Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
VRT NWS

Van stoofvlees met friet tot scampi diabolique: Jeroen Meus over populairste recepten bij 2.000e "Dagelijkse kost" 

19/11/2019 - 12:35
"Elke dag tovert Jeroen Meus in "Dagelijkse kost" een nieuw gerecht op tafel. Vanavond doet hij dat voor de 2.000e keer. Het wordt een feestaflevering met balletjes met krieken en verse boter. De afgelopen 9 jaar werden alle recepten uit "Dagelijkse kost" verzameld op de website van Eén. De populairste gerechten zijn daar stoofvlees met friet, lasagne, spaghetti bolognaise, spaghetti carbonara en scampi's diabolique. "Ongelofelijk", zegt Meus, die gepassioneerd over zijn recepten vertelt."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. "Mannen die naar "Dagelijkse kost" kijken, koken vaker zelf" (19/11/2019 - VRT NWS)

De recepten van Jeroen Meus bevatten niet meer boter en zout dan die van andere tv-koks en mannen die naar "Dagelijkse kost" kijken, koken vaker zelf. Dat zegt onderzoeker Charlotte De Backer van de universiteit Antwerpen in "De wereld vandaag" naar aanleiding van de 2.000e aflevering van het populaire programma. [naar artikel]


2. U bezoekt massaal site van "Dagelijkse kost": Jeroen Meus maakt nieuwe afleveringen (met Katrien op afstand) (26/03/2020 - VRT NWS)

Er worden nieuwe afleveringen gemaakt van het Eén- kookprogramma "Dagelijkse kost", want de vraag naar inspiratie en recepten blijkt dezer dagen groot. De makers houden zich aan de coronarichtlijnen: voor het eerst zullen onbemande camera's filmen in de keuken van Jeroen Meus. [naar artikel]


3. Jeroen Meus zoekt inspiratie bij 6 buitenlandse tv-chefs in 'De mosterd van Meus' (04/03/2024 - VRT NWS)

Televisiekok Jeroen Meus reist voor zijn nieuwe programma 'De mosterd van Meus' naar 6 buitenlandse televisiechefs, om inspiratie op te doen voor nieuwe 'Dagelijkse kost'-recepten. Van de gekende Zweedse balletjes tot verrassende kaas uit het onbekende Georgië: Meus verwerkt steeds meer internationale invloeden in onze 'Dagelijkse kost'. "Een simpele kotelet met wortelstoemp volstaat niet meer." [naar artikel]


4. Jeroen Meus vervangt Bart De Pauw: "Ja, ik heb verwijten gekregen. Maar dankzij mij is de quiz gered" (10/07/2018 - Het Laatste Nieuws)

Acht jaar nadat hij met 'Dagelijkse kost' begon en zich opwerkte tot de populairste tv-kok van Vlaanderen, neemt Jeroen Meus (40) er nog een... [naar artikel]


5. Dagelijkse kost van Jeroen Meus op tafel vanavond? 3 recepten uit zijn nieuwste boek om er werk van te maken (26/10/2022 - Het Laatste Nieuws)

De ‘Dagelijkse Kost’ van Jeroen Meus bestaat al sinds 2010 meestal uit een klassiek stukje vlees, een patatje en goed wat boter. Nu verrast hij met ‘Groentekost’, een volledig vegetarisch kookboek. “Toch zitten er al sinds week één groentegerechten tussen mijn recepten", vertelt Meus. “Van groentestoemp tot champignon-kaaskroketten, zo moeilijk is dat allemaal niet.” HLN Eten sprak de chef en deelt drie exclusieve recepten uit het boek. [naar artikel]


6. Swipe door recepten en stel je weekmenu samen: "Dagelijkse kost" lanceert nieuwe gratis app (21/09/2023 - VRT NWS)

Het populaire kookprogramma van Jeroen Meus "Dagelijkse kost" brengt een nieuwe app uit. Gebruikers kunnen daardoor makkelijker door recepten swipen, video's bekijken en zelfs weekmenu samenstellen. De nieuwe app is volledig gratis en is vanaf nu te downloaden in alle app stores. [naar artikel]


7. Stoofvlees-friet van Jeroen Meus (30/01/2017 - Het Laatste Nieuws)

Er bestaat geen twijfel over: stoofvlees-friet is wat de Vlaming het allerliefste eet. Van weinig gerechten bestaan zo veel verschillende [naar artikel]


