Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

09 August 2020
13:46 uur

De andere ‘ideale schoonzoon’ van het Vlaams Belang

Apache

07/01/2020 - 09:35

Op de eerstvolgende gemeenteraadszitting in Antwerpen, op 28 januari, zullen Filip Dewinter en Sam Van Rooy van plaats wisselen. Filip Dewinter (57) geeft de functie van Vlaams Belang-fractieleider in de Antwerpse gemeenteraad door aan Sam Van Rooy (34). Filip Dewinter is er gerust in: “We zitten karakterieel en ideologisch op dezelfde lijn.” “Je zit hier


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP APACHE

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Thomas Vanderveken: ‘De ideale schoonzoon? Oké, maar ik ben geen koorknaap’ (18/01/2020 - De Morgen)
  De zaterdagavond op Canvas was al van hem, nu is ook de zaterdagavond op Eén in handen van Thomas Vanderveken (38). In ‘1 jaar gratis’ laat Vlaanderens ideale schoonzoon zich van zijn joligste kant zien. “Maar een pluim in mijn gat steken is niets voor mij.”
  [naar artikel]
 2. Hoe Vlaams Blok is Vlaams Belang nog? (29/05/2019 - Het Belang van Limburg)
  BrusselHeeft Tom Van Grieken van Vlaams Belang een andere partij gemaakt? Of is hij een wolf in schaapsvacht waar de andere partijen maar beter afstand van houden? De stijl is veranderd en de partij zegt voor het eerst dat ze zonder breekpunten wil onderhandelen omdat ze verantwoordelijkheid wil opnemen. Maar binnen het nieuwe rechts dat Vlaams Belang kopieert van de internationale alt-right beweging, is de natie nog steeds blank en aartsconservatief.
  [naar artikel]
 3. Wat heeft Vlaams Belang nog gemeen met Vlaams Blok? “Heel andere partij dan vroeger, maar daarom niet minder radicaal” (29/05/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Heeft Tom Van Grieken van Vlaams Belang een andere partij gemaakt? Of is hij een wolf in schaapsvacht waar de andere partijen maar beter afstand van houden? De stijl is veranderd en de partij zegt voor het eerst dat ze zonder breekpunten wil onderhandelen omdat ze verantwoordelijkheid wil opnemen. Maar binnen het nieuwe rechts dat Vlaams Belang kopieert van de internationale alt-rightbeweging, is de natie nog steeds blank en aartsconservatief.
  [naar artikel]
 4. 'Vlaams Belang is back' (14/10/2018 - De Standaard)
  Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken reageert bijzonder tevreden op het resultaat van zijn partij. In zijn eigen gemeente Schoten haalt hij liefst 21%, maar ook in heel wat andere Vlaamse gemeenten doet Vlaams Belang het goed.
  [naar artikel]
 5. 'Vlaams Belang is back' (14/10/2018 - De Standaard)
  Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken reageert bijzonder tevreden op het resultaat van zijn partij. In zijn eigen gemeente Schoten haalt hij liefst 21%, maar ook in heel wat andere Vlaamse gemeenten doet Vlaams Belang het goed.
  [naar artikel]
 6. Vlaams Belang zit N-VA op de hielen (27/05/2019 - Het Belang van Limburg)
  HasseltLimburg scoort niet erg anders dan Vlaanderen: Vlaams Belang wint fors en N-VA verliest. Maar het verlies (10 procentpunt) van N-VA is hier wel groter dan in andere provincies. N-VA blijft de grootste, maar wordt echt wel op de hielen gezeten door Vlaams Belang.
  [naar artikel]
 7. Vlaams Belang stelt N-VA voor om samen front te vormen: "Regering met ons allebei, of niet" (27/06/2019 - VRT NWS)
  Chris Janssens van Vlaams Belang stelt in Knack voor aan de N-VA om hun lot aan elkaar te verbinden. Andere partijen moeten dan kiezen: een bestuur met N-VA én Vlaams Belang, of een linksere regering. Daarmee voert Vlaams Belang  de druk op richting de N-VA voor de vorming van een nieuwe Vlaamse regering. Voor alle duidelijkheid: het voorstel om een front te vormen met N-VA komt van Vlaams Belang, en is niet goedgekeurd door de N-VA.
