Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

31 May 2020
00:01 uur

Limburg Unitedspelers leven met zes onder één dak

Het Belang van Limburg

08/11/2019 - 18:45

Met z’n zessen zijn ze, de Amerikanen bij Limburg United. En die zes basketspelers wonen ook nog eens samen onder één dak. Wij gingen eens uitvissen hoe het huishouden bij zes jonge twintigers geregeld is.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Bijna 100 personen van CAW Limburg vzw doen mee aan Tournee Minerale (31/01/2017 - Het Belang van Limburg)
  Ook CAW Limburg vzw doet mee aan Tournee Minerale! Bijna 100 personen registreerden zich onder Team CAW Limburg en engageren zich zo om tijdens de maand februari alcohol te bannen uit hun leven. Dat is bijna 40% van de werknemers van CAW Limburg vzw die deze uitdaging van Stichting tegen Kanker en De Druglijn aangaat!
  [naar artikel]
 2. Man Unitedspelers redden het vel van Jose Mourinho na geweldige comeback: "Als het zondag regent in Londen is het mijn schuld." (06/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Dan toch niet 'The End' voor José Mourinho. Een verslagen Man United krabbelde na rust alsnog recht na een 0-2-achterstand. Een ongelooflijke...
  [naar artikel]
 3. Onze krant geeft reis cadeau aan team dat ‘FC Limburg Challenges’ het best uitvoert (19/03/2019 - Het Belang van Limburg)
  Hoezo, een stage onder de zon enkel weggelegd voor profteams? Dankzij Het Belang van Limburg en partner Corendon Vliegvakanties maak ook jij met je voltallige voetbalteam kans op een gratis reisje onder de zon. Daarvoor moet je wel eerst drie ‘FC Limburg Challenges’ tot een goed einde brengen.
  [naar artikel]
 4. Politie trekt 54 rijbewijzen in tijdens grootschalig actieweekend in Limburg (20/11/2017 - Het Belang van Limburg)
  Bij een gemeenschappelijke politiecontrole in Limburg zijn afgelopen weekend 54 rijbewijzen ingetrokken van bestuurders die onder invloed van alcohol of drugs achter het stuur zaten. Het was de tweede gemeenschappelijke SLim-actie van dit jaar, waaraan verschillende politiediensten en de wegpolitie in Limburg aan deelnemen. De provincie Limburg heeft maandag de resultaten bekendgemaakt.
  [naar artikel]
 5. Rudi Vranckx redde 25 jaar geleden het leven van Limburgse boer: “Amper over nagedacht en erachter gesprongen” (10/01/2018 - Het Belang van Limburg)
  In 1993 werd Rudi Vranckx als jonge journalist uitgestuurd om een verslag te maken over de immense overstromingen in Limburg. Het regende al dagenlang en hele dorpen werden geëvacueerd. De Maas veranderde in die koude en natte decembermaand van 1993 in een grote kolkende stroom die grote delen van Limburg onder water zette. Rudi trok met zijn ploeg naar de Maas in Kotem, een gehucht van Maasmechelen tegen de Nederlandse grens, en redde er het leven van boer Albert.
  [naar artikel]
 6. “We moeten onze successen meer vieren” (14/09/2016 - Het Belang van Limburg)
  Marc Vandewalle (54) is de nieuwe algemene directeur van de hogeschool UC Leuven-Limburg. Hiermee levert het Limburgse deel van het University College zowel de voorzitter van de raad van bestuur (Jan Schrijnemakers, ex-directeur CM Limburg) als de directeur zelf. Niet onbelangrijk in de eeuwige discussie over wie nu weer wie - Leuven Limburg? Of Limburg Leuven? - aan het overnemen is. In Leuven is het leven voor UCLL in elk geval een stuk makkelijker, wegens de enige hogeschool in de stad. Want terwijl bij UC Leuven-Limburg het aantal studenten zakt, stijgt dat alweer bij concurrent PXL. Vandewalle - een West-Vlaming die al 30 jaar in Limburg woont - weet de komende jaren dus wat doen.