8. "Dagelijkse kost" na 4 seizoenen in nieuw jasje: Jeroen Meus krijgt deze nieuwe keuken (22/08/2023 - VRT NWS)

Na vier jaar heeft tv-kok Jeroen Meus zijn oude keuken ingewisseld voor een gloednieuw exemplaar. Die nieuwe keuken zal vanaf 4 september te zien zijn in het nieuwe seizoen van "Dagelijkse kost". Bekijk hieronder de eerste foto's. [naar artikel]


9. [VIDEO] - Wat vindt de kok in Jeroen Meus van de gezondheidshype? (29/09/2016 - De Redactie)

Naar aanleiding van de lancering van zijn nieuwste editie van "Dagelijkse kost" beantwoordt Jeroen Meus vragen van Facebook-surfers. Stoomkoken, gerechten zonder gluten, Meus vindt het interessant en belangrijk. "Maar we mogen ons culinaire erfgoed niet overboord gooien." [naar artikel]


10. Hilarisch: Jeroen Meus gaat Donald Muylle achterna (18/10/2016 - Gazet van Antwerpen)

Het is eens wat anders: een reclameblok in Dagelijkse Kost. Met de nodige humor heeft tv-kok Jeroen Meus dat maandagavond zelf opgevuld. “Ik ben Jeroen Meus, en al zeven jaar maak ik Dagelijkse Kost alsof het voor mezelf zou zijn.” [naar artikel]


11. Na vier seizoenen "Dagelijkse kost" heeft Jeroen Meus een nieuwe keuken en die is goed voor zijn stappenteller (12/08/2019 - VRT NWS)

Na vier seizoenen koken, bakken, grillen, flamberen en kneden heeft de keuken van tv-kok Jeroen Meus een andere look gekregen. Die nieuwe keuken zal vanaf 2 september gebruikt worden in het nieuwe seizoen van "Dagelijkse kost" (Eén). Nieuwsgierige voorbijgangers in Leuven zullen Meus kunnen zien bakken en de kok zelf zal flink wat kilometers mogen doen tussen zijn verschillende kookeilanden. [naar artikel]


12. Zo schattig: zoontje Georges brengt verrassingsbezoek aan Jeroen Meus in 'Dagelijkse Kost' (12/10/2016 - Het Belang van Limburg)

In de aflevering van 'Dagelijkse Kost' gisterenavond werd Jeroen Meus verrast door zoontje Georges. Hij wou onbedingd weten of zijn papa een koprol in de zetel kan maken. "Ik kan dat", klinkt Jeroen zelfzeker. Een handenstand in het water blijkt wat moeilijker. "Hier gaat dat niet", moet Jeroen zijn zoontje teleurstellen. Waarop die dan maar zijn perfecte koprol in de zetel demonstreert. En meteen daarna ook weer vertrekt zodat zijn papa zich terug op zijn werk kan concentreren. [naar artikel]


13. Jeroen Meus trekt met zijn mobiele keuken van "Dagelijkse zomerkost" naar Spanje (15/05/2018 - VRT NWS)

Eén-kok Jeroen Meus trekt deze keer voor de zomerversie van zijn programma "Dagelijkse kost" richting Spanje. Maar vóór hij vijf weken de Spaanse zon achterna jaagt, maakt een tussenstop bij jongeren op Vlaamse speelpleinen. [naar artikel]


14. ‘Dagelijkse kost’ lanceert app met alle recepten uit het programma (22/09/2023 - Het Belang van Limburg)

Thuiskoks die graag aan de slag gaan met recepten van Jeroen Meus uit ‘Dagelijkse kost’ kunnen vanaf nu terecht op een nieuwe app. [naar artikel]


15. "Dagelijkse zomerkost" brengt Jeroen Meus in Leuven, de Vlaamse Ardennen, Sint-Idesbald en Mol (14/06/2017 - De Redactie)

Dat "Dagelijkse kost" komende zomer tot "Dagelijkse zomerkost" zou transformeren, had Eén begin april al bekendgemaakt. Nu is duidelijk waar de opnames van het programma zullen plaatsvinden. [naar artikel]


16. Jeroen Meus vervangt nu zeker Bart De Pauw: "Als het tegenvalt, presenteer ik nóóit meer een quiz" (10/03/2018 - Het Laatste Nieuws)

