Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

13 August 2020
11:00 uur

Waarom bedrijven het losgeld aan hackers maar beter snel betalen

De Standaard

14/01/2020 - 11:58

De West-Vlaamse weefgetouwenproducent Picanol is getroffen door cybercrime. De hackers eisen losgeld om de computersystemen terug vrij te geven. Kamagurka weet in de video hierboven waarom ze dat losgeld maar beter snel kunnen betalen.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE STANDAARD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. ‘Losgeld betalen aan hackers is gevaarlijk' (13/01/2020 - De Tijd)
  21:19 Met besmette software gijzelen hackers computersystemen en data, die ze pas na betaling van grote sommen losgeld weer vrijgeven. Hoe kunnen bedrijven zich wapenen tegen cyberaanvallen?
  [naar artikel]
 2. Ransomware: bedrijven betaalden al 50.000 euro aan hackers (15/05/2017 - De Tijd)
  17:52 Na een weekend vol meldingen over de ransomware-aanval, meten de getroffen landen en bedrijven de schade op. Zo'n 200 bedrijven betaalden al het losgeld voor hun bestanden.
  [naar artikel]
 3. Na Picanol nu ook Oxfam slachtoffer van hacking: oplichters vragen 7.000 euro losgeld (14/01/2020 - Het Nieuwsblad)
  De vier wereldwinkels van Oxfam in Brugge werden ook het slachtoffer van hacking. De hackers vragen één bitcoin - ongeveer 7.000 euro - losgeld. “Maar dat gaan wij uiteraard niet betalen”, klinkt het bij de wereldwinkels.
  [naar artikel]
 4. Picanol overlegt met cyberspeurders, hackers zijn uit op losgeld (14/01/2020 - Gazet van Antwerpen)
  De weefmachineproducent Picanol uit Ieper zit dinsdag samen met de Federal Computer Crime Unit (FCCU) van de federale politie over de cyberaanval op het bedrijf. Maandagochtend kreeg het bedrijf de melding dat hun systeem was gehackt met ransomware, een gijzelsoftware. De hackers zijn uit op losgeld in ruil voor het vrijgeven van de systemen.
  [naar artikel]
 5. HBO wil hackers losgeld betalen (11/08/2017 - De Morgen)
  https://images0.persgroep.net/rcs/fYlTer-FiYzYvhAdkZ-2ITInLJQ/diocontent/108675018/_fitwidth/642/?appId=f215d2ebdcdad4aa3dc78550c5970d02&quality=0.90&format=jpg
  [naar artikel]
 6. Picanol zwaar getroffen door cyberaanval: hackers vragen losgeld (13/01/2020 - De Morgen)
  De Ieperse weefmachineproducent Picanol en de afdelingen in China en Roemenië liggen grotendeels stil door een cyberaanval. De hackers vragen losgeld om de systemen weer vrij te geven. Dat meldt communicatiedirecteur Frederic Dryhoel. Picanol heeft door de aanval geen toegang meer tot de eigen systemen.
  [naar artikel]
 7. Na de hack van Picanol: ‘Geen enkel bedrijf ontsnapt aan cybercriminelen’ (13/01/2020 - De Morgen)
  De Ieperse weefmachineproducent Picanol is vandaag platgelegd door een cyberaanval. De hackers eisen losgeld. Picanol is lang niet het enige Belgische bedrijf dat slachtoffer werd van cybercriminelen. ‘Wij hebben de hackers losgeld betaald, en ik raad andere be­drijven die slachtoffer worden aan om hetzelfde te doen’, zei Guy Deleersnyder op 23 oktober 2019 in een interview, dat u hier kunt herlezen.
  [naar artikel]
 8. Waarom er ook 'goeie' hackers zijn (24/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Bedrijven die hackers in dienst nemen, op zoek naar kwetsbaarheden in hun computersysteem: ze zijn allang geen verrassing meer. Zogeheten
  [naar artikel]
 9. Na de hacking met grote gevolgen in Zaventems bedrijf: wat is "ransomware"? En wat kunnen bedrijven doen? Vijf vragen (11/06/2019 - VRT NWS)
  Hackers zijn erin geslaagd om de hoofdzetel van Asco in Zaventem lam te leggen. Het bedrijf maakt vliegtuigonderdelen, onder meer voor het F-35-gevechtsvliegtuig. De hackers maakten gebruik van zogenoemde "ransomware", waarbij ze losgeld vragen. Hoe zit het precies? Vijf vragen en antwoorden. 
