Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

09 August 2020
14:09 uur

Daar is de speedpedelec: ‘Voor veel mensen als een tweede wagen’

De Morgen

14/01/2020 - 07:42

Het aantal speedpedelecs op de Belgische banen steeg in 2019 opnieuw fors, zo blijkt uit nieuw marktonderzoek. ‘Steeds meer mensen zien een elektrische fiets als alternatief voor een tweede wagen.’


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE MORGEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Exit de tweede auto, enter de speedpedelec (14/01/2020 - De Morgen)
  Het aantal speedpedelecs op de Belgische banen steeg in 2019 opnieuw fors, zo blijkt uit nieuw marktonderzoek. ‘Steeds meer mensen zien een elektrische fiets als alternatief voor een tweede wagen.’
  [naar artikel]
 2. Wat is een speedpedelec en wat is het verschil met een gewone (elektrische) fiets? (27/12/2017 - VRT NWS)
  In Leuven is een spoedarts overleden na een ongeval met een speedpedelec. Maar wat is dat juist en wat is het verschil precies met een gewone elektrische fiets? Er blijken drie verschillende soorten elektrische fietsen te bestaan, elk met hun eigen regels en bijzonderheden. En speedpedelec is daar een van.
  [naar artikel]
 3. "Toekomstige speedpedelec-gebruikers moeten bromfietsrijbewijs met een speedpedelec kunnen halen" (25/03/2019 - VRT NWS)
  Als het aan de Fietsersbond ligt, kunnen toekomstige speedpedelec-gebruikers een bromfietsrijbewijs halen zonder tijdens de praktijklessen daadwerkelijk op een bromfiets te zitten. Volgens de bond moet het mogelijk gemaakt worden om dan met een speedpedelec, een snelle elektrische fiets die tot 45 kilometer per uur kan rijden, te lessen. 
  [naar artikel]
 4. Vlaamse snelle speedpedelec Ellio wil auto doen vergeten (14/02/2020 - Express)
  Volledig Vlaams, een stuk veiliger én sneller: de twee oprichters van Ellio zijn zeker dat hun speedpedelec de wereld een beetje kan veranderen. Heel erg lang heeft het eigenlijk niet geduurd: in 2016 was het idee van de speedpedelec Ellio nog een prototype, donderdag kon de eerste getest worden in De Schorre in Boom. Remsysteem […] The post Vlaamse snelle speedpedelec Ellio wil auto doen vergeten appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 5. De speedpedelec heeft de elektrische auto ingehaald  (27/12/2017 - VRT NWS)
  Het gaat hard voor de speedpedelec. Steeds meer mensen kiezen voor zo’n snelle elektrische fiets. Begin december waren er 6.760 van die speed- pedelecs ingeschreven bij de Dienst Inschrijving Voertuigen (DIV). Dat is bijna evenveel als er elektrische personenauto’s ingeschreven zijn.
  [naar artikel]
 6. Geflitst met de speedpedelec: 55 euro boete a.u.b. (04/06/2019 - VRT NWS)
  De politie van Zwijndrecht heeft een speedpedelec geflitst, een supersnelle elektrische fiets. Die reed met 41 kilometer per uur door een zone 30. Speedpedelecs hebben ook een nummerplaat, waardoor ze kunnen worden geïdentificeerd.
  [naar artikel]
 7. Speedpedelec geflitst in dorpskern: "Ook fietsers moeten zich houden aan snelheidslimieten" (07/02/2020 - VRT NWS)
  In het centrum van Haacht werd een fietser met een speedpedelec geflitst aan 42 km/uur. De politie onderstreept dat een te hoge snelheid met de fiets ook gevaarlijk kan zijn.
  [naar artikel]
 8. Dodelijk ongeval in Antwerpen was toch niet met speedpedelec, maar met een elektrische fiets (05/04/2019 - VRT NWS)
  De man die twee weken geleden in Antwerpen stierf na een val met zijn fiets, reed niét met een speedpedelec. Volgens de politie leek het eerst te gaan om een speedpedelec, een type van elektrische fiets dat tot 45 kilometer per uur kan rijden. Maar nu blijkt het te gaan om een elektrische fiets die maar 25 kilometer per uur kon rijden. 
