Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

13 August 2020
10:18 uur

De klimaatbelofte van waterstof

Apache

07/01/2020 - 17:06

Met de ‘Green Deal’ mikt de Europese Unie op 2050 als deadline voor CO2-neutraliteit. Hernieuwbare energie wordt daarbij van cruciaal belang, al zal volgens experten de opgewekte energie of elektriciteit ook op grote schaal moeten worden opgeslagen. Waterstof lijkt momenteel een veelbelovende optie. De Vlaamse Regering heeft zelfs “de ambitie om Europese koploper te worden


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP APACHE

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. De tweede adem van waterstof (30/11/2017 - VRT NWS)
  Begin deze eeuw was waterstof even een hype. Maar een doorbraak bleef uit. Toch lijkt het tij te keren, vooral in het zwaar transport. Ook in ons land zijn er initiatieven met trucks, bussen en boten op waterstof.
  [naar artikel]
 2. Rotterdam verwarmt huizen met waterstof (11/10/2018 - Knack)
  De Rotterdamse deelgemeente Rozenburg begint een proefproject om huizen te verwarmen met waterstof. Het is voor het eerst in Nederland dat er woningen worden verwarmd met waterstof.
  [naar artikel]
 3. Politici enthousiast over doorbraak die waterstof betaalbaar maakt: "Mogelijke concurrent voor kernenergie" (26/02/2019 - VRT NWS)
  Waterstof uit hernieuwbare energie of groene waterstof is al jaren een belofte op de energiemarkt. Onderzoekers van de KU Leuven hebben nu voor een doorbraak gezorgd, die groen waterstof betaalbaar kan maken. Hoe reageren de Vlaamse politieke partijen op dit nieuws en zal dit invloed hebben op beleidskeuzes?
  [naar artikel]
 4. Waterstof, de motor van een duurzame economie? (26/02/2019 - VRT NWS)
  Het piepkleine element waterstof wordt volgens sommigen gezien als de sleutel naar een duuurzame, C02-vrije economie. Anderen zijn er zeer sceptisch over. Maar wat is waterstof eigenlijk? En waarom is het zo interessant? Of waarom niet? Een paar antwoorden.
  [naar artikel]
 5. Colruyt wil zijn windenergie omzetten in waterstof voor auto’s (09/10/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Colruyt en het gastransportbedrijf Fluxys willen windenergie omzetten in waterstof. “Als de Vlaamse overheid het voortouw neemt, wordt autorijden dankzij waterstof heel milieuvriendelijk”, zegt onderzoeker Mark Pecqueur.
  [naar artikel]
 6. Rijden vuilniswagens in de toekomst op waterstof? (14/03/2019 - Het Belang van Limburg)
  Het Limburgse afvalbedrijf Bionerga heeft een eerste vuilniswagen op aardgas in Sint-Truiden en Hasselt rondrijden. In de toekomst wil Bionerga nog een stapje verder gaan en in Limburg vrachtwagens op waterstof laten rijden. Het waterstof zal dan geproduceerd worden met stroom van de nieuwe energiehub in Beringen.
  [naar artikel]
 7. Waterstofconferentie Antwerpen: waterstof is de ontbrekende schakel bij groene energie (07/05/2018 - VRT NWS)
  Waterstof is de ontbrekende schakel voor het gebruik groene energie. Dat is de boodschap van WaterstofNet, een bedrijvengroep die vandaag een conferentie organiseert over waterstof. Een aantal bedrijven laten zien wat ze in de pijpleiding hebben zitten.