  [naar artikel]
 7. ZOL, Jessa en Voka Limburg halen 144.000 mondmaskers naar Limburg (28/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  Het Ziekenhuis Oost-Limburg (ZOL), het Jessa ziekenhuis en VOKA KvK Limburg zijn er samen in geslaagd om een extra lading van 144.000 FFP2-mondmaskers vanuit China naar Limburg te halen. De mondmaskers worden op dit moment afgehaald op de luchthaven van Luik en worden vanaf maandag onder alle Limburgse ziekenhuizen verdeeld.
  [naar artikel]
 8. Vooral Zuid-Limburg wakker geworden met sneeuw (13/01/2017 - Het Belang van Limburg)
  Delen van Limburg zijn vanochtend wakker geworden onder een mooi sneeuwlaagje. Dat is onder meer het geval in Tongeren, Zonhoven, Hoepertingen, Borgloon en Riemst. Op andere plaatsen was er dan weer geen sneeuwvlokje te bespeuren, behalve misschien wat smeltende sneeuw. Er wordt wel gewaarschuwd voor gladde wegen, en de ochtendspits zal mogelijk bemoeilijkt worden door een verse sneeuwbui in Limburg.
  [naar artikel]
 9. Voorzitter Voka Limburg vrijgelaten onder voorwaarden (12/06/2019 - Het Nieuwsblad)
  In het onderzoek naar grootschalige dieselfraude heeft Francis Wanten, voorzitter van Voka Limburg en grote baas van brandstoffengroothandel Comfort Energy, de gevangenis mogen verlaten. De Antwerpse kamer van inbeschuldigingstelling besliste dinsdag om hem onder strikte voorwaarden vrij te laten, zo schrijft Het Belang van Limburg. Het nieuws wordt bevestigd door het Antwerpse parket-generaal.
  [naar artikel]
 10. Verschillende hittebranden in Limburg (01/07/2018 - Het Nieuwsblad)
  De aanhoudende hitte en droogte hebben zondagmiddag voor verschillende kleine brandjes gezorgd in de provincie Limburg. Op enkele uren tijd moest de Brandweerpost van Noord-Limburg een vijftal keer uitrukken voor branden in onder meer Bree en Peer. Ook de andere brandweerposten van de provincie kregen verschillende oproepen voor branden die telkens snel onder controle waren.
  [naar artikel]
 11. Limburg zet in op zakentoerisme (24/11/2016 - Het Belang van Limburg)
  De provincie Limburg heeft donderdag een website gelanceerd waarop het zoveel mogelijk locaties voor onder meer vergaderingen, congressen en evenementen wil bundelen. Het wil op die manier het zakentoerisme in de provincie promoten via één gezamenlijk platform, zo meldt Toerisme Limburg in een persbericht.
  [naar artikel]
 12. Tijdens avondspits volop sneeuw in Limburg: “Pas uw rijstijl aan” (22/01/2019 - Het Belang van Limburg)
  Sinds deze middag ligt Limburg onder een wit sneeuwtapijt. “Ook de komende uren blijft er sneeuw vallen, waardoor het ook in volle avondspits nog volop zal sneeuwen in Limburg”, zegt Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum. “We vragen chauffeurs dan ook hun rijstijl aan te passen en een langere reistijd in te calculeren.” Mogelijk komen er vannacht nog nieuwe sneeuwbuien in de richting van Limburg.
  [naar artikel]
 13. 25 bestuurders onder invloed van drugs bij verkeerscontroles in Limburg (02/04/2018 - VRT NWS)
  De politie in Limburg heeft bij een grootscheepse verkeerscontrole 25 autobestuurders betrapt die onder invloed waren van drugs. Zeven bestuurders hadden te veel gedronken.
