Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

07 June 2020
06:27 uur

Beste Servais Verherstraeten, u beschikt over kwaliteiten die in deze gure tijd van pas komen

De Morgen

08/11/2019 - 19:17

Elk weekend schrijft Joël De Ceulaer een boze, bezorgde of blije brief aan de (m/v/x) van de week.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE MORGEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Servais Verherstraeten (CD&V): “Het is nu aan de N-VA om te beslissen” (05/12/2018 - VRT NWS)
  CD&V-Kamerfractieleider Servais Verherstraeten hoopt dat de N-VA nog bijdraait en vanochtend voor de ondertekening van het VN-migratiepact zal stemmen, ook al is die kans quasi onbestaande.  Maar “de wonderen zijn de wereld nooit uit", zegt Verherstraeten. "Het is aan de N-VA om daarover te beslissen.”
  [naar artikel]
 2. Servais Verherstraeten: 'De lijn van CD&V is al acht maanden dezelfde' (21/01/2020 - Knack)
  CD&V-fractieleider in de Kamer Servais Verherstraeten blijft hameren op de nood aan een regering met een meerderheid in beide landsdelen, lees: met N-VA.
  [naar artikel]
 3. Servais Verherstraeten: “N-VA is brug te ver gegaan” (25/09/2016 - Het Nieuwsblad)
  CD&V-Kamerfractieleider Servais Verherstraeten is niet te spreken over een opiniestuk van zijn N-VA-collega Peter De Roover waarin die de christendemocraten zwaar op de korrel nam. Verherstraeten waarschuwt zijn coalitiepartner bovendien: “Als je voortdurend ballonnetjes oplaat, maak je het compromis zeer lastig”, zegt hij in een interview met De Zondag.
  [naar artikel]
 4. CD&V-fractieleider Servais Verherstraeten: "Er zal geen staatshervorming komen in 2019" (30/07/2018 - VRT NWS)
  Volgens de fractieleider van CD&V in de Kamer, Servais Verherstraeten,  zal er geen nieuwe staatshervorming komen in 2019. Dat zegt hij in "De ochtend" op Radio 1. Coalitiepartij N-VA had bij het aantreden van de huidige regering alle communautaire eisen tijdelijk bevroren. Volgens Verherstraeten zal N-VA ook na de volgende verkiezingen er niet in slagen om een staatshervorming door te voeren. "Er is nog geen draagvlak gecreëerd." CD&V staat volgens Verherstraeten wel open voor een nieuwe staatshervorming "waar Vlaanderen sterker van wordt". 
  [naar artikel]
 5. Verherstraeten (CD&V): "Veel zwartepieten uitgedeeld, hopelijk kunnen we tegen Sinterklaas aan regerings­vorming beginnen" (06/11/2019 - VRT NWS)
  CD&V-kamerfractieleider Servais Verherstraeten is blij dat met Paul Magnette een toppoliticus is aangesteld als informateur. Volgens hem is het hoog tijd dat de hoofdrolspelers nu aan zet komen. Dat zei hij in "De ochtend" op Radio 1.
  [naar artikel]
 6. Servais Verherstraeten: 'N-VA heeft de nalatenschap van de Volksunie helemaal verworpen' (25/09/2016 - Knack)
  'De kracht van verandering zit volgens mij vooral in de verandering van N-VA zelf. Beleid is compromissen sluiten en geen oppositie voeren', haalt Servais Verherstraeten in een interview met De Zondag fel uit naar zijn coalitiepartner.
  [naar artikel]
 7. CD&V draagt Servais Verherstraeten voor als Kamervoorzitter (20/06/2019 - Metro)
  De CD&V-fractie in de Kamer draagt Servais Verherstraeten voor als Kamervoorzitter. Eerder stelde N-VA Valerie Van Peel voor als kandidaat-Kamervoorzitter. Ecolo-Groen draagt Tinne Van der Straeten voor. Het is niet duidelijk of er vandaag al over een nieuwe Kamervoorzitter wordt gestemd. De openingszitting wordt in elk geval voorgezeten door Patrick Dewael (Open Vld), het Kamerlid met de langste staat van dienst. bron: Belga Het bericht CD&V draagt Servais Verherstraeten voor als Kamervoorzitter verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 8. Servais Verherstraeten (CD&V): ‘Nu van het optimisme gebruikmaken’ (28/03/2019 - De Morgen)
  Niet alle CD&V’ers hebben vertrouwen in de goede afloop van de bemiddelingsopdracht, zo blijkt uit een column van Eric Van Rompuy. Die uitte zijn ongerust-heid over de nieuwe opflakkeringen van oorlogstaal tussen de twee protagonisten. Zijn partijgenoot Servais Verherstraeten, fractieleider in de Kamer, sust.
