Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

08 August 2020
14:09 uur

Laatste veldwachter van Pulle overleden: “Ingestorte brug maakte onuitwisbare indruk op ‘de gerre’”

Gazet van Antwerpen

14/01/2020 - 07:43

In de kerk van Pulle wordt zaterdag om 11u afscheid genomen van Fons De Beuckeleer. De laatste veldwachter van het dorp overleed zondagavond thuis omringd door zijn familie op 88-jarige leeftijd. Fons was ‘de gerre’ toen de brug van Pulle instortte. “Hij schreef zelden een proces-verbaal. Vader loste problemen liever op met een goed gesprek”, zeggen zijn kinderen.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP GAZET VAN ANTWERPEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Vervanger van de ingestorte brug in Genua wordt duurste brug van Europa (06/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Deze vrijdag starten de afbraakwerken van de resten van de ingestorte Morandi-brug. De nieuwe brug zou moeten klaar zijn tegen eind 2019 en zal de...
  [naar artikel]
 2. Brandweer controleert niet-ingestorte deel van Morandi-brug  (18/08/2018 - VRT NWS)
  In Genua zijn Italiaanse brandweerlui aan het werk om het niet-ingestorte deel van de Morandi-brug te beveiligen. Een drone maakte deze spectaculaire beelden.
  [naar artikel]
 3. Fons Somers (98), laatste oud-strijder van Pulle, begraven: "Ja vader, het is goed geweest" (20/01/2018 - Gazet van Antwerpen)
  In de kerk van Pulle werd zaterdagvoormiddag afscheid genomen van Alfons Somers (98), de laatste oud-strijder van Pulle en de oudste Pullenaar. Er zijn in totaal nu nog maar twee oud-strijders in Groot-Zandhoven in leven. "Vader maakte mee hoe zijn drie kameraden tegelijk omkwamen in een gevecht met een tank."
  [naar artikel]
 4. Ingestorte brug Genua: reddingswerkers vinden drie van de vijf vermisten (18/08/2018 - Knack)
  De Italiaanse hulpdiensten hebben nog drie slachtoffers gevonden onder het puin van de ingestorte brug vlak bij Genua.
  [naar artikel]
 5. Video: Genua blaast restanten van ingestorte brug de lucht in (28/06/2019 - De Morgen)
  Bij een temperatuur van 40 graden zijn in de Italiaanse havenstad Genua de restanten van de ingestorte Morandi-brug gesloopt. Daarvoor werden 3.400 mensen geëvacueerd die in de omgeving wonen.
  [naar artikel]
 6. Man overleeft val van 30 meter op ingestorte brug in Genua: “Ik heb nog maar één herinnering: de weg die plots voor mijn neus verdween” (14/08/2018 - Het Belang van Limburg)
  Een man die met zijn wagen op de ingestorte Morandi-brug in Genua reed toen het gevaarte instortte, heeft de ramp zonder een schrammetje overleefd. “Dat ik nog leef is een mirakel.”
  [naar artikel]
 7. Man overleeft val van 30 meter op ingestorte brug in Genua: “Ik heb nog maar één herinnering: de weg die plots voor mijn neus verdween” (14/08/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Een man die met zijn wagen op de ingestorte Morandi-brug in Genua reed toen het gevaarte instortte, heeft de ramp zonder een schrammetje overleefd. “Dat ik nog leef is een mirakel.”
  [naar artikel]
 8. Laatste vermisten uit het puin gehaald: officiële dodentol ingestorte brug loopt op tot 43 (19/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De lichamen van de laatste drie vermisten zijn uit het puin van de ingestorte snelwegbrug in het Italiaanse Genua gehaald. Dat meldt de Italiaanse...
  [naar artikel]
 9. Italiaanse justitie start onderzoek naar management van ingestorte brug in Genua (06/09/2018 - VRT NWS)
  De Italiaanse justitie start een onderzoek naar het management van de ingestorte brug in Genua. De openbaar aanklager wil uitzoeken of de top van Autostrada per l'Italia, het privébedrijf dat de autoweg waarop de brug ligt uitbaat, verantwoordelijk kan zijn voor doodslag. Bij de ramp op 14 augustus kwamen 43 mensen om het leven toen de brug plots instortte over een lengte van 200 meter.