  [naar artikel]
 8. Wordt transport op waterstof mainstream het komende decennium? (30/12/2019 - Express)
  Het voorbije decennia werd de elektrische wagen mainstream, mede dankzij het Tesla van Elon Musk. Er zijn verschillende tekenen aan de wand dat de komende tien jaar dat treinen op waterstof de komende 10 jaar volwassen zullen worden. Transport op basis van waterstof is interessant in ecologisch opzicht. Het is een vorm van energie die […] The post Wordt transport op waterstof mainstream het komende decennium? appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 9. Nederlandse scheepsbouwer ontwerpt allereerste superjacht op waterstof (26/12/2019 - Express)
  Op de Monaco Yacht Show is dit jaar een conceptversie gepresenteerd van een 112 meter lang superjacht op waterstof, meldt vakblad Superyacht Times Het vernieuwende vaartuig is ontworpen door het Nederlandse bedrijf Sinot Yacht & Architecture Design. Het jacht gaat Aqua heten en moet het eerste superjacht worden dat vaart op vloeibare waterstof met behulp van brandstofceltechnologie. […] The post Nederlandse scheepsbouwer ontwerpt allereerste superjacht op waterstof appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 10. Waterstof gestolen (08/04/2019 - Het Belang van Limburg)
  De mensen van een bedrijf op Centrum-Zuid stelden maandagochtend een inbraak vast. Onbekenden konden er aan de haal gaan met acht flessen waterstof.
  [naar artikel]
 11. Dit is 's werelds eerste fiets op waterstof (11/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Elektrische fietsen rukken op, maar voor de batterijen bestaat er nu ook een interessant alternatief: waterstof. Een Franse firma presenteert de...
  [naar artikel]
 12. Eerste schip dat op pure waterstof draait, komt aan in Antwerpen (22/03/2019 - VRT NWS)
  Vandaag is voor het eerst een waterstofschip in Antwerpen aangemeerd dat op pure waterstof vaart: de Energy Observer. Het schip is het eerste vaartuig ter wereld dat vaart op alleen maar groene energie. De waterstof wordt aan boord gemaakt uit zeewater met stroom van zonnepanelen op het dek.
  [naar artikel]
 13. Toekomstmuziek in Nederland: waterstof in poedervorm (07/12/2017 - VRT NWS)
  Het tanken van waterstof is omslachtig. Het stockeren en transporteren van het gas is duur.  Maar bovenstaande foto zou tot het verleden kunnen behoren dankzij waterstofpoeder.  
  [naar artikel]
 14. Havens en grote spelers uit energiesector willen samen waterstof importeren (22/11/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Ons land bestudeert de grootschalige import van waterstof, per schip, vanuit andere continenten. Die import van waterstof zou moeten helpen om de klimaatdoelstelling van 2050 te halen, om veel minder CO2 uit te stoten. Grote spelers uit de energiesector en de scheepvaart willen het project realiseren. Ze starten eerst een studie op over de haalbaarheid en de kostprijs.
  [naar artikel]
 15. Colruyt gaat tankstation voor waterstof openen in Wilrijk (19/11/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Opvallend nieuws voor Wilrijk. Colruyt Group opent er in 2021 haar tweede tankstation waar je waterstof kan tanken. Zopas kreeg het daarvoor een vergunning. Het wordt het eerste waterstofstation in de provincie Antwerpen. Ook de stad Antwerpen is tevreden, want het stadsbestuur wil al langer twee vuilniswagens op waterstof laten rijden.
  [naar artikel]
 16. Weinig hoop voor waterstof in Vlaanderen (04/12/2019 - De Tijd)
  16:49 De concrete toepassingen voor het gebruik van waterstof blijven de komende decennia erg beperkt.
  [naar artikel]
 17. Stilletjes scheuren op waterstof (17/08/2018 - De Morgen)
  Studenten van de TU Delft testen nog één keer hun Forze VIII. Morgen doet de racewagen op waterstof mee aan de Gamma Racing Day in Assen. Gedurfd ? nog nooit reed een waterstofwagen een reguliere race uit.
  [naar artikel]
 18. Europese Commissie bestempelt waterstof als een strategisch product (15/03/2020 - Express)
  Waterstof moet een cruciale pijler worden van het Europese duurzame energiebeleid. Dat blijkt uit plannen van de Europese Commissie, die... The post Europese Commissie bestempelt waterstof als een strategisch product appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 19. Vier laatstejaarsstudenten Vives Hogeschool rijden 24 uur op waterstof (15/05/2019 - VRT NWS)
  Vier laatstejaarsstudenten van de Vives Hogeschool in Kortrijk nemen deel aan een rally voor auto's op waterstof. Er nemen verschillende teams uit verschillende landen deel aan de Waterstof Challenge.
