Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

18 September 2020
15:48 uur

Wat u in onze media niet over Iraniërs te weten komt

VRT NWS

14/01/2020 - 06:04

Studente Samira Ataei stoort zich aan de "foutieve berichten" in onze media over de protesten in Iran. Dat Iraniërs over één kam met het Iraans beleid worden geschoren, baart haar zorgen. In deze opinie wil ze het beeld van de Iraniërs meer nuanceren.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Iraniërs kunnen dromen van een eigen Facebookaccount (05/04/2019 - De Morgen)
  Het einde van de censuur op sociale media in Iran lijkt een stap dichterbij gekomen. De Iraanse minister van Cultuur heeft gezegd dat alle Iraniërs toegang behoren te hebben tot netwerken als Facebook.
  [naar artikel]
 2. Honderdduizenden Iraniërs protesteren tegen Trump (10/02/2017 - Het Belang van Limburg)
  Honderduizenden Iraniërs kwamen vrijdag massaal op straat om te protesteren tegen de Amerikaanse president Trump. De Iraniërs betoogden om te laten zien dat ze niet bang zijn van de Verenigde Staten.
  [naar artikel]
 3. 'De gewone Iraniër haat Israël niet' (05/04/2019 - De Morgen)
  De Iraans-Israëlische radiomaker Amir Menashe (72) geeft op radiozender 'De Stem van Israël' Iraniërs een stem. 'De meeste Iraniërs die inbellen haten het regime van president Ahmadinejad.'
  [naar artikel]
 4. Engelse media lyrisch over weergaloze Hazard, al menen ze ook te weten hoe ze ons land pijn kunnen doen (07/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Ook in de buitenlandse media ging de prestatie van onze Rode Duivels tegen Egypte niet onopgemerkt voorbij. Iedereen was het erover eens dat Eden...
  [naar artikel]
 5. Ook Engelse media lyrisch over weergaloze Hazard, al menen ze ook te weten hoe ze ons land pijn kunnen doen (07/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Ook in de buitenlandse media ging de prestatie van onze Rode Duivels tegen Egypte niet onopgemerkt voorbij. Iedereen was het erover eens dat Eden...
  [naar artikel]
 6. Zes Iraniërs al dagen vast op Schiphol door inreisverbod (31/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Zes Iraniërs verblijven sinds afgelopen weekend in een lounge achter de douane op Schiphol. Ze waren onderweg van Teheran naar de Verenigde
  [naar artikel]
 7. Engelse media lyrisch over weergaloze Hazard, al menen ze ook te weten hoe ze ons land pijn kunnen doen: "Tactiek van Martínez is naïef" (07/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Ook in de buitenlandse media ging de prestatie van onze Rode Duivels tegen Egypte niet onopgemerkt voorbij. Iedereen was het erover eens dat Eden...
  [naar artikel]
 8. Iraanse Belgen over de onrust in hun land van oorsprong: “Veel Iraniërs voelen zich bekocht door het regime” (13/01/2020 - Het Nieuwsblad)
  Iraniërs in België kijken met lede ogen naar de ontwikkelingen in hun land van oorsprong. Meer dan een internationaal conflict vrezen zij voor een verscheurende oorlog in het land zelf. “Veel Iraniërs voelen zich bekocht door het regime.”
  [naar artikel]
 9. Russen vermomden zich als Iraniërs om overheden te hacken (21/10/2019 - De Tijd)
  13:18 Russische hackers zouden zich het voorbije anderhalf jaar als Iraniërs voorgedaan hebben om tientallen doelwitten te hacken.
  [naar artikel]
 10. Twee Iraniërs doodgeschoten in Istanboel (30/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In de Turkse stad Istanboel zijn gisterenavond twee Iraniërs doodgeschoten door gemaskerde mannen die het vuur openden op hun voertuig. Dat
  [naar artikel]
 11. Iraniërs opgepakt in haven Zeebrugge (02/08/2016 - De Standaard)
  In de haven van Zeebrugge zijn opnieuw twee Iraniërs opgepakt. De transmigranten werden voor de onderzoeksrechter geleid voor het binnendringen van de haven. De onderzoeksrechter besliste echter om hen niet naar de gevangenis te sturen, meldt het parket van West-Vlaanderen afdeling Brugge.
  [naar artikel]
 12. Iraniërs opgepakt in haven Zeebrugge (03/08/2016 - Het Nieuwsblad)
  In de haven van Zeebrugge zijn opnieuw twee Iraniërs opgepakt. De transmigranten werden voor de onderzoeksrechter geleid voor het binnendringen van de haven. De onderzoeksrechter besliste echter om hen niet naar de gevangenis te sturen, meldt het parket van West-Vlaanderen afdeling Brugge.
