Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

07 June 2020
04:08 uur

Tine Bollen (32): is de trekkende kracht achter Egt in Bokrijk

Het Belang van Limburg

08/11/2019 - 19:10

“België was jarenlang te klein voor me. Na mijn studies taal- en letterkunde in Leuven wilde ik de wereld verkennen. Ik vond een job in Spanje. Omdat de horeca me altijd al aansprak en ik enorm leergierig ben, probeerde ik hier en daar vrijwilligerswerk of stages te doen in de restaurantwereld. Niet veel later verhuisde ik naar Londen en besloot ik me in de hotelschool daar om te scholen. Ik ging aan de slag in een chic Italiaans restaurant in Londen en maakte voor het eerst echt kennis met desembrood. Het restaurant had een grote houtgestookte oven waar enkel zuurdesembrood gebakken werd. Ik kwam wat vroeger naar het werk, en bleef wat langer om te leren van de bakker. Hij raadde me aan om meer kennis op te gaan doen bij een kleine dorpsbakker in Italië.”


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Bokrijk en Dilsen aan het kanon (16/04/2018 - Het Belang van Limburg)
  Leider Bokrijk heeft geen spaander heel gelaten van Genk VV B: 12-0. Zutendaal VV B verging het tegen Dilsen niet veel beter: 0-8. Rotem heeft zijn laatste derby met Lanklaar verdiend gewonnen. Wijshagen won, mede dankzij een sterke Martijn Bollen (foto), verdiend van Ellikom. (bsa)
  [naar artikel]
 2. Opbrengst Chrysostomosfuif PSSD naar Ambulance Wens (08/05/2017 - Het Belang van Limburg)
  In januari 2017 organiseerden leerlingen van het zesde jaar met o.a. Tine Bartholet, Eline Bollen, Maxine Moyens, Tine Reynaers, Cibo Vandoren, Lize Vanrusselt en Lisa Vissers de fantastische chrysostomosfuif van de Provinciale Secundaire School Diepenbeek.
  [naar artikel]
 3. Bokrijk in de ban van brood deze zomer (25/06/2017 - Het Belang van Limburg)
  Vanaf vandaag kunnen de bezoekers van Bokrijk zich verdiepen in de kunst van het brood bakken. In het gerestaureerde gebouw “De Superette Bokrijk” wordt met Limburgse producten zuurdesembrood gebakken. Bokrijk doet daarvoor beroep op chefkok Kobe Desramaults en de Amerikaanse broodbakster Sarah Lemke.
  [naar artikel]
 4. ’t Poorthuys in Bokrijk: Terug naar de gastronomie (25/08/2018 - Het Belang van Limburg)
  Op 1 juni werd de bistroformule van ’t Poorthuys in Bokrijk vervangen door een gastronomische kaart. Na een horecapauze van twee jaar staat Jeff Beyens (36) weer achter het fornuis.
  [naar artikel]
 5. Vlaanderen maakt 14,5 miljoen euro vrij voor restauratie Bokrijk (09/09/2016 - De Redactie)
  Het Openluchtmuseum Bokrijk gaat in vijf jaar tijd alle monumenten restaureren, de eerste grootschalige restauratiecampagne in de geschiedenis van Bokrijk.
  [naar artikel]
 6. Kaat Bollen veroordeeld na klacht collega: “Omdat ik mijn sensualiteit omarm” (16/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Seksuologe Kaat Bollen (34) heeft een paar vervelende maanden achter de rug. Na een klacht van een collega moest ze voor de psychologencommissie...
  [naar artikel]
 7. Koppel voetbalt én leerde mekaar kennen bij Genkse voetbalclub, nu werd de eerste ‘Bokrijk-baby’ geboren (19/09/2017 - Het Belang van Limburg)
  Feest bij Bokrijk Sport (4C). De eerste ‘Bokrijk-baby’ is immers geboren. Kevin Gubbelmans (30) en Elena Scheymans (27) - de trotse ouders van dochtertje Tess - spelen niet alleen allebei voor Bokrijk, ze leerden mekaar ook kennen op de club.
  [naar artikel]
 8. Vakmanschap Bokrijk centraal in ‘Week van de Bij’ (20/02/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Vlaamse overheid trapt dit jaar de ‘Week van de Bij’ af in Bokrijk. “We zijn trots dat het vakmanschap van Bokrijk een centrale rol mag spelen op de startdag eind mei”, zegt gedeputeerde Igor Philtjens (Open Vld).
