Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

08 August 2020
13:28 uur

Luchtkwaliteit Melbourne slechtste ter wereld, tenisster bevangen door rook

Knack

14/01/2020 - 09:05

De bosbranden blijven woeden in Australië. Melbourne heeft momenteel zelfs de slechtste luchtkwaliteit ter wereld en dat heeft ook gevolgen voor de Australian Open die er doorgaat. Een speelster werd bevangen door de rook en moest opgeven tijdens de kwalificaties.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP KNACK

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Luchtkwaliteit Melbourne slechtste ter wereld, tennisster bevangen door rook (14/01/2020 - Knack)
  De bosbranden blijven woeden in Australië. Melbourne heeft momenteel zelfs de slechtste luchtkwaliteit ter wereld en dat heeft ook gevolgen voor de Australian Open die er doorgaat. Een speelster werd bevangen door de rook en moest opgeven tijdens de kwalificaties.
  [naar artikel]
 2. Bewoners bevangen door rook bij keukenbrand in Lanaken (09/10/2017 - Het Belang van Limburg)
  In de Bessemerstraat is zondag rond 18 uur brand uitgebroken in een appartement. Een pan was oververhit geraakt op het fornuis. De bewoners raakten bevangen door de rook. In de keuken is roet- en rookschade. Ook een keukenkast is beschadigd om efficiënt te kunnen blussen.
  [naar artikel]
 3. Bewoner bevangen door rook na woningbrand in Kapellen (11/06/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Bij een brand in de Lijsterlaan in Kapellen is een bewoner maandagavond bevangen geraakt door de rook. De man kwam thuis en zag dat er een felle brand woedde in zijn woning. Net op dat ogenblik sprongen de ramen en sloegen de vlammen naar buiten, de bewoner kreeg rook binnen en werd voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht.
  [naar artikel]
 4. Vrouw bevangen door rook bij nachtelijke woningbrand aan kachel (29/11/2018 - Gazet van Antwerpen)
  In Gierle (Lille) is in de straat Lozijde afgelopen nacht een woningbrand ontstaan aan een kachel. De oudere bewoonster merkte de brand net op tijd op om haar huis te redden, maar raakte wel bevangen door de rook en moest naar het ziekenhuis.
  [naar artikel]
 5. Twee personen bevangen door rook bij appartementsbrand (22/06/2019 - Het Nieuwsblad)
  Bij een appartementsbrand in Elsene zijn zaterdagvoormiddag twee personen bevangen geraakt door de rook. Dat meldt de Brusselse brandweer. De flat waar het vuur heeft gewoed, is minstens tijdelijk onbewoonbaar.
  [naar artikel]
 6. Twee personen bevangen door rook bij brand op de Luchtbal (28/09/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Bij een brand in de Santiagostraat zijn vrijdag twee personen bevangen geraakt door de rook. Ze werden voor verzorging naar het Stuivenbergziekenhuis gebracht.
  [naar artikel]
 7. Veertien personen bevangen door rook bij brand in Schaarbeek (24/08/2019 - Het Nieuwsblad)
  Bij een brand in de Albert Giraudlaan in Schaarbeek zijn zaterdagavond 14 personen bevangen geraakt door de rook. Dat meldt de Brusselse brandweer. Slechts één van de slachtoffers moest weliswaar naar het ziekenhuis, de anderen konden ter plaatse verzorgd worden.
  [naar artikel]
 8. Veertien personen bevangen door rook bij brand in Schaarbeek (24/08/2019 - Het Belang van Limburg)
  Bij een brand in de Albert Giraudlaan in Schaarbeek zijn zaterdagavond 14 personen bevangen geraakt door de rook. Dat meldt de Brusselse brandweer. Slechts één van de slachtoffers moest weliswaar naar het ziekenhuis, de anderen konden ter plaatse verzorgd worden.
  [naar artikel]
 9. Brand in ziekenhuis: zes mensen bevangen door rook (11/11/2016 - Het Nieuwsblad)
  Twaalf evacuaties en zes mensen die heel licht bevangen raakten door de rook. Dat is de tol van een kamerbrand in het AZ Sint-Augustinus in Veurne. Die brand brak donderdagavond kort na 21 uur uit op de vierde verdieping. Onderzoek zal de oorzaak nog bepalen,maar verschillende bronnen spreken over een brandende sigaret die op een laken viel.
