Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

06 August 2020
02:22 uur

Linkse coalitie aan zet in Spanje

Apache

10/01/2020 - 14:40

Het heeft heel wat voeten in de aarde gehad, maar eindelijk is het dan toch zover: Spanje heeft een linkse coalitieregering, maar daaraan gingen acht maanden van onzekerheid vooraf. In april van 2019 haalde de PSOE van Pedro Sánchez wel een verkiezingsoverwinning, maar ook het extreemrechtse Vox kwam sterk opzetten. Sánchez en Pablo Iglesias van


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP APACHE

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Spaanse socialisten sluiten coalitie-akkoord met uiterst linkse Podemos (12/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Twee dagen na de parlementsverkiezingen in Spanje hebben de socialistische partij PSOE van ontslagnemend premier Pedro Sanchez en de uiterst linkse...
  [naar artikel]
 2. “Spaanse socialisten sluiten voorakkoord voor coalitie met uiterst linkse Podemos” (12/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Twee dagen na de parlementsverkiezingen in Spanje hebben de socialistische partij PSOE van ontslagnemend premier Pedro Sanchez en de uiterst linkse...
  [naar artikel]
 3. Spaanse socialisten sluiten voorakkoord voor coalitie met uiterst linkse Podemos (12/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Twee dagen na de parlementsverkiezingen in Spanje hebben de socialistische partij PSOE van ontslagnemend premier Pedro Sanchez en de uiterst linkse...
  [naar artikel]
 4. Amper anderhalve dag na de verkiezingen: Spaanse socialisten vormen coalitie met uiterst linkse Podemos (12/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Twee dagen na de parlementsverkiezingen in Spanje hebben de socialistische partij PSOE van ontslagnemend premier Pedro Sanchez en de uiterst linkse...
  [naar artikel]
 5. “Door met CD&V op de linkse kiezer te mikken, versterkt Kris Peeters de huidige coalitie” (20/03/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Nu de kop van de CD&V-lijst vorm krijgt, valt vooral het eerder linkse profiel van de kandidaten op. “Het is misschien niet de bedoeling van Peeters, maar door op de linkse kiezer te mikken, versterkt hij de huidige coalitie”, zegt Sinardet.
  [naar artikel]
 6. Links, de eerste coalitie en dialoog met Catalonië: waarom de nieuwe Spaanse regering zich in de kijker zal spelen (03/01/2020 - VRT NWS)
  In Spanje kan de ontslagnemende socialistische premier Pedro Sánchez zo goed als zeker een nieuwe linkse regering vormen. Met dank aan de linkse Catalaanse separatistische partij ERC. Dat en nog enkele andere bijzonderheden maken dat deze regering in Europa van nabij gevolgd zal worden.
  [naar artikel]
 7. Pedro Sanchez legt eed af als eerste minister van linkse coalitie in Spanje (08/01/2020 - Metro)
  De socialist Pedro Sanchez heeft de eed afgelegd als regeringsleider in de handen van de Spaanse koning Felipe VI. Sanchez leidt een nog nooit uitgegeven coalitie met de radicale linkse partij Podemos. Pedro Sanchez legde de eed af in het Zarzuelapaleis zonder bijbel of kruisbeeld, eertijds vaste ingrediënten bij de officiële aanstelling van een nieuwe regeringsleider. Wat wel bleef: de eed van trouw aan de Spaanse grondwet. Sanchez maakte al bij zijn vorige aanstelling in juni 2018 komaf met de religieuze symbolen bij de aanstellingsceremonie die was ingesteld bij de Spaanse terugkeer naar de democratie in 1977. Sanchez moet nu zijn regeringsploeg samenstellen. Het gaat om de eerste coalitie sinds het einde van de Franco-dictatuur in 1975. Volgens zijn partij zal de equipe pas volgende week en niet deze week worden bekendgemaakt. Sanchez kreeg gisteren het vertrouwen van 167 volksvertegenwoordigers, met 165 tegenstemmen en 18 onthoudingen. Een nipte meerderheid dus, maar ze maakt wel een einde aan een lange periode van regeringsloosheid in Spanje. Verwacht wordt dat de socialisten en Podemos gaan voor een ruk naar links in het Spaanse beleid. Dat betekent onder meer een verhoging van de minimumsalarissen, zwaardere taksen voor de rijken en de grote bedrijven, de ontmanteling van de omstreden hervorming van de arbeidsmarkt uit 2012 door de conservatieven en een rem op de stijgende huurprijzen in de steden. Bron: Belga   Het bericht Pedro Sanchez legt eed af als eerste minister van linkse coalitie in Spanje verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 8. Linkse coalitie behaalt in Zweden twee zetels meer dan centrumrechts, blijkt na rekenfout (11/09/2018 - De Morgen)
  De linkse coalitie van de Zweedse premier Stefan Lofven ligt twee zetels voor op de coalitie van centrumrechtse oppositiepartijen. In een van de stemlokalen is een fout gebeurd bij de verwerking van de resultaten. De rechts-populistische Zweden Democraten krijgen één zetel meer dan eerder gemeld, blijkt uit de officiële resultaten.
