Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

07 June 2020
04:53 uur

Sluis Godsheide is weer open: Hasselts verkeersinfarct beetje verholpen

Het Belang van Limburg

08/11/2019 - 19:15

De weg over de sluis in Godsheide vanmiddag na maanden terug opengesteld voor het verkeer. “Dat was nodig om het verkeersprobleem op te lossen.”


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Werken aan nieuwe fietsbrug sluis Godsheide in augustus van start (24/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  Na de bouwvakantie start de aannemer met de aanleg van een nieuwe fietsbrug over het kanaal aan de sluis in Godsheide. Als alles volgens plan verloopt, kan de brug in mei 2021 in gebruik genomen worden.
  [naar artikel]
 2. Vlaamse ambtenaren voeren actie aan de sluis van Godsheide (21/02/2020 - VRT NWS)
  Zo'n 70 leden van de socialistische vakbond hebben deze voormiddag actie gevoerd aan de sluis van Godsheide, in Hasselt. Ze protesteerden onder meer tegen de nieuwe besparingen bij de Vlaamse overheid en tegen de invoering van de minimale dienstverlening in de gevangenissen en bij de Vlaamse waterweg.
  [naar artikel]
 3. Fietsbrug Godsheide is klaar in mei 2021 (25/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  Na de bouwvakantie start de aannemer met de aanleg van een nieuwe fietsbrug over het kanaal aan de sluis in Godsheide. Als alles volgens plan verloopt, kan de brug in mei 2021 in gebruik genomen worden.
  [naar artikel]
 4. VIDEO. Enorme Archimedesschroeven geplaatst langs sluis in Godsheide (29/05/2018 - Het Belang van Limburg)
  De Vlaamse Waterweg installeert vandaag en morgen drie enorme vijzels van elk 95 ton die het water van onder aan de sluis terug naar boven pompen. Zo kunnen schepen met dezelfde waterhoeveelheid door het sluizencomplex varen. Tegelijk produceert de installatie uit waterkracht voor 1.500 gezinnen.
  [naar artikel]
 5. Sluis in Antwerpse haven weer open na brand, nog geen vrachtverkeer mogelijk (21/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In de Antwerpse haven is vandaag de Zandvlietsluis weer in werking na de brand van gisteren aan de Frederik Hendrikbrug. De sluis zelf bleef...
  [naar artikel]
 6. Halen bouwt historische sluis aan de Velpe weer op (09/03/2020 - VRT NWS)
  De stad Halen en Regionaal Landschap Lage Kempen hebben samen een sluis uit de 18de eeuw aan de Velpe gereconstrueerd. De sluis was vorig jaar bij een storm vernield.
  [naar artikel]
 7. KVLV Godsheide geniet van zomerse uitstap naar Diest (29/08/2016 - Het Belang van Limburg)
  De KVLV-dames van Godsheide kijken elke zomer weer uit naar de jaarlijkse city-dagtrip in eigen land. Alles wordt lang vooraf vastgelegd en het blijft telkens hopen op droog weer. Nadat we ooit helemaal verregenden in Leuven, werden we deze keer nat … van het zweten.
  [naar artikel]
 8. Alle stembureaus open, nog 83 incidenten die verholpen worden (26/05/2019 - Metro)
  De stemverrichtingen vandaag verlopen vlot en alle stembureaus zijn open. De kleine problemen met computers die gemeld waren, zijn intussen verholpen of de technici zijn ter plaatse om het euvel te verhelpen. “Er zijn nog 83 interventies bezig”, zegt Peter Grouwels, woordvoerder van de FOD Binnenlandse Zaken, iets voor 10.30 uur. “Op 31.000 computers is dat heel weinig.” bron: Belga Het bericht Alle stembureaus open, nog 83 incidenten die verholpen worden verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 9. Wildwaterbaan in Godsheide moet in 2020 openen (09/05/2018 - Het Belang van Limburg)
  Het lijkt er dan toch van te komen: de olympische wildwatersportbaan voor kajak, kano en rafting. Dat bevestigt Steven Thys van de Vlaamse kano- en kajakfederatie (VKKF) die samen met de stad Hasselt het dossier trekt. “De aanleg van de nieuwe weg die het verkeer uit Godsheide moet houden, biedt ook voor ons project nieuwe mogelijkheden. Bovendien is de sluis de ideale locatie vanwege het hoogteverschil tot 10 meter. En intussen is flink aan de financiering gewerkt. Wat enkele jaren geleden onhaalbaar bleek, zit nu letterlijk in een stroomversnelling. In 2020 willen we de eerste boten hier zien varen.”