  [naar artikel]
 13. Terzake docu: onze man in Teheran (3) (20/06/2018 - VRT NWS)
  In de Verenigde Staten, volgens de religieuze machthebbers de grote vijand van Iran, wonen één miljoen Iraniërs. "Onze man in Teheran" Thomas Erdbrink ging met enkelen van hen praten.
  [naar artikel]
 14. Nieuw asielcentrum? De burgemeester komt het vroeger te weten (23/11/2019 - Het Belang van Limburg)
  Minister De Block richt een werkgroep op die leugens over asielcentra op sociale media moet ontkrachten. Daarnaast belooft ze burgemeesters sneller in te lichten als er een asielcentrum op hun grondgebied komt.
  [naar artikel]
 15. Combinatie democratie en technologie smaakt bitter, maar toch gaat het niet zo slecht met onze media (14/12/2018 - VRT NWS)
  Vandaag vindt in de Bozar in Brussel Media Fast Forward plaats, een jaarlijks evenement waar de toekomst van de media wordt verkend. Het afgelopen jaar zullen we herinneren als het jaar waar traditionele media vaak als fake news media werden bestempeld. De combinatie democratie en technologie smaakt dan ook bitter in 2018, schrijft Fredo De Smet. Al vindt hij tegelijk dat het allemaal zo slecht niet gaat met onze media. Zo stemmen verschillende mediaprojecten van het afgelopen jaar hem optimistisch. 
  [naar artikel]
 16. Woedende Iraniërs op straat nu blijkt dat het regime passagiersvliegtuig heeft neergehaald (12/01/2020 - VRT NWS)
  In Teheran hebben duizenden vooral jonge mensen betoogd tegen het regime, nadat het leger had toegegeven zelf verantwoordelijk te zijn voor het neerhalen van de Oekraïense Boeing met veel Iraniërs aan boord. De Amerikaanse president Trump was er snel bij om het protest te steunen.
  [naar artikel]
 17. VS-inreisverbod: zes Iraniërs zitten sinds zaterdag vast op Schiphol (31/01/2017 - Knack)
  Zes Iraniërs verblijven sinds afgelopen weekend in een lounge achter de douane op Schiphol. Ze waren onderweg van Teheran naar de Verenigde Staten toen het inreisverbod van president Donald Trump voor mensen uit zeven moslimlanden van kracht werd.
  [naar artikel]
 18. VS-inreisverbod: zes gestrande Iraniërs op Schiphol terug naar huis (31/01/2017 - Knack)
  Zes Iraniërs verbleven sinds afgelopen weekend in een lounge achter de douane op Schiphol. Ze waren onderweg van Teheran naar de Verenigde Staten toen het inreisverbod van president Donald Trump voor mensen uit zeven moslimlanden van kracht werd.
  [naar artikel]
 19. In Duitsland opgepakte diplomaat zou aanslag op Iraniërs aangestuurd hebben (11/07/2018 - De Tijd)
  17:47 De Iraanse diplomaat die in Duitsland aangehouden werd in verband met de geplande aanslag op Iraniërs in Frankrijk, was volgens de Duitse speurders de man die aan de touwtjes trok. De aanslag werd in ...
  [naar artikel]
 20. Bart De Wever: “Regering komt vanmiddag bij elkaar, wij kunnen dat pact niet aanvaarden” (08/12/2018 - Het Nieuwsblad)
  De ministerraad komt vandaag nog bij elkaar om definitief een standpunt over het VN-Migratiepact in te nemen, dat zegt Bart De Wever en werd bevestigd aan onze redactie. De N-VA-voorzitter laat tegelijk weten niet te zullen wijken, maar hoopt naar eigen zeggen toch dat de regering niet valt.
  [naar artikel]
 21. Neen, we weten nog niet genoeg over onze gezondheid (03/11/2017 - De Standaard)
  Volgend jaar trekt het Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid weer naar duizenden Belgen om ze te ondervragen over hun gezondheid en leefgewoontes. Weten we dan echt nog niet genoeg over onze gezondheid?
  [naar artikel]
 22. Kinderen zonder smaak in de maak. Leer kinderen opnieuw waar hun eten vandaan komt (02/05/2019 - VRT NWS)
  Kinderen weten vaak niet eens meer waar hun eten vandaan komt. Dat betreurt chef-kok Wout Bru in onderstaand opiniestuk. "Het lijkt banaal, maar het legt een maatschappelijk probleem bloot: we zijn de rol van onze boeren en streekgebonden producten uit het oog verloren." Hij houdt dan ook een pleidooi om weer trots te worden op onze boeren.