  [naar artikel]
 10. Drie personen bevangen door rook bij brand in Kessel-Lo (02/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Bij een brand in een leegstaande woning zijn gisterochtend in Kessel-Lo drie personen bevangen geraakt door de rook. Dat meldt de Leuvense lokale...
  [naar artikel]
 11. Open Australian – Kwalificatiewedstrijden met een uur verschoven wegens rook van bosbranden (15/01/2020 - Metro)
  De organisatoren van de Australian Open hebben de start van de kwalificatiewedstrijden woensdag in Melbourne verschoven als gevolg van de giftige rook die boven de Australische stad hangt. Die rook is afkomstig van hevige bosbranden in de buurt. De kwalificatiewedstrijden starten niet voor 13 uur plaatselijke tijd (03.00 uur Belgische tijd), één uur later dus dan gepland. Ook de trainingen zijn opgeschort. Dinsdag moest de Sloveense tennisster Dalila Jakupovic (WTA 180) in de kwalificaties nog opgeven nadat ze een zware hoestbui had gekregen door de rook. Hoewel de luchtkwaliteit door de bosbranden in Australië dinsdagvoormiddag uitermate slecht was in Melbourne, liet de toernooiorganisatie de wedstrijden in de voorronde toch doorgaan. Bij de tennissers was er weinig begrip voor deze beslissing en ze uitten op Twitter hun ongenoegen. Bron: Belga   Het bericht Open Australian – Kwalificatiewedstrijden met een uur verschoven wegens rook van bosbranden verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 12. Open Australian – Kwalificatiewedstrijden met een uur verschoven wegens rook van bosbranden (15/01/2020 - Metro)
  De organisatoren van de Australian Open hebben de start van de kwalificatiewedstrijden woensdag in Melbourne verschoven als gevolg van de giftige rook die boven de Australische stad hangt. Die rook is afkomstig van hevige bosbranden in de buurt. De kwalificatiewedstrijden starten niet voor 13 uur plaatselijke tijd (03.00 uur Belgische tijd), één uur later dus dan gepland. Ook de trainingen zijn opgeschort. Dinsdag moest de Sloveense tennisster Dalila Jakupovic (WTA 180) in de kwalificaties nog opgeven nadat ze een zware hoestbui had gekregen door de rook. Hoewel de luchtkwaliteit door de bosbranden in Australië dinsdagvoormiddag uitermate slecht was in Melbourne, liet de toernooiorganisatie de wedstrijden in de voorronde toch doorgaan. Bij de tennissers was er weinig begrip voor deze beslissing en ze uitten op Twitter hun ongenoegen. bron: Belga Het bericht Open Australian – Kwalificatiewedstrijden met een uur verschoven wegens rook van bosbranden verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 13. Drie mensen licht bevangen door rook bij brand in Sint-Gillis (22/06/2019 - Het Nieuwsblad)
  Bij een brand in de kelder van een appartementsgebouw in Sint-Gillis zijn zaterdagvoormiddag drie personen lichtgewond geraakt. De drie slachtoffers raakten licht bevangen door de rook en werden ter plaatse verzorgd door de hulpdiensten.
  [naar artikel]
 14. Drie mensen bevangen door rook bij woningbrand in Molenbeek (01/11/2016 - Het Nieuwsblad)
  Bij een woningbrand dinsdagvoormiddag in de Dubois-Thornstraat in Sint-Jans-Molenbeek zijn drie personen bevangen geraakt door de rook, zegt de brandweer. De drie zijn overgebracht naar het Sint-Anna Sint-Remi Ziekenhuis.
  [naar artikel]
 15. Drie mensen bevangen door rook bij woningbrand in Molenbeek (01/11/2016 - De Standaard)
  Bij een woningbrand dinsdagvoormiddag in de Dubois-Thornstraat in Sint-Jans-Molenbeek zijn drie personen bevangen geraakt door de rook, zegt de brandweer. De drie zijn overgebracht naar het Sint-Anna Sint-Remi Ziekenhuis.
