Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

13 August 2020
11:06 uur

Onverdiend loon

Apache

10/01/2020 - 11:40

Velen zien een meritocratie als een waardig ideaal: iedereen krijgt waarop zij of hij recht heeft. Maar gelukkig toeval kan dat verstoren: dat is immers, per definitie, iets wat we niet echt verdienen. Is het echt zo simpel?


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP APACHE

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Leef jij ook van loon tot loon? Zo stop je daarmee, zonder opslag te krijgen (12/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Zo'n 75 procent van de volwassenen in Amerika leeft elke maand van loon tot loon en heeft amper of geen spaargeld. Ook in België kon één op de
  [naar artikel]
 2. Zal uw loon deze maand stijgen dankzij de index? Controleer het hier (07/01/2019 - Het Nieuwsblad)
  Het loon van heel wat Belgische werknemers zal in 2019 geïndexeerd worden. De verhoging van uw loon zal afhangen van het paritaire comité waaronder uw job en dus ook uw loon valt. In onderstaande lijst komt u te weten of ook uw loon geïndexeerd wordt en met hoeveel er al dan niet een stijging is.
  [naar artikel]
 3. Zal uw loon deze maand stijgen dankzij de index? Controleer het hier (07/01/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Het loon van heel wat Belgische werknemers zal in 2019 geïndexeerd worden. De verhoging van uw loon zal afhangen van het paritaire comité waaronder uw job en dus ook uw loon valt. In onderstaande lijst komt u te weten of ook uw loon geïndexeerd wordt en met hoeveel er al dan niet een stijging is.
  [naar artikel]
 4. Wat met je loon als je langdurig ziek bent? (25/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Lange tijd niet meer aan de slag kunnen door een burn-out, een ongeval of ernstige ziekte, heeft gevolgen voor je loon. Je valt niet zonder loon...
  [naar artikel]
 5. Spijbelende parlementsleden verliezen 60 procent van hun loon (03/05/2018 - VRT NWS)
  Het loon van parlementsleden is voortaan gekoppeld aan hun aanwezigheid tijdens Kamercommissies. Wie minder dan 80 procent van de commissies bijwoont, verliest 10 procent van z'n loon. Wie naar de helft van de commissies z'n kat stuurt verliest zelfs 60 procent van z'n loon. 
  [naar artikel]
 6. ‘Laat kinderbijslag van loon afhangen’ (05/04/2017 - De Standaard)
  Meer kinderbijslag bij een laag loon en minder bij een hoog loon. Dat stellen Groen en Ecolo voor in Brussel waar volop de discussie woedt over een nieuwe systeem van kinderbijslag.
  [naar artikel]
 7. Bokskenner Alain Van Driessche: "Delfine Persoon heeft heel heel onverdiend verloren" (02/06/2019 - VRT NWS)
  Er blijven reacties komen op de uitslag van de bokswedstrijd die Delfine Persoon haar wereldtitel kostte. Persoon verloor op punten van de Ierse olympisch kampioene Katie Taylor. De beslissing van de jury in het voordeel van Taylor doet veel stof opwaaien. Bokskenner Alain Van Driessche heeft de match gevolgd. "Persoon heeft heel heel onverdiend verloren", zegt hij in "De ochtend" op Radio 1. "Het is heel jammer."  
  [naar artikel]
 8. Compromis over loon Kamervoorzitter in de maak (23/05/2017 - De Morgen)
  De werkgroep Politieke Vernieuwing buigt zich vandaag over het loon van de Kamervoorzitter. Het loon van de premier, plus 1 euro: dat is het compromis dat op tafel ligt.
  [naar artikel]
 9. Cafetariaplannen: kiezen tussen loon en voordelen (10/11/2017 - Knack)
  Met een meerkeuzeplan kunnen werknemers à la carte kiezen uit alternatieven voor een deel van hun loon. Wat zijn de voordelen en de nadelen? "Het is altijd opletten als je loon opoffert."
  [naar artikel]
 10. Variabel loon steeds populairder (20/10/2017 - Knack)
  Bijna de helft (46,9 procent) van bedienden, kader- en directieleden in de privésector krijgt een variabel loon bovenop hun vast loon. Drie jaar geleden was dat nog maar 40,7 procent. Dat blijkt uit cijfers van HR-specialist SD Worx, die de loonbrieven van ruim 110.000 werknemers analyseerde.
  [naar artikel]