  [naar artikel]
 9. Hoort de speedpedelec op de rijbaan of op het fietspad? (09/09/2019 - De Morgen)
  Waar hoort de supersnelle elektrische fiets, de zogenaamde speedpedelec, nu thuis: op het fietspad of toch tussen de auto's op de rijbaan?
  [naar artikel]
 10. Antwerpse files doen verkoop snelle elektrische fietsen pieken (28/08/2018 - Het Nieuwsblad)
  De speedpedelec, de snelle elektrische fiets die tot 45 km per uur gaat, blijft zijn enorme opmars voortzetten. Uit cijfers van automobielfederatie Febiac blijken er de eerste helft van 2018 bijna 3.300 nieuwe exemplaren ingeschreven. Opmerkelijk: de speedpedelec is een haast volledig Vlaams fenomeen. Van die 3.300 nieuwe snelle fietsen zijn er amper 28 in Brussel en 55 in Wallonië in gebruik genomen. Vooral Antwerpenaren en Oost-Vlamingen zijn fan van de speedpedelec, wat te ­maken zou hebben met de vele files in en rond ­Antwerpen.
  [naar artikel]
 11. 23-jarige jongen sterft na val met speedpedelec in Deurne  (24/03/2019 - VRT NWS)
  In Deurne, in Antwerpen, is een 23-jarige jongen gestorven na een val met een speedpedelec, een snelle elektrische fiets. "De man is lelijk ten val gekomen", zegt Wouter Bruyns van de Antwerpse politie. "Hij droeg geen helm wat hem ook extra kwetsbaar maakt."
  [naar artikel]
 12. Helft van Brusselse speedpedelec-gebruikers nam voorheen de auto (04/10/2019 - Metro)
  Brussel Mobiliteit heeft in samenwerking met studiebureau Tridée en fietsorganisatie ProVelo voor het eerst een onderzoek uitgevoerd naar het gebruik van de speedpedelec voor verplaatsingen in Brussel en de rand. Iets meer dan de helft van de speedpedelec-gebruikers (50,5 procent) geeft aan dat ze de auto hebben ingeruild voor dit nieuwe vervoermiddel. Het huidige aantal snelle fietstochten met de speedpedelec, een elektrische fiets die snelheden tot 45 km/u haalt, van en naar het Brussels Hoofdstedelijk Gewest wordt geschat op ongeveer 600 per dag, maar de Brusselse mobiliteitsstudie ziet zelfs een potentieel van meer dan tienduizend dagelijkse verplaatsingen. Als duurzaam alternatief voor reizen van gemiddeld 25 kilometer rond Brussel kan de speedpedelec voor een heuse modal shift zorgen en een vervanger worden van de auto. De speedpedelec-gebruikers geven aan dat ze in de stad gemiddeld 30 km/u rijden en dat het liefst op een afgescheiden fietspad doen. De studie toont aan dat 29,8 procent van de ongevallen plaatsvinden of nipt vermeden worden op een kruispunt of een rijweg. Daarom is het verrassend dat de meeste ongevallen, namelijk 31,9 procent, zich voordoen op afgescheiden fietspaden. Dit betekent dat vrijliggende fietspaden niet vrij zijn van conflicten met auto’s, zoals het ongeoorloofd parkeren, verlaten van een garage of oprit en onverwacht openen van de deuren. “Het is dus belangrijk ook de andere weggebruikers vertrouwd te maken met dit nieuwe vervoermiddel, zijn kenmerken en risico’s”, stelt Brussel Mobiliteit. bron: Belga Het bericht Helft van Brusselse speedpedelec-gebruikers nam voorheen de auto verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 13. Auto kantelt na slippartii in Houthalen-Helchteren (07/01/2017 - Het Belang van Limburg)
  Op de Donderslagseweg in Houthalen-Helchteren is zaterdagmiddag een auto gekanteld na een slippartij. De wagen begon te schuiven op het gladde wegdek, schoof de berm in en knalde daar tegen een paaltje. Uiteindelijk rolde de auto terug de weg op. Een tweede wagen moest daardoor uitwijken en schoof eveneens de berm in. De tweede auto smakte tegen een verlichtingspaal. De bestuurster van de eerste wagen is gewond naar het ziekenhuis gebracht. Door het ongeval is de Donderslagseweg plaatselijk afgesloten voor het verkeer.
