Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Knack

Consumenten kopen meer fruit dankzij 2 ingenieuze 'duwtjes'

12/11/2019 - 17:32
" Hoe kun je bij consumenten een positieve gedragsverandering bekomen, zoals gezonder eten in de strijd tegen obesitas?"

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Voedingsdriehoek en groene hartjes doen meer fruit eten (11/11/2019 - Metro)

Wetenschapper van de Vrije Universiteit Brussel Tom Deliens heeft tijdens een onderzoek in het universiteitsrestaurant ontdekt dat een combinatie van twee of vier “nudges”, zogenaamde subtiele duwtjes in de rug, de consumenten meer fruit doet eten. Toch blijkt dat het effect van “nudging” nog te beperkt is voor een gedragsverandering op grote schaal. In het […] Het bericht Voedingsdriehoek en groene hartjes doen meer fruit eten verscheen eerst op Metro. [naar artikel]


2. Ingenieuze verpakking toont welke bananen rijp zijn (12/08/2018 - Metro)

Een Koreaanse supermarkt krijgt veel lof van hun klanten omdat ze een simpel, maar ingenieuze verpakking hebben aangeboden waardoor er minder bananen moeten worden weggegooid. “Genieën aan het werk bij E-market”, klinkt het op Twitter.   Klanten van de Koreaanse supermarkt E-market worden voortaan aangemoedigd om hun nieuwe verpakking te kopen, waarbij zes bananen in één […] Het bericht Ingenieuze verpakking toont welke bananen rijp zijn verscheen eerst op Metro. [naar artikel]


3. Consumenten kopen steeds vaker bij kleine Belgische webshops (22/06/2023 - VRT NWS)

Consumenten kopen meer en meer bij kleine Belgische webwinkels, die zo de concurrentie aangaan met de grote spelers. Dat blijkt uit cijfers van sectorfederaties Becommerce en Safeshops. Verkoopcijfers van heel kleine en kleine bedrijven stegen met 63 procent. [naar artikel]


4. Mensapen op groentedieet (31/05/2023 - De Standaard)

De mensapen in de Antwerpse Zoo en Plancken­dael staan sinds kort op groente­dieet. In plaats van 2 kilogram fruit per dag krijgt elk dier nog maar twee stukken fruit. ‘Het fruit dat we hier kopen, verschilt erg van de vruchten die de dieren in de natuur vinden en eten’, legt dieren­nutritioniste Roxanne Van Riemsdijk uit. ‘Gecultiveerd fruit bevat veel meer suikers en veel ­minder vezels dan natuurlijk fruit.’ [naar artikel]


5. “Een op de drie Belgische consumenten van plan om elektrische auto te kopen” (21/01/2021 - Het Laatste Nieuws)

De trend richting elektrische auto's wordt sterker en meer dan een op de drie Belgische consumenten is van plan om een elektrische of hybride auto te kopen. Dat blijkt uit Deloitte's 2021 Global Automotive Consumer Study, een bevraging van ruim 24.000 consumenten in 23 landen, onder wie ruim duizend Belgen. [naar artikel]


6. Verkoop groenten en fruit in de lift (05/05/2019 - Het Laatste Nieuws)

We kopen meer groenten en fruit en minder vlees. Dat blijkt uit cijfers van Buurtsuper.be, de Unizo-organisatie van zelfstandige voedingshandels.... [naar artikel]


7. Fruit at Work bezorgt 50.000 leerlingen gratis fruit op school (06/09/2023 - Het Belang van Limburg)

Het Limburgse bedrijf Fruit at Work levert dit schooljaar gratis fruit aan 50.000 leerlingen. Ze doen dat in het kader van het Oog voor Lekkers-project van de Vlaamse overheid en de Europese Unie. Dankzij die subsidies kunnen lagere scholen één dag per week gratis fruit aanbieden aan de leerlingen. En dat is meer dan ooit nodig, want maar al te vaak sturen ouders hun kinderen zonder gezond tussendoortje naar school. [naar artikel]


8. Paniek in warenhuizen: slechte oogst zorgt voor groot tekort aan groenten (02/02/2017 - Het Belang van Limburg)

In heel wat Britse warenhuizen is het dezer dagen rantsoeneren als het aankomt op groenten en fruit. Zo verbieden winkels klanten om meer dan drie stukken van eenzelfde groente of fruit aan te kopen, en zijn producten via de online supermarkten al helemaal niet meer beschikbaar. [naar artikel]


9. Steeds meer particulieren met appelboom laten fruit persen bij Pipo Sint-Truiden (07/09/2021 - Het Belang van Limburg)

Almaar meer particulieren met een eigen appelboom laten het fruit persen tot sap bij Pipo in Sint-Truiden. Nu er bij de familie Porreye met de perenpluk begonnen is, schiet het persen van appelen door het dak. Er wordt zo minder verspild, dat is een feit. Maar door corona willen we meer dan ooit lokaal kopen en de achtergrond van de producten kennen. Bij Pipo bekom je sap van je eigen appelboom. 100 kilo fruit is goed voor een 60 à 70 liter. [naar artikel]


10. Stunt met pratend voedsel jaagt consumenten stuipen op het lijf (17/08/2016 - Het Belang van Limburg)

Een meloen die je plots toeroept om vooral ander fruit te kiezen in de winkel. Of een worst die een conversatie met je aangaat. Het was in een Amerikaanse supermarkt even schrikken voor sommige consumenten, toen ze beetgenomen werden door komiek Seth Rogen. [naar artikel]