  [naar artikel]
 10. Waarom vrouwen meer betalen (12/04/2019 - De Morgen)
  Fabrikanten spelen in op 'merkbeleving' en irrationele factoren als het geluksgevoel van de consument. En zo betalen vrouwen snel te veel voor een crème en mannen voor een biertje: dat heet genderpricing. Erg? Je kunt er maar beter om lachen.
  [naar artikel]
 11. Hackers sluiten gasten in kamers op; hotel gaat opnieuw voor… sleutels (30/01/2017 - Express)
  Gasten van het Romantik Seehotel Jägerwirt hebben wat minder kunnen genieten van hun skivakantie dan zij van plan waren. De wintersport werd niet verpest door weinig sneeuw of slecht weer, maar het waren hackers die de boel hebben verziekt. Het hotel werd namelijk gehackt, waardoor deze gasten hun hotelkamer niet meer in of uit konden. En pas na de betaling van losgeld in de vorm van Bitcoins, werden zij bevrijd uit hun kamers. De hackers braken in in het centrale, digitale sleutelsysteem dat het hotel gebruikt, zoals zoveel hotels wereldwijd doen. Voor het management van het hotel was het niet mogelijk om de sleutels opnieuw te programmeren. Losgeld De hackers waren niet bepaald op zoek naar een grote buit: ze eisten Bitcoins met een waarde van slechts 1.500 euro. Het hotel zag geen andere uitweg dat dit betalen, waarna het sleutelsysteem weer normaal werkte. De hackers hebben wel nog een achterdeurtje open gelaten om weer opnieuw in te kunnen breken. Het is niet de eerste keer dat losgeld wordt geëist na een dergelijke hack. In de Verenigde Staten werd vorig jaar een ziekenhuis op dezelfde manier aangevallen en ook een Canadese universiteit was al eens de dupe. Tegen een lokale krant zei manager Christoph Brandstaetter dat ze helemaal klaar zijn met hackers en dat ze rigoreuze maatregelen gaan nemen: er komen gewoon weer normale sloten met echte sleutel op de deuren, net als bij de opening. 111 jaar geleden… De auteur Marloes de Hooghe is editor in chief van DutchCowboys.nl en Travelvalley.nl The post Hackers sluiten gasten in kamers op; hotel gaat opnieuw voor… sleutels appeared first on Express [NL].
  [naar artikel]
 12. Hackers kunnen tot 2.500 euro verdienen dankzij interimbureau voor hackers (23/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Belgische bedrijven kunnen voortaan hackers inhuren via een soort 'interimbureau'. Eerlijke hackers die een 'bug' in de beveiliging vinden,
  [naar artikel]
 13. "Universiteit Maastricht betaalde paar honderdduizend euro losgeld na cyberhack" (02/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De universiteit van Maastricht zou flink wat losgeld betaald hebben aan de hackers die vlak voor kerst haar systemen gijzelden. De daders gaven...
  [naar artikel]
 14. "Hackers hebben nieuwste Disneyfilm gestolen en willen losgeld" (16/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Bob Iger, de CEO van Walt Disney, maakte vandaag bekend dat hackers beweren dat ze een onuitgebrachte Disneyfilm in handen hebben en dat ze er
  [naar artikel]
 15. Universiteit Maastricht betaalt hackers bijna 200.000 euro losgeld (05/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Universiteit Maastricht (UM) heeft 197.000 euro betaald aan de hackers van de computersystemen van de onderwijsinstelling om weer toegang tot de...
  [naar artikel]
 16. VS-regering verbood familie Foley losgeld te betalen (06/04/2019 - De Morgen)
  Er mocht niet met de media worden gecommuniceerd, de regering zou geen gevangenen uitwisselen en niet militair ingrijpen. Bovendien werd de familie van de door IS geëxecuteerde James Foley verboden losgeld te betalen. De Foleys zeggen verbijsterd te zijn over hoe de VS de gijzeling hebben aangepakt.
  [naar artikel]
 17. Zender Game of Thrones stelde hackers voor 250.000 dollar te betalen (11/08/2017 - Het Belang van Limburg)
  De Amerikaanse kabelzender HBO heeft de hackers die vertrouwelijke documenten te pakken kregen voorgesteld 250.000 dollar te betalen. Dat meldt Variety.
