Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

08 August 2020
14:37 uur

Nissan ontkent geruchten over breuk met Renault

Express

14/01/2020 - 08:29

De Japanse autoconstructeur Nissan ontkent dat hij zou onderzoeken of er een einde kan worden gemaakt aan de jarenlange samenwerking met de Franse partner Renault. ‘Er is geen sprake van’, stellen de Japanners dinsdag in een persbericht. De Britse zakenkrant Financial Times schreef dat de top van Nissan bekeek of de alliantie kan worden opgedoekt. […] The post Nissan ontkent geruchten over breuk met Renault appeared first on Business AM.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP EXPRESS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Nissan ontkent geruchten over mogelijke breuk met Renault (14/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Japanse autoconstructeur Nissan ontkent dat hij zou onderzoeken of er een einde kan worden gemaakt aan de jarenlange samenwerking met de Franse...
  [naar artikel]
 2. “Leiding Nissan onderzoekt breuk met Renault” (13/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  In de top van automaker Nissan wordt onderzocht of er een einde kan worden gemaakt aan de jarenlange samenwerking met partner Renault. Dat schrijft...
  [naar artikel]
 3. 'Nissan maakt zich op voor breuk met Renault' (13/01/2020 - De Tijd)
  11:49 Sinds de val van topman Carlos Ghosn komen er barsten in de 20 jaar oude alliantie tussen autobouwers Renault en Nissan. Die laatste bereidt de scheiding al voor.
  [naar artikel]
 4. Ghosn ontkent in rechtbank alle aantijgingen (09/01/2019 - Metro)
  De gevallen Nissan-topman Carlos Ghosn heeft in de rechtbank in Tokio gezegd dat hij valselijk is beschuldigd en opgesloten. Het was de eerste keer dat Ghosn in het openbaar sprak sinds hij op 19 november werd gearresteerd op verdenking van financieel wangedrag. Ghosn ontkende nogmaals alle aantijgingen aan zijn adres. Hij verscheen in de rechtszaal met handboeien om en een touw om zijn middel. Ook zag Ghosn er magerder uit dan voor zijn arrestatie. De arrestatie van de autobaas heeft tot spanningen geleid binnen de alliantie Renault-Nissan-Mitsubishi. Nissan en Mitsubishi ontsloegen Ghosn, terwijl Renault eerst bewijzen wil zien van zijn misdaden. Volgens geruchten wil Nissan de situatie gebruiken om de verhoudingen binnen de alliantie gelijk te trekken. De Japanners vinden dat Renault te veel te zeggen heeft binnen het samenwerkingsverband. Bron: Belga   Het bericht Ghosn ontkent in rechtbank alle aantijgingen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 5. Ghosn ontkent in rechtbank alle aantijgingen (08/01/2019 - Metro)
  De gevallen Nissan-topman Carlos Ghosn heeft in de rechtbank in Tokio gezegd dat hij valselijk is beschuldigd en opgesloten. Het was de eerste keer dat Ghosn in het openbaar sprak sinds hij op 19 november werd gearresteerd op verdenking van financieel wangedrag. Ghosn ontkende nogmaals alle aantijgingen aan zijn adres. Hij verscheen in de rechtszaal met handboeien om en een touw om zijn middel. Ook zag Ghosn er magerder uit dan voor zijn arrestatie. De arrestatie van de autobaas heeft tot spanningen geleid binnen de alliantie Renault-Nissan-Mitsubishi. Nissan en Mitsubishi ontsloegen Ghosn, terwijl Renault eerst bewijzen wil zien van zijn misdaden. Volgens geruchten wil Nissan de situatie gebruiken om de verhoudingen binnen de alliantie gelijk te trekken. De Japanners vinden dat Renault te veel te zeggen heeft binnen het samenwerkingsverband. bron: Belga   Het bericht Ghosn ontkent in rechtbank alle aantijgingen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 6. Renault-Nissan bundelt krachten met Chinezen (29/08/2017 - Het Belang van Limburg)
  Renault-Nissan wil een grotere speler worden op de Chinese markt voor elektrische auto’s. Het bedrijf begint daartoe een joint venture met de Chinese concurrent Dongfeng. Renault en Nissan krijgen elk 25 procent van het samenwerkingsverband in handen, Dongfeng de andere helft.
