Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

13 August 2020
11:21 uur

Leuvense ANPR-camera’s filmen je zonder reden

Apache

08/01/2020 - 07:55

Dertig slimme camera’s filmen in Leuven zonder dat de bevoegde schepen David Dessers (Groen) daarvan op de hoogte was. Bovendien doen ze voorlopig niet waarvoor ze bedoeld zijn: autobestuurders beboeten. Democratische controle en kennis over privacy blijkt een pijnpunt in Leuven. In maart 2019 verkleedde een militant van de N-VA zich als koe bij een


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP APACHE

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Beringen gaat dan toch inzetten op ANPR-camera's tegen criminaliteit (14/03/2018 - Het Belang van Limburg)
  Nog dit jaar zullen er in de politiezone Beringen-Ham-Tessenderlo op 15 plaatsen ANPR-camera's geplaatst worden. Dat zijn camera's die nummerplaten kunnen herkennen.
  [naar artikel]
 2. Peperduur en nauwelijks bruikbaar: de ANPR-camera’s (27/08/2019 - De Morgen)
  Een schild van drieduizend ANPR-camera’s moet uiteindelijk ons land bestrijken. Maar nu blijkt dat het systeem al meer dan 30 miljoen euro heeft gekost, nadat eerder al duidelijk werd dat de meldingen van die hightech camera’s vaak geklasseerd worden. Wat is het nut er dan van?
  [naar artikel]
 3. Peperduur en nauwelijks bruikbaar: hebben de ANPR-camera’s wel nut? (27/08/2019 - De Morgen)
  Een schild van drieduizend ANPR-camera’s moet uiteindelijk ons land bestrijken. Maar nu blijkt dat het systeem al meer dan 30 miljoen euro heeft gekost, nadat eerder al duidelijk werd dat de meldingen van die hightech camera’s vaak geklasseerd worden. Wat is het nut er dan van?
  [naar artikel]
 4. Meldingen van ANPR-camera’s worden zo goed als altijd geklasseerd (07/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De ANPR-camera’s, of slimme camera’s, die langs onze autostrades en gewestwegen staan, worden amper gebruikt om criminelen te onderscheppen. Dat...
  [naar artikel]
 5. Peperduur en nauwelijks bruikbaar: hebben de hoogtechnologische ANPR-camera’s wel nut? (27/08/2019 - De Morgen)
  Een schild van drieduizend ANPR-camera’s moet uiteindelijk ons land bestrijken. Maar nu blijkt dat het systeem al meer dan 30 miljoen euro heeft gekost, nadat eerder al duidelijk werd dat de meldingen van die hightech camera’s vaak geklasseerd worden. Wat is het nut er dan van?
  [naar artikel]
 6. ANPR-camera werkt op de Houthalenseweg (14/07/2016 - Het Belang van Limburg)
  Alle voertuigen die op de Houthalenseweg in Zonhoven passeren, worden sinds woensdag door een ANPR-camera geregistreerd. De politie hoopt met de gegevens van de camera gerechtelijke dossiers zoals het opsporen van verdachte personen en rondtrekkende daderbendes op te lossen of gestolen voertuigen terug te vinden. De slimme camera werd in het kader van een provinciaal plan geïnstalleerd. Bij de plaatsing van de camera wordt rekening gehouden met criteria zoals inbraken, overdreven snelheden, BOB-controles en informatie van de federale en lokale recherche. In de politiezone Limburg Regio Hoofdstad is het na de Kuringersteenweg de tweede locatie waar een ANPR-camera staat. In de loop van 2016 komen er ook nog in Lummen en Diepenbeek.  (mm)
  [naar artikel]
 7. ANPR-camera's klissen flink wat inbrekers in Druivenstreek (12/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De politie van de zone Druivenstreek (Overijse/Hoeilaart) beschikt sinds enige tijd over een aantal ANPR-camera's. In het eerste trimester van
  [naar artikel]