  [naar artikel]
 14. Wachten op wespenverdelging (18/07/2018 - Het Belang van Limburg)
  HASSELTDe brandweer kreunt momenteel onder de oproepen om wespennesten te verdelgen. De teller in Limburg staat momenteel op bijna duizend openstaande meldingen en er komen er nog elke dag bij. “Bij ons staan momenteel 525 mensen met een wespennest in de wachtrij”, klinkt het bij brandweerzone Zuid-West-Limburg. In de zone Oost-Limburg gaat het om 312 openstaande meldingen, in Noord-Limburg om een zeventigtal. “Als we op een voormiddag 20 wespennesten verdelgen, komen er op hetzelfde moment 25 meldingen bij”, zegt Karen De Smedt van zone Oost-Limburg.
  [naar artikel]
 15. TV Limburg bestaat vandaag 25 jaar:“We gaven ons leven voor de zender” (25/04/2019 - Het Belang van Limburg)
  HASSELTTV Limburg bestaat vandaag precies een kwarteeuw. Dag op dag 25 jaar geleden bracht de regionale zender haar eerste nieuwsuitzending, toen nog vanuit een studio in Houthalen. “We gaven ons leven voor de zender.”
  [naar artikel]
 16. Pingpongoorlog drukt pret ondernemers niet (06/04/2018 - Het Belang van Limburg)
  HasseltHet Limburgse ondernemersvertrouwen blijft ook in het eerste kwartaal van 2018 op een hoog niveau. Dat blijkt uit de Polsslag Ondernemend Limburg, het instrument waarmee VKW-Limburg en Unizo-Limburg de temperatuur meten van de Limburgse economie. Dat de internationale vrijhandel onder druk staat, baart de ondernemers echter zorgen. “Maar de Limburgse bedrijven laten zich niet uit het lood slaan”, aldus Ruben Lemmens, gedelegeerd bestuurder van VKW-Limburg.
  [naar artikel]
 17. Tien Jumbo’s in Limburg tegen eind volgend jaar (04/02/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Nederlandse supermarktketen Jumbo wil op korte termijn fors groeien in Limburg. Zo opent Jumbo dit jaar nog drie winkels in Limburg. Tegen eind volgend jaar zal Limburg in totaal tien Jumbo’s tellen. Onder meer Heusden en Lommel krijgen een vestiging.
  [naar artikel]
 18. Werkloosheid in Limburg daalt met 5 procent (01/09/2016 - Het Belang van Limburg)
  Eind augustus werden er in onze provincie 34.415 werklozen geteld. Dat is een daling van bijna 5% dan dezelfde periode van vorig jaar. Ook zijn er in Limburg minder werkloze jongeren onder de 25 in vergelijking met augustus 2015. Limburg doet het dus goed en zit boven het Vlaamse gemiddelde. In totaal zitten in Vlaanderen nog 214.622 mensen zonder werk.
  [naar artikel]
 19. Voorzitter Voka Limburg onder elektronisch toezicht in onderzoek naar dieselfraude (24/05/2019 - Het Nieuwsblad)
  Het Limburgse gerecht heeft de voorzitter van Voka Limburg aangehouden onder elektronisch toezicht wegens zijn mogelijke betrokkenheid bij een miljoenenfraude met ontkleurde diesel.
  [naar artikel]
 20. Onweer legt festivals in Limburg stil (28/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Hevige onweders met felle regen en windstoten trokken gisteravond over Limburg. Daarom werd onder meer het evenement Tongpop op het Pliniuspark
  [naar artikel]
 21. Limburg United strijdend ten onder in de slotminuut: “Karakter getoond” (16/03/2018 - Het Belang van Limburg)
  Limburg United is er niet in geslaagd om revanche te nemen voor de zware 76-52-nederlaag van twee weken geleden. De Limburgers moesten pas in een spannend slot het hoofd buigen voor de nummer drie uit het klassement, Antwerp Giants. Brussels kan Limburg United van de zesde plaats stoten.
  [naar artikel]
 22. Vanaf zondag zitten Het Belang van Limburg en TV Limburg onder één dak (31/05/2019 - Het Belang van Limburg)
  Zondag kan u de eerste nieuwsuitzending van TVL vanuit de nieuwe studio bekijken.
