Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

08 August 2020
13:14 uur

Koning verlengt opdracht Coens en Bouchez

Knack

13/01/2020 - 16:52

Het Paleis heeft maandagnamiddag de informateursopdracht van Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR) tot ten laatste 28 januari verlengd.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP KNACK

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Koning verlengt opdracht van informateursduo Coens en Bouchez met twee weken (13/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  Koning verlengt opdracht van informateursduo Coens en Bouchez tot 28 januari: “Om de verschillende standpunten verder te verduidelijken”.
  [naar artikel]
 2. Koning verlengt opdracht informateurs Coens en Bouchez na urenlang onderhoud (28/01/2020 - De Morgen)
  Koning Filip heeft de opdracht van de informateurs Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR) verlengd tot 4 februari.
  [naar artikel]
 3. Verrassend: koning verlengt opdracht informateurs Coens en Bouchez met een week (28/01/2020 - De Morgen)
  Koning Filip heeft de opdracht van de informateurs Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR) verlengd tot 4 februari. Dat hebben beiden dinsdagavond verklaard na afloop van hun audiëntie op het paleis. Verder bleven ze karig met commentaar. “We gaan op zoek naar een meerderheid in dit land”, aldus Coens.
  [naar artikel]
 4. Koning verlengt opdracht van informateurs Coens en Bouchez (20/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR) blijven informateurs. Koning Filip heeft hun opdracht verlengd tot 13 januari.
  [naar artikel]
 5. Coens en Bouchez mogen verlengingen spelen (20/12/2019 - Knack)
  Koning Filip verlengt de opdracht van informateurs Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR). Dat maakte het Paleis zopas bekend.
  [naar artikel]
 6. Verrassend: koning Filip verlengt opdracht van informateurs Coens en Bouchez dan toch met een weekje (28/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  Koning Filip heeft de informatieopdracht van Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR) met een week verlengd. Verrassend, want er werd door alle waarnemers van uitgegaan dat de rol van het duo uitgespeeld was.
  [naar artikel]
 7. Verrassend: koning Filip verlengt opdracht van informateurs Coens en Bouchez dan toch met een weekje (28/01/2020 - Het Nieuwsblad)
  Koning Filip heeft de informatieopdracht van Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR) met een week verlengd. Verrassend, want er werd door alle waarnemers van uitgegaan dat de rol van het duo uitgespeeld was.
  [naar artikel]
 8. Koning verlengt opdracht van informateurs Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR) (20/12/2019 - VRT NWS)
  De koning heeft zoals verwacht de opdracht van informateurs Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR) verlengd, tot 13 januari. Dat heeft het Paleis bekendgemaakt. De informateurs moeten onderzoeken welke coalities mogelijk zijn om een nieuwe federale regering te vormen. Die opdracht is na tien dagen duidelijk nog niet voltooid. De twee politici geven zo dadelijk een persconferentie in de Kamer.
  [naar artikel]
 9. Koning Filip verlengt opdracht informateurs Coens en Bouchez tot 4 februari (28/01/2020 - Knack)
  Koning Filip heeft de opdracht van de informateurs Coens (CD&V) en Bouchez (MR) verlengd tot 4 februari.
  [naar artikel]
 10. Coens en Bouchez ruimen plaats (31/01/2020 - Express)
  Informateurs Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez zijn zonet door Koning Filip ontheven van hun opdracht. De koning heeft de twee informateurs vrijdagavond om 18.30 uur plots naar het Paleis geroepen, waarna de mededeling kwam dat de informateurs hun eindverslag uitgebracht hadden en de opdracht beëindigd werd. Dinsdag had het duo nog een verlengingsronde gekregen […] The post Coens en Bouchez ruimen plaats appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 11. Koning ontheft Coens en Bouchez van hun informatie-opdracht (31/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Koning Filip heeft informateurs Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR) zonet op audiëntie gevraagd op het Paleis. Dat vernam onze...