  [naar artikel]
 8. Vlaams Belang-voorzitter hoopt dat N-VA geen “bocht van Demir” heeft ingezet: “Het zou wel heel erg zijn” (07/08/2019 - Het Belang van Limburg)
  Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken zou het heel erg vinden mocht N-VA de ‘bocht van Demir’ hebben ingezet. Dat zei hij woensdag in ‘Terzake’. Zuhal Demir zei dinsdag dat Vlaams Belang te weinig tijd heeft gestoken in het overtuigen van andere mogelijke coalitiepartners naast N-VA, en zichzelf zo buiten de Vlaamse regeringsvorming plaatste. Mogelijk gaf ze daarmee een voorzet op de exit van Vlaams Belang uit de formatiegesprekken.
  [naar artikel]
 9. ANALYSE. Als D’haeseleer de sjerp binnenhaalt, is Vlaams Belang voor allereerste keer aan de macht (14/10/2018 - Het Nieuwsblad)
  Levert Vlaams Belang straks de eerste burgemeester uit haar bestaan? “Je moet het vel van de beer niet te vroeg verkopen, maar het wordt tijd dat de andere partijen deze duidelijke stem van de kiezer respecteren”, zegt Guy D’haeseleer, lijsttrekker van Forza Ninove, de lokale Vlaams Belang-variant.
  [naar artikel]
 10. ‘Ideale schoonzoon’ aangehouden voor moord (30/11/2018 - Het Nieuwsblad)
  De moord op Murielle Wauters (72) uit Erembodegem, bij Aalst, is opgelost. Haar schoonzoon die altijd voor haar in de weer was geweest, is aangehouden. Dat bevestigt het parket van Oost-Vlaanderen.
  [naar artikel]
 11. Vlaams Belang-voorzitter Van Grieken hoopt dat N-VA geen “bocht van Demir” heeft ingezet: “Het zou wel heel erg zijn” (07/08/2019 - Het Nieuwsblad)
  Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken zou het heel erg vinden mocht N-VA de ‘bocht van Demir’ hebben ingezet. Dat zei hij woensdag in ‘Terzake’. Zuhal Demir zei dinsdag dat Vlaams Belang te weinig tijd heeft gestoken in het overtuigen van andere mogelijke coalitiepartners naast N-VA, en zichzelf zo buiten de Vlaamse regeringsvorming plaatste. Mogelijk gaf ze daarmee een voorzet op de exit van Vlaams Belang uit de formatiegesprekken.
  [naar artikel]
 12. Van ‘kindsoldaat’ tot ‘baby Dewinter’: wie is Tom Van Grieken écht? (28/05/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Een ideale schoonzoon. Een paljas. Een extremist. Een kindsoldaat. Baby Dewinter. Tom Van Grieken (32), voorzitter van Vlaams Belang, kreeg al veel etiketten opgeplakt. Het laatste: de man die opnieuw voor een zwarte zondag heeft gezorgd. Met een minzame glimlach en een uitgestoken hand, maar evengoed met felle overtuigingen en hier en daar een emotionele uitval. “Hij heeft twee persoonlijkheden”, zegt zijn vader. “Er is Tom de politicus en Tom de zoon. En die laatste was vooral een stil en rustig kind.”
  [naar artikel]
 13. Dewinter (Vlaams Belang) zet druk op De Wever (N-VA): "Wij kunnen zijn beste bondgenoot zijn of vanuit oppositie zijn ergste nachtmerrie" (02/08/2019 - VRT NWS)
  Vlaams Belang-kopstuk Filip Dewinter voert de druk op Vlaams formateur Bart De Wever (N-VA) verder op. Dewinter vindt dat er een Vlaamse regering moet komen met Vlaams Belang en N-VA en dat De Wever dat duidelijk moet maken aan de andere partijen. Als De Wever Vlaams Belang toch zou loslaten, "dan worden wij zijn grootste vijand", aldus Dewinter.
  [naar artikel]
 14. Waar staat Vlaams Belang voor in deze kiescampagne? (19/05/2019 - VRT NWS)
  Nog een week te gaan voor de verkiezingen en vanaf vandaag analyseren we elke dag een van de zes partijen in het Vlaams Parlement. We beginnen met Vlaams Belang. De radicaal-rechtse partij zit al jaren in de oppositie door het cordon sanitaire, een afspraak onder andere partijen om niet met hen te besturen. Vanuit de oppositie pleit Vlaams Belang al jaren voor Vlaamse onafhankelijkheid en voor een migratiestop.