  [naar artikel]
 9. Linkse coalitie behaalt twee zetels meer dan centrumrechts in Zweden, blijkt na rekenfout (11/09/2018 - Het Belang van Limburg)
  De linkse coalitie van de Zweedse premier Stefan Lofven ligt twee zetels voor op de coalitie van centrumrechtse oppositiepartijen. In een van de stemlokalen is een fout gebeurd bij de verwerking van de resultaten, waardoor de rechts-populistische Zweden Democraten nu één zetel meer krijgen dan eerder gemeld, blijkt uit de officiële resultaten.
  [naar artikel]
 10. Telfout na Zweedse verkiezingen: linkse coalitie toch de grootste (12/09/2018 - Knack)
  Door de rechtzetting van de fout ligt het linkse blok één zetel voor op de centrumrechtse partijen.
  [naar artikel]
 11. Krijgt IJsland een nieuwe jonge, linkse en vrouwelijke premier?  (29/10/2017 - VRT NWS)
  In IJsland heeft de linkse oppositie dan toch een nipte overwinning behaald in de parlementsverkiezingen. De centrumrechtste regeringspartij van premier Benediktson blijft de grootste. Maar in theorie kunnen vier linkse oppositiepartijen nu samen een coalitie vormen.
  [naar artikel]
 12. Eerste coalitieregering in Spanje sinds Franco is een feit: Pedro Sanchez blijft premier (07/01/2020 - VRT NWS)
  In Spanje heeft de coalitie tussen de sociaal-democratische partij van Pedro Sanchez en de linkse partij Podemos het vertrouwen gekregen van het parlement. Na maandenlange politieke impasse is er nu dus eindelijk een nieuwe regering. Die heeft wel geen meerderheid in het parlement, het is dus nog onzeker of ze zal standhouden.
  [naar artikel]
 13. De hysterische reactie van Bart De Wever, Wouter Beke en Gwendolyn Rutten op linkse ideeën (24/11/2018 - VRT NWS)
  De scherpe en snelle veroordeling van N-VA, CD&V en Open VLD van de coalitie in Zelzate tussen de sociaaldemocratische SP.A en het extreemlinkse PVDA valt slecht in linkse kringen.
  [naar artikel]
 14. Parlementsverkiezingen Zweden – Linkse coalitie behaalt twee zetels meer dan centrumrechts, blijkt na rekenfout (11/09/2018 - Metro)
  De linkse coalitie van de Zweedse premier Stefan Lofven ligt twee zetels voor op de coalitie van centrumrechtse oppositiepartijen. In een van de stemlokalen is een fout gebeurd bij de verwerking van de resultaten. De rechts-populistische Zweden Democraten krijgen één zetel meer dan eerder gemeld, blijkt uit de officiële resultaten. De zetel werd eerder toegeschreven aan de centrumrechtse oppositie, die zich verenigd heeft in de ‘Alliantie’. Omdat de Zweden Democraten niet tot die Alliantie behoren, ligt de linkse coalitie van Lofven nu twee zetels voor op de centrumrechtse. De fout gebeurde in een stemlokaal ten noorden van Göteborg, zegt het Zweedse persagentschap TT. Verkiezingsbeambten haalden de resultaten van de parlementsverkiezingen dooreen met de resultaten van andere verkiezingen op dezelfde dag, zegt de lokale verkiezingscommissie. De resultaten kunnen nog tot woensdag wijzigen, wanneer de verkiezingscommissie de telling afrondt van de stemmen in het buitenland. bron: Belga Het bericht Parlementsverkiezingen Zweden – Linkse coalitie behaalt twee zetels meer dan centrumrechts, blijkt na rekenfout verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 15. Beurzen bibberen na linkse zege (04/04/2019 - De Morgen)
  De Spaanse premier Mariano Rajoy lijkt niet van plan het roer om te gooien na de pandoering die zijn conservatieve Partido Popular (PP) zondag incasseerde bij de regionale en lokale verkiezingen. De financiële markten reageren zenuwachtig op de linkse verkiezingsoverwinning in Spanje.