  [naar artikel]
 14. Waarom jouw volgende wagen (g)een private lease wordt (08/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het autosalon draait op volle toeren en dat is voor veel mensen het startschot om na te denken over de aanschaf van een nieuwe wagen. Maar waarom...
  [naar artikel]
 15. Eerste speedpedelec geflitst: is de jacht geopend? En de ‘gewone’ fietser dan? (04/06/2019 - Het Nieuwsblad)
  De eerste geflitste speedpedelec in ons land is een feit. In Zwijndrecht is maandag een elektrische fiets die tot 45 km/u kan rijden en ook een nummerplaat moet hebben, op de bon gezwierd. De bestuurder reed 41 km/u in een fietsstraat waar een maximumsnelheid van 30 km/u geldt. Is de jacht op de elektrische fietser geopend? En de ‘gewone’ fietser dan?
  [naar artikel]
 16. Wat een pech: gezin verliest tweede wagen na aanrijding voor woning (04/01/2017 - Het Nieuwsblad)
  Een jonge bestuurder uit Knesselare veroorzaakte maandagavond een ravage in de Hoekestraat in Knesselare. Hij ging uit de bocht en knalde frontaal tegen een geparkeerde wagen. Voor het gezin dat iets verderop woont, is het al de tweede wagen in een half jaar tijd die voor hun deur in de prak wordt gereden.
  [naar artikel]
 17. Ook vrouwen fan van speedpedelec: “Wel opletten in zomer, uw rokje waait omhoog” (26/02/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Ze zijn niet meer weg te denken, de snelle elektrische fietsen of speedpedelecs. En al zit de verkoop van die speedpedelecs in de lift, onderzoek wees uit dat vooral mannen er mee rijden. Vrouwen schakelen maar met mondjesmaat over naar de snelle fiets. Marisa De Koster is een van hen, zij snelt elke dag met haar speedpedelec vanuit Brasschaat naar haar job aan de Noorderlaan in Antwerpen.
  [naar artikel]
 18. ‘Dit doe je niet. Nooit’ (08/07/2019 - De Standaard)
  In het Vlaams Parlement is de verontwaardiging groot over het dronken rijden van voorzitter Kris Van Dijck (N-VA). Maar het hardst is Antwerps gouverneur Cathy Berx. ‘We hebben dus bijzonder veel aandacht voor de veiligheid van iedereen die in de wagen zit. Maar de mensen buiten de wagen interesseren ons geen chic.’
  [naar artikel]
 19. Deze plekjes in je auto zijn nog vuiler dan je wc-bril (28/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Hoewel veel mensen aanzienlijk veel tijd in hun wagen doorbrengen, wordt hij zelden gezien als een hotspot voor bacteriën, gisten en schimmels....
  [naar artikel]
 20. Vlamingen bouwen speedpedelec: “Gemaakt als een auto, niet als een fiets met een motor” (14/02/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Combineer de kennis van een onderzoeker bij Toyota met die van een knappe student burgerlijk ingenieur en je krijgt iets bijzonders. Dat blijkt uit het verhaal van de Ellio, de eerste volledig in België ontwikkelde speedpedelec. Zo revolutionair dat ze een patent namen op hun technologie, want vergis u niet, deze fiets heeft geen gewone ketting meer, maar een soort aandrijfriem, zoals een auto. Net zoals die automatische versnellingen of de aandrijving op beide wielen… een sterk staaltje technologie uit eigen land met andere woorden.
  [naar artikel]
 21. Trein ramt wagen in Fleurus: 2 mensen komen om het leven (24/01/2020 - VRT NWS)
  In Fleurus, bij Charleroi, in de provincie Henegouwen zijn gisteravond 2 mensen om het leven gekomen. Ze reden met hun wagen een overweg over, maar een aanstormende trein kon niet meer stoppen. De wagen werd over een lange afstand meegesleurd door de trein, de 2 slachtoffers overleden meteen.