  [naar artikel]
 7. Nissan bereidt scheiding van Renault voor (13/01/2020 - Express)
  De Frans-Japanse auto-alliantie Renault-Nissan staat onder zware spanning. De Japanners maken gedetailleerde plannen voor een boedelscheiding. Nissans topmanagement bereidt in het geheim de scheiding van de afdelingen productie en engineering voor, onthult Financial Times. Ook de samenstelling van de raad van bestuur zou herbekeken worden. Renault-voorzitter Jean-Michel Senard is momenteel ook de vice-voorzitter van Nissan. […] The post Nissan bereidt scheiding van Renault voor appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 8. Showdown in Tokio: Nissan en Renault proberen hun alliantie in leven te houden (30/01/2020 - Express)
  Nissan en Renault kunnen hun alliantie nieuw leven inblazen zonder wijzigingen in de eigendomsstructuur. Dat beweren de topmannen van de autobouwers na een crisisvergadering in Tokio op donderdag. De bazen van Nissan en Renault kwamen donderdag samen om te voorkomen dat de grootste auto-alliantie ter wereld uit elkaar valt. Gezamenlijke onderzoeksprojecten bij het Franco-Japanese partnerschap […] The post Showdown in Tokio: Nissan en Renault proberen hun alliantie in leven te houden appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 9. Renault en Nissan azen op Lada (13/04/2019 - De Morgen)
  De alliantie van de autobouwers Renault en Nissan werkt aan een overname van de Russische autobouwer Avtovaz, het bedrijf achter het bekende communistische icoon Lada. Renault bezit nu al 25 procent in Avtovaz.
  [naar artikel]
 10. Cruciale dag voor Renault-Nissan (22/11/2018 - De Tijd)
  10:04 De raad van bestuur van Nissan is bijeen om te beslissen over het lot van voorzitter Carlos Ghosn. De spanning in de alliantie met Renault stijgt intussen.
  [naar artikel]
 11. Renault-Nissan topman Carlo Ghosn verdacht van belastingontduiking (19/11/2018 - VRT NWS)
  Carlo Ghosn, topman van auto-groep Renault-Nissan-Mitsubishi, wordt verdacht van onder meer belastingontduiking in Japan. Zo zou hij een te laag inkomen hebben aangegeven. Ghosn is een van Europa’s belangrijkste CEO's en de sterke man achter het financieel gezond maken van Renault-Nissan.
  [naar artikel]
 12. 'Renault en Nissan voeren fusiegesprekken' (29/03/2018 - De Tijd)
  13:54 Renault en Nissan zijn al 20 jaar nauw met elkaar verweven, maar met een fusie zouden de twee bedrijven volledig onder één dak terechtkomen.
  [naar artikel]
 13. Nissan moet Renault uit het slop trekken (13/04/2019 - De Morgen)
  De CEO van de Renault-Nissan-alliantie, Carlos Ghosn, heeft ermee ingestemd dat de Japanse autobouwer zijn Franse partner te hulp zal schieten door modellen te produceren in Renaultfabrieken.
  [naar artikel]
 14. Renault stuurt aan op evenwichtige fusie met Nissan (26/04/2019 - De Tijd)
  12:35 De nieuwe voorzitter van Renault wil zijn bedrijf en zijn Japanse alliantiepartner Nissan samenbrengen in één holding.
  [naar artikel]
 15. Renault ligt dwars bij bestuurshervorming Nissan (09/06/2019 - De Tijd)
  20:16 De relatie tussen partners Renault en Nissan lijkt verder te verzuren met het voornemen van de Franse autobouwer om een bestuurshervorming bij de Japanners te blokkeren.
  [naar artikel]
 16. Renault-Nissan werkt aan Europese megabatterij (07/06/2017 - De Tijd)
  20:52 De Franse autogroep Renault en zijn Japanse partner Nissan overwegen de bouw van een energie-opslagfabriek, een soort megabatterij die tot 100 megawatt vermogen zou kunnen opslaan.