  [naar artikel]
 10. Afbraak ingestorte brug in Genua officieel begonnen, "begin volgend jaar nieuwe brug" (08/02/2019 - VRT NWS)
  In Genua, in het noorden van Italië, is de afbraak begonnen van de deels ingestorte Ponte Morandi. De snelwegbrug stortte een halfjaar geleden in. 43 mensen kwamen toen om het leven. Na de afbraak zal op dezelfde plek een nieuwe brug gebouwd worden.
  [naar artikel]
 11. Roger (74) reed op brug van Pulle toen die in 1966 instortte: “Zo’n ramp verandert je leven” (16/08/2018 - Gazet van Antwerpen)
  “Natuurlijk denk ik daar nu aan terug”, zegt Roger Van den Bergh (74) uit Vorselaar. Als 22-jarige stortte hij met zijn wagen naar beneden toen de brug van Pulle instortte. Drie dagen lag hij in coma. Het was een ijkpunt in zijn leven.
  [naar artikel]
 12. Eerste deel ingestorte brug Genua ontmanteld: 10 uur werk voor stuk van 36 meter (09/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In de Italiaanse stad Genua is vandaag een eerste stuk van de ingestorte Morandi-brug ontmanteld en naar beneden gebracht. Het ging om een delicate...
  [naar artikel]
 13. Mechelse verkoopt pesto voor slachtoffers ingestorte brug (15/11/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De Mechelse Isabella Cozzi, bekend van haar kookboeken en workshops, verkoopt zelfgemaakte pesto ten voordele van de mensen die getroffen werden door de ingestorte brug in het Italiaanse Genua. Haar familie is afkomstig uit de getroffen regio.
  [naar artikel]
 14. Staatsbegrafenis voor 18 slachtoffers van de ingestorte brug in Genua, dodentol gestegen naar 41 (18/08/2018 - VRT NWS)
  In Italië start omstreeks 11.30 uur de staatsbegrafenis van  verschillende slachtoffers van de ingestorte brug in Genua. Vannacht werden nog drie lichamen vanonder het puin gehaald, waarmee de dodentol stijgt naar 41. Reddingswerkers zoeken nog steeds twee vermisten. 
  [naar artikel]
 15. Ontmanteling ingestorte brug in Genua van start (08/02/2019 - Metro)
  In de Italiaanse stad Genua start vandaag na een reeks juridische en technische vertragingen de afbraak van de brug die er in augustus instortte. De snelwegbrug begaf het op 14 augustus. Er vielen 43 doden en tientallen gewonden. De ontmanteling begint vandaag met het losmaken van een stuk van 40 meter langs de westelijke kant van de brug. Dat onderdeel moet vervolgens 45 meter lager tot op de grond worden getakeld. Alles samen zou daarvoor acht uur nodig zijn. Italiaans premier Giuseppe Conte en infrastructuurminister Danilo Toninelli zijn afgereisd naar Genua om toe te zien op de start van de afbraak. Die laatste bevestigde vrijdag een eerdere uitspraak van burgemeester Marco Bucci dat er tegen het einde van dit jaar een nieuwe brug zal staan die begin 2020 toegankelijk zal zijn voor het verkeer. De gerenommeerd architect Renzo Piano is belast met het design van de nieuwe brug. Bron: Belga   Het bericht Ontmanteling ingestorte brug in Genua van start verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 16. Laatste vermisten uit het puin gehaald: officiële dodentol ingestorte brug loopt op tot 43 (19/08/2018 - De Morgen)
  De lichamen van de laatste drie vermisten zijn uit het puin van de ingestorte snelwegbrug in het Italiaanse Genua gehaald. Dat meldt de Italiaanse nationale brandweer vandaag. De lokale prefectuur bevestigt dat daarmee de officiële dodentol op 43 slachtoffers komt te liggen. De prefectuur publiceerde vanochtend ook een lijst met de namen en nationaliteiten van de slachtoffers.
  [naar artikel]
 17. Ingestorte brug in Genua wordt volgende maand gesloopt (12/11/2018 - VRT NWS)
  Wat nog overblijft van de brug die afgelopen zomer instortte in Genua, wordt vanaf 15 december gesloopt. Dat laat de burgemeester van Genua weten. In de plaats komt er een brug die ontworpen is door de bekende Italiaanse architect Renzo Piano. Bij de instorting van de brug vielen 43 doden.
