03:00 De Brusselse start-up Shayp haalt 1,9 miljoen euro vers kapitaal op. Met een sensor helpt het bedrijf in grote gebouwen waterlekken op te sporen. [naar artikel]
In Tienen klagen bewoners van de Hoegaardenstraat over onzuiver leidingwater. Er vormt zich een zwart laagje als ze water tappen. De toestand sleept al een tijdje aan. De Watergroep geeft toe dat er problemen zijn en dat het gaat om te veel mangaan in het water, een natuurlijk metaal. Maar er is geen gevaar voor de volksgezondheid en het probleem kan wellicht op korte termijn worden opgelost. [naar artikel]
De inwoners van de Zarren-Lindestraat en omgeving in Zarren zaten vanmiddag even zonder leidingwater. Oorzaak was een groot waterlek dat vastgesteld werd rond 12 uur. Het water spoot er uit de grond omhoog. "Ons grasplein had dit kunnen gebruiken", zegt een buurtbewoner. [naar artikel]
Er wordt volop geëxperimenteerd met een dijk in de Hedwigepolder. Met behulp van een golfmachine worden duizenden liters water over de dijk gestuurd om te bekijken welke impact dat heeft op mens, dier en dijk. Enkele vrijwilligers lieten zich zo overspoelen met duizenden liters water. Allemaal voor de wetenschap. [naar artikel]
Enkele ambitieuze projecten in de Antwerpse haven moeten de industrie op termijn onafhankelijk maken van kostbaar drinkwater. In plaats van de tientallen miljarden liters leidingwater die de industrie elk jaar tapt, kunnen de bedrijven binnenkort gezuiverd afvalwater van Antwerpse gezinnen inzetten. [naar artikel]
Door het onweer viel het water vrijdagavond met bakken uit de hemel. Ook in Mechelen, waar de Carrefour express op de Battelsesteenweg grotendeels onder water liep. Het ging om duizenden liters water. Klanten die er natte voeten voor over hadden, bleven gewoon welkom tijdens het ruimen. [naar artikel]
De Mechelsesteenweg in Willebroek is donderdagnacht over een afstand van meer dan honderd meter helemaal onder water gelopen. Dat kwam omdat er op het kruispunt met de Molenstraat een breuk in de waterleiding was ontstaan. Woningen liepen niet onder water, maar door het euvel liepen vele tienduizenden liters – wellicht zelfs honderdduizenden liters – drinkwater weg. [naar artikel]
De factuur voor de coronamaatregelen op de overheidsbegroting loopt in de miljarden. Dat zegt Hans Bevers, hoofdeconoom bij bank Degroof Petercam daarover in "De ochtend", maar benadrukt de econoom: "We zitten in een zeer atypische situatie die vraagt om op te treden." Intussen hangen er nieuwe steunmaatregelen in de lucht. [naar artikel]
Sommige bedrijven gebruiken miljarden liters drinkwater per jaar voor hun industriële processen. Andere lozen dan weer enorme hoeveelheden restwater in de rivier. Door de aanhoudende droogte stijgt het aantal initiatieven om dat terug te schroeven, maar bij heel wat bedrijven staat de kraan nog wijd open. [naar artikel]
Een dieet van sla, spinazie en liters water zorgde ervoor dat Gene Bervoets (64) in een maand tijd vijftien kilo verloor voor zijn rol als overleden marinecommandant in 'Beau séjour'. "Mijn vrienden dachten dat ik doodziek was", zegt hij. Al was die uithongering het allemaal waard. "Als acteur word je maar enkele keren in je carrière geconfronteerd met een script waarvan je denkt: dit is het." [naar artikel]
Een dieet van sla, spinazie en liters water zorgde ervoor dat Gene Bervoets (64) in een maand tijd vijftien kilo verloor voor zijn rol als overleden marinecommandant in 'Beau séjour'. "Mijn vrienden dachten dat ik doodziek was", zegt hij. Al was die uithongering het allemaal waard. "Als acteur word je maar enkele keren in je carrière geconfronteerd met een script waarvan je denkt: dit is het." [naar artikel]
In Merksem klagen enkele buurtbewoners een geval van waterverspilling aan. Aan een werf voor de nieuwe park & ride worden duizenden liters grondwater zomaar in het riool weggespoeld. Water dat nu dus verloren gaat. Terwijl we, net nu met de droogte, zo zuinig moeten zijn met water. [naar artikel]
{ "text": "Meerderheid: cd&v (14)", "type": "information_text" } [naar artikel]
Bij een sappige côte à l'os of een smaakvolle bouillabaisse hoort tegenwoordig... een lekker glas water. In zowat de helft van de restaurants werd de afgelopen twee jaar meer water gedronken. "Goed voor de horeca, daar zitten de meeste marges op." [naar artikel]
De Amerikaanse staat Illinois is dinsdag een proces begonnen tegen de Trump International Hotel and Tower in Chicago. Er is sprake van schendingen... [naar artikel]
Wie appels koopt in de winkel en ze enkele dagen laat liggen, heeft het misschien al gemerkt. Na een tijdje krijgen ze een vettig laagje op hun schil. Veel mensen vinden dat onprettig en vrezen dat het pesticiden zijn. Maar wetenschapsjournalist Koen Wauters stelt gerust: "Het is een natuurlijk proces, en je kan het er gewoon af wrijven". [naar artikel]
De Griekse politie heeft een vader en zoon opgepakt die duizenden liters en duizenden liters olijfolie vervalst hebben. Ze kochten in Bulgarije zonnebloemolie waar ze dan vervolgens een groene kleurstof aan toevoegden. De olijfoogst in Zuid-Europa staat dit jaar onder zware druk, door de hitte en droogte van de afgelopen maanden. [naar artikel]
In Olen heeft Sint-Martinusparochie een tank van 1.000 liter geïnstalleerd om "hemelwater" of regenwater op te vangen. Daar mogen buurtbewoners, bezoekers en groenwerkers voortaan water van tappen om onder meer de planten op het kerkhof water te geven. "Een belangrijk signaal in de strijd tegen de klimaatverandering", zegt diaken Cis Marinus. [naar artikel]
"Newsfeeds op onze smartphones zijn even verslavend als gokautomaten", zegt James Williams aan VRT NWS op de conferentie Media Fast Forward. Williams onderzoekt de gevolgen van de aandachtseconomie, het fenomeen waarbij ontwikkelaars het onderste uit de kan halen om uw aandacht te trekken. "Een handvol mensen bepaalt mee het gedrag van miljarden mensen en dat mogen we gerust in vraag stellen." [naar artikel]
Als je een open pot yoghurt terug in de koelkast zet, drijft er de dag nadien dikwijls een waterig laagje op. Maar wat is dat laagje precies? En moet je het weggieten, je yoghurt volledig weggooien of mag je het nog gerust opeten? Levensmiddelenmicrobioloog Frank Devlieghere (UGent) legt uit. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.