  [naar artikel]
 23. VIDEO. Eerste regendruppels vallen in Limburg (25/07/2018 - Het Belang van Limburg)
  Het hele land kreunt onder de aanhoudende droogte en ook in Limburg was het wachten op de eerste regenbui. En dat is nu gebeurd.
  [naar artikel]
 24. Politiezones MidLim en Noordoost-Limburg fusioneren tot CARMA (29/12/2016 - Het Belang van Limburg)
  De nieuwe politiezone die uit de fusie van de zones MidLim en Noordoost-Limburg zal ontstaan, krijgt de naam CARMA. Dat werd donderdagnamiddag bekendgemaakt. De naam verwijst onder meer naar ‘Carboon’ en ‘Maas’ en kwam als winnaar uit de bus bij een wedstrijd onder de personeelsleden.
  [naar artikel]
 25. LAMA onder Limburgs gemiddelde letselongevallen (22/02/2017 - Het Belang van Limburg)
  Uit de jaarlijkse monitoring letselongevallen Limburg van de Coördinatie Steundirectie Limburg van de Federale Politie blijkt dat de politiezone Lanaken-Maasmechelen (LAMA) net onder op het Limburgs gemiddelde zit wat betreft letselongevallen per 10.000 inwoners.
  [naar artikel]
 26. Wateroverlast lijkt mee te vallen in Limburg ondanks hevige regenval (13/12/2017 - Het Belang van Limburg)
  Het is vanavond hevig beginnen regenen in Limburg, maar de overlast lijkt voorlopig mee te vallen. Bij brandweerzone Oost-Limburg zijn er tot dusver een tiental oproepen binnen gekomen. Het gaat dan onder meer over enkele ondergelopen straten en kelders. In Houthalen zou een dak van een tuinhuis zijn gaan waaien.
  [naar artikel]
 27. BOB-campagne: Limburgers sturen minder onder invloed dan rest van land (06/02/2020 - Het Belang van Limburg)
  Tijdens de BOB-wintercampagne, die maandag ten einde liep, heeft de politie in Limburg 1,3 procent van de gecontroleerden betrapt op sturen onder invloed van alcohol of drugs. In totaal werden 41.154 testen afgenomen, bijna 9.000 meer dan vorige winter. Het overtredingspercentage ligt met 1,3 procent nog even hoog. Limburg scoort wel beter dan de rest van het land waar 1,83 procent onder invloed reed.
  [naar artikel]
 28. CAW Limburg, CGG/Litp en VK Limburg zetten kind centraal in (v)echtscheiding (26/10/2017 - Het Belang van Limburg)
  Caw Limburg, CGG/Groep LITP en Vertrouwenscentrum Kindermishandeling Limburg gaven 23.10.2017 een vorming voor welzijnswerkers rond het groepsprogramma ‘Kinderen uit de knel’.
  [naar artikel]
 29. Wereldburger die thuiskwam in Limburg (07/02/2020 - Het Belang van Limburg)
  Lanaken, Alan Walker, 1939-2019.Als geboren Londenaar woonde Alan Walker het grootste deel van zijn leven in Gellik en stierf hij in Thailand. Als man van de wereld introduceerde hij in Noord-Limburg de badkamer.
  [naar artikel]
 30. Limburg kreunt onder inbrakenplaag (16/11/2016 - Het Belang van Limburg)
  Met 90 inbraken in Limburg is vorige week de provinciale alarmdrempel overschreden, voor het eerst sinds februari. Vooral inwoners in Zuid-Limburg werden het slachtoffer, met op kop de politiezones Kantoon Borgloon en Sint-Truiden-Gingelom-Nieuwerkerken. Daar voeren ze meteen de strijd op tegen inbrekers, met meer en betere controles en de vraag om federale ondersteuning. “Maar ook de burger zelf kan helpen.”
  [naar artikel]
 31. Festivals geëvacueerd door hevig onweer in Limburg (28/08/2016 - De Standaard)
  Hevige onweders met felle regen en windstoten trokken zaterdagavond over Limburg. Daarom werd onder meer het evenement Tongpop op het Pliniuspark in Tongeren stopgezet.