 8. VIDEO. Opa wil huwelijksaanzoek filmen, maar vergeet camera goed te zetten (13/07/2018 - Metro)
  Sommige huwelijksaanzoeken zijn memorabel, maar niet om de reden die je denkt. Zo wilde een Amerikaanse familie dé grote vraag van hun zoon filmen. Een tante vroeg aan opa om alles te filmen maar die had dan weer geen kaas gegeten van technologie. Het resultaat was opa die zichzelf stond te filmen op een berg. Uiteindelijk kon iedereen er heel hard om lachen en vielen er traantjes van geluk voor het gelukkige koppel. Wat kan liefde toch mooi zijn.  Het bericht VIDEO. Opa wil huwelijksaanzoek filmen, maar vergeet camera goed te zetten verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 9. Meldingen van ANPR-camera’s krijgen amper opvolging (07/08/2019 - De Morgen)
  De ANPR-camera’s, of slimme camera’s, die langs onze autosnelwegen en gewestwegen staan, worden amper gebruikt om criminelen te onderscheppen. Dat heeft VTM Nieuws vernomen en wordt door de federale politie bevestigd. De federale politie kampt met een personeelstekort en kan vaak niet uitrukken om verdachte auto’s tegen te houden.
  [naar artikel]
 10. Vijf nieuwe ANPR-camera’s voor Sint-Truiden en Gingelom (21/11/2017 - Het Belang van Limburg)
  De lokale politie Sint-Truiden-Gingelom-Nieuwerkerken heeft 5 nieuwe ANPR-camera’s in gebruik genomen. De nieuwe camera’s met nummerplaatherkenning zullen zowel het inkomend als het uitgaand verkeer monitoren. Dit moet ervoor zorgen dat nog sneller kan ingegrepen worden bij verdachte situaties.
  [naar artikel]
 11. Bijna alle meldingen van ANPR-camera’s worden geklasseerd: “Te weinig personeel bij verkeerspolitie” (07/08/2019 - Het Nieuwsblad)
  De ANPR-camera’s, of slimme camera’s, die langs onze autosnelwegen en gewestwegen staan, worden amper gebruikt om criminelen te onderscheppen. Dat meldt VTM Nieuws en wordt bevestigd door de federale politie. De federale politie kampt met een personeelstekort en kan vaak niet uitrukken om verdachte auto’s tegen te houden.
  [naar artikel]
 12. STANDPUNT. Als de nieuwe ANPR-camera’s maar een beperkte rol spelen in de verkeersveiligheid, zijn ze al die miljoenen niet waard (22/08/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Drieduizend ANPR-camera’s wil de regering op termijn overal in dit land ophangen. ANPR staat voor automatic number plate recognition, automatische nummer­plaatherkenning. De camera’s registreren dus de nummerplaten van alle voertuigen die er voorbij rijden. Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) wil er de georganiseerde misdaad en het terrorisme mee bestrijden. “Overal waar de installatie het toelaat” zullen de camera’s ook de snelheid controleren, belooft hij. Als je weet dat er in dit land jaarlijks bijna vijfhonderd mensen sterven in het verkeer, en dat de oorzaak daarvan heel vaak overdreven snelheid is, kun je je afvragen of de minister de juiste prioriteiten legt.
  [naar artikel]
 13. Gestolen wagen wordt meteen onderschept door ANPR-camera’s (19/07/2017 - Gazet van Antwerpen)
  In de omgeving van de Van Nevelestraat in Deurne werd in de nacht van dinsdag op woensdag een wagen gestolen. Het voertuig kon even later al door de ANPR-camera’s opgespoord worden.
  [naar artikel]
 14. Politie klist inbrekers dankzij ANPR-camera’s (27/11/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De politie Mechelen-Willebroek heeft zondagmorgen twee vermoedelijke inbrekers kunnen vatten dankzij de ANPR-camera’s. In hun wagen lag onder meer pepperspray en inbrekersmateriaal.
  [naar artikel]
 15. Nederlander gearresteerd nadat hij herkend wordt door ANPR-camera (13/08/2019 - Het Belang van Limburg)
  De politie Maasland heeft dinsdag in de Bosmolenlaan een Nederlander opgepakt die geseind stond. Zijn voertuig werd herkend door een ANPR-camera.
  [naar artikel]
 16. Slimme camera’s tegen sluipverkeer in Bierbeek (07/06/2019 - De Standaard)
  ANPR-camera’s zullen vanaf 1 september auto’s detecteren die zonder vergunning een sluiproute in Bierbeek passeren. Dat schrijft Het Nieuwsblad. In Kortenberg gebeurt het al.
  [naar artikel]
 17. Mag je zomaar overal gefilmd worden? (10/03/2019 - VRT NWS)
  We leven in een wereld vol camera’s. Slimme camera’s, domme camera’s, ANPR-camera’s en bewakingscamera’s. Hoe zit het echter met de relatief nieuwe camerawet? Wanneer mag u gefilmd worden, op straat en in de winkels, en wat verwacht de wetgever van u en úw camera’s?
  [naar artikel]
 18. Twee inbrekers op heterdaad betrapt dankzij ANPR-camera (13/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  De politiezones Bilzen-Hoeselt-Riemst en Lanaken-Maasmechelen hebben maandagavond twee inbrekers op heterdaad kunnen betrappen. Dat gebeurde nadat hun Volkswagen Golf met Duitse nummerplaat langs een ANPR-camera passeerde.
  [naar artikel]
 19. Controles met ANPR-camera (14/09/2017 - Het Belang van Limburg)
  Een ANPR-camera scande deze week bij verkeerscontroles in Halen en Lummen 1.620 voertuigen en daarbij werden in totaal 105 pv’s en onmiddellijke inningen opgesteld. In 30 gevallen ging het om het niet-betalen van de verkeersbelasting. Twee voertuigen zijn getakeld en de Vlaamse Belastingdienst inde tijdens de actie voor meer dan 12.000 euro aan achterstallig belastinggeld. (ppn)
  [naar artikel]
 20. Politie zet ANPR-camera op motor om verdachten sneller te kunnen achtervolgen (02/06/2017 - Het Nieuwsblad)
  De politiezone Grensleie (Menen, Wevelgem, Ledegem) pakt als eerste politiezone in ons land uit met een motor met ANPR-camera. “Het voordeel is dat wanneer een verdacht voertuig wordt getraceerd, een motorrijder veel sneller de achtervolging kan inzetten”, klinkt het.
  [naar artikel]
 21. ANPR-camera onderschept gestolen voertuig: inzittenden slaan op de vlucht (16/03/2017 - Gazet van Antwerpen)
  In de Carnotstraat in Antwerpen is woensdagavond dankzij een ANPR-camera, waarbij de nummerplaat automatisch herkend wordt, een gestolen voertuig onderschept. De vijf inzittenden zijn nog voortvluchtig.
  [naar artikel]
 22. Politiezones delen beelden ANPR-camera’s (22/05/2019 - Het Belang van Limburg)
  De politiezones LRH en Kanton Borgloon kochten samen twee nieuwe ANPR-camera’s. Die staan op het grondgebied van LRH, maar bij Kanton Borgloon kunnen ze op elk moment de beelden opvragen.
  [naar artikel]
 23. Anpr-camera's gaan nu ook gestolen fietsen opsporen (14/12/2016 - Het Nieuwsblad)
  Om de plaag tegen fietsdiefstallen in te dijken, zet Mechelen vanaf januari zijn ‘slimme’ camera’s in. Die worden vandaag voornamelijk gebruikt om snelheidsovertreders te pakken of inbrekers te betrappen. Maar binnenkort zullen de ANPR-camera’s ook fietsen kunnen opsporen die uitgerust zijn met een zendertje. Minister van Binnenlandse Zaken Jambon (N-VA) is enthousiast. “Als het aantal diefstallen in Mechelen daalt, zal deze technologie overal toegepast worden.”