  [naar artikel]
 16. Hoe de Spaanse linkerzijde zichzelf aan flarden scheurt (25/09/2019 - Apache)
  Spanje kiest in november voor de vierde keer in evenveel jaren een nieuw parlement. Dat er een nieuwe stembusgang komt, is een blamage voor de Spaanse linkerzijde. Terwijl de sterren na de vorige kiesuitslag gunstig stonden om tot een historische linkse coalitie te komen, slaagde de sociaaldemocratische PSOE er niet in om de aversie ten
  [naar artikel]
 17. Spanje op weg naar linkse coalitieregering (12/11/2019 - De Tijd)
  16:24 Premier Pedro Sánchez ondertekende dinsdagnamiddag een voorakkoord met het radicaal-linkse Unidas Podemos. De twee partijen gaan de volgende dagen bij andere partijen op zoek naar steun voor hun progr...
  [naar artikel]
 18. Zijn Silvio Berlusconi en Matteo Renzi tot elkaar veroordeeld? (21/11/2017 - Apache)
  Silvio Berlusconi smeedde een brede rechtse coalitie op Sicilië en gaf er de Vijfsterrenbeweging en de regerende linkse PD het nakijken. Met eenzelfde brede coalitie wil hij in de federale parlementsverkiezingen van het voorjaar alweer de macht grijpen.
  [naar artikel]
 19. Burgemeester Charlerloi Paul Magnette zet deur op kier voor coalitie met extreem-linkse PTB (06/09/2018 - VRT NWS)
  De burgemeester van Charleroi Paul Magnette (PS) sluit niet uit dat hij met de extreemlinkse partij PTB in zee gaat na de verkiezingen. Dat zegt hij in de Franstalige krant La Libre Belgique. Eerder zei PS-voorzitter Elio Di Rupo nochtans dat een coalitie met de extreemlinksen geen oplossing is.
  [naar artikel]
 20. STANDPUNT. Hoofd- en bijrollen in Antwerpen (22/09/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De Antwerpse burgemeester Bart De Wever wil, ondanks de scherpe uitval van Philippe De Backer en ondanks zijn eigen aanvallen op Kris Peeters, na de verkiezingen verder besturen met een coalitie van N-VA, CD&V en Open Vld. Wouter Van Besien van Groen is ook duidelijk over zijn voorkeur: een linkse coalitie zonder N-VA. En toch, als de kiezer de kaarten moeilijk legt en andere combinaties rekenkundig onmogelijk zijn, behoort een coalitie Groen-N-VA nog altijd tot de mogelijkheden. Zonder Van Besien dan. Het politieke bedrijf kan grillig zijn.
  [naar artikel]
 21. Krijgt Molenbeek de meest linkse coalitie van het land, of speelt Catherine Moureaux blufpoker? (16/10/2018 - De Morgen)
  PS-lijsttrekker Catherine Moureaux noemde na haar overwinning in Sint-Jans-Molenbeek PVDA de gesprekspartner bij voorkeur. Het is een coalitie die veel van haar stemmers zien zitten, maar de andere kampen twijfelen aan de oprechtheid van het voorstel.
  [naar artikel]
 22. Separatisten verliezen meerderheid in Catalaanse parlement (10/10/2018 - VRT NWS)
  De separatistische coalitie in Catalonië heeft dinsdag haar meerderheid verloren. De coalitie bestaat uit de linkse ERC en de JuntsXcat van de afgezette en naar België gevluchte minister-president Carles Puigdemont. De partijen liggen echter al maanden overhoop over de vraag wat ze moeten doen met diens stem en die van andere gevluchte of gevangen gezette separatistische politici.