  [naar artikel]
 23. Zes gestrande Iraniërs op Schiphol vliegen terug naar Teheran (31/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Zes Iraniërs die sinds zaterdag op Schiphol verblijven, vliegen dinsdag in de loop van de middag op kosten van KLM terug naar Teheran. De zes
  [naar artikel]
 24. Ken jij het Nieuw Woordenboek der Nederlandse Digitaal? (26/09/2017 - VRT NWS)
  Digitale media hebben onze levens ingrijpend veranderd. Helaas kan onze woordenschat niet altijd even snel volgen. Daarom doet de auteur een voorzichtige poging om enkele typische nieuwe gedragingen te benoemen. In deze eerste editie: chatten en sociale media.
  [naar artikel]
 25. Tienduizenden Iraniërs protesteren tegen economische sancties VS (04/11/2018 - De Morgen)
  Tienduizenden Iraniërs zijn de straat op getrokken om te protesteren tegen de nieuwe economische sancties van de VS, die maandag van kracht worden.
  [naar artikel]
 26. Komt er een regimewissel in Iran? 'Ik word liever gearresteerd dan dat ik verhonger' (11/01/2018 - Knack)
  Tienduizenden Iraniërs betogen tegen het regime. Maar de grootste bondgenoot van de islamitische hardliners is de Amerikaanse president Donald Trump.
  [naar artikel]
 27. Terreur op tv, voetbal aan toog (05/04/2019 - De Morgen)
  Onze nieuwshonger is amper te stillen. De kijkcijfers van de journaals pieken dag na dag. We willen alles weten, maar erover spreken: dat liever niet. Hoe komt dat toch?
  [naar artikel]
 28. Iraanse president Rouhani: "Iraniërs hebben het recht om te protesteren" (31/12/2017 - VRT NWS)
  De Iraanse president Hassan Rouhani heeft voor het eerst gereageerd op de demonstraties van de voorbije vier dagen in Iran. Het persbureau Mehr meldt dat hij op zijn kabinet gezegd heeft dat "de Iraniërs het recht hadden om te protesteren en kritiek te uiten op de regering". Hij voegde er wel aan toe dat de acties niet mogen leiden tot geweld of schade aan de openbare infrastructuur.
  [naar artikel]
 29. Nieuws van gearresteerde Iraniërs is ‘totally false’ volgens Trump (22/07/2019 - De Morgen)
  De Iraanse autoriteiten hebben vandaag aangekondigd 17 Iraniërs te hebben gearresteerd bij de ontmanteling van een spionagenetwerk van de CIA. Verschillenden van hen zijn ter dood veroordeeld. Volgens trump zijn die verklaringen ‘totally false’.
  [naar artikel]
 30. Twee jaar na rel over concessies zijn friet-Iraniërs tevreden met één frietkot (27/05/2017 - Het Nieuwsblad)
  In 2015 veroorzaakten ‘friet-Iraniërs’ ophef toen ze tot twee à drie keer meer boden voor de concessies van vijf Leuvense frituren. Nu zijn de broers Hassan en Sayed Ali Badsar perfect tevreden met slechts eentje: frituur Giraffe in Kessel-Lo.
  [naar artikel]
 31. Waarom raken we ons gezicht zo vaak aan? (15/03/2020 - De Morgen)
  We zitten met onze handen constant aan ons gezicht, en dat is dezer dagen niet zo veilig. Hoe komt het dat we niet van ons voorhoofd kunnen afblijven, van onze wangen, onze lippen, onze wenkbrauwen?
  [naar artikel]
 32. 17 Iraniërs gearresteerd bij ontmanteling spionagenetwerk CIA (22/07/2019 - De Morgen)
  De Iraanse autoriteiten hebben vandaag aangekondigd 17 Iraniërs te hebben gearresteerd bij de ontmanteling van een spionagenetwerk van de CIA. Verschillenden van hen zijn ter dood veroordeeld. De ontmanteling van het spionagenetwerk werd al in juni aangekondigd door Teheran.