  [naar artikel]
 10. U12 Godsheide winnen Beker van Hasselt (02/05/2017 - Het Belang van Limburg)
  In de jeugdreeksen zit het voetbalseizoen erop. De U12 teams van RC Hades en Godsheide VV kwalificeerden zich voor de finale van de Beker van Hasselt en sloten het seizoen in stijl af met deze topwedstrijd. De jongens van Godsheide trokken daarbij aan het langste eind en wonnen de beker. Op het scorebord prijkte een 2-4 eindscore.
  [naar artikel]
 11. Poging tot inbraak in Godsheide (31/05/2019 - Het Belang van Limburg)
  In de Kiezelstraat in Godsheide hebben inbrekers vrijdagochtend proberen toeslaan in een zaak. Ze raakten echter niet binnen.
  [naar artikel]
 12. Philipsbrug in Hasselt zaterdag weer helemaal open (19/10/2017 - Het Belang van Limburg)
  De Philipsbrug in Hasselt gaat zaterdag terug open voor het verkeer. De werken hebben anderhalf jaar geduurd en het verwachte verkeersinfarct is uitgebleven.
  [naar artikel]
 13. Belgische schippers die maand lang vastzaten achter Nederlandse sluis kunnen weer vertrekken (06/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De vijf binnenschippers die al sinds 6 augustus vastzitten achter een sluis in de Nederlandse gemeente Deventer, kunnen vandaag weer vertrekken....
  [naar artikel]
 14. Inbraak in Godsheide (23/10/2017 - Het Belang van Limburg)
  In de Kiezelstraat in Godsheide is in een huis ingebroken. De dieven forceerden een raam om binnen te komen. Er zijn een spelcomputer en bijhorende accessoires verdwenen. De feiten gebeurden tussen vrijdag en zondagavond. (mm)
  [naar artikel]
 15. Schepen moeten samen door de sluis om water te sparen (22/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het extreem droge weer heeft ook gevolgen voor de scheepvaart. Zo moeten schepen op het Albertkanaal sinds vanmorgen in groep door de sluis van
  [naar artikel]
 16. Problemen met inchecken Schiphol verholpen (29/04/2018 - Metro)
  De problemen met inchecken op Schiphol zijn verholpen. De Nederlandse luchthaven laat weten dat de toegangswegen weer worden opengesteld en treinen weer naar het vliegveld rijden. Een woordvoerder zegt dat reizigers wel nog rekening moeten houden met gevolgen voor het vliegverkeer. Hij adviseert om de vluchtentijden in de gaten te houden alvorens naar het vliegveld te gaan. De luchthaven was tijdelijk afgesloten vanwege een storing bij het inchecken, die door een eerdere stroomuitval was veroorzaakt. De maatregelen waren samen met de bevoegde autoriteiten genomen om de drukte op het vliegveld tegen te gaan. Bron: Belga   Het bericht Problemen met inchecken Schiphol verholpen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 17. Inwoners Godsheide tekenen zelf toekomstplannen uit (20/04/2018 - Het Belang van Limburg)
  In Godsheide hebben enkele buurtbewoners een kerngroep gevormd om na te denken over de toekomst van de Hasseltse deelgemeente. Vanavond nodigen ze alle inwoners uit om de ideeën te tonen en te bespreken.