  [naar artikel]
 17. Alliantie Nissan, Renault en Mitsubishi blijft overeind na arrestatie van topman Carlos Ghosn (29/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Automakers Renault, Nissan en Mitsubishi blijven samenwerken, laten de drie bedrijven in een gezamenlijke verklaring weten. Het voortbestaan van de...
  [naar artikel]
 18. Juridische problemen Carlos Ghosn – Oud-Nissan topman Kelly mag vrij op borg (25/12/2018 - Metro)
  Het hof in Tokio heeft besloten dat de voormalig directeur van Nissan Greg Kelly op borgtocht vrij mag komen. De oud-topman moet 70 miljoen yen (557.000 euro) betalen. Het besluit van het hof betekent, volgens de Japanse publieke omroep NHK, dat Kelly dinsdag zou kunnen worden vrijgelaten. Kelly zit vast sinds 19 november op verdenking van het helpen van de voormalig voorzitter van Nissan, Carlos Ghosn, met valse verklaringen in financiële rapporten van het bedrijf. Kelly zelf ontkent dat. De vermeende belastingfraude door Ghosn en Kelly kwam volgens Nissan aan het licht na een intern onderzoek, dat werd geopend naar aanleiding van een klokkenluider. Als Ghosn schuldig wordt bevonden kan hij een celstraf krijgen tot tien jaar plus een boete. Ook Nissan dreigt een boete te krijgen. Hetzelfde hof verlengde zondag de detentie van Ghosn met tien dagen. Ghosn, tevens de grote man achter het Franse Renault, werd ook half november opgepakt. Hij zou eigenlijk afgelopen vrijdag op borgtocht vrijgelaten kunnen worden, maar kreeg op het laatste moment een nieuwe aanklacht aan zijn broek. Die gaat over een vermeende schending van het vertrouwen vanwege een reeks dubieuze betalingen bij Nissan. De arrestatie van de autobaas heeft tot spanningen geleid binnen de alliantie Renault-Nissan-Mitsubishi. Nissan en Mitsubishi ontsloegen Ghosn, terwijl Renault eerst bewijzen wil zien van zijn misdaden. Volgens geruchten wil Nissan de situatie gebruiken om de verhoudingen binnen de alliantie gelijk te trekken. De Japanners vinden dat Renault te veel te zeggen heeft binnen het samenwerkingsverband. Bron: Belga   Het bericht Juridische problemen Carlos Ghosn – Oud-Nissan topman Kelly mag vrij op borg verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 19. Juridische problemen Carlos Ghosn – Oud-Nissan topman Kelly mag vrij op borg (25/12/2018 - Metro)
  Het hof in Tokio heeft besloten dat de voormalig directeur van Nissan Greg Kelly op borgtocht vrij mag komen. De oud-topman moet 70 miljoen yen (557.000 euro) betalen. Het besluit van het hof betekent, volgens de Japanse publieke omroep NHK, dat Kelly dinsdag zou kunnen worden vrijgelaten. Kelly zit vast sinds 19 november op verdenking van het helpen van de voormalig voorzitter van Nissan, Carlos Ghosn, met valse verklaringen in financiële rapporten van het bedrijf. Kelly zelf ontkent dat. De vermeende belastingfraude door Ghosn en Kelly kwam volgens Nissan aan het licht na een intern onderzoek, dat werd geopend naar aanleiding van een klokkenluider. Als Ghosn schuldig wordt bevonden kan hij een celstraf krijgen tot tien jaar plus een boete. Ook Nissan dreigt een boete te krijgen. Hetzelfde hof verlengde zondag de detentie van Ghosn met tien dagen. Ghosn, tevens de grote man achter het Franse Renault, werd ook half november opgepakt. Hij zou eigenlijk afgelopen vrijdag op borgtocht vrijgelaten kunnen worden, maar kreeg op het laatste moment een nieuwe aanklacht aan zijn broek. Die gaat over een vermeende schending van het vertrouwen vanwege een reeks dubieuze betalingen bij Nissan. De arrestatie van de autobaas heeft tot spanningen geleid binnen de alliantie Renault-Nissan-Mitsubishi. Nissan en Mitsubishi ontsloegen Ghosn, terwijl Renault eerst bewijzen wil zien van zijn misdaden. Volgens geruchten wil Nissan de situatie gebruiken om de verhoudingen binnen de alliantie gelijk te trekken. De Japanners vinden dat Renault te veel te zeggen heeft binnen het samenwerkingsverband. Bron: Belga   Het bericht Juridische problemen Carlos Ghosn – Oud-Nissan topman Kelly mag vrij op borg verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 20. ‘Renault wil fusie met Nissan en Fiat Chrysler' (27/03/2019 - De Tijd)
  09:46 Renault wil in de komende 12 maanden de fusiegesprekken met Nissan Motor nieuw leven inblazen, om in een volgende stap een overnamebod uit te brengen op Fiat Chrysler.
