Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

08 August 2020
14:40 uur

Aandeel Picanol geschorst, productie nog niet hervat

Express

14/01/2020 - 09:41

De handel in de West-Vlaamse weefmachineproducent Picanol is dinsdagochtend niet opgestart op de beurs van Brussel. Het aandeel is geschorst in afwachting van een persbericht. Dat meldt de beursregulator FSMA. Picanol is het slachtoffer geworden van een cyberaanval. Het bedrijfssysteem is gehackt met ransomware, of gijzelsoftware. De hackers zijn vermoedelijk uit op losgeld. Door de […] The post Aandeel Picanol geschorst, productie nog niet hervat appeared first on Business AM.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP EXPRESS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Aandeel Picanol geschorst op Brusselse beurs (14/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  De handel in het aandeel van de West-Vlaamse weefmachineproducent Picanol zal dinsdagochtend niet opgestart worden. Het aandeel is geschorst in afwachting van een persbericht. Dat meldt de beursregulator FSMA.
  [naar artikel]
 2. Beurswaakhond FSMA schorst aandeel Picanol op Brusselse beurs (14/01/2020 - De Morgen)
  De handel in het aandeel van de West-Vlaamse weefmachineproducent Picanol zal dinsdagochtend niet opgestart worden. Het aandeel is geschorst in afwachting van een persbericht. Dat meldt de beursregulator FSMA.
  [naar artikel]
 3. Picanol hervat maandag (deels) productie (17/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Weefmachinefabrikant Picanol in Ieper zal maandag gedeeltelijk heropstarten. Het is wel nog niet duidelijk wanneer de productie weer volop zal...
  [naar artikel]
 4. Aandeel Picanol geschorst op Brusselse beurs (14/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De handel in het aandeel van de West-Vlaamse weefmachineproducent Picanol zal deze ochtend niet opgestart worden op de beurs van Brussel. Het...
  [naar artikel]
 5. Picanol keert terug naar beurshandel na cyberaanval (03/02/2020 - Express)
  De handel in het aandeel Picanol wordt hervat, drie weken nadat de Ieperse weefmachinemaker getroffen werd door een cyberaanval. Picanol heeft met de beurswaakhond FSMA afgesproken dat de handel in aandelen van het bedrijf vandaag (maandag) hervat zal worden. Het bedrijf verwacht dat de aanval met gijzelsoftware op zijn computersystemen het bedrijf minder dan 1 […] The post Picanol keert terug naar beurshandel na cyberaanval appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 6. Picanol hervat maandag deels productie (17/01/2020 - Metro)
  Picanol in Ieper zal vanaf maandag de eerste activiteiten heropstarten. Maar het is nog niet duidelijk wanneer de productie weer volop zal kunnen draaien. Het bedrijf werd begin deze week getroffen door een cyberaanval. Vanaf maandag zal de weefgetouwenfabrikant Picanol in Ieper stap voor stap bepaalde activiteiten heropstarten. Door de cyberaanval van begin deze week lag de fabriek volledig stil. Voor de 1.500 arbeiders en bedienden werd economische werkloosheid wegens overmacht ingeroepen. Het bedrijf houdt er rekening mee dat het nog een tijd kan duren vooraleer de volledige productieactiviteiten opnieuw operationeel zullen zijn, zegt het vandaag in een persbericht. De weefgetouwenfabrikant kan op dit moment nog geen inschatting maken van de financiële impact van de cyberaanval. bron: Belga Het bericht Picanol hervat maandag deels productie verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 7. Verwachte schade cyberaanval Picanol 'minder dan 1 miljoen euro' (31/01/2020 - De Tijd)
  16:06 Voor het eerst sinds de hacking van twee weken geleden heeft de Ieperse weefmachinebouwer Picanol zicht op de financiële impact. De handel in het aandeel wordt hervat op maandag 3 februari.
