Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Nieuwsblad

Luc en Gert willen China veroveren met Belgische frituur: “Met zak aardappelen en wat curryworsten vertrokken”

19/11/2019 - 14:27
"Twee Belgische ondernemers gaan een Belgische frituur openen in het Chinese Guanghzou. Het idee kwam er na een zakenreis, maar de uitvoering bleek geen sinecure. Luc Rijmenants (60) en Gert Van Mol (52) kregen dankzij een bevriende tolk ingang bij het Chinese ministerie van Handel. “We zijn dan uit België vertrokken met vijf kilo aardappelen, wat curryworsten en sauzen. De hoge piefen vonden ze lekker.”"

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Vlaams duo opent enige Belgische frituur in China (19/11/2019 - Het Belang van Limburg)

Luc Rijmenants (60) uit Zandhoven en Gert Van Mol (52) uit Schilde openen in april 2020 de enige Belgische frituur in China. “Uit ons onderzoek blijkt dat de Chinezen vooral graag saté en curryworst lusten”, zegt Van Mol. De allereerste Belgische frituur op Chinese bodem (van een Brusselaar) was geen groot succes. [naar artikel]


2. Na de "frietchinees" is er nu de "frietvlaming": ondernemer opent frituur in Chinese stad Guangzhou (19/11/2019 - VRT NWS)

Vergeet de frietchinees. De Chinezen kunnen binnenkort kennis maken met de échte Belgische frieten. Op de Belgische handelsmissie in China hebben twee Kempenaars hun plannen voorgesteld voor een authentieke Belgische frituur in miljoenenstad Guangzhou. "We gaan in China frieten en curryworsten bakken zoals we dat in België doen", zegt ondernemer Luc Rijmenants in "Start je dag" op Radio 2. [naar artikel]


3. Frituur schenkt diepgevroren snacks weg voor symbolische euro, klanten kunnen curryworsten thuis afbakken (03/04/2020 - Gazet van Antwerpen)

Om het contact met hun klanten warm te houden schenken de uitbaters van Frituur Weelde in Ravels hun diepgevroren curryworsten, vleeskroketten en satés weg aan hun klanten voor een symbolisch bedrag van 1 euro per stuk. [naar artikel]


4. Na decennia heeft Mechelse Botermarkt opnieuw een frituur (03/05/2021 - Gazet van Antwerpen)

Fay Van Stichel (26) en Dejan Stankovski (23) delen niet alleen hun liefde voor elkaar, maar ook voor frieten. Nog geen twee jaar nadat haar vriend in het centrum van Mechelen een frituur begon, opent zij op de Botermarkt Pomfritz. Daarmee heeft het plein na decennia opnieuw een frituur. Fay verkoopt er niet alleen friet met een Mechels sausje over, maar ook verschillende soorten aardappelen en extra speciale curryworsten. [naar artikel]


5. Inbreker frituur betrapt: “Hij lag languit op de stoep, omgeven door curryworsten” (18/09/2018 - Gazet van Antwerpen)

Vrijdagochtend werd er een inbraak vastgesteld bij het bekende frituur Frieterij in de Generaal Eisenhowerlei in Borgerhout. Niet leuk voor de uitbaters, maar het verhaal kreeg al snel een positieve en ietwat hilarische wending: een getuige had de dief op ‘heterdaad’ betrapt. De man lag naar verluidt languit en in dronken toestand tussen de gestolen curryworsten op de stoep, voor zijn eigen deur. [naar artikel]


6. Dieven met een hongertje: curryworsten, berepoten en andere frituursnacks gestolen bij frituur uit Perk (20/06/2023 - VRT NWS)

Bij Frituur FrietJess uit Perk, Steenokkerzeel, zijn dieven aan de haal gegaan met dozen vol frituursnacks. De frituur moest daardoor noodgedwongen een dag sluiten. [naar artikel]


7. Kunnen Belgische curryworsten tekort in Nederland vermijden? (06/09/2022 - Het Nieuwsblad)

De grootste Belgische producent van curryworsten snelt Nederlandse snackbars te hulp nadat bij onze noorderburen een frikandellentekort dreigt. [naar artikel]


8. Belgapom wil Chinezen frietjes leren eten (19/11/2019 - Het Belang van Limburg)

Belgapom, de Belgische aardappelfederatie, wil de Chinezen frietjes leren eten. China is nu al de grootste producent van aardappelen, goed voor meer dan een kwart van de wereldproductie. Maar qua consumptie hinkt het land ver achterop. Door te focussen op de friet, sluit men aan bij de Chinese eetcultuur van “street food”, klinkt het dinsdag op de economische missie in Peking. Twee Belgische ondernemers zijn bovendien van plan om een eerste Belgische frituur te openen in China. [naar artikel]


9. Limburgse ondernemers openen vegan frituren (09/01/2023 - Het Belang van Limburg)

Twee Limburgse horecaondernemers beginnen dit jaar met een vegan frituur. Zowel de zaakvoerders van restaurant Lento als de uitbater van frituur Lutselus geloven in plantaardig gebakken frietjes als gat in de markt. “Met vegan bouletten, stoofvlees en curryworsten.” [naar artikel]


10. Nederland kijkt tegen een tekort van curryworsten aan: kan België hulp bieden? (06/09/2022 - Het Belang van Limburg)

De grootste Belgische producent van curryworsten snelt Nederlandse snackbars te hulp nadat bij onze noorderburen een frikandellentekort dreigt. [naar artikel]


11. Eerste Belgische frituur in China loopt half jaar vertraging op door coronacrisis (09/06/2020 - Gazet van Antwerpen)

De eerste Belgische frituur in China gaat wellicht in oktober open. Dat is een half jaar later dan gepland. Door de coronacrisis geraken de oprichters uit Zoersel en Schilde voorlopig het land niet in. [naar artikel]


12. Na de 10 op 10 van sterrenchef Luc Bellings, het geheim van Erly, het beste frietkot van de kust: rundsvet, dikke curryworsten en ‘mayonaise-met-iets-bij’ (10/07/2022 - Het Laatste Nieuws)

“Deze frituur is een omweg waard”, zei Luc Bellings en hij had gelijk. Met een topscore van tien op tien bombardeerde hij Erly in De Haan tot “het perfecte frietkot”. Voor uitbater Lennart Loyen (40): de bekroning van vier generaties frieten bakken. Zijn geheim? “Elke dag proeven.” En dikke curryworsten, dat ook. [naar artikel]


13. Mitch (25) is Antwerps kampioen curryworsten eten: “schrokker” speelt er twaalf en een kwart binnen (03/08/2023 - Gazet van Antwerpen)

Mitch Schellekens (25), een havenarbeider uit Zandvliet, is de winnaar van het Antwerps kampioenschap curryworsteten geworden. Met twaalf curryworsten en een kwartje binnen de zestig minuten won hij het kampioenschap van jeugdhuis ’t Licht in Zandhoven. Mitch meet 1 meter 93 en staat in zijn vriendenkring bekend als “een schrokker”. “Mijn bestelling in het frituur bestaat altijd uit vier vleesjes”, zegt hij. [naar artikel]


14. Hoe krijg je frietjes thuis even krokant als in de frituur? (06/05/2022 - Het Laatste Nieuws)

Vrijdag frietjesdag! Loop je dan steeds naar de frituur omdat je je zelfgesneden aardappelen niet even krokant gebakken krijgt? Met deze tips van Davy Vannieuwenhuyze en Melissa Buyse van Frituur Davy in Bissegem en van chef-kok Francesca Sterckx van restaurant Mistinguett gaat het thuis niet meer fout. “Dit is het geheim achter de meest krokante frietjes.” [naar artikel]


15. Wereldrecord ‘curryworsten eten in vijftien minuten’ sneuvelt niet: “Ik had nochtans getraind. Sinds maandag at ik 100 frikandellen” (23/10/2021 - Het Laatste Nieuws)

19,5 curryworsten eten in 15 minuten. Dat was zaterdagmiddag de inzet van het wereldkampioenschap curryworsten eten. Dat record sneuvelde uiteindelijk niet. Benny Buelens (32) uit Kampenhout strandde op 12,5 frituursnacks. “Wat ik vanavond ga eten? Frieten natuurlijk.” [naar artikel]