  [naar artikel]
 23. Groen sluit coalitie met PVDA niet uit, N-VA’ers reageren afwijzend: “Laten we dat gebeuren, Antwerpen?” (28/12/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Groen-voorzitter Meyrem Almaci sluit niet uit dat haar partij in Antwerpen een coalitie sluit met PVDA na de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. Dat heeft ze donderdag verklaard op Radio 1. Groen komt in Antwerpen samen met sp.a en onafhankelijken op met de lijst ‘Samen’ en wil volgens Almaci een “alternatieve coalitie” vormen in de plaats van de huidige van N-VA, CD&V en Open Vld. Uit politiek niet-linkse hoek klinken negatieve geluiden op de uitspraak van de Groen-voorzitter
  [naar artikel]
 24. Dankzij twee stemmen verschil kan Pedro Sanchez van start met zijn linkse Spaanse regering (07/01/2020 - De Morgen)
  Met de hakken over de sloot kreeg socialist Pedro Sanchez dinsdagmiddag toestemming om een coalitieregering te vormen van zijn PSOE met de uiterst linkse partij Unidas Podemos van Pablo Iglesias. Nooit eerder was in Spanje de stemming in het parlement voor een nieuwe regering zo spannend.
  [naar artikel]
 25. Spanje: PSOE en Podemos zijn het eens over 'samenwerkingsregering' (11/06/2019 - Knack)
  De vorming van een nieuwe regering in Spanje is een stap dichterbij gekomen. Als leider van de linkse alliantie Unida Podemos (UP) maakte Pablo Iglesias bekend met de socialistische waarnemend premier en formateur Pedro Sachez een 'samenwerkingsregering' te zijn overeengekomen.
  [naar artikel]
 26. Na online stemming: Italië krijgt linkse regering (03/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De leden van de Italiaanse Vijfsterrenbeweging (M5S) hebben de vorming van een nieuwe coalitie met de centrumlinkse Democratische Partij (PD)...
  [naar artikel]
 27. Jongste leider in 150 jaar en een heel speciale coalitie: Jacinda Ardern legt eed af als nieuwe premier Nieuw-Zeeland (26/10/2017 - Het Belang van Limburg)
  Jacinda Ardern van de linkse Labour-partij heeft donderdag in Nieuw-Zeeland de eed afgelegd als eerste minister. De 37-jarige Ardern zal een onverwachte coalitie vormen met de populistische anti-immigratiepartij New Zealand First (NZF) en de Groenen. Ze kondigt ook meteen een opvallende eerste maatregel aan.
  [naar artikel]
 28. Linkse partijleider overleeft vertrouwensstemming in Spanje na aankoop dure villa (28/05/2018 - VRT NWS)
  De leider van de Spaanse radicaal-linkse partij Podemos Pablo Iglesias en zijn partner en partijwoordvoerster Irene Montero hebben de vertrouwensstemming overtuigend gewonnen. De stemming was door Iglesias georganiseerd nadat hij en zijn partner onder vuur kwamen te liggen na de aankoop van een luxueuze villa in Madrid. 
  [naar artikel]
 29. Minder schepenen, meer geld voor armoedebestrijding: zo wil de donkerrode coalitie Zelzate gaan besturen (12/11/2018 - Het Nieuwsblad)
  Zelzate is vanaf januari opnieuw ‘de rode burcht van het Noorden’ zoals weleer onder de burgervaders Chalmet of Danschutter. Burgemeester Brent Meuleman zet de rode dynastie verder en krijgt de steun van de extreem-linkse vrienden van PVDA. Het stokpaardje van de nieuwe coalitie? Armoedebestrijding, daarvoor hebben ze zelfs twee schepenambten voor over.
  [naar artikel]
 30. PS en PTB praten ook in Luik niet meer met elkaar (30/10/2018 - De Tijd)
  17:07 De onderhandelingen over een linkse coalitie van PS en PTB (de Waalse tegenhanger van de PVDA) zijn nu ook afgesprongen in Luik.
  [naar artikel]
 31. Zelfs Waalse kiezers hebben liever paars-geel: "Na linkse beleid van paars-groen met CD&V kan in 2024 de rekening volgen" (20/12/2019 - Het Nieuwsblad)
  Vandaag trekken de informateurs Georges-Louis Bouchez (MR) en Joachim Coens (CD&V) naar de koning. Hamvraag: valt er een paars-gele coalitie rond de N-VA en PS te vormen? Het lijkt sciencefiction, maar inhoudelijk zit zo’n coalitie wel dichter bij wat de kiezers willen. Jawel, zelfs de Waalse, zo blijkt uit onderzoek.
