Na 35 jaar houdt restaurant Popoff ermee op te bestaan. Ten minste in zijn huidige vorm. Zaakvoerster Marleen Vanderwee vindt geen medewerker meer die bereid is om in het weekend te werken. “Ik moet alles herdenken, de traiteur zal blijven, het restaurant niet”, zegt ze. [naar artikel]
Het bekende restaurant Troubadour in Berchem sluit zijn deuren. John Verbeeck, de eigenaar van het restaurant, moet het hoofd bieden aan “gezondheidsuitdagingen”. “Hij heeft tijd nodig om te herstellen”, klinkt het bij de aankondiging op de website. [naar artikel]
Na 23 jaar sluit restaurant Chez Raoul in het centrum van Antwerpen de deuren definitief op 31 december. Corona speelt een rol in dit vervroegd afscheid, maar: eerst wacht nog het wildfestijn, een specialiteit van de chef. [naar artikel]
Op de Oude Koornmarkt in Antwerpen opende dinsdagavond het vegan restaurant Lento. Na vier succesvolle jaren in Hasselt achtten eigenaars Tekla Vancleynenbreugel en Yolan Bamp de tijd rijp voor de sprong naar de koekenstad. Ze willen Antwerpenaren laten genieten van hun unieke concept: in een stijlvolle omgeving genieten van het beste wat de vegan keuken te bieden heeft. [naar artikel]
Bij restaurant Spritz, op de Oude Koornmarkt in de Antwerpse binnenstad, schoof donderdagavond een hoge gast aan tafel: Travis Barker, de drummer van de wereldberoemde Amerikaanse punkrockband Blink 182. [naar artikel]
Chinees restaurant Chion’s Place in Oud-Turnhout sluit dinsdagavond definitief de deuren. Na 22 jaar houdt zaakvoerder Daniel Chion (51) het voor bekeken. “Het is mooi geweest. Na drie decennia in de horeca zal ik genieten van de rust.” [naar artikel]
Een verrassing van formaat in de Limburgse culinaire wereld: het bekende Hasseltse restaurant Figaro sluit op 1 juli na 52 jaar de deuren. “Ik kook nog ontzettend graag, maar ik ben 75 en er is geen opvolging”, zegt chef Jacques Colemont. [naar artikel]
De eigenaar van het pand op de hoek van de Groenplaats en de Groenkerkhofstraat wil zijn gebouw met een glazen gang verbinden met het aanpalende pand op de Oude Koornmarkt. [naar artikel]
Het bekend Antwerps restaurant Het Pomphuis, aan de rand van de haven, sluit eind dit jaar de deuren. Volgens de uitbaters zal het door de Oosterweelwerken minstens 5 jaar onmogelijk zijn om het restaurant open te houden. "De veiligheid en het comfort van de gasten staan voorop en dat valt niet te verenigen met dergelijke enorme bouwwerken”, zegt uitbater Gunther Dieltjens. [naar artikel]
Nog vijf weken kan je terecht bij Restaurant Marie in de Heilig Bloedlaan, daarna sluit de zaak de deuren. Op zondag 15 september is de eetgelegenheid van Jan Lauryssen (50) nog een laatste keer open. “Dat wordt meteen ook de laatste keer dat ik in de keuken sta. Tot die dag blijf ik gerechten maken zoals ik het altijd gedaan heb”, vertelt hij. [naar artikel]
Wie nog eens wil genieten van de keuken bij Bistro Nano moet zich haasten… Eind december sluit het toprestaurant in Hasselt definitief de deuren. Met het einde van het huurcontract in zicht, hebben de zaakvoerders besloten elk hun eigen weg te gaan. [naar artikel]
Bezoekers hebben nog een half jaar de tijd om terug te blikken op hun kindertijd in het Speelgoedmuseum van Mechelen. Eind deze zomer sluit de oude locatie vlak bij station Nekkerspoel na 42 jaar onherroepelijk de deuren. [naar artikel]
Driesterrenrestaurant De Karmeliet sluit vanvond na 33 jaar de deuren. Chef Geert Van Hecke begint binnenkort al met een nieuw restaurant [naar artikel]
Na 35 jaar houdt restaurant Popoff ermee op te bestaan. Ten minste in zijn huidige vorm. Zaakvoerster Marleen Vanderwee vindt geen medewerker meer die bereid is om in het weekend te werken. “Ik moet alles herdenken, de traiteur zal blijven, het restaurant niet”, zegt ze. [naar artikel]
Opnieuw een succesvol restaurant dat op zaterdagavond de deuren sluit. Na Vrijmoed laat nu ook het hippe Oak het personeel rusten op een traditioneel drukke weekendavond. “We kiezen voor quality time voor onszelf en onze medewerkers.” [naar artikel]
Nu de renovatie van het oude postgebouw op de Groenplaats in zicht komt, is het tijd voor foodmarket Mercado om de deuren te sluiten. Het laatste weekend van april sluit Mercado de deuren met een Closing Weekend. Maar Mercado is wel van plan om terug te komen. De nieuwe locatie blijft voorlopig nog geheim. [naar artikel]
Restaurant Lollapalooza in de Pelgrimstraat sluit zaterdag na 24 jaar definitief de deuren. “Met pijn in het hart”, zeggen zaakvoerders Bram De Boeck en Vanja Pauwels. “Maar het is tijd voor iets nieuws.” [naar artikel]
brussel/hasseltHet meest vermaarde Vietnamese restaurant van de Benelux, Little Asia, sluit de deuren. De reden: Martin Heylen trok vier jaar geleden met uitbaatster Quyên Truong Thi (47) naar haar roots in Vietnam. Het zou haar hele leven overhoop halen. [naar artikel]
River Kwai, het eerste Thaise restaurant van Antwerpen, sluit na 35 jaar de deuren. Dat kondigt uitbaatster Paige Chaiyakul (45) twee weken voor de laatste gerechten de keuken uitvliegen aan. We blikken terug op hoe het allemaal begon, en worden meteen gerustgesteld: “We hebben nog veel in petto voor de toekomst.” [naar artikel]
De bekende Deense sterrenzaak Noma - het beste restaurant ter wereld - sluit de deuren. Dat kondigt chef René Redzepi aan. De chef-kok zegt dat voor hem de job van koken op het allerhoogste niveau, vol slopende uren en een ronduit intense werkcultuur, een breekpunt heeft bereikt. “Het is onhoudbaar”, zegt hij in een gesprek met ‘The New York Times’. [naar artikel]
Het bekende restaurant Den Abattoir in Antwerpen-Noord gaat dicht. De zaak trok twintig jaar lang vleesliefhebbers naar de Lange Lobroekstraat. Nu is het failliet. [naar artikel]
Een verrassing van formaat in de Limburgse culinaire wereld: het bekende Hasseltse restaurant Figaro sluit op 1 juli na 52 jaar de deuren. “Ik kook nog ontzettend graag, maar ik ben 75 en er is geen opvolging”, zegt chef Jacques Colemont. [naar artikel]
The Gilded, het restaurant in het hotel van Mousa Dembélé, opent volgende maand opnieuw de deuren. In juni vertrok chek-kok Nick De Backer er, en het restaurant sloot enkele maanden de deuren. Maar nu heeft de familie Dembélé een nieuw team klaar om het restaurant in hotel De Gulde Schoen te runnen. En je hoeft maar 1 ding te doen in dat restaurant: je eten delen. [naar artikel]
Een zwartwerker haalde vrijdagavond halsbrekende toeren uit op de Oude Koornmarkt. Hij probeerde van de politie te ontkomen en vluchtte over de daken weg. Uiteindelijk werd hij teruggevonden in de keuken van een restaurant, onder een rek. [naar artikel]
Dit weekend sluit na ruim een halve eeuw hotel-restaurant Koeckhofs in Achel definitief de deuren. Zaakvoerders Mark Bonneu en Inge Van de Broek nemen zondag afscheid met een dorpsfeestje. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.