  [naar artikel]
 16. Veertien personen bevangen door rook bij brand in Schaarbeek (24/08/2019 - Metro)
  Bij een brand in de Albert Giraudlaan in Schaarbeek zijn zaterdagavond 14 personen bevangen geraakt door de rook. Dat meldt de Brusselse brandweer. Slechts één van de slachtoffers moest weliswaar naar het ziekenhuis, de anderen konden ter plaatse verzorgd worden. Het vuur ontstond omstreeks 19.15 uur in de kelder van het vier verdiepingen tellende gebouw en de rook verspreidde zich via de traphal doorheen het hele gebouw. De brandweer had het vuur snel onder controle maar 14 bewoners van het gebouw hadden dus wel verzorging nodig. De materiële schade aan het pand is beperkt gebleven maar de brandweer heeft de nutsvoorzieningen wel laten afsluiten zodat het pand tijdelijk onbewoonbaar is. Voor de bewoners wordt opvang gezocht. bron: Belga Het bericht Veertien personen bevangen door rook bij brand in Schaarbeek verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 17. Oostrozebeke heeft volgens onderzoek slechtste luchtkwaliteit van het land (05/03/2019 - VRT NWS)
  Oostrozebeke in West-Vlaanderen heeft de slechtste luchtkwaliteit van het land. Dat blijkt uit een onderzoek van AirVisual in opdracht van milieuorganisatie Greenpeace. In de studie wordt de luchtkwaliteit van duizenden steden wereldwijd bekeken. Ons land behoort tot de Europese middenmoot.
  [naar artikel]
 18. Luchtkwaliteit op slechtste niveau ooit aan oostkust Australië (22/11/2019 - Metro)
  Door bosbranden is de luchtkwaliteit aan de Australische oostkust op het slechtste niveau ooit. De autoriteiten hebben gezondheidswaarschuwingen uitgestuurd. De luchtkwaliteit in Sydney wordt als “gevaarlijk” beschouwd, met een Air Quality Index van 654, veel meer dan de gevarendrempel van 200, aldus de gezondheidsautoriteiten van de staat New South Wales. De luchtvervuiling gelinkt aan rook was op het hoogste niveau ooit gemeten en heeft een zware impact op de kustgebieden in de staat. Alle inwoners in de gebieden waar de luchtkwaliteit als “gevaarlijk” wordt beschouwd, worden aangeraden om niet te veel inspanningen te doen in de buitenlucht, en kwetsbare groepen wordt gevraagd om binnen te blijven. De rook, die boven de volledige regio rond Sydney hangt, zou daar nog heel het weekend blijven, aldus meteoroloog Abrar Shabren aan openbare omroep ABC. In de afgelopen twee maanden is volgens de brandweerdiensten zowat 1,6 miljoen hectare aan land opgebrand in New South Wales. Ter vergelijking: dat is bijna dubbel zoveel als het gebied dat in 2019 opbrandde in het Amazonegebied. Vrijdag waren 60 branden actief over een afstand van meer dan 6.000 kilometer. “We hebben degelijke regenbuien nodig om ze te blussen. Zonder regen kan het vuur weken tot maanden blijven branden”, zegt brandweerman Anthony Bradstreet. Er is echter niet meteen regen voorspeld. Bron: Belga   Het bericht Luchtkwaliteit op slechtste niveau ooit aan oostkust Australië verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 19. Voorlopig even geen tennis op de Australian Open door slechte luchtkwaliteit en... regen, Tour Down Under kan volgende week gewoon doorgaan (15/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Australian Open ligt (even) stil. Dat komt door de giftige rook die boven de Australische stad hangt én de verrassende regenval in Melbourne. De...
  [naar artikel]
 20. Voorlopig even geen tennis op Australian Open door slechte luchtkwaliteit en... regen, Tour Down Under kan volgende week gewoon doorgaan (15/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Australian Open ligt (even) stil. Dat komt door de giftige rook die boven de Australische stad hangt én de verrassende regenval in Melbourne. De...
  [naar artikel]
 21. “Dit is totaal onverantwoord. De enige remedie: de Australian Open verschuiven” (14/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  Een speelster die moet opgeven, bevangen door de rook. Trainingen die worden afgelast. De bosbranden, en de bijbehorende rookontwikkeling teisteren de Australian Open – de kwalificaties zijn bezig, het hoofdtoernooi begint maandag. “Gezond kan dit niet zijn”, zegt de Belg Kimmer Coppejans, aan de slag in Melbourne. “Alsof ik de hele dag in de rook heb gespeeld.” Inspanningsfysioloog Peter Hespel gaat een stuk verder: “Dit is niet enkel ongezond maar ook totaal onverantwoord.”
