Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Belang van Limburg

Voor op je boodschappenlijst: de succesrecepten van Limburgse Instagram-koks

16/11/2019 - 09:06
"Begin jij ook spontaan te watertanden bij al die mooi gestylede, smakelijke foto’s van de lekkerste gerechten op Instagram? Wij schoven aan tafel bij vier ‘food-influencers’ die vertellen over hun passie voor koken en bakken. Voor een keer delen ze ook één van hun favoriete recepten buiten het internet."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Jullie succesrecepten met de feestdagen: Els maakt het lekkerste varkensgebraad (21/12/2016 - Het Laatste Nieuws)

Wat koken jullie met Kerst? Ons NINA-kooktteam trok naar de Kerstmarkt en vroeg naar jullie succesrecepten en kooktips voor tijdens de [naar artikel]


2. Jullie succesrecepten met de feestdagen: Christine bereidt een vegetarisch ovengerecht (24/12/2016 - Het Laatste Nieuws)

Wat koken jullie met Kerst? Ons NINA-kooktteam trok naar de Kerstmarkt en vroeg naar jullie succesrecepten en kooktips voor tijdens de [naar artikel]


3. Jullie succesrecepten met de feestdagen: Margot scoort altijd met aardappelgratin (28/12/2016 - Het Laatste Nieuws)

Wat koken jullie met Kerst? Ons NINA-kooktteam trok naar de Kerstmarkt en vroeg naar jullie succesrecepten en kooktips voor tijdens de [naar artikel]


4. Nigella: “Koks kunnen wanhopig worden van Instagram” (25/09/2017 - Het Belang van Limburg)

Instagram heeft de manier waarop we eten en naar eten kijken veranderd. Volgens de Britse tv-chef Nigella Lawson kan dat ertoe leiden dat koks wanhopig worden. “Maaltijden hoeven niet fotogeniek te zijn. De beste gerechten zijn gewoon samen gegooid”, schrijft ze in een opiniestuk op de Britse nieuwssite The Guardian. [naar artikel]


5. Limburgse chef-kok start uitzendbureau voor koks om restaurants uit de nood te helpen (18/10/2022 - Het Laatste Nieuws)

Sterrenchef Alex Clevers is gestart met een uitzendbureau voor koks. Zo wil hij iets doen aan het enorme personeelstekort in de horeca. “In de coronaperiode zijn heel wat horecawerknemers overgestapt naar een andere job en dat zorgt nu voor een tekort”, vertelt Clevers. Zijn uitzendbureau Blenth schakelt freelancekoks in om restaurants uit de nood te helpen. Er staan intussen al 20 koks in het personeelsbestand van het uitzendbureau. [naar artikel]


6. Limburgse koks zijn online reviews beu: “Iets niet goed? Zeg het in ons gezicht en niet online” (29/11/2018 - Het Belang van Limburg)

Hasselt“Als iets niet goed is, zeg het gewoon in ons gezicht.” Dat vragen tal van Limburgse koks en horeca-uitbaters die hun buik vol hebben van de online reviews over hun eten en hun zaak. “Ik lees ze niet meer”, zegt chef-kok Hans Van der Fraenen, hoewel zijn restaurant De Levensboom in Hasselt een knappe 4,5 op 5 krijgt op de internationele website Tripadvisor. “Na enorm veel goede commentaren kwam er één slechte. En ook al was die onterecht, ik was er dagen niet goed van.” [naar artikel]


7. Schaapherder toont op Instagram hoe mooi Limburgse natuur is (08/02/2018 - Het Belang van Limburg)

Wie aan schaapherders denkt, denkt wellicht niet in eerste instantie aan Instagram. Voor Limburger Pieter Briers (39) is dat anders: hij wil zijn “oud beroep met de moderne technologie promoten”. En dus prijken op zijn Instagram-account prachtige plaatjes gemaakt in de Limburgse natuur. [naar artikel]


8. Limburgse horecabaas geeft koks en obers bedrijfswagen cadeau: “Alles om job sexyer te maken” (03/04/2022 - Het Laatste Nieuws)

In Limburg gaan ze dat tikkeltje verder om hun horecapersoneel aan boord te houden. Horeca-uitbater Dimitri Beckers (54) gaf zijn trouwe chef-koks en zaalverantwoordelijken een BMW cadeau. Een ongebruikelijke incentive in de sector. “Onze jobs zijn ondergewaardeerd. Dat moet veranderen. Laat ons een voorbeeld zijn voor de rest van Vlaanderen”, reageert de uitbater. [naar artikel]


9. VIDEO. Limburgse natuurfotografe razend populair op Instagram dankzij deze prachtige foto’s (07/02/2019 - Het Laatste Nieuws)

Ze geeft het niet graag toe, maar natuurfotografe Anita Venken is bijzonder populair op Instagram. De Limburgse heeft wereldwijd meer dan 42.000... [naar artikel]


10. Om bij weg te dromen: op deze exotische plekken doen Limburgse chef-koks inspiratie op (18/03/2022 - Het Belang van Limburg)

Tacos eten alsof je in Mexico zit, wijn proeven zoals in Kaapstad: restaurants dichtbij huis toveren steeds vaker een opvallend exotisch menu op tafel. Waar ze al die inspiratie halen? Op reis, uiteraard. Limburgse chefs vertellen over de lekkerste reis van hun leven. [naar artikel]


11. 101 jonge koks staan achter het fornuis (18/04/2017 - Het Belang van Limburg)

Vorige zaterdag stonden heel wat jonge koks achter de kookpotten in de keuken van zaal De Bammerd en van buurthuis ’t Paenhuys. [naar artikel]


12. 75 jonge koks staan aan het fornuis (05/03/2019 - Het Belang van Limburg)