  [naar artikel]
 20. Nieuwe methode om waterstof uit water te halen bijna twee keer zo efficiënt (31/10/2019 - VRT NWS)
  Onderzoekers hebben een methode ontwikkeld om waterstof uit water te ontrekken die bijna de dubbele hoeveelheid waterstof oplevert per millivolt elektriciteit die gebruikt wordt tijdens het proces. Ze deden dat door gebruik te maken van een gelaagde katalysator waar ze pulserende elektrische stroom doorstuurden. De nieuwe methode kan helpen om hernieuwbare energie op te slaan in de vorm van een duurzame brandstof, zeggen de onderzoekers.
  [naar artikel]
 21. Eerste trambus op waterstof (04/06/2019 - De Tijd)
  19:51 Van Hool stelde zijn eerste trambus op waterstof voor. De busbouwer uit Lier levert er in het najaar acht aan de Franse stad Pau.
  [naar artikel]
 22. Waterstof uit Chili of Oman naar België brengen? 7 grote spelers uit energiesector en scheepvaart bestuderen het (22/11/2019 - VRT NWS)
  Ons land pioniert met een studie naar grootschalige import van waterstof, per schip, vanuit andere continenten. Die import van waterstof zou moeten helpen om de klimaatdoelstelling van 2050 te halen, om véél minder CO2 uit te stoten. Het zijn grote spelers uit de energiesector en de scheepvaart die het project willen realiseren. Ze starten nu eerst een studie over de haalbaarheid en de kostprijs ervan.
  [naar artikel]
 23. Zware trucks op waterstof gaan in Los Angeles de weg op (22/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Toyota en de Amerikaanse truckfabrikant Paccar gaan samen trucks ontwikkelen die op waterstof kunnen rijden. Die zullen allereerst worden ingezet...
  [naar artikel]
 24. Zijn aardgas en stookolie straks overbodig? Maak kennis met het eerste huis op waterstof (19/09/2019 - VRT NWS)
  In Nederland is de eerste waterstofwoning ingehuldigd. In de woning staat een toestel dat stroomoverschotten van de zonnepanelen omzet in waterstof. Uit die waterstof haalt het toestel dan warmte en elektriciteit voor het hele huis, het hele jaar door. Stookolie of aardgas zijn niet langer nodig. Ook tijdens de winter niet. En opmerkelijk: de technologie is van een Vlaams bedrijf.
  [naar artikel]
 25. Bill Gates koopt voor 588 miljoen luxejacht op waterstof (10/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Microsoft-miljardair Bill Gates heeft een nieuw superjacht gekocht, The Aqua. Het ecologische schip op waterstof, gebouwd bij het Nederlandse...
  [naar artikel]
 26. Waarom een auto op waterstof beter is voor het klimaat dan een elektrische (17/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  Als we de auto van de toekomst milieuvriendelijk willen maken, dan investeren we beter in waterstof dan in batterijen. Dat blijkt uit een onderzoek van het gerenommeerde Duitse Fraunhofer Institut.
  [naar artikel]
 27. Bill Gates koopt eigen luxejacht op waterstof voor 588 miljoen (10/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Microsoft-miljardair Bill Gates heeft een nieuw superjacht gekocht, The Aqua. Het ecologische schip op waterstof, gebouwd bij het Nederlandse...
  [naar artikel]
 28. Groen wil gebruik van ‘groene’ waterstof promoten (26/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Volgens de partij Groen biedt het gebruik van groen opgewekte waterstof veel kansen voor de industrie en moet de overheid de ruimte creëren om die...
  [naar artikel]
 29. Wereldprimeur voor Antwerpse haven: sleepboot op waterstof (21/09/2019 - Gazet van Antwerpen)
  De Antwerpse rederij Compagnie Maritime Belge (CMB) heeft de eerste sleepboot ter wereld ontworpen die grotendeels op waterstof vaart. Over twee jaar zou de milieuvriendelijke boot klaar zijn.