  [naar artikel]
 24. ANPR-camera's gaan nu ook gestolen fietsen opsporen (14/12/2016 - De Standaard)
  Om de plaag tegen fietsdiefstallen in te dijken, zet Mechelen vanaf januari zijn ‘slimme’ camera’s in. Die worden vandaag voornamelijk gebruikt om snelheidsovertreders te pakken of inbrekers te betrappen. Maar binnenkort zullen de ANPR-camera’s ook fietsen kunnen opsporen die uitgerust zijn met een zendertje. Minister van Binnenlandse Zaken Jambon (N-VA) is enthousiast. 'Als het aantal diefstallen in Mechelen daalt, zal deze technologie overal toegepast worden.'
  [naar artikel]
 25. West-Vlaams cameraschild telt 200 slimme camera’s tegen eind 2018 (10/11/2017 - Metro)
  In West-Vlaanderen zullen tegen eind 2018 al 200 zogenaamde ANPR-camera’s aangesloten zijn op het zogeheten provinciaal cameraschild. ANPR-camera’s zijn camera’s met nummerplaatherkenning. Dat heeft gouverneur Carl Decaluwé gisteravond gezegd tijdens de voorstelling van zijn jaarverslag aan de provincieraad. Hij gaf die cijfers op vraag van provincieraadslid Kurt Himpe (N-VA). Sinds 1 januari 2014 is het West-Vlaamse ANPR-cameranetwerk in gebruik genomen. Dit netwerk koppelt de bestaande camera’s met nummerplaatherkenning (ANPR) van de lokale politiezones in één netwerk waarbij de op te sporen nummerplaten centraal worden opgeladen en beheerd. Dit gebeurt via de Provinciale Interface voor Targetbeheer (PIT). In 2016 werd de koppeling van het West-Vlaams ANPR-cameranetwerk aan het Vast ANPR-Netwerk van het Vlaams Agentschap Wegen & Verkeer gerealiseerd. Daarmee pioniert West-Vlaanderen. Het cameraschild kwam er vooral door de grenscriminaliteit die enkele jaren geleden vaak voorkwam in de provincie. Bovendien kreeg de provincie ook vaak af te rekenen met rondtrekkende daderbendes. De gouverneur nam het initiatief om een schild op te trekken met nummerplaatherkenning. “Tijdens de voorbije jaren is het aantal ANPR-camera’s sterk gestegen”, zegt provincieraadslid Kurt Himpe. “In 2013 waren er 17 vaste en 5 mobiele camera’s. Eind 2016 waren er al 53 vaste en 21 mobiele ANPR-camera’s, wat het totaal op 74 brengt.” Tegen eind 2018 moet dat aantal opgetrokken worden tot 200. Heel wat politiezones zijn volop bezig met investeringen in die ANPR-camera’s. bron: Belga
  [naar artikel]
 26. Twee verdachten gewapende overval op nachtwinkel gevat dankzij ANPR-camera's (18/11/2016 - Gazet van Antwerpen)
  De lokale politie Voorkempen kon dankzij ANPR-camera's twee personen uit Mortsel die verdacht worden van een gewapende overval op een nachtwinkel in Sint-Antonius vatten.
  [naar artikel]
 27. Leuven dient net als Lubbeek klacht in tegen ANPR-camera Bierbeek (17/07/2019 - Het Nieuwsblad)
  De stad Leuven heeft bij het Agentschap Binnenlands Bestuur (ABB) een klacht ingediend tegen de beslissing van de gemeente Bierbeek om vanaf 1 september ter hoogte van de Koning Albertlaan een ANPR-camera te plaatsen die tijdens de spitsuren het gemotoriseerd verkeer dat er passeert beboet met een GAS-boete van 58 euro.