  [naar artikel]
 18. Foto’s tonen hoe kanaal in Godsheide leegliep (23/06/2019 - Het Belang van Limburg)
  Sven Curé keert dit weekend tachtig jaar terug in de tijd met een foto-expo over de dag dat de dijken van het Albertkanaal braken en heel Godsheide onder water stond.
  [naar artikel]
 19. Sergio Herman laat 'monster' Oud Sluis achter zich (10/04/2019 - De Morgen)
  Weinig chefs die de ballen hebben om een populair driesterrenrestaurant te sluiten. Maar Sergio Herman (43) is dan ook meer rock-'n-roll dan de doorsnee kok. Bovendien dreigde het 'monster' Oud Sluis hem op te slokken. 'Hij wilde weer vrij zijn.'
  [naar artikel]
 20. Twee auto's botsen in Godsheide (13/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  In de Kiezelstraat in Godsheide zijn zaterdag even voor 13 uur twee auto’s gebotst. Marissa E. (28) uit Diepenbeek liep lichte verwondingen op.
  [naar artikel]
 21. Fietser gewond in Godsheide (27/10/2016 - Het Belang van Limburg)
  Een auto en een fietser zijn woensdag rond 20.15 uur in de Kiezelstraat in Godsheide gebotst. Glenn B. (19) uit Hasselt raakte gewond. (mm)
  [naar artikel]
 22. VIDEO. Godsheide wint topper tegen Stevoort: “Laat ons genieten van dit moment” (12/11/2018 - Het Belang van Limburg)
  Godsheide won de Hasseltse derby van co-leider Stevoort en loopt opnieuw drie punten uit. De bezoekers maakten het verschil al in een knotsgekke eerste helft met twee rode kaarten en vijf goals. “Doordat we na die rode kaarten snel konden scoren, hebben we hen pijn gedaan”, aldus Godsheide-spits Kenny Mievis. “Het is wel nog te vroeg om van de titel te spreken. Laat ons nu genieten van dit moment.”
  [naar artikel]
 23. Nieuwe sluis Terneuzen zal volledig op zonne-energie werken (08/09/2017 - VRT NWS)
  De deuren en bruggen van de nieuw te bouwen sluis in Terneuzen zullen volledig op zonne-energie draaien. Dat heeft directeur Fred Jansen van de aannemerscombinatie Sassevaart bekendgemaakt. De bouw van de sluis zal vijf jaar duren.
  [naar artikel]
 24. Schoolfeest in Kindercampus Godsheide (10/05/2017 - Het Belang van Limburg)
  'Helden en super-sterren', dat was het thema van het schoolfeest van Kindercampus Godsheide afgelopen zaterdag.
  [naar artikel]
 25. Stroomstoring in Culemborg verholpen verholpen nadat helikopter tegen hoogspanningskabel vloog (14/11/2017 - De Morgen)
  https://images0.persgroep.net/rcs/f-hZVNgg4n8k4fZYMzVq-LphV28/diocontent/115008771/_fitwidth/642/?appId=f215d2ebdcdad4aa3dc78550c5970d02&quality=0.90&format=jpg
  [naar artikel]
 26. Scoutsleider uit Godsheide in ziekenhuis na ruzie op kamp in Durbuy (31/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  Een scoutsleider uit Godsheide (Hasselt) ligt in het ziekenhuis nadat hij gewond is geraakt tijdens een opstootje tussen leden van twee jeugdbewegingen op een kampplaats in Durbuy. De hoofdverdachte is opgepakt.
  [naar artikel]
 27. Auto tegen boom in Godsheide (01/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  In de Beerhoutstraat in Godsheide is zondag rond 14.30 uur een auto tegen een boom gereden. David V. (43) uit Hasselt liep verwondingen op.
