Als de ‘koning’ het weet, dan mag iedereen het weten. Met die boodschap kondigde Pat Krimson samen met Erik Goossens aan dat er een nieuwe single van Leopold 3 aankomt. [naar artikel]
Lieve en Peter Goossens, zaakvoerders van Het Hof Van Cleve, ontvangen vandaag in Antwerpen de European Hospitality Foundation Award. De prijs is... [naar artikel]
03:00 Op 22 december legt chef-kok Peter Goossens zijn Hof Van Cleve in de handen van Floris Van Der Veken. De 34-jarige souschef krijgt de missie Goossens’ levenswerk voort te zetten. ‘Als we sterren verli... [naar artikel]
Sterrenchef Peter Goossens en zijn vrouw hebben vandaag de 'European Hospitality Foundation Award' gekregen, een prijs voor internationale erkenning. [naar artikel]
Peter Goossens trekt de deur van zijn sterrenrestaurant Hof van Cleve in Kruisem eind 2023 definitief achter zich dicht. ‘We denken er al enkele jaren aan om ons professioneel leven een nieuwe wending te geven,’ zegt Goossens in een persbericht. [naar artikel]
Wissel van de wacht bij Hof van Cleve in Kruisem (Kruishoutem): topchef Peter Goossens en zijn echtgenote dragen het driesterrenrestaurant eind dit jaar over aan keukenchef Floris Van Der Veken. De details: Einde van een tijdperk: Van zijn 22ste al staat Peter Goossens, nu 59, aan het fornuis van Hof van Cleve, dat hij in […] [naar artikel]
Driesterrenchef Peter Goossens van Hof van Cleve gaat op zoek naar het verschil tussen wilde en gekweekte zalm. Voor wilde zalm betaal je een pak meer dan voor gekweekte zalm, terecht? Het antwoord van Peter Goossens is overtuigend ‘ja’. “Wilde zalm is een trekvis die lange afstanden aflegt en zijn eigen kostje bijeen moet zoeken. Het resultaat is stevig vlees met een mooie vaste structuur. Kweekzalm zwemt rondjes in ‘zeekooien’ en krijgt zijn voedsel zonder inspanning. Het resultaat is vettiger en slapper vlees .” [naar artikel]
Wat scheelt er met La Rigue? Bij de opening kregen alle gerechten van Luc Bellings nog een 10 op 10, maar twee maand later krijgt Peter Goossens’ kustbrasserie in het Knokse vijfsterrenhotel La Réserve verrassend veel negatieve recensies. Onze journalist ging afgelopen week zelf nog eens poolshoogte nemen en keerde teleurgesteld terug. Peter Goossens betreurt ons volgens hem “te vroege” bezoek, maar belooft meteen beterschap. “Dit is geen fabriek waar je aan knopjes moet draaien.” [naar artikel]
De voorbije maanden kreeg Peter Goossens’ kustbrasserie in het Knokse vijfsterrenhotel La Réserve verrassend veel negatieve recensies. Ook onze journalist keerde na een bezoek teleurgesteld terug. Bij culinaire gids Gault&Millau denken ze daar helemaal anders over, zo bleek dinsdag in primeur tijdens de voorstelling van de lokale gids van Knokke-Heist, die La Rigue een score van 14,5 op 20 toekent. “De hand van Peter Goossens is zeer zichtbaar”, zegt Johan Mergaert, die zetelt in het directiecomité van Gault&Millau. [naar artikel]
Het is voorbij: driesterrenchef Peter Goossens (59) heeft vrijdag voor het laatst gekookt in zijn Hof van Cleve in Kruishoutem. Daarmee kwam een einde aan het strafste culinaire verhaal van de laatste decennia. Ook in het Antwerpse maken veel mensen die ooit met hem hebben samengewerkt een diepe buiging en richten ze zich vol ontzag tot hun leermeester. Want een passage bij Peter Goossens vergeet je niet, ongeacht hoe lang het al geleden is. “Mijn madeleinekes maak ik nog op dezelfde manier zoals ik daar geleerd heb”, klinkt het. [naar artikel]