  [naar artikel]
 32. VVD schuift Edith Schippers naar voor als verkenner (16/03/2017 - Knack)
  De Nederlandse premier Mark Rutte waarschuwt dat de vorming van een nieuwe regering nog wel even op zich kan laten wachten. GroenLinks hoopt alsnog op linkse coalitie.
  [naar artikel]
 33. Vincent Van Quickenborne gaat door met coalitie in Kortrijk (17/10/2018 - VRT NWS)
  Kortrijk gaat verder met de huidige coalitie, namelijk met Team Burgemeester, SP.A en N-VA. De coalitie is woensdagavond voorgesteld. Het heeft ruim drie dagen geduurd om de coalitie te vormen.
  [naar artikel]
 34. Ophef in Spanje om villa van linkse partijleiders: leden spreken zich uit in referendum (22/05/2018 - De Morgen)
  Het is een huis met een zwembad ingebed in granieten rotsblokken en een tuin met een zen-gedeelte. Twee badkamers, ruwe houten balken en een open haard. En zelfs een apart huisje voor gasten. Koopsom: 615.000 euro. Kan een leider van Podemos, met een vriendin die ook Podemos-politica is, in zo‘n luxe villa wonen? Dat is de vraag die de leden van de linkse partij deze week moeten beantwoorden in een referendum.
  [naar artikel]
 35. Dewinter op de koffie bij De Wever om rechtse coalitie in Antwerpen gedoogsteun te bieden (16/10/2018 - Knack)
  De kopman van het Vlaams Belang wil de krappe meerderheid van N-VA, Open VLD en CD&V gedoogsteun geven om zo de linkse partijen uit het bestuur te houden.
  [naar artikel]
 36. Formatie verzandt in complete impasse (14/02/2020 - De Tijd)
  23:12 Nu paars-geel dood en begraven is, voeren de linkse partijen de druk op CD&V op om voor een Vivaldi-coalitie met socialisten, liberalen, groenen en christendemocraten te gaan. Anders worden vervroegde...
  [naar artikel]
 37. N-VA zet lijsttrekker Ninove uit partij (27/12/2018 - De Tijd)
  23:17 De partij neemt het niet dat Joost Arents de linkse coalitie in Ninove depanneert.
  [naar artikel]
 38. Communisten in Spaans dorp kopen lotjes van loterij en dan gebeurt het ondenkbare (22/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De Spaanse linkse coalitie Izquierda Unida heeft er, door goed geluk, voor gezorgd dat 200 families in een klein stadje in Andalusië een grote
  [naar artikel]
 39. Dure woning brengt linkse partijleider in de problemen in Spanje (22/05/2018 - VRT NWS)
  Podemos-leider Pablo Iglesias en zijn vriendin Irene Montero zijn in hun partij in opspraak gekomen in nadat is bekendgeraakt dat ze een huis van meer dan 600.000 euro hebben gekocht in de buurt van de Spaanse hoofdstad Madrid. Volgens nogal wat partijleden verraden beiden hun linkse principes. Iglesias en Montero leggen hun lot nu in handen  van de partijleden, die zich in een referendum zullen moeten uitspreken ovedr de vraag of de nummers 1 en 2 van de partij nog kunen aanblijven.
  [naar artikel]
 40. N-VA geeft links bestuur de schuld van rellen in Borgerhout, reactie volgt snel: “Stadsbestuur werkt niet samen” (12/09/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Na het tweede incident tussen politie en jongeren in Borgerhout op nog geen week tijd, is het in het Antwerpse district tot een mediatwist gekomen tussen de lokale oppositiepartij N-VA en de linkse meerderheid. “De linkse coalitie voert een roekeloos politiek avontuur uit waarbij jongeren in de vuurlinie worden geschoven”, schrijft de lokale N-VA-afdeling in een opiniestuk in het weekblad Knack. “Ons recept kan alleen maar werken als het stadsbestuur samenwerkt met het district”, zo reageert Borgerhouts districtsburgemeester Stephanie Van Houtven (sp.a).