  [naar artikel]
 18. Onze reporter sprak met directe getuige van ingestorte brug: "Ik had hetzelfde gevoel als met de Twin Towers op 9/11" (15/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De ingestorte snelwegbrug in Genua heeft voorlopig 38 dodelijke slachtoffers geëist. Dat cijfer zal echter ongetwijfeld nog oplopen, want er zijn...
  [naar artikel]
 19. Zo werd ingestorte brug in Genua gebouwd: "Zo weinig mogelijk steunkabels" (15/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Uit het archief zijn beelden opgedoken uit 1963 van de bouw van de ingestorte Morandibrug in Genua. En zo goed als onmiddellijk was er ook kritiek...
  [naar artikel]
 20. "Ontwerper brug Genua wilde beperkt aantal kabels, maar dat maakt constructie kwetsbaar" (14/08/2018 - VRT NWS)
  Volgens professor emeritus Guido De Roeck van de KU Leuven had de ingestorte brug in Genua een belangrijke zwakke plek: de kabels die de brug ondersteunden.
  [naar artikel]
 21. De fabel van de ingestorte brug (19/08/2018 - De Tijd)
  12:43 Op 14 augustus stortte in Genua de Morandi-brug in. De Italiaanse regering, een coalitie van de extreemrechtse Lega en de populistische Vijfsterrenbeweging, wordt voor het eerst keihard met haar tegen...
  [naar artikel]
 22. Scholen informeren kinderen en ouders na poging tot ontvoering in Pulle: “Fiets in groep, en maak lawaai” (13/06/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Het negenjarige meisje dat melding maakte van een kinderlokker in Pulle, zit op school in buurgemeente Grobbendonk. Het schoolbestuur gaf alle leerlingen een brief mee om de ouders gerust te stellen.
  [naar artikel]
 23. Coach over Derwael: "Ze is momenteel de beste gymnaste ter wereld aan de brug" (18/09/2017 - Sporza)
  Nina Derwael maakte gisteren indruk in Parijs met haar oefening aan de brug met ongelijke leggers. Haar volgende doel is het WK.
  [naar artikel]
 24. Bewoners van de huizen onder de ingestorte brug in Genua mogen even naar huis (18/10/2018 - VRT NWS)
  Het was een bijzonder emotioneel moment. Twee uur kregen de bewoners om de herinneringen van een heel leven samen te rapen. Want veel mensen woonden al tientallen jaren onder de brug, toen ze op die fatale 14de augustus halsoverkop hun huis uit moesten vluchten. Vandaag en de volgende dagen krijgen ze de laatste kans om afscheid te nemen.
  [naar artikel]
 25. Vrachtwagen die over ingestorte Franse brug reed, woog dubbel zoveel als constructie aankon (19/11/2019 - VRT NWS)
  De vrachtwagen die gisteren over de hangbrug over de Franse rivier de Tarn reed toen de brug instortte, woog meer dan 40 ton. Dat heeft een lokale burgemeester bekendgemaakt. Voertuigen die de brug wilden gebruiken, mochten maximaal 19 ton wegen. Het lijkt er dus almaar meer op dat de brug het begeven heeft onder het gewicht van de vrachtwagen.
  [naar artikel]
 26. Avonturier bouwt brug van Da Vinci uit 1485 na aan Antwerps dok: “Dit is zeker niet mijn laatste Da Vinci” (06/09/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Sinds donderdag heeft Antwerpen een echte Leonardo Da Vinci-brug. Uitvinder en ontdekkingsreiziger Fons Oerlemans maakte een 1.300-2.000 kilo zware brug over een van de dokken, zondag wordt het gevaarte gedoopt.