11. Moet fruit dat verbrand werd in hittegolf vernietigd worden? (01/08/2019 - Het Belang van Limburg)

De omvang van de schade door de zonneverbranding van het fruit wordt steeds meer zichtbaar. Wat gebeurt er met het verbrande fruit? [naar artikel]


12. Win-win: Franse consumenten krijgen korting voor het repareren van kleding (12/07/2023 - Het Laatste Nieuws)

Frankrijk introduceert een bonussysteem om consumenten aan te moedigen hun kleding en versleten schoenen te repareren in plaats van ze weg te gooien en nieuwe te kopen. Vanaf oktober kunnen consumenten profiteren van een korting van 6 euro tot 25 euro per reparatie. [naar artikel]


13. Belg eet steeds minder fruit (02/07/2017 - Het Belang van Limburg)

Ondanks alle goede raadgevingen eten we steeds minder fruit. Dat is deels te wijten aan de kostprijs: zo wordt fruit alsmaar duurder en kost het soms ook meer dan bijvoorbeeld koeken. Appels staan nog steeds bovenaan het lijstje van het favoriete fruit. [naar artikel]


14. Fruit bewaart minder goed door aanhoudende hitte: wat moet je doen? (02/08/2018 - Het Belang van Limburg)

De verkoop van fruit aan bedrijven en particulieren is het eerste deel van de zomer met minstens 20 procent gestegen in vergelijking met vorig jaar. Dat is veel, maar logisch aangezien meer mensen fruit eten met het warme weer. Maar wie fruit eet, wacht daar best niet te lang mee. Net door de extreem warme temperaturen wordt fruit sneller rot. [naar artikel]


15. Overschotje kopen? Neem uw smartphone (10/04/2019 - De Morgen)

Bakkers die wat brood op overschot hebben of supermarkten die nog snel enkele kilo's appels willen verkopen? Dankzij de Rekub-app kunnen consumenten meteen zien welke handelaars hun overschotjes met korting aanbieden. [naar artikel]


16. Provincie wil Limburgers stimuleren om meer lokaal te kopen (25/05/2018 - Het Belang van Limburg)

Het provinciebestuur wil de Limburgers stimuleren om meer lokale producten te kopen. Daarom lanceert het een online platform. Dit initiatief komt niet uit de lucht gevallen. Het systeem van de korte keten waarbij consumenten rechtstreeks bij de producent koop wint aan populariteit. Dat zien we ook in het wijnkasteel Genoels-Elderen in Riemst. [naar artikel]


17. Mag je fruit eten na de maaltijd? Voedingsexperte Karolien Olaerts neemt drie mythes over fruit onder de loep (24/01/2022 - Het Laatste Nieuws)

De kans dat je nog nooit hebt horen rondbazuinen dat fruit te veel suiker zou bevatten en dat je na je avondeten best geen fruit meer eet, is klein. Maar zit er ook écht waarheid in die uitspraken? Voedingsexperte Karolien Olaerts licht toe: “een valkuil met fruit kan zijn dat je het gebruikt als gezonde vervanger terwijl je zin hebt in iets anders.” [naar artikel]


18. Valentijn doet ons niet meer lingerie kopen (05/08/2016 - Het Belang van Limburg)

Winkeliers die rond ­Valentijn speciale promoties voeren, doen dat eigenlijk beter doorheen het hele jaar. Op meer dan 80 procent van de Vlaamse consumenten hebben zulke gelegenheidsgebonden acties weinig effect, omdat ze geen lingerie kopen voor een speciale reden. [naar artikel]


19. Eco, bio, fair trade: we hechten er veel belang aan, tot we de supermarkt binnenwandelen (31/01/2022 - Het Belang van Limburg)

Uit grootschalig Belgisch-Brits onderzoek blijkt dat nog geen een op de tien consumenten bepaalde voedingsproducten koopt omdatze duurzaam zijn. Bij de meeste consumenten spelen labels als ‘eco’ of ‘bio’ amper mee. Als het erop aankomt, is het de prijs die bepaalt wat we kopen. En dat geldt nog meer bij jongeren. [naar artikel]


20. Feit of fabel: eet je best geen fruit na de maaltijd? (06/09/2023 - Het Laatste Nieuws)

Een verfrissend stukje watermeloen of frisse frambozen: in de zomer eten we al eens graag een stuk fruit als dessert. De kans dat je nog nooit hebt horen rondbazuinen dat fruit te veel suiker zou bevatten en dat je na je avondeten best geen fruit meer eet, is klein. Maar zit er ook waarheid in die uitspraken? Voedingsexperte Karolien Olaerts legt het voor eens en altijd uit. [naar artikel]


21. We hechten belang aan eco, bio, fair trade ... tot we de supermarkt binnenwandelen: “Grote kloof tussen wat consumenten zeggen en wat ze doen” (31/01/2022 - Het Nieuwsblad)

Eco, bio, fair trade: we hechten er veel belang aan, tot we de supermarkt binnenwandelen. Uit grootschalig Belgisch-Brits onderzoek blijkt dat nog geen één op de tien consumenten bepaalde voedingsproducten koopt, omdat ze duurzaam zijn. Bij de meeste consumenten spelen labels als ‘eco’ of ‘bio’ amper mee. Als het erop aankomt is het de prijs die bepaalt wat we kopen. En dat geldt nog meer bij jongeren. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!