Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

08 August 2020
13:37 uur

Informateurs ploeteren voort bij gebrek aan alternatief

De Standaard

13/01/2020 - 16:53

Is de uitgestoken hand van de N-VA oprecht en hoe reageert de PS daarop? De informateurs krijgen twee weken extra om dat te onderzoeken. En zo slingert de regeringsvorming opnieuw wat meer richting paars-geel.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE STANDAARD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Informateurs zoeken alternatief voor paars-geel en paars-groen (20/12/2019 - Gazet van Antwerpen)
  De informateurs Joachim Coens (CD&V)en Georges-Louis Bouchez (MR) gaan op zoek naar een alternatief voor de paars-groene of paars-gele piste. Ze willen een “pragmatische benadering” vanuit “het centrum”. Dat hebben ze gezegd op een persconferentie na afloop van hun audiëntie bij de koning.
  [naar artikel]
 2. Koning verlengt opnieuw opdracht informateurs (17/06/2019 - De Tijd)
  17:10 De koning heeft informateurs Didier Reynders (MR) en Johan Vande Lanotte (sp.a) gevraagd hun opdracht voort te zetten.
  [naar artikel]
 3. Informateurs Bouchez en Coens werken verder aan de kanteling (20/01/2020 - De Tijd)
  15:27 Het ziet ernaar uit dat de informateurs Georges-Louis Bouchez (MR) en Joachim Coens (CD&V) met een schouderklopje van de koning voort mogen timmeren aan de weg om N-VA-voorzitter Bart De Wever aan zet...
  [naar artikel]
 4. Koning verlengt opdracht van informateurs Coens en Bouchez: “Op zoek naar alternatief voor paars-groen en paars-geel” (20/12/2019 - Het Nieuwsblad)
  Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR) blijven informateurs. Koning Filip heeft hun opdracht verlengd. Ze brengen opnieuw verslag uit op 13 januari. Op een persconferentie verklaarden zij dat ze op zoek gaan naar een alternatief voor paars-groen en paars-geel.
  [naar artikel]
 5. En de informateurs, zij ploegden voort (25/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  BrusselJohan Vande Lanotte en Didier Reynders puzzelen ook na volgende maandag nog een tijdje voort aan een nieuwe federale meerderheid. De kans is bijzonder groot dat koning Filip hun opdracht al voor een vierde keer verlengt.
  [naar artikel]
 6. Informateurs Reynders en Vande Lanotte werken voort (09/09/2019 - De Morgen)
  De federale informateurs Johan Vande Lanotte en Didier Reynders hebben voor de zevende keer verslag uitgebracht van hun opdracht bij koning Filip. De vorst verlengde de opdracht van beide heren.
  [naar artikel]
 7. Zes zwembaden om te ploeteren met je baby en peuter (04/02/2019 - Het Belang van Limburg)
  Van watergewenning voor je baby tot lekker spetteren en ploeteren met je peuter. Wij lijstenenkele Limburgse zwembaden op met een peuterbadje met aangepaste temperatuur.
  [naar artikel]
 8. Verontwaardiging over koeien die door halve meter modder moeten ploeteren (30/12/2017 - Het Nieuwsblad)
  Beelden van een koe die door een halve meter water moet ploeteren bij temperaturen van 2,5 graden, leverden verontwaardigde reacties op Facebook op. De boer heeft de situatie echter ook gezien en kwam zaterdagvoormiddag grond bijvullen met een graafmachine.
  [naar artikel]
 9. Gebrek aan betere leider maakte Berlusconi groot (12/04/2019 - De Morgen)
  Berlusconi zingt het al zeventien jaar uit en klampte zich ook de jongste uren hardnekkig aan de macht vast. Die koppigheid heeft hij uiteraard aan zijn eigen excentrieke persoonlijkheid te danken, al liet de politieke klasse hem vooral ook begaan bij gebrek aan alternatief.
  [naar artikel]
 10. Ouders andervalide Maxx (14) vinden nergens opvang: "Hoelang moeten wij nog voort ploeteren?" (01/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De ouders van Maxx (14) trekken aan de alarmbel. Ze zorgen noodgedwongen zelf voor hun kind, wegens te weinig opvangplaatsen en geen budget.