  [naar artikel]
 27. “Vrachtwagen op ingestorte brug over Tarn woog dubbele van toegelaten gewicht” (19/11/2019 - Metro)
  De vrachtwagen die zich op de brug bevond die gisteren in het zuidwesten van Frankrijk is ingestort, woog meer dan 40 ton. Dat is het dubbele van het toegelaten gewicht op de brug. Dat heeft de burgemeester Mirepoix-sur-Tarn, Eric Oget, gezegd. Bij het drama vielen twee doden. Op het ogenblik van het ongeval bevonden zich een vrachtwagen en een auto op de hangbrug over de Tarn. De brug werd begin jaren ’30 gebouwd en werd volgens de volksvertegenwoordiging van het departement in 2003 gerenoveerd. De toegang was verboden voor voertuigen van meer dan 19 ton, wat ook aangegeven staat. Volgens de burgemeester woog de vrachtwagen dus meer dan 40 ton. “De brug heeft het begeven onder het gewicht van de grote vrachtwagen”, aldus Oget. Bij het ongeval kwamen een vijftienjarig meisje en de vrachtwagenchauffeur om het leven. Bron: Belga   Het bericht “Vrachtwagen op ingestorte brug over Tarn woog dubbele van toegelaten gewicht” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 28. Brug in Genua zal niet hersteld worden door zelfde wegbeheerder (28/08/2018 - De Morgen)
  De Italiaanse regering wil de wederopbouw van de ingestorte brug in Genua niet overlaten aan de in onmin geraakte snelwegexploitant. Het bedrijf Autostrade per l'Italia moet het geld geven, "maar wij bouwen de brug weer op", zei minister van Verkeer Danilo Toninelli dinsdag op radiozender Anch'io.
  [naar artikel]
 29. Alles wat we al weten over plots ingestorte brug in Genua (14/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Even voor 12 uur is het snelwegviaduct de Morandi-brug over de Italiaanse stad Genua plots ingestort. Op de eerste beelden is een enorme ravage te...
  [naar artikel]
 30. Restanten ingestorte brug Genua opgeblazen (28/06/2019 - De Tijd)
  11:43 De overblijfselen van de Morandi-brug in Genua, die vorig jaar instortte, zijn vandaag opgeblazen. De ramp kostte het leven aan 43 mensen.
  [naar artikel]
 31. Alles wat we al weten over tragedie van plots ingestorte brug in Genua (14/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Even voor 12 uur is het snelwegviaduct de Morandi-brug over de Italiaanse stad Genua plots ingestort. Op de eerste beelden is een enorme ravage te...
  [naar artikel]
 32. Brug in Genua zal niet hersteld worden door zelfde wegbeheerder (28/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Italiaanse regering wil de wederopbouw van de ingestorte brug in Genua niet overlaten aan de in onmin geraakte snelwegexploitant. Het bedrijf...
  [naar artikel]
 33. Brug in Genua wordt niet hersteld door zelfde wegbeheerder (28/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Italiaanse regering wil de wederopbouw van de ingestorte brug in Genua niet overlaten aan de in onmin geraakte snelwegexploitant. Het bedrijf...
  [naar artikel]
 34. Mogelijk nog 20 slachtoffers onder puin van ingestorte brug in Genua (16/08/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Volgens officiële bronnen liggen er nog altijd tot 20 vermisten onder de restanten van de Morandi-brug die dinsdag instortte in Genua.
  [naar artikel]
 35. Rechter tegen beklaagde: “Objection? U kijkt teveel naar Suits op Netflix” (06/12/2019 - Het Nieuwsblad)
  Een 28-jarige Oekraïense vrouw uit Kortrijk maakte vrijdag een onuitwisbare indruk in de rechtbank van Veurne. Olha P. staat terecht wegens de grootschalige verkoop van namaak GSM’s en tablets en oplichting. Als een volleerde advocate, niet voor maar achter de beklaagdenbank en strak in het pak, hield P. vurig haar eigen pleidooi.
  [naar artikel]
 36. Brug Genua: factuur van 400 miljoen voor familie Benetton (28/12/2018 - De Tijd)
  18:03 De Italiaanse tolwegenuitbater Autostrade per l'Italia voert gesprekken met de bijzonder commissaris van de Italiaanse regering over zijn bijdrage aan de heropbouw van de ingestorte brug van Genua.
  [naar artikel]
 37. VIDEO: Diana was een inspiratiebron voor velen (31/08/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Lady Di was amper 36 toen ze overleed, vandaag precies 20 jaar geleden. Toch liet ze een onuitwisbare indruk na op de wereld, en ze was een
  [naar artikel]
 38. Chinese pers gemuilkorfd bij verslaggeving over ingestorte brug (13/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 39. Ingestorte brug in Zuid-Franse Tarn: ‘Vrachtwagen woog dubbele van toegelaten gewicht’ (19/11/2019 - De Morgen)
  De vrachtwagen die zich op de brug bevond die gisteren in het zuidwesten van Frankrijk is ingestort, woog meer dan 40 ton. Dat is het dubbele van het toegelaten gewicht op de brug. Dat heeft de burgemeester Mirepoix-sur-Tarn, Eric Oget, vandaag gezegd. Bij het drama vielen twee doden.