  [naar artikel]
 15. Van dermeersch schakelt partijraad Vlaams Belang in (21/11/2016 - De Tijd)
  12:08 Vlaams Parlementslid en gemeenschapssenator Anke Van dermeersch zal in een brief aan de partijraad van Vlaams Belang - het hoogste partijorgaan - uitleg geven bij de reis die ze samen met onder andere...
  [naar artikel]
 16. De Wever wil ‘ernstig gesprek’ met Vlaams Belang (27/05/2019 - De Morgen)
  Vlaams formateur Bart De Wever zal met het Vlaams Belang praten over de vorming van een nieuwe Vlaamse meerderheid. Ook al zeggen alle andere partijen dat ze het cordon sanitaire in stand willen houden. Federaal legt zijn N-VA het confederalisme op tafel.
  [naar artikel]
 17. Dewinter: ‘Regering met Vlaams Belang kan nog, tenzij De Wever bezwijkt voor chantage’ (02/08/2019 - De Standaard)
  De N-VA loodste Vlaams Belang gisteravond naar de uitgang. Toch zei Vlaams Parlementslid Filip Dewinter in ‘De Ochtend’ op Radio 1 nog steeds te geloven in een Vlaams regering met Vlaams Belang.
  [naar artikel]
 18. Het succesrecept van Vlaams Belang ontleed: van "de frisse gezichten" tot "de zelfbescherming van de kleine man" (27/05/2019 - VRT NWS)
  "Het Vlaams Belang heeft 110 procent van zijn potentieel gerealiseerd." Communicatiespecialist Jan Callebaut klinkt erg duidelijk. Maar hoe is het succes van de partij te verklaren? En hoe komt het dat zoveel Vlamingen de overstap gemaakt hebben vanuit andere partijen. Verschillende experten lichten voor VRT NWS de aantrekkingskracht van Vlaams Belang door.
  [naar artikel]
 19. 'Vlaams Belang is niet meer de partij die enkel wat slogans brult, zoals in de tijd van Filip De Winter' (27/05/2019 - Knack)
  Frank Vanhecke, twaalf jaar voorzitter van Vlaams Blok/Vlaams Belang, doorbreekt de stilte en reageert emotioneel op de verkiezingsoverwinning. 'Ook ik stemde in 2014 op N-VA en ben teruggekeerd naar Vlaams Belang.'
  [naar artikel]
 20. Wat als de N-VA en Vlaams Belang straks een voorstel tot Vlaams regeerakkoord voorleggen? (06/06/2019 - VRT NWS)
  Wouter Verschelden denkt dat Vlaams Belang straks misschien toch veel meer dan een figurantenrol krijgt. Er circuleren geruchten over de vorming van een Vlaams minderheidskabinet met gedoogsteun van Vlaams Belang. En dat scenario moeten we volgens Verschelden serieus nemen.
  [naar artikel]
 21. N-VA Denderleeuw gaat in op uitnodiging Vlaams Belang (16/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Vlaams Belang, sinds zondag de grootste partij in Denderleeuw, heeft N-VA en andere partijen uitgenodigd aan de onderhandelingstafel. De lokale...
  [naar artikel]
 22. Nog geen koninklijke uitnodiging voor Vlaams Belang (28/05/2019 - Het Nieuwsblad)
  “De koning kan niet anders dan Vlaams Belang uitnodigen. Anders schendt hij zijn neutraal statuut”, dat zegt koningshuiskenner Mark Van den Wijngaert aan De Standaard. Maar Vlaams Belang heeft voorlopig nog geen uitnodiging van het Koninklijk Paleis op zak. De andere partijvoorzitters rijden sinds maandagnamiddag af en aan, maar Tom Van Grieken dus niet.
  [naar artikel]
 23. Monsterscore voor Vlaams Belang (27/05/2019 - Het Belang van Limburg)
  BrusselDe grote overwinnaar in de Kamer is Vlaams Belang, dat haar score verdriedubbelt. N-VA, dat net als CD&V, Open Vld en sp.a zwaar verliest, komt door de winst van het Vlaams Belang wel in een sterke strategische positie.