  [naar artikel]
 21. “Nissan ziet niks in nieuw fusieplan Renault” (29/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Nissan gaat niet in op de uitgestoken hand van Renault om weer te praten over een fusie. De Japanners zien op dit moment niks in welk fusieplan dan...
  [naar artikel]
 22. Auto-alliantie Nissan en Renault blijft staan (29/11/2018 - VRT NWS)
  Automakers Renault, Nissan en Mitsubishi blijven samenwerken, zo laten de drie bedrijven in een gezamenlijke verklaring weten. Het voortbestaan van de krachtenbundeling was een groot vraagteken sinds de arrestatie van Carlos Ghosn, de topman van de alliantie.
  [naar artikel]
 23. Nieuwe topman Renault wil fusie met Nissan (26/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De nieuwe topman van Renault wil het Franse autoconcern fuseren met de Japanse branchegenoot en samenwerkingspartner Nissan. Eerdere...
  [naar artikel]
 24. 'Le costkiller' dingt naar kroon in autoland (06/04/2019 - De Morgen)
  Carlos Ghosn, de baas van Renault-Nissan, is dé sleutelfiguur in de vrijage tussen het Amerikaanse General Motors (GM) en de tandem Renault-Nissan. Hij mag dan al een beetje op Mister Bean lijken, de manager met multiculturele roots wordt beschouwd als de ongeëvenaarde wonderdokter van de auto-industrie.
  [naar artikel]
 25. 'Baas Renault en Nissan ook chef Mitsubishi' (19/10/2016 - De Redactie)
  Carlos Ghosn, de topman van Renault en Nissan, wordt naar verluidt ook de hoogste baas van Mitsubishi Motors. Daarmee zou hij tegelijkertijd drie verschillende autobouwers onder zijn hoede krijgen.
  [naar artikel]
 26. “Renault en Fiat Chrysler willen fusie nieuw leven inblazen” (11/06/2019 - Metro)
  Autobouwers Fiat Chrysler en Renault praten achter de schermen over manieren om hun mislukte fusie nieuw leven in te blazen. Voorzitter John Elkann van Fiat Chrysler en zijn evenknie bij Renault, Jean-Dominique Senard, zijn nog in gesprek sinds het afketsen van de fusiedeal vorige week, zo meldt persbureau Reuters op basis van ingewijden. Eén van de redenen dat de fusie niet doorging was naar verluidt verzet van autofabrikant Nissan, de Japanse samenwerkingspartner van Renault. De Franse overheid was als grootaandeelhouder van Renault niet per se tegen de deal, indien er afspraken konden worden gemaakt over behoud van werkgelegenheid. Er zou nu naarstig worden gezocht naar manieren om Nissan te vermurwen. Renault zou mogelijk zijn belang in Nissan van 43,4 procent aanzienlijk verkleinen. Nissan bezit zelf een aanmerkelijk kleiner deel van de aandelen Renault. Ondertussen lijken de verhoudingen tussen Renault en Nissan in de naweeën van de aanhouding van automagnaat Carlos Ghosn alleen maar te verslechteren. Ghosn stond aan het hoofd van Nissan en bij de alliantie met Renault en branchegenoot Mitsubishi. Hij is opgepakt en door Nissan aan de kant gezet wegens financiële wanpraktijken. Nissan is bezig zijn bedrijfsstructuur te veranderen. Renault heeft als aandeelhouder stemrecht, maar heeft zijn partner laten weten geen standpunt in te nemen over de wijzigingen. Nissan reageerde teleurgesteld en noemde de opstelling van Renault “zeer betreurenswaardig”. Bron: Belga   Het bericht “Renault en Fiat Chrysler willen fusie nieuw leven inblazen” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 27. “Renault en Fiat Chrysler willen fusie nieuw leven inblazen” (10/06/2019 - Metro)
