Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

13 August 2020
11:27 uur

Beschuldigde van moord op Belgische zakenvrouw in genocideproces: “Ik ben geen moordenaar, ik heb juist mensen gered”

Het Nieuwsblad

08/11/2019 - 18:58

Fabien Neretsé (71) is niet uit zijn lood te slaan. Daags nadat het openbaar ministerie hem voor het Brusselse assisenhof afschilderde als een gewetenloos monster, dat tal van Tutsi’s tijdens de Rwandese genocide van 1994 de dood heeft ingejaagd, beschreef hij zichzelf als een redder in de nood. “Ik was beste maatjes met tal van Tutsi’s, ik heb er zelfs meerderen in die bewogen periode opgevangen en gered. Met gevaar voor mijn leven.”


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET NIEUWSBLAD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Genocideproces tegen vermoedelijke moordenaar Belgische Claire Beckers en haar gezin gestart (04/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Voor het Brussels hof van assisen staat Fabien Neresté vandaag terecht op beschuldiging van oorlogs- en genocidemisdaden in 1994 in Rwanda. De...
  [naar artikel]
 2. Getuige zag hoe Neretsé huis van slachtoffers aanduidde aan soldaten (18/11/2019 - Het Nieuwsblad)
  Op het genocideproces tegen Fabien Neretsé (71) in Brussel heeft een getuige verklaard dat de beschuldigde op 9 april 1994 Rwandese militairen het huis van zijn Tutsi-buren aanwees. De soldaten schoten daar elf mensen dood, onder wie de Belgische Claire Beckers, haar man Isaïe Bucyana en hun dochter Katia.
  [naar artikel]
 3. VRT NWS Ochtendupdate: Geens over moord op Julie Van Espen en beelden bewijzen Belgische wapens in Jemen (08/05/2019 - VRT NWS)
  Minister van Justitie Koen Geens zegt geen politieke verantwoordelijkheid te hebben voor de beslissing van het gerecht over de voorlopige vrijlating van Steven Bakelmans, de moordenaar van Julie Van Espen. Beelden bewijzen dat er Belgische wapens gebruikt worden in de oorlog in Jemen. En in Sri Lanka zijn twee babyolifantjes gered uit een put. Bekijk hieronder de VRT NWS Ochtendupdate. 
  [naar artikel]
 4. Beschuldigde van moord op Kimberley (20): "Ik ben de controle verloren" (14/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Op het assisenproces over de moord op Kimberley Courtens (20) is de beschuldigde verhoord door voorzitter Boudewijn Desmet. Kenny Terryn legde
  [naar artikel]
 5. “Hij was kwaad toen ik politie zei dat we seks hadden”: maîtresse getuigt over relatie met beschuldigde van moord op echtgenote (10/10/2019 - Het Nieuwsblad)
  “Ik vind het nog altijd moeilijk om te begrijpen dat hij dit misschien gedaan heeft.” Op het assisenproces rond de moord op Carmen Garcia Ortega (35) is donderdagochtend één van de maîtresses van Daniel Deriemacker komen getuigen. Een paar uur voor de moord had beschuldigde nog seks met de vrouw. “Hij was boos dat ik aan de politie eerlijk was geweest.”
  [naar artikel]
 6. "Moord! Moordenaar! Seriemoordenaar!" Hoe het proces tegen Ivo Poppe de taboes juist nog vergrootte (01/02/2018 - De Morgen)
  https://images0.persgroep.net/rcs/uuFRsv79tZZAHAVQD9bC78H2ZDE/diocontent/66112119/_fitwidth/642/?appId=f215d2ebdcdad4aa3dc78550c5970d02&quality=0.90
  [naar artikel]
 7. Moordenaar van Belgische toeriste krijgt levenslang (20/11/2019 - Het Belang van Limburg)
  Sean McKenzie (27), de man die vorig jaar een Belgische rugzaktoeriste in Canada vermoordde, krijgt een levenslange celstraf. Hij bekende de moord vorige maand al nadat hij inzage kreeg in het bewijsmateriaal en besefte dat hij geen kant meer op kon.