  [naar artikel]
 24. Geert Wilders feliciteert “helden van Vlaams Belang” (26/05/2019 - Metro)
  De Nederlandse politicus Geert Wilders heeft het Vlaams Belang gefeliciteerd met de verwachte opmars bij de verkiezingen. “Gefeliciteerd helden van Vlaams Belang, Tom Van Grieken, Gerolf Annemans, Filip Dewinter en alle andere Vlaamse vrienden! Geweldig resultaat! (Wij de volgende keer ook weer)”, zo postte Wilders op de microblogsite Twitter. De PVV-leider was in september vorig jaar nog in Antwerpen om Vlaams Belang een steuntje in de rug te geven, in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen die in oktober plaatsvonden. “Hij is het symbool van de vrijheidsstrijd tegen de islamisering”, zei Vlaams Belanger Filip Dewinter toen. bron: Belga Het bericht Geert Wilders feliciteert “helden van Vlaams Belang” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 25. Brussels Parlement past Holocaustherdenking aan wegens uitnodiging Vlaams Belang (27/01/2020 - Het Nieuwsblad)
  Een ceremonie ter ere van de slachtoffers van de Holocaust, vlakbij het Brussels Parlement, is maandagmiddag in een aangepaste vorm doorgegaan, omdat Vlaams Belang ook uitgenodigd was en er het woord zou voeren. Parlementsvoorzitter Rachid Madrane en alle fractieleiders - op die van Vlaams Belang en N-VA na - hadden de organisatoren gevraagd de uitnodiging voor Vlaams Belang in te trekken. Vlaams Belangfractieleider Dominiek Lootens noemt die demarche een “absolute schande”.
  [naar artikel]
 26. Tom Van Grieken mag zichzelf opvolgen als partijvoorzitter Vlaams Belang (16/11/2019 - VRT NWS)
  Tom Van Grieken is met 97,4 procent van de stemmen binnen de partijraad herverkozen als voorzitter van het Vlaams Belang. Hij was de enige kandidaat. De partijraad is het hoogsdte gezagsorgaan van Vlaams Belang en bestaat uit de leden van het partijbestuur, alle parlementsleden, de vertegenwoordigers van de regio’s, de fractieleiders in de provincieraden, een vertegenwoordiger van de Vlaams Belang Jongeren en een aantal gecoöpteerde leden.
  [naar artikel]
 27. Vlaams Belang heft halfvol/halfleeg glas (05/10/2017 - Apache)
  Voorbije zondag vierde het Vlaams Belang haar veertigjarig bestaan. Zaterdag probeerden De Standaard en De Morgen de invloed van het Vlaams Belang af te meten aan het al dan niet realiseren van het zeventigpuntenplan.
  [naar artikel]
 28. Van Grieken hoopt dat N-VA geen 'bocht van Demir' heeft ingezet (07/08/2019 - Knack)
  Tom Van Grieken, voorzitter van Vlaams Belang, zou het heel erg vinden mocht N-VA de 'bocht van Demir' hebben ingezet. Dat zei hij woensdag in Terzake op Canvas. Het Limburgse Kamerlid zei dinsdag dat Vlaams Belang te weinig tijd heeft gestoken in het overtuigen van andere mogelijke coalitiepartners, naast N-VA. Mogelijk gaf ze daarmee een voorzet op de exit van Vlaams Belang uit de Vlaamse gespre...
  [naar artikel]
 29. ‘Kindsoldaat’, ‘Baby Dewinter’, ‘Grote overwinnaar’: veel bijnamen, maar wie is Tom Van Grieken écht? (27/05/2019 - Het Nieuwsblad)
  Een ideale schoonzoon. Een paljas. Een extremist. Een kindsoldaat. Baby Dewinter. Tom Van Grieken (32), voorzitter van Vlaams Belang, kreeg al veel etiketten opgeplakt. Het laatste: de man die opnieuw voor een zwarte zondag heeft gezorgd. Met een minzame glimlach en een uitgestoken hand, maar evengoed met felle overtuigingen en hier en daar een emotionele uitval. “Hij heeft twee persoonlijkheden”, zegt zijn vader. “Er is Tom de politicus en Tom de zoon. En die laatste was vooral een stil en rustig kind.”
  [naar artikel]
 30. Bruin, bruiner, bruinst bij Vlaams Belang (01/10/2018 - Apache)
  Behalve de ‘gewone’ Vlaams Belang-militanten staan voor de komende gemeenteraadsverkiezingen ook een paar ‘speciale gevallen’ op de Vlaams Belang-lijsten: leden van Schild & Vrienden, Voorpost en oudgedienden van de VMO, fans van Hitler en de SS.