  [naar artikel]
 30. Allereerste trein op waterstof rijdt in Duitsland (17/09/2018 - Metro)
  In het noorden van Duitsland is vandaag een trein op waterstof in gebruik genomen, een wereldprimeur. Dergelijke treinen moeten een alternatief bieden voor dieseltreinen, aldus de Franse treinbouwer Alstom. De trein op waterstof, bestaande uit twee blauwe stellen, startte vandaag op de route Cuxhaven, Bremerhaven, Bremervörde en Buxtehude. Dat is een traject door Nedersaksen van ongeveer 100 kilometer waarop gewoonlijk dieseltreinen ingezet worden. “De eerste trein op waterstof ter wereld wordt in commerciële dienst genomen en hij is klaar voor serieproductie”, zei Alstom-topman Henri Poupart-Lafarge tijdens een ceremonie in Bremervörde. Daar zullen de treinen waterstof tanken. De trein is uitgerust met brandstofcellen die de waterstof omzetten in elektriciteit. Ion-lithiumbatterijen slaan de energie die vrijkomt bij het remmen op voor hergebruik bij het versnellen. Hij maakt weinig geluid en stoot alleen stoom en damp uit. De trein op waterstof heeft volgens Alstom een bereik van 1.000 kilometer, ongeveer evenveel als een dieseltrein. Alstom stelt de technologie voor als een veelbelovend en relatief goedkoop alternatief voor diesel, bijvoorbeeld op niet-geëlektrificeerde spoorlijnen en in steden waar de autoriteiten willen inzetten op minder vervuilende brandstoffen. bron: Belga Het bericht Allereerste trein op waterstof rijdt in Duitsland verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 31. Allereerste trein op waterstof rijdt in Duitsland (17/09/2018 - Metro)
  In het noorden van Duitsland is vandaag een trein op waterstof in gebruik genomen, een wereldprimeur. Dergelijke treinen moeten een alternatief bieden voor dieseltreinen, aldus de Franse treinbouwer Alstom. De trein op waterstof, bestaande uit twee blauwe stellen, startte vandaag op de route Cuxhaven, Bremerhaven, Bremervörde en Buxtehude. Dat is een traject door Nedersaksen van ongeveer 100 kilometer waarop gewoonlijk dieseltreinen ingezet worden. “De eerste trein op waterstof ter wereld wordt in commerciële dienst genomen en hij is klaar voor serieproductie”, zei Alstom-topman Henri Poupart-Lafarge tijdens een ceremonie in Bremervörde. Daar zullen de treinen waterstof tanken. De trein is uitgerust met brandstofcellen die de waterstof omzetten in elektriciteit. Ion-lithiumbatterijen slaan de energie die vrijkomt bij het remmen op voor hergebruik bij het versnellen. Hij maakt weinig geluid en stoot alleen stoom en damp uit. De trein op waterstof heeft volgens Alstom een bereik van 1.000 kilometer, ongeveer evenveel als een dieseltrein. Alstom stelt de technologie voor als een veelbelovend en relatief goedkoop alternatief voor diesel, bijvoorbeeld op niet-geëlektrificeerde spoorlijnen en in steden waar de autoriteiten willen inzetten op minder vervuilende brandstoffen. Bron: Belga   Het bericht Allereerste trein op waterstof rijdt in Duitsland verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 32. Stekker of brandstofcel? (22/09/2017 - Het Belang van Limburg)
  Elektrische voertuigen halen hun energie tegenwoordig vooral uit het stopcontact. Een voertuig op waterstof wordt ook door elektriciteit aangedreven, maar haalt zijn energie niet uit de stekker, maar uit een brandstofcel die waterstof omzet in elektriciteit. Uit de uitlaat komt alleen water. Met andere woorden, een voertuig met brandstofcel heeft zijn eigen elektriciteitscentrale aan boord. Het voordeel van waterstof is dat tanken even snel kan als bij een klassiek voertuig. Het nadeel is dat de technologie voorlopig nog duur is en dat er amper waterstofstations zijn.
  [naar artikel]
 33. Nieuwe vrachtwagenfabrikant lanceert waterstof-truck voor Europa (08/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Nikola Motor Company breidt het portfolio vrachtwagens op waterstof verder uit met de Nikola Tre. Deze truck wordt speciaal ontwikkeld voor de...