  [naar artikel]
 8. Productie Picanol mogelijk rest van de week lam door cyberaanval (14/01/2020 - Express)
  De productie bij de Ieperse producent van weefmachines Picanol dreigt de rest van de week lam te liggen, zo blijkt dinsdag uit een mededeling van het bedrijf. Picanol is het slachtoffer van een cyberaanval. Het bedrijf zegt er alles aan te doen de aanval op te lossen. ‘Op basis van de huidige situatie houdt Picanol […] The post Productie Picanol mogelijk rest van de week lam door cyberaanval appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 9. Picanol moet productie opnieuw stilleggen (23/03/2020 - Express)
  Weefmachineproducent Picanol legt de productie van zijn fabriek in Ieper tijdelijk stop vanwege de wereldwijde uitbraak van het coronavirus. Dat... The post Picanol moet productie opnieuw stilleggen appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 10. Productie Picanol zal vanaf maandag geleidelijk aan opnieuw opstarten (17/01/2020 - VRT NWS)
  De Ieperse producent van weefmachines Picanol gaat vanaf maandagmorgen opnieuw "voorzichtig" beginnen te produceren. Dat laat het bedrijf weten in een persbericht. De productie lag deze week volledig plat na een cyberaanval. Het is voorlopig nog niet duidelijk wanneer de productie van Picanol weer volop zal kunnen draaien.
  [naar artikel]
 11. Picanol krijgt productie weer aan de praat na cyberaanval (20/01/2020 - Express)
  Picanol in Ieper zal maandag voorzichtig proberen de productie te hervatten. Het zou de eerste productie zijn nadat het bedrijf al een week stil ligt wegens een cyberaanval. ‘We proberen vandaag de productie op te starten. We starten eerst in de gieterij, met 150 mensen’, aldus een woordvoerder. De rest van de productie zal stap […] The post Picanol krijgt productie weer aan de praat na cyberaanval appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 12. Handel aandeel Picanol met licht verlies hervat (04/02/2020 - Het Belang van Limburg)

  [naar artikel]
 13. Productie Picanol mogelijk rest week lam (14/01/2020 - De Morgen)
  De productie bij de Ieperse producent van weefmachines Picanol dreigt de rest van de week lam te liggen, zo blijkt vandaag uit een mededeling van het bedrijf. Picanol is het slachtoffer van een cyberaanval.
  [naar artikel]
 14. Picanol start productie “voorzichtig” weer op na cyberaanval (20/01/2020 - Het Nieuwsblad)
  Picanol in Ieper zal maandag voorzichtig proberen de productie te hervatten. Het zou de eerste productie zijn nadat het bedrijf al een week stil ligt wegens een cyberaanval.
  [naar artikel]
 15. Picanol al zeker tot maandag dicht (16/01/2020 - Express)
  De productie bij de Ieperse producent van weefmachines Picanol zal ook donderdag en vrijdag stilliggen. De weekendploeg gaat evenmin aan de slag. Dat bevestigt het bedrijf, dat slachtoffer is van een cyberaanval. Picanol liet dinsdag al weten dat de productie hoogstwaarschijnlijk de hele week zal stil liggen. Dat wordt nu definitief bevestigd. ‘Donderdag en vrijdag […] The post Picanol al zeker tot maandag dicht appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 16. Picanol opnieuw van start op maandag (17/01/2020 - Express)
  Weefmachinefabrikant Picanol in Ieper zal vanaf maandag de eerste activiteiten heropstarten. Het is nog niet duidelijk wanneer de productie weer volop zal kunnen draaien. Het bedrijf werd begin deze week getroffen door een cyberaanval. Geen productie dit weekend Vanaf maandag zal Picanol in Ieper stap voor stap bepaalde activiteiten ‘voorzichtig’ heropstarten, zegt het bedrijf vrijdag […] The post Picanol opnieuw van start op maandag appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 17. Picanol start productie weer op (14/04/2020 - VRT NWS)
  Weefmachinebouwer Picanol in Ieper start de productie vanaf vandaag stapsgewijs weer op. Sinds 23 maart lag die stil door het uitbreken van de coronacrisis.