  [naar artikel]
 9. Tine Priem uit 'Thuis': "Naakt gaan zoals Marleen Merckx, dat durf ik niet hoor" (25/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Actrice Tine Priem speelt nog maar een jaar mee in Thuis, maar haar personage Tamara heeft al enkele liefdesscènes achter de rug. Iets waar Tine
  [naar artikel]
 10. Exclusieve kijk achter de schermen van porna-film Kaat Bollen (09/09/2016 - Het Belang van Limburg)
  In november is het zover: dan komt de eerste pornafilm - lees: vrouwvriendelijke porno - van Kaat Bollen uit. De seksuloge uit Hechtel-Eksel is momenteel bezig met de opnames van de film, op een geheime locatie in de buurt van het Engelse Manchester.
  [naar artikel]
 11. Eerste Bokrijk Run lokt meer dan 3.000 deelnemers: “Verwachtingen ruimschoots overtroffen” (12/11/2017 - Het Belang van Limburg)
  De eerste editie van de Bokrijk Run heeft zondag 3.050 sportievelingen naar het Openluchtmuseum van Bokrijk gelokt. Dat meldt de organisatie, die erg tevreden is. “Zoveel deelnemers hadden we echt niet verwacht.”
  [naar artikel]
 12. Wat hebben Vlaams-nationalisten toch met het openluchtmuseum van Bokrijk? (30/11/2019 - De Morgen)
  De hele cultuursector moet besparen, maar niet het openluchtdomein van Bokrijk. De vorige regering gooide er al 14,5 miljoen euro tegenaan, en nu krijgt het domein alweer een financieel duwtje in de rug. Waarom? Dat krijgen ze ook in Bokrijk niet goed uitgelegd.
  [naar artikel]
 13. Afvalophalers hebben extra werk door overvolle glasbollen (03/01/2019 - VRT NWS)
  Nu de eindejaarsfeesten achter ons liggen, brengen mensen hun lege flessen massaal naar de glasbollen. Zo hoort het ook, maar het aanbod is nu wel heel groot. Hier en daar zijn er extra ophalingen, maar toch zitten veel bollen overvol. Sommige mensen laten hun flessen dan maar achter naast de bollen. Zo ontstaat er een sluikstort, en dat moeten  de ophalers ook nog eens opruimen.
  [naar artikel]
 14. Honderden kinderen op eierenraap in Bokrijk (22/04/2019 - Het Belang van Limburg)
  Naar jaarlijkse traditie hebben afgelopen maandag honderden kinderen deelgenomen aan de eierenraap in het Openluchtmuseum van Bokrijk. De actie maakt deel uit van de paasviering in Bokrijk anno 1919.
  [naar artikel]
 15. Dierenarts klaagt vuurwerk in Bokrijk aan (p21) (28/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  “Het vuurwerk dat tijdens acht Winteravonden in provinciaal domein Bokrijk wordt afgeschoten, jaagt het wild op waardoor niet alleen dieren hun leven riskeren maar ook automobilisten. Onaanvaardbaar”, vindt dierenarts Luc Dezeure. Volgens Bokrijk is het vuurwerk een publiekstrekker.
  [naar artikel]
 16. “Bokrijk moet vreemdgaan met Z33” (04/12/2016 - Het Belang van Limburg)
  Hou op met ze daar in Bokrijk allemaal oude kleren aan te trekken, maar laat uitgeweken Limburgers Martin Margiela of Raf Simons iets hips ontwerpen. En geef vernieuwende architecten, tuinontwerpers of zelfs instellingen voor jongeren of senioren onderdak in een paar van de huisjes. Als je de man achter het Tate Modern in Londen en nu de Volksbühne in Berlijn loslaat op Bokrijk, moet je uiteraard geen alledaagse ideeën verwachten. Omdat ze in het openluchtmuseum definitief af willen van het oubollige imago, gingen ze aankloppen bij Vlaming Chris Dercon (58). “Het museum van de toekomst moet kleiner zijn, uitnodigen tot conversatie en vreemdgaan...”
  [naar artikel]
 17. Is Pieter Bruegel een Limburger? (05/04/2019 - Het Belang van Limburg)
  Komt Bruegel thuis met de tentoonstelling in Bokrijk? Datzelfde Bokrijk dat oprichter én fan Jozef Weyns aanvankelijk Bruegelheem wilde noemen. Daarom staat ook het woonstalhuis uit Vorselaar in Bokrijk. Het deed Weyns denken aan eenzelfde soort woning die prominent te zien is op Bruegels beroemde ‘Boerendans’.