  [naar artikel]
 34. Hyundai Nexo rijdt op waterstof, want auto's met accu's zijn zó 2017 (15/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De nieuwe Hyundai Nexo rijdt op waterstof en is relatief betaalbaar. Deze grote SUV is daarmee lokaal niet vervuilend én net zo snel vol te gooien...
  [naar artikel]
 35. Auto's op waterstof: hoe werkt het, en hoe rooskleurig is de toekomst ervan? (06/04/2018 - VRT NWS)
  Vanmiddag is in Nederland de Hydrogen Challenge van start gegaan, een evenement om het belang van waterstof te belichten in ons mobiliteitsvraagstuk voor de toekomst. Ook een team van de Vlaamse Thomas More-hogeschool rijdt mee. Maar hoe werkt het nu weer precies, en hoe milieuvriendelijk is het?   
  [naar artikel]
 36. Nederlanders willen woningen verwarmen met klimaatvriendelijke waterstof (11/10/2018 - VRT NWS)
  In Rozenburg, een deelgemeente van Rotterdam, start begin volgend jaar een project waarin woningen verwarmd zullen worden met waterstofgas. Hoewel het om een bescheiden proefproject gaat, hebben onze noorderburen plannen om van waterstof een brandstof voor de toekomst te maken. 
  [naar artikel]
 37. 'Waterstof is onze toekomst als rederij' (15/02/2020 - De Tijd)
  01:00 De Belgische rederij CMB wil over vier jaar een eerste groot bulk- of containerschip op waterstof in de vaart. ‘We moeten iets doen aan het klimaat. En we moeten vermijden dat onze vloot over 20 jaar ...
  [naar artikel]
 38. Waterstof uit de lucht halen: Belgische vondst gooit hoge ogen (16/02/2019 - VRT NWS)
  Autobouwer Toyota gaat met het Nederlands onderzoeksinstituut Differ in zee om waterstof uit de lucht te halen. Het idee is niet nieuw. In 2013 ontwierpen onderzoekers van de KU Leuven al een speciale zonnecel die dat deed. Ondertussen staat het onderzoek in Leuven al een stuk verder.
  [naar artikel]
 39. VUB-onderzoeksgroep creëert met visafval energie voor afgelegen gemeenschappen (13/11/2017 - Metro)
  Visafval omzetten in waterstof, dat is het doel van een van de drie proefinstallaties waaraan de onderzoeksgroep BURN (comBUstion and Robust optimizatioN) van de Vrije Universiteit Brussel (VUB) momenteel actief meewerkt. De installaties maken deel uit van het GenComm energieproject dat de productie van hernieuwbare waterstof wil optimaliseren voor afgelegen gemeenschappen. De onderzoekers zien vele voordelen in het gebruik van hernieuwbare waterstof. Zo zorgt één kilogram waterstof voor ongeveer 200 keer de energie van een kilogram zware lithium-ion batterij. Daarnaast wordt de fossiele brandstof voor de aanmaak van waterstof ook vervangen door hernieuwbare energie zoals biomassa zonne-energie en windenergie. De meest in het oog springende proefinstallatie is die waarbij visafval als biomassa uiteindelijk waterstof opwekt. In een eerste fase wordt het visafval verzameld en omgezet tot biogas. Met het gas wordt een warmtekrachtkoppeling aangedreven, die dan weer de elektriciteit levert om water op te splitsen in waterstof en zuurstof. De waterstof zal een andere warmtekrachtkoppeling aandrijven, terwijl de zuurstof opnieuw wordt gebruikt in het behandelen van het visafval. De data van het proefproject, dat afloopt in 2020, moeten de basis vormen voor een ondersteuningssoftware die de gebruiker helpt bij het kiezen van zijn hernieuwbare energieproductie. GenComm richt zich op de afgelegen gemeenschappen die niet verbonden zijn aan het elektriciteitsnetwerk en waar de nodige diesel voor het opwekken van energie bijvoorbeeld ingevlogen wordt met helikopters. Het project omvat een budget van 9,39 miljoen euro dat wordt gefinancierd door Interreg Noordwest-Europa. bron: Belga
  [naar artikel]
 40. Olympische fakkel brandt op waterstof (27/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De fakkel voor de Olympische Spelen van Tokio brandt op waterstof in plaats van op gas. Het past in het streven van de Japanners om de Spelen zo...