  [naar artikel]
 18. Cyberaanval Picanol: Picanol ook woensdag lam (15/01/2020 - Het Nieuwsblad)
  De productie bij de Ieperse producent van weefmachines Picanol ligt woensdag, zoals verwacht, nog steeds stil. Dat bevestigt het bedrijf, dat slachtoffer is van een cyberaanval.
  [naar artikel]
 19. Cyberaanval Picanol: Picanol ook woensdag lam (15/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  De productie bij de Ieperse producent van weefmachines Picanol ligt woensdag, zoals verwacht, nog steeds stil. Dat bevestigt het bedrijf, dat slachtoffer is van een cyberaanval.
  [naar artikel]
 20. Ook weekendploeg kan niet aan de slag: Picanol blijft rest van de week dicht (16/01/2020 - Het Nieuwsblad)
  De productie bij de Ieperse producent van weefmachines Picanol zal ook donderdag en vrijdag stilliggen. Dat bevestigt het bedrijf, dat slachtoffer is van een cyberaanval.
  [naar artikel]
 21. Ook weekendploeg kan niet aan de slag: Picanol blijft rest van de week dicht (16/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  De productie bij de Ieperse producent van weefmachines Picanol zal ook donderdag en vrijdag stilliggen. Dat bevestigt het bedrijf, dat slachtoffer is van een cyberaanval.
  [naar artikel]
 22. Picanol wellicht nog een dag lam door hacking (13/01/2020 - Express)
  De cyberaanval bij Picanol is nog niet opgelost, de productie blijft op dinsdag wellicht ook stilliggen. De Ieperse weefmachineproducent is het slachtoffer geworden van een hacking. Het bedrijf zal overgaan tot werkloosheid wegens overmacht. De hackers zijn uit op geld. Ze hackten de it-systemen van Picanol en vragen in ruil daarvoor geld. Aangezien de cyberaanval […] The post Picanol wellicht nog een dag lam door hacking appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 23. Handel in aandeel Ontex hervat en aandeel klimt 40 procent hoger (09/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De handel in het aandeel van luierproducent Ontex is vanmiddag om 13 uur hervat op de Brusselse beurs. Bij de hervatting klom het aandeel 40...
  [naar artikel]
 24. Productie bij Picanol ligt nog steeds stil na cyberaanval (15/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De productie bij de Ieperse producent van weefmachines Picanol ligt vandaag, zoals verwacht, nog steeds stil. Dat bevestigt het bedrijf, dat...
  [naar artikel]
 25. Productie bij Picanol ligt nog steeds stil na cyberaanval (15/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De productie bij de Ieperse producent van weefmachines Picanol ligt vandaag, zoals verwacht, nog steeds stil. Dat bevestigt het bedrijf, dat...
  [naar artikel]
 26. Productie weefgetouwenproducent Picanol ligt nog de hele week plat na cyberaanval (14/01/2020 - VRT NWS)
  De weefgetouwenproducent Picanol houdt er rekening mee dat er deze week niet meer geproduceerd zal worden. Dat laat het bedrijf weten in een persmededeling. Gisteren werd Picanol het slachtoffer van een grootschalige cyberaanval. Daardoor ondervinden de fabrieken in Ieper, Roemenië en China ernstige hinder bij hun activiteiten.
  [naar artikel]
 27. Picanol opnieuw operationeel (27/01/2020 - De Tijd)
  16:04 De productie bij de weefmachinebouwer Picanol is 'zo goed als helemaal hersteld' na de cyberaanval van twee weken geleden. Later deze week wordt de financiële schade bekendgemaakt.
  [naar artikel]
 28. Picanol rest van de week dicht na cyberaanval (16/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De productie bij de Ieperse producent van weefmachines Picanol zal ook vandaag en morgen stilliggen. Dat bevestigt het bedrijf na de cyberaanval.