  Autobouwers Fiat Chrysler en Renault praten achter de schermen over manieren om hun mislukte fusie nieuw leven in te blazen. Voorzitter John Elkann van Fiat Chrysler en zijn evenknie bij Renault, Jean-Dominique Senard, zijn nog in gesprek sinds het afketsen van de fusiedeal vorige week, zo meldt persbureau Reuters op basis van ingewijden. Eén van de redenen dat de fusie niet doorging was naar verluidt verzet van autofabrikant Nissan, de Japanse samenwerkingspartner van Renault. De Franse overheid was als grootaandeelhouder van Renault niet per se tegen de deal, indien er afspraken konden worden gemaakt over behoud van werkgelegenheid. Er zou nu naarstig worden gezocht naar manieren om Nissan te vermurwen. Renault zou mogelijk zijn belang in Nissan van 43,4 procent aanzienlijk verkleinen. Nissan bezit zelf een aanmerkelijk kleiner deel van de aandelen Renault. Ondertussen lijken de verhoudingen tussen Renault en Nissan in de naweeën van de aanhouding van automagnaat Carlos Ghosn alleen maar te verslechteren. Ghosn stond aan het hoofd van Nissan en bij de alliantie met Renault en branchegenoot Mitsubishi. Hij is opgepakt en door Nissan aan de kant gezet wegens financiële wanpraktijken. Nissan is bezig zijn bedrijfsstructuur te veranderen. Renault heeft als aandeelhouder stemrecht, maar heeft zijn partner laten weten geen standpunt in te nemen over de wijzigingen. Nissan reageerde teleurgesteld en noemde de opstelling van Renault “zeer betreurenswaardig”. bron: Belga   Het bericht “Renault en Fiat Chrysler willen fusie nieuw leven inblazen” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 28. “Renault wil fuseren met Nissan en daarna Fiat Chrysler overnemen” (27/03/2019 - De Morgen)
  Renault wil binnen een jaar de gesprekken beginnen voor een fusie met zijn Japanse partner Nissan, om daarna Fiat Chrysler over te nemen. Dat meldt de Financial Times. 
  [naar artikel]
 29. Overleeft de alliantie Renault-Nissan de val van topman Carlos Ghosn? (20/11/2018 - VRT NWS)
  Begin dit jaar verklaarde Ghosn nog trots dat hij aan het hoofd stond van de grootste autogroep ter wereld. Nu hij is opgepakt rijst de vraag of de groepsdynamiek tussen Renault, Nissan en Mitsubishi zijn vertrek overleeft. Of proberen de Japanners onder de Franse heerschappij uit te komen? 
  [naar artikel]
 30. Gevallen automagnaat Carlos Ghosn bijt van zich af: ‘Ik ben niet gevlucht voor justitie, ik ben ontsnapt voor het onrecht’ (08/01/2020 - De Morgen)
  Carlos Ghosn beschuldigt Nissan ervan samen te spannen met het Japanse gerecht. Op zijn eerste publieke optreden sinds zijn spectaculaire vlucht uit Japan eind vorig jaar zei de voormalige topman van Nissan en Renault dat er bij Nissan ontevredenheid heerste over de te grote Franse invloed binnen het partnerschap met Renault, en was dat de reden voor zijn arrestatie.