  [naar artikel]
 22. Omstanders halen meisje (2,5) uit snikhete wagen, omdat mama “even naar de supermarkt ging” (26/07/2018 - Het Belang van Limburg)
  Talloze politiediensten en hulpverleners waarschuwen mensen tegen de hitte, maar het kan blijkbaar niet vaak genoeg gezegd worden: laat geen kinderen of dieren alleen achter in een wagen als het warm is. Ook niet als het raampje een beetje openstaat en je maar “even” weg moet. In het Nederlandse Assendelft was het bijna opnieuw misgelopen: daar haalde omstanders een jong kind (2,5) uit een bloedhete wagen op een parkeerplaats van een supermarkt.
  [naar artikel]
 23. Omstanders halen meisje (2,5) uit snikhete wagen, omdat mama “even naar de supermarkt ging” (26/07/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Talloze politiediensten en hulpverleners waarschuwen mensen tegen de hitte, maar het kan blijkbaar niet vaak genoeg gezegd worden: laat geen kinderen of dieren alleen achter in een wagen als het warm is. Ook niet als het raampje een beetje openstaat en je maar “even” weg moet. In het Nederlandse Assendelft was het bijna opnieuw misgelopen: daar haalde omstanders een jong kind (2,5) uit een bloedhete wagen op een parkeerplaats van een supermarkt.
  [naar artikel]
 24. “Takelen kost veel te veel tijd en geld” (15/05/2017 - Het Belang van Limburg)
  Op een vrijdag parkeerde Jordy Van Roy zijn wagen op de carpoolparking van Hasselt-Zuid. Op zondag wilde hij de wagen weer oppikken. Maar die bleek afgesleept, omdat hij in de weg stond van een kuisploeg. De kosten waren voor Jordy.
  [naar artikel]
 25. Dronken bestuurster ramt wagens, koppel al tweede wagen kwijt (25/08/2016 - Het Nieuwsblad)
  Een bestuurster uit Izegem knalde dinsdagavond op twee geparkeerde auto’s in de Vijfwegenstraat in Rumbeke. De politie trok haar rijbewijs in omdat ze onder invloed was. Voor een jong koppel is het al de tweede wagen die vernield is door een ongeval.
  [naar artikel]
 26. VIDEO. Twee mensen zwaargewond bij ongeval in Sint-Gillis-Waas (03/09/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Er zijn dinsdagmiddag twee mensen zwaargewond geraakt bij een spectaculair ongeval, op het kruispunt van de Vosstraat met de Laarstraat in Sint-Gillis-Waas. Een wagen werd in de flank gegrepen door een andere wagen die uit de Voshoek kwam. De grijze wagen ging enkele keren over de kop en kwam verderop in een weiland terecht. In die wagen zaten twee personen.
  [naar artikel]
 27. Het fietspad? Zeg maar oorlogspad: iedereen vecht voor plek naast de speedpedelec (07/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  Het is oorlog op het fietspad. Er rijdt te veel volk, met te veel verschillende soorten fietsen, met te veel verschillende snelheden. En het zijn de speedpedelecrijders die de bonen moeten vreten: hooligans, snelheidsduivels met trappers, gevaarlijke voorbijstekers. Die zich elk jaar nog eens vermenigvuldigen ook. Maar ze bijten van zich af. “Ja, wij halen al eens fratsen uit, en ja, er zijn wegpiraten onder ons. Maar als de fietspaden wat breder zouden zijn, en de regels wat duidelijker, dan zouden we al heel ver springen.”
  [naar artikel]
 28. Belgisch fregat gaat jagen op mensensmokkelaars (en vluchtelingen redden) (08/06/2017 - Het Nieuwsblad)
  De Belgische marine zet maandag koers naar de kust van Libië om daar de drukste en gevaarlijkste vluchtelingenroute ter wereld te verstoren. Omdat de Italiaanse marine verzuipt in het vele werk, wordt het Belgische fregat Louise-Marie mee ingezet om mensen- en wapensmokkelaars in kleine, snelle bootjes te onderscheppen en vluchtelingen van de verdrinkingsdood te redden. “We verwachten heel veel werk want voor de Libische kust staan 1 miljoen mensen klaar om de oversteek te wagen.”
  [naar artikel]
 29. De wagen starten bij -50 °C? Dat doe je zo (07/01/2019 - Het Belang van Limburg)
  Bij vriestemperaturen durft de wagen al eens moeilijk te doen bij het opstarten. In het koude Rusland, waar het momenteel -50 °C is, hebben ze daar een oplossing voor gevonden.