  [naar artikel]
 29. Picanol rest van de week dicht na cyberaanval (16/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De productie bij de Ieperse producent van weefmachines Picanol zal ook vandaag en morgen stilliggen. Dat bevestigt het bedrijf na de cyberaanval.
  [naar artikel]
 30. Mogelijk heel de week geen productie meer bij Picanol door cyberaanval (14/01/2020 - Het Nieuwsblad)
  Picanol houdt er rekening mee dat er deze week, nadat het bedrijf het slachtoffer werd van een cyberaanval, niet meer geproduceerd zal worden.
  [naar artikel]
 31. Picanol start maandag 'voorzichtig' weer op (17/01/2020 - Knack)
  De Ieperse producent van weefmachines Picanol start vanaf maandag 20 januari de eerste activiteiten opnieuw op, maar het is nog niet duidelijk wanneer de productie weer volop zal draaien.
  [naar artikel]
 32. Picanol herstart maandag voorzichtig de activiteiten (17/01/2020 - De Morgen)
  Picanol in Ieper zal vanaf maandag de eerste activiteiten heropstarten. Maar het is nog niet duidelijk wanneer de productie weer volop zal kunnen draaien. Het bedrijf werd begin deze week getroffen door een cyberaanval.
  [naar artikel]
 33. Handel aandeel Greenyard hervat, opent 30 procent (!) lager (16/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De handel in het aandeel van het groentebedrijf Greenyard is vanochtend om 09.00 uur hervat. Het aandeel opende maandag dertig procent (29,82...
  [naar artikel]
 34. Picanol ligt ook donderdag lam (15/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  De productie bij de weefmachineproducent Picanol in Ieper ligt ook donderdag nog stil. Dat bevestigt het bedrijf dat begin deze week het slachtoffer werd van een cyberaanval.
  [naar artikel]
 35. Picanol herstart productie in Ieper (14/04/2020 - De Tijd)
  10:58 Picanol heeft maatregelen ingevoerd om de activiteiten in Ieper na drie weken stilstand te kunnen heropstarten. Dat zal evenwel slechts 'stap voor stap' gebeuren.
  [naar artikel]
 36. Werk bij Volvo hervat, maar amper productie (15/09/2017 - De Tijd)
  07:39 De arbeiders van Volvo Car in Gent hebben de productie vrijdagochtend omstreeks 5.15 uur hervat, na 4 dagen staking. Toch draait de band amper.
  [naar artikel]
 37. ‘Je cast hen niet als slechterik in de nieuwste James Bond’: de aanval op Picanol is het resultaat van een complex ecosysteem (14/01/2020 - De Morgen)
  De productie bij de Ieperse producent van weefmachines Picanol dreigt de rest van de week lam te liggen nadat een cyberaanval de computerservers platlegde. Zulke aanvallen met ransomware, waarbij losgeld wordt gevraagd, worden steeds professioneler. Hoe gaan de criminelen precies te werk?
  [naar artikel]
 38. Noord-Korea heeft productie van plutonium hervat (17/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Noord-Korea heeft de productie van plutonium hervat en is niet van plan zijn nucleaire proeven te stoppen zolang Washington het land blijft
  [naar artikel]
 39. Hoe bedrijven cyberfraude kunnen voorkomen (14/01/2020 - Knack)
  De productie bij de weefmachineproducent Picanol ligt stil, nadat het bedrijf werd getroffen door een cyberaanval. Het aandeel op Euronext Brussel is voorlopig opgeschort. Hoe kan een bedrijf zich wapenen tegen zo'n aanval en hoe moet het reageren als het toch gebeurt?
  [naar artikel]
 40. Cyberaanval bij Picanol: een menselijke fout? Of misschien zelfs infiltratie? (15/01/2020 - VRT NWS)
  Hoe hackers erin geslaagd zijn om bij Picanol binnen te geraken, is nog koffiedik kijken. Door een aanval met gijzelingssoftware ligt de productie bij het West-Vlaamse weefmachinebedrijf al drie dagen stil. Twee experten cyberveiligheid leggen uit hoe dit is kunnen gebeuren.