 11. 2019 wordt een goed jaar voor uw loon: op deze 5 manieren kan uw inkomen stijgen (10/01/2019 - Gazet van Antwerpen)
  “Alle werknemers zullen hun loon zien stijgen”, zegt Kristiaan Andries van SD Worx. Al is de ene loonbrief de andere niet. Van de taxshift tot de nieuwe loonnorm: vijf redenen waarom uw loon in 2019 omhooggaat.
  [naar artikel]
 12. Graaf Loon ziet Luikse patriciërs levend verbranden (25/10/2018 - Het Belang van Limburg)
  Bij de Guldensporenslag van 1302 komt de graaf van Loon te laat om te helpen. “Misschien bewust”, suggereert Jan Vaes in zijn standaardwerk ‘Graven van Loon’. Tien jaar later zal diezelfde Arnold V rechtsomkeer maken aan de poorten van Luik bij de beruchte Mal Saint-Martin, de Sint-Maartensramp.
  [naar artikel]
 13. Davidsfondsleden ontmoeten jongste afstammeling van Graaf van Loon (01/04/2019 - Het Belang van Limburg)
  Davidsfonds Brustem-Ordingen-Aalst bracht een bezoek aan de tentoonstelling ‘Limburgers tussen staf en troon. 1000 jaar graafschap Loon’. In en om de landcommanderij van Alden Biesen maakten ze kennis met de geschiedenis van het graafschap Loon, die voor een groot stuk gelijkloopt met de geschiedenis van onze provincie.
  [naar artikel]
 14. Leerlingen De Driesprong bezoeken tentoonstelling '1.000 jaar Loon' (01/03/2019 - Het Belang van Limburg)
  De derde graad van GBS De Driesprong uit Millen bracht in februari een bezoekje aan de tentoonstelling '1.000 jaar Loon' in het kasteel van Alden Biesen. Die tentoonstelling wordt georganiseerd door de hogeschool PXL. Maar wat is 'Loon' precies? Dat kwamen de leerlingen te weten.
  [naar artikel]
 15. Ontgoocheling troef op het Lisp (26/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Wat een ontgoocheling voor Lierse! Op de slotdag van de tweede periode in 1B leden de Pallieters onverdiend puntenverlies tegen Roeselare,
  [naar artikel]
 16. Wullaert: "Gelijk loon voor Flames en Duivels? Brandje is een beetje aangestoken" (18/10/2017 - Sporza)
  De Deense voetbalvrouwen spelen het hard in hun strijd voor evenveel loon als hun mannelijke collega's. Wat vinden de Red Flames van het principe "zelfde spel, zelfde loon"?
  [naar artikel]
 17. Niet in commissie? Minder loon voor Vlaamse parlementsleden (15/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Er groeit een consensus om het loon van de leden van het Vlaams parlement te koppelen aan hun aanwezigheid in commissievergaderingen. Dat schrijven...
  [naar artikel]
 18. Hoger loon voor 2.452 schooldirecteurs (08/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Bij de start van volgend schooljaar wordt het loon van alle directeurs basisonderwijs in Vlaanderen gelijkgeschakeld. Daardoor krijgen 2.452 onder...
  [naar artikel]
 19. N-VA wil ‘loon naar werken’ invoeren voor parlementsleden (04/03/2017 - Het Nieuwsblad)
  "Vergoeding van parlementslid afhankelijk maken van activiteit in commissies." Het is een van de 29 voorstellen voor politieke vernieuwing die de N-VA op tafel legt. Het komt er eigenlijk op neer dat een stukje van het loon van een parlementslid variabel wordt, in functie van zijn prestaties. Loon naar werken dus.
  [naar artikel]
 20. Alles wat je moet weten over je loon (14/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Krijg jij kop noch staart aan je loonfiche? Met deze gids loodsen we je door de verschillende soorten loon en alle extralegale voordelen. Op je
  [naar artikel]
 21. Boete niet betaald? Minder loon! (17/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Elke dag krijgen tweehonderd Belgen van hun baas te horen dat de fiscus een deel van hun loon afhoudt om nog openstaande boetes terug te betalen.
  [naar artikel]
 22. Direct 2500 euro verdienen? Realitycheck bij je eerste loon (27/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Zie je het helemaal zitten om binnenkort je studentenaalmoes te verruilen voor een volwaardig loon? Wellicht vraag je je af welk veelvoud van je...
  [naar artikel]