  [naar artikel]
 28. Burgemeester Lippens boos op Nederlandse gemeente Sluis (19/03/2020 - VRT NWS)
  De burgemeester van Knokke-Heist is er niet over te spreken dat de Nederlandse gemeente Sluis de lokale politie van Knokke-Heist en Damme vraagt om het grensgebied extra te helpen controleren. In Sluis zijn ze bang dat Belgen het virus komen verspreiden, maar die angst speelt ook in de andere richting.
  [naar artikel]
 29. Nog minstens hele week Antwerps verkeersinfarct (09/05/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Werkzaamheden aan het op- en afrittencomplex van Ekeren hebben gisteren voor een heus verkeersinfarct gezorgd in het noorden van Antwerpen. Op de Noorderlaan en in de omgeving van de haven moest het verkeer urenlang stapvoets aanschuiven. De hinder zal nog minstens een week duren.
  [naar artikel]
 30. Grootscheepse verkeersactie in Godsheide en Zonhoven (14/03/2017 - Het Belang van Limburg)
  De verkeersdienst van de politiezone Limburg Regio Hoofdstad organiseert vandaag een grootscheepse actie op haar grondgebied. Daarbij riepen ze de hulp in van de Vlaamse belastingdienst en ook een drugshond is mee op pad. De agenten stelden zich al onder meer op ter hoogte van de brug in Godsheide en in Zonhoven.
  [naar artikel]
 31. Inwoners vrezen verkeersinfarct bij aanleg van nieuwe bruggen (01/03/2018 - Het Belang van Limburg)
  Een verkeersinfarct voor automobilisten, en gevaarlijke situaties voor fietsers. Dat was de grootste vrees van de ruim tweehonderd aanwezigen op de infomarkt over de aanleg van de nieuwe kanaalbruggen in Tervant en Beringen.
  [naar artikel]
 32. N-VA vreest verkeersinfarct door verkeersmaatregel op Kapellendries (21/09/2018 - De Standaard)
  Meerderheidspartij N-VA vreest een verkeersinfarct door het tijdelijke eenrichtingsverkeer op Kapellendries in Wetteren, dat sinds donderdag van kracht is.
  [naar artikel]
 33. Godsheide wint derby (25/11/2019 - Het Belang van Limburg)
  Leider Gravelo won met het kleinste verschil bij Herk Sport dankzij een treffer van invaller Jasper Appeltans (foto) en loopt verder uit aangezien achtervolgers Vechmaal en Vliermaal gelijk speelden. Godsheide won de derby tegen Diepenbeek (5-3) en hijst zich naar de vijfde plaats. (fava)
  [naar artikel]
 34. Hier houden ze hun hart vast voor een regionaal verkeersinfarct (11/09/2017 - Het Nieuwsblad)
  De N41, de belangrijke verkeersader tussen Sint-Niklaas en Dendermonde, wordt vanaf maandag 16 oktober drie weken lang afgesloten tussen het kruispunt in Elversele en de inrit naar Hamme. Een regionaal verkeersinfarct is in de maak.
  [naar artikel]
 35. “Antwerpen stevent af op een verkeersinfarct” (19/05/2017 - Het Nieuwsblad)
  De Lijn Antwerpen heeft beslist om de zomerregeling vervroegd in te voeren, waardoor er vanaf juni tijdens de spitsuren minder trams rijden. Die beslissing botst op hevige kritiek van zowat iedereen. “Antwerpen stevent af op een verkeersinfarct”, klinkt het bij TreinTramBus.
  [naar artikel]
 36. Bever gespot in Gent, brandweer redt dier uit sluis (25/05/2018 - VRT NWS)
  In Gent is vanmiddag een bever gespot. Het dier zwom in een sluis aan de Vlaamse Kaai en kon geen kant meer op. De brandweer kon het beestje redden.  Het is nog maar twee jaar dat er in de vallei van de Schelde weer bevers opduiken. Maar het zijn nachtdieren, overdag zie je ze zeldenb of nooit.