  [naar artikel]
 33. Iran zet twee internationals uit nationale ploeg (10/08/2017 - Het Belang van Limburg)
  De Iraniërs Masoud Shojaei en Ehsan Hajsafi mogen niet meer voor de nationale voetbalploeg van hun land uitkomen en dreigen zo het WK van komend jaar in Rusland te missen omdat ze met hun Griekse club Panionios een wedstrijd in de voorronde van de Europa League hebben gespeeld tegen het Israëlische Maccabi Tel-Aviv, zo maakten Iraanse media donderdag bekend.
  [naar artikel]
 34. Bekende zanger komt uit de kast als biseksueel en verbreekt meteen zijn relatie (07/08/2017 - Gazet van Antwerpen)
  “Al mijn halve leven draag ik een last op mijn schouders. Daar wil ik nu vanaf. Ik denk dat het belangrijk is voor mij en mijn identiteit om dit te delen.” Met die aankondiging heeft zanger Aaron Carter laten weten dat hij niet alleen op vrouwen valt. Het broertje van Backstreetboy Nick Carter komt zo via sociale media uit de kast als biseksueel.
  [naar artikel]
 35. Bekende zanger komt uit de kast als biseksueel en verbreekt meteen zijn relatie (07/08/2017 - Het Belang van Limburg)
  “Al mijn halve leven draag ik een last op mijn schouders. Daar wil ik nu vanaf. Ik denk dat het belangrijk is voor mij en mijn identiteit om dit te delen.” Met die aankondiging heeft zanger Aaron Carter laten weten dat hij niet alleen op vrouwen valt. Het broertje van Backstreetboy Nick Carter komt zo via sociale media uit de kast als biseksueel.
  [naar artikel]
 36. Zijn eerste bericht op sociale media in maanden, en Ed Sheeran komt meteen met goed nieuws voor zijn fans (01/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Ed Sheeran brengt vrijdag nieuwe muziek uit. Dat liet hij deze middag weten via Twitter en Instagram, zijn eerste bericht op sociale media in
  [naar artikel]
 37. Wie legt er vanavond wat in onze schoen? Het zwartepietendebat is in Nederland volledig ontspoord (05/12/2017 - Het Belang van Limburg)
  In Nederland is het zwartepietendebat helemaal uit de hand gelopen. Hoe komt het toch dat onze noorderburen nooit maat weten te houden in maatschappelijke discussies?
  [naar artikel]
 38. Internationale media weten zelf ook niet meer hoe het verder moet met brexit (16/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het wegstemmen van de brexit-deal in het Britse parlement, met een groter dan verwachte meerderheid, wordt door de Europese media met onbegrip en...
  [naar artikel]
 39. Iraniërs komen massaal samen voor begrafenis van generaal Qassem Soleimani (07/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  Kerman, de geboorteplaats van Qassem Soleimani, wordt overspoeld door Iraniërs die dinsdag de begrafenis van de vermoorde generaal willen bijwonen. Eerder deze week werden ook al hallucinante beelden verspreid van hoofdstad Teheran, waar volgens de Iraanse staatstelevisie “miljoenen landgenoten” opdaagden voor de begrafenisprocessie.
  [naar artikel]
 40. Iraniërs betogen en roepen “Dood aan de dictator”, Trump drukt steun uit in Farsi (12/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  Na de bekentenis van Iran dat het woensdag “per ongeluk” een vliegtuig neergeschoten heeft, zijn kwade Iraniërs op straat gekomen om te protesteren. “Dood aan de dictator”, riepen ze, gericht aan hun leider Ayatollah Khamenei. Donald Trump steekt hen een hart onder de riem door in het Farsi te tweeten dat hij hen “altijd gesteund heeft”.
  [naar artikel]
 41. Limburgse gemeenten weten niet hoeveel CO2 ze juist uitstoten (15/11/2017 - Het Belang van Limburg)
  We weten niet hoeveel CO2-uitstoot we veroorzaken in Limburg. De tellingen van het verkeer op onze wegen zijn namelijk meestal onbetrouwbaar. Dat heeft Vlaams Parlementslid Rob Beenders (sp.a) bij de bevoegde administratie vernomen. Sinds dit jaar zijn er zelfs helemaal geen permanente verkeerstellingen meer op de Vlaamse gewestwegen in onze provincie.
  [naar artikel]
 42. Social media zorgt ervoor dat je hetzelfde eet als je vrienden (08/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Wat onze vrienden op sociale media eten, beïnvloedt onze eigen voedingskeuzes. Dat blijkt uit een studie van de Aston University in Birmingham....