  [naar artikel]
 11. Drie op de vier minderjarigen met dringende zorgvraag krijgen geen budget: "Het lijkt wel een loterij" (12/06/2018 - De Morgen)
  Van de 846 minderjarigen met een beperking die dit jaar een persoonlijk assistentiebudget aanvroegen, zijn er 605 in het vakje 'afgekeurd' beland. Mirte is één van hen. "We zetten ons verstand nog maar eens op nul en ploeteren voort."
  [naar artikel]
 12. Haantjesgedrag in de Wetstraat (12/04/2019 - De Morgen)
  Ik kan sneller fietsen, riep Alexander De Croo. Ik kan sneller lopen, riep Bart De Wever. Een loopwedstrijd als politieke peiling. En de vrouwen? Die lachen ermee en ploeteren lustig voort. Of hoe iedereen wint bij haantjesgedrag in de Wetstraat. Lotte Beckers
  [naar artikel]
 13. Informateurs betreuren commentaar over vergaderingen (15/12/2019 - VRT NWS)
  Informateurs Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR) betreuren dat onderhandelaars uit de biecht klappen over hun vergaderingen. Dat heeft Bouchez in naam van beide informateurs verklaard aan het persagentschap Belga.
  [naar artikel]
 14. Almaci (Groen) al weken niet meer in gesprek met informateurs: "Er is nog een alternatief, wij zijn beschikbaar"  (31/01/2020 - VRT NWS)
  Meyrem Almaci, de voorzitster van Groen, wil opnieuw betrokken worden bij de gesprekken over een federale regering. Het is nu al een "aantal weken geleden" dat ze nog op gesprek werd uitgenodigd door de informateurs Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez. Zij onderzoeken vooral een regering met de N-VA, en zonder de groenen. Almaci vindt dat die optie "dood" blijkt, en "kijkt ook naar CD&V" om nu voor een regering zonder N-VA te gaan.
  [naar artikel]
 15. Koning geeft informateurs maand tijd voor ‘preformatienota’ (01/07/2019 - De Standaard)
  De federale informateurs Johan Vande Lanotte en Didier Reynders veranderen van methode. Tegen 29 juli willen ze een inhoudelijke ‘preformatienota’ klaar hebben die bij de partijen de wil aanwakkert om een regering te vormen. ‘Zonder politieke wil zal het niet lukken.’ Van een staatshervorming is geen sprake, een tweederdemeerderheid vinden noemen de informateurs ‘surrealistisch’.
  [naar artikel]
 16. ‘Het stopt maandag’: einde lijkt nabij voor informateurs Vande Lanotte en Reynders (25/06/2019 - De Morgen)
  De opdracht van informateurs Didier Reynders (MR) en Johan Vande Lanotte (sp.a) zal maandag stoppen, zegt een bron dicht bij de informateurs. De woordvoerder dan Reynders ontkent dan weer dat er al een beslissing gevallen zou zijn.
  [naar artikel]
 17. Informateurs brengen tussentijds verslag uit bij koning (17/08/2019 - De Tijd)
  18:30 Zoals eerder aangekondigd geven de informateurs geen toelichting aan de media over de ontmoeting
  [naar artikel]
 18. Ten oorlog special. Onder Vlaamse velden: ploeteren in grond en verleden (29/08/2016 - De Morgen)
  http://dmphotoprovider2.demorgen-cdn.be/photo/ten-oorlog-special-onder-vlaamse-velden-ploeteren-in-grond-en-verleden/mruw6lzwhe4denbqgu4c6rsxf43dimq/239085e425b54333250cce8437e668729c598088d4413834b17941d74082740c/fitwidth_642x0_69824058.jpg?v=pViPWDP
  [naar artikel]
 19. Koning verlengt opdracht informateurs: ‘Niets is wat het lijkt’ (17/06/2019 - De Standaard)
  De informateurs Johan Vande Lanotte (SP.A) en Didier Reynders (MR) zien nog ruimte om vooruitgang te boeken.
  [naar artikel]
 20. LIVE- Opdracht informateurs met maand verlengd om preformatienota op te stellen (01/07/2019 - De Morgen)
  Informateurs Johan Vande Lanotte en Didier Reynders blijven nog een maand langer aan de slag. Koning Filip heeft hun opdracht verlengd. Bedoeling is dat de informateurs een preformatienota opstellen. Op een persconferentie geven ze meer toelichting. Volg die hier live.