  [naar artikel]
 8. Ex-vrouw (35) van veroordeelde moordenaar getuigt over hun helse relatie: “Hij sloeg me op mijn zwangere buik” (25/04/2017 - Het Nieuwsblad)
  De 35-jarige ex-vrouw van beschuldigde Edward Brands is dinsdagnamiddag aan het woord gekomen in het Tongerse hof van assisen, waar de 47-jarige man terechtstaat voor de moord op de 44-jarige Mostapha Atillah uit Houthalen. De vrouw, die uit angst haar adresgegevens afschermde, schetste geen fraai beeld van hun relatie en huwelijk.
  [naar artikel]
 9. Genocideproces tegen Fabien Neretsé start in ons land: liet hij het gezin van Claire (46) en tien anderen vermoorden? (03/11/2019 - Het Nieuwsblad)
  Voor het hof van assisen in Brussel start maandag het proces tegen Fabien Neretsé, die terechtstaat voor betrokkenheid bij oorlogsmisdaden en genocidemisdaden in 1994 in Rwanda. De 71-jarige Rwandees, die in Frankrijk woont, zou betrokken geweest zijn bij de moord op 13 mensen, onder wie de Belgische Claire Beckers, haar man en haar dochter Katia. Neretsé zelf verwerpt de aantijgingen.
  [naar artikel]
 10. Beschuldigde van moord op 27-jarige vriendin: “Het is ondenkbaar dat ik zoiets gedaan heb” (03/12/2018 - Het Nieuwsblad)
  Op de eerste echte dag van het assisenproces van de 44-jarige Andy O. in Tongeren heeft voorzitter Camille Liesens maandagvoormiddag de beschuldigde ondervraagd. De Surinamer, die door twee vluchtpogingen in een rolstoel gekluisterd zit, staat terecht voor de moord op zijn 27-jarige vriendin Naftaly Gorré in Hasselt op 28 december 2015. Hij stak haar met een koksmes dood. “Het is ondenkbaar dat ik zoiets gedaan heb. Het was niet mijn bedoeling”, zei de beschuldigde op het einde van zijn verhoor.
  [naar artikel]
 11. Moordenaar van Belgische para’s uitgewezen naar Rwanda (21/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De ex-majoor Bernard Ntuyahaga, die in 2007 door het hof van assisen tot 20 jaar cel veroordeeld is voor zijn aandeel in de moord op tien Belgische...
  [naar artikel]
 12. ASSISEN. Beste vriend beschuldigde: “Homo zijn vond hij slecht, dat was hem zo ingeprent” (05/06/2019 - Gazet van Antwerpen)
  In het assisenproces tegen Tom Verboven voor de moord op Yves Van Oers zijn woensdagochtend de beste vriend, een collega en een cafévriend van de beschuldigde verhoord. Verboven stak het slachtoffer in juli 2017 drie keer met een mes, omdat Van Oers hem zou hebben aangerand. “Homoseksueel zijn was voor hem geen optie”, vertelde de beste vriend van de beschuldigde.
  [naar artikel]
 13. Moordenaar van Belgische para’s wordt vrijdag uitgewezen naar Rwanda (19/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Ex-majoor Bernard Ntuyahaga, die in 2007 door het hof van assisen tot 20 jaar cel veroordeeld is voor zijn aandeel in de moord op tien Belgische...
  [naar artikel]
 14. Belgische moordenaar en serieverkrachter staat terecht voor tweede moord in Spanje (26/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Dave Verbist moest gisteren voor de volksjury verschijnen voor de moord op Montse Méndez in 2012. Volgens Verbist zou het een "uit de hand gelopen...
  [naar artikel]
 15. Moordenaar van 10 Belgische para’s wil nu in ons land schuilen (09/08/2018 - Gazet van Antwerpen)
  In militaire kringen is ophef ontstaan door de vrijlating van de verantwoordelijke van de moord op tien Belgische blauwhelmen in 1994 in Rwanda. Bovendien zou de Rwandese ex-majoor een asielaanvraag hebben ingediend om in ons land te blijven, al wordt dat door geen enkele instantie bevestigd. Zeker is dat de Rwandees op dit moment in een gesloten asielcentrum verblijft.