  [naar artikel]
 12. Koning Filip roept informateurs Coens en Bouchez onverwacht naar paleis (31/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  De informateurs Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez(MR) zijn vrijdagavond opnieuw op audiëntie bij de koning. Dat meldt het Paleis op twitter. De audiëntie is onverwacht: Coens en Bouchez hadden afgelopen dinsdag nog een week extra gekregen om hun opdracht verder te zetten.
  [naar artikel]
 13. Koning ontheft Coens en Bouchez van hun informatie-opdracht (31/01/2020 - De Morgen)
  Informateurs Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR) zijn zonet uit hun functie ontheven. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. De twee brachten een eindverslag uit bij de koning, die een einde stelde aan hun informateursopdracht.
  [naar artikel]
 14. ? Opdracht informateurs Coens en Bouchez verlengd tot 13 januari: volg hier de persconferentie (20/12/2019 - De Morgen)
  Informateurs Joachim Coens en Georges-Louis Bouchez brengen op dit moment bij koning Filip verslag uit van hun missie. Het is onduidelijk hoe de werkzaamheden de komende dagen zullen verlopen. Vermoedelijk wordt hun opdracht verlengd. Zo dadelijk geven Coens en Bouchez een persconferentie. Volg alles via de livestream van VTM Nieuws.
  [naar artikel]
 15. Koning verlengt opdracht van informateurs Coens en Bouchez: “Op zoek naar alternatief voor paars-groen en paars-geel” (20/12/2019 - Het Nieuwsblad)
  Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR) blijven informateurs. Koning Filip heeft hun opdracht verlengd. Ze brengen opnieuw verslag uit op 13 januari. Op een persconferentie verklaarden zij dat ze op zoek gaan naar een alternatief voor paars-groen en paars-geel.
  [naar artikel]
 16. Koning stuurt Koen Geens zonder titel het veld in ter vervanging van Coens en Bouchez (31/01/2020 - Express)
  CD&V-vicepremier Koen Geens is aan zet in de informatieronde. Na een audiëntie bij koning Filip vrijdagavond kreeg hij de opdracht om de mogelijkheden af te tasten in de queeste naar een nieuwe federale regering. Nadat eerst Informateurs Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR) vroegtijdig ontheven werden van hun opdracht, werd Geens ontvangen bij de […] The post Koning stuurt Koen Geens zonder titel het veld in ter vervanging van Coens en Bouchez appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 17. Koning ontheft informateurs Coens en Bouchez van hun opdracht (31/01/2020 - De Morgen)
  Informateurs Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR) zijn zonet uit hun functie ontheven. Dat meldt het Paleis. De twee brachten een eindverslag uit bij de koning, die een einde stelde aan hun informateursopdracht.
  [naar artikel]
 18. Koning ontheft Coens en Bouchez van hun informatie-opdracht. Komt De Wever aan zet? (31/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Informateurs Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR) zijn zonet uit hun functie ontheven. De twee brachten een eindverslag uit bij de...
  [naar artikel]
 19. Volg hier de persconferentie van informateurs Coens en Bouchez (20/12/2019 - De Morgen)
  Informateurs Joachim Coens en Georges-Louis Bouchez brengen op dit moment bij koning Filip verslag uit van hun missie. Het is onduidelijk hoe de werkzaamheden de komende dagen zullen verlopen. Vermoedelijk wordt hun opdracht verlengd. Om 12 uur geven Coens en Bouchez een persconferentie. Volg alles via de livestream van VTM Nieuws.
  [naar artikel]
 20. Koning Filip maakt einde aan informatieopdracht van Coens en Bouchez (31/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  Koning Filip heeft een einde gemaakt aan de informatieopdracht van Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR). Sneller dan verwacht, want de koning verlengde de opdracht van de twee informateurs afgelopen dinsdag nog met een week.