  [naar artikel]
 18. Nieuwe loopwedstrijd laat deelnemers dwars door Bokrijk lopen (31/08/2017 - Het Belang van Limburg)
  Met de Bokrijk Run op zondag 12 november voegt Bokrijk een nieuw loopevenement toe aan de lange lijst van Limburgse wedstrijden. Het nieuwe evenement mikt op een unieke beleving want de deelnemers lopen door het openluchtmuseum. In de voormiddag kan je zelfs door de historische huizen lopen, 's namiddags is er een wedstrijd waarbij de tijd geregistreerd wordt. Bokrijk vindt zo een nieuwe formule om het museum ook in het najaar open te stellen voor het publiek.
  [naar artikel]
 19. Burgemeester Wim Dries slaat ‘mea culpa’ voor toestemming vuurwerk aan Bokrijk (25/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  Burgemeester Wim Dries (CD&V) verontschuldigt zich bij Igor Philtjens, voorzitter van het domein Bokrijk (Open VLD), voor de heisa die ontstaan is rond het afgeschoten vuurwerk tijdens de Winteravonden in Bokrijk.
  [naar artikel]
 20. Is Bruegel een Limburger? “Binnenkort bewijzen we zijn Limburgse afkomst” (07/04/2019 - Het Belang van Limburg)
  Komt Bruegel thuis met de tentoonstelling in Bokrijk? Datzelfde Bokrijk dat oprichter én fan Jozef Weyns aanvankelijk Bruegelheem wilde noemen. Daarom staat ook het woonstalhuis uit Vorselaar in Bokrijk. Het deed Weyns denken aan eenzelfde soort woning die prominent te zien is op Bruegels ‘Boerendans’.
  [naar artikel]
 21. Seksuologe Kaat Bollen is mama geworden van Cas en Sam (08/07/2017 - De Redactie)
  Seksuologe Kaat Bollen (31) is mama geworden van een tweeling. Cas en Sam, een jongen en een meisje, kwamen eerder deze week ter wereld, zo heeft Bollen laten weten via Instagram.
  [naar artikel]
 22. Bokrijk moest Bruegelheem heten (04/04/2019 - Het Belang van Limburg)
  Veel heeft het niet gescheeld of Bokrijk had letterlijk Bruegelheem geheten. De eerste conservator (en bezieler) van Bokrijk Jozef Weyns stuurde daarvoor in 1956 een vurig pleidooi naar de Museumkommissie. In zijn ogen was er maar één naam waardig voor het openluchtmuseum dat in 1958 zou opengaan: Bruegelheem (te) Bokrijk. “Hij vond dat de naam warmer en zinvoller moest klinken dan het zakelijke, algemene ‘openluchtmuseum’. De geschiedenis leert dat het anders is uitgedraaid”, beschrijft huidig conservator Hilde Schoefs.
  [naar artikel]
 23. Bierbrouwen wordt ambacht van Bokrijk (maar het is nog even wachten voor je het bier kan proeven) (17/09/2018 - Het Belang van Limburg)
  Een glaasje, dat kregen de bezoekers van Bokrijk gisteren cadeau tijdens de Dag van het Eetbare Landschap. Om daarin het Bokrijk-bier te kunnen proeven, zullen ze geduld moeten hebben tot mei komend jaar. Dan pas worden de eerste flesjes met het artisanaal gebrouwen BKRK-bier geopend.
  [naar artikel]
 24. Inbraak in Bokrijk (25/11/2016 - Het Belang van Limburg)
  Dieven hebben in de nacht van donderdag op vrijdag uit een huis in de Krekenstraat in Bokrijk een fototoestel en een handycam gepikt. (mm)
  [naar artikel]
 25. Bokrijk wil watermolens opnieuw laten draaien (08/01/2017 - Het Belang van Limburg)
  De vzw Domein Bokrijk laat een studie uitvoeren om na te gaan of ze haar historische watermolens opnieuw in gebruik kan nemen. De opdracht daartoe is inmiddels toegewezen aan bureau Virtaus uit Zoutleeuw. Volgens Igor Philtjens (Open Vld), gedeputeerde en voorzitter van Bokrijk, maakt het onderzoek deel uit van een restauratiedossier samen met het Agentschap Onroerend Erfgoed.
  [naar artikel]
 26. Invasie van mollen in Bokrijk (18/02/2017 - Het Belang van Limburg)
  De grasperken aan beide zijden van de Bokrijklaan op het domein Bokrijk zien zwart van de molshopen. Toch is het voor het domein geen sinecure om ze te bestrijden. Onder meer omdat Bokrijk als openbare dienst geen pesticiden mag gebruiken. Maar ook omdat steeds meer bezoekers mollenklemmen weggooien.