Jeroen Meus mag volgende week een feesttaart voor zichzelf bakken. Dinsdag viert het gezicht van bijna 1.800 afleveringen 'Dagelijkse Kost' zijn... [naar artikel]


17. Zo maakt Jeroen Meus stoofvlees met frieten klaar (30/01/2017 - Het Laatste Nieuws)

Er bestaat geen twijfel over: stoofvlees-friet is wat de Vlaming het allerliefste eet. Van weinig gerechten bestaan zo veel verschillende [naar artikel]


18. Jeroen Meus debuteert als quizmaster: "Presenteren op zondagavond is als koken in een driesterrenrestaurant" (24/02/2019 - VRT NWS)

Vanavond presenteert televisiekok Jeroen Meus voor de eerste keer een quizprogramma. De komende zondagen leidt hij het nieuwe seizoen van "Twee tot de zesde macht" op Eén in goede banen. Daarmee keert de populaire zondagavondquiz na de zaak-Bart De Pauw terug op het scherm. Het is niet de eerste keer dat Meus zich op televisie buiten zijn vertrouwde "Dagelijkse kost"-keuken waagt, maar een quiz presenteren: dat is een vak apart, zo vertelt hij in "De ochtend" op Radio 1.  [naar artikel]


19. Jeroen Meus gaat voor 100 vegetarische recepten in nieuw kookboek ‘Groentekost’: “Met groenten kan je veel creatiever zijn dan met braadworst” (26/10/2022 - Het Laatste Nieuws)

De ‘Dagelijkse Kost’ van Jeroen Meus bestaat al sinds 2010 meestal uit een klassiek stukje vlees, een patatje en goed wat boter. Nu verrast hij met ‘Groentekost’, een volledig vegetarisch kookboek. “Toch zitten er al sinds week één groentegerechten tussen mijn recepten", vertelt Meus. “Van groentestoemp tot champignon-kaaskroketten, zo moeilijk is dat allemaal niet.” HLN Eten sprak de chef en deelt drie exclusieve recepten uit het boek. [naar artikel]


20. Jeroen Meus legt kinderen in Rijmenam in de watten: tv-kok maakt stoofvlees met frietjes op speelplein (05/07/2018 - Gazet van Antwerpen)

Jeroen Meus (40) maakt met Dagelijkse zomerkost niet alleen het mooie weer in Spanje. Hij kookt ook op een speelplein in Rijmenam. Daar kregen 260 kinderen hun stoofvlees en hun frieten gisteren geserveerd door de bekendste tv-kok van Vlaanderen. Ook Meus’ zoontje Georges (6) was van de partij. Die proefde voor het eerst in zijn leven van een speelplein. [naar artikel]


21. Pascale Naessens: "Jeroen Meus gebruikt meer quinoa dan ik" (21/08/2017 - Gazet van Antwerpen)

"Er zijn mensen die opzoekingswerk hebben gedaan, en Jeroen Meus heeft meer recepten met quinoa dan ik", zei Pascale Naessens maandagochtend op Joe FM. Daarmee reageert ze op Meus die enkele weken geleden nog zei dat het hem stoorde "dat we massaal quinoa, bessen en superzaden eten". [naar artikel]


22. Nieuwe app van ‘Dagelijkse kost’ bewijst: de Vlaming kookt het liefst spaghetti (27/09/2023 - Gazet van Antwerpen)

Spaghetti bolognaise, balletjes in tomatensaus en stoofvlees friet: de meest aangeklikte recepten in de nieuwe app van ‘Dagelijkse kost’ verraden onze voorliefde voor klassiekers. [naar artikel]


23. Jeroen Meus drinkt ‘cobraspeeksel’ in eerste aflevering ‘De mosterd van Meus’: “Terwijl ik enorme slangenfobie heb” (05/03/2024 - Het Laatste Nieuws)

Waar haalt Jeroen Meus (45) de mosterd vandaan na 14 seizoenen ‘Dagelijkse kost’? In ‘De mosterd van Meus’ trekt hij de wereld rond op zoek naar culinaire inspiratie, elke maandagavond op VRT 1. Ook ‘Dagelijkse kost’ staat in het teken van Jeroen zijn rondreis. Zo zal hij zes weken lang lokale kost klaarmaken in onder andere Zweden, Georgië en Schotland. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!