  [naar artikel]
 41. Zeven grote Belgische spelers werken samen voor duurzaam transport van waterstof (22/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Zeven toonaangevende Belgische spelers gaan samenwerken voor het transport van waterstof van over de hele wereld. Deme, Engie, Exmar, Fluxys, Port...
  [naar artikel]
 42. Toyota stelt vrachtwagen op waterstof voor (24/03/2020 - Express)
  In Japan hebben Toyota Motor en diens dochterbedrijf Hino Motors de ontwikkeling van een elektrische vrachtwagen aangekondigd. De truck zal... The post Toyota stelt vrachtwagen op waterstof voor appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 43. Rijden op waterstof: wat is waar en wat is niet waar? (19/08/2019 - Knack)
  De tijd dringt. Vinden wij dat menselijk leven op onze aardbol in de toekomst mogelijk moet blijven, moeten wij het stuur radicaal omgooien en met zijn allen anders gaan leven. Dat kan op velerlei manieren. Autorijden op stroom of waterstof is daar een van waarbij die laatste mogelijkheid eerst komaf moet maken met een reeks vooroordelen.
  [naar artikel]
 44. Grootste groene-waterstoffabriek van Benelux komt in Oostende (27/01/2020 - VRT NWS)
  In de haven van Oostende komt over vijf jaar mogelijk een fabriek die groene waterstof produceert op basis van de groene stroom die geproduceerd wordt door de windmolenparken in de Noordzee. De waterstof kan daarna gebruikt worden om opnieuw stroom op te wekken of om voertuigen te laten rijden. Het project gaat nu in een studiefase.
  [naar artikel]
 45. Colruyt wil samen met Fluxys waterstof produceren (27/02/2020 - Het Nieuwsblad)
  Supermarktgroep Colruyt en gasnetbeheerder Fluxys willen samen tot 35 miljoen euro investeren in een grote waterstoffabriek in Zeebrugge, zo bericht de krant De Tijd donderdag en de plannen worden bevestigd door beide groepen. Tegen 2023 willen ze in Zeebrugge waterstof maken, een groen alternatief voor aardgas.
  [naar artikel]
 46. België is al een wereldspeler in de waterstofeconomie (26/02/2019 - VRT NWS)
  Het is misschien niet zo bekend, maar ons land is echt een wereldspeler in de behandeling van waterstof. Onze industrie (vooral de petrochemische en chemische) verwerken jaarlijks bijna 6 miljard m³ waterstof per jaar. Vooral de industrie rond de Antwerpse haven is een grote afnemer. En we hebben ook het grootste waterstofnetwerk ter wereld: meer dan 600 kilometer ondergrondse pijpleidingen doorkruisen ons land.
  [naar artikel]
 47. VRT NWS Ochtendupdate: Ontwerp van loonakkoord, groene waterstof en het overlijden van Mark Hollis (26/02/2019 - VRT NWS)
  Vakbonden en werkgevers hebben een ontwerp van loonakkoord bereikt. Belgische wetenschappers kraken de code voor betaalbare groene waterstof en de zanger van Britse band Talk Talk, Mark Hollis, is overleden. Dit is het belangrijkste ochtendnieuws van 26 februari.
  [naar artikel]
 48. Modemerken slaan handen in elkaar en maken klimaatbelofte in Polen (10/12/2018 - VRT NWS)
  Op de VN-klimaatconferentie in Katowice in Polen engageren meer dan 40 grote modemerken zich om hun CO2- uitstoot sterk te verminderen. De textielindustrie stoot meer broeikasgassen uit dan scheep- en luchtvaart samen.
  [naar artikel]
 49. Van Hool stelt eerste op waterstof aangedreven trambus voor: “Het beste van twee werelden” (04/06/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Busbouwer Van Hool stelde dinsdag in Koningshooikt (Lier) zijn eerste op waterstof aangedreven trambus voor. De Franse agglomeratie Pau bestelde acht exemplaren van het voertuig dat alleen maar waterdamp uitstoot. “Een waterstofbus die volledig op haar eigen busbaan rijdt, is een wereldprimeur”, laat de constructeur weten.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.