Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

18 September 2020
16:39 uur

"Busreis naar Lourdes blijft populair": 4.000 bezoekers voor bedevaartbeurs in Kempen

VRT NWS

14/01/2020 - 12:07

Reisorganisator Verhoeven heeft de afgelopen dagen duizenden geïnteresseerden ontvangen op zijn bedevaartbeurs in Zandhoven. "De reizen naar Lourdes blijven populair", zegt zaakvoerder Jan Verhoeven op Radio 2 Antwerpen. "We nemen zelfs onze eigen priester mee."


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Met de bus naar Lourdes blijft hoog op de reisbucketlist: “Bedevaarten al bijna volzet” (13/01/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Reisorganisator Verhoeven uit Rijkevorsel hield afgelopen weekend in Zandhoven zijn jaarlijkse bedevaartbeurs. Duidelijk geen uitdovend verschijnsel, want de evenementenhal zat stampvol en de Lourdesreizen waren op het einde van de dag bijna helemaal volzet.
  [naar artikel]
 2. "Scholen annuleren busreis naar Keulen op vraag van ouders" (20/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  "Voor de reis met twee autocars naar Berlijn die morgen vertrekken, zijn er nu een viertal annuleringen op een totaal van een honderdtal
  [naar artikel]
 3. ModeMuseum haalde in 2016 opnieuw de kaap van 100.000 bezoekers (05/01/2017 - De Redactie)
  Dat is bijna 30.000 bezoekers minder dan in 2015, maar wel nog steeds het op een na beste resultaat ooit voor het museum. Vooral de expo "Rik Wouters en het huiselijk utopia" was erg populair, net als de tentoonstelling over Natan.
  [naar artikel]
 4. Bilzenaar op voettocht naar Lourdes (22/05/2017 - Het Belang van Limburg)
  Berthy Houben (58) uit Hees is door honderden mensen uitgewuifd bij zijn vertrek naar Lourdes. De Bilzenaar speelde al een hele tijd met het voornemen om te voet naar de Grot van Massabielle in het hart van het Heiligdom van Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes te trekken.
  [naar artikel]
 5. "Rudy was trots op zijn beroep als autocarchauffeur" (03/04/2018 - VRT NWS)
  Het nieuws over het ongeval met een autocar van het bedrijf Linden Cars uit Rotselaar zorgt voor grote verslagenheid in het bedrijf. "Het is alsof we een familielid kwijt zijn", zo klinkt het. De rouwbetuigingen stromen toe, maar de zaak moet ook blijven draaien. "Want er heeft tot nu nog niemand zijn busreis geannuleerd."
  [naar artikel]
 6. Vlaams gezin boekt Nijlcruise bij Thomas Cook, maar krijgt busreis in de plaats (02/07/2017 - Het Nieuwsblad)
  Voor Christel Vandeput, haar man Eric Briers en hun twee dochters is de zomervakantie "helemaal in duigen gevallen". Het gezin uit Beringen boekte in januari via Thomas Cook een Nijlcruise in Egypte, maar bij aankomst zaterdag kregen ze te horen dat de cruise niet kon doorgaan wegens te weinig boekingen. Ze kregen twee opties voorgeschoteld: een busreis door Egypte in de plaats of meteen terug naar huis vliegen.
  [naar artikel]
 7. Courtois zorgt op z'n Piqués voor duidelijkheid rond transfer: "Hij blijft" (02/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  "Se queda." De woorden werden bijzonder populair tijdens de zomermercato nadat Gerard Piqué een selfie met Neymar de wereld instuurde. Zoals
  [naar artikel]
 8. Vuurwerkspektakel "Le grand feu" lokt duizenden bezoekers naar Parijs (09/09/2018 - VRT NWS)
  Het vuurwerkspektakel "Le grand feu" op het domein van het kasteel in Saint-Cloud nabij Parijs heeft duizenden bezoekers gelokt. "Le grand feu" is het grootste vuurwerkspektakel in Europa. Tijdens het twee uur durende event werden ongeveer 60.000 vuurwerkpijlen afgeschoten. "Le grand feu" was aan zijn tiende editie toe.
  [naar artikel]
 9. Opnames van "Torpedo" aan de gang in de Antwerpse Kempen (08/08/2018 - VRT NWS)
  In Ravels, in de Antwerpse Kempen, zijn opnames aan de gang van "Torpedo". "Torpedo" is een historische actiefilm over Vlaamse verzetsstrijders tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het verhaal speelt zich bijna volledig af op een duikboot, die tot in het kleinste detail een kopie is van een duikboot van toen.  
  [naar artikel]
 10. Vranckx: Brazilië - De bus naar Manaus (28/07/2018 - VRT NWS)
  Reportagemagazine dat verslag uitbrengt over de grote brandhaarden op het wereldtoneel maar evengoed de kleine verhalen vertelt die meer verdienen dan de coulissen. "Brazilië - De bus naar Manaus" focust op de gevaarlijke busreis met een gewone stadsbus tijdens het regenseizoen van Humaita naar Manaus.
  [naar artikel]
 11. Met 212 kinderen en jongeren naar Bellewaerde (07/06/2017 - Het Belang van Limburg)
  De jaarlijkse grote uitstap van de jeugdraad op 6 mei ging voor de eerste keer naar het "verre" Bellewaerde. Het grote voordeel van een lange busreis is dat de kinderen telkens een volledige film mochten uitkijken. Waar hebben we al die jaren toch onnodig over nagedacht?
  [naar artikel]
 12. Matt LeBlanc tekent bij voor twee extra "Top gear"-seizoenen (26/09/2016 - De Redactie)
  "LeBlanc was heel populair bij de kijkers", klinkt het bij het hoofd van BBC 2. "Ik kan dus niet wachten tot "Top gear" terug op tv komt."
  [naar artikel]
 13. Hoe Fortnite zo populair blijft: "Ze zitten met hun oor tegen de community" (28/10/2018 - VRT NWS)
  Als de zomer van 2016 die van Pokémon Go was, werd die van dit jaar getekend door de Fortnitedansjes. Op het strand of op het familiefeest, overal pakten kinderen –of ze nu vijf of vijftien zijn– uit met de gekke danspasjes. Ondertussen is de zomer voorbij, maar de jeugd stopt niet met dansen. Waarom blijft Fortnite zo immens populair? VRT NWS vroeg het aan gamer Jordy Janssens, de eerste Vlaming met een miljoen fans op YouTube en professor Jan Van Looy expert Nieuwe Media (UGent).
  [naar artikel]
 14. "Iedereen Klassiek" lokt 12.800 bezoekers naar Brugge (27/10/2018 - VRT NWS)
  Liefhebbers van klassieke muziek, jong en oud, konden vandaag terecht in Brugge. Daar organiseerde radiozender Klara "Iedereen klassiek", een gratis muziekfestival op verschillende plaatsen in de stad. Het evenement lokte 12.800 bezoekers.
  [naar artikel]
 15. Op geneesvakantie in India: "We gaan goed voor u zorgen. Maar het zal niet plezant zijn" (09/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Is India het nieuwe Lourdes, waar 'mirakels' zich voltrekken? Almaar meer mensen die geen baat vinden bij de westerse geneeskunde trekken naar
  [naar artikel]
 16. Op geneesvakantie in India: "We gaan goed voor u zorgen. Maar het zal niet plezant zijn" (09/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Is India het nieuwe Lourdes, waar 'mirakels' zich voltrekken? Almaar meer mensen die geen baat vinden bij de westerse geneeskunde trekken naar
  [naar artikel]
 17. Overgangsfeesten bij vrijzinnigen populair: "Zelfs capaciteitsprobleem" (22/03/2018 - VRT NWS)
  Dit jaar vieren meer dan 10.000 kinderen hun lentefeest, ook wel eens "het feest van de vrijzinnige jeugd" genoemd. Dat zijn er dubbel zoveel als in 2010. Populair dus. Daar zijn de vrijzinnigen zeker niet rouwig om, al kampen ze wel met een capaciteitsprobleem.  
  [naar artikel]
 18. Populaire rapper Boef: "Waardering maakt me geluk, maar ik loop niet naast mijn schoenen" (24/05/2017 - De Redactie)
  Een jaar geleden stond hij nog bekend als "boefje" met een bovengemiddeld lang strafblad, vandaag is de Nederlander enorm populair met "Habiba". "Je moet doen wat je graag doet."
  [naar artikel]
 19. 442.000 bezoekers is nieuw record voor "klein" Autosalon (27/01/2019 - VRT NWS)
  De 97e editie van het Autosalon heeft 442.000 bezoekers over de vloer gekregen. Dat is een recordaantal voor een zogenoemd "klein Autosalon", dat aandacht heeft voor motoren en lichte vrachtwagens. Bij de bezoekers was er volgens de organisatoren opvallend veel aandacht voor minder vervuilende auto's.
  [naar artikel]
 20. Sneeuw in de Oostkantons: "Het is tot nu toe dolle pret geweest" (05/01/2017 - De Redactie)
  Op het Signal de Botrange ligt er 11 centimeter sneeuw en dat heeft veel wintersporters gelokt. "Bij ons in de Kempen is het iets te warm voor sneeuw, dus zijn we naar het hoogste punt van België gekomen."
  [naar artikel]
 21. Lefevere gelooft niet in Tourzege Alaphilippe: "Zelfs Lourdes kan ons niet helpen" (23/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  Alles meegemaakt, bijna alles gewonnen. Maar de gele trui op de tweede rustdag van ‘het zottenkot dat de Tour is’, dat is zelfs voor Patrick Lefevere nieuw. Na dik twee weken zit de ‘man met het hoedje’, zoals hij in deze Tour door het leven gaat, aan drie ritzeges, is Alaphilippe de eerste Fransman sinds Hinault die meer dan tien dagen het geel draagt en gaat zijn kopman als leider de slotweek in. Maar de Tour winnen? “Ik wil vannacht nog eens naar Lourdes rijden, maar ik vrees dat dat niet gaat helpen.”
  [naar artikel]
 22. MIAT geeft bezoekers unieke inkijk in restauratie iconisch schilderij (10/02/2017 - De Redactie)
  Tijdens de tentoonstelling "Made by children. Kinderarbeid vroeger en nu" zal kunstschilder-restaurateur Lucas De Vuyst "De klok slaat 5 ure!", een iconisch doek over kinderarbