Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

09 August 2020
13:30 uur

Winkeldief of shopper: Leuven filmt u, 24/7

Apache

09/01/2020 - 08:10

De Leuvenaar wordt permanent gefilmd. In vijftien jaar tijd kwam de stad vol met politiecamera’s te hangen. Privacy-activisten trekken aan de alarmbel: “De beelden kunnen makkelijk misbruikt worden.” Stel, u trekt voor de solden naar Leuven. Dan zal uw namiddagje shoppen niet onopgemerkt voorbij gaan. Bij aankomst in het station lonken tientallen camera’s van de


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP APACHE

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Op stap met de personal art shopper (12/04/2019 - De Morgen)
  Echte luxe is… geen Ikea-reproductie aan de muur maar een origineel schilderij. Hoe kies je dat? De personal art shopper weet raad.
  [naar artikel]
 2. Hardnekkige winkeldief op heterdaad betrapt (18/04/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De Antwerpse politie heeft woensdag een winkeldief gearresteerd die niet aan zijn proefstuk toe was.
  [naar artikel]
 3. Is dit de domste winkeldief ooit? (20/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De politie van de Britse plaats Northampton heeft een opmerkelijke foto verspreid van een winkeldief die zonder te betalen een pak
  [naar artikel]
 4. Winkeldief probeert achtervolgers weg te jagen met schop (25/02/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De Antwerpse politie heeft zaterdagnamiddag een agressieve winkeldief kunnen vatten in de Markgravestraat.
  [naar artikel]
 5. Winkeldief (24/11/2018 - Het Belang van Limburg)
  Een winkeldief is vrijdag betrapt met een doosje tomaten en anti-rimpelcrème. De dader sloeg toe in een winkel op Kloosterbempden. De politie heeft een pv opgesteld.
  [naar artikel]
 6. Zaakvoerder belooft nieuwe iPhone voor gouden tip over winkeldief (21/10/2016 - Het Nieuwsblad)
  De zaakvoerder van een smartphoneherstelwinkel op de Bondgenotenlaan in Leuven belooft een nieuwe iPhone 7 cadeau te doen aan wie hem een gouden tip aan de hand kan doen over een winkeldief die tien dagen geleden toesloeg in zijn zaak. De man, die herkenbaar gefilmd werd door de bewakingscamera's in de zaak, ging aan de haal met een iPhone.
  [naar artikel]
 7. Winkeldief gevat na diefstallen bij doe-het-zelfzaken (21/11/2019 - Het Belang van Limburg)
  De politie kon woensdag een winkeldief arresteren bij de doe-het-zelf-zaak Hubo in Smeermaas. De dader had eerder ook al in Bilzen toegeslagen.
  [naar artikel]
 8. Winkeldief ingerekend (27/01/2017 - Het Belang van Limburg)
  Een 40-jarige winkeldief met een mes heeft meermaals toegeslagen in een winkel op het Stadsplein in Genk. Hij werd woensdagnamiddag in de boeien geslagen nadat hij een winkelbediende bedreigde.
  [naar artikel]
 9. Winkeldief (26/01/2018 - Het Belang van Limburg)
  De politie van Tongeren heeft vrijdag een winkeldief gevat. Die had een jas en een hemd gestolen in een kledingzaak in de Maastrichterstraat. Een politieploeg kon de verdachte op straat inrekenen. De kleding werd terugbezorgd en de man uit Luik is verhoord.
  [naar artikel]
 10. Vreemde winkeldief filmt zijn poging tot diefstal (04/03/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Een man die de inhoud van de kassa vroeg in een winkel op de Minderbroedersrui, kon door de bediende van de zaak gestopt worden. Vreemd was dat hij probeerde zijn eigen poging tot diefstal te filmen.
  [naar artikel]
 11. Winkeldief betrapt in Landen (24/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  In de Attenhovestraat is een winkeldief (33) uit Zoutleeuw op heterdaad betrapt. Hij had een fles wodka in zijn broek verstopt.
