Terwijl we straks nog allemaal aan de kalkoen met veenbessensaus en kroketten zitten, denken wetenschappers al na over het kerstmenu van 2040. Tomate crevette op basis van vegetarisch gehakt en wasmotrups bijvoorbeeld. [naar artikel]
Door de coronacrisis zal kerst dit jaar anders zijn. Toch maakt de Belg zich klaar voor het kerstmenu. Wat zijn onze culinaire plannen? HelloFresh ging op onderzoek. Een kerst zonder stress, daar droomt menig Belg van. De afgelopen jaren ziet maaltijdboxleverancier HelloFresh het zoekvolume van ‘makkelijk kerstmenu’ toenemen. Vanaf 2017 ziet HelloFresh de vraag naar […] Het bericht Belgen gaan dit jaar voor kerstmenu zonder stress verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Klaar om je kerstmenu naar een hoger niveau te tillen? Haal alles uit de kast met de recepten van chef Ayt Ems van Blanc in Sint-Truiden. Gault Millau riep hem uit tot ‘Ontdekking van het Jaar’. [naar artikel]
Je kan Amerikanen uit Amerika halen, maar Amerika niet uit de Amerikanen: ook in België vieren heel wat mensen Thanksgiving vandaag. Naar traditie verzamelt de hele familie samen aan tafel om te genieten van lekker eten. Maar hoe ziet zo’n Thanksgiving-menu eruit? En wat zijn klassieke gerechten die John, Meagan en Katherine nemen ons mee door hun potten en pannen, en chef Alex Joseph tipt hoe je de iconische kalkoen zélf klaarmaakt. [naar artikel]
Kerst is een echt familiefeest: zorg dan ook dat je mee aan tafel kunt genieten. De hapjes ogen chic maar zijn gemakkelijk. Sommige hapjes kan je [naar artikel]
Nog voor het bouwverlof zal De Faar in Dilsen-centrum klaar zijn. Hoe ziet het nieuwe ontmoetingscentrum voor de inwoners van Dilsen-Stokkem eruit? [naar artikel]
Vijf soorten hapjes bedenken, een kalkoen vullen én scoren met een topdessert. Kerststress? Niet nodig! Heleen Timmermans van Zuppa in Hasselt giet toegankelijke toprecepten in een viergangenmenu. [naar artikel]
Je tiener besluit geen vlees meer te eten. Je kleinkinderen worden vegetarisch opgevoed. Redenen tot bezorgdheid? Nee hoor, gezond vegetarisch eten is perfect mogelijk, ook voor kinderen. [naar artikel]
Wie niet bang is van een paar uur zwoegen in de keuken, kan met kerst zwaar uitpakken. Sterrenchef Benoit Dewitte blijft weg van de fondue en gourmet en levert dit weekend in De Morgen Magazine het recept voor een geslaagd feest. "Ik wilde voor DM Magazine de typische kerstklassiekers eens op een andere manier bekijken." [naar artikel]
In Amerika is de zogenaamde 'elopement' al even hip en nu brengen coronamaatregelen het intieme trouwfeestvorm ook naar onze contreien. Hoe dat eruit ziet, een feest met zijn tweetjes? Drie koppels laten je even piepen. [naar artikel]
Als je in de gevangenis zit, is het kerstmenu misschien nóg meer iets om naar uit te kijken. De Amerikaanse website TMZ kon de hand leggen op de... [naar artikel]
“Houd het simpel!”, zo luidde ooit het kookadvies van de iconische chef Escoffier. Rapper gezegd dan gedaan, zéker als je voor de kerst tegelijk rabiate vleeseters en vegetariërs moet plezieren. Ellen Callebout (45) licht in ‘Dag Allemaal’ een tip van de sluier hoe ze dát gaat aanpakken. [naar artikel]
Helemaal naakt kon je hem niet noemen, maar het valt te betwijfelen of veel kijkers zijn blijven hangen bij zijn koksmuts. Feit is dat deze avond aan het einde van Van algemeen nut op Eén een blote man hapjes kwam serveren in de studio. [naar artikel]
Doe jij dit jaar mee aan de Veggie-Challenge? Vegetarisch eten is een heuse trend, maar een goed vegetarisch gerecht samenstellen blijkt voor velen onder ons een grote opgave. Wie helpen je alvast op weg met dit heerlijk vegetarisch recept van HelloFresh: pasta met vegetarisch gehakt, Mexicaanse kruiden, paprika en zure room. Benodigdheden voor twee personen […] Het bericht RECEPT Snelle pasta met vegetarisch gehakt, Mexicaanse kruiden, paprika en zure room verscheen eerst op Gezond.be. [naar artikel]
Als je in de gevangenis zit, is het kerstmenu misschien nóg meer iets om naar uit te kijken. De Amerikaanse website TMZ kon de hand leggen op de... [naar artikel]
Hoezo, het orgel nog niet klaar? Wie in de kathedraal naar boven kijkt, ziet het orgel in al zijn glorie staan. “Een orgel is als een ijsberg: wat je ziet, is maar 5% van de oppervlakte”, zegt Guido Schumacher (59). “Het is zo hoog als een huis, maar heeft ook evenveel kamers. Ja, de gevel is klaar, maar vanbinnen is er nog veel werk. Het orgel is voor 95% klaar.” [naar artikel]
Het doek is gevallen over de reguliere competitie. Ontdek hier met welk puntenaantal de clubs in Play-off I beginnen en hoe Play-off I eruit ziet. [naar artikel]
Na een onderbreking van 2 jaar door het coronavirus, heeft Kiwanis Tongeren Ambiorix de traditie om een kerstmenu bij Poverello te serveren verdergezet. Met veel enthousiasme namen een aantal Kiwaniërs het voortouw in de keuken om een driegangenmenu te maken. Voor de ingrediënten mocht de club weer rekenen op de hulp van traiteur Fernand Koekhofs. [naar artikel]
Of er altijd wel een reden is voor een apéro? Absoluut. En dat aperitief is natuurlijk niet compleet zonder hapjes erbij. Eens geen zin in de klassieke bloemkool met cocktailsaus of chips uit een kommetje? Dan scoor je bij je gezelschap ongetwijfeld goed met deze 3 originele hapjes van foodstyliste Sonja Peeters. [naar artikel]
Voor vegetariërs kunnen de traditionele kerstdiners nogal een uitdaging vormen. Hapjes met spek, vol-au-vent, hertenfilet… Vlees is alomtegenwoordig tijdens de feestdagen. Niet getreurd, wij stelden een vegetarisch kerstmenu op zodat je niet hoeft te verhongeren tijdens de gezelligste tijd van het jaar. Voorgerecht: bladerdeeghapjes met Brie en appel Een vegetarisch voorgerecht was zelden zo simpel. […] Het bericht Dankzij dit vegetarische kerstmenu overleef je de feestdagen verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Zowel de federale als de Vlaamse regering voorzien in extra steun voor de horeca nu restaurants en cafés vanaf maandag vier weken moeten sluiten. Zo ziet het steunpakket eruit. [naar artikel]
Steeds meer gezinnen kiezen ervoor om hun kinderen vegetarisch op te voeden. Vlees en vaak ook vis komen niet op tafel. [naar artikel]
Als laatste in het rijtje van de kerstmenu's kwam het dorpsrestaurant van Riemst aan de beurt. [naar artikel]
Opvallende maatregel in dierenasiel Socio vzw in Deurne: tussen half december en half januari kunnen geen konijntjes of kippen geadopteerd worden, om te voorkomen dat ze zouden eindigen op het kerstmenu. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.