  [naar artikel]
 21. Informateursopdracht Coens en Bouchez beëindigd (31/01/2020 - Metro)
  Koning Filip heeft een einde gemaakt aan de informateursopdracht van Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR). Dat maakte het paleis bekend nadat de informateurs deze avond hun eindverslag hadden uitgebracht. Coens en Bouchez zijn sinds 10 december informateur en hebben sindsdien verschillende pistes verkend. Afgelopen dinsdag werd de opdracht van het duo vrij onverwacht met een week verlengd. Dat gebeurde na een een audiëntie van zowat vier uur. Het paleis meldde toen dat Coens en Bouchez “enkele elementen” verder zouden aftoetsen en “hun eindconclusies” zouden voorleggen op 4 februari. Aan hun opdracht komt nu al vroeger een einde. De koning heeft hen “bedankt voor het geleverde werk”, luidt het. bron: Belga Het bericht Informateursopdracht Coens en Bouchez beëindigd verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 22. Volg hier dadelijk de persconferentie van informateurs Coens en Bouchez (20/12/2019 - De Morgen)
  Informateurs Joachim Coens en Georges-Louis Bouchez brengen op dit moment bij koning Filip verslag uit van hun missie. Het is onduidelijk hoe de werkzaamheden de komende dagen zullen verlopen. Vermoedelijk wordt hun opdracht verlengd. Om 12 uur geven Coens en Bouchez een persconferentie. Volg alles via de livestream van VTM Nieuws.
  [naar artikel]
 23. Coens en Bouchez opvallend lang bij de koning voor eindverslag (28/01/2020 - Metro)
  De audiëntie van informateurs Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR) bij de koning vanmiddag duurt opvallend lang. Coens en Bouchez zijn sinds 15.30 uur bij de koning om het finale verslag uit te brengen van hun werkzaamheden. Rond 19.20 uur was er nog altijd geen teken dat de audiëntie was afgelopen. Coens en Bouchez zullen de koning nochtans geen vooruitgang kunnen voorleggen. De jongste weken zochten ze naar toenadering tussen PS en N-VA, maar dat is niet gelukt. Gisteren zei PS-voorzitter Paul Magnette nog eens dat een regering met PS en N-VA niet mogelijk is. bron: Belga Het bericht Coens en Bouchez opvallend lang bij de koning voor eindverslag verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 24. Coens en Bouchez opvallend lang bij de koning voor eindverslag (28/01/2020 - Metro)
  De audiëntie van informateurs Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR) bij de koning vanmiddag duurt opvallend lang. Coens en Bouchez zijn sinds 15.30 uur bij de koning om het finale verslag uit te brengen van hun werkzaamheden. Rond 19.20 uur was er nog altijd geen teken dat de audiëntie was afgelopen. Coens en Bouchez zullen de koning nochtans geen vooruitgang kunnen voorleggen. De jongste weken zochten ze naar toenadering tussen PS en N-VA, maar dat is niet gelukt. Gisteren zei PS-voorzitter Paul Magnette nog eens dat een regering met PS en N-VA niet mogelijk is. bron: Belga Het bericht Coens en Bouchez opvallend lang bij de koning voor eindverslag verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 25. Koning ontheft Coens en Bouchez van hun informatie-opdracht en ontvangt Koen Geens op Paleis (31/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Informateurs Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR) zijn zonet uit hun functie ontheven. De twee brachten een eindverslag uit bij de...
  [naar artikel]
 26. Koning ontheft Coens en Bouchez van hun informatie-opdracht. Komt De Wever aan zet? Of Koen Geens? (31/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Informateurs Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR) zijn zonet uit hun functie ontheven. De twee brachten een eindverslag uit bij de...