  [naar artikel]
 28. Herkennen de nieuwe ANPR-camera’s binnenkort ook ons gezicht? (08/02/2017 - Het Nieuwsblad)
  De komende jaren worden er een heleboel nieuwe ANPR-camera’s uitgerold in ons land. Die fotograferen niet alleen onze nummerplaat, maar ook alle inzittenden van de wagen. Dat schrijft het weekblad Knack. Worden we dus binnenkort overal en altijd gefotografeerd in onze wagen? “Dat is allemaal nogal voorbarig”, klinkt het bij het kabinet van Jan Jambon (N-VA).
  [naar artikel]
 29. Bierbeek vraagt bemiddeling gouverneur in ‘grensconflict’ met Lubbeek en Leuven (25/07/2019 - Het Nieuwsblad)
  Bierbeek heeft Vlaams-Brabants gouverneur Lodewijk De Witte gevraagd te bemiddelen in het conflict met de buurgemeenten Leuven en Lubbeek over de plaatsing van ANPR-camera’s om sluipverkeer te ontmoedigen. Vlaams minister van Binnenlans Bestuur Liesbeth Homans heeft een beslissing van Bierbeek over die ANPR-camera’s vernietigd.
  [naar artikel]
 30. Eerste Eclips-actie Leuvense politie levert 75.605 euro aan boetes op (09/12/2018 - Het Nieuwsblad)
  De Leuvense lokale politie heeft zaterdagavond en -nacht haar eerste Eclips-actie gehouden, in samenwerking met de federale politie, douane, Vlaamse belastingdienst en FOD Mobiliteit. 5 ANPR-camera’s scanden 7.181 voertuigen en 320 van die wagens werden aan een grondigere controle onderworpen. Dat leverde 34.570,90 euro aan niet-betaalde penale boetes op en 41.035 euro aan achterstallige verkeersbelasting.
  [naar artikel]
 31. Douane jaagt met ANPR-camera’s en nieuw labo op rode diesel (13/11/2018 - VRT NWS)
  De douane betrapt opvallend meer bestuurders met rode diesel in hun tank. Door de hoge dieselprijs blijken steeds meer mensen goedkope stookolie te tanken. Tegelijk zet de douane ook nieuwe middelen in bij controles: een nieuw labo en slimme ANPR-camera’s om recidivisten extra te controleren. En dat lijkt te lonen.
  [naar artikel]
 32. Motorrijders onzichtbaar voor 'gedraaide' flitscamera's (28/11/2019 - Knack)
  Op bepaalde wegen filmen de aanwezige ANPR-camera's niet langer de achterkant van het voertuig, maar de voorkant. Motorrijders, die enkel achteraan een nummerplaat dragen, kunnen dus niet beboet worden bij mogelijke overtredingen. Dat stelde privacy-activist Matthias Dobbelaere-Welvaert vast.
  [naar artikel]
 33. ANPR-camera meldt gestolen nummerplaat (02/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  In het stadscentrum van Maaseik heeft de politie maandagmorgen een auto laten takelen die met een gestolen nummerplaat rondreed. Via de nummerplaatherkenners ANPR-camera kwam er een melding van een gestolen kenteken dat over de Maasbrug reed. De politie ging op zoek naar de wagen. Op de parking ‘ijskelder’ werd de donkerkleurige Audi A4 S-line achtergelaten. Onderzoek moet duidelijk maken of ook de auto gestolen is en wie ermee reed.
  [naar artikel]
 34. Peperdure slimme camera’s zijn nauwelijks gebruikt: wat is het nut er dan van? (27/08/2019 - De Morgen)
  Een schild van drieduizend ANPR-camera’s moet uiteindelijk ons land bestrijken. Maar nu blijkt dat het systeem al meer dan 30 miljoen euro heeft gekost, nadat eerder al duidelijk werd dat de meldingen van die hightech camera’s vaak geklasseerd worden. Wat is het nut er dan van?