  [naar artikel]
 43. Sociale media: 2 op 3 Duitsers moeten er niet van weten (24/04/2017 - Express)
  Amper 1 op 3 Duitsers gebruikt sociale media, blijkt uit een recent onderzoek van Pew Research. De helft van de Duitsers geeft aan internet te gebruiken, maar niet geïnteresseerd te zijn in Facebook, Twitter & co. Vergelijk dat met bijvoorbeeld 7 op 10 Nederlanders die wel op deze nieuwe media zitten en er is toch sprake van een groot verschil. Opmerkelijk, want volgens het World Economic Forum is Duitsland het land met de op drie na grootste economie ter wereld.  Ook in Japan, Frankrijk en Italië lijken de mensen maar matig geïnteresseerd in wat zich op sociale media afspeelt. Toegang tot internet ? interesse in sociale media Het rapport toont aan dat toegang tot het internet niet noodzakelijk de interesse in Facebook en consoorten vergroot. Wel belangrijk is de gemiddelde leeftijd van de bevolking. Japan, Duitsland en Italië noteren bovenaan de rangschikking van vergrijzende bevolkingen, wat de desinteresse in sociale media gedeeltelijk uitlegt. In Duitsland zeggen mensen ook meer bekommerd te zijn over online privacy en het gebruik van hun gegevens, wat hun beperkt gebruik van Facebook, Twitter, Instagram e.a. mee kan verklaren. The post Sociale media: 2 op 3 Duitsers moeten er niet van weten appeared first on Express [NL].
  [naar artikel]
 44. Opnieuw twee Iraniërs aangehouden voor binnendringen haven Zeebrugge (26/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De Brugse onderzoeksrechter heeft twee Iraniërs aangehouden voor het binnendringen van de haven van Zeebrugge. Dat meldde het parket van
  [naar artikel]
 45. 'Buitenlandberichtgeving staat onder druk' (13/04/2019 - De Morgen)
  Het buitenlandnieuws in de Vlaamse media wordt steeds vaker gemaakt op de redactie zelf en komt vooral van persbureaus en buitenlandse media. Dat is de conclusie van een onderzoek van het Steunpunt Media.
  [naar artikel]
 46. Iraans-Nederlandse schrijver Kader Abdolah: 'Ooit komt er democratie. Over een jaar of vijftig' (12/05/2017 - Knack)
  Op 19 mei trekken de Iraniërs naar de stembus om een nieuwe president te kiezen. De strijd gaat tussen de gematigde Hassan Rohani en twee hardliners, Ebrahim Raisi en Mohammad Ghalibaf. 'Als Raisi tegenover Donald Trump komt te staan, zou het wel eens heel erg mis kunnen gaan', zegt Kader Abdolah.
  [naar artikel]
 47. Hoe fastfood eten ook je mentale gezondheid schaadt (05/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  En puntzak frietjes hier, een pizza daar. Het is snel gebeurd. We weten allemaal dat dit onze fysieke gezondheid niet bepaald ten goede komt, maar...
  [naar artikel]
 48. Meer dan 30 miljoen Iraniërs omzeilen internetverbod (14/07/2018 - Metro)
  Meer dan 30 miljoen Iraniërs slagen erin het internetverbod in het land te omzeilen, aldus de Iraanse procureur-generaal Abdolsamad Chorramabadi. Ze gebruiken VPN-verbindingen om de sinds mei door de grondwet verboden chatdienst Telegram toch te gebruiken. Chorramabadi stelde minister van Communicatie Mohammad-Javad Azari Jahromi deels verantwoordelijk. De 36-jarige Jahromi, de jongste minister in de Iraanse regering, noemde het internetverbod al absurd. In de 21ste eeuw is het volgens de minister onmogelijk de toegang tot informatie aan mensen te ontzeggen. Telegram en andere sociale netwerken, zoals Instagram, Twitter en Facebook, bezorgen het establishment in Iran al jaren hoofdpijn. Bij protesten tegen de regering werd het internet uiteraard als een belangrijk communicatiemiddel gebruikt. Berichten, foto’s en video’s van de protesten werden onder Iraniërs verspreid, maar bereikten zo ook de rest van de wereld. Bron: Belga   Het bericht Meer dan 30 miljoen Iraniërs omzeilen internetverbod verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 49. Pakken de junioren de eerste Belgische wereldtitel in Bogense? Volg het hier via onze live! (02/02/2019 - Het Belang van Limburg)
  Wordt het Van der Poel, Van Aert, Aerts of toch een vierde hond? Wat kan Sanne Cant bij de vrouwen? Hoe doen de Limburgers het? Hoe is de sfeer op en rond het parcours? U komt het allemaal te weten via onze live-ticker.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.