  [naar artikel]
 37. Vlaamse Waterweg inspecteert sluis in Wichelen na zware val van kind (23/04/2018 - VRT NWS)
  De Vlaamse Waterweg gaat de sluis in Wichelen inspecteren en kijken wat er kan verbeteren. De Vlaamse Waterweg doet dat na een zware val van een kind in de sluis. Het kind van 1,5 jaar oud viel zowat 8 meter diep aan het sluiscomplex en raakte zwaargewond.
  [naar artikel]
 38. Pieter overleeft van van 9 meter aan sluis: "Snel uit de auto door panoramisch dak" (02/01/2017 - Het Belang van Limburg)
  Een paar schrammen en enkele kneuzingen: als bij wonder kwam Pieter Moers (31) uit Hasselt zo goed als ongehavend uit de auto die tijdens oudejaarsnacht 9 meter naar beneden donderde aan het sluizencomplex van Godsheide. Ook bestuurster Sibel (33) was slechts lichtgewond. De jonge vader Koen Kenens (32) uit Hasselt, die op de achterbank zat, is nog altijd kritiek. “Hij wordt in een kunstmatige coma gehouden”, vertelt Pieter.
  [naar artikel]
 39. Godsheide wint Hasseltse derby (13/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  De topper tussen Gravelo en Vechmaal kende geen winnaar: 2-2. Achtervolger HO Heide struikelde ei zo na tegen rode lantaarn Rutten (3-3). Godsheide won de Hasseltse derby tegen Stevoort. Niels Put (foto) scoorde in de slotfase de enige treffer van de partij. (fava)
  [naar artikel]
 40. Scoutsleider Godsheide in ziekenhuis na ruzie op kamp in Durbuy (01/08/2019 - Het Belang van Limburg)
  Hasselt/durbuyEen scoutsleider uit Godsheide (Hasselt) ligt in het ziekenhuis nadat hij gewond is geraakt tijdens een opstootje tussen leden van twee jeugdbewegingen op een kampplaats in Durbuy. De hoofdverdachte is opgepakt.
  [naar artikel]
 41. VIDEO. Nul op vijftien voor Godsheide in eigen huis (03/12/2018 - Het Belang van Limburg)
  Herk Sport (3C) heeft gisteren de derby bij Godsheide gewonnen. De thuisploeg boog - met tien tegen elf - nochtans een 0-1-achterstand om in een 2-1-voorsprong, maar dan keerden de bezoekers de rollen opnieuw om: 2-3. Herk Sport springt zo over de thuisploeg naar de derde plaats.
  [naar artikel]
 42. Kop van kanaalkom, Godsheide en café Anoniem op Hasseltse gemeenteraad (25/06/2019 - Het Belang van Limburg)
  Vanavond om 20 uur vergadert de Hasseltse gemeenteraad in de Kezzereme. Er staan liefst 49 agendapunten en vijf bijkomende vragen op de agenda van de laatste zitting voor de zomervakantie: onder meer de herinrichting van de kop van de kanaalkom, de vaststelling van de gemeentebelastingen en opcentiemen en de aanleg van fietspaden in Godsheide.
  [naar artikel]
 43. Zandvlietsluis weer open na brand, vrachtverkeer nog onmogelijk (21/08/2018 - Gazet van Antwerpen)
  In de Antwerpse haven is dinsdag de Zandvlietsluis weer in werking na een brand maandag aan de Frederik Hendrikbrug. Dat laat een woordvoerster van het Antwerpse Havenbedrijf weten. De sluis zelf bleef gespaard, maar door schade aan de besturingskamer is de brug wel voor langere tijd buiten werking. Wegverkeer zwaarder dan 3,5 ton moet tijdens de reparatiewerken omrijden.