  [naar artikel]
 21. ‘Het stopt maandag’: informateurs Vande Lanotte en Reynders geven opdracht terug (25/06/2019 - De Morgen)
  De opdracht van informateurs Didier Reynders (MR) en Johan Vande Lanotte (sp.a) zal maandag stoppen. Dat bevestigt een bron dicht bij de informateurs.
  [naar artikel]
 22. Coens en Bouchez zoeken vanuit centrum naar alternatief voor paars-geel of paars-groen (20/12/2019 - Metro)
  De informateurs Joachim Coens (CD&V)en Georges-Louis Bouchez (MR) gaan op zoek naar een alternatief voor de paars-groene of paars-gele piste. Ze willen een “pragmatische benadering” vanuit “het centrum”. Dat hebben ze gezegd op een persconferentie na afloop van hun audiëntie bij de koning die hun opdracht van informateurs verlengd heeft. Tot nu toe werden in grote lijnen twee mogelijke formules naar voren geschoven: een paars-gele regering met socialisten, liberalen en N-VA of een paars-groene regering (socialisten, liberalen en groenen) eventueel aangevuld met CD&V. Volgens de informateurs zijn deze formules “in deze context” niet levensvatbaar gebleken. Ze bieden onvoldoende stabiliteit of het is te moeilijk om de politieke partijen die nodig zijn voor die formules rond de tafel te brengen. Coens en Bouchez willen daarom op zoek gaan naar andere mogelijkheden. Ze willen vanuit een “centrale as” vertrekken en zien met welke van de tien partijen die – in eerste instantie – opnieuw betrokken worden er raakpunten gevonden kunnen worden. “De enige mogelijkheid zal zich in het centrum bevinden”, zei Coens. Op de vraag wie precies de centrale as moet vormen, gingen ze niet in. Maar wellicht zien de informateurs hun eigen partijen CD&V en MR als die centrale as. Inhoudelijk hebben de informateurs uit hun voorbije contacten met de tien partijen vijf prioriteiten vastgelegd: begroting, sociaal beleid, werkgelegenheid, klimaat en mobiliteit en tenslotte justitie, veiligheid en migratie. De twee informateurs roepen de partijen op om zich constructiever op te stellen. “De kaarten liggen zoals ze liggen”, zei Coens. “We kunnen niet zaaien met gesloten vuisten”. Bouchez wees op “de ernst van de situatie” en zei dat recente “verklaringen en houdingen de zaken moeilijker hebben gemaakt”. Coens en Bouchez moeten op 13 januari opnieuw verslag uitbrengen bij de koning. bron: Belga Het bericht Coens en Bouchez zoeken vanuit centrum naar alternatief voor paars-geel of paars-groen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 23. Informateurs praten met N-VA en PS voor (mogelijk) beslissend weekend (10/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Informateurs Georges-Louis Bouchez (MR) en Joachim Coens (CD&V) hebben op de hoofdzetel van CD&V achtereenvolgens gepraat met N-VA-voorzitter Bart...
  [naar artikel]
 24. Informateurs zitten straks samen met Groep van Tien (02/01/2020 - De Morgen)
  Partijvoorzitters Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR) zetten vandaag hun informatieopdracht voort. Deze namiddag ontvangen ze de Groep van Tien, die de sociale partners vertegenwoordigt.
  [naar artikel]
 25. Koning ontheft informateurs Coens en Bouchez van hun opdracht, Koen Geens aangekomen op paleis (31/01/2020 - De Morgen)
  Informateurs Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR) zijn zonet uit hun functie ontheven. Dat maakte het paleis bekend nadat de informateurs hun eindverslag hadden uitgebracht. Verwacht wordt dat vrijdagavond meteen een mogelijke opvolger zijn of haar opwachting zal maken op het paleis.
  [naar artikel]
 26. Co-informateurs 'gaan alle pistes onderzoeken' (11/12/2019 - De Tijd)
  10:40 Co-informateurs Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis-Bouchez (MR) gooien het spelveld rond de formatie weer open. 'Zonder van nul te beginnen.'
  [naar artikel]
 27. Informateurs draaien nog een rondje (20/12/2019 - De Tijd)
  12:40 De koninklijke informateurs Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR) mogen 3 weken langer aanblijven. Voorlopig zit de federale formatie nog altijd muurvast.