  [naar artikel]
 41. Raakt Spanje na vierde verkiezing in vier jaar uit de politieke impasse? (10/11/2019 - VRT NWS)
  Spanje houdt vandaag zijn vierde parlementsverkiezingen in vier jaar tijd. De peilingen voorspellen ook deze keer weer geen makkelijke oplossing. Een blok van linkse partijen en een rechts blok lijken elkaar in evenwicht te houden, maar geen van beide haalt een absolute meerderheid. Bijna een derde van de kiezers twijfelt nog op wie te stemmen. De onrust in Catalonië haalt intussen de campagne danig overhoop, en maakt het verkiezingsresultaat nog onvoorspelbaarder dan het al is. Raakt Spanje nog uit de politieke impasse?
  [naar artikel]
 42. Grijpt links in Denemarken de macht met rechtse standpunten? (03/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Woensdag zijn er parlementsverkiezingen in Denemarken. Het ziet ernaar uit dat de linkse oppositie de rechtse coalitie van premier Lars Lokke...
  [naar artikel]
 43. Bart De Wever mag dan wel verloren hebben, zijn analyse heeft op spectaculaire wijze gewonnen (27/05/2019 - VRT NWS)
  Wouter Verschelden denkt dat een nieuwe federale regering zonder N-VA haast onmogelijk is, waardoor de onbestuurbaarheid van het land dreigt. De partij spreekt een veto uit tegen een linkse coalitie. Alleen, een regering op rechts is onmogelijk: de Zweedse coalitie is weggevaagd. Een paradoxale situatie die onoplosbaar blijkt: "En laat die onbestuurbaarheid op het federale niveau nu net de essentie zijn van De Wevers analyse: het systeem moet zelf op de schop".
  [naar artikel]
 44. Italiaanse regering zoekt weg door mijnenveld (02/01/2020 - De Tijd)
  12:32 De fragiele linkse coalitie wacht de heikele taak begin 2020 een resem explosieve dossiers te ontmijnen. Intussen ligt de radicaal-rechtse leider Matteo Salvini als een meedogenloze sluipschutter op d...
  [naar artikel]
 45. Krijgt Spanje deze week voor het eerst een coalitieregering? (23/07/2019 - VRT NWS)
  Bijna drie maanden na de verkiezingen van 28 april stemt het Spaanse parlement vanaf vandaag over de kandidatuur van de aftredende socialistische premier Pedro Sánchez om zichzelf op te volgen. Sánchez leek af te stevenen op een coalitieregering met het radicaal-linkse Podemos. En dat zou de eerste coalitieregering in de democratische geschiedenis van Spanje zijn. Maar niets is zeker in dit spannende verhaal, zo bleek gisteravond nog maar eens.
  [naar artikel]
 46. Duitsland, Frankrijk en Spanje stellen Maduro ultimatum: schrijf echte verkiezingen uit in Venezuela of... (26/01/2019 - VRT NWS)
  De regeringen van Duitsland, Frankrijk en Spanje hebben een opmerkelijk initiatief genomen inzake Venezuela. Als de huidige linkse leider Nicolas Maduro binnen de acht dagen geen echte verkiezingen uitschrijft, zullen ze oppositieleider Juan Guaido erkennen als interim-president en niet Maduro.
  [naar artikel]
 47. Wallonië: linkse regering, fors besparen (04/04/2019 - De Morgen)
  PS en cdH hebben een akkoord afgesloten om samen Wallonië te besturen. De bestrijding van de jongerenwerkloosheid is prioriteit nummer één. Al moet de oranje-rode coalitie ook stevig besparen.
  [naar artikel]
 48. In Borgerhout belandt N-VA opnieuw in de oppositie (30/11/2018 - De Standaard)
  In het Antwerpse district Borgerhout is opnieuw een linkse coalitie tussen Groen, sp.a en PVDA in de maak. En dus valt N-VA er opnieuw uit de boot.
  [naar artikel]
 49. Van Quickenborne (Open VLD) pleit voor Bourgondische coalitie: ‘Beste van rechts en links gecombineerd’ (01/08/2019 - De Standaard)
  De Kortrijkse burgemeester Vincent Van Quickenborne (Open VLD) wil op Vlaams niveau het liefst een Bourgondische coalitie zien ontstaan. Een coalitie dus tussen zijn partij, N-VA en SP.A, zo zei hij in ‘De Ochtend’ op Radio 1. ‘Die coalitie bestaat al sinds 2013 in Kortrijk en werkt erg goed’.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.