  [naar artikel]
 32. Festivals geëvacueerd door hevig onweer in Limburg (28/08/2016 - Het Nieuwsblad)
  Hevige onweders met felle regen en windstoten trokken zaterdagavond over Limburg. Daarom werd onder meer het evenement Tongpop op het Pliniuspark in Tongeren stopgezet.
  [naar artikel]
 33. BIZ Limburg opent vernieuwde beurs Budget4Life (14/11/2017 - Het Belang van Limburg)
  De beurs Budget4Life van BIZ Limburg (BudgetInZicht Limburg) onderging een grondige facelift. Samen met de organiserende OCMW’s van Noord-Limburg en de Welzijnsregio opende het team van BIZ Limburg de vernieuwde beurs op 9 november in Verblijfcentrum ’t Pelterke in Overpelt.
  [naar artikel]
 34. be-Mine, nieuw leven op en rond oude mijn (01/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  De hele zomer lang tippen de journalisten van Het Belang van Limburg u opnieuw bijzondere plekjes. Dit jaar delen we onze mooiste ervaringen van dicht bij huis. In Limburg of net over de grens, u kunt nu vertrekken en genieten. Vandaag: Ivo Vandekerckhove in Beringen.
  [naar artikel]
 35. Er is veel meer leven onder de aarde dan erop (11/12/2018 - De Morgen)
  We hadden het tot nu niet door, maar diep onder de aardkorst krioelt het van het leven in zeer extreme omstandigheden. Er is een gigantisch ecosysteem van miljarden micro-organismen ontdekt dat honderden keren meer leven vertegenwoordigt dan alle mensen samen.
  [naar artikel]
 36. Ex-Belgian Lion Mukubu naar Limburg United (28/10/2016 - Het Belang van Limburg)
  Wen Mukubu (33n 1m98) tekende een contract bij Limburg United. De voormalige Belgian Lion is onder meer ex-Charleroi, Luik, Pepinster, Straatsburg, Gravelines en vatte het seizoen bij Vichy (Frankrijk, Pro B) aan. Limburg United nam eerder deze week wel afscheid van de Amerikaanse rookie Eric McClellan (23).
  [naar artikel]
 37. Dag 25 van hittegolf in Limburg, heel Europa kreunt onder de warmte (04/08/2018 - Het Belang van Limburg)
  België stevent af op een tweede hittegolf in één zomer, dat was geleden van 2006. In Limburg is de temperatuur al 25 dagen niet meer onder 25 graden gezakt. Ook in de rest van Europa kreunt men intussen onder de hitte: in Portugal dreigt vandaag een veertig jaar oud Europees record te sneuvelen, in Spanje vielen door de warmte al drie doden, en in Moskou worden speciale koelruimtes geopend waar de inwoners van de stad kunnen afkoelen.
  [naar artikel]
 38. Een Hart voor Limburg zet schouders onder het project ‘Zin in leren, Zin in leven!’ (01/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  Met het project ZILL wil campus vrije basisschool ‘t Oogappeltje inzetten op de talenten van alle kinderen. Voor kinderen met een beperking of in kansarmoede moeten ze een tandje bijsteken om deze maximaal te kunnen bereiken. Hiervoor is soms een andere insteek nodig, ander (ortho)didactisch materiaal om hen maximaal te laten participeren in de school zodat ook zij ‘Zin in leren, Zin in leven!’ krijgen.
  [naar artikel]
 39. CD&V Limburg vernieuwt (onder lichte dwang: Nawal Farih en Tom Cox verrassen op verkiesbare plaatsen (05/02/2019 - Het Belang van Limburg)
  HasseltCD&V Limburg heeft maandagavond de belangrijkste kandidaten voor de verkiezingen in mei aangeduid. De grootste verrassingen zijn Nawal Farih en Tom Cox. Zij zijn het gezicht van de vernieuwingsoperatie die de partij in gang heeft gezet onder druk van het afscheid van enkele gevestigde waarden.