  [naar artikel]
 9. Servais Verherstraeten (CD&V) dient Di Rupo van antwoord: “Wij laten N-VA niet los” (21/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  Servais Verherstraeten, CD&V-fractieleider in de Kamer, blijft hameren op de nood aan een regering met een meerderheid in beide landsdelen. Lees: met N-VA. Dat zei hij dinsdagochtend op Radio 1. De oproep van Waals minister-president Elio Di Rupo (PS) aan CD&V om N-VA los te laten, valt voorlopig dus op een koude steen.
  [naar artikel]
 10. Servais Verherstraeten (CD&V) dient Di Rupo van antwoord: “Wij laten N-VA niet los” (21/01/2020 - Het Nieuwsblad)
  Servais Verherstraeten, CD&V-fractieleider in de Kamer, blijft hameren op de nood aan een regering met een meerderheid in beide landsdelen. Lees: met N-VA. Dat zei hij dinsdagochtend op Radio 1. De oproep van Waals minister-president Elio Di Rupo (PS) aan CD&V om N-VA los te laten, valt voorlopig dus op een koude steen.
  [naar artikel]
 11. Servais Verherstraeten: “Ik heb een taai vel, dat is ook nodig met alle bagger op sociale media” (17/11/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Servais Verherstraeten, christendemocratisch boegbeeld uit Mol, zou volgens waarnemers binnenkort minister kunnen worden, met riant kantoor, eigen personeel en een hele administratie tot zijn beschikking. Ofwel blijft hij oppositielid, met bijbehorend één van de honderdvijftig zitjes in het parlement en een krap kantoortje in de catacomben van de Wetstraat. Zeg nu nog dat een regeringsvorming niet spannend is.
  [naar artikel]
 12. Servais Verherstraeten: “Een premier moet goed tweetalig zijn, dat was een probleem met Di Rupo” (21/05/2019 - Gazet van Antwerpen)
  In de laatste rechte lijn naar de verkiezingen van 26 mei komt elke dag een lijsttrekker op de redactie van Gazet van Antwerpen aan de toog hangen. Vandaag is dat Servais Verherstraeten, federale lijsttrekker voor cd&v. In het gesprek blijft Verherstraeten wat ‘in het midden van het bed’ liggen, zoals men vaker zegt over cd&v, dat zowel centrumrechtse als linkse pistes zou open laten om na 26 mei een coalitie te vormen. Over N-VA is hij kritisch, maar vergevingsgezind: “We hebben goed samengewerkt, je moet als politicus de bladzijde kunnen omdraaien.”
  [naar artikel]
 13. CD&V en Groen trekken kandidaat-Kamervoorzitter in (27/06/2019 - De Morgen)
  Servais Verherstraeten en Tinne Van der Straeten zullen deze middag niet deelnemen aan de verkiezing voor het tijdelijk Kamervoorzitterschap. Open Vld’er Patrick Dewael lijkt daardoor over de beste papieren te beschikken.
  [naar artikel]
 14. Beste Servais Verherstraeten, men onderschat u, maar dat deed men met onze huidige vorst vroeger ook (08/11/2019 - De Morgen)
  Elk weekend schrijft Joël De Ceulaer een boze, bezorgde of blije brief aan de (m/v/x) van de week.
  [naar artikel]
 15. “Tandem” Van den Heuvel en Verherstraeten maakt Antwerpse CD&V-lijsten bekend (22/02/2019 - Het Nieuwsblad)
  In Zandhoven hebben de Antwerpse CD&V-lijsttrekkers Koen Van den Heuvel (Vlaams) en Servais Verherstraeten (Kamer) vrijdag de modellijsten bekendgemaakt waarmee de partij naar de verkiezingen wil trekken.
  [naar artikel]
 16. Verherstraeten: ‘Ik verwacht engagement van N-VA’ (07/12/2018 - De Standaard)
  Volgens CD&V-kamerfractieleider Servais Verherstraeten zal het creativiteit vergen van de premier en engagement van de N-VA om de regering niet op de klippen te laten lopen. ‘Je kunt niet anderhalf jaar aan een tekst werken en plots bezwaren maken’, zei hij tijdens De Ochtend.