  [naar artikel]
 41. Weefmachinebouwer Picanol in Ieper legt productie grotendeels stil (23/03/2020 - VRT NWS)
  Picano legt het gros van de productie stil, door het coronavirus. De meeste werknemers van de productie zitten nu werkloos thuis door overmacht.
  [naar artikel]
 42. Picanol zal vanaf maandag de eerste activiteiten heropstarten na cyberaanval (17/01/2020 - Het Nieuwsblad)
  Picanol zal vanaf maandag de eerste activiteiten heropstarten, maar het is nog niet duidelijk wanneer de productie weer volop zal draaien.
  [naar artikel]
 43. En toen werden de schermen blauw: reconstructie van de cyberaanval op Picanol (18/01/2020 - De Morgen)
  Maandag zullen arbeiders in de fabrieken van Picanol weer langzaam het werk hernemen. De productie zal een week nagenoeg volledig stilgelegen hebben door een cyberaanval die de computersystemen overnam. Een reconstructie. ‘We ondervinden nu pas hoe afhankelijk we zijn van de technologie.’
  [naar artikel]
 44. 1.500 Picanol-medewerkers zitten thuis na cyberaanval: “Kleine ramp voor de fabriek” (14/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  De gevolgen van de eerste cyberaanval op Picanol Group zijn groot. De productie in zowel het binnenland als het buitenland ligt grotendeels stil en een 1.500-tal medewerkers van de Ieperse vestiging moet voorlopig thuis blijven.
  [naar artikel]
 45. Picanol onder druk na eerste handel in drie weken (03/02/2020 - De Tijd)
  10:24 Het aandeel Picanol zakt 1,5 procent na de eerste handel in drie weken. De cyberaanval kost het bedrijf minder dan 1 miljoen euro.
  [naar artikel]
 46. Hamon timmert aan kapitaalverhoging (09/01/2018 - De Tijd)
  13:05 Het aandeel Hamon is nu al tien beursdagen geschorst en het kan nog even duren eer de notering wordt hervat. 'We zijn de kapitaalverhoging aan het regelen', zegt voorzitter Philippe Bodson.
  [naar artikel]
 47. Werk bij Volvo hervat, maar amper productie (15/09/2017 - Gazet van Antwerpen)
  De arbeiders van Volvo Car in Gent hebben de productie vrijdagochtend omstreeks 5.15 uur hervat, na 4 dagen staking. Toch draait de band amper. “Heel wat mensen kregen geen bericht met de uitslag en de afspraken om opnieuw op te starten. In het algemeen is er ook heel wat teleurstelling bij de arbeiders”, zegt Manuel Van Oostende van ACLVB.
  [naar artikel]
 48. Werk bij Volvo hervat, maar amper productie (15/09/2017 - Het Belang van Limburg)
  De arbeiders van Volvo Car in Gent hebben de productie vrijdagochtend omstreeks 5.15 uur hervat, na 4 dagen staking. Toch draait de band amper. “Heel wat mensen kregen geen bericht met de uitslag en de afspraken om opnieuw op te starten. In het algemeen is er ook heel wat teleurstelling bij de arbeiders”, zegt Manuel Van Oostende van ACLVB.
  [naar artikel]
 49. Werk bij Volvo hervat, maar amper productie (15/09/2017 - Het Nieuwsblad)
  De arbeiders van Volvo Car in Gent hebben de productie vrijdagochtend omstreeks 5.15 uur hervat, na 4 dagen staking. Toch draait de band amper. “Heel wat mensen kregen geen bericht met de uitslag en de afspraken om opnieuw op te starten. In het algemeen is er ook heel wat teleurstelling bij de arbeiders”, zegt Manuel Van Oostende van ACLVB.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.