  [naar artikel]
 27. Igor Philtjens wil geen vuurwerk meer in Bokrijk (25/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  Igor Philtjens (Open Vld), voorzitter van de vzw Bokrijk, wil vanaf komend jaar geen vuurwerk meer in het domein Bokrijk tijdens de Winteravonden. Dat laat hij weten in een reactie op de verontschuldigingen van de Genkse burgemeester Wim Dries (CD&V).
  [naar artikel]
 28. LIVE. Tine was niet welkom op familiefeest “om begrafenissfeer te vermijden” (27/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het euthanasieproces rond Tine Nys gaat de tweede week in. Vandaag en morgen staan de laatste getuigen gepland, onder wie vrienden van Tine. Verder...
  [naar artikel]
 29. Bokrijk genomineerd voor Europees museum van 2020 (05/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  Het Openluchtmuseum van Bokrijk kan het Europees museum van 2020 worden. Bokrijk is genomineerd voor deze prestigieuze onderscheiding die het Gallo-Romeins Museum in Tongeren in 2011 in de wacht sleepte, zo maakte een trotse gouverneur bekend bij het begin van zijn rede.
  [naar artikel]
 30. Leerlingen bakkerij Sint-Martinusscholen bakken brood in Bokrijk (27/09/2016 - Het Belang van Limburg)
  Op zondag 18 september konden de talrijke bezoekers aan het Openluchtmuseum van Bokrijk kennismaken met alles wat eet- en drinkbaar is in de natuur.
  [naar artikel]
 31. Daarom heeft Alex Callier al zoveel zangeressen gehad bij Hooverphonic: “Ze bollen het allemaal af” (07/06/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Met de bijna 18-jarige Luka Cruysberghs heeft Hooverphonic alweer een nieuwe zangeres. In een interview heeft het brein achter de groep, producer en bassist Alex Callier, uitgelegd waarom hij al zo vaak van zangeres is veranderd. “Ze bollen het allemaal af”, zei hij lachend bij Qmusic.
  [naar artikel]
 32. Daarom heeft Alex Callier al zoveel zangeressen gehad bij Hooverphonic: “Ze bollen het allemaal af” (07/06/2018 - Het Belang van Limburg)
  Met de bijna 18-jarige Luka Cruysberghs heeft Hooverphonic alweer een nieuwe zangeres. In een interview heeft het brein achter de groep, producer en bassist Alex Callier, uitgelegd waarom hij al zo vaak van zangeres is veranderd. “Ze bollen het allemaal af”, zei hij lachend bij Qmusic.
  [naar artikel]
 33. Restauratiepremie van 3,4 miljoen euro voor Bokrijk (25/05/2018 - Het Belang van Limburg)
  Vlaams minister-president en minister van Onroerend Erfgoed Geert Bourgeois kent een premie van 3,4 miljoen euro toe aan het openluchtmuseum in Bokrijk. Met het geld wordt een reeks monumenten gerestaureerd. De premie past in de ruimere restauratie-operatie van Bokrijk. Gespreid over verschillende jaren maakt de Vlaamse overheid daarbij 14,5 miljoen euro vrij.
  [naar artikel]
 34. Bokrijk bestaat 60 jaar: “Dankzij trappist in Bokrijk is Ford er gekomen” (30/03/2018 - Het Belang van Limburg)
  Een paar weken voor de opening kwam koning Boudewijn incognito al langs. Maar het was broer Albert die op 12 april 1958 officieel Domein Bokrijk mocht openen. Het eerste openluchtmuseum in ons land. Een idee van gouverneur Roppe, die de rest van zijn carrière zijn hoog bezoek steevast zou meetronen naar het domein. Tot Henry Ford toe.
  [naar artikel]
 35. IN BEELD. Bokrijk in het teken van straattheater (05/06/2017 - Het Belang van Limburg)
  De bezoekers van het openluchtmuseum Bokrijk kwamen op pinkstermaandag ogen tekort. Het Straattheaterfestival zorgde voor volksmuziek, muzikale en acrobatische acts, poppentheater en veel meer.
  [naar artikel]
 36. Bibberen en beven in Bokrijk (13/11/2019 - Het Belang van Limburg)
  Het scholierenparlement van het Sint-Jozefinstituut in Bokrijk organiseerde een huiveringwekkende halloweentocht. Met de hulp van de ouderraad en heel wat leerkrachten bezorgden ze een 150-tal gasten een avond die ze niet snel zouden vergeten.
  [naar artikel]
 37. IN BEELD. Bokrijk in het teken van straattheater (05/06/2017 - Het Belang van Limburg)
  De bezoekers van het openluchtmuseum Bokrijk kwamen op pinkstermaandag ogen tekort. Het Straattheaterfestival zorgde voor volksmuziek, muzikale en acrobatische acts, poppentheater en veel meer.