  [naar artikel]
 27. Federale formatie – Coens en Bouchez onverwacht terug op het Paleis (31/01/2020 - Metro)
  De informateurs Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez(MR) zijn vrijdagavond opnieuw op audiëntie bij de koning. Dat meldt het Paleis op twitter. De audiëntie is onverwacht: Coens en Bouchez hadden afgelopen dinsdag nog een week extra gekregen om hun opdracht verder te zetten. bron: Belga Het bericht Federale formatie – Coens en Bouchez onverwacht terug op het Paleis verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 28. Coens (CD&V) en Bouchez (MR) blijven nog even informateur (13/01/2020 - Express)
  Koning Filip heeft de opdracht van Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR) verlengd tot 28 januari. Er komt wel een tussenverslag op 20 januari. Ze moeten nu verder onderzoeken of een regering met PS en N-VA mogelijk is. Afgelopen week kwam er een opening in de paars-gele regeringspiste. N-VA-voorzitter Bart De Wever zei zondag […] The post Coens (CD&V) en Bouchez (MR) blijven nog even informateur appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 29. Opdracht informateurs Coens (CD&V) en Bouchez (MR) verlengd tot 4 februari (28/01/2020 - Gazet van Antwerpen)
  De koning heeft de opdracht van informateurs Joachim Coens en Georges-Louis Bouchez verlengd tot 4 februari. Dat hebben beiden dinsdagavond verklaard na afloop van hun audiëntie op het paleis. Verder bleven ze karig met commentaar.
  [naar artikel]
 30. Informateurs Bouchez en Coens krijgen nog twee weken van de koning (13/01/2020 - Het Nieuwsblad)
  De opdracht van informateurs Georges-Louis Bouchez (MR) en Joachim Coens (CD&V) is met twee weken verlengd. Dat werd beslist nadat beide heren maandag op audiëntie bij koning Filip verslag hadden uitgebracht.
  [naar artikel]
 31. Koning Filip ontheft Coens en Bouchez van hun opdracht als informateurs (31/01/2020 - Metro)
  Koning Filip heeft een einde gemaakt aan de informateursopdracht van Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR). Dat maakte het paleis bekend nadat de informateurs vrijdagavond hun eindverslag hadden uitgebracht. Coens en Bouchez zijn sinds 10 december informateur en hebben sindsdien verschillende pistes verkend. Afgelopen dinsdag werd de opdracht van het duo vrij onverwacht met een week verlengd. Dat gebeurde na een audiëntie van zowat vier uur. “Bedankt voor het geleverde werk” Het paleis meldde toen dat Coens en Bouchez “enkele elementen” verder zouden aftoetsen en “hun eindconclusies” zouden voorleggen op 4 februari. Aan hun opdracht komt nu al vroeger een einde. De koning heeft hen “bedankt voor het geleverde werk”, luidt het. De heren @joachimcoens en @GLBouchez, informateurs, worden in audiëntie ontvangen in het Paleis te Brussel#BelgianRoyalPalace #MonarchieBe pic.twitter.com/K1XFA8ApZE — Belgian Royal Palace (@MonarchieBe) January 31, 2020 Bron: Belga (BIN, POL, RHA, WDM, nl) Lees ook: DNA-test neemt alle twijfel weg: Koning Albert II is de vader van Delphine Boël Het bericht Koning Filip ontheft Coens en Bouchez van hun opdracht als informateurs verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 32. Informateurs Coens en Bouchez krijgen twee weken extra tijd (13/01/2020 - De Morgen)
  De opdracht van informateurs Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR) wordt met een week verlengd. Op 20 januari brengen ze opnieuw verslag uit bij de koning. Dat is zonet bekendgemaakt.
  [naar artikel]
 33. Live - Koning ontvangt Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR): krijgen zij een opdracht? (10/12/2019 - De Morgen)
  Het is wachten op de volgende zet van Koning Filip, nadat informateur Paul Magnette (PS) zijn ontslag heeft aangeboden. Komen Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR) aan zet? Volg de ontwikkelingen in de federale formatie hier op de voet.