  [naar artikel]
 17. Verherstraeten: ‘Ik verwacht engagement van N-VA’ (07/12/2018 - De Standaard)
  Volgens CD&V-Kamerfractieleider Servais Verherstraeten zal het creativiteit vergen van de premier en engagement van de N-VA om de regering niet op de klippen te laten lopen. 'N-VA moet stappen in de richting van haar partners zetten en die stappen heb ik nog niet gezien', zei hij tijdens De Ochtend.
  [naar artikel]
 18. Verherstraeten: "Arco-oplossing heeft niets met begroting te maken" (17/10/2016 - De Redactie)
  Dat de CD&V een oplossing voor Arco zou gekoppeld hebben aan een meerwaardebelasting tijdens de begrotingsonderhandelingen is "helemaal niet waar". Dat stelt CD&V-Kamerfractieleider Servais Verherstraeten.
  [naar artikel]
 19. CD&V en Groen trekken kandidaat-Kamervoorzitter in: Dewael in poleposition (27/06/2019 - De Morgen)
  Servais Verherstraeten en Tinne Van der Straeten zullen deze middag niet deelnemen aan de verkiezing voor het tijdelijk Kamervoorzitterschap. Open Vld’er Patrick Dewael lijkt daardoor over de beste papieren te beschikken: zowel Groen als Open Vld zullen zijn kandidatuur steunen.
  [naar artikel]
 20. Verherstraeten over uitspraken De Wever: 'Het woord "verkiezingen" uitspreken, doet vertrouwen verdwijnen' (09/02/2020 - Knack)
  'Als een politicus vandaag het woord 'verkiezingen' uitspreekt, dan verdwijnt het vertrouwen. Dat is de reden dat we vandaag nog geen federale regering hebben.' Dat zei Servais Verherstraeten, Kamerfractieleider van CD&V, zondag in De Zevende Dag op Eén.
  [naar artikel]
 21. CD&V wil ambitie om laagste uitkeringen op te trekken behouden (11/10/2017 - Knack)
  Regeringspartij CD&V wil dat de regering de ambitie behoudt om de laagste uitkeringen op de trekken tot boven de Europese armoededrempel. Dat zei CD&V-fractieleider Servais Verherstraeten woensdag in het debat over de state of the union. Verherstraeten wees erop dat die ambitie in het regeerakkoord staat en dat de premier daar dinsdag aan heeft herinnerd.
  [naar artikel]
 22. Vragen in parlement vaak zonder gevolg (07/04/2019 - De Morgen)
  Ruim een vijfde van de schriftelijke vragen die de regering-Di Rupo vorig jaar in Kamer en Senaat kreeg, ontving geen tijdig antwoord. Pieter De Crem (CD&V) is de beste leerling van de klas, onder meer zijn partijgenoten Steven Vanackere en Servais Verherstraeten hebben nog heel wat werk.
  [naar artikel]
 23. Verherstraeten kant zich tegen federale kieskring: “Waar hebben we het land dan jarenlang voor stilgelegd?” (30/07/2018 - Het Nieuwsblad)
  Het idee van Alexander De Croo om een federale kieskring in te voeren omdat confederalisme volgens de Open VLD-vicepremier leidt tot “permanent conflict”, wordt niet op applaus onthaald door Servais Verherstraeten. De voorzitter van de CD&V-fractie in de Kamer pleit voor confederalisme en noemt een federale kieskring “als een tang op een varken”.
  [naar artikel]
 24. CD&V-voorstel afkoopwet komt van kabinet-Justitie (17/05/2017 - Knack)
  Dat bevestigt Kamerlid Servais Verherstraeten van CD&V, die vandaag op de rooster werd gelegd naar aanleiding van e-mailverkeer tussen hem en de diamandsector.
  [naar artikel]
 25. ‘In meerderheid bestaat geen vetorecht’ (04/12/2018 - De Standaard)
  Servais Verherstraeten (CD&V) maakt zich zorgen over het voortbestaan van de federale regering. Maar hij hoopt dat een compromis met de N-VA rond het VN-Migratiepact nog mogelijk is.
  [naar artikel]
 26. ‘In meerderheid bestaat geen vetorecht’ (04/12/2018 - De Standaard)
  Servais Verherstraeten (CD&V) maakt zich zorgen over het voortbestaan van de federale regering. Maar hij hoopt dat een compromis met de N-VA rond het VN-Migratiepact nog mogelijk is.
  [naar artikel]
 27. Federale formatie: CD&V laat N-VA niet los (21/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  CD&V-fractieleider in de Kamer Servais Verherstraeten blijft hameren op de nood aan een regering met een meerderheid in beide landsdelen, lees: met N-VA. Dat zei hij in De Ochtend op Radio 1.
  [naar artikel]
 28. “Prioriteit CD&V is federale niveau, en dat is nu niet betrokken” (20/06/2017 - Het Belang van Limburg)
  CD&V voelt zich niet aangesproken door de aankondiging van cdH-voorzitter Benoît Lutgen om in Wallonië, Brussel en de Franse Gemeenschap op zoek te gaan naar alternatieve meerderheden zonder de PS. “Dat is een afweging die zij moeten maken en waarin wij geen enkele verantwoordelijkheid moeten dragen”, zei CD&V-Kamerfractieleider Servais Verherstraeten dinsdag in De Ochtend. De Vlaamse christendemocraten geven prioriteit aan de federale regering, “en die is nu niet betrokken”, aldus Verherstraeten.
  [naar artikel]
 29. "N-VA is brug te ver gegaan" (25/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  CD&V-Kamerfractieleider Servais Verherstraeten is niet te spreken over een opiniestuk van zijn N-VA-collega Peter De Roover waarin die de
  [naar artikel]
 30. 'N-VA heeft nalatenschap Volksunie verworpen' (25/09/2016 - De Tijd)
  08:39 CD&V-Kamerfractieleider Servais Verherstraeten is niet te spreken over een opiniestuk van zijn N-VA-collega Peter De Roover waarin die de christendemocraten zwaar op de korrel nam. Dat zegt hij in De ...
  [naar artikel]
 31. CD&V-fractieleider noemt linkse fracties en Vlaams Belang “onverantwoord” (25/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  CD&V-fractieleider Servais Verherstraeten vindt het gedrag van de linkse fracties en Vlaams Belang van donderdagavond in de Kamer “onverantwoord”. Een amendement van PVDA op de voorlopige twaalfden raakte onverwacht goedgekeurd, waardoor de plenaire volgende week in vakantieperiode alsnog moet samenkomen en er bovendien een extra uitgave van zowat 400 miljoen euro op jaarbasis komt. “Ik vind dat met vuur spelen”, zei Verherstraeten vrijdag in De Ochtend op Radio 1.
  [naar artikel]
 32. Patrick Dewael wordt nieuwe Kamervoorzitter (27/06/2019 - De Morgen)
  De liberaal haalde het van Valerie Van Peel (N-VA). Zij was de enige overgebleven kandidaat nadat Servais Verherstraeten (CD&V) en Tinne Van der Straeten (Groen) zich terugtrokken.
  [naar artikel]
 33. Discussie over rol van parlementaire medewerkers: “Als hier geen regels over bestaan moeten ze er komen” (04/07/2019 - Het Nieuwsblad)
  Een medewerker inzetten om na school de kinderen op te halen. Of om boodschappen te doen. Voor sommige parlementsleden is het de normaalste zaak van de wereld. Ook het nieuwe N-VA-Kamerlid Katrien Houtmeyers zag er geen graten in. Wettelijk is er niets fout mee, maar deontologisch is het ongepast om belastinggeld te gebruiken voor privéactiviteiten. “Als hier geen regels over bestaan dan moeten die er komen”, zegt CD&V-Kamerfractieleider Servais Verherstraeten.
  [naar artikel]
 34. CD&V: 'Bizar dat Groen mordicus op kar van socialisten sprong' (18/12/2018 - Knack)
  Er lagen nog kansen om de minderheidsregering overeind te houden, maar dan moest de oppositie nog oplossingen willen vinden. En dat was duidelijk niet het geval, zegt Servais Verherstraeten.
  [naar artikel]
 35. CD&V en Open Vld steunen vraag om sanctie voor prins Laurent (07/08/2017 - De Standaard)
  Kamerleden Servais Verherstraeten (CD&V) en Luk Van Biesen (Open Vld) steunen de oproep van premier Charles Michel om prins Laurent een sanctie op te leggen na het nieuwe incident, die kan uitmonden in een gedeeltelijke inhouding van zijn dotatie. 'Je kan niet blijven met de vinger wijzen', zegt Verherstraeten. Van Biesen hoopt dat de sanctie de prins ertoe kan bewegen de regels na te leven, 'anders moeten we de totaliteit van de dotatie in vraag stellen'.
  [naar artikel]
 36. Na oproep Elio Di Rupo: CD&V laat N-VA niet los voor federale regering (21/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  CD&V-fractieleider in de Kamer Servais Verherstraeten blijft hameren op de nood aan een regering met een meerderheid in beide landsdelen, lees: met...
  [naar artikel]
 37. CD&V-fractieleider: 'Fiat voor VN-migratiepact voldongen feit' (22/11/2018 - De Tijd)
  09:11 'Ik ga ervan uit dat de premier zijn uitspraken die hij bij de VN al gedaan heeft over het migratiepact, gestand houdt', zegt CD&V-kamerfractieleider Servais Verherstraeten. Michel zei toen dat het pa...
  [naar artikel]
 38. Verherstraeten over rapport Tomorrowlandscreening: "Screening van festivalgangers moet uitzondering zijn" (29/11/2017 - VRT NWS)
  "Er zijn fouten gebeurd bij de politiescreening van Tomorrowland." Dat is de conclusie van het rapport van Comité P, dat toezicht houdt op de politiediensten. Het rapport werd vanmiddag voorgesteld in de Commissie. Servais Verherstraeten (CD&V) klinkt stellig: "Er zijn heel veel andere festivals waar er geen screening gebeurd is. Dus het kan ook zonder. Dat moet de regel zijn, de screening de uitzondering". 
  [naar artikel]
 39. ‘N-VA heeft nalatenschap Volksunie helemaal verworpen’ (25/09/2016 - De Standaard)
  CD&V-Kamerfractieleider Servais Verherstraeten is niet te spreken over een opiniestuk van zijn N-VA-collega Peter De Roover waarin die de christendemocraten zwaar op de korrel nam. ‘Compromissen maken wordt zo zeer lastig.’
  [naar artikel]
 40. De Crem trekt dan toch lijst in Oost-Vlaanderen (08/01/2019 - De Tijd)
  01:05 Vandaag kiest CD&V de lijsttrekkers waarover nog onduidelijkheid bestond. Met Pieter De Crem, Koen Van den Heuvel en Servais Verherstraeten zijn dat geen grote verrassingen.
  [naar artikel]
 41. Verherstraeten: N-VA is bezig schuld door te schuiven (04/12/2018 - Metro)
  CD&V-Kamerfractieleider Servais Verherstraeten reageert wat geschrokken op de volgens hem “enorm scherpe” uitspraken van N-VA-Kamerfractieleider Peter De Roover. Die laatste noemde het migratiepact in De Ochtend een “rode lijn”. “Naar Marrakesh gaan kan niet met een regering waar N-VA deel van uitmaakt”, aldus De Roover. Volgens Verherstraeten is N-VA al volop bezig om de schuld voor de mogelijke val van de regering door te schuiven. Nog voor de top van de regering-Michel vandaag opnieuw samenkomt om een uitweg te zoeken uit de impasse over het migratiepact, maakt N-VA-Kamerfractieleider Peter De Roover duidelijk dat de onderhandelingsmarge voor zijn partij bijzonder smal is. Het pact is voor de N-VA een “rode lijn” en de Belgische regering kan volgende week niet naar Marrakesh gaan om het pact te steunen. “Dat kan niet met een regering waar N-VA deel van uitmaakt”, aldus De Roover. Volgens De Roover is een oplossing enkel mogelijk als de andere regeringspartners dit dossier niet doordrukken tegen de wil van N-VA in. “Dit baart me zorgen”, reageert CD&V-Kamerfractieleider Servais Verherstraeten. “In een meerderheid heb je vaak discussies, maar in een meerderheid heb je geen vetorecht. Je bent verplicht om te zoeken naar een consensus”, aldus Verherstraeten in De Ochtend. “Maar als je zo communiceert, maak je de kans op een compromis kleiner”, klinkt het. Volgens Verherstraeten gaan de woorden van De Roover ook in tegen de gemaakte afspraken. “Men heeft zich binnen de regering geëngageerd om dit vandaag binnen de kern te bespreken. Daar zou gesproken worden over de 30 bemerkingen die N-VA heeft. Maar dat staat haaks op de verklaringen van De Roover”, aldus Verherstraeten. Volgens de CD&V-fractieleider is N-VA al bezig de zwartepiet voor de eventuele val van de regering door te schuiven. Zelf hoopt Verherstraeten dat er alsnog een compromis gevonden kan worden. Zijn partij pleit voor een oplossing met een toegevoegde interpretatieve nota. Dat element ontbreekt volgens Verherstraeten in de resoluties die vandaag ook op de tafel liggen van de Kamercommissie Buitenlandse Betrekkingen. bron: Belga Het bericht Verherstraeten: N-VA is bezig schuld door te schuiven verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 42. CD&V worstelt met de stuiptrekkingen van verzuiling (18/12/2017 - De Standaard)