  [naar artikel]
 40. 57-jarige fietser overleden na aanrijding tijdens oversteken in Pulle (23/01/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Een 57-jarige fietser overleed donderdagmorgen na een ongeval in Pulle (Zandhoven). Op de Dennenlaan werd de man uit de streek tijdens het oversteken aangereden door een auto. De bestuurder had de man niet of te laat gezien. Hij overleed ter plaatse.
  [naar artikel]
 41. Afbraakwerken van ingestorte brug in Genua gaan van start: “Nieuwe brug zal vanaf 2020 toegankelijk zijn” (08/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In de Italiaanse stad Genua starten vandaag de afbraakwerken van de Ponte Morandi, de Italiaans tuibrug in Genua die op 14 augustus 2018...
  [naar artikel]
 42. De 10 beste concerten van Pukkelpop 2016 (21/08/2016 - Knack)
  Om en bij de 250 artiesten traden dit jaar aan op Pukkelpop, verspreid over negen podia. Deze 10 lieten een onuitwisbare indruk na.
  [naar artikel]
 43. Laatste man op de maan Gene Cernan is overleden (16/01/2017 - De Redactie)
  In de Verenigde Staten is de voormalige astronaut Eugene Cernan overleden. Hij was 82. Cernan was één van de eerste astronauten en maakte twee reizen naar de maan, waarvan er één eindigde in een landing. Hij was de laatste tot nu toe die een maanwandeling maakte.
  [naar artikel]
 44. Gekke fietsen op kermis zorgen voor even gekke taferelen (19/05/2019 - Gazet van Antwerpen)
  De Marching Band van Pulle opende zondagmiddag met ambiancemuziek de kermis van Pulle. ‘Pulle dorp vol plezier’ zorgde ervoor dat de bezoekers vijf gekke fietsen konden testen, en dat was een enorm succes.
  [naar artikel]
 45. Vlamingen getuigen over ramp in Genua: "Er zijn nog gevaarlijke bruggen op weg naar de Italiaanse kust, maar die brug was het angstaanjagendst" (14/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Vlaamse Tessa Vreys uit Mol is op familiebezoek in Genua en verblijft vlak bij de ingestorte brug. “Het is hier chaos van politie, ambulances en...
  [naar artikel]
 46. Veldwachter blust auto en redt bestuurder nadat die tegen boom knalt (22/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  Een auto is zondagavond rond 21 uur tegen een boom terechtgekomen op de Bosselaar in Rijkhoven. De bestuurder, een jonge twintiger uit Hoeselt, raakte gewond. De auto vloog in brand, maar een veldwachter die toevallig passeerde kon de vlammen blussen.
  [naar artikel]
 47. Ingestorte brug in Frankrijk: vrachtwagen woog veel te veel (19/11/2019 - Het Belang van Limburg)
  De vrachtwagen die over de brug reed die maandag in Mirepoix-sur-Tarn instortte, woog “meer dan 50 ton” en lijkt de “rechtstreekse oorzaak” te zijn van het ongeval waarbij twee doden vielen, zo heeft de procureur van Toulouse dinsdag gezegd.
  [naar artikel]
 48. Ingestorte brug in Zuid-Frankrijk: “Vrachtwagen woog dubbele van toegelaten gewicht” (19/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De vrachtwagen die zich op de brug bevond die gisteren in het zuidwesten van Frankrijk is ingestort, woog meer dan 40 ton. Dat is het dubbele van...
  [naar artikel]
 49. Is deze beschadigde steunpilaar de oorzaak van de ramp in Genua? (17/08/2018 - De Morgen)
  De buurtbewoners van de ingestorte Morandi-brug in het Italiaanse Genua zijn ervan overtuigd dat veiligheidsexperten wisten dat de brug een groot gevaar vormde. Onder de omwonenden wordt er druk gespeculeerd: is een steunpilaar die rond een appartementsblok werd gebouwd één van de oorzaken van het drama?
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.