  [naar artikel]
 16. Meer dan 2.100 migranten gered in nog geen 24 uur in de Middellandse Zee (20/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In nog geen 24 uur tijd zijn opnieuw 2.121 vluchtelingen gered in de Middelandse Zee. De mensen werden gisteren en vandaag bij zeventien
  [naar artikel]
 17. Paris Hilton wil af van 'reality-stempel': "Ik ben een zakenvrouw" (13/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Paris Hilton wil niet langer bekend staan als de simpele realityster die ze ooit was. Ze wil nu dat mensen haar zien als zakenvrouw, zegt ze in
  [naar artikel]
 18. Moordenaar van 10 Belgische para’s wil in ons land schuilen: “Ergste soort” (09/08/2018 - Het Belang van Limburg)
  In militaire kringen is ophef ontstaan door de vrijlating van de verantwoordelijke van de moord op tien Belgische blauwhelmen in 1994 in Rwanda. Bovendien zou de Rwandese ex-majoor een asielaanvraag hebben ingediend om in ons land te blijven, al wordt dat door geen enkele instantie bevestigd. Zeker is dat de Rwandees op dit moment in een gesloten asielcentrum verblijft.
  [naar artikel]
 19. Wordt beschuldigde van moord op koppel en neefje verraden door Google Maps? (14/02/2017 - Het Nieuwsblad)
  Een inderhaast opgeroepen IT-expert brengt beschuldigde Amédeo Troiano op het assisenproces in Luik in een lastig parket. Geolokalisatie door Google Maps op de laptop van Troiano toont volgens de expert aan dat het toestel zich in de straat heeft bevonden waar de drievoudige moord werd gepleegd waarvoor de man terechtstaat.
  [naar artikel]
 20. ASSISEN. Werkgever beschuldigde: “Na zijn straf mag Tom direct terug bij ons beginnen” (05/06/2019 - Gazet van Antwerpen)
  In het assisenproces tegen Tom Verboven voor de moord op Yves Van Oers kwam de ex-werkgever van Tom Verboven woensdagmiddag getuigen. “Hij mag zo terug bij ons beginnen werken”, zei de manager van Engie Fabricom. Ook de behandelend psychiater van de beschuldigde kwam aan bod. “In principe is er geen recidivegevaar”, zei die.
  [naar artikel]
 21. Levenlang voor moordenaar die Belgische toeriste 42 messteken gaf in Canada (20/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Sean McKenzie (28), de Canadese moordenaar van de Belgische toeriste Amélie Sakkalis (28), is veroordeeld tot een levenslange celstraf. De dader,...
  [naar artikel]
 22. Mag een moordenaar een bestseller schrijven? (03/08/2017 - Knack)
  In de Verenigde Staten is er heibel over een verhalenbundel. Curtis Dawkins, de auteur van The Graybar Hotel, zit levenslang in de cel wegens moord, gijzeling en foltering. Zo iemand gunt de goegemeente geen bestseller. Toch worden gedetineerden net aangemoedigd om te schrijven. Ook in Belgische gevangenissen.
  [naar artikel]
 23. Levenslang voor moordenaar die Belgische toeriste meer dan 40 messteken gaf in Canada (20/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Sean McKenzie (28), de Canadese moordenaar van de Belgische toeriste Amélie Sakkalis (28), is veroordeeld tot een levenslange celstraf. De dader,...
  [naar artikel]
 24. Levenslang voor moordenaar die Belgische toeriste aanrandde en 42 messteken gaf in Canada (20/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Sean McKenzie (28), de Canadese moordenaar van de Belgische toeriste Amélie Sakkalis (28), is veroordeeld tot een levenslange celstraf. De dader,...
  [naar artikel]
 25. Levenlang voor moordenaar die Belgische toeriste meer dan 40 messteken gaf in Canada (20/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Sean McKenzie (28), de Canadese moordenaar van de Belgische toeriste Amélie Sakkalis (28), is veroordeeld tot een levenslange celstraf. De dader,...
