Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

09 August 2020
12:29 uur

Gezocht: ouders van jonge kinderen die moeilijk slapen

De Standaard

14/01/2020 - 10:39

Een van de grootste uitdagingen van het prille ouderschap is slaap. De Standaard zoekt ouders met jonge kinderen (baby’s, peuters, kleuters) die maar niet door willen slapen, die om de haverklap wakker worden of niet in slaap geraken.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE STANDAARD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Ouders vragen tijdelijk verlofstelsel: ‘Dit kunnen ze niet lang volhouden’ (24/03/2020 - De Morgen)
  Veel ouders met jonge kinderen hebben het bijzonder moeilijk om (thuis)werk te combineren met de zorg voor hun kinderen. De Gezinsbond en Ligue des Familles vragen daarom een oplossing in de vorm van een tijdelijk verlofstelsel voor ouders met kinderen onder de 12 jaar of kinderen met een bijzondere zorgbehoefte. ‘Het water staat ons aan de lippen.’
  [naar artikel]
 2. Opschudding rond Antwerpse crèche die kinderen 'op planken' liet slapen (07/04/2019 - De Morgen)
  Verschillende ouders hebben hun kinderen uit de Antwerpse crèche Kai-Mook gehaald, nadat enkele verzorgers bekend maakten dat de kinderen er niet goed werden verzorgd. 'De kinderen kregen ongezond en onvoldoende te eten en moesten op houten planken slapen.'
  [naar artikel]
 3. Kroostcafé brengt papa’s en mama’s samen rond opvoedingskwesties: “Ouders moeten vertrouwen krijgen in zichzelf” (25/08/2018 - Het Nieuwsblad)
  Wat doe je als je kinderen moeilijk kunnen slapen, zich niet kunnen concentreren of je de kast opjagen? Mariam El Guenaien en ­Joke De Wulf willen ouders oplossingen aanreiken in hun nieuwe Kroostcafé.
  [naar artikel]
 4. Ouders en drie jonge kinderen doodgeschoten bij mogelijk familiedrama in VS (10/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In de Amerikaanse staat Delaware is een gezin maandagavond dood aangetroffen in hun woning. De ouders en hun drie jonge kinderen kwamen om het...
  [naar artikel]
 5. Jonge ouders kunnen pas zes jaar na geboorte van baby weer slapen zoals voordien (26/02/2019 - Het Belang van Limburg)
  Vorsers van de universiteit van Warwick in Groot-Brittannië hebben uitgezocht welke invloed pasgeborenen hebben op de slaap van hun ouders. Volgens hun bevindingen duurt het tot zes jaar na de geboorte eer de ouders weer kunnen slapen als voordien.
  [naar artikel]
 6. “M-decreet maakt ouders ongerust” (02/06/2017 - Het Belang van Limburg)
  Ouders van kinderen met specifieke onderwijsbehoeften ondervinden verschillende moeilijkheden in het gewoon onderwijs. Hun kinderen hebben recht op extra begeleiding, maar ze vinden het moeilijk om die te verkrijgen. Dat zegt Koogo, de koepel van ouderverenigingen van het officieel gesubsidieerd onderwijs, op basis van een bevraging over het M-decreet bij meer dan 940 ouders. “Uit de reacties blijkt dat zowel ouders van kinderen met specifieke onderwijsbehoeften als andere ouders zich zorgen maken”, concludeert de ouderkoepel.
  [naar artikel]
 7. Mag mijn kind ‘nee’ zeggen? (29/12/2019 - De Standaard)
  'Nee, ik wil niet!' Ouders van jonge kinderen krijgen dit protest dagelijks te horen. Waarom zeggen jonge kinderen zo vaak 'nee'? Moet je hen hun zin geven of verwen je hen dan? Blijf je bij je standpunt of ben je dan te autoritair? Kinderpsychiater Binu Singh legt uit hoe je omgaat met het protest van jonge kinderen.
  [naar artikel]
 8. Politie confronteert hardrijders met ouders verongelukte kinderen (09/10/2017 - De Standaard)
  Wie te snel rijdt heeft het meestal al moeilijk om een smoes te verzinnen voor de politie. Maar in het bijzijn van ouders van verongelukte kinderen kunnen hardrijders zelfs geen poging meer doen om nog met een excuus te komen. Dat is te zien in een nieuwe sensibiliseringscampagne van de federale wegpolitie en de vereniging Ouders van Verongeluke Kinderen (OVK).
  [naar artikel]
 9. OPROEP. ‘Voor U Opgelost’ helpt ouders met baby’s en jonge kinderen (03/12/2018 - Het Belang van Limburg)
  Met de jaarlijkse Babyspecials van Het Belang van Limburg in aantocht wil ‘Voor U Opgelost’ binnenkort in een bijzondere aflevering extra aandacht besteden aan problemen van ouders met baby’s of jonge kinderen.
  [naar artikel]
 10. Redders moeten steeds vaker op zoek naar de ouders, in plaats van naar de kinderen (07/08/2018 - Het Nieuwsblad)
  In de maand juli zijn 1.100 kinderen verloren gelopen op het strand, een absoluut record. Opvallend: steeds meer kinderen melden zichzelf aan bij de redders, waardoor niet de kids maar wel de ouders gezocht moeten worden.
  [naar artikel]
 11. Kind & Gezin past advies aan: “Laat baby jaar lang op kamer ouders slapen” (26/10/2016 - Het Nieuwsblad)
  Jonge en toekomstige ouders maken maar beter extra plaats in hun slaapkamer voor een kinderbedje. Nu de Amerikaanse vereniging van kinderartsen aanraadt om baby’s een jaar lang te laten slapen in de kamer van mama en papa, overweegt ook Kind&Gezin zijn adviezen aan te passen.
  [naar artikel]
 12. Als je niet kan slapen, kan je dan wel uitrusten? (20/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Ouders zeggen het wel eens tegen hun kinderen wanneer ze niet kunnen slapen: “Ook als je alleen maar ligt, rust je uit.” Maar klopt dat wel?
  [naar artikel]
 13. Mag je 's nachts de deur op slot doen als je kind niet wil slapen? (08/12/2016 - Knack)
  Kinderen en slapen: het is niet altijd de perfecte combinatie. Dat vinden die kinderen geen probleem, maar hun ouders wel. In de Verenigde Staten raden steeds meer artsen aan om 's nachts de deur op slot te doen. Efficiënt, of kindermishandeling?
  [naar artikel]
 14. Gezocht: ouders die kinderen bewust niet laten inenten (11/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Wij zijn op zoek naar ouders die hun kinderen bewust niet inenten tegen ziektes als de mazelen en rodehond en willen vertellen waarom ze dat niet...
  [naar artikel]
 15. 1 op de 7 kinderen heeft ouders die amper werken (09/07/2016 - Het Belang van Limburg)
  Kind en Gezin heeft de arbeids- en inkomenssituaties van gezinnen met jonge kinderen (van 0 tot 12 jaar) onder de loep genomen. Daaruit blijkt dat één op de zeven kinderen in Limburg opgroeit in een gezin waarvan de ouders minder dan 25 procent van de tijd aan het werk zijn.
  [naar artikel]
 16. Dronken bestuurder rijdt wagen met twee ouders en twee jonge kinderen aan (21/05/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Een bestuurder reed zondagnamiddag reed in op een tegenligger in de Letterkundestraat in Wilrijk. Zowel de jonge kinderen als de ouders in de aangereden wagen werden voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht. De aanrijder bleek dronken te zijn.
  [naar artikel]
 17. Jonge kinderen én een seksleven? Het kan wel! (08/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Jonge ouders kunnen ervan meespreken: kinderen zijn schattige mirakeltjes die je leven kleur en liefde geven. Maar het kunnen ook kleine ettertjes...
  [naar artikel]
 18. Zwemvijvers trekken aan alarmbel: “Mama en papa slapen, terwijl wij de kinderen redden” (19/07/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Redders op het strand van Blankenberge konden begin deze week nog net vier kinderen van 10 en 11 jaar van de verdrinkingsdood redden. Hun ouders waren niet eens in de buurt. Ouders worden nonchalanter, merken ook de redders in onze provincie. En de redders zijn al met zo weinig.
  [naar artikel]
 19. Ouders en twee jonge dochtertjes komen om bij Engels gezinsdrama (01/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Een gezinsdrama waarbij de ouders en twee jonge kinderen het leven hebben gelaten, schokt het Verenigd Koninkrijk. De politie haalde zondagavond de...
  [naar artikel]
 20. Gezocht, maar moeilijk te vinden: een zorgverlener aan huis voor mijn kind (22/02/2019 - De Morgen)
  Een goede en gestructureerde thuiszorg. Daarvoor pleiten verpleegkundige Jeroen Verlinden en gezondheidseconoom Lieven Annemans. Hun pleidooi wordt niet alleen ondersteund door kinderartsen, maar ook de ouders van ernstig en chronisch zieke kinderen zelf. 
  [naar artikel]
 21. “Ouders vertrekken hier soms zonder kinderen met de boodschap ‘houd ze maar’” (06/05/2017 - Het Nieuwsblad)
  Bij de Vlaamse Vertrouwenscentra Kindermishandeling werden vorig jaar 10.062 nieuwe kinderen aangemeld. Een op de drie meldingen – ongeveer tien per dag – ging over kinderen die leden onder emotionele verwaarlozing of mishandeling. “Het is een groep die in opmars is”, zegt woordvoerder Erik Van Dooren. “En het probleem is vaak moeilijk aan te pakken, omdat ouders het onvoldoende zien.”
  [naar artikel]
 22. Vandaag slot: Jonge ouders over hun keuze voor een kind (26/05/2018 - Het Belang van Limburg)
  Welke onderwerpen zijn zelfs bij jongeren bijna onbespreekbaar? Wat is ook voor hen een moeilijk verhaal om te vertellen? En wat kunnen ze er dan wel over zeggen? Vier dagen lang schrijven acht studenten Journalistiek van de hogeschool PXL over de taboes die leven bij hun leeftijdsgenoten. Van het perfecte lichaam bij mannen, over eenzaamheid en geloof tot jonge ouders.
  [naar artikel]
 23. Vrouwen met kinderen slapen slechter (maar mannen niet) (01/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Wat moeders van kinderen misschien al wel wisten, wordt nu ook onderstreept door een bevraging bij 5.800 mensen: vrouwen met kinderen slapen
  [naar artikel]
 24. Nieuw initiatief Dagvers lanceert kant-en-klaarmaaltijden voor ouders met kinderen (23/11/2016 - Het Belang van Limburg)
  We rennen allemaal van hot naar her en al helemaal als we thuis nog een kinderen hebben lopen. Sommige ouders hebben vaak geen tijd om elke dag een kwalitatieve maaltijd op tafel te toveren en dus wordt er soms naar alternatieven gezocht die niet altijd even gezond of duurzaam zijn. Daar wil Dagvers een antwoord op bieden. Het initiatief werd opgestart door ouders zelf en binnenkort gelanceerd na een crowdfundingcapagne.
  [naar artikel]
 25. Gezinshuizen om jonge kinderen uit jeugdinstellingen te houden (11/12/2017 - VRT NWS)
  Vlaams parlementslid van N-VA Lorin Parys wil gezinshuizen invoeren voor jonge kinderen voor wie moeilijk pleegouders te vinden zijn. Dat is kleinschalige opvang tot 4 kinderen, bij pleegouders die daarvoor opgeleid zijn en een loon ontvangen.
  [naar artikel]
 26. Het zoveelste schandaal: Facebook joeg doelbewust jonge kinderen op kosten via creditcard van ouders (26/01/2019 - Het Belang van Limburg)
  HasseltFacebook heeft via spelletjes als PetVille kinderen hoge kosten laten maken via de kredietkaart van hun ouders om zo zijn eigen inkomsten te maximaliseren. De kinderen hadden soms niet door dat ze echt geld in het spel spendeerden. Dat blijkt uit documenten die het bedrijf op vraag van het Amerikaanse gerecht vrijgaf.
  [naar artikel]
 27. De gevaren van veganisme bij jonge kinderen: "Beelden uit ontwikkelingslanden ook in België te zien" (21/08/2017 - Het Nieuwsblad)
  Kinderartsen en diëtisten luiden de alarmbel: geregeld liggen er kinderen in het ziekenhuis met zware ondervoeding. De oorzaak: een extreem veganistisch eetpatroon, opgelepeld door hun ouders. “Het is onrustwekkend”, zegt kinderarts Anne Malfroot. “Die kinderen missen cruciale voedingsstoffen, maar we kunnen die ouders niet overtuigen.”
  [naar artikel]
 28. 'Tien jaar en dan al topsporter, dat is gewoon te zwaar' (28/03/2019 - De Morgen)
  Het topsportstatuut voor jonge kinderen moet grondig geëvalueerd worden. Dat eist Vlaams Parlementslid Jos De Meyer (CD&V). Op jonge leeftijd al uren per dag moeten trainen, zou te veel vergen van de kinderen. Is dat wel zo? De ouders van drie piepjonge topsporters getuigen.
  [naar artikel]
 29. Actie #buitenbabys wil jonge kinderen doen buiten spelen (27/03/2018 - VRT NWS)
  Kind en Gezin heeft een campagne opgestart om jonge kinderen meer te doen buiten spelen. De campagne richt zich tot ouders en kinderdagverblijven die kinderen nog al te vaak binnenhouden.
  [naar artikel]
 30. Koppel bekent verwaarlozing van drie jonge kinderen: “Ze aten verf van de muur” (16/02/2018 - Het Belang van Limburg)
  Een koppel uit de Amerikaanse staat Pennsylvania heeft donderdag de zware verwaarlozing van drie jonge kinderen toegegeven. Hoewel de politie de uitgehongerde kinderen in een gesloten kamer in hun huis had gevonden, hebben de ouders de feiten meer dan een jaar lang ontkend.
  [naar artikel]
 31. Koppel bekent verwaarlozing van drie jonge kinderen: “Ze aten verf van de muur” (17/02/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Een koppel uit de Amerikaanse staat Pennsylvania heeft donderdag de zware verwaarlozing van drie jonge kinderen toegegeven. Hoewel de politie de uitgehongerde kinderen in een gesloten kamer in hun huis had gevonden, hebben de ouders de feiten meer dan een jaar lang ontkend.
  [naar artikel]
 32. Klopt het dat ouders met kleine kinderen vaker ziek zijn? (07/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het is een cliché dat ouders met jonge kinderen in huis vaker ziek zijn, omdat ze de bacteriën die de kinderen mee naar huis nemen van in de
  [naar artikel]
 33. Drie jonge kinderen en hun ouders sterven in brandende wagen: Australische politie onderzoekt piste van familiedrama (19/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  In Brisbane (oosten van Australië) is een vijfkoppig gezin met drie jonge kinderen omgekomen in een brandende auto. Het voertuig is waarschijnlijk...
  [naar artikel]
 34. Gezocht: ouders die niet uitkijken naar de start van het nieuwe schooljaar (26/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Voor heel wat ouders is het reikhalzend uitkijken naar het einde van de grote vakantie. Gedaan met kinderen op kamp sturen of opvang regelen...
  [naar artikel]
 35. Gezinsbond vraagt verlofstelsel voor ouders met jonge kinderen tijdens coronacrisis (24/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Gezinsbond en zijn Franstalige tegenhanger (Ligue Des Familles) vragen een tijdelijk verlofstelsel voor ouders met kinderen jonger dan twaalf...
  [naar artikel]
 36. Negen uur slapen is even slecht voor je geheugen als vijf uur slapen (27/05/2019 - Het Belang van Limburg)
  Een opvallend onderzoek, dat vooral bij de ouders van tieners misschien wel zal blijven hangen: lang slapen heeft een negatief effect op je geheugen. Dat concluderen onderzoekers van University College in Londen (UCL).
  [naar artikel]
 37. 150 kinderen moeten nacht op perron wachten (10/04/2019 - De Morgen)
  Van halftwee ’s nachts tot vier uur ’s morgens hebben 150 kinderen die op skireis vertrokken op het perron van Leuven moeten wachten, terwijl ze op hun koffer moesten slapen. De ouders van de kinderen werden niet op de hoogte gebracht dat de trein uren vast stond door een kapotte bovenleiding.
  [naar artikel]
 38. Bijna 13 procent van ouders zoekt hulp bij relatie: taboe op relatieproblemen blijft (15/05/2018 - VRT NWS)
  12,8 procent van de ouders zoekt ondersteuning bij hun relatie. Dat blijkt uit een grote bevraging bij gezinnen in Vlaanderen, in opdracht van de Vlaamse overheid. Maar onderzoekers merken dat het moeilijk blijft om over relaties te praten. Het is veel gemakkelijker om hulp te zoeken bij het opvoeden, daar heeft bijna 40 procent van de ouders al ondersteuning gezocht. 
  [naar artikel]
 39. Gezinsbond vraagt tijdelijk verlofstelsel voor ouders met jonge kinderen (24/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Gezinsbond en zijn Franstalige tegenhanger, Ligue Des Familles, vragen een tijdelijk verlofstelsel voor ouders met kinderen jonger dan twaalf...
  [naar artikel]
 40. Ouders slapen buiten om kind in te schrijven bij scouts (17/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Kamperende ouders aan scholenpoorten is niet nieuws, bij jeugdbewegingen is het ongezien. Vannacht hebben enkele ouders in de Antwerpse wijk
  [naar artikel]
 41. Nieuw-Zeelandse Maori komen op straat voor "gestolen generatie" (30/07/2019 - VRT NWS)
  De Maori, een inheemse bevolking van Nieuw-Zeeland, protesteren en doen een oproep om het wegnemen van jonge kinderen van hun ouders te stoppen. Kinderen uit kwetsbare milieus, voornamelijk Maori, worden bij hun ouders weggehaald en onder staatsopvang geplaatst.
  [naar artikel]
 42. Wat doet langdurig slaaptekort met jonge ouders en hoe overleef je het? (04/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Heb je jonge kinderen dan krijg je meestal ook te maken met gebroken nachten. It’s part of the game, lijken we te denken. Maar wanneer wordt dat...
  [naar artikel]
 43. Kind en Gezin doet oproep aan ouders: “Jonge kinderen moeten meer buiten spelen” (27/03/2018 - Het Nieuwsblad)
  Kind en Gezin heeft dinsdag in Antwerpen en Gent zijn nieuwe campagne #buitenbaby’s afgetrapt. Het overheidsagentschap stelt dat steeds minder jonge kinderen regelmatig buiten spelen en wil ouders en kinderopvanginitiatieven overhalen om daar meer werk van te maken. De vooroordelen over buiten spelen zijn immers grotendeels onterecht, klinkt het, en (onder begeleiding) buiten spelen is net gezond en goed voor een kind - ook als het nog erg jong is.
  [naar artikel]
 44. Kind en Gezin doet oproep aan ouders: “Jonge kinderen moeten meer buiten spelen” (27/03/2018 - Het Belang van Limburg)
  Kind en Gezin heeft dinsdag in Antwerpen en Gent zijn nieuwe campagne #buitenbaby’s afgetrapt. Het overheidsagentschap stelt dat steeds minder jonge kinderen regelmatig buiten spelen en wil ouders en kinderopvanginitiatieven overhalen om daar meer werk van te maken. De vooroordelen over buiten spelen zijn immers grotendeels onterecht, klinkt het, en (onder begeleiding) buiten spelen is net gezond en goed voor een kind - ook als het nog erg jong is.
  [naar artikel]
 45. Baby’s uitstekend gevaccineerd, nu hun ouders nog (08/02/2017 - De Standaard)
  Bijna alle jonge kinderen zijn beschermd tegen ziekten die vroeger levens eisten. Bij hun ouders is de vaccinatiegraad minder hoog, waardoor mazelen en kinkhoest blijven rondgaan.
  [naar artikel]
 46. Tot welke leeftijd is het oké om een baby bij de ouders te laten slapen? (26/09/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Een baby in de eerste maanden bij zijn ouders laten slapen, is geen verwennerij. Rond de eerste verjaardag wordt het wel tijd om het kind naar zijn kamer te verhuizen.
  [naar artikel]
 47. Tot welke leeftijd is het oké om een baby bij de ouders te laten slapen? (26/09/2018 - Het Belang van Limburg)
  Een baby in de eerste maanden bij zijn ouders laten slapen, is geen verwennerij. Rond de eerste verjaardag wordt het wel tijd om het kind naar zijn kamer te verhuizen.
  [naar artikel]
 48. Wintertijd: genieten voor kroegtijgers, doorbijten voor jonge ouders (28/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Het is elk jaar goed nieuws voor de nachtbrakers onder ons. Wintertijd. Een uurtje langer op stap, of een uurtje langer slapen. Voor ouders met
  [naar artikel]
 49. Is dit de oplossing voor kinderen die altijd mee in bed kruipen? (30/11/2017 - Het Belang van Limburg)
  Een Amerikaanse beddenfabrikant komt naar eigen zeggen op de proppen met dé oplossing voor gezinnen met kinderen die graag lekker samen in één bed slapen. In hun Ace Family Size passen naar verluidt maar liefst twee volwassenen en drie kinderen. Of het al dan niet pedagogisch verantwoord is om met je kinderen in één bed te slapen, daar spreekt het bedrijf zich niet over uit.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.