  [naar artikel]
 12. Winkeldief (02/10/2017 - Het Belang van Limburg)
  In een winkel in de Burgemeester Philipslaan in Maaseik is zondagmiddag een winkeldief betrapt. De Nederlander uit Susteren was al vaker betrapt op diefstal bij Beterland.
  [naar artikel]
 13. Winkeldief (03/12/2017 - Het Belang van Limburg)
  In de Colruyt op Kloosterbempden is zaterdagmiddag een winkeldief betrapt. Die stak een zakje nootjes in zijn broek en stapte zonder te betalen naar buiten. Hij werd ontmaskerd en de politie heeft een pv opgesteld.
  [naar artikel]
 14. Winkeldief betrapt (05/02/2020 - Het Belang van Limburg)
  In een winkel op de Paalsesteenweg in Beringen is woensdag een winkeldief betrapt. De verdachte is geen onbekende bij de politie. Hij had weer tabak en drank gestolen.
  [naar artikel]
 15. Winkeldief betrapt in Gent bij zeventiende diefstal in winkel van Spar (13/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In Gent is gisteravond een winkeldief opgepakt die gespecialiseerd was in het doorknippen van de beveiliging van flessen whisky en gin bij
  [naar artikel]
 16. Personeel aangehouden voor dood vluchtende winkeldief (22/08/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Twee personeelsleden van een groothandel in de Nederlandse stad Gouda worden verdacht van betrokkenheid bij de dood van een winkeldief die
  [naar artikel]
 17. Winkeldief in warenhuis (09/05/2017 - Het Belang van Limburg)
  De politie trok dinsdag naar een warenhuis op de Koolmijnlaan in Beringen. Daar stal een winkeldief verschillende producten. De melding kwam om 15.30 uur binnen. (ppn)
  [naar artikel]
 18. Winkeldief (18) bedreigt kassierster met mes (13/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  Een achttienjarige winkeldief bedreigde donderdag om 11 uur een kassierster met een mes. Hij kon ingerekend worden.
  [naar artikel]
 19. Drie winkelbedienden beschuldigd van doodslag na overlijden winkeldief (04/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Drie bedienden van een supermarkt in Florida moeten zich morgen verantwoorden voor de dood van een winkeldief. Kenneth Wisham trachtte met een
  [naar artikel]
 20. Winkeldief Primark ingerekend (21/02/2018 - Het Belang van Limburg)
  Een Hasseltse winkeldief die illegaal in het land verblijft, is dinsdag ingerekend nadat hij bij Primark in Hasselt herenschoenen had gestolen. Een bewakingsagent had de 34-jarige winkeldief staande gehouden. Bij aankomst van de politie bleek de man illegaal in het land te zijn. De 34-jarige woonde in Hasselt. Hij werd in opdracht van de dienst Vreemdelingenzaken overgebracht naar een gesloten instelling in afwachting van zijn uitwijzing.
  [naar artikel]
 21. Klant overmeestert vluchtende winkeldief: “Ik heb een betere conditie” (11/04/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Edze Tuik (25) uit Malle sport drie keer per week, en dat heeft een winkeldief in de Coluryt in de Antwerpsesteenweg mogen ervaren. Edze kon hem overmeesteren.
  [naar artikel]
 22. Minderjarige winkeldief in Maaseik betrapt (14/12/2017 - Het Belang van Limburg)
  Woensdag is in een winkel op Sint-Jansberg een 17-jarige winkeldief betrapt. De jongeman had een blikje energiedrank in zijn jaszak verborgen. De politie werd erbij gehaald. (mm)
  [naar artikel]
 23. Politieman in burger is held van de dag: winkeldief geklist buiten diensturen (10/01/2017 - Het Nieuwsblad)
  Een Antwerpse politie-inspecteur die maandagavond na zijn diensttijd enkele mensen zag worstelen, kwam tussenbeide en kon zo een winkeldief mee overmeesteren. De 20-jarige verdachte werd overgebracht naar het cellencomplex aan de Noorderlaan.