  [naar artikel]
 35. Bijna alle meldingen van ANPR-camera’s worden geklasseerd (07/08/2019 - Metro)
  De ANPR-camera’s, of slimme camera’s, die langs onze autostrades en gewestwegen staan, worden amper gebruikt om criminelen te onderscheppen. Dat heeft VTM NIEUWS vernomen en het bericht wordt door de federale politie bevestigd. De federale politie kampt met een personeelstekort en kan vaak niet uitrukken om verdachte auto’s tegen te houden. Het gaat over de ANPR-camera’s van de federale politie. Dat zijn er in totaal zowat 320 die langs snel- en gewestwegen staan. Wanneer die camera’s een voertuig zien dat geseind staat of waarmee iets niet in orde is, slaan zij alarm. Alleen: bijna alle meldingen van die camera’s worden meteen geklasseerd, omdat er niet genoeg personeel is om er gehoor aan te geven. Enkel wanneer zo’n ANPR-camera een voertuig vindt dat bijvoorbeeld gezocht wordt in een terroristisch dossier, of in een onderzoek naar een moord of een overval, zal de wegpolitie uitrukken. Maar gaat het om een gestolen of een onverzekerde wagen, zal de politie geen moeite doen. Het kabinet van minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem (CD&V) geeft toe dat er een groot personeelstekort is bij de federale wegpolitie. “Het kost tijd om dat weg te werken. Daarnaast is het een keuze van de federale politie om bepaalde criminelen niet staande te houden, zij kunnen ook andere prioriteiten leggen”, klinkt het. bron: Belga Het bericht Bijna alle meldingen van ANPR-camera’s worden geklasseerd verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 36. Tot 3.000 camera's zullen uw auto volgen op Belgische snelwegen (21/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het netwerk dat uw nummerplaat automatisch registreert als u voorbijrijdt, zal veel groter worden dan de duizend al gebudgetteerde ANPR-camera's...
  [naar artikel]
 37. Inbrekers die ook toesloegen in Kapellen, gevat dankzij Antwerpse ANPR-camera (22/10/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Twee verdachten van een woninginbraak met geweld in Kapellen konden onlangs in Antwerpen gevat worden. Het speurwerk van politiezone Noord leidde naar de nummerplaat van de verdachten, die door de Antwerpse politie werd opgemerkt dankzij een ANPR-camera in de stationsbuurt. In de wagen van de twee verdachten werd de buit van verschillende inbraken aangetroffen.
  [naar artikel]
 38. ANPR-camera's fotograferen niet enkel nummerplaat (08/02/2017 - De Redactie)
  De slimme camera's die de volgende jaren in heel het land zullen worden geïnstalleerd, zijn tot veel meer in staat dan het lezen van uw nummerplaat. De camera's nemen een foto van heel het voertuig, en zien dus ook wie er in de wagen zit.
  [naar artikel]
 39. Tot 3000 camera's zullen uw auto volgen op Belgische snelwegen (21/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het netwerk dat uw nummerplaat automatisch registreert als u voorbijrijdt, zal veel groter worden dan de duizend al gebudgetteerde ANPR-camera's...
  [naar artikel]
 40. Peperdure slimme camera’s worden nauwelijks gebruikt: wat is het nut er dan van? (27/08/2019 - De Morgen)
  Een schild van drieduizend ANPR-camera’s moet uiteindelijk ons land bestrijken. Maar nu blijkt dat het systeem al meer dan 30 miljoen euro heeft gekost, nadat eerder al duidelijk werd dat de meldingen van die hightech camera’s vaak geklasseerd worden. Wat is het nut er dan van?
  [naar artikel]
 41. Vrouw draagt verborgen camera om mensen die naar haar borsten gluren te filmen, maar doet dat niet zonder reden (24/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  Deze Amerikaanse vrouw weet hoe ze de aandacht van kijkers kan lokken. In een video die onlangs op sociale media verscheen, valt te zien hoe ze met een verborgen camera in haar topje mensen filmt die stiekem naar haar borsten kijken. Een leuk filmpje dat uiteraard flink wat bekijks oplevert, maar vooral ook een belangrijke boodschap meedeelt: vrouwen laten screenen op borstkanker.