  [naar artikel]
 28. Informateurs organiseren geheime ontmoeting tussen PS en N-VA (19/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  Na een reeks bilaterale gesprekken hebben de informateurs Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR) gisternamiddag in het grootste geheim PS en N-VA samengebracht.
  [naar artikel]
 29. LIVE- Opdracht informateurs met maand verlengd, moeten preformatienota opstellen (01/07/2019 - De Morgen)
  Informateurs Johan Vande Lanotte en Didier Reynders blijven nog een maand langer aan de slag. Koning Filip heeft hun opdracht verlengd. Bedoeling is dat de informateurs een preformatienota opstellen. Op een persconferentie geven ze meer toelichting. Volg die hier live.
  [naar artikel]
 30. Informateurs brengen tussentijds verslag uit aan koning Filip (17/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De informateurs Didier Reynders (MR) en Johan Vande Lanotte (s.pa) zijn deze namiddag op het koninklijk paleis in Brussel ontvangen voor een...
  [naar artikel]
 31. Koning verlengt opdracht van informateurs tot 29 juli (01/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De federale informateurs Johan Vande Lanotte (sp.a) en Didier Reynders (MR) hebben deze voormiddag voor de derde keer verslag uitgebracht bij de...
  [naar artikel]
 32. Informateurs maken eindrapport over aan koning FIlip (06/10/2019 - De Tijd)
  19:02 Nu informateurs Didier Reynders (MR) en Johan Vande Lanotte (sp.a) hun opdracht neerleggen, is het tijd voor de volgende fase in de formatie. Mogelijk komen de N-VA en de PS aan zet.
  [naar artikel]
 33. Te vroeg om tenoren Bart De Wever (N-VA) en Elio Di Rupo (PS) in het veld te sturen, en dus doen informateurs Vande Lanotte en Reynders gewoon voort (25/07/2019 - Het Nieuwsblad)
  Johan Vande Lanotte en Didier Reynders puzzelen ook na volgende maandag nog een tijdje voort aan een nieuwe federale meerderheid. De kans is bijzonder groot dat koning Filip hun opdracht al voor een vierde keer verlengt. Het is gewoon nog te vroeg om de tenoren Bart De Wever (N-VA) en Elio Di Rupo (PS) nu al zelf het veld in te sturen.
  [naar artikel]
 34. Informateurs Coens (CD&V) en Bouchez (MR) aangekomen bij de koning (13/01/2020 - VRT NWS)
  Informateurs Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez zijn zonet aangekomen op het Paleis. Ze brengen verslag uit bij koning Filip over de gesprekken om een nieuwe federale regering te vormen. Er wordt verwacht dat de twee nog even aan zet blijven als informateurs, want het is nog steeds niet definitief duidelijk of de PS en de N-VA samen een regering kunnen vormen.
  [naar artikel]
 35. Actievoerster glipt mee binnen achter informateurs en probeert gele hesjes af te geven (07/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Bij de aankomst van de informateurs Johan Vande Lanotte (sp.a) en Didier Reynders (MR) aan het Koninklijk Paleis in Brussel heeft een vrouw even...
  [naar artikel]
 36. Cruciaal weekend voor informateurs: “De wil is er, maar het blijft moeilijk” (11/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Informateurs Joachim Coens en Georges-Louis Bouchez hopen de koning maandag te kunnen vertellen hoe het nu verder moet met de federale...
  [naar artikel]
 37. Informateurs consulteren middenveld (26/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Informateurs Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR) zijn consultaties van het middenveld gestart. Dat laten ze weten in een mededeling....
  [naar artikel]
 38. N-VA en PS praten hele week met elkaar: informateurs schakelen versnelling hoger (16/12/2019 - Het Nieuwsblad)
  Het is informateurs Joachim Coens en Georges-Louis Bouchez menens om N-VA en PS samen te brengen. Of het zal leiden tot de reanimatie van paars-geel, dan wel het definitieve einde, valt af te wachten. Sowieso schakelen de informateurs een versnelling hoger: de hele week willen ze N-VA en PS rond de tafel brengen, aangevuld met andere partijen.
