Fietsveiligheid lééft in de provincie Antwerpen. Dat blijkt uit de meer dan tweeduizend antwoorden die uw krant ontving op de vraag: “Waar voelt u zich onveilig op de fiets?”. Gazet van Antwerpen lanceerde die oproep naar aanleiding van drie dodelijke ongevallen met fietsers in evenveel weken tijd. Uit alle inzendingen selecteerden we voor u ook een top 5 van onveilige situaties in uw regio. Plaatsen waar de infrastructuur zwaar te wensen overlaat, en waar het gewoonweg niet aangenaam fietsen is.
  [naar artikel]
 31. E17 richting Antwerpen afgesloten door ongeval in Kalken (07/09/2018 - VRT NWS)
  De E17 richting Antwerpen is ter hoogte van de parking van Kalken, in de provincie Oost-Vlaanderen, volledig afgesloten. Dat meldt het Vlaams Verkeerscentrum, dat automobilisten aanraadt om om te rijden.
  [naar artikel]
 32. E17 richting Antwerpen afgesloten door ongeval in Kalken (07/09/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De E17 richting Antwerpen is ter hoogte van de parking van Kalken, in de provincie Oost-Vlaanderen, volledig afgesloten. Dat meldt het Vlaams Verkeerscentrum, dat automobilisten aanraadt om te rijden.
  [naar artikel]
 33. E17 richting Antwerpen afgesloten door ongeval in Kalken (07/09/2018 - De Standaard)
  De E17 richting Antwerpen is ter hoogte van de parking van Kalken, in de provincie Oost-Vlaanderen, volledig afgesloten. Dat meldt het Vlaams Verkeerscentrum, dat automobilisten aanraadt om te rijden.
  [naar artikel]
 34. VOORLOPIG OVERZICHT. Zo stemde de provincie Antwerpen (26/05/2019 - Het Nieuwsblad)
  Nu de stembureaus dicht zijn en de resultaten binnenlopen, beginnen de tendensen in de provincie Antwerpen zich af te tekenen.
  [naar artikel]
 35. Organisator groepsaankopen energie start zelf werking op na stopzetting provincie (08/07/2019 - Gazet van Antwerpen)
  iChoosr, dat tot vorig jaar in opdracht van de provincie Antwerpen groepsaankopen voor gas en elektriciteit aanbood, gaat dit jaar op eigen initiatief een groepsaankoop opstarten. Zo’n 650.000 gezinnen in de provincie Antwerpen vinden hierover vandaag een brief in hun brievenbus.
  [naar artikel]
 36. KAART. In deze cafés uit de provincie Antwerpen kan u voor weinig geld pintjes drinken (06/12/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Een Belg en zijn frisse pint zijn quasi onafscheidbaar. Maar waar kan u in de provincie Antwerpen nog voor weinig geld een pils drinken? Wij lijsten enkele adresjes op in een kaart.
  [naar artikel]
 37. Elke dag 26 inbraken in provincie Antwerpen, óók in haven (25/10/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Vorig jaar waren er 9.508 woninginbraken in de provincie Antwerpen of 26 per dag. Maar ook schippers en truckers krijgen vaak ongenode gasten.
  [naar artikel]
 38. Chaotische avondspits rond Antwerpen door brandende vrachtwagen A12 (29/05/2018 - De Standaard)
  Er is momenteel maar één rijstrook vrij op de A12 ter hoogte van het viaduct in Wilrijk. Rond half vier vatte een vrachtwagen er vuur. Wie van Antwerpen naar Brussel moet, wordt aangeraden om via de E19 te rijden.
  [naar artikel]
 39. Chaotische avondspits rond Antwerpen door brandende vrachtwagen A12 (29/05/2018 - De Standaard)
  Er is momenteel maar één rijstrook vrij op de A12 ter hoogte van het viaduct in Wilrijk. Rond half vier vatte een vrachtwagen er vuur. Wie van Antwerpen naar Brussel moet, wordt aangeraden om via de E19 te rijden.
  [naar artikel]
 40. Opgelet: wegen kunnen gevaarlijk glad zijn (12/12/2017 - Het Belang van Limburg)
  In de hele provincie Antwerpen stoppen bussen dinsdagavond met rijden door het winterweer, zo meldt De Lijn. De beslissing komt er na aanwijzingen van de buschauffeurs van gladheid op de wegen. In Limburg rijden de bussen van De Lijn wel nog. Toch blijft het ook in Limburg opletten op de wegen.