  [naar artikel]
 42. Politiezone Borgloon zet camera’s in met nummerplaatherkenning (23/01/2017 - Het Belang van Limburg)
  De politiezone Borgloon gaat, nog dit voorjaar over tot de aankoop van camera’s met nummerplaatherkenning, de zogenaamde ANPR-camera’s. Bovendien worden er voor de wijkagenten elektrische fietsen aangekocht.
  [naar artikel]
 43. Nummerplaatherkenning: veel treffers blijven (voorlopig) zonder gevolg (02/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Tweehonderdvijftig ANPR-camera's op 22 plaatsen die zijn opgenomen in een nationaal netwerk, hebben de voorbije twaalf maanden 539.949 keer...
  [naar artikel]
 44. Politie vat bestuurder van Audi met hulp van ANPR-camera (08/02/2017 - Het Belang van Limburg)
  De agenten konden woensdag een voertuig intercepteren die zich vorige week nog aan een controle van het voertuig met ANPR-camera had onttrokken. Het ging om een Audi A6 die zich keerde op de ring en via de Maasbrug terug richting Nederland reed. Na een gerichte controle konden de agenten het voertuig nu naar de kant halen. De bestuurder bleek niet over een keuring of verzekering te beschikken en de wagen werd getakeld. (ppn)
  [naar artikel]
 45. Half miljoen voor 15 ANPR-camera’s tegen criminelen (27/06/2018 - Het Belang van Limburg)
  Met 15 nieuwe camera’s voor de automatische herkenning van nummerplaten gaat de politiezone Beringen/Ham/Tessenderlo de strijd aan tegen criminelen. Het korps investeert 500.000 euro. Via de zogenaamde ANPR-camera’s kunnen verdachte auto’s en vluchtende daders worden opgemerkt. De vijftien plaatsen waar de camera’s komen houdt de politie nog geheim. In de gemeenten Beringen, Ham en Tessenderlo is het aantal woninginbraken vorig jaar met zo’n 30 procent gedaald. De politie wijst dit toe aan de extra patrouilles op tijdstippen waarop inbrekers actief zijn. De politie verrichtte ook veel onderzoek naar verdachten. De politie benadrukt ook het belang van de tips van inwoners. Zo hebben 3 van de 18 buurtinformatienetwerken (BIN) en whatsapp-groepen in buurten bijgedragen tot het vatten van daders.
  [naar artikel]
 46. Slimme camera's leiden tot arrestatie van inbrekersbende: bende verdacht van minstens twintig feiten (18/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Door speurwerk en via de ANPR-camera's (autokentekenherkenning) heeft de federale gerechtelijke politie van Limburg een rondtrekkende...
  [naar artikel]
 47. Nummerplaatherkenning: meer dan helft van treffers blijft (voorlopig) zonder gevolg (02/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Tweehonderdvijftig ANPR-camera's op 22 plaatsen die zijn opgenomen in een nationaal netwerk, hebben de voorbije twaalf maanden 539.949 keer...
  [naar artikel]
 48. Tot drieduizend camera’s zullen uw auto volgen (21/08/2018 - Het Nieuwsblad)
  Het netwerk dat uw nummerplaat automatisch registreert als u voorbijrijdt, zal veel groter worden dan de duizend al gebudgetteerde ANPR-camera’s langs de snelwegen. Op termijn zal het twee tot drie keer meer camera’s tellen. Dat zegt binnenlandminister Jan Jambon (N-VA) in een antwoord op een vraag van MR-parlementslid Philippe Pivin, schrijft De Tijd.
  [naar artikel]
 49. Diepenbeek installeert camera met nummerplaatherkenning (17/05/2017 - Het Belang van Limburg)
  De politiezone Limburg Regio Hoofdstad heeft op 8 mei 2017 een ANPR-camera in werking gesteld op de Verbindingslaan in Diepenbeek.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.