  [naar artikel]
 22. Bosbranden eisen hun tol op Australian Open: kwalificatiespeelster moet opgeven nadat ze bevangen raakt door de rook (14/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  De bosbranden in Australië laten niemand onberoerd. Sinds het begin van de grote bosbranden in oktober ging in heel Australië al meer dan 10 miljoen hectare bos in vlammen op. Desondanks lijkt de Australian Open gewoon te zullen doorgaan, al hebben de bosbranden nu ook een slachtoffer geëist op het tenniscourt. Kwalificatiespeelster Dalila Jakupovic moest haar partij staken nadat ze bevangen raakte door de rook.
  [naar artikel]
 23. Sportfysioloog Peter Hespel vindt topsport in Australië na rook bosbranden onverantwoord: “Tennissers zouden beter staken” (14/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De slechte luchtkwaliteit boven Melbourne door de Australische bosbranden speelt de tennissers parten bij de kwalificaties van de Australian Open....
  [naar artikel]
 24. Vier personen bevangen door rook bij brand in Schaarbeekse snackbar (05/09/2019 - Metro)
  Bij een brand in een snackbar op het Liedtsplein in Schaarbeek zijn donderdagavond vier personen bevangen geraakt door de rook. Twee van hen werden ter plaatse verzorgd, de twee anderen moesten voor verzorging naar het ziekenhuis. Dat meldt de Brusselse brandweer. Het vuur in de snackbar op de hoek van het Liedtsplein met de Groenstraat ontstond rond 20.30 uur aan de afzuiginstallatie in de keuken en verspreidde zich vervolgens in de schouw van die afzuiginstallatie. De brand ging gepaard met heel wat rookontwikkeling. Bij aankomst van de brandweer had de politie de snackbar en de flats op de bovengelegen verdiepingen al ontruimd maar vier mensen die gepoogd hadden zelf het vuur te blussen, bleken bevangen door de rook. Twee van hen werden ter plaatse verzorgd, de twee anderen moesten voor verzorging naar het ziekenhuis. De brandweer had het vuur snel onder controle maar de snackbar is wel ernstig beschadigd en kan voorlopig de deuren niet meer openen. De bewoners van de bovengelegen flats konden wel naar hun appartementen terugkeren. bron: Belga Het bericht Vier personen bevangen door rook bij brand in Schaarbeekse snackbar verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 25. Bewoonster bevangen door rook oververhit verwarmingstoestel (11/01/2019 - Het Nieuwsblad)
  In een rijhuis in de Smisstraat in Vrasene is vrijdag om 11.30 uur brand uitgebroken. Een voorbijganger had rook uit een raam zien komen op de eerste verdieping van het huis en had de hulpdiensten gealarmeerd. Die waren snel ter plaatse en stelden vast dat de volledige bovenverdieping van het huis vol rook hing. Die had zich ook al verspreid naar een aanpalende woning.
  [naar artikel]
 26. Veel rook door brandende plastic wereldbol (09/09/2017 - Het Belang van Limburg)
  Gisterenavond is in een woning aan de Kleine Heresteeg in Houthalen-Helchteren een plastic speelgoed wereldbol in brand gevlogen. De gebeurtenis veroorzaakte weinig bijkomende brandschade maar wel veel rook. De twee bewoners raakten lichtjes bevangen door de rook en werden zekerheidshalve voor een zuurstofbehandeling overgebracht naar het ziekenhuis. Er is een vermoeden dat de brand ontstaan is door een kortsluiting. De brandweer van de zone oost was snel ter plaatse maar had vooral werk met het verluchten van de woning.
  [naar artikel]
 27. Grote brand in Elsene: één persoon bevangen door rook (31/08/2019 - Metro)
  In Elsene is vrijdagavond rond 19 uur een grote brand uitgebroken. Dat meldt Walter Derieuw, woordvoerder van de brandweer van Brussel. De brand brak uit in een duplexappartement op de twee bovenste verdiepingen van een gebouw op de Elsensesteenweg. Omdat de ramen openstonden, werd het vuur nog aangewakkerd door de toestroom van zuurstof. Vervolgens sprong het glas van de ramen. De brand bevond zich aan de achterkant van het gebouw, wat het werk voor de brandweer nog moeilijker maakte. Toen ze aankwam, was het vuur al uitgebreid. De brandweer kon wel voorkomen dat het naastgelegen gebouw werd aangetast. Een voorbijganger kon de inwoners van het gebouw waarschuwen. Iedereen kon geëvacueerd worden. De voorbijganger raakte licht bevangen door de rook. Hij werd ter plaatse verzorgd en moest niet opgenomen worden in het ziekenhuis. Op het gelijkvloers is een Proxy Delhaize, die ook ontruimd moest worden. Alle appartementen zijn onbewoonbaar en de Proxy Delhaize zal zaterdag gesloten blijven. Om 22.30 uur was de brandweer nog ter plekke om het gebouw te stabiliseren. Dat is een moeilijke operatie omdat de vloer aangetast is. Drie appartementen zijn beschadigd door de brand en drie andere door het water. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. bron: Belga Het bericht Grote brand in Elsene: één persoon bevangen door rook verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 28. Bosbranden teisteren ook Australian Open: “Dit is niet enkel ongezond, het is totaal onverantwoord” (15/01/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Een speelster die, bevangen door de rook, moet opgeven. Trainingen worden afgelast, zelfs de indoorzalen hangen vol rook. De Australische bosbranden en de bijbehorende rook teisteren ook de Australian Open. Inspanningsfysioloog Peter Hespel luidt de alarmklok: “Dit is niet enkel ongezond, maar ook totaal onverantwoord.”