  [naar artikel]
 41. Geen enkele bus of tram rijdt vandaag uit in provincie Antwerpen door staking, ‘minister moet ingrijpen’ (03/01/2020 - De Morgen)
  Door een staking bij de dispatching van De Lijn rijden er vandaag in de provincie Antwerpen geen bussen of trams uit. Dat heeft de openbare vervoersmaatschappij op Twitter laten weten. Minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) moet ingrijpen bij De Lijn. Dat zegt reizigersvereniging TreinTramBus. “We verwachten dat ze zowel het vervoerbedrijf als de vakbonden duidelijk maakt dat het roer moet worden omgegooid.”
  [naar artikel]
 42. Nog hele dag amper trams en bussen in Antwerpen, busverkeer in Gent stopt om 20 uur (03/01/2020 - De Morgen)
  De sociale onrust bij De Lijn dreigt ook na de staking voort te duren. Volgens de vakbond ACOD heeft de vijfdaagse staking de directie er niet toe aangezet toenadering te zoeken. Vandaag zal de hinder nog de hele dag duren. In de provincie Antwerpen rijden door een staking van de dispatching de hele dag zo goed als geen bussen en trams. In Gent zullen na 20 uur geen bussen en trams meer rijden.
  [naar artikel]
 43. Antwerpen scoort slechte punten bij weekendcontroles (19/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Uit cijfers van 2016 blijkt dat de provincie Antwerpen nog steeds veel nachtelijke weekendongevallen heeft. Vorig jaar vielen er in de provincie
  [naar artikel]
 44. Avondspits rond Antwerpen draait in de soep door brandende vrachtwagen op A12 (29/05/2018 - Het Nieuwsblad)
  Er is momenteel maar één rijstrook vrij op de A12 ter hoogte van het viaduct in Wilrijk. Rond half vier vatte een vrachtwagen er vuur. Wie van Antwerpen naar Brussel moet, wordt aangeraden om via de E19 te rijden.
  [naar artikel]
 45. Op deze gewestwegen in uw provincie mag u vanaf 1 januari nog 70 km/u rijden (29/11/2016 - Het Nieuwsblad)
  Vanaf 1 januari wordt 70 km/u de norm buiten de bebouwde kom. Daardoor daalt het aantal kilometer op Vlaamse gewestwegen waar je 90 km/u mag rijden met liefst 56 procent. Dat blijkt uit cijfers die Vlaams parlementslid Paul Van Miert (N-VA) bij zijn partijgenoot en minister van Mobiliteit Ben Weyts opvroeg.
  [naar artikel]
 46. NMBS belooft extra treinen in provincie Antwerpen (04/03/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Slechts 1,9% van de werknemers die in de provincie Antwerpen wonen, gaat met de trein naar het werk. “Dat komt voor een stuk omdat de gemiddelde woon-werkafstand van de Antwerpse werknemer zestien kilometer is. Met de trein doe je doorgaans langere afstanden”, zegt Dimitri Temmerman, woordvoerder van NMBS. “Maar verscheidene lokale gemeentebesturen in de provincie Antwerpen hebben ons gevraagd om onze dienstregeling uit te breiden. Dat gaan we dan ook doen.”
  [naar artikel]
 47. Eén spoor vrij in Lokeren, nog steeds hinder tussen Gent en Antwerpen (26/10/2017 - De Standaard)
  Tussen Lokeren en Gent-Dampoort is donderdag sinds 6.20 uur opnieuw één spoor vrij. De bovenleiding is er hersteld en er rijden terug treinen. Er geldt wel een snelheidsbeperking en er zijn dus nog vertragingen. Dat meldt Thomas Baeken van spoorwegnetbeheerder Infrabel.
  [naar artikel]
 48. Deze negen snelwegwerven zal u dit jaar in de provincie Antwerpen moeten trotseren (17/02/2020 - Gazet van Antwerpen)
  De schop gaat in 2020 diep en op veel plekken in de grond. Dit jaar staan in Vlaanderen maar liefst 38 snelwegwerven op de planning. In totaal 81,6 km aan wegdek wordt vernieuwd en over een lengte van 20 km komen er nieuwe of vernieuwde geluidsschermen. De provincie Antwerpen zal negen plekken tellen waar in 2020 wordt gewerkt.
  [naar artikel]
 49. Zuinig rijden was nooit eenvoudiger dankzij deze app (05/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Zet op tijd de auto in zijn vrij, laat het gaspedaal los en rol al rijdend door tot aan het stoplicht. Dat scheelt CO2-uitstoot en benzinekosten....
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.