  [naar artikel]
 24. Winkeldief op heterdaad betrapt (08/05/2019 - Het Belang van Limburg)
  Een winkeldief is dinsdagavond rond 20 uur op heterdaad betrapt op het Binnenhof. Hij probeerde naar buiten te wandelen met een fles whisky, maar werd tegengehouden.
  [naar artikel]
 25. Agressieve winkeldief op Meir: agent raakt gewond (15/12/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De politie kreeg vrijdagmiddag een melding binnen over een agressieve winkeldief in een grootwarenhuis op de Meir.
  [naar artikel]
 26. Personeel Gamma jaagt winkeldief de boom in (16/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Een 43-jarige winkeldief heeft vanmorgen het personeel van een Gamma-filiaal achter zich aan, nadat hij had geprobeerd twee camera's te stelen
  [naar artikel]
 27. Winkeldief steelt 70 zakken pistachenootjes (13/06/2018 - Het Belang van Limburg)
  Een winkeldief heeft dinsdag liefst 70 zakjes pistachenootjes gestolen uit een winkel in de Hoogbaan. De dader had een grote sporttas in zijn winkelkar. Daarin stak hij de nootjes. Blijkbaar is hij kunnen ontkomen via een kassa die gesloten was.
  [naar artikel]
 28. Winkeldief vlucht met trui (31/01/2018 - Het Belang van Limburg)
  Een winkeldief zette het dinsdag rond 19.30 uur op een lopen nadat hij een zwarte sweater met kap had gestolen uit de Lidl naast de Maastrichtersteenweg in Maaseik. De man was met twee kompanen in de winkel toen hij de trui aantrok en de kassa zonder betalen passeerde. De gerant ging hem achterna tot buiten waar het tot een discussie kwam over het betalen van de sweater. Daarbij zette de winkeldief het op een lopen. Hij sprong daarbij over de omheining naast de winkel. De politie onderzoekt de zaak. (ppn)
  [naar artikel]
 29. Winkeldief verontschuldigt zich na 43 jaar alsnog voor het stelen van twee chocoladerepen (14/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het is intussen meer dan veertig jaar geleden dat een geheime winkeldief twee repen chocolade stal uit een winkel in het Belle Vale Shopping Centre...
  [naar artikel]
 30. Politie moet pepperspray inzetten om winkeldief met mes te overmeesteren (19/12/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De Antwerpse politie heeft dinsdag een gewapende winkeldief overmeesterd in een supermarkt in de Offerandestraat in Antwerpen-Noord. De man had geweigerd om zijn mes neer te leggen, dus moest er pepperspray worden gebruikt.
  [naar artikel]
 31. Politie-inspecteur klist winkeldief buiten diensturen (10/01/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Een Antwerpse politie-inspecteur die maandagavond na zijn diensttijd enkele mensen zag worstelen, kwam tussenbeide en kon zo een winkeldief mee overmeesteren. De 20-jarige verdachte werd overgebracht naar het cellencomplex aan de Noorderlaan.
  [naar artikel]
 32. “Geef handelaars die winkeldief betrappen een schadevergoeding” (14/05/2017 - Het Nieuwsblad)
  Het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ) pleit voor een invoering van een schadevergoeding die de handelaar de winkeldief kan aanrekenen. “Die regeling bestaat al in Nederland en kent steeds meer succes”, zegt NSZ-woorvoerder Christine Mattheeuws.
  [naar artikel]
 33. Man filmt honderden vrouwen onder hun rok, 12 maanden cel (13/02/2020 - Het Nieuwsblad)
  De correctionele rechtbank van Leuven heeft een 43-jarige man veroordeeld tot twaalf maanden cel voor voyeurisme. Hij maakte gedurende ruim twee jaar beelden van tientallen vrouwen op openbare plaatsen in Leuven, met focus op hun lingerie.
  [naar artikel]
 34. Winkeldief (26/02/2019 - Het Belang van Limburg)
  De politie en een winkelinspecteur van Colruyt hebben maandagnamiddag achter een winkeldief gehold in de stad Maaseik. Een winkelinspecteur zag een man een zak vullen met tabak. Zeker 50 pakjes tabak stak hij erin. Aan de kassa van de Colruyt liep de man naar buiten, richting Bleumerstraat. In de Monseigneur Koningsstraat merkte de winkeldief dat hij werd gevolgd door een agent en winkelbediende. De dader kon ontkomen. Het gaat om een man van 1,80 meter groot met een witte trui, blauwe jeans en witte sneakers. Tijdens de vlucht gooide de verdachte zijn trui weg. De politie probeert de dader te vinden.
  [naar artikel]
 35. Winkeldief in Kruidvat in Dilsen betrapt (22/11/2018 - Het Belang van Limburg)
  In de Oude Kerkstraat in Dilsen is woensdagnamiddag een 26-jarige winkeldief op heterdaad betrapt. De twintiger kwam even voor 15 uur een online bestelling in het Kruidvat ophalen. Terwijl hij in de winkel was, stal hij twee verzorgingsproducten. (mm)
  [naar artikel]
 36. Schoten gelost tijdens achtervolging op winkeldief (10/01/2017 - Het Nieuwsblad)
  Bij een achtervolging in Adinkerke, vlakbij de grens met Frankrijk, in De Panne, zijn dinsdagochtend schoten gelost. De man die achtervolgd werd door de politie, een vermoedelijke winkeldief, is naar het ziekenhuis overgebracht.
  [naar artikel]
 37. Winkeldief op heterdaad betrapt (19/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  Een winkeldief is woensdag op heterdaad betrapt in de Stationsstraat. De man (42) uit Landen betaalde een flesje frisdrank, maar had een scheerapparaat onder zijn kledij verstopt. Hij werd tegengehouden door het winkelpersoneel en meegenomen door de politie.
  [naar artikel]
 38. Politie vat illegale winkeldief in Primark in Hasselt (21/02/2018 - Het Belang van Limburg)
  Agenten van de zone Limburg Regio Hoofdstad hebben dinsdag een winkeldief onderschept in de Primark in Hasselt. De verdachte, die illegaal in het land verbleef, had een paar onbetaald herenschoenen in zijn zak zitten. Hij werd overgebracht naar een gesloten instelling.
  [naar artikel]
 39. Winkeldief betrapt in Gent bij zeventiende diefstal in winkel van Spar (13/07/2017 - Het Nieuwsblad)
  In Gent is woensdagavond een winkeldief opgepakt die gespecialiseerd was in het doorknippen van de beveiliging van flessen whisky en gin bij winkels van Spar. De man had al 16 winkeldiefstallen gepleegd in verschillende filialen van de winkelketen. Dat meldt de Gentse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen donderdag.
  [naar artikel]
 40. Winkeldief op heterdaad betrapt (18/11/2016 - Het Belang van Limburg)
  Een winkeldief is donderdag op heterdaad betrapt in een winkel op de Rijksweg. Hij probeerde een externe harde schijf mee naar buiten te smokkelen zonder te betalen. De dief werd door de politie meegenomen voor verhoor. Er werd ook een huiszoeking uitgevoerd. (mm)
  [naar artikel]
 41. Winkeldief met 280 euro aan tandenborstels (30/12/2017 - Het Belang van Limburg)
  Zaterdagmiddag is in het Kruidvat op de Markt in Beringen een winkeldief betrapt. Hij had voor 280 euro aan tandenborstels van het type Oral B gestolen. De man werd meegenomen naar het politiekantoor. De Georgiër van 31 jaar oud verbleef illegaal in het land. Dienst Vreemdelingenzaken werd verwittigd.