  [naar artikel]
 30. De wagen starten bij -50 °C? Dat doe je zo (07/01/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Bij vriestemperaturen durft de wagen al eens moeilijk te doen bij het opstarten. In het koude Rusland, waar het momenteel -50 °C is, hebben ze daar een oplossing voor gevonden.
  [naar artikel]
 31. Tweede mazelenprik vervroegen kost te veel (24/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De tweede dosis van het mazelenvaccin zou eigenlijk op jongere leeftijd moeten toegediend worden dan nu het geval is. Daar is iedereen het over...
  [naar artikel]
 32. Chauffeur verliest controle over het stuur en knalt tegen geparkeerde wagen (15/08/2017 - Gazet van Antwerpen)
  In de Kerkhoflei in Mechelen is dinsdagavond een auto tegen een geparkeerde wagen gereden. Die tweede wagen belandde tegen de gevel van een woning.
  [naar artikel]
 33. Veel consumenten ontdekken online shoppen voor het eerst (09/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Nu het haast niet anders kan door de coronacrisis, wagen veel mensen zich voor het eerst aan online shoppen. In een bevraging van onderzoeksbureau...
  [naar artikel]
 34. Tweejarige bevrijd uit snikhete wagen (04/08/2018 - De Standaard)
  Een politiepatrouille heeft vrijdagavond een tweejarig meisje bevrijd uit een snikhete wagen aan de Sint-Jansvliet. De buitentemperatuur bedroeg op dat moment nog 35°C, in de geparkeerde wagen - die vol in de zon stond - liep de temperatuur ongetwijfeld nog veel hoger op.
  [naar artikel]
 35. Wanneer je wagen eigen leven leidt op de snelweg (28/10/2016 - Het Belang van Limburg)
  De chauffeur van deze wagen mag van veel geluk spreken dat dit niet slechter is afgelopen. Toen een man zijn auto had geparkeerd op de pechstrook in de buurt van de Zwitserse gemeente Colombier, reed de wagen plotseling uit zichzelf terug op de snelweg.
  [naar artikel]
 36. Wagen vliegt uit bocht over treinspoor en vat vuur (30/10/2017 - Het Belang van Limburg)
  In Overpelt miste zondagavond een wagen een bocht in de Sellekaertsstraat. Het voertuig vloog hierbij over een treinspoor dat parallel met de weg loopt, en belandde een zestigtal meter verder in een weiland. Daar vatte de wagen vuur.
  [naar artikel]
 37. VIDEO. Wagen brandt uit in berm Noord-Zuidverbinding (12/06/2017 - Het Belang van Limburg)
  Zondagnacht is een wagen van de baan geraakt op de Noord-Zuidverbinding (N74) in Peer. Vermoedelijk ging het voertuig over een afstand van 100 meter door de berm en raakte daar ook een boom. De wagen vatte vuur en brandde volledig uit.
  [naar artikel]
 38. Dit is niet de ingang van de parkeergarage (06/07/2017 - Het Belang van Limburg)
  Vreemd zicht aan de achterkant van het Leuvense station op de Martelarenlaan in Kessel-Lo. Een Duitse chauffeur was erin geslaagd om met zijn wagen de trappenpartij naar het Benedenplein op te rijden. Daar balanceerde de wagen tot de politie en een takelwagen hem kwamen ontzetten. Het is niet de eerste keer dat een wagen de trappen verkeerdelijk aanziet voor de ingang van een parkeergarage.
  [naar artikel]
 39. Dit is niet de ingang van de parkeergarage (06/07/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Vreemd zicht aan de achterkant van het Leuvense station op de Martelarenlaan in Kessel-Lo. Een Duitse chauffeur was erin geslaagd om met zijn wagen de trappenpartij naar het Benedenplein op te rijden. Daar balanceerde de wagen tot de politie en een takelwagen hem kwamen ontzetten. Het is niet de eerste keer dat een wagen de trappen verkeerdelijk aanziet voor de ingang van een parkeergarage.
  [naar artikel]
 40. ?? Solé (48): ‘Ik draag mijn eenzaamheid het liefst alleen, maar soms wordt het te veel’ (14/11/2019 - De Morgen)
  Tv-programma’s, aandacht op sociale media en zelfs schepenen voor Eenzaamheid. Woekert er een eenzaamheidsepidemie in Vlaanderen? Daar is geen bewijs voor. Maar waarom is dat gevoel dan voor zo veel mensen herkenbaar? In De Eenzaamheidstapes sprak De Morgen met drie mensen die zich weleens eenzaam voelen.
  [naar artikel]
 41. Buiten al 35°C en toch liet moeder tweejarig dochtertje achter in snikhete wagen (04/08/2018 - Het Nieuwsblad)
  Een politiepatrouille heeft vrijdagavond een tweejarig meisje bevrijd uit een snikhete wagen aan de Sint-Jansvliet. De buitentemperatuur bedroeg op dat moment nog 35°C, in de geparkeerde wagen - die vol in de zon stond - liep de temperatuur ongetwijfeld nog veel hoger op.
  [naar artikel]
 42. Provincie Antwerpen: “Laat speedpedelecgebruikers vrij om te kiezen waar ze rijden” (08/11/2019 - Het Nieuwsblad)
  Het provinciebestuur van Antwerpen vraagt aan de verschillende wegbeheerders op zijn grondgebied om gebruikers van een speedpedelec zoveel mogelijk de keuze te laten waar ze (mogen) fietsen. Vandaag ontbreekt daar nog een algemeen aanvaarde visie voor, klinkt het, hoewel de snelle elektrische fiets al sinds 2016 als categorie in de federale wegcode is opgenomen.
  [naar artikel]
 43. Schietincident met wagen met Belgische nummerplaat nabij Dordrecht (04/01/2018 - Het Belang van Limburg)
  De Nederlandse politie heeft meerdere mensen opgepakt nabij het Nederlandse Dordrecht na een schietincident. Daar was ook een wagen met Belgische nummerplaat bij vertrokken.
  [naar artikel]
 44. Oeps: die plas bleek veel dieper dan bestuurder dacht (18/12/2017 - Het Nieuwsblad)
  Een onfortuinlijke chauffeur reed maandagochtend zijn wagen vast in een plas op de parking van het Administratief centrum Sanitary in het Oost-Vlaamse Zottegem. Door de hevige regenbuien van de voorbije dagen was die veel dieper dan verwacht. De chauffeur reed zijn wagen vast toen hij probeerde te draaien. Een takeldienst is onderweg om de wagen uit zijn hachelijke positie te bevrijden.
  [naar artikel]
 45. Wagen met strobalen vliegt in brand in Kortemark, brandweer heeft de handen vol (06/08/2019 - VRT NWS)
  In Kortemark is een wagen met grote strobalen in brand geschoten op de Staatsbaan, de N35. Dat is de drukste weg van de gemeente. De brandweer had veel werk om het vuur onder controle te krijgen. Het brandende stro zorgde ook voor veel, dikke rook.
  [naar artikel]
 46. Van BSO tot hoger onderwijs: met deze opleidingen vind jij sowieso een technische job (25/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  “Veel mensen zien hun zoon of dochter veel liever voor administratief bediende dan voor lasser studeren, terwijl de werkzekerheid in het tweede...
  [naar artikel]
 47. Vijf doden bij ongeval met gestolen wagen in Groot-Brittannië (26/11/2017 - Het Belang van Limburg)
  Bij een zwaar verkeersongeval met een gestolen wagen zijn in het Britse Leeds vijf mensen omgekomen. Onder de slachtoffers zijn drie kinderen. De wagen was zaterdagavond op een boom ingereden.
  [naar artikel]
 48. Vijf doden bij ongeval met gestolen wagen in Groot-Brittannië (26/11/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Bij een zwaar verkeersongeval met een gestolen wagen zijn in het Britse Leeds vijf mensen omgekomen. Onder de slachtoffers zijn drie kinderen. De wagen was zaterdagavond op een boom ingereden.
  [naar artikel]
 49. Boris Johnson sluit tweede referendum over Schotse onafhankelijkheid uit: “Daar zal ik nooit de toestemming voor geven” (03/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In het Schotse Glasgow kwamen gisteren 20.000 mensen op straat om te demonstreren voor onafhankelijkheid. De roep om een tweede...
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.