  [naar artikel]
 31. Ghosn stopt als CEO bij Nissan om zich te concentreren op alliantie met Renault (23/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Carlos Ghosn (62), sinds 16 jaar de sterke man bij Nissan, legt die functie neer om zich beter te kunnen concentreren op de alliantie met Renault
  [naar artikel]
 32. “Frans belang Renault afbouwen voor Nissan” (08/06/2019 - Metro)
  Frankrijk is bereid om aandelen in Renault van de hand te doen als dat de samenwerking met Nissan ten goede komt. Dat heeft de Franse minister van Financiën Bruno Le Maire gezegd. Hij zei dat zaterdag in het Japanse Fukuoka waar een top van de G20 wordt gehouden, nadat eerder deze week Fiat Chrysler een streep zette door de fusieplannen met het Franse autobedrijf. Het Italiaans-Amerikaanse concern nam dat besluit omdat de onderhandelingen naar eigen zeggen onmogelijk werden gemaakt vanwege politieke weerstand in Parijs. Frankrijk heeft 15 procent van de aandelen van Renault in bezit. Volgens Le Maire kan dat worden teruggebracht. “Dit is geen probleem zolang we aan het einde van het proces een meer solide autosector en een meer solide bondgenootschap hebben tussen de twee grote autofabrikanten Nissan en Renault.” Renault moet volgens de minister zich eerst concentreren op een nauwere samenwerking met Nissan, voordat de autobouwer zijn pijlen op een ander merk richt. bron: Belga   Het bericht “Frans belang Renault afbouwen voor Nissan” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 33. “Frans belang Renault afbouwen voor Nissan” (08/06/2019 - Metro)
  Frankrijk is bereid om aandelen in Renault van de hand te doen als dat de samenwerking met Nissan ten goede komt. Dat heeft de Franse minister van Financiën Bruno Le Maire gezegd. Hij zei dat zaterdag in het Japanse Fukuoka waar een top van de G20 wordt gehouden, nadat eerder deze week Fiat Chrysler een streep zette door de fusieplannen met het Franse autobedrijf. Het Italiaans-Amerikaanse concern nam dat besluit omdat de onderhandelingen naar eigen zeggen onmogelijk werden gemaakt vanwege politieke weerstand in Parijs. Frankrijk heeft 15 procent van de aandelen van Renault in bezit. Volgens Le Maire kan dat worden teruggebracht. “Dit is geen probleem zolang we aan het einde van het proces een meer solide autosector en een meer solide bondgenootschap hebben tussen de twee grote autofabrikanten Nissan en Renault.” Renault moet volgens de minister zich eerst concentreren op een nauwere samenwerking met Nissan, voordat de autobouwer zijn pijlen op een ander merk richt. Bron: Belga   Het bericht “Frans belang Renault afbouwen voor Nissan” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 34. Renault-Nissan verkocht meeste auto's in eerste jaarhelft (28/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De alliantie van Renault en Nissan, met tegenwoordig ook Mitsubishi, heeft in de eerste helft van het jaar wereldwijd de meeste auto's verkocht.
  [naar artikel]
 35. Ex-Nissan-baas Carlos Ghosn weer opgepakt (04/04/2019 - De Tijd)
  07:34 Het openbaar ministerie in Tokio liet de ex-topman van Nissan en Renault opnieuw arresteren.
  [naar artikel]
 36. Renault-topman blijft tien dagen langer in de cel (21/11/2018 - Metro)
  TOKIO De hechtenis van Renault-topman Carlos Ghosn (foto) is met tien dagen verlengd. Dat melden verschillende media. Maandag raakte bekend dat Ghosn, CEO van de Franse autofabrikant Renault en voorzitter van diens Japanse samenwerkingspartners Nissan en Mitsubishi, ervan verdacht wordt tussen juni 2011 en juni 2015 tot vijf keer toe te weinig geld te hebben aangegeven bij de fiscus. Zo zou hij een totaalbedrag van 4,9 miljard yen (37 miljoen euro) hebben aangegeven, in plaats van bijna 10 miljard yen. Maandag raakte bekend dat Ghosn voorlopig CEO blijft van Renault. Nissan kondigde wel al aan Ghosn uit zijn functie te willen ontslaan. De arrestatie van Ghosn zorgde ervoor dat het aandeel van Nissan fors achteruitging op de beurs van Tokio. bron: Belga Het bericht Renault-topman blijft tien dagen langer in de cel verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 37. Renault-topman blijft tien dagen langer in de cel (21/11/2018 - Metro)