  [naar artikel]
 26. Levenslang voor moordenaar die Belgische toeriste met 42 messteken om het leven bracht in Canada (20/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Sean McKenzie (28), de Canadese moordenaar van de Belgische toeriste Amélie Sakkalis (28), is veroordeeld tot een levenslange celstraf. De dader,...
  [naar artikel]
 27. Harde woorden van rechter voor Hamontse doodrijder: “Onnozelaar, moordenaar” (18/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  BERINGEN “Moordenaar.” “Onnozelaar.” Die woorden kreeg Vik R. (22) door de Beringse politierechter naar het hoofd geslingerd. Op 2 september vorig jaar kroop de beschuldigde met een mix van cannabis, cocaïne, xtc en 25 pinten op achter het stuur. In Hamont-Achel knalde hij tegen een boom, passagier Glenn Brouns (21) overleefde het niet.
  [naar artikel]
 28. Moordenaar fietser Zeebrugge geeft zichzelf aan én bekent ook tweede moord (10/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De moordenaar van fietser Norbert Bocher (49) uit Blankenberge heeft zichzelf spontaan aangegeven bij de politie. Hij gaf aan de speurders ook
  [naar artikel]
 29. Minnaressen over beschuldigde: “Drie weken na de moord op zijn echtgenote lag ik al met Daniel in een nieuw bed” (11/10/2019 - Het Nieuwsblad)
  Amper drie weken na de moord op zijn echtgenote Carmen Garcia Ortega (35) lag beschuldigde Daniel Deriemacker in een – nieuw aangekocht – bed met een andere vrouw. Op het assisenproces moesten vrijdagmiddag zijn verschillende minnaressen één voor één komen getuigen. Hij heeft ondertussen ook een nieuwe vriendin die hem in de gevangenis komt bezoeken.
  [naar artikel]
 30. 'Alpha 022', de undercoveragent die 'Het Monster van het Waasland' ontmaskerde: "Ik ging met hem naar eroticabeurzen" (28/01/2019 - Het Nieuwsblad)
  “Claudy Pierret is de moordenaar van Sally Van Hecke.” Dat beweren de makers van het nieuwe VTM-programma ‘Cold Case’. Ze volgen daarmee de theorie van undercoveragent Alpha 022, de man die Pierret als seriemoordenaar ontmaskerde en in zijn in 2017 verschenen memoires hem ook beschuldigde van de moord op Van Hecke.
  [naar artikel]
 31. Antwerpse moord: is dader ‘monster van Waasland’? (29/01/2019 - Gazet van Antwerpen)
  “Na 22 jaar is de moord op de jonge, Antwerpse moeder Sally Van Hecke (20) opgelost.” Dat is de belofte van het nieuwe VTM-programma Cold Case, dat in vijf afleveringen “de moordenaar ontmaskert”. Wie de dader is, willen de makers nog niet onthullen. Maar alle details wijzen naar Claudy Pierret (70), een veroordeelde moordenaar die bekendstaat als ‘het monster van het Waasland’. Het Antwerpse parket is verbolgen en vraagt om de tv-reeks niet uit te zenden.
  [naar artikel]
 32. Nadat 15.000 mannen onderzocht worden: al 35 tips binnen over moord Nicky Verstappen (25/05/2017 - Het Belang van Limburg)
  Een week geleden meldde het Openbaar Ministerie dat ze bij 15.000 mannen DNA-monsters wilden afnemen om de moord op Nicky Verstappen (toen 11 jaar) in 1998 op te lossen. Sindsdien hebben 35 mensen zich gemeld met tips die kunnen leiden tot de moordenaar.
  [naar artikel]
 33. Amerikaan wordt woensdag geëxecuteerd voor moord op meisje, miljoenen mensen geloven echter in zijn onschuld (15/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Miljoenen mensen zijn er vast van overtuigd dat een veroordeelde moordenaar onschuldig is. Steeds meer bewijsmateriaal spreekt in het voordeel van...