  [naar artikel]
 44. Grootste sluis ter wereld buiten gebruik door olievervuiling (07/11/2017 - Metro)
  De Kieldrechtsluis, de grootste sluis ter wereld en een belangrijke toegang tot de Antwerpse haven op de Linkerscheldeoever, is sinds zondagmorgen buiten dienst. De oorzaak is volgens het Havenbedrijf Antwerpen een aanzienlijke olievervuiling in de sluis. De hinder zou beperkt zijn. “Het reinigen van de sluis is volop aan de gang en blijkt een moeilijke klus. Het Havenbedrijf krijgt ondersteuning van Brabo Cleaning en de Civiele Bescherming. Voorlopig is het nog niet duidelijk wanneer ze opnieuw in dienst kan worden genomen, maar er wordt met man en macht gewerkt om de sluis zo snel als mogelijk opnieuw operationeel te krijgen”, klinkt het bij het Havenbedrijf. De sluis, gelegen in Beveren, blijft afgesloten, omdat men wil vermijden dat de smurrie zich verspreidt naar het Deurganckdok of het Waaslandkanaal. Hoe de vervuiling in de sluis is terechtgekomen, is niet duidelijk. “De hinder voor het scheepvaartverkeer blijft momenteel beperkt, aangezien alle scheepvaartverkeer via de andere toegangspoort, de Kallosluis, wordt geleid”, klinkt het. bron: Belga
  [naar artikel]
 45. Voka hekelt verkeersinfarct en wil "nú schop in de grond" voor infrastructuurwerken (10/09/2018 - VRT NWS)
  Voka pleit ervoor om zo snel mogelijk werk te maken van grote en belangrijke infrastructuurwerken, om zo het groeiende verkeersinfarct te milderen. Dat zegt de werkgeversorganisatie naar aanleiding van de zogenoemde Rentree, het begin van het politieke en economische jaar. 
  [naar artikel]
 46. Veel is er niet veranderd in de Olmense Zoo: “Een beetje onkruid wieden en we gaan zaterdag gewoon weer open” (13/11/2017 - Het Belang van Limburg)
  Welke grote aanpassingswerken voert de Olmense Zoo uit om zaterdag de deuren weer te openen onder de strenge voorwaarden van Vlaams minister voor dierenwelzijn Ben Weyts? Niet veel, zo blijkt. Een beetje harken en wat onkruid wieden en we gaan dit weekend gewoon weer open, zeggen de eigenaars van de zoo. Vooral op bestuursniveau is er wat veranderd. De zoo is een vzw geworden en de dagelijkse leiding is overgenomen door Wim Verheyen. Hij volgt zijn vader Charel op. Wie zaterdag de Olmense Zoo bezoekt, zal nog niet onmiddellijk grote veranderingen zien in vergelijking met de dag dat de minister de poort op slot deed.
  [naar artikel]
 47. Jongste en oudste kandidaten op Hasseltse Open VLD-lijst (13/09/2018 - De Standaard)
  “Jij bent op weg naar de 18? Ik ben op weg naar de 100.” De toon is meteen gezet voor het gesprek tussen Jeanne Moris (95) uit Godsheide en Dario Marechal (17) uit het centrum van Hasselt. Ze zijn allebei voor het eerst kandidaat voor Open VLD in oktober.
  [naar artikel]
 48. Andy Murray bereikt al zwoegend halve finales European Open: “Beetje bij beetje keer ik weer terug naar mijn oude niveau” (18/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  Andy Murray (ATP 243) heeft zich vrijdag geplaatst voor de halve finales van de European Open (hard/635.750 euro). De Brit versloeg in de kwartfinales in de Antwerpse Lotto Arena niet zonder moeite de Roemeen Marius Copil (ATP 92) in drie sets: 6-3, 6-7 (7-9) en 6-4. De partij nam 2 uur en 38 minuten in beslag.
  [naar artikel]
 49. Valt jouw iPhone 6/6S ook steeds plots uit? Dat probleem zou verholpen moeten zijn met upgrade (24/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het plotseling uitvallen van iPhone 6S- en 6-toestellen is grotendeels verholpen met iOS 10.2.1. Bij de iPhone 6s-toestellen is het aantal
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.