Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

08 August 2020
13:59 uur

Politiek is nooit ver weg bij Soleimani, de fotografe

De Tijd

14/01/2020 - 10:14

10:11 Ze is geen familie en is niet rouwig om de dood van de Iraanse topgeneraal Qassem Soleimani. Maar politiek is nooit ver weg bij Sheida Soleimani. In haar karikaturale fotocollages levert de Iraans-Ame...


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE TIJD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. ‘Om nooit meer te vergeten’: vier dagen op de spoeddienst van UZ Gent met fotografe Lieve Blancquaert (04/04/2020 - De Morgen)
  Om nooit meer te vergeten, zo omschrijft ­fotografe Lieve Blancquaert haar week op de ­spoedafdeling van het UZ?Gent. ‘Maar nu ik gezien heb hoe enorm groot de inzet hier is, ben ik minder bang geworden.’
  [naar artikel]
 2. ‘Er zouden nog wel eens véél weken van de waarheid kunnen komen’: op de spoeddienst van UZ Gent met fotografe Lieve Blancquaert (04/04/2020 - De Morgen)
  Om nooit meer te vergeten, zo omschrijft ­fotografe Lieve Blancquaert haar week op de ­spoedafdeling van het UZ?Gent. ‘Maar nu ik gezien heb hoe enorm groot de inzet hier is, ben ik minder bang geworden.’
  [naar artikel]
 3. Buitenlandexpert David Criekemans over de spanningen in het Midden-Oosten: 'Iran zal nooit rechtstreeks de confrontatie aangaan' (03/01/2020 - Knack)
  De dood van Qasem Soleimani zal grote gevolgen hebben voor het Midden-Oosten, vreest professor internationale politiek David Criekemans (Universiteit Antwerpen).
  [naar artikel]
 4. Vergeldingsaanval Iran was vooral een symbolische daad (08/01/2020 - De Morgen)
  ‘Operatie Martelaar Soleimani’, zoals de Iraniërs hun vergeldingsaanval op Amerikaanse bases noemden, stond woensdag bol van de symboliek. Precies om 1.20 uur, het tijdstip dat de VS vorige week generaal Qassem Soleimani hadden geliquideerd, werden twaalf korteafstandsraketten afgevuurd. De aanvallers: de Revolutionaire Garde, Soleimani’s elitestrijdmacht.
  [naar artikel]
 5. Vergeldingsaanval Iran was vooral een symbolische militaire actie tegen de VS (08/01/2020 - De Morgen)
  ‘Operatie Martelaar Soleimani’, zoals de Iraniërs hun vergeldingsaanval op Amerikaanse bases noemden, stond woensdag bol van de symboliek. Precies om 1.20 uur, het tijdstip dat de VS vorige week generaal Qassem Soleimani hadden geliquideerd, werden twaalf korteafstandsraketten afgevuurd. De aanvallers: de Revolutionaire Garde, Soleimani’s elite-strijdmacht.
  [naar artikel]
 6. Hoe Donald Trump besloot te doen wat zijn voorgangers nooit aandurfden (06/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Sinds de Tweede Wereldoorlog hebben de VS nooit een militaire leider van een ander land gedood, tot vrijdag de Iraanse generaal Soleimani door...
  [naar artikel]
 7. VS schakelen nummer 2 van Iran uit: ‘Trump doet niet aan geopolitiek, maar aan ego-politiek’ (03/01/2020 - De Morgen)
  Na wekenlange spanningen heeft Amerikaans President Donald Trump de meester-strateeg van Iran, Qassim Soleimani, uitgeschakeld met een raketaanval in de luchthaven van Irak. Professor internationale politiek David Criekemans (UAntwerpen) schat de gevolgen in.
  [naar artikel]
 8. Bewakingscamera filmt moment van luchtaanval op Soleimani (05/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  Het Iraakse tv-kanaal Ahad TV heeft beelden vrijgegeven van wat de luchtaanval op de Iraanse generaal Qassem Soleimani zouden zijn. In totaal vielen minstens acht doden, onder wie ook de nummer twee van al-Hashd al-Shaabi, Abu Mahdi al-Muhandis. De raketaanval op de luchthaven van Bagdad kwam er op bevel van Donald Trump, die Soleimani “de grootste terrorist ter wereld” noemde in een persconferentie.
  [naar artikel]
 9. Na fotoshoot kreeg dit gezin bizarre foto’s terug: “Mijn kinderen waren helemaal in de war” (14/01/2018 - Het Belang van Limburg)
  Een gezin uit de Amerikaanse staat Missouri dat een fotoshoot had georganiseerd met een professionele fotografe, was stomverbaasd toen het maanden later de afgewerkte foto’s in de bus kreeg. De fotografe verdedigt zich door te zeggen dat ze nooit echt geleerd heeft hoe foto’s te bewerken, maar dat maakt het resultaat niet minder hilarisch.
  [naar artikel]
 10. Politiek beest Sarkozy definitief getemd? (21/11/2016 - De Tijd)
  17:44 De Franse rechtse kiezer mepte gewezen president Nicolas Sarkozy (61) uit de politiek. Maar zeg nooit ‘nooit meer’ bij dit politieke dier.
  [naar artikel]
 11. De glimlach van een hond… (07/10/2016 - De Redactie)
  De Duitse fotografe Manuela Kulpa toont asielhonden op hun vrolijkste moment. Iets wat niet altijd even makkelijk is, aldus de fotografe.
  [naar artikel]
 12. Nooit goesting (05/04/2019 - De Morgen)
  Ee?n op de honderd heeft nooit zin in seks. En die 'vierde geaardheid', zoals aseksualiteit wel eens genoemd wordt, is een knoert van een taboe. Zes moedige zielen vertelden toch hun verhaal aan fotografe en filmmaakster Laia Abril. Wat voelen ze, en vooral: wat niet?
  [naar artikel]
 13. IN BEELD. Antwerpse fotografe trekt naar leegstaand ziekenhuis: “Operatiezaal leek nog in gebruik” (23/11/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Urbex-fotografe Kelly Wouters (41) uit Herentals heeft het leegstaand ziekenhuis in Maaseik op de gevoelige plaat vastgelegd. Drie uur lang leefde de fotografe zich uit, met toestemming van de beheerder. “De afdelingen leken nieuwer dan sommige ziekenhuizen in mijn regio die wel nog gebruikt worden”, zegt Wouters.
  [naar artikel]
 14. Reacties na raketaanval: 'Iran zal dood Soleimani wreken' (03/01/2020 - Knack)
  Van over de hele wereld komen reacties op de Amerikaanse aanval op de Iraanse generaal Qassem Soleimani.
  [naar artikel]
 15. Trump: “Iran heeft nooit een oorlog gewonnen, maar nooit een onderhandeling verloren” (03/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Amerikaans president Donald Trump heeft voor het eerst gereageerd op de Amerikaanse luchtaanval op de Iraanse hoge genreaal Qassem Soleimani...
  [naar artikel]
 16. Tienduizenden Irakezen roepen "dood aan Amerika” tijdens begrafenisstoet Qassem Soleimani (04/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  In Bagdad is de begrafenis begonnen van de omgebrachte generaal Soleimani. Er worden honderdduizenden rouwenden verwacht in heel Irak.
  [naar artikel]
 17. Trainingen Koerden en Irakezen opgeschort na aanval op Soleimani (04/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het trainen van Koerdische en Iraakse veiligheidstroepen in Irak is voorlopig opgeschort na de liquidatie van de Iraanse generaal Qassem Soleimani...
  [naar artikel]
 18. EU dringt aan op de-escalatie na moord op Soleimani (05/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De buitenlandchef van de Europese Unie Josep Borrell heeft zaterdag naar aanleiding van de moord op de Iraanse generaal Qassem Soleimani in Bagdad...
  [naar artikel]
 19. 32 doden bij begrafenis Soleimani (07/01/2020 - De Tijd)
  12:43 In Iran is de begrafenis van de door de VS gedode generaal Qassem Soleimani dinsdag uitgesteld nadat minstens 32 mensen werden vertrappeld in de rouwende menigte.
  [naar artikel]
 20. Fotografe trekt naar leegstaand ziekenhuis Maaseik: “Meest ouderwetse dodenkamertje dat ik al gezien heb” (23/11/2017 - Het Belang van Limburg)
  Urbex-fotografe Kelly Wouters (41) uit het Antwerpse Herentals heeft het leegstaand ziekenhuis in Maaseik op de gevoelige plaat vastgelegd. Drie uur lang leefde de fotografe zich uit, met toestemming van de beheerder. “De afdelingen leken nieuwer dan sommige ziekenhuizen in mijn regio die wel nog gebruikt worden”, zegt Wouters.
  [naar artikel]
 21. Iran zal dood Soleimani wreken 'op gepaste plaats en moment' (03/01/2020 - Knack)
  Van over de hele wereld komen reacties op de Amerikaanse aanval op de Iraanse generaal Qassem Soleimani. Iran zweert bij wraak.
  [naar artikel]
 22. Fotografe brengt prachtig eerbetoon aan laatste maanden van grootmoeder (28/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Gaia Squarci uit New York was er het hart van in toen ze hoorde dat haar 'nonna' leed aan ongeneeslijke leverkanker. De fotografe besloot om de
  [naar artikel]
 23. RECONSTRUCTIE. Hoe de VS zorgvuldig de moord op generaal Soleimani planden (13/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Op 3 januari 2020 troffen de Verenigde Staten Iran recht in het hart. Met een raketaanval werd de machtige Iraanse generaal Qassim Soleimani...
  [naar artikel]
 24. Gentse fotografe woedend op Facebook: “Deze geboortefoto is geen porno” (23/11/2017 - Het Nieuwsblad)
  De Gentse fotografe Marijke Thoen schuwt de grote woorden niet: ‘Dit is pure censuur.” Gisteren postte ze een wondermooie geboortefoto op haar Facebook. Die foto is meteen honderden keer gedeeld. Maar afgelopen nacht haalde Facebook die foto overal weg en blokkeerde zij de account van de fotografe voor 24 uur. Reden: één tepel.
  [naar artikel]
 25. Nooit eerder zoveel politiek geïnspireerde criminaliteit (20/09/2017 - Apache)
  Volgens een bericht in De Tijd is er nog nooit zo veel politiek geïnspireerde criminaliteit geweest in België. Minister van Justitie Koen Geens (CD&V) ziet naast het moslimextremisme ook een toename van het anarchisme en extreem-links geweld.
  [naar artikel]
 26. Trump: 'Soleimani had jaren geleden al uitgeschakeld moeten zijn' (03/01/2020 - Knack)
  De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo zegt dat het uitschakelen van de Iraanse topgeneraal Soleimani 'de voorwaarden schept om de spanningen in de regio te doen afnemen'. Dat zei hij in een gesprek met Fox News.
  [naar artikel]
 27. Straffe taal op processie Soleimani die live wordt uitgezonden: “80 miljoen dollar voor wie hoofd van Trump brengt” (05/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  In Iran hebben vandaag tienduizenden mensen deelgenomen aan processies ter ere van generaal Qassem Soleimani. De 62-jarige leider van de Iraanse...
  [naar artikel]
 28. Tienduizenden Irakezen roepen ‘dood aan Amerika’ tijdens begrafenisstoet Qassem Soleimani (04/01/2020 - De Morgen)
  In Bagdad is de begrafenisceremonie begonnen van de door de VS omgebrachte Iraanse generaal Qassem Soleimani. Er worden honderdduizenden rouwenden verwacht in heel Irak.
  [naar artikel]
 29. Wie is de Iraanse generaal Soleimani? (03/01/2020 - De Tijd)
  11:40 Met de aanslag op generaal Qassem Soleimani ruimt de Amerikaanse president Donald Trump een van zijn grootste Iraanse vijanden uit de weg.
  [naar artikel]
 30. Qassem Soleimani als martelaar begraven in geboortestad Kerman (08/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Iraanse generaal Qassem Soleimani, die bij een Amerikaanse raketaanval werd gedood, is vandaag met een dag vertraging begraven op de...
  [naar artikel]
 31. Bruid haalt uit naar fotografe die foto’s bijwerkte om koppel dunner te doen lijken (18/01/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Een bruid uit Ohio is woedend op een fotografe die voor haar en haar toekomstige echtgenoot een verlovingsshoot organiseerde. Niet alleen bewerkte de fotografe de foto’s na afloop om de twee dunner te doen lijken, ze postte ook nog een stevige klaagpost in een Facebookgroep voor fotografen.
  [naar artikel]
 32. Bruid haalt uit naar fotografe die foto’s bijwerkte om koppel dunner te doen lijken (18/01/2018 - Het Belang van Limburg)
  Een bruid uit Ohio is woedend op een fotografe die voor haar en haar toekomstige echtgenoot een verlovingsshoot organiseerde. Niet alleen bewerkte de fotografe de foto’s na afloop om de twee dunner te doen lijken, ze postte ook nog een stevige klaagpost in een Facebookgroep voor fotografen.
  [naar artikel]
 33. Trump: “Soleimani had jaren geleden al uitgeschakeld moeten zijn” (03/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Iraanse generaal Qassem Soleimani “had jaren geleden al uitgeschakeld moeten zijn”. Dat zegt de Amerikaanse president Donald Trump op Twitter. Volgens Trump was Soleimani ook in eigen land “gehaat en gevreesd” en is het Iraanse volk niet zo bedroefd over zijn overlijden als de Iraanse leiders willen doen geloven.
  [naar artikel]
 34. EU: 'Geweld kan nooit politiek instrument zijn' (02/10/2017 - De Tijd)
  13:26 De Europese Commissie heeft voor het eerst gereageerd op de gebeurtenissen van zondag in Catalonië. 'Geweld kan nooit een politiek instrument zijn', luidde het.
  [naar artikel]
 35. “VS wilden naast Qassem Soleimani nog andere Iraanse topmilitair doden” (10/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse strijdkrachten voerden op de dag ze de Iraanse generaal Qassem Soleimani in Bagdad liquideerden, nog een geheime missie uit tegen...
  [naar artikel]
 36. Duizenden Irakezen roepen "dood aan Amerika" op begrafenis Iraanse generaal Soleimani (04/01/2020 - VRT NWS)
  Duizenden Irakezen scanderen "dood aan Amerika" op de begrafenis van de Iraanse generaal Qassem Soleimani in Irak. Dat heeft een fotograaf van het Franse persbureau AFP ter plaatse vastgesteld. Soleimani kwam om het leven bij een luchtaanval in opdracht van de Amerikaanse president Donald Trump.
  [naar artikel]
 37. Trump: “Soleimani was verantwoordelijk voor miljoenen doden” (03/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Amerikaans president Donald Trump heeft voor het eerst gereageerd op de Amerikaanse luchtaanval op de Iraanse hoge generaal Qassem Soleimani...
  [naar artikel]
 38. Reacties na raketaanval: 'Iran zal dood Soleimani wreken op gepaste plaats en moment' (03/01/2020 - Knack)
  Van over de hele wereld komen reacties op de Amerikaanse aanval op de Iraanse generaal Qassem Soleimani. Iran zweert bij wraak
  [naar artikel]
 39. Trump verdedigt dood Soleimani op Twitter: “Was de aanval dreigend? Ja!” (13/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse president Donald Trump heeft op Twitter de gerichte moord op de hoogste Iraanse generaal Qassem Soleimani verdedigd. Critici...
  [naar artikel]
 40. Trump: "Iraanse generaal Soleimani was van plan om veel Amerikanen te doden" (03/01/2020 - VRT NWS)
  De Amerikaanse president Donald Trump vindt dat de Iraanse generaal Qassem Soleimani al jaren geleden had moeten worden uitgeschakeld. Dat schrijft Trump op Twitter. Volgens hem plande de Iraanse topgeneraal om vele Amerikanen te doden. Soleimani kwam gisteren om het leven bij een gerichte Amerikaanse raketaanval op een konvooi bij de internationale luchthaven in de Iraakse hoofdstad Bagdad.
  [naar artikel]
 41. Zo zouden wraakacties van Iran er kunnen uitzien na moord op generaal Soleimani (03/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Na de moord op Iraans machtigste generaal Qassem Soleimani door toedoen van een Amerikaanse drone-aanval zint het land van ayatollah Ali Khamenei...
  [naar artikel]
 42. Iran bombardeert Amerikaans-Iraakse luchtmachtbases als vergelding voor dood Soleimani (08/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Vijf dagen na de eliminatie van de Iraanse generaal Qassem Soleimani door de Amerikanen, heeft Iran raketten afgevuurd op twee luchtmachtbases in...
  [naar artikel]
 43. Pro-Iraanse milities in Irak "houden zich klaar" na liquidatie Soleimani (03/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Enkele uren na de Amerikaanse raketaanval waarbij de belangrijke Iraanse generaal Qassem Soleimani nabij de luchthaven van Bagdad om het leven...
  [naar artikel]
 44. Waarom moest Qassem Soleimani net nu dood? “Wilde aanslagen tegen VS om anti-Iraans protest kop in te drukken” (04/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Volgens Amerikaans president Donald Trump en zijn regering stond de gedode Iraanse legerchef Qassem Soleimani op het punt een aanval uit te voeren...
  [naar artikel]
 45. Reacties na raketaanval: 'Iran en "vrije naties van de regio" zullen dood Soleimani wreken' (03/01/2020 - Knack)
  Iran en de "vrije naties van de regio" zullen de dood van de Iraanse generaal Qassem Soleimani wreken. Dat zegt de Iraanse president Hassan Rohani, na de dodelijke Amerikaanse aanval op het konvooi van Soleimani. Daarbij kwam ook de militieleider Abu Mahdi al-Mohandis om het leven.
  [naar artikel]
 46. Waarom moest Qassem Soleimani net nu dood? Geheime bijeenkomst in Iraakse villa zette dodelijke spiraal in gang (04/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Volgens Amerikaans president Donald Trump en zijn regering stond de gedode Iraanse legerchef Qassem Soleimani op het punt een aanval uit te voeren...
  [naar artikel]
 47. Duizenden mensen herdenken Soleimani in Teheran, dochter waarschuwt VS voor “donkere dag” (06/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het centrum van Teheran ziet vanochtend zwart van het volk voor de herdenkingsceremonie voor de gedode generaal Qassem Soleimani. Dat heeft een...
  [naar artikel]
 48. Trump: “Soleimani was verantwoordelijk voor miljoenen doden, had jaren geleden al uitgeschakeld moeten zijn” (03/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Amerikaans president Donald Trump heeft voor het eerst gereageerd op de Amerikaanse luchtaanval op de Iraanse hoge generaal Qassem Soleimani...
  [naar artikel]
 49. Nooit groot worden (05/04/2019 - De Morgen)
  De Duitse fotografe Rebecca Rütten (25) legde het extreme hedonisme vast van een partycommune, diep in het oerwoud in Midden-Amerika.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.