  [naar artikel]
 29. Tongerse vrouw en zoon bevangen door rook bij kelderbrand (15/08/2019 - Het Belang van Limburg)
  Op de Sint-Truidersteenweg in Tongeren is donderdagmorgen rond 00.30 uur brand uitgebroken in de kelder van een huis.
  [naar artikel]
 30. Expert luchtkwaliteit: “Onbegrijpelijk dat tennissers in Melbourne de baan opmoeten” (14/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Inwoners van Melbourne krijgen het advies binnen te blijven vanwege de vervuilde lucht, maar de tennissers op de Australian Open in diezelfde stad...
  [naar artikel]
 31. Expert luchtkwaliteit: “Onbegrijpelijk dat tennissers in Melbourne de baan op moeten” (14/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Inwoners van Melbourne krijgen het advies binnen te blijven vanwege de vervuilde lucht, maar de tennissers op de Australian Open in diezelfde stad...
  [naar artikel]
 32. Vlaamse lucht slechtste in West-EU (12/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De luchtkwaliteit in Vlaanderen is op dit moment de slechtste van West-Europa. Het fijn stof in de lucht piekt tot boven de 100 microgram per
  [naar artikel]
 33. Twee arbeiders bevangen door rook bij bedrijfsbrand (08/11/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Bij kabelproducent Lamifil in Hemiksem heeft donderdagmiddag een korte brand gewoed. Dat zegt de Brandweer Zone Rivierenland.
  [naar artikel]
 34. Flatbewoner bevangen door rook bij keukenbrand (27/06/2019 - Het Belang van Limburg)
  De brandweer rukte donderdag rond 8.15 uur uit voor een appartementsbrand op de Prins Albertlaan in Sint-Truiden. Daar was een kookpan te lang op het fornuis blijven staan.
  [naar artikel]
 35. Zwangere vrouw geïntoxiceerd door rook bij brand in parkje in Sint-Gillis (24/05/2019 - Metro)
  Bij een brand in een parkje tussen de Waterloosesteenweg en de Paul Dejaerlaan in Sint-Gillis is vrijdagnamiddag een zwangere vrouw bevangen geraakt door de rook. Dat meldt de Brusselse brandweer. Die werd rond 16.15 uur opgeroepen voor de brand. Ter plaatse bleek er brand te zijn ontstaan aan enkele meubelen die in het parkje waren opgeslagen. Het vuur was snel geblust maar de zwangere vrouw werd, gezien haar toestand, overgebracht naar het ziekenhuis. bron: Belga Het bericht Zwangere vrouw geïntoxiceerd door rook bij brand in parkje in Sint-Gillis verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 36. Vlaamse lucht momenteel slechtste van West-Europa (12/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De luchtkwaliteit in Vlaanderen is op dit moment de slechtste van West-Europa. Het fijn stof in de lucht piekt tot boven de 100 microgram per
  [naar artikel]
 37. Vlaamse lucht momenteel slechtste van West-Europa (12/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De luchtkwaliteit in Vlaanderen is op dit moment de slechtste van West-Europa. Het fijn stof in de lucht piekt tot boven de 100 microgram per
  [naar artikel]
 38. Brand in woning in Zwartberg: bewoonster gevangen door rook (04/01/2019 - Het Belang van Limburg)
  Een bewoonster van een huis vlakbij het vliegveld van het Genkse Zwartberg raakte deze namiddag rond 13.30 uur bevangen door rook. Deze kwam vrij bij een brand in de achterbouw van haar woning. De brandweer kwam ter plaatse om het vuur te blussen en de schade zou aanzienlijk zijn. De brand gebeurde in de Ijzerstraat. Het getroffen huis zou wel nog bewoonbaar zijn.