Zaterdagvoormiddag stonden heel wat jonge chef-koks achter het fornuis in de keuken van zaal De Bammerd. [naar artikel]


13. Minder afgestudeerde koks kiezen voor de keuken (17/01/2017 - Gazet van Antwerpen)

Direct na afstuderen belanden zestig procent van de jonge koks in een keuken. Een jaar later blijven er nog veertig procent over. Het beroep verliest glans, of wordt de soep niet zo heet gegeten? [naar artikel]


14. Deze Limburgse instagram-fenomenen krijgen ook jouw lichaam weer strak (25/01/2017 - Het Belang van Limburg)

De Limburgse Céline (25) en Talisa (25) hebben van hun strakke lijn hun handelsmerk gemaakt op Instagram. En dat legt hen geen windeireren met zowaar bijna een miljoen volgers op de populaire app. Wat hun geheim is? Dat delen de dames voortaan via een E-book, maar ook hier lossen ze hun 5 belangrijkste tips voor een gezond en strak lichaam. [naar artikel]


15. Hoog in de wolken: er komt een pop-uprestaurant op de Mount Everest (10/05/2018 - Het Belang van Limburg)

Een groep chef-koks heeft plannen om een pop-uprestaurant te openen op de Mount Everest. Niet op de top, wel in het base camp op 5,364 meter hoogte. Met het initiatief willen de koks een wereldrecord breken. [naar artikel]


16. Belg neemt deel aan WK voor koks: “Ik geloof in mezelf en ga voor goud” (29/01/2019 - De Morgen)

Woensdag strijden in Lyon tijdens de Bocuse d’Or, zeg maar het wereldkampioenschap voor chef-koks, 24 nationale teams tegen elkaar. Lode De Roover is onze Belgische kandidaat. “Ik geloof in mezelf en ga voor goud.” [naar artikel]


17. IN BEELD. De leukste Halloween-outfits voor jou en je baby (26/10/2017 - Metro)

Halloween is niet compleet zonder matchende outfits. Daarom zochten wij de leukste verkleedkleren voor jou en je baby. Vergeet het eindeloos zoeken naar een kostuum voor jou en voor je baby. Doe je inspiratie op bij deze hilarische outfits en steel samen met je uk de show van het Halloween-feest. [naar artikel]


18. Jonge koks achter het fornuis in De Bammerd (05/06/2018 - Het Belang van Limburg)

Zaterdagvoormiddag stonden er 49 jonge chef-koks achter de kookpotten in de keuken van zaal De Bammerd. [naar artikel]


19. Cocktailbar Koks & Tales in Hasselt: “Klassiekers en seizoensgebonden creaties” (25/11/2018 - Het Belang van Limburg)

Eind augustus brak bij Koks&Tales een brand uit, maar zes weken later draaide de zaak van Rob Biesmans weer als vanouds. Hij opende zijn cocktailbar op 27 april 2015 en heeft intussen een aardige reputatie opgebouwd. [naar artikel]


20. VIDEO. Limburgse Instagram-fenomenen leren kinderen vloggen in Beringen (15/03/2017 - Het Belang van Limburg)

Wie op Instagram zit, heeft waarschijnlijk wel al eens van hen gehoord: Céline Schraepen en Talisa Loup. De Limburgse dames zijn immens populair op de sociaalnetwerksite en brengen binnenkort zelfs hun eigen boek op de markt. Woensdag waren ze te gast in de bibliotheek van Beringen, waar ze kinderen leerden vloggen. Ook onze reporter was erbij. [naar artikel]


21. Expert over beleid Instagram: “Begint te lijken op censuur” (10/08/2016 - Het Belang van Limburg)

Instagram’s mooiste is niet meer welkom op de socialenetwerksite. Het account van Marisa Papen (24) uit Paal (Beringen), “de mooiste vrouw van Instagram”, is geblokkeerd. Dat omdat haar foto’s te expliciet zouden zijn. De Limburgse had maar liefst 600 000 volgers. “De richtlijnen van Instagram zijn zo onduidelijk dat ze leiden tot willekeur”, zegt sociale media-expert Rob Heyman. [naar artikel]


22. Bekende chef-koks over voedsel­allergieën: "Sommige mensen profiteren van de situatie" (24/10/2018 - VRT NWS)

Steeds meer mensen hebben last van een voedselallergie. Voor chef-koks van (sterren)restaurants is dat niet altijd even eenvoudig. VRT NWS polste bij enkele bekende namen naar hun ervaringen. [naar artikel]


23. Sjiek zomerrecept: croque ‘Green Machine’ (20/06/2020 - Het Belang van Limburg)

Sjiek zorgt voor een heerlijke zomer vol lekkers. Meer dan twintig Limburgse chefs en foodies verklapten ons hun zomertopper. Chef-koks Kaatje en Maxim van Krok tippen een gezonde croque. [naar artikel]


24. Na darmkanker, hartinfarct en faillissement opnieuw tegenslag voor uitbater Koks&Tales (29/08/2018 - Het Belang van Limburg)

Cocktailbar ‘Koks&Tales’ in hartje Hasselt is dicht na een brand afgelopen weekend. “Dit is de zoveelste mokerslag die ik te verwerken krijg in vijf jaar”, zucht uitbater Rob Biesmans. “Als ik de zaak heropen, zal het zeker tegen de Jeneverfeesten moeten gebeuren. Anders valt het doek.” [naar artikel]


25. Nijpend tekort aan chef-koks in horeca (29/07/2017 - Het Laatste Nieuws)

Er is een nijpend tekort aan chef-koks in de horeca. Hoewel het beroep de laatste jaren positief onder de aandacht komt door de vele [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!