  CD&V wordt door haar coalitiepartners nog maar eens weggezet als de handpop van de christelijke zuil. ‘De realiteit en de kiesuitslag leren dat de verzuiling al lang voorbij is’, reageert fractieleider Servais Verherstraeten (CD&V)
  [naar artikel]
 43. Nahima Lanjri en Orry Van de Wauwer zijn CD&V-speerpuntkandidaten van stad Antwerpen bij komende verkiezingen (22/02/2019 - Gazet van Antwerpen)
  In Zandhoven hebben de Antwerpse CD&V-lijsttrekkers Koen Van den Heuvel (Vlaams) en Servais Verherstraeten (Kamer) vrijdag de voornaamste plaatsen op de modellijsten bekendgemaakt waarmee de partij naar de verkiezingen wil trekken. Op de Vlaamse lijst wordt Van den Heuvel gevolgd door de huidige Vlaamse parlementsleden Tinne Rombouts, Katrien Schryvers, Orry Van de Wauwer en Ward Kennes. Op de Kamerlijst prijken na Verherstraeten Kamerleden Nahima Lanjri, Jef Van den Bergh en Griet Smaers en Mechelaar Wim Soons.
  [naar artikel]
 44. [VIDEO] - "Rechters uitmaken voor wereldvreemd, dat is erover" (08/12/2016 - De Redactie)
  Servais Verherstraeten (CD&V) is niet te spreken over de reactie van staatssecretaris Theo Francken (N-VA) en diens partij op de uitspraak van een rechter over een visumkwestie rond een Syrisch gezin.
  [naar artikel]
 45. CD&V wil verplichte begeleiding voor zedendelinquenten en geradicaliseerden (23/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  De strafuitvoeringsrechtbank moet de mogelijkheid krijgen om veroordeelde zedendelinquenten en geradicaliseerden op te volgen en te behandelen. Dat staat in een wetsvoorstel dat CD&V-fractieleider Servais Verherstraeten in de Kamer zal neerleggen.
  [naar artikel]
 46. CD&V wil vrijgelaten zedendelinquenten van naderbij opvolgen (23/12/2019 - De Standaard)
  Zedendelinquenten moeten indien nodig ook na hun vrijlating een begeleidingstraject volgen. Doen ze dat niet, moeten ze in de cel. CD&V-fractievoorzitter in de Kamer Servais Verherstraeten dient daarvoor een wetsvoorstel in.
  [naar artikel]
 47. Nog geen stemming over beleidsnota’s staatssecretaris Demir (18/04/2017 - Het Belang van Limburg)
  De bevoegde Kamercommissies zullen deze week wellicht nog niet stemmen over de verschillende beleidsnota’s van staatssecretaris Zuhal Demir (N-VA). Dat is een gevolg van de forse uithaal die ze meer dan een week geleden deed richting CD&V. CD&V-fractieleider Servais Verherstraeten laat uitschijnen dat het uitstel er komt op vraag van premier Charles Michel.
  [naar artikel]
 48. CD&V werkt aan cumulverbod voor burgemeesters (09/02/2017 - De Standaard)
  CD&V wil niet dat burgemeesters van steden met meer dan vijftigduizend inwoners nog in de Kamer kunnen zetelen. Voorzitter Wouter Beke, fractieleider Servais Verherstraeten en Kamerlid Vincent Van Peteghem hebben daarvoor een wetsvoorstel klaar.
  [naar artikel]
 49. CD&V wil 'luisteren' naar zorgen van N-VA over migratiepact (22/11/2018 - Knack)
  Servais Verherstraeten, de christendemocratische fractieleider in de Kamer, gaat ervan uit dat de regering 'de storm' over het VN-migratiepact zal doorstaan. N-VA-staatssecretaris Zuhal Demir herhaalt intussen wel dat haar partij fundamentele bezwaren blijft hebben met de tekst.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.