  [naar artikel]
 39. Twee arbeiders bevangen door rook bij bedrijfsbrand in Hemiksem (08/11/2018 - Het Nieuwsblad)
  Bij kabelproducent Lamifil in Hemiksem heeft donderdagmiddag een korte brand gewoed. Dat zegt de Brandweer Zone Rivierenland.
  [naar artikel]
 40. Twee arbeiders bevangen door rook bij bedrijfsbrand in Hemiksem (08/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Bij kabelproducent Lamifil in Hemiksem heeft vanmiddag een korte brand gewoed. Dat zegt de Brandweer Zone Rivierenland.
  [naar artikel]
 41. Man bevangen door CO bij gebruik waterpijp (01/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  In Oudergem is afgelopen nacht een man bevangen geraakt door koolstofmonoxide nadat hij in zijn woning een waterpijp had gerookt. Dat meldt de...
  [naar artikel]
 42. Man in kritieke toestand na woningbrand in Couillet (22/10/2018 - Het Nieuwsblad)
  In Couillet, een deelgemeente van Charleroi (Henegouwen), is maandagavond een brand uitgebroken in een woning. Toen de brandweer aankwam, troffen ze de door de rook bevangen bewoner bewusteloos aan.
  [naar artikel]
 43. Grote schade aan appartement na keukenbrand: vrouw bevangen door rook (27/05/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De brandweer rukte zondagavond uit voor een keukenbrand in een appartement in de Ruimtevaartstraat in Mechelen.
  [naar artikel]
 44. Dit zijn de 50 meest vervuilde steden ter wereld. In België krijgt Oostrozebeke slechtste rapport (05/03/2019 - De Morgen)
  De 50 meest vervuilende steden ter wereld liggen op drie na allemaal in dezelfde twee landen. Dat blijkt uit een nieuw rapport van Greenpeace en AirVisual, een bedrijf dat metingen van de luchtkwaliteit uitvoert. Grote boosdoeners zijn India en China.
  [naar artikel]
 45. Aanzienlijke schade bij woningbrand in Reet (31/03/2019 - Gazet van Antwerpen)
  In de Molenstraat in Reet (Rumst) heeft het zondagnamiddag gebrand op de bovenste verdieping van een woning. De zoon des huizes raakte licht bevangen door de rook en was ook zwaar aangeslagen.
  [naar artikel]
 46. Vrouw loopt brandend appartement opnieuw binnen voor haar katten (09/02/2017 - Het Belang van Limburg)
  Om 23u30 is de brandweer van Maastricht, en Oost-Limburg (Bilzen, Lanaken, Voeren) opgeroepen voor een uitslaande appartementsbrand. De bewoonster waar de brand ontstond had net een slaappil genomen en was stilletjes ingeslapen maar werd toch plots gewekt door de brandgeur. Ze zag rook in haar appartement is en naar haar buurman gevlucht. Daarna liep ze terug naar haar appartement op haar katten te zoeken. Hierdoor is ze door de rook bevangen en even later opgevangen door de ambulance voor controle.
  [naar artikel]
 47. Man in levensgevaar na brand in rusthuis (12/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Bij een brand in een rusthuis deze voormiddag in Trooz, nabij Luik, is een bewoner zwaar bevangen geraakt door de rook. De man van 51 jaar verkeert...
  [naar artikel]
 48. Bewoonster bevangen door rook van kachel (14/01/2017 - Het Belang van Limburg)
  Vrijdagmorgen omstreeks 4.00 uur heeft de brandweer van Sint-Truiden in de Driewilgenstraat in Engelmanshoven een vrouw uit haar slaapkamer bevrijd. Uit de mazoutkachel in de woonkamer ontsnapten rookgassen die zich over de hele woning verspreidden.
  [naar artikel]
 49. Uitslaande brand verwoest bovenverdieping woning, twee bewoners naar ziekenhuis (07/11/2016 - Het Nieuwsblad)
  Maandag rond 11 uur moest de brandweerpost van Lede uitrukken voor een woningbrand op de hoek van de Bosstraat en de Steenstraat. Een koppel werd bevangen door de rook.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.