  [naar artikel]
 34. Moordenaar van Belgische zakenvrouw staat eindelijk voor assisen, dankzij het speurwerk van haar zus (04/11/2019 - Het Nieuwsblad)
  Een kwarteeuw geleden werd de zus van Martine Beckers brutaal afgemaakt tijdens de volkerenmoord in Rwanda. Vandaag start in Brussel het assisenproces tegen de vermoedelijke dader, die zonder het speurwerk van Martine (70) waarschijnlijk nooit was gevat. “Ik hoop dat tijdens dit proces de volledige waarheid eindelijk boven water komt.”
  [naar artikel]
 35. Op de rivier dreven lijken, maar deze beschuldigde van de genocide heeft ‘nooit één moord gezien’ (09/11/2019 - De Morgen)
  Hij staat in Brussel terecht voor betrokkenheid bij de Rwandese genocide en meerdere moorden, maar ook na een hele dag verhoor gaf de 71-jarige Fabien Neretse geen krimp. Niks gezien, niks gehoord. ‘Ik val van de ene verbazing in de andere’, antwoordde hij op de vele verklaringen van getuigen. En dan was er de vraag te veel en moest de beschuldigde plotseling braken.
  [naar artikel]
 36. Moordenaar van Belgische para’s in Rwanda mag voorlopig niet uitgewezen worden (03/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Bernard Ntuyahaga, de Rwandees die in 2007 werd veroordeeld voor zijn aandeel in de moord op tien Belgische para’s, mag voorlopig het land niet...
  [naar artikel]
 37. Google Maps brengt beschuldigde drievoudige moord in lastig parket (14/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Een inderhaast opgeroepen IT-expert brengt beschuldigde Amédeo Troiano op het assisenproces in Luik in een lastig parket. Geolokalisatie door
  [naar artikel]
 38. Hondjes vergiftigd uit wraak op ex: rijke zakenvrouw riskeert celstraf (27/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Ze is niet bepaald het type dat je op de beklaagdenbank van een strafrechter zou verwachten: een jonge, knappe zakenvrouw die er warmpjes inzit.
  [naar artikel]
 39. Rechter gaat hard tekeer tegen doodrijder (22): “Onnozelaar, moordenaar, wat heb jij nog meer nodig om te snappen dat dit niet kan?” (18/10/2019 - Het Nieuwsblad)
  “Moordenaar.” “Onnozelaar.” Die woorden kreeg Vik R. (22) door de Beringse politierechter naar het hoofd geslingerd. Op 2 september vorig jaar kroop de beschuldigde met een mix van cannabis, cocaïne, xtc en 25 pinten op achter het stuur. In Hamont-Achel knalde hij tegen een boom, passagier Glenn Brouns (21) overleefde het niet.
  [naar artikel]
 40. Opnieuw 1.500 mensen gered door Italiaanse kustwacht (20/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Op de Middellandse Zee zijn vrijdag ongeveer 1.500 migranten gered, volgens de Italiaanse kustwacht. Een dag eerder werden nog 2.300 mensen gered
  [naar artikel]
 41. Tweevoudige moordenaar na nieuwe drievoudige moord opgepakt in Spanje (15/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Een man die in Italië gezocht werd op verdenking van een dubbele moord, is gisteren in Spanje gearresteerd na een schietpartij met de politie,...
  [naar artikel]
 42. Kinderen zagen moordenaar van hun vader liever niet op televisie: “Moest dit nu echt?” (16/01/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Na de moord op hun vader hebben ze zes jaar lang voor de schaduw gekozen, de kinderen van Robert Van Camp (59) uit Geel. Ze waren bang voor te veel medelijden, wilden een kans op een toekomst zonder een ‘slachtoffer’-stempel. Maar toen ­verscheen de moordenaar plots in een reportage op televisie. Daarom doen ze nu voor één keer wel hun verhaal. Als antwoord op “de man die we vertrouwden, die ons troostte en die de moordenaar bleek”.
