Welkom Wolf en huisbrouwerij De Logt brengen een bier op de markt om de herinnering aan wolvin Naya levende te houden. Eind september raakte bekend dat Naya, de eerste wolf op Belgische bodem in 150 jaar, opzettelijk om het leven werd gebracht. Maar door het Naya-bier leeft ze nu toch een beetje verder, een pils […] The post Brouwer lanceert bier om wolvin Naya te eren appeared first on Business AM. [naar artikel]
Decennia lang deinsde Heineken er voor terug: alcoholvrij bier maken. Maar vanochtend lanceert de brouwer dan toch Heineken 0.0. Het alcoholloze [naar artikel]
Heineken lanceert een eigen alcoholvrij bier. Dat bevestigde de brouwer na een bericht in de Nederlandse krant Het Parool. Heineken 0.0% zal in [naar artikel]
Brouwerij Wilderen lanceert een vijfde bier met een opmerkelijke naam: Betty Ford, naar de Amerikaanse presidentsvrouw die in 1978 een alcoholverslaving opbiechtte en aan de basis lag van de gelijknamige afkickkliniek. “Een eerbetoon”, zegt de brouwer. [naar artikel]
Of je nu witte, groene, rode of paarse druiven verkiest: de Belg eet ze graag. Druiven staan op een mooie zesde plek in de top tien van meest gekochte fruitsoorten volgens een onderzoek van VLAM. Vaak lees je dat die rode druiven gezonder zijn dan de witte of groene, en soms hoor je dat druiven samen met bananen ‘dikmakers’ zouden zijn binnen de fruitcategorie. Maar klopt dat wel? Voedingsdeskundige Frouwkjen van Duin legt uit. [naar artikel]
12:32 Brouwer Duvel Moortgat vond dat het bier Filou te hard lijkt op zijn Duvel-bier. Maar de rechter denkt daar anders over. [naar artikel]
De Deense brouwer Carlsberg lanceert een opmerkelijke jobaanbieding om zijn bier aan de man te brengen. [naar artikel]
BORGLOONGin met Limburgse druiven in plaats van graanalcohol als basis: wijnbouwer Ghislain Houben uit Borgloon brengt in september met Bel’Uva de eerste Belgische druiven-gin op de markt. “Gemaakt van druivenschil, wat voor ons normaal een afvalproduct is”, legt hij uit. [naar artikel]
De crowdfunding die de 15-jarige Jan Panneels opstartte om zijn eigen bier te brouwen, is een succes. Op enkele dagen tijd haalde Jan de beoogde 4.000 euro binnen. De jongste brouwer van het land hoopt zijn bier voor eind december uit te brengen. [naar artikel]
18:16 Bier is familie voor Christine Celis, en familie is bier. Zes jaar na het overlijden van haar vader Pierre, de legendarische brouwer van Hoegaarden, komt de originele witte weer tot leven in Texas. [naar artikel]
Het Mexicaanse Grupo Modelo, producent van onder andere biermerk Corona, stopt tijdelijk met het brouwen van bier. In een statement op Twitter kondigde de brouwer donderdag aan vanaf zondag de productie en marketing van bier te staken. De Mexicaanse overheid adviseerde enkele dagen eerder om al het ‘niet-essentiële werk’ stil te leggen tot eind april om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. [naar artikel]
Goed nieuws voor de fans van Cara Pils. Vanaf volgende week is het bier weer overal verkrijgbaar. Dat zegt de grote baas van Brasserie de Saint-Omer in het Noorden van Frankrijk. In tegenstelling tot Colruyt zelf doet de brouwer van het bier van hun huismerk veel minder geheimzinnig over de tijdelijke bierschaarste. [naar artikel]
Het is een topdruivenjaar. De druiven zijn vroeger rijp, de trossen dikker, en de bessen zoet en sappig. Zelf druiven kweken is niet moeilijk, je... [naar artikel]