 23. Zo reageer je het best als je collega naar je loon vraagt (22/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Werknemers zijn steeds openhartiger over hun loon - en dat is een goede zaak. Maar omdat het onderwerp toch nog gevoelig ligt bij sommigen, is een...
  [naar artikel]
 24. 'Om als jongere je steentje te kunnen bijdragen, moet je wel loon naar werken krijgen' (16/08/2016 - Knack)
  'Solidariteit tussen generaties kan echter alleen maar bestaan indien ook voor ons, jongeren, het basisprincipe "loon naar werk" ten volle geldt', schrijven Wim Soons en Justien Boussauw van Jong CD&V. Ze hekelen het misbruik dat gemaakt wordt van onbetaalde stages, en de huidige koppeling tussen loon en anciënniteit.
  [naar artikel]
 25. Duits voetbalinternational is bereid loon af te staan om medewerkers van de club te betalen (22/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Duitse international Marcel Halstenberg is in tijden van crisis bereid zijn loon af te staan. “Natuurlijk zou ik dat doen. Als het zo ver komt dat medewerkers van de club niet meer betaald kunnen worden, mag mijn loon daar voor gebruikt worden”, verklaarde de 28-jarige linksachter van RB Leipzig zaterdag.
  [naar artikel]
 26. Ongelijk loon maakt ook wie meer verdient ongelukkig (18/08/2016 - Knack)
  Er zijn geen winnaars in een onderneming waar iedereen een ander loon krijgt. Dat concluderen de onderzoekers van de universiteiten van Columbia en Berkeley.
  [naar artikel]
 27. Cheques als loon zitten in de lift (07/04/2019 - De Morgen)
  Vorig jaar kregen 1,7 miljoen Belgische werknemers een stuk loon in maaltijdcheques betaald: een record. En ook de vaak verguisde ecocheques beleven een hausse.
  [naar artikel]
 28. Cheques als loon zitten in de lift (02/08/2017 - De Morgen)
  Vorig jaar kregen 1,7 miljoen Belgische werknemers een stuk loon in maaltijdcheques betaald: een record. En ook de vaak verguisde ecocheques beleven een hausse.
  [naar artikel]
 29. Onderhandelen over je loon is als een spelletje stratego (05/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Onderhandelen over je loon is niet eenvoudig. Of je nu net van de schoolbanken komt of al wat jaren ervaring op de teller hebt: een grondige
  [naar artikel]
 30. Hoeveel extra's krijgt u bovenop uw loon? (20/10/2017 - VRT NWS)
  46,9 procent van alle Belgische bedienden, kader- en directieleden in de privésector heeft een variabel loon. Dat is een zesde meer in vergelijking met drie jaar geleden. 
  [naar artikel]
 31. Inbraak in Rukkelingen-Loon (23/10/2017 - Het Belang van Limburg)
  Dieven hebben in de Breedpadstraat in Rukkelingen-Loon een ruit van een woning verbrijzeld. De feiten werden zondagavond bij de politie gemeld. (mm)
  [naar artikel]
 32. Een job in de zorgsector? Dit loon mag je verwachten (04/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Een job in de zorgsector behoort tot de mooiste beroepen ter wereld. Maar staat daar ook een goed loon tegenover? Met een diploma als zorg - ofa
  [naar artikel]
 33. Jobaanbieding, maar ontevreden met het loon. Wat nu? (06/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Eindelijk is het zover: na een intensieve aanwervingsprocedure krijg je een jobaanbod. Maar dan blijkt dat het loon onder jouw verwachtingen...
  [naar artikel]
 34. Luchtvaartmaatschappij SAS vraagt personeel om vijfde van loon in te leveren (10/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Scandinavische luchtvaartmaatschappij SAS wil met de vakbonden de optie bespreken om alle personeelsleden 20 percent van hun loon te laten...
  [naar artikel]
 35. RTBF-baas moet teveel ontvangen loon terugbetalen (23/01/2020 - Het Nieuwsblad)
  Jean-Paul Philippot, de administrateur-generaal van de RTBF, moet een deel van het loon dat hij tussen 2014 en 2018 kreeg terugbetalen. Dat heeft de Franse gemeenschapsregering beslist. Het loon van de RTBF-baas is geplafonneerd, maar toch kreeg hij meer uitbetaald. In totaal zal hij ongeveer 60.000 euro moeten terugbetalen.
  [naar artikel]