  [naar artikel]
 34. Informateurs Bouchez en Coens krijgen nog twee weken van de koning (13/01/2020 - Gazet van Antwerpen)
  De opdracht van informateurs Georges-Louis Bouchez (MR) en Joachim Coens (CD&V) is met twee weken verlengd. Dat werd beslist nadat beide heren maandag op audiëntie bij koning Filip verslag hadden uitgebracht, zo maakte het koninklijk paleis zopas bekend.
  [naar artikel]
 35. Coens en Bouchez mogen nog week langer aanblijven als informateurs (28/01/2020 - Express)
  Koning Filip heeft de informatieopdracht van het duo Joachim Coens (CD&V) en George-Louis Bouchez (MR) met een week verlengd. Zowel de informateurs als premier Sophie Wilmès (MR) zijn vandaag op audiëntie bij de koning geweest om de regeringsvorming te bespreken. ‘s Avonds maakte het Paleis in een persmededeling bekend dat Bouchez en Coens nog een […] The post Coens en Bouchez mogen nog week langer aanblijven als informateurs appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 36. Informateurs Coens en Bouchez krijgen week extra tijd (13/01/2020 - De Morgen)
  De opdracht van informateurs Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR) wordt met een week verlengd. Op 20 januari brengen ze opnieuw verslag uit bij de koning. Dat is zonet bekendgemaakt.
  [naar artikel]
 37. Opdracht informateurs Coens en Bouchez verlengd tot 13 januari (20/12/2019 - De Morgen)
  Koning Filip heeft de opdracht van informateurs Georges-Louis Bouchez en Joachim Coens verlengd tot 13 januari. Dat heeft het Paleis bekendgemaakt.
  [naar artikel]
 38. Koning ontvangt voorzitters Coens (CD&V) en Bouchez (MR) (10/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Kersverse partijvoorzitters Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR) zijn door de koning ontvangen op het paleis. Mogelijk stuurt de...
  [naar artikel]
 39. Koning stuurt voorzitters Coens (CD&V) en Bouchez (MR) veld in als informateurs (10/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Kersverse partijvoorzitters Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR) zijn door de koning ontvangen op het paleis. De koning stuurt hen...
  [naar artikel]
 40. Coens en Bouchez hebben verslag uitgebracht: wordt opdracht verlengd? (13/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Informateurs Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR) hebben zonet verslag uitgebracht bij de koning over hun gesprekken om een nieuwe...
  [naar artikel]
 41. Informateurs Coens en Bouchez onverwacht op audiëntie bij de koning (31/01/2020 - De Morgen)
  Koning Filip heeft informateurs Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR) zonet ontvangen op het paleis.
  [naar artikel]
 42. Informateurs bezoeken koning zonder regering, maar wél met bloemen voor de jarige koningin (20/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Informateurs Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR) Coens en Bouchez arriveerden vandaag niet met lege handen bij de koning. Het was...
  [naar artikel]
 43. Volg LIVE: Persconferentie van informateurs Joachim Coens (CD&V) en George-Louis Bouchez (MR) (20/12/2019 - VRT NWS)
  De informateurs Joachim Coens (CD&V) en George-Louis Bouchez (MR) geven vanmiddag een persconferentie in de Kamer. Ze zijn vandaag naar de koning geweest voor een eerste verslag van hun opdracht. Hun opdracht is verlengd tot 13 januari. Volg het hier live.