In de Groote Witte Arend is donderdagnamiddag François Grand Cru voorgesteld: een nieuw bier, initiatief van François Huysmans van Foodtaster.be en VTM-journalist Patrick Van Gompel (64), die voor zijn 65ste nog vijf dingen wilde doen: drie boeken schrijven, een toneelstuk schrijven en een bier brouwen... [naar artikel]
02:00 Brouwerij Vanhonsebrouck uit Izegem lanceert als eerste Belgische brouwer de massaproductie van bier met stikstof in plaats van natuurlijk koolzuurgas. De ‘nitroversie’ in blik van Kasteelbier en Bacc... [naar artikel]
Wijndomein "Pres de Gand" in Borsbeke bij Herzele lanceert een Ratafia, met druiven die anders in de vuilbak belanden. Ratafia is een aperitief, vooral bekend in Spanje en Frankrijk. De wijnboer heeft zo een duurzame oplossing gevonden voor de overschotten in het wijnproductieproces. [naar artikel]
Chimay lanceert een nieuw bier, de Chimay 150, of de Chimay Groen. Het is het vijfde bier in zijn assortiment. De trappistenbrouwer heeft al vier bieren in zijn assortiment: Chimay Goud, Chimay Rood, Chimay Trippel en Chimay Blauw. De Chimay 150 werd in 2012 al eens gebrouwen, toen ter gelegenheid van de 150ste verjaardag van […] Lees dit artikel: Trappistenbrouwer Chimay lanceert nieuw bier [naar artikel]
Om officieel zijn eerste pintje te mogen drinken, moet Jan Panneels uit Lennik nog wachten tot 26 februari. Dan is hij zestien. Maar dat weerhoudt hem er niet van om bier te brouwen. De — waarschijnlijk — jongste brouwer van Vlaanderen wil binnenkort zijn Janimal op de markt brengen, een blondje van 3,3 graden. “Op mijn leeftijd moet je niet beginnen met zware bieren.” [naar artikel]
Toen Finland begin deze maand de keuze maakte om lid te worden van de NAVO, besloot een kleine Finse bierbrouwer om dit te vieren door een nieuwe bier te lanceren, ter ere van het militaire bondgenootschap. Het bier heeft een blauw-witte afbeelding van een ridder met een NAVO-ster op zijn borst. De CEO van Olaf […] [naar artikel]
In plaats van cava of champagne zou je dit jaar aan de feesttafel ook brut bier – zeg maar ‘bier in champagnestijl’ – kunnen serveren. De keuze is enorm, van bieren gebrouwen met druiven en bieren die hergisten op fles, tot een blend van wijn en bier. Onze biersommelier Sofie Vanrafelghem proeft er tien en velt haar oordeel. “Blenden is niet zo eenvoudig als het lijkt, maar dit bier is erin geslaagd om het evenwicht tussen wijn en bier te behouden.” [naar artikel]
07:19 Amerika's grootste brouwer wil het Witte Huis helpen om tegen 4 juli, de nationale feestdag, 70 procent van de Amerikanen minstens één dosis van een coronavaccin te geven. [naar artikel]
Bart Luts, de brouwer die vergeten Leuvense bieren opnieuw introduceert, heeft zijn derde bier klaar. En dat is wel een heel speciaal bier, want de tripel waarop hij zich baseerde was in de 18e eeuw uitsluitend te koop in de Katholieke colleges. [naar artikel]
Als alles naar wens verloopt kunnen Antwerpenaars in het najaar bier drinken op basis van in de stad ‘gevangen’ wilde gist. De Antwerpse Brouwcompagnie werkt daarvoor samen met de studenten Biochemie van de KULeuven. [naar artikel]
Bier en chocolade mag dan zo Belgisch zijn als wat, het zijn wel de Nederlanders die nu een bier met chocoladesmaak uitbrengen. Het bekende merk Tony's Chocolonely lanceert vanaf 1 januari in beperkte oplage zijn Chocolate Milk Stout. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.