  [naar artikel]
 43. Kinderen zagen moordenaar van hun vader liever niet op televisie: “Moest dit nu echt?” (16/01/2018 - Het Belang van Limburg)
  Na de moord op hun vader hebben ze zes jaar lang voor de schaduw gekozen, de kinderen van Robert Van Camp (59) uit Geel. Ze waren bang voor te veel medelijden, wilden een kans op een toekomst zonder een ‘slachtoffer’-stempel. Maar toen ­verscheen de moordenaar plots in een reportage op televisie. Daarom doen ze nu voor één keer wel hun verhaal. Als antwoord op “de man die we vertrouwden, die ons troostte en die de moordenaar bleek”.
  [naar artikel]
 44. Moordenaar Maria (88) bekent moord: “Geen ander motief mogelijk dan wraak” (14/10/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Nebojsa T. (57) heeft maandag de moord op Maria Struyf (88) bekend. Volgens buren van het slachtoffer vermoordde hij haar omdat hij uit het gebouw gezet werd. “Wraak is het enige motief”, zegt Ingrid Deschacht, de buurvrouw en vriendin van het slachtoffer.
  [naar artikel]
 45. Rijke zakenvrouw riskeert celstraf nadat honden van ex vergiftigd in de tuin zijn aangetroffen (27/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Ze is niet bepaald het type dat je op de beklaagdenbank van een strafrechter zou verwachten: een jonge, knappe zakenvrouw die er warmpjes inzit.
  [naar artikel]
 46. Belgische moordenaar en serieverkrachter staat terecht voor tweede moord in Spanje (26/09/2017 - De Morgen)
  https://images0.persgroep.net/rcs/zmJIOXomCmRysTVc-OrrWOxIusE/diocontent/103505344/_crop/0/240/1440/814/_fitwidth/642/?appId=f215d2ebdcdad4aa3dc78550c5970d02&quality=0.90&format=jpg
  [naar artikel]
 47. Beschuldigde moord Poolse bouwvakker: “Ik ben misbruikt in het kindertehuis” (16/01/2019 - Het Belang van Limburg)
  “Ik wil mijn spijt betuigen, dat Dominik er niet meer is. Ik vind het heel erg dat zijn vrouw J. alleen door het leven verder moet, dat die kleine jongen alleen moet opgroeien zonder vader. Ik ben zelf opgegroeid zonder vader, ik weet hoe pijnlijk dat is voor een kind”, begon beschuldigde Mariusz Marciniak zijn laatste woorden op het assisenproces voor de moord op werkmakker (en schoonbroer) Dominik Szambelan (31) op 28 februari 2017 bij bouwbedrijf Hermans & Co in Lanaken.
  [naar artikel]
 48. Man met blauwe jas duikt op in Antwerpen (maar gaat het ook om de vermoedelijke moordenaar van Sofie Muylle?) (02/06/2017 - Gazet van Antwerpen)
  De Brugse speurders die de moord op Sofie Muylle (27) onderzoeken, gaan bekijken of de vermoedelijke moordenaar van Sofie een maand na de feiten ook een vrouw overviel in Antwerpen, zo meldt Het Nieuwsblad. Gisteren verspreidde de Antwerpse recherche een opsporingsbericht voor een overvaller die dezelfde blauwe donsjas lijkt te dragen als de gezochte moordenaar. “Intrigerend”, klinkt het bij de Brugse speurders.
  [naar artikel]
 49. Man met blauwe jas duikt op in Antwerpen (maar gaat het ook om de vermoedelijke moordenaar van Sofie Muylle?) (02/06/2017 - Het Belang van Limburg)
  De Brugse speurders die de moord op Sofie Muylle (27) onderzoeken, gaan bekijken of de vermoedelijke moordenaar van Sofie een maand na de feiten ook een vrouw overviel in Antwerpen, zo meldt Het Nieuwsblad. Gisteren verspreidde de Antwerpse recherche een opsporingsbericht voor een overvaller die dezelfde blauwe donsjas lijkt te dragen als de gezochte moordenaar. “Intrigerend”, klinkt het bij de Brugse speurders.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.