Ze hielden het discreet, maar verstopten zich niet: koning Filip en koningin Mathilde dineerden zaterdagavond in het Hof van Cleve. Dat vernam HLN van verschillende bronnen. Het was een koninklijk eresaluut voor Peter Goossens, want op 22 december laat de topchef zijn driesterrenrestaurant achter in de handen van zijn opvolger Floris Van der Veken. [naar artikel]
Wat scheelt er met La Rigue? Zelden ging een opening met zoveel toeters en bellen gepaard en meteen kregen alle gerechten van Luc Bellings een 10 op 10. Maar twee maand later krijgt Peter Goossens’ kustbrasserie in het Knokse vijfsterrenhotel La Réserve verrassend veel negatieve recensies. Tijd om zelf nog eens poolshoogte te nemen. Ongezouten verslag van een middagje tafelen, in tegenstelling tot het voorgerecht. [naar artikel]
09:16 Peter Goossens stopt eind 2023 als chef van Hof van Cleve. Zijn huidige keukenchef Floris Van Der Veken neemt de zaak over. [naar artikel]
Het lekkerste tijdperk van ons land is voorbij. Peter Goossens heeft vrijdagmiddag, na de allerlaatste service in het allerbeste restaurant van ons land, de sleutels van Hof van Cleve afgegeven aan zijn opvolger Floris Van Der Veken. “De champagne is voor achteraf. We gaan voor onze laatste klanten net zo hard werken als voor iedereen die hier kwam.” Onze reporter mocht de voorbereidingen voor de laatste ronde volgen. [naar artikel]
12:20 Op 37 jaar tijd tilden Peter Goossens en zijn echtgenote Lieve Fermans een eenvoudig restaurant uit het Oost-Vlaamse Kruisem tot hét boegbeeld van de Belgische gastronomie, met drie Michelin-sterren e... [naar artikel]
Sterrenkok Peter Goossens (50) onderhandelt met de fiscus en het gerecht om een vervolging voor belastingontduiking af te kopen. Hoeveel dat hem zal kosten, is voor zover bekend nog niet beslist. [naar artikel]
Na 37 jaar zullen Lieve en Peter Goossens eind 2023 de deur van hun restaurant Hof van Cleve in Kruisem als gastvrouw en chef-eigenaar definitief achter zich dichttrekken. “We denken er al enkele jaren aan om ons professioneel leven een nieuwe wending te geven,” aldus Peter Goossens die zoals bekend in Hotel La Réserve in Knokke zijn medewerking verleent bij het openen van een nieuw restaurant. [naar artikel]
Na 37 jaar zullen Lieve en Peter Goossens eind 2023 de deur van hun restaurant Hof van Cleve in Kruisem als gastvrouw en chef-eigenaar definitief achter zich dichttrekken. “We denken er al enkele jaren aan om ons professioneel leven een nieuwe wending te geven,” aldus Peter Goossens die zoals bekend in Hotel La Réserve in Knokke zijn medewerking verleent bij het openen van een nieuw restaurant. [naar artikel]
Peter Goossens gaat zijn nieuwe restaurant in luxehotel La Réserve in Knokke ‘La rigue’ noemen. Dat maakt hij bekend in een persbericht. Een naam met betekenis, en volgens Goossens garant voor “finesse en perfectie”. [naar artikel]
Niemand die eraan twijfelt dat Hof van Cleve over twee weken, bij de lancering van de nieuwe Michelingids, opnieuw 3 sterren krijgt. Maar wat doet de bandenproducent in 2024, twee maanden nadat Peter Goossens de deur van het restaurant achter zich zal hebben dichtgetrokken. “De inspecteurs zullen in januari en februari zeker nog langs gaan.” [naar artikel]
Na 37 jaar zullen Lieve en Peter Goossens eind 2023 de deur van hun restaurant Hof van Cleve in Kruisem als gastvrouw en chef-eigenaar definitief achter zich dichttrekken. “We denken er al enkele jaren aan om ons professioneel leven een nieuwe wending te geven,” aldus de 59-jarige Peter Goossens, die zoals bekend in Hotel La Réserve in Knokke zijn medewerking verleent bij het openen van een nieuw restaurant. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.