  [naar artikel]
 31. Vlaams Belang vs. N-VA over moslims bij Sint (07/12/2017 - De Morgen)
  Een racistische Facebook-post van Vlaams Belang Kapellen leidt tot ophef op sociale media. Het bericht werd onder druk verwijderd. Het Vlaams Belang en de N-VA doen volgens politicoloog Maddens hun voordeel met de hetze.
  [naar artikel]
 32. Vlaams Belang kegelt Belforters buiten (07/04/2019 - De Morgen)
  Absurdistan in de Gentse gemeenteraad. De vier 'gehoorzame' fractieleden van Vlaams Belang moeten voortaan als onafhankelijke zetelen. De uit de partij gezette Belfortploeg gaat nog tot eind 2012 door het leven als Vlaams Belang.
  [naar artikel]
 33. Bestuurslid N-VA over naar Vlaams Belang: ‘Ik voelde mij bekocht’ (27/09/2016 - De Standaard)
  Oud-N-VA-partijbestuurslid, Isabelle Pierreux, heeft dinsdagavond de eed afgelegd als gemeenteraadslid in Gooik. Ze verlaat haar oude partij en vervoegt de rangen van het Vlaams Belang. Dat wordt bevestigd door het Vlaams Belang.
  [naar artikel]
 34. Vlaams Belang kon ook 18.000 Walen verleiden (27/05/2019 - VRT NWS)
  Voor het eerst heeft Vlaams Belang voor de Kamer ook in elke kieskring in Wallonië een lijst ingediend. En de extreemrechtse en Vlaams-nationalistische partij kende er ook enig succes: 18.000 Walen gaven hun stem aan Vlaams Belang.
  [naar artikel]
 35. Theo Francken (N-VA): 'Het domste wat we nu kunnen doen, is Vlaams Belang meteen uitsluiten' (01/06/2019 - Knack)
  Theo Francken (N-VA) wil het gesprek aangaan met het Vlaams Belang. Dat zegt hij zaterdag in een interview met Het Nieuwsblad. 'Laat ons tegen het Vlaams Belang zeggen: hier is de bal, trap zelf eens naar doel in plaats van enkel te roepen vanuit de tribune.' De N-VA-voorman wil bekijken in hoeverre het partijprogramma van Vlaams Belang overeenkomt met 'ons programma en ideologie'.
  [naar artikel]
 36. Vlaams Belang vraagt politiemeldpunt voor vechtfilmpjes (en deelt ze zelf ook) (10/04/2019 - De Standaard)
  Vlaams Belang gaat actief op zoek naar filmpjes van gewelddadige jongeren zoals de Antwerpse kopschopper, schrijft Het Laatste Nieuws. Vlaams Belang wil ook dat er een meldpunt bij de politie komt.
  [naar artikel]
 37. N-VA-bestuurslid stapt over naar Vlaams Belang: “Ik voelde mij bekocht” (27/09/2016 - Het Nieuwsblad)
  Oud-N-VA-partijbestuurslid, Isabelle Pierreux, heeft dinsdagavond de eed afgelegd als gemeenteraadslid in Gooi. Ze verlaat haar oude partij en vervoegt de rangen van het Vlaams Belang. Dat wordt bevestigd door het Vlaams Belang.
  [naar artikel]
 38. Vlaams Belang ontvangt extreemrechtse politicus Salvini als popster in Handelsbeurs (03/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  Als een popster is de Italiaanse extreemrechtse politicus Matteo Salvini gisterenavond in Antwerpen ontvangen. Voor een enthousiast publiek van Vlaams Belang-aanhangers fulmineerde hij tegen Europa en alle andere vijanden van het volk. In een interview achteraf geeft hij ook een boodschap aan de Belgische politiek. “Een regering van liberalen, socialisten en groenen kan alleen maar helpen om Vlaams Belang verder te doen groeien.”
  [naar artikel]
 39. Voorzitter Vlaams Belang roept tijdens IJzerwake op tot Vlaams-nationale frontvorming in 2019 (27/08/2017 - Het Belang van Limburg)
  Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken roept de andere Vlaams-nationalisten op om samen front te vormen bij de parlementsverkiezingen van 2019. Hij denkt daarbij niet alleen aan de kamerleden Hendrik Vuye en Veerle Wouters als de “overgebleven Vlaams-nationalisten bij de N-VA”. Van Grieken lanceert zijn oproep zondag in de rand van de IJzerwake in Steenstrate.
