Wat koken jullie met Kerst? Ons NINA-kooktteam trok naar de Kerstmarkt en vroeg naar jullie succesrecepten en kooktips voor tijdens de [naar artikel]
Wat koken jullie met Kerst? Ons NINA-kooktteam trok naar de Kerstmarkt en vroeg naar jullie succesrecepten en kooktips voor tijdens de [naar artikel]
Wat koken jullie met Kerst? Ons NINA-kooktteam trok naar de Kerstmarkt en vroeg naar jullie succesrecepten en kooktips voor tijdens de [naar artikel]
Instagram heeft de manier waarop we eten en naar eten kijken veranderd. Volgens de Britse tv-chef Nigella Lawson kan dat ertoe leiden dat koks wanhopig worden. “Maaltijden hoeven niet fotogeniek te zijn. De beste gerechten zijn gewoon samen gegooid”, schrijft ze in een opiniestuk op de Britse nieuwssite The Guardian. [naar artikel]
Sterrenchef Alex Clevers is gestart met een uitzendbureau voor koks. Zo wil hij iets doen aan het enorme personeelstekort in de horeca. “In de coronaperiode zijn heel wat horecawerknemers overgestapt naar een andere job en dat zorgt nu voor een tekort”, vertelt Clevers. Zijn uitzendbureau Blenth schakelt freelancekoks in om restaurants uit de nood te helpen. Er staan intussen al 20 koks in het personeelsbestand van het uitzendbureau. [naar artikel]
Hasselt“Als iets niet goed is, zeg het gewoon in ons gezicht.” Dat vragen tal van Limburgse koks en horeca-uitbaters die hun buik vol hebben van de online reviews over hun eten en hun zaak. “Ik lees ze niet meer”, zegt chef-kok Hans Van der Fraenen, hoewel zijn restaurant De Levensboom in Hasselt een knappe 4,5 op 5 krijgt op de internationele website Tripadvisor. “Na enorm veel goede commentaren kwam er één slechte. En ook al was die onterecht, ik was er dagen niet goed van.” [naar artikel]
Wie aan schaapherders denkt, denkt wellicht niet in eerste instantie aan Instagram. Voor Limburger Pieter Briers (39) is dat anders: hij wil zijn “oud beroep met de moderne technologie promoten”. En dus prijken op zijn Instagram-account prachtige plaatjes gemaakt in de Limburgse natuur. [naar artikel]
In Limburg gaan ze dat tikkeltje verder om hun horecapersoneel aan boord te houden. Horeca-uitbater Dimitri Beckers (54) gaf zijn trouwe chef-koks en zaalverantwoordelijken een BMW cadeau. Een ongebruikelijke incentive in de sector. “Onze jobs zijn ondergewaardeerd. Dat moet veranderen. Laat ons een voorbeeld zijn voor de rest van Vlaanderen”, reageert de uitbater. [naar artikel]
Ze geeft het niet graag toe, maar natuurfotografe Anita Venken is bijzonder populair op Instagram. De Limburgse heeft wereldwijd meer dan 42.000... [naar artikel]
Tacos eten alsof je in Mexico zit, wijn proeven zoals in Kaapstad: restaurants dichtbij huis toveren steeds vaker een opvallend exotisch menu op tafel. Waar ze al die inspiratie halen? Op reis, uiteraard. Limburgse chefs vertellen over de lekkerste reis van hun leven. [naar artikel]
Vorige zaterdag stonden heel wat jonge koks achter de kookpotten in de keuken van zaal De Bammerd en van buurthuis ’t Paenhuys. [naar artikel]
Zaterdagvoormiddag stonden heel wat jonge chef-koks achter het fornuis in de keuken van zaal De Bammerd. [naar artikel]
Direct na afstuderen belanden zestig procent van de jonge koks in een keuken. Een jaar later blijven er nog veertig procent over. Het beroep verliest glans, of wordt de soep niet zo heet gegeten? [naar artikel]
De Limburgse Céline (25) en Talisa (25) hebben van hun strakke lijn hun handelsmerk gemaakt op Instagram. En dat legt hen geen windeireren met zowaar bijna een miljoen volgers op de populaire app. Wat hun geheim is? Dat delen de dames voortaan via een E-book, maar ook hier lossen ze hun 5 belangrijkste tips voor een gezond en strak lichaam. [naar artikel]
Een groep chef-koks heeft plannen om een pop-uprestaurant te openen op de Mount Everest. Niet op de top, wel in het base camp op 5,364 meter hoogte. Met het initiatief willen de koks een wereldrecord breken. [naar artikel]
Woensdag strijden in Lyon tijdens de Bocuse d’Or, zeg maar het wereldkampioenschap voor chef-koks, 24 nationale teams tegen elkaar. Lode De Roover is onze Belgische kandidaat. “Ik geloof in mezelf en ga voor goud.” [naar artikel]
Halloween is niet compleet zonder matchende outfits. Daarom zochten wij de leukste verkleedkleren voor jou en je baby. Vergeet het eindeloos zoeken naar een kostuum voor jou en voor je baby. Doe je inspiratie op bij deze hilarische outfits en steel samen met je uk de show van het Halloween-feest. [naar artikel]
Zaterdagvoormiddag stonden er 49 jonge chef-koks achter de kookpotten in de keuken van zaal De Bammerd. [naar artikel]
Eind augustus brak bij Koks&Tales een brand uit, maar zes weken later draaide de zaak van Rob Biesmans weer als vanouds. Hij opende zijn cocktailbar op 27 april 2015 en heeft intussen een aardige reputatie opgebouwd. [naar artikel]
Wie op Instagram zit, heeft waarschijnlijk wel al eens van hen gehoord: Céline Schraepen en Talisa Loup. De Limburgse dames zijn immens populair op de sociaalnetwerksite en brengen binnenkort zelfs hun eigen boek op de markt. Woensdag waren ze te gast in de bibliotheek van Beringen, waar ze kinderen leerden vloggen. Ook onze reporter was erbij. [naar artikel]
Instagram’s mooiste is niet meer welkom op de socialenetwerksite. Het account van Marisa Papen (24) uit Paal (Beringen), “de mooiste vrouw van Instagram”, is geblokkeerd. Dat omdat haar foto’s te expliciet zouden zijn. De Limburgse had maar liefst 600 000 volgers. “De richtlijnen van Instagram zijn zo onduidelijk dat ze leiden tot willekeur”, zegt sociale media-expert Rob Heyman. [naar artikel]
Steeds meer mensen hebben last van een voedselallergie. Voor chef-koks van (sterren)restaurants is dat niet altijd even eenvoudig. VRT NWS polste bij enkele bekende namen naar hun ervaringen. [naar artikel]
Sjiek zorgt voor een heerlijke zomer vol lekkers. Meer dan twintig Limburgse chefs en foodies verklapten ons hun zomertopper. Chef-koks Kaatje en Maxim van Krok tippen een gezonde croque. [naar artikel]
Cocktailbar ‘Koks&Tales’ in hartje Hasselt is dicht na een brand afgelopen weekend. “Dit is de zoveelste mokerslag die ik te verwerken krijg in vijf jaar”, zucht uitbater Rob Biesmans. “Als ik de zaak heropen, zal het zeker tegen de Jeneverfeesten moeten gebeuren. Anders valt het doek.” [naar artikel]
Er is een nijpend tekort aan chef-koks in de horeca. Hoewel het beroep de laatste jaren positief onder de aandacht komt door de vele [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.