16. Winkels verkopen Israëlische aardappelen (ondanks Belgische overschotten): hoe zit dat juist? (20/05/2020 - VRT NWS)

"Eet twee keer per week Belgische aardappelen!" Die oproep komt er begin deze maand om Belgische aardappelboeren te steunen. Die raken niet van hun grote voorraden af nu de export voor een deel is stilgevallen en de restaurants gesloten zijn. Het Radio 2-programma "De inspecteur" doet nu een opvallende ontdekking in Colruyt. De meeste aardappelen die de winkelketen verkoopt, komt uit Israël. [naar artikel]


17. Verser kan het niet: Sonja (55) kweekt haar eigen aardappelen om er frietjes van te maken (30/03/2018 - Het Nieuwsblad)

Sonja Van de Vliet (55) is een relatief nieuwe naam in het frituristenwereldje. In de garage van haar woning in Mechelen-Zuid baat ze sinds 2015 Frituur Eigen Kweek uit. Opmerkelijk: ze doet dat met de aardappelen die vader Eduard (77) en zoon Jordy (23) uit de achtergelegen velden halen. [naar artikel]


18. Curryworsten zetten Duitsland op zijn kop: ex-bondskanselier Schröder mengt zich in debat (11/08/2021 - Knack)

Maandag maakte Volkswagen bekend dat ze de curryworsten in haar kantine zou vervangen door een vegetarisch alternatief. Dat raakt het land tot in de hoogste regionen. [naar artikel]


19. Standard straks big in China? (21/11/2019 - Het Laatste Nieuws)

Ni hao, Standard. De Rouches zetten voet aan grond in China en willen de Chinese markt veroveren. Duiding bij een ambitieus plan. [naar artikel]


20. Belgische koelmiddelenreus bouwt fabriek in China (22/11/2023 - De Tijd)

19:01 De Belgische fabrikant in koelvloeistoffen Arteco, een kmo onder de vleugels van de oliereuzen TotalEnergies en Chevron, bouwt een nieuwe fabriek in China om de lokale markt te veroveren. [naar artikel]


21. OPROEP. Waarom moet jouw favoriete frituur het ‘Beste Frituur van Vlaanderen’ worden? (22/06/2020 - Het Nieuwsblad)

Heel wat Vlamingen zijn gehecht aan hun vaste frituur. Vaak dankzij de zelfgemaakte tartaar of lekkere stoofvleessaus, maar even vaak ook omdat de uitbaters maar al te graag een babbeltje slaan of een luisterende oor bieden. En om dat te vieren willen we van jou weten: wat maakt jouw favoriete frituur nu zo bijzonder? [naar artikel]


22. Aardappelen 18 procent goedkoper bij de boer, maar 14 procent duurder in de winkel (19/01/2024 - Het Belang van Limburg)

Terwijl de prijs van aardappelen in België in 2023 met 18 procent is gedaald, zijn de prijzen voor aardappelen in de supermarkt met 14 procent gestegen. Dat blijkt uit cijfers van het Europese en Belgische bureau voor statistiek. [naar artikel]


23. Bak je frietjes best in de oven, airfryer of friteuse? En wat als je zwarte spikkels ziet na het bakken? 2 topfrituristen delen gouden tips om er zelf te maken (17/03/2023 - Het Laatste Nieuws)

De kans dat er vanavond bij jou frieten met mayonaise op het menu staan is groot: zes op de tien Belgen eet ze wekelijks. Maar hoe maak je ze zelf het lekkerst klaar als je geen zin hebt in diepvriesfrieten of niet in de frituur geraakt? Davy Vannieuwenhuyze en Melissa Buyse van Frituur Davy in Bissegem delen hun gouden tips, waarmee ze in 2019 de titel van beste frituur van Vlaanderen binnenhaalden. “Veel mensen kiezen de foute aardappelen.” [naar artikel]


24. Elke week 25 ton aardappelen voor de voedselbanken (23/04/2020 - Het Belang van Limburg)

De Belgische aardappelverwerkers gaan elke week 25 ton aardappelen schenken aan de voedselbanken. Dat meldt Vlaams minister van Landbouw Hilde Crevits. Vlaanderen betaalt voor het wassen en verpakken van de aardappelen. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!