  [naar artikel]
 42. Winkeldief betrapt in Colruyt (19/08/2019 - Het Belang van Limburg)
  In de Colruyt in Tongeren is een winkeldief bestrapt. Die probeerde scheermesjes te stelen. De spullen zijn terugbezorgd en de dader kreeg een pv. Uit het internaat in de Oude Kerkhofweg is een tv-toestel gestolen. Het toestel hing in de inkomhal en werd losgeschroefd. De diefstal werd vastgesteld b
  [naar artikel]
 43. Niemand krijgt strafste winkeldief van Limburg pakken (19/01/2017 - Het Belang van Limburg)
  De Nederlandse en Belgische politiediensten zijn op zoek naar een voortvluchtige winkeldief. De dader, die al twee keer eerder werd veroordeeld, gooit steevast zijn kar vol maar weet te vertrekken zonder te betalen. De man zijn werkterrein is het grensgebied en is al in verschillende winkels langsgeweest.
  [naar artikel]
 44. Winkeldief vlucht op roze kinderfiets, bestolen handelaar zet achtervolging in (01/08/2016 - Het Nieuwsblad)
  Op een kinderfietsje wegracen door de Zoutelaan in Knokke. Een winkeldief had zaterdagmiddag niet meteen zijn beste idee toen hij door een winkelier achtervolgd werd. Die kon hem inhalen en van de fiets trappen. Zo heroverde hij zijn spullen én de fiets.
  [naar artikel]
 45. Agressieve winkeldief verwondt drie agenten (30/11/2017 - Het Belang van Limburg)
  Een 31-jarige winkeldief uit Zonhoven heeft dinsdagavond drie agenten verwondt in een supermarkt in de Rode Kruislaan in Houthalen. De Zonhovenaar was dinsdagavond rond 19.45 uur betrapt toen hij met een fles sterke drank naar buiten ging, zonder die af te rekenen. De winkeluitbater hield de man tegen en belde politie. De winkeldief bedreigde de zaakvoerder met de fles. De dader gedroeg zich bijzonder agressief en ook de politieploeg riep bijstand op om de man in bedwang te houden. Tijdens de interventie raakten drie inspecteurs gewond, twee van hen zijn een tijdje werkongeschikt. Het parket brengt de verdachte via snelrecht voor de rechtbank.
  [naar artikel]
 46. Drie inspecteurs gewond bij arrestatie van winkeldief in Houthalen-Helchteren (30/11/2017 - Het Belang van Limburg)
  Dinsdagavond geraakten drie inspecteurs van Politie CARMA lichtgewond nadat ze opgeroepen werden voor een winkeldief in Houthalen-Helchteren. De man bedreigde de uitbater van een winkel met een fles sterke drank, maar kon niet veel later gearresteerd worden.
  [naar artikel]
 47. Getuige filmt poging tot diefstal van dure plooifiets in Leuven (15/08/2018 - Het Nieuwsblad)
  Aan het station in Leuven werden dinsdagnamiddag in korte tijd twee keer twee professionele fietsdieven gevat. Telkens met dank aan getuigen. Een van hen filmde een poging tot diefstal van een dure plooifiets met zijn gsm. Dat meldt de Leuvense politie.
  [naar artikel]
 48. Nederlandse politie zoekt Belgische die vluchtende winkeldief filmde in Hoogeveen (04/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De politie van het Nederlandse Hoogeveen is op zoek naar een Belgische vrouw die vanmiddag een vluchtende winkeldief kon filmen in de stad.
  [naar artikel]
 49. Winkeldief uit Riemst zwaait in Houthalense supermarkt met messen naar klanten (07/01/2020 - Het Nieuwsblad)
  Een agressieve winkeldief uit Riemst is dinsdag in een supermarkt in Houthalen-Helchteren gearresteerd nadat hij met messen had staan zwaaien naar omstaanders. In afwachting van een beslissing van het parket van Limburg zit de man momenteel in een politiecel. De mensen die met de messentrekkende dief werden geconfronteerd waren danig onder de indruk van de gebeurtenissen.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.