  [naar artikel]
 18. Zender Game of Thrones stelde hackers voor 250.000 dollar te betalen (11/08/2017 - Gazet van Antwerpen)
  De Amerikaanse kabelzender HBO heeft de hackers die vertrouwelijke documenten te pakken kregen voorgesteld 250.000 dollar te betalen. Dat meldt Variety.
  [naar artikel]
 19. Hackers leggen 1.700 computers van Atlas College in Genk plat (11/02/2020 - De Standaard)
  Het Atlas College in Genk is vanochtend het slachtoffer geworden van computerhackers. Ruim 1.700 computers in het netwerk van de school zijn onbruikbaar nadat cybercriminelen de bestanden versleuteld hadden. Vermoedelijk zullen hackers om losgeld vragen, maar een bedrag werd nog niet gecommuniceerd.
  [naar artikel]
 20. Hackers leggen 1.700 computers van Atlas College in Genk plat (11/02/2020 - Het Belang van Limburg)
  Het Atlas College in Genk is vanochtend het slachtoffer geworden van computerhackers. Ruim 1.700 computers in het netwerk van de school zijn onbruikbaar nadat cybercriminelen de bestanden hadden versleuteld. Vermoedelijk zullen hackers om losgeld vragen, maar een bedrag werd nog niet gecommuniceerd.
  [naar artikel]
 21. Dossier cybercrime: ‘We konden weinig anders dan de hackers het losgeld betalen’ (23/10/2019 - De Morgen)
  Veiligheidsexperts en politiediensten roepen het al een tijdje in koor: in sneltempo is de misdaad van de gewone naar de online wereld aan het verschuiven. Cybercriminelen gaan bovendien steeds gesofisticeerder te werk en zijn ongrijpbaarder dan ooit. En ze hebben het niet meer alleen op u en mij gemunt.
  [naar artikel]
 22. Bedrijven slaan bitcoins in om hackers te betalen (30/06/2017 - Express)
  Om de schade van ransomware te kunnen beperken, hebben vele bedrijven beslist om een reserve van de virtuele munt bitcoins aan te leggen. Daarmee wordt echter een verkeerd signaal gegeven. Dat heeft Matthew Horne, vice-directeur operaties bij het Britse National Crime Agency, gezegd naar aanleiding van de herhaalde aanvallen met ransomware waarvan wereldwijd talrijke bedrijven het slachtoffer zijn geworden. Ransomware maakt immers de computers van de getroffen bedrijven onbruikbaar en de hackers eisen meestal losgeld – dat vooral in bitcoins moet worden betaald – om de blokkering ongedaan te maken. “Er kon het voorbije anderhalf jaar een opmerkelijke stijging in de activiteit van ransomware worden opgetekend,” benadrukt het National Crime Agency. Er wordt opgemerkt dat ransomware één van de meest winstgevende malware-constructies uit de geschiedenis is geworden. Vaccin Volgens Matthew Horne is het echter geen goede strategie om de hackers te betalen. Op die manier wordt de criminele activiteit immers nog verder aangemoedigd. Bovendien is er geen enkele garantie dat het probleem daadwerkelijk wordt opgelost. “Cyberaanvallen zouden veel efficiënter kunnen worden bestreden indien de bedrijfswereld en de overheid sterke antivirus-technieken ter beschikking zouden stellen en de online gebruikers betere paswoorden zouden gebruiken,” betoogt Horne. Hij voegt eraan toe dat het probleem van de cyberaanvallen wellicht nog wordt onderschat, aangezien veel bedrijven zich bezorgd maken over de schade die door een melding zou kunnen worden veroorzaakt. Daarbij wordt onder meer gewezen op een potentieel verlies aan contracten of dreigende reputatiebeschadiging. Bovendien zouden ook niet alle aanvallen door de slachtoffers worden ontdekt. Het beveiligingsbedrijf Cybereason heeft wel melding gemaakt van een remedie met een computer-vaccin dat het ransomware-virus zou kunnen verlammen. Het vaccin zou een encryptie onmogelijk maken. Wel moeten netwerken elke afzonderlijke computer van het vaccin voorzien. De aangevallen apparatuur zou de besmetting bovendien nog wel kunnen doorgeven. (mah) The post Bedrijven slaan bitcoins in om hackers te betalen appeared first on Express [NL].
  [naar artikel]
 23. Ethische hackers mogen bedrijven aanvallen (08/12/2016 - De Tijd)
  01:00 ‘Ethische hackers’ - die binnendringen in computernetwerken van bedrijven, overheidsdiensten en organisaties om hen te wijzen op kwetsbaarheden - mogen voortaan op beide oren slapen.
  [naar artikel]
 24. Opnieuwe grote aanval door hackers in ons land: cybercriminelen leggen ruim 1.700 computers van school plat (11/02/2020 - Het Nieuwsblad)
  Het Atlas College in Genk is dinsdagochtend het slachtoffer geworden van computerhackers. Ruim 1.700 computers in het netwerk van de school zijn onbruikbaar nadat cybercriminelen de bestanden versleuteld hadden. Vermoedelijk zullen hackers om losgeld vragen, maar een bedrag werd nog niet gecommuniceerd.
  [naar artikel]
 25. Jaar na vreemde diefstal windmolen, komt deze weinig alledaagse eis tot 'losgeld' (27/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Als Georges De Beuf (64) zijn sierwindmolen terugwil, dan kan hij maar beter wat pintjes betalen in café Bij Dries. Een jaar na de diefstal
  [naar artikel]
 26. Picanol weigert hackers te betalen, veel andere bedrijven doen dat stiekem wel (15/01/2020 - Het Nieuwsblad)
  Picanol, dat in het weekend frontaal getroffen werd door een cyberaanval op zijn IT-systemen, lag ook gisteren nog stil en maakte bekend dat het wellicht deze week niet meer opstart. Het bedrijf weigert te betalen, maar veel anderen gaan wel in op de eis van cybercriminelen.
  [naar artikel]
 27. Ethische hackers breken door (13/04/2019 - De Morgen)
  Verschillende Belgische bedrijven, waaronder Telenet, Belfius en Gamma, hebben ethische hackers onder de arm genomen om de veiligheid van hun systemen te controleren. Hoewel een wetgeving voor 'goedaardige hackers' in ons land ontbreekt, zit het fenomeen in de lift.
  [naar artikel]
 28. Bedrijven willen (ethisch) gehackt worden (17/04/2018 - Apache)
  Niet iedereen die uw persoonlijke gegevens hackt, heeft slechte bedoelingen. Er zijn ook bonafide hackers die op een verantwoorde manier datalekken opsporen in applicaties, online toepassingen of systemen van bedrijven en organisaties. Steeds meer bedrijven weten deze ethische hackers naar waarde te schatten. Zeker nu de nieuwe privacywetgeving almaar dichter komt, meent Cedric de Vroey
  [naar artikel]
 29. Consument minder gevoelig voor ransomware dan bedrijf (22/12/2016 - Express)
  Bedrijven zijn sneller bereid om bij ransomware losgeld te betalen dan particulieren. Dat blijkt uit een onderzoek van IBM X-Force bij zeshonderd bedrijfsleiders en meer dan duizend consumenten in de Verenigde Staten. Vastgesteld werd dat 70 procent van de bedrijven die met ransomware werden geïnfecteerd, het gevraagde losgeld betalen om opnieuw toegang te kunnen krijgen tot hun gegevens en systemen. Daarentegen merkt meer dan 50 procent van de particulieren op niet te zullen betalen om opnieuw toegang te krijgen tot apparaten of persoonlijke gegevens, hoewel daarop voor een aantal categorieën informatie wel een uitzondering wordt gemaakt. Wanneer financiële data worden gegijzeld, zou 54 procent van de particulieren alsnog overwegen het losgeld te betalen. Ook blijkt dat bij gezinnen met kinderen 55 procent bereid zou zijn te betalen. Bij kinderloze huishoudens daalt dat cijfer echter tot 39 procent. 500 dollar Verder zegt 43 procent te willen betalen om opnieuw toegang te krijgen tot een mobiel apparaat. Daarnaast werd vastgesteld dat 37 procent van de particulieren ruim 100 dollar zou willen betalen om gegevens te recupereren. De onderzoekers merken echter op dat de criminelen aan particuliere doelwitten meestal minstens 500 dollar vragen om data of apparaten weer vrij te geven. Bij de bedrijven blijkt een belangrijke meerderheid bereid te zijn om voor de recuperatie van data te betalen. Vooral wanneer de buit bestaat uit financiële gegevens, klantenbestanden, intellectuele eigendomsrechten of business plannen, is er een grote bereidheid om op de eisen van de cybercriminelen in te gaan. Afhankelijk van de gegijzelde informatie zou 25 procent van de bedrijven tussen 20.000 dollar en 50.000 dollar willen betalen voor de recuperatie van de data. Volgens de onderzoekers vertegenwoordigt ransomware bijna 40 procent van alle spam-mails die dit jaar werden verstuurd, waarmee de populariteit van de techniek bij cybercriminelen volgens IBM X-Force duidelijk wordt aangetoond. In de Verenigde Staten zouden cybercriminelen met ransomware dit jaar ongeveer 1 miljard dollar hebben buitgemaakt. (mah) The post Consument minder gevoelig voor ransomware dan bedrijf appeared first on Express [NL].
  [naar artikel]
 30. Zaakvoerder Nijlense en Lierse elektrowinkel: “Losgeld betaald om gegevens op computers terug te krijgen” (15/05/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Bart Smets, zaakvoerder van de elektrozaken Stereorama in Lier en Smets Elektro in Nijlen, is een van de slachtoffers van de wereldwijde cyberaanval. Hij deed wat je vooral niet mag doen: ‘losgeld’ betalen.
  [naar artikel]
 31. Opgelet voor nieuwe oplichterstruc: dieven vragen losgeld voor nummerplaten (17/08/2017 - Het Nieuwsblad)
  Dievenbendes proberen toeristen af te zetten met een nieuwe oplichterstruc: ze stelen nummerplaten van auto's. Als de eigenaars ze terug willen, dan moeten ze er losgeld voor betalen. Reisbijstandsverzekeraar Touring heeft daar deze zomer al zesien meldingen over binnengekregen. Vooral Belgen in Italië en Frankrijk werden al slachtoffer van die truc. En de meeste gedupeerden betalen inderdaad, om voort te kunnen reizen.
  [naar artikel]
 32. Miljardair J. Paul Getty wou losgeld voor gekidnapte kleinzoon niet betalen: "Ik heb nóg 14 kleinkinderen" (03/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In 1973 weigerde de beroemde Amerikaanse miljardair John Paul Getty het losgeld voor zijn ontvoerde kleinzoon, John Paul Getty III, te betalen. Tot...
  [naar artikel]
 33. Let op: hackers hebben het gemunt op thuiswerkers (19/03/2020 - VRT NWS)
  Nu we met z’n allen van thuis werken zien hackers hun kans om in computernetwerken van bedrijven in te breken. Gelukkig heeft geen enkel bedrijf op dit moment, in volle coronacrisis, te maken gehad met een cyberaanval, maar volgens specialisten is het een kwestie van tijd. "Hackers weten dat we allemaal thuis werken en ze maken daar gebruik van", zegt ethische hacker Inti De Ceukelaire.
  [naar artikel]
 34. Hackers vallen stadsbestuur aan en eisen losgeld in bitcoin (23/03/2018 - De Morgen)
  https://images0.persgroep.net/rcs/5wYREPHyHXtBGA7S2GziGETSdcg/diocontent/118302234/_fitwidth/642/?appId=f215d2ebdcdad4aa3dc78550c5970d02&quality=0.90
  [naar artikel]
 35. Waarom vloog de VS over Iran met 400 miljoen dollar? (05/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De Verenigde Staten ontkennen in alle toonaarden dat het land losgeld betaalt voor de vrijlating van gevangenen. Maar waarom vloog er eerder dit
  [naar artikel]
 36. Website No More Ransom bevrijdde in eerste jaar 28.000 gegijzelde computers (25/07/2017 - De Redactie)
  Op die manier liepen de hackers achter de ransomware 8 miljoen euro aan losgeld mis. Dat meldt Europol.
  [naar artikel]
 37. HBO-hackers eisen miljoenen dollars aan losgeld in dreigvideo (08/08/2017 - De Morgen)
  https://images0.persgroep.net/rcs/wNwt1TRc1kgxjUOIqlq5FK0QqQM/diocontent/109818609/_fitwidth/642/?appId=f215d2ebdcdad4aa3dc78550c5970d02&quality=0.90&format=jpg
  [naar artikel]
 38. Telenet beveiligt modems tegen hackers, maar alleen voor klanten die extra betalen (09/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Telenet zal voortaan beveiligingssoftware op de Telenet-modem zetten om slimme toestellen in huis te beschermen tegen hackers. Daarvoor moeten...
  [naar artikel]
 39. Amerikaanse kerncentrales in het vizier van hackers (07/07/2017 - De Redactie)
  De bedrijven die instaan voor de werking van de kerncentrales in de Verenigde Staten zijn de voorbije maanden aangevallen geweest door hackers.
  [naar artikel]
 40. Overheid haalt ethische hackers uit illegaliteit (08/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Het federaal Centrum voor Cybersecurity gaat bedrijven een rechtszeker kader bezorgen om 'inbraken' door ethische hackers toe te laten op hun
  [naar artikel]
 41. Apple belooft tot 180.000 euro aan hackers die beveiligingslekken vinden (05/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Na onder meer Facebook, Google en Microsoft, gaat nu ook Apple hackers betalen als ze waardevolle informatie leveren over veiligheidsproblemen in
  [naar artikel]
 42. Regering dwingt bedrijven sneller belastingen te betalen (08/09/2017 - Metro)
  De regering-Michel verdriedubbelt de boete die bedrijven moeten betalen als ze hun belastingen niet vooraf betalen. Dat krikt de belastinginkomsten op en helpt de begroting, schrijft De Tijd vandaag. Tot voor kort was de boete voor bedrijven die hun belastingen niet vooraf betalen vastgelegd op 1,125 procent voor de inkomsten van 2016. Maar dit jaar werd de boete verdubbeld tot 2,25 procent. Minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) nam het initiatief daartoe omdat hij vond dat zelfstandigen en bedrijven niet genoeg vooraf betalen, met grote gevolgen voor de belastinginkomsten, die telkens lager uitkomen dan voorzien. Volgend jaar wordt de boete nog meer opgetrokken. Dan betalen bedrijven 6,75 procent boete, drie keer zoveel als dit jaar. Voor eenmanszaken zoals bakkers, slagers en artsen blijft het tarief van 2,25 procent behouden. bron: Belga
  [naar artikel]
 43. Beveilig je tegen hackers: dit moet iedereen met Android-toestel weten over Dirty Cow (27/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Wie een Android-telefoon heeft, maakt zich maar beter zorgen over Dirty Cow, een fout in het besturingssysteem die hackers vrij spel geeft.
  [naar artikel]
 44. Overheid haalt “ethische hackers” uit illegaliteit (08/12/2016 - Het Belang van Limburg)
  Het federaal Centrum voor Cybersecurity gaat bedrijven een rechtszeker kader bezorgen om “inbraken door ethische hackers” toe te laten op hun computernetwerk, zo schrijft De Tijd donderdag.
  [naar artikel]
 45. Overheid haalt “ethische hackers” uit illegaliteit (08/12/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Het federaal Centrum voor Cybersecurity gaat bedrijven een rechtszeker kader bezorgen om “inbraken door ethische hackers” toe te laten op hun computernetwerk, zo schrijft De Tijd donderdag.
  [naar artikel]
 46. Overheid haalt “ethische hackers” uit illegaliteit (08/12/2016 - Het Nieuwsblad)
  Het federaal Centrum voor Cybersecurity gaat bedrijven een rechtszeker kader bezorgen om “inbraken door ethische hackers” toe te laten op hun computernetwerk, zo schrijft De Tijd donderdag.
  [naar artikel]
 47. HBO wil losgeld voor 'Game of Thrones' betalen (06/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 48. Apple beloont hackers die veiligheidslekken vinden met 200.000 dollar (05/08/2016 - De Redactie)
  Na onder meer Facebook, Google en Microsoft, gaat nu ook Apple hackers betalen als ze waardevolle informatie leveren over veiligheidsproblemen. De lucreatieve beloning kan oplopen tot 180.000 euro.
  [naar artikel]
 49. Regering dwingt bedrijven sneller belastingen te betalen (08/09/2017 - Knack)
  De regering-Michel verdriedubbelt de boete die bedrijven moeten betalen als ze hun belastingen niet vooraf betalen. Dat krikt de belastinginkomsten op en helpt de begroting, schrijft De Tijd vrijdag.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.