 36. Vind je dat je meer loon verdient? Deze tips helpen je om je baas te overtuigen (28/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Als je al even in hetzelfde bedrijf werkt, is je takenpakket doorheen de jaren ongetwijfeld flink uitgebreid. Maar groeide je loon ook mee? Niet...
  [naar artikel]
 37. Meer loon in 2020? Zo ontdek je of opslag aan de orde is (17/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een zeldzame regeringsleider of top-CEO buiten beschouwing gelaten, vinden mensen hun loon niet snel te hoog. Heel vaak zijn we juist van mening...
  [naar artikel]
 38. 1 op de 4 geeft loon op voor ideale job (27/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Meer dan 1 Belg op 4 is bereid voor minder loon te gaan werken, als ze maar hun droomjob konden doen. Dat blijkt uit een studie van
  [naar artikel]
 39. Verontwaardiging in Congo: ex-ministers krijgen de rest van hun leven loon (07/02/2019 - De Morgen)
  Congolese ministers hebben zich vlak voor hun vertrek een levenslang loon plus vergoedingen toegekend.
  [naar artikel]
 40. Van 666 naar 30 ziektedagen met volledig loon, dat steekt (19/09/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Er zijn verschillende redenen voor de boosheid van de Vlaamse statutaire, dus vastbenoemde ambtenaren. Juist dat statuut komt op iets lossere schroeven te staan. En de Vlaamse regering wil ook aan hun voordelige ziekteregeling een einde maken. Van 666 dagen ziek zijn met behoud van loon, zou het naar dertig dagen gaan, waarna ze zouden terugvallen op 65% van hun loon, zoals in de privésector. Met ­weliswaar drie belangrijke ­uitzonderingen.
  [naar artikel]
 41. Niet in commissie? Minder loon voor Vlaamse parlementsleden (15/04/2019 - De Morgen)
  Er groeit een consensus om het loon van de leden van het Vlaams parlement te koppelen aan hun aanwezigheid in commissievergaderingen. Dat schrijven De Standaard, Het Belang van Limburg en Het Nieuwsblad vandaag. 
  [naar artikel]
 42. Partijvoorzitters verliezen geen loon bij afwezigheid (29/05/2018 - De Tijd)
  08:29 Parlementsleden verliezen loon als ze te weinig aanwezig zijn in het halfrond, maar die regel blijkt niet te gelden voor parlementsvoorzitters.
  [naar artikel]
 43. Nederlandse onderwijzers staken voor meer loon (05/10/2017 - De Tijd)
  09:29 Zowat 6.500 basisscholen in Nederland sluiten vandaag de poorten. De meesters en juffen willen meer loon en een lagere werkdruk.
  [naar artikel]
 44. Rem op lonen parlementsleden (12/04/2019 - De Morgen)
  Er komt een solide plafond op het loon van alle parlementsleden. Ook de politici met een extra functie mogen in totaal niet meer verdienen dan 150 procent van het parlementair loon.
  [naar artikel]
 45. Volledig loon tijdens ouderschapsverlof? (26/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Jonge moeders én vaders moeten in heel Europa vier maanden ouderschapsverlof kunnen nemen met behoud van loon. Dat stelt Europees Commissaris
  [naar artikel]
 46. Loon inleveren voor de ideale job? 1 op de 4 Belgen zegt ja (27/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Meer dan een Belg op de vier is bereid voor minder loon te gaan werken als dat is bij zijn of haar droomjob. Dat blijkt uit een studie van
  [naar artikel]
 47. Loon inleveren voor de ideale job? 1 op de 4 Belgen zegt ja (27/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Meer dan een Belg op de vier is bereid voor minder loon te gaan werken als dat is bij zijn of haar droomjob. Dat blijkt uit een studie van
  [naar artikel]
 48. Akkoord over aangepast Zomerakkoord (09/12/2017 - De Tijd)
  00:12 Premier Charles Michel en zijn vicepremiers bereikten vrijdagavond kort voor 23 uur een akkoord over kleine aanpassingen aan het Zomerakkoord. Belangrijkste beslissing is dat het onverdiend bijverdien...
  [naar artikel]
 49. OPINIE. “Waarom ik als makelaar jouw loon moet weten” (08/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Immomakelaars willen graag het loon van kandidaat-huurders inkijken, zo werd eerder deze week bekend. Het voorstel lokte felle reacties uit. Maar...
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.