  [naar artikel]
 44. Coens en Bouchez onverwacht terug op het Paleis (31/01/2020 - Metro)
  De informateurs Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR) zijn vanavond opnieuw op audiëntie bij de koning. Dat meldt het Paleis op Twitter. De audiëntie is onverwacht: Coens en Bouchez hadden afgelopen dinsdag nog een week extra gekregen om hun opdracht verder te zetten. Coens en Bouchez zijn sinds 10 december informateur en hebben sindsdien verschillende pistes verkend. De CD&V van Coens dringt aan op een coalitie met N-VA, zodat er ook aan Vlaamse kant een meerderheid zou zijn. De PS zei maandag echter dat de N-VA te weinig toegevingen doet inzake sociaal beleid en ziet niet in hoe samen met N-VA te regeren. De MR van Bouchez leek een tijd aan te sturen op een “Vivaldi-coalitie” van liberalen, socialisten, groenen aangevuld met CD&V. Maar de Vlaamse christendemocraten bleven er tot nu toe bij dat de N-VA aan boord moet kunnen worden gehouden. Afgelopen dinsdag werd de opdracht van het duo vrij onverwacht met een week verlengd. Dat gebeurde na een een audiëntie van zowat vier uur. Het Paleis meldde toen dat Coens en Bouchez “enkele elementen” verder zouden aftoetsen en “hun eindconclusies” zouden voorleggen op 4 februari. bron: Belga Het bericht Coens en Bouchez onverwacht terug op het Paleis verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 45. Koning stuurt voorzitters Coens (CD&V) en Bouchez (MR) veld in als informateurs: “Paars-groen hopelijk van de baan” (10/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Kersverse partijvoorzitters Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR) zijn door de koning ontvangen op het paleis. Tot 20 december zijn...
  [naar artikel]
 46. Koning wil snel opvolger(s) Coens en Bouchez in het zadel (28/01/2020 - De Standaard)
  Koning Filip hoopt vanavond nog, of ten laatste morgen, de opvolger(s) voor informateurs Joachim Coens en Georges-Louis Bouchez het veld in te sturen. Hij wil vermijden dat de politieke onkunde ook op zichzelf afstraalt.
  [naar artikel]
 47. Kunnen PS en N-VA samen in één regering? Koning verlengt opdracht informateurs met 2 weken (13/01/2020 - De Morgen)
  Informateurs Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR) krijgen van de koning nog tot het einde van de maand respijt. De bedoeling is dat ze de komende dagen finaal een antwoord krijgen op de vraag of PS en N-VA samen in één regering kunnen.
  [naar artikel]
 48. Koning stuurt Coens en Bouchez het veld in (10/12/2019 - Metro)
  Koning Filip heeft CD&V-voorzitter Joachim Coens en zijn MR-collega Georges-Louis Bouchez aangesteld als informateurs. De twee brengen op 20 december verslag uit aan de koning. De vorige informateur, PS-voorzitter Paul Magnette, gaf zijn opdracht maandag terug aan de koning. Maar die hield de beslissing in beraad, en consulteerde de voorbije twee dagen eerst met de partijvoorzitters van de liberale, socialistische en groene families, aangevuld met die van CD&V, cdH, DéFI en N-VA. Coens en Bouchez mochten vanavond kort voor 19 uur nog eens terugkeren, en zijn nu aangesteld als informateurs, meldt het Paleis. Met Bouchez en Coens stuurt koning Filip twee relatieve nieuwelingen het veld in. Bouchez zit sinds eind november in het zadel bij de Franstalige liberalen, Coens is afgelopen vrijdag pas verkozen tot CD&V-stuurman. Zowel de liberalen als de christendemocraten spelen een sleutelrol in de federale formatie. Magnette leek aan te sturen op een paars-groene regering, zonder N-VA, maar zowel CD&V als MR lieten duidelijk blijken dat de paars-gele formule, met N-VA, wat hen betreft nog onvoldoende getest is. De liberalen zijn in beide constellaties nodig, CD&V kan – zeker in de krappe paars-groene formule – voor een comfortabele meerderheid zorgen. De twee informateurs zullen nu met alle partijen praten, zei Coens vanavond bij de VRT. Op 20 december brengen ze verslag uit aan de koning. bron: Belga Het bericht Koning stuurt Coens en Bouchez het veld in verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 49. Koning roept informateurs Coens en Bouchez naar Paleis (31/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Koning Filip heeft informateurs Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR) zonet op audiëntie gevraagd op het Paleis. Dat vernam onze...
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.