  [naar artikel]
 40. Voorzitter Vlaams Belang roept tijdens IJzerwake op tot Vlaams-nationale frontvorming in 2019 (27/08/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken roept de andere Vlaams-nationalisten op om samen front te vormen bij de parlementsverkiezingen van 2019. Hij denkt daarbij niet alleen aan de kamerleden Hendrik Vuye en Veerle Wouters als de “overgebleven Vlaams-nationalisten bij de N-VA”. Van Grieken lanceert zijn oproep zondag in de rand van de IJzerwake in Steenstrate.
  [naar artikel]
 41. Voorzitter Vlaams Belang roept tijdens IJzerwake op tot Vlaams-nationale frontvorming in 2019 (27/08/2017 - Het Nieuwsblad)
  Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken roept de andere Vlaams-nationalisten op om samen front te vormen bij de parlementsverkiezingen van 2019. Hij denkt daarbij niet alleen aan de kamerleden Hendrik Vuye en Veerle Wouters als de “overgebleven Vlaams-nationalisten bij de N-VA”. Van Grieken lanceert zijn oproep zondag in de rand van de IJzerwake in Steenstrate.
  [naar artikel]
 42. Tom Van Grieken (Vlaams Belang): "Samenwerken met N-VA? Op sociaal-economische thema's zal dat niet zo simpel zijn" (12/05/2019 - VRT NWS)
  Vooralsnog sluiten alle andere partijen Vlaams Belang uit als coalitiepartner. Het Vlaams Belang zelf wil uit dat cordon sanitaire geraken en lonkt daarvoor vooral naar de N-VA. Maar beide partijen liggen op sociaal-economische thema's wel behoorlijk ver uiteen. Dat bleek nog eens in "De zevende dag".
  [naar artikel]
 43. Vlaams Belang grootste in 15 Limburgse gemeenten bij Europese verkiezingen (27/05/2019 - Het Belang van Limburg)
  De verrassing van deze verkiezingen is toch wel Vlaams Belang, dat zich met 20 procent in de Kamer en 18,6 procent in het Vlaams Parlement tot grote overwinnaar kroonde. Maar hoe scoorde Vlaams Belang eigenlijk in Limburg? Ook opvallend hoog, zo blijkt.
  [naar artikel]
 44. Anke Van dermeersch mag dan toch in Senaat blijven (23/11/2016 - De Standaard)
  Anke Van dermeersch (Vlaams Belang) blijft dan toch deelsenatrice, ook al had het partijbestuur van Vlaams Belang haar die functie afgenomen na de ophef die was ontstaan na het bezoek van Van dermeersch en enkele andere Vlaams Belangers aan het Griekse Gouden Dageraad.
  [naar artikel]
 45. Sam van Rooy (Vlaams Belang) antwoordt Joël De Ceulaer: ‘Wie Vlaming onder de Vlamingen is, vormt voor ons geen probleem’ (04/06/2019 - De Morgen)
  Sam van Rooy is Antwerps gemeenteraadslid namens Vlaams Belang, en woordvoerder Vlaams Belang Antwerpen
  [naar artikel]
 46. Tom Van Grieken: 'Het Vlaams Belang is back' (14/10/2018 - Knack)
  Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken triomfeert. 'Onze partij wordt de derde van het land. Mocht u twijfelen, mocht de media twijfelen: de grote winnaar is het Vlaams Belang, het Vlaams Belang is back.'
  [naar artikel]
 47. Tom Van Grieken: “Het Vlaams Belang is back” (14/10/2018 - Het Belang van Limburg)
  Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken triomfeert. “Onze partij wordt de derde van het land. Mocht u twijfelen, mocht de media twijfelen: de grote winnaar is het Vlaams Belang, het Vlaams Belang is back.”
  [naar artikel]
 48. Vlaams Belang assertief in Ninove (14/10/2018 - De Standaard)
  Gebaseerd op een zeer voorlopig resultaat, lijkt Vlaams Belang-parlementslid Guy D’Haeseleer in Ninove een monsterscore te halen. Zijn ambitie? De eerste Vlaams Belang-burgemeester van Vlaanderen worden.
  [naar artikel]
 49. Vlaams Belanglid neemt ontslag na racistische en seksistische berichten op Tinder (27/08/2019 - VRT NWS)
  Op sociale media was er veel ophef over berichten van een lid van Vlaams Belang Mechelen. Hij omschreef daarin vrouwen als objecten en vergeleek mensen met een andere huidskleur met dieren. "Zulk gedrag kan niet door de beugel", laat Vlaams Belang Jongeren weten.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.