  [naar artikel]
 39. Koning verlengt opdracht informateurs tot 16 maart om 'snel een regering te vormen' (09/03/2020 - Knack)
  Koning Filip heeft de opdracht van informateurs Patrick Dewael en Sabine Laruelle verlengd tot 16 maart. Dan brengt het duo zijn eindverslag uit op het Paleis. De informateurs moeten verder de nodige initiatieven nemen om snel een regering te vormen, die de dringende problemen waarmee ons land wordt geconfronteerd moet aanpakken.
  [naar artikel]
 40. Informateurs op zoek naar nieuwe formules: ‘Zweeds front’ ondertussen helemaal dood (11/01/2020 - Express)
  De twee informateurs Georges-Louis Bouchez (MR) en Joachim Coens (CD&V) zitten op een roetsjbaan: kunnen ze op 48 uur nog iets forceren? Wat gebeurt er precies? Maandag moeten de twee informateurs naar de koning. Opvallend is daarbij dat zowel CD&V als MR de druk opvoeren, via de media. En ze zetten vooral … zichzelf onder […] The post Informateurs op zoek naar nieuwe formules: ‘Zweeds front’ ondertussen helemaal dood appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 41. Informateurs deze namiddag naar de koning: wat beslist hij? (28/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Informateurs Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR) leggen vandaag om 15.30 uur hun eindverslag voor aan koning Filip. Hun opdracht was...
  [naar artikel]
 42. Informateurs verlengen tot 9 september (29/07/2019 - De Tijd)
  15:42 De federale informateurs Johan Vande Lanotte (sp.a) en Didier Reynders (MR) nemen nog ruim een maand extra om de vorming van een federale regering voor te bereiden.
  [naar artikel]
 43. Federale informateurs presenteren eindrapport maandagmiddag (07/10/2019 - Knack)
  De federale informateurs, Johan Vande Lanotte en Didier Reynders, maken maandag om 16.30 uur hun eindverslag over aan koning Filip tijdens een audiëntie.
  [naar artikel]
 44. Ex-crosser Klaas Vantornout verkent BK-parcours en schrikt van de modder: “Het wordt ploeteren, maar hoe vettiger, hoe prettiger” (08/01/2019 - Het Belang van Limburg)
  Tweevoudig Belgisch kampioen Klaas Vantornout (36) kroop gisteren nog eens op zijn crossfiets en verkende voor ons het BK-parcours in Kruibeke. “Er is nu al veel modder en met de voorspelde regen zal het zondag nog meer lopen en ploeteren worden”, zegt de kampioen van 2013 en 2015. “En de nieuwe hype van de cross, de zogenaamde schuine kanten, is volop aanwezig. Ik voorspel een topcross met een heroïsch duel tussen Wout van Aert en Toon Aerts.”
  [naar artikel]
 45. Federale informateurs brengen tussentijds verslag uit bij de koning (12/07/2019 - VRT NWS)
  De informateurs Johan Vande Lanotte (SP.A) en Didier Reynders (MR) hebben vanmiddag tussentijds verslag over hun missie uitgebracht bij de koning. Van een doorbraak in de werkzaamheden lijkt nog geen sprake. Volgende week zouden de informateurs starten met de uitwerking van hun "preformatienota", met de prioriteiten van de acht partijen die in aanmerking komen voor deelname aan de federale regering: N-VA, PS, CD&V, MR, Open VLD, Ecolo, SP.A en Groen.
  [naar artikel]
 46. Zes weken na de verkiezingen: wat met federale informateurs en wie kiest De Wever? (30/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De federale informateurs Johan Vande Lanotte (sp.a) en Didier Reynders (MR) brengen maandagvoormiddag voor de derde keer verslag uit bij de koning,...
  [naar artikel]
 47. Informateurs trekken opnieuw naar de koning (01/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De federale informateurs Johan Vande Lanotte (sp.a) en Didier Reynders (MR) brengen deze voormiddag voor de derde keer verslag uit bij de koning,...
  [naar artikel]
 48. Informateurs besnuffelen pistes met N-VA (30/12/2019 - De Tijd)
  17:56 Het lijkt windstil in de Wet-straat, maar de verwachting is dat de informateurs Joachim Coens en Georges-Louis Bouchez in de luwte van het kerstreces nagaan of er nog pistes mogelijk zijn met de N-VA,...
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.