  TOKIO De hechtenis van Renault-topman Carlos Ghosn (foto) is met tien dagen verlengd. Dat melden verschillende media. Maandag raakte bekend dat Ghosn, CEO van de Franse autofabrikant Renault en voorzitter van diens Japanse samenwerkingspartners Nissan en Mitsubishi, ervan verdacht wordt tussen juni 2011 en juni 2015 tot vijf keer toe te weinig geld te hebben aangegeven bij de fiscus. Zo zou hij een totaalbedrag van 4,9 miljard yen (37 miljoen euro) hebben aangegeven, in plaats van bijna 10 miljard yen. Maandag raakte bekend dat Ghosn voorlopig CEO blijft van Renault. Nissan kondigde wel al aan Ghosn uit zijn functie te willen ontslaan. De arrestatie van Ghosn zorgde ervoor dat het aandeel van Nissan fors achteruitging op de beurs van Tokio. bron: Belga   Het bericht Renault-topman blijft tien dagen langer in de cel verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 38. Renault-topman blijft tien dagen langer in de cel (22/11/2018 - Metro)
  TOKIO De hechtenis van Renault-topman Carlos Ghosn (foto) is met tien dagen verlengd. Dat melden verschillende media. Maandag raakte bekend dat Ghosn, CEO van de Franse autofabrikant Renault en voorzitter van diens Japanse samenwerkingspartners Nissan en Mitsubishi, ervan verdacht wordt tussen juni 2011 en juni 2015 tot vijf keer toe te weinig geld te hebben aangegeven bij de fiscus. Zo zou hij een totaalbedrag van 4,9 miljard yen (37 miljoen euro) hebben aangegeven, in plaats van bijna 10 miljard yen. Maandag raakte bekend dat Ghosn voorlopig CEO blijft van Renault. Nissan kondigde wel al aan Ghosn uit zijn functie te willen ontslaan. De arrestatie van Ghosn zorgde ervoor dat het aandeel van Nissan fors achteruitging op de beurs van Tokio. Bron: Belga   Het bericht Renault-topman blijft tien dagen langer in de cel verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 39. Juridische problemen Carlos Ghosn – Nissan-baas nu tijdelijk ook voorzitter (22/11/2018 - Metro)
  Nissan-topman Hiroto Saikawa neemt op tijdelijke basis de voorzittershamer over van de in opspraak geraakte Carlos Ghosn. Dat meldden verschillende media op basis van bronnen. De leiding van Nissan komt op donderdag bijeen om over de situatie te praten. Ghosn werd eerder deze week in Japan opgepakt op verdenking van belastingfraude. Hij is naast voorzitter van Nissan ook topman van Renault en van de auto-alliantie Renault-Nissan-Mitsubishi. Naast Ghosn lijkt ook directeur Greg Kelly te moeten vertrekken. De vermoedelijke fraude kwam volgens Nissan aan het licht na een maandenlang intern onderzoek, dat was gestart op basis van een melding van een klokkenluider. Naast gesjoemel met financiële gegevens wordt Ghosn ook verdacht van misbruik van bedrijfsbezittingen. Ook Kelly zou regels hebben overtreden. bron: Belga   Het bericht Juridische problemen Carlos Ghosn – Nissan-baas nu tijdelijk ook voorzitter verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 40. Juridische problemen Carlos Ghosn – Nissan-baas nu tijdelijk ook voorzitter (22/11/2018 - Metro)
  Nissan-topman Hiroto Saikawa neemt op tijdelijke basis de voorzittershamer over van de in opspraak geraakte Carlos Ghosn. Dat meldden verschillende media op basis van bronnen. De leiding van Nissan komt op donderdag bijeen om over de situatie te praten. Ghosn werd eerder deze week in Japan opgepakt op verdenking van belastingfraude. Hij is naast voorzitter van Nissan ook topman van Renault en van de auto-alliantie Renault-Nissan-Mitsubishi. Naast Ghosn lijkt ook directeur Greg Kelly te moeten vertrekken. De vermoedelijke fraude kwam volgens Nissan aan het licht na een maandenlang intern onderzoek, dat was gestart op basis van een melding van een klokkenluider. Naast gesjoemel met financiële gegevens wordt Ghosn ook verdacht van misbruik van bedrijfsbezittingen. Ook Kelly zou regels hebben overtreden. bron: Belga Het bericht Juridische problemen Carlos Ghosn – Nissan-baas nu tijdelijk ook voorzitter verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 41. Juridische problemen Carlos Ghosn – Nissan-baas nu tijdelijk ook voorzitter (22/11/2018 - Metro)
  Nissan-topman Hiroto Saikawa neemt op tijdelijke basis de voorzittershamer over van de in opspraak geraakte Carlos Ghosn. Dat meldden verschillende media op basis van bronnen. De leiding van Nissan komt op donderdag bijeen om over de situatie te praten. Ghosn werd eerder deze week in Japan opgepakt op verdenking van belastingfraude. Hij is naast voorzitter van Nissan ook topman van Renault en van de auto-alliantie Renault-Nissan-Mitsubishi. Naast Ghosn lijkt ook directeur Greg Kelly te moeten vertrekken. De vermoedelijke fraude kwam volgens Nissan aan het licht na een maandenlang intern onderzoek, dat was gestart op basis van een melding van een klokkenluider. Naast gesjoemel met financiële gegevens wordt Ghosn ook verdacht van misbruik van bedrijfsbezittingen. Ook Kelly zou regels hebben overtreden. Bron: Belga   Het bericht Juridische problemen Carlos Ghosn – Nissan-baas nu tijdelijk ook voorzitter verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 42. Renault wil sterke alliantie met Nissan herstellen (12/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De voorzitter van Renault, Jean-Dominique Senard, heeft vandaag op de aandeelhoudersvergadering van de Franse autogroep beloofd dat hij de relatie...
  [naar artikel]
 43. Renault stuurt CEO Bolloré de laan uit (11/10/2019 - De Tijd)
  15:21 Renault zet zijn CEO Thierry Bolloré aan de deur. Dat moet de relatie met partner Nissan verbeteren.
  [naar artikel]
 44. Juridische problemen Carlos Ghosn – Frankrijk wil dat opvolger wordt benoemd (16/01/2019 - Metro)
  De Franse minister van Economie Bruno Le Maire wil dat “de komende dagen” de raad van bestuur bij Renault samenkomt om een opvolger voor CEO Carlos Ghosn aan te duiden. Dat zei de minister op de zender LCI. De Franse staat is grootaandeelhouder van Renault en heeft 15,01 procent van het kapitaal in handen. Het persbureau Reuters meldde eerder al op basis van ingewijden dat de Franse overheid wil dat Renault zich ontdoet van Ghosn. Frankrijk had daarover een speciale raad van bestuur gevraagd. Ghosn zit al sinds half november in de cel in Japan op verdenking van belastingfraude als baas van Nissan, waar hij eveneens de scepter zwaaide. Zijn arrestatie heeft tot spanningen geleid binnen de alliantie Renault-Nissan-Mitsubishi. Nissan en Mitsubishi ontsloegen Ghosn, terwijl Renault eerst bewijzen wil zien van zijn misdaden. Bron: Belga   Het bericht Juridische problemen Carlos Ghosn – Frankrijk wil dat opvolger wordt benoemd verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 45. Renault neemt afscheid van Formula E en richt zich volledig op F1 (25/10/2017 - Sporza)
  Het kampioenschap voor elektrische racewagens moet het volgend seizoen zonder Renault stellen. De constructeur wordt vervangen door Nissan.
  [naar artikel]
 46. Fiat Chrysler doet fusieaanzoek aan de Franse autogroep Renault (27/05/2019 - VRT NWS)
  De Italiaans-Amerikaanse autogroep Fiat Chrysler heeft een fusieverzoek gelanceerd aan de Franse tegenhanger Renault. In dat plan zou de huidige alliantie tussen Renault en de Japanse constructeurs Nissan en Mitsubishi behouden blijven. 
  [naar artikel]
 47. 'Japanners nekten Renault-CEO Ghosn' (21/11/2018 - De Tijd)
  16:37 De arrestatie van Renault-CEO Carlos Ghosn zet de bijna 20 jaar oude alliantie tussen de Franse autobouwer en Nissan zwaar onder druk.
  [naar artikel]
 48. Auto-alliantie Nissan-Renault-Mitsubishi gaat met Google samenwerken aan zelfrijdende taxi’s (05/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De auto-alliantie Nissan-Renault-Mitsubishi gaat samen met Google werken aan de ontwikkeling van zelfrijdende taxi's. Dit meldt de Japanse...
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.