  [naar artikel]
 38. Bokrijk reikt voortaan eigen prestigieuze designprijs uit (22/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  Vanavond worden in Brussel de Henry van de Velde Awards uitgereikt, de belangrijkste designprijzen van België. Voor het eerst deelt ook Bokrijk een award uit.
  [naar artikel]
 39. OPROEP. Kaat Bollen herwerkt trouwjurk voor verjaardag (03/07/2018 - Het Belang van Limburg)
  De tweeling van Kaat Bollen is een jaar geworden en dat heeft mama Bollen gevierd… in haar trouwjurk. Een herwerkte versie althans: de jurk is nu felroze. “Ik heb m’n trouwjurk geverfd, anders had ik hem niet meer gedragen en dat was zonde geweest”, laat de Limburgse seksuologe weten op Instagram. De veelbesproken decolleté heeft ze een tikje zediger laten maken.
  [naar artikel]
 40. Molen van Schulen is eerste van 120 te restaureren historische gebouwen in Bokrijk (19/04/2018 - Het Belang van Limburg)
  De windmolen van Schulen in het Openluchtmuseum van Bokrijk is volledig gerenoveerd en donderdagmiddag officieel voorgesteld.
  [naar artikel]
 41. Bokrijk stelt heropening Openluchtmuseum uit tot 2 mei (20/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Bokrijk heeft beslist de heropeningsdatum van het Openluchtmuseum, normaal gezien op 4 april, uit te stellen tot 2 mei. Daardoor zullen alle...
  [naar artikel]
 42. Tine Embrechts en Guga Baúl stoppen ermee: "We konden geen kant meer uit" (31/08/2018 - Gazet van Antwerpen)
  In een opmerkelijke video kondigen Tine Embrechts en Guga Baúl aan dat ze ermee stoppen. Het koppel, dat elkaar leerde kennen op de set van het vtm-programma 'Tegen de Sterren op', biecht openhartig op dat ze geen uitweg meer zien en dat het beter is om er een punt achter te zetten... "Er werd ook niet meer geritst", zegt Tine.
  [naar artikel]
 43. ServiceResidentie Bocasa op uitstap naar Bokrijk (13/09/2018 - Het Belang van Limburg)
  Op dinsdag 11 september ging een bus met bewoners van zowel de assistentiewoningen als het woonzorgcentrum vanuit BoCasa richting het openluchtmuseum Bokrijk.
  [naar artikel]
 44. LIVE. Psychiater kreeg dag voor euthanasie dreigtelefoon van ex-vriend zus Tine: "We gaan je persoonlijk weten te vinden” (27/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het euthanasieproces rond Tine Nys gaat de tweede week in. Vandaag en morgen staan de laatste getuigen gepland, onder wie vrienden van Tine. Verder...
  [naar artikel]
 45. Kinderen van Tine Embrechts en Sven De Ridder spelen mee in ‘Beste Kijkers’ (31/01/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Het bevallingsverlof van Tine Embrechts (42) is nu ook op het scherm achter de rug. De actrice neemt haar vaste plaats weer in bij Beste Kijkers, dat haar oudste zonen optrommelde voor een vragenronde.
  [naar artikel]
 46. Kinderen van Tine Embrechts en Sven De Ridder spelen mee in ‘Beste Kijkers’ (31/01/2018 - Het Belang van Limburg)
  Het bevallingsverlof van Tine Embrechts (42) is nu ook op het scherm achter de rug. De actrice neemt haar vaste plaats weer in bij Beste Kijkers, dat haar oudste zonen optrommelde voor een vragenronde.
  [naar artikel]
 47. Zwanen vallen bezoekers aan in Bokrijk (30/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Het populaire fietspad 'Fietsen door het water' aan het natuurgebied De Wijers in Bokrijk (Genk) zorgt voor een onverwacht probleem. De zwanen in
  [naar artikel]
 48. Zus Tine Nys op euthanasieproces: 'Ze was diep ongelukkig' (21/01/2020 - De Standaard)
  Sophie Nys is dinsdag verhoord in kader van het euthanasieproces rond haar zus, Tine Nys. 'Ik heb de zelfmoordpogingen van Tine meegemaakt, en bij de meeste opnames ben ik haar ook gaan bezoeken.'
  [naar artikel]
 49. Huisarts Tine Nys op euthanasieproces: ‘Tine was vastbesloten euthanasie te plegen’ (22/01/2020 - De Standaard)
  Volgens huisarts Marc Cambré en psychiater Philippe Van Cauwenberghe kwam Tine Nys zeer overtuigend over met haar wens tot euthanasie.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.