  [naar artikel]
 40. Zuid-Limburg bedekt onder laagje industriële sneeuw (26/02/2018 - Het Belang van Limburg)
  Zuid-Limburg werd vanochtend onverwacht wakker onder een sneeuwtapijt van ruim vijf centimeter. Opmerkelijk, aangezien de weermodellen geen sneeuw hadden voorzien. “Het gaat hier om zogenaamde industriële sneeuw die boven het vervuilde Ruhrgebied in Duitsland is ontstaan”, weet KMI-weerman David Dehenauw.
  [naar artikel]
 41. Regen valt met bakken uit de lucht in Limburg, straten onder water in Sint-Truiden (21/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In Limburg heeft tot dusver vooral het zuiden last gehad van de onweersbuien. Vanavond breiden de buien zich verder uit naar het noorden. Volgens...
  [naar artikel]
 42. Noodweer barst los in Limburg: zware wateroverlast in Bree, toestand nu onder controle (19/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het KMI had voor de hele provincie Limburg code oranje afgekondigd waarbij intense regenval en stevige hagelbuien mogelijk zouden zijn. In de buurt...
  [naar artikel]
 43. Regio valt met bakken uit de lucht in Limburg, straten onder water in Sint-Truiden (21/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In Limburg heeft tot dusver vooral het zuiden last gehad van de onweersbuien. Vanavond breiden de buien zich verder uit naar het noorden. Volgens...
  [naar artikel]
 44. ‘Hier is het te snel gegaan.’ Hoe Limburg kreunt onder de coronacrisis (10/04/2020 - De Standaard)
  De provincie Limburg heeft relatief het grootste aantal coronabesmettingen en overlijdens door covid-19. De bevolking wordt er hard getroffen en de ziekenhuizen zitten stilaan aan hun maximumcapaciteit.
  [naar artikel]
 45. VIDEO. Ook Nederland kreunt onder de hitte: de droogte in Limburg vanuit de lucht (02/08/2018 - Het Belang van Limburg)
  Net als bij ons is het in grote delen van West-Europa al wekenlang bloedheet. Het zuiden en oosten van Nederland hebben zelfs te maken met de langste hittegolf die ooit in het land is gemeten. Onder andere in Nederlands Limburg is het al 22 dagen achter elkaar warmer dan 25 graden Celsius en regelmatig ook rond of boven de 30 graden Celsius.
  [naar artikel]
 46. Limburg exporteert voor 1,8 miljard euro naar Italië (11/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  Als de coronacrisis het economische leven in Italië helemaal zou lamleggen, komt voor ruim 1,8 miljard Limburgse export in het gedrang. Dat blijkt uit een berekening van Voka Limburg.
  [naar artikel]
 47. Limburg bedekt onder dun laagje sneeuw: bezorg ons je foto's (26/02/2018 - Het Belang van Limburg)
  Het heeft maandagochtend een beetje gesneeuwd in Limburg. Op sommige plaatsen blijft een dun laagje van het witte goud liggen. Vooral in het zuiden van de provincie is dat het geval.
  [naar artikel]
 48. VDAB verdedigt werklozenproject: "We vragen werkgevers om te melden als werkzoekenden het niet menen" (10/05/2018 - Het Belang van Limburg)
  VDAB Limburg verdedigt het meldpunt, dat in het leven is geroepen om werklozen op te volgen. Dat zet kwaad bloed bij het ABVV Limburg en de partijen sp.a en Groen.
  [naar artikel]
 49. FACTCHECK. ‘Maffia heeft Limburg geïnfiltreerd’ (27/12/2017 - De Standaard)
  ‘De Italiaanse maffia stuurt de cocaïnehandel in Europa aan via de havens van Rotterdam en Antwerpen. Maar alles wordt gecontroleerd vanuit Limburg.’ De procureur van Limburg, Guido Vermeiren, deed met kerst een verrassende uitspraak op TV Limburg.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.