Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

13 August 2020
09:55 uur

Liever Rif Torfs dan een vrouw

Apache

08/01/2020 - 14:28

De kans dat een vrouwelijke expert in de krant, op de radio of op televisie aan het woord komt over (bedrijfs)economische thema’s, is ongeveer even groot als de kans dat Rik Torfs of Stijn Baert hun licht over dergelijke onderwerpen laten schijnen. Het klinkt onwaarschijnlijk, maar de cijfers liegen niet: communicatiebureau FINN turfde de aanwezigheid


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP APACHE

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Wouter Torfs: van advocaat tot schoenenmagnaat, dankzij zijn bomma (30/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Wouter Torfs, de eigenaar van schoenen Torfs had eigenlijk helemaal geen interesse in schoenen. “Hij was veel liever advocaat geworden”, zegt zijn...
  [naar artikel]
 2. Wouter Torfs: van advocaat tot schoenenmagnaat, dankzij zijn bomma (30/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Wouter Torfs, de eigenaar van schoenen Torfs had eigenlijk helemaal geen interesse in schoenen. “Hij was veel liever advocaat geworden”, zegt zijn...
  [naar artikel]
 3. Nekt een vrouw met ambitie Torfs? (12/04/2019 - De Morgen)
  Twee vrouwelijke professoren aan de KU Leuven willen zich net als Rik Torfs kandidaat stellen voor het rectorschap. 'Als ze slim zijn, spreken ze af dat er slechts een van hen opkomt.'
  [naar artikel]
 4. Wouter Torfs: 'Retail vaart op een woelige zee' (16/01/2019 - Knack)
  Wouter Torfs, de CEO van Schoenen Torfs, gaf woensdag het eerste gastcollege voor het onderwijsproject 'Ondernemers voor de Klas' in Don Bosco in Haacht. Torfs gaf de 80 laatstejaarsleerlingen onder meer de raad om op wereldreis te trekken en te durven ondernemen.
  [naar artikel]
 5. Rik Torfs: ”Liever Trump dan Paul Magnette” (10/11/2016 - Het Nieuwsblad)
  ”Als het gaat over het economisch programma zou ik eerder voor Donald Trump kiezen dan voor Paul Magnette.” Dat zei Rik Torfs, rector van de KU Leuven, tijdens een evenement van Knack op de Boekenbeurs.
  [naar artikel]
 6. Rik Torfs: ‘Liever Trump dan Paul Magnette’ (10/11/2016 - De Standaard)
  ‘Als het gaat over het economisch programma zou ik eerder voor Donald Trump kiezen dan voor Paul Magnette.’ Dat zei Rik Torfs, rector van de KU Leuven, tijdens een evenement van Knack op de Boekenbeurs.
  [naar artikel]
 7. Schoenen Torfs stopt met het gebruik van bont (04/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Belgische schoenenwinkelketen Torfs stopt vanaf de wintercollectie 2018 met bont verkopen. Dat kondigen Wouter Torfs, CEO van Schoenen Torfs, en...
  [naar artikel]
 8. Barbara Torfs verlaat Schoenen Torfs (09/02/2017 - De Tijd)
  14:14 De nicht van CEO Wouter Torfs stopt als directeur marketing en wordt directeur bij coachingbedrijf Herculean.
  [naar artikel]
 9. Torfs overweegt om geen schoenen meer te verkopen via bol.com (19/12/2017 - VRT NWS)
  Schoenen en andere producten van de Belgische schoenenketen Torfs kun je ook kopen op bol.com. Keuze zat zelfs: er staan 16.373 producten van Torfs op de Nederlandse koopsite. Maar aan dat verhaal komt mogelijk eerstdaags een einde, zegt Wouter Torfs in “De Afspraak”: "We overwegen om onze samenwerking met bol.com te beëindigen, want we maken alleen maar verlies met alles wat we daar verkopen.“ 
  [naar artikel]
 10. Wouter Torfs waarschuwt: 'Stort u niet in buitenlandse avonturen' (07/02/2018 - Knack)
  Wouter Torfs, ceo van Schoenen Torfs, houdt zich ver van de koopjesstress op de beurs. 'Het kan niet altijd bingo zijn, zolang het globale plaatje maar klopt.'
  [naar artikel]
 11. Wouter en Barbara Torfs: ‘Na een discussie was ik ’s avonds soms nog van de kaart’ (18/01/2020 - De Morgen)
  De oudste is 62 en sleepte als CEO van Torfs meermaals de prijs voor de beste werkgever in de wacht. De jongste is 54, deelde 22 jaar lief, leed én een bureau met die CEO. Wouter en Barbara Torfs, neef en nicht.
  [naar artikel]
 12. Schoenen Torfs sluit als eerste akkoord over nachtwerk (02/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Bij schoenenketen Torfs hebben directie en vakbonden een akkoord bereikt over nachtwerk. Dat meldt De Tijd. Torfs is de eerste die erin slaagt
  [naar artikel]
 13. De boeddha van Schoenen Torfs (29/03/2019 - De Morgen)
  Toen Wouter Torfs in 1989 het roer overnam van Schoenen Torfs, telde de familiale onderneming 26 winkels. Vandaag zijn dat er 62, verspreid over heel Vlaanderen. En het van oorsprong Lierse bedrijf blijft maar groeien. De schoenwinkelketen telt inmiddels 520 medewerkers en sleepte recent de titel van 'Beste Werkgever 2011' in de wacht. Dat is geen toeval, want Wouter Torfs is geen werkgever als een ander. Of mediteert uw baas misschien op de werkvloer?
  [naar artikel]
 14. Rik Torfs: “Nooit echt gesprek geweest over conflict bij Broeders van Liefde” (12/09/2017 - VRT NWS)
  Kerkjurist Rik Torfs heeft geprobeerd te bemiddelen in het conflict over euthanasie tussen de Belgische broeders en de internationale tak.  Maar dat heeft niets opgeleverd.  Torfs betreurt dat verschrikkelijk.
  [naar artikel]
 15. De 5 boeken die het leven van Wouter Torfs hebben veranderd (19/08/2018 - VRT NWS)
  Voor Wouter Torfs, CEO van schoenenketen Torfs, is lezen vooral een kwestie van bijleren en zichzelf ontwikkelen. Psychologie, filosofie, geschiedenis, daar kan je hem mee bekoren. Dit zijn de vijf boeken die hem de voorbije jaren beïnvloed hebben. 
  [naar artikel]
 16. Torfs niet eens met opvolger: ‘Academici horen thuis in maatschappelijk debat’ (03/10/2017 - De Standaard)
  Rik Torfs, voormalig rector van de KU Leuven, zet zich af tegen de oproep van opvolger Luc Sels aan KUL-wetenschappers om het debat over de veiligheid van kerncentrales uit de media te houden. ‘We draaien de klok niet terug’, roept Torfs op.
  [naar artikel]
 17. “Rik Torfs regelde liever zo veel mogelijk zelf” (10/05/2017 - Het Belang van Limburg)
  Aan de UHasselt wordt positief gereageerd op de verkiezing van Luc Sels als nieuwe rector van de KU Leuven. Onder het bewind van de afscheidnemende Leuvense rector Rik Torfs waren de relaties tussen de KU Leuven en de UHasselt danig vertroebeld door de Leuvense tegenstand tegen de uitbreidingsplannen van de Limburgse universiteit. “We hebben er vertrouwen in dat Sels de relaties tussen Hasselt en Leuven opnieuw kan verbeteren”, zegt UHasselt-rector Luc De Schepper.
  [naar artikel]
 18. Schoenen Torfs opent pop-up store om meer allochtonen te bereiken (17/08/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Schoenen Torfs opent op 27 augustus in Antwerpen een pop-up complex met modewinkels van vrouwelijke moslima’s. Torfs wil daarmee meer mensen van allochtone afkomst bereiken.
  [naar artikel]
 19. Werknemers met hoofddoek voortaan welkom bij Torfs (18/08/2016 - De Redactie)
  Vrouwen die in een winkel van Schoenen Torfs werken, mogen voortaan een hoofddoek dragen als ze dat willen. Dat bevestigt CEO Wouter Torfs in "De wereld vandaag". "Voortschrijdend inzicht", klinkt het.
  [naar artikel]
 20. Dure e-commerce halveert winst Schoenen Torfs (01/08/2019 - De Tijd)
  17:56 De webwinkel van schoenen Torfs is erg populair. Maar de winst van het hele bedrijf halveert door de hoge kosten van de webwinkel. 'En toch moet Torfs online zijn, of klanten lopen over naar Zalando.'
  [naar artikel]
 21. Barbara Torfs: 'Werkgevers moeten zorgen voor hun medewerkers zoals ouders voor hun kinderen' (16/10/2017 - Knack)
  Steeds meer bedrijven beseffen dat actief inzetten op een gezonde levensstijl van werknemers rendeert. In haar boek 'Beweging werkt' formuleert Barbara Torfs, van het familiebedrijf Schoenen Torfs, 10 sleutels voor een duurzaam gezondheidsbeleid.
  [naar artikel]
 22. Rik Torfs bedenkt vijf taken voor een Theoloog des Vaderlands: 'Verlies u niet in wazige theorieën' (03/01/2019 - Knack)
  In Nederland bestaat hij sinds 2011: de Theoloog des Vaderlands, een ambassadeur van zijn vak. In België is er vooralsnog geen sprake van, maar welke taken zouden er bij ons voor zo'n man of vrouw weggelegd zijn? Kerkjurist Rik Torfs bedacht er vijf.
  [naar artikel]
 23. Torfs en EASI blijven beste werkgevers (14/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Schoenen Torfs en EASI zijn dit jaar opnieuw verkozen tot beste werkgevers van België. Voor het vierde jaar op rij wint Torfs bij de grote
  [naar artikel]
 24. Wouter Torfs wordt bestuurder bij Steylaerts: “Hij past qua persoonlijkheid en visie perfect binnen onze bedrijfscultuur” (09/03/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Wouter Torfs uit Berlaar, de grote baas van Schoenen Torfs, stapt als onafhankelijk bestuurder in de raad van bestuur van Groep Steylaerts. Dat bedrijf, met toonzalen in Lier en Temse, verkoopt en plaatst tegels en badkamers.
  [naar artikel]
 25. Schoenen Torfs sluit als eerste akkoord over nachtwerk (02/02/2017 - Het Nieuwsblad)
  Bij schoenenketen Torfs hebben directie en vakbonden een akkoord bereikt over nachtwerk. Dat meldt De Tijd. Torfs is de eerste die erin slaagt zo’n akkoord te bereikten, nadat vorige maand een nieuwe wet over nachtwerk in voege was getreden.
  [naar artikel]
 26. Schoenen Torfs: ‘Verbied gratis retour van pakjes’ (04/01/2020 - Express)
  Als klanten online schoenen bij Torfs bestellen, dan keert een op de vier schoendozen naar de winkel terug. Gratis retour is daardoor niet houdbaar, zegt CEO Wouter Torfs. ‘Maar uiteraard gaan wij klanten niet laten betalen als de grote jongens dat ook niet doen. Vandaar dat ik voorstel dat de overheid ingrijpt’, zegt Wouter Torfs […] The post Schoenen Torfs: ‘Verbied gratis retour van pakjes’ appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 27. Rik Torfs van troon gestoten (11/04/2019 - De Morgen)
  Uitdager Luc Sels (50) heeft Rik Torfs (60) verslagen bij de rectorverkiezingen aan de KU Leuven. Het verschil bedraagt 48 stemmen.
  [naar artikel]
 28. Wouter en Barbara Torfs: ‘Wij hebben jarenlang lief en leed gedeeld. Wij geven ontzettend veel om elkaar’ (18/01/2020 - De Morgen)
  De oudste is 62 en sleepte als CEO van Torfs meermaals de prijs voor de beste werkgever in de wacht. De jongste is 54, deelde 22 jaar lief, leed én een bureau met die CEO. Wouter en Barbara Torfs, neef en nicht.
  [naar artikel]
 29. Poststaking: Torfs vervangt bpost door PostNL (07/11/2018 - Het Belang van Limburg)
  BRUSSELSchoenenketen Torfs schakelt de komende dagen tijdelijk PostNL in om te kunnen blijven leveren aan zijn Belgische klanten tijdens de staking bij bpost. Dat zegt topman Wouter Torfs. Hij is niet mals voor het Belgische postbedrijf. “Bpost schiet in eigen voet.”
  [naar artikel]
 30. Torfs vervangt Bpost tijdelijk door PostNL (06/11/2018 - De Tijd)
  14:54 Wouter Torfs van het gelijknamige schoenenbedrijf haalt uit naar het Belgische postbedrijf.
  [naar artikel]
 31. Wouter Torfs: 'Voor elke verzuurde twitteraar staat er minstens één warme en dankbare allochtoon' (08/09/2016 - Knack)
  In veel opzichten is Wouter Torfs het tegenovergestelde van het clichébeeld van een ceo. Geen machogedrag als gevolg van een midlifecrisis, wel een uitgesproken drang om van zijn company ook een community te maken. 'Kwetsbaarheid wordt in de samenleving nog te vaak gezien als een zwakte, terwijl het dat helemaal niet is', vertelt Torfs in gesprek met 8 Knack-lezers.
  [naar artikel]
 32. Rik Torfs neemt het op voor Berger: “In mijn jeugd in de Kempen werden ook heel weinig handen geschud” (18/04/2018 - Het Belang van Limburg)
  Professor Rik Torfs stoort zich aan de kritiek op Aron Berger, de orthodoxe jood die op de CD&V-lijst zou staan bij de gemeenteraadsverkiezingen in Antwerpen. Volgens Torfs ligt de verantwoordelijkheid niet bij Berger, maar wel “bij de mensen die hem gevraagd hebben om op de lijst te staan.”
  [naar artikel]
 33. Rik Torfs neemt het op voor Berger: “In mijn jeugd in de Kempen werden ook heel weinig handen geschud” (18/04/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Professor Rik Torfs stoort zich aan de kritiek op Aron Berger, de orthodoxe jood die op de CD&V-lijst zou staan bij de gemeenteraadsverkiezingen in Antwerpen. Volgens Torfs ligt de verantwoordelijkheid niet bij Berger, maar wel “bij de mensen die hem gevraagd hebben om op de lijst te staan.”
  [naar artikel]
 34. Torfs wil samenwerking met Bol.com stopzetten (20/12/2017 - Het Nieuwsblad)
  Wouter Torfs, van de gelijknamige schoenenketen, roept de Belgische consumenten op om beter na te denken bij de aankopen die ze online doen. In “De Afspraak” kwam hij een woordje uitleg geven over dat opmerkelijk verzoek én volgde nog een opvallende uitspraak: “Wij overwegen heel serieus om de samenwerking met Bol stop te zetten.” En dat terwijl er vandaag meer dan 16.000 producten van Torfs op diezelfde website worden aangeboden. Een slimme zet of net niet?
  [naar artikel]
 35. Torfs en EASI opnieuw verkozen tot beste werkgevers van België (13/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Schoenen Torfs en EASI zijn dit jaar alweer verkozen tot beste werkgevers van België. Voor het vijfde jaar op rij wint Torfs bij de grote...
  [naar artikel]
 36. Rik Torfs loopt niet in de pas (28/03/2019 - De Morgen)
  Een swingende aartsbisschop, een stormloop aan professoren in toga en in het stralende middelpunt rector Rik Torfs. De opening van het academiejaar aan de KU Leuven was opmerkelijk.
  [naar artikel]
 37. Rik Torfs over de valstrikken in het migratiedebat (28/02/2018 - Knack)
  Wanneer het om de democratische rechtsstaat en de mensenrechten gaat, verkiest Rik Torfs sobere denkers boven bevlogen, hooggestemde idealisten.
  [naar artikel]
 38. Torfs en EASI opnieuw verkozen tot beste werkgevers (13/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Schoenen Torfs en EASI zijn dit jaar alweer verkozen tot beste werkgevers van België. Voor het vijfde jaar op rij wint Torfs bij de grote...
  [naar artikel]
 39. Rik Torfs neemt het op voor joodse CD&V-kandidaat: “De verantwoordelijkheid ligt bij anderen” (18/04/2018 - Het Nieuwsblad)
  Professor Rik Torfs stoort zich aan de kritiek op Aron Berger, de orthodoxe jood die op de CD&V-lijst zou staan bij de gemeenteraadsverkiezingen in Antwerpen. Volgens Torfs ligt de verantwoordelijkheid niet bij Berger, maar wel “bij de mensen die hem gevraagd hebben om op de lijst te staan.”
  [naar artikel]
 40. Schoenen Torfs is mikpunt van haatmail (22/08/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Schoenen Torfs heeft de voorbije dagen veel haatmails en negatieve reacties op Twitter gekregen, omdat het mensen met een hoofddoek tewerkstelt. Torfs doet dat al twee jaar, maar het onderwerp haalde deze week opnieuw de krant omdat het bedrijf ook een pop-upwinkel in Antwerpen opent waarbij het allochtone ondernemers de kans geeft om een publiek aan te trekken.
  [naar artikel]
 41. Rik Torfs over de stad die hij in zijn hart draagt, maar waar hij nooit zou willen wonen: “Antwerpenaars tonen te weinig ambitie” (11/03/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Rik Torfs zou Rik Torfs niet zijn als hij de Antwerpenaar geen spiegel zou voor- houden die een heel ander beeld laat zien dan wat de Sinjoor zou verwachten: Antwerpenaars zijn sentimenteel, hebben een grote mond maar een klein hartje, laten zich doen en zijn te weinig ambitieus. Maar de Kempense duizendpoot Torfs houdt ook wel van de stad, waar een opmerkelijk groot deel van zijn roots liggen.
  [naar artikel]
 42. Rik Torfs blikt terug: “Ik ben het voorbije jaar niet overleden, en dat zie ik als een pluspunt” (04/01/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Treuren om zijn verloren rectorverkiezing weigert hij te doen. Maar Heistenaar Rik Torfs (61) zou Rik Torfs niet zijn als hij zich nu terugtrok in het verborgene. De geboren opposant broedt al op nieuwe plannen, ook al zit hij officieel in een sabbatjaar. In zijn nieuwjaarsinterview vertelt hij ook over zijn favoriete kerstmaal - worst met spruitjes - en legt hij uit hoe hij aan vier tweets per dag komt.
  [naar artikel]
 43. Wouter Torfs: ‘Europa moet het gratis terugsturen van pakjes verbieden’ (03/01/2020 - De Morgen)
  Als klanten online schoenen bij Torfs bestellen, dan keert een op de vier schoendozen naar de winkel terug. Gratis retour is daardoor niet houdbaar, zegt CEO Wouter Torfs. ‘Maar uiteraard gaan wij klanten niet laten betalen als de grote jongens dat ook niet doen.’
  [naar artikel]
 44. Rik Torfs: "Pijnlijke en spijtige beschuldiging" (28/03/2017 - De Redactie)
  De zachte exit die KU Leuven-rector Rik Torfs gunde aan topdokter Stefaan Van Gool zou te maken hebben met een onderzoeksfonds dat Van Gool én de KU Leuven steunt. Dat schrijft De Standaard. Torfs is niet te spreken over deze “pijnlijke en spijtige beschuldiging”.
  [naar artikel]
 45. Een vrouw kan dus geen priester worden (12/04/2019 - De Morgen)
  Rik Torfs is rector van de KU Leuven.
  [naar artikel]
 46. “Nieuwe uitlaatklep gevonden: zingen in een rockbandje” (26/12/2016 - Het Nieuwsblad)
  In de top 50 want Wouter Torfs (58), CEO van Schoenen Torfs, nam grote concurrent Brantano over. Hij wist zijn bedrijf opnieuw tot Beste Werkgever van het Jaar te kronen.
  [naar artikel]
 47. 'Torfs moet weg' (05/05/2017 - De Tijd)
  16:59 De KU Leuven, een van de grootste bedrijven van ons land, verkiest dinsdag een nieuwe topman. Wordt het opnieuw Rik Torfs of wint uitdager Luc Sels? In de coulissen woedt een strijd op het scherp van ...
  [naar artikel]
 48. 'Er zullen nog winkels verdwijnen, maar niet bij Torfs' (11/09/2018 - De Tijd)
  17:45 Schoenwinkelketen Torfs zit op schema om dit jaar opnieuw omzetgroei te boeken. ‘De verkopen via de webshop stijgen met 20 procent, en ons nieuw winkelconcept slaat aan.’
  [naar artikel]
 49. Rik Torfs verwelkomt tegenkandidaat (13/03/2017 - De Standaard)
  De Leuvense rector Rik Torfs reageert positief op de aankondiging van Luc Sels, decaan van de Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen, dat ook hij zich kandidaat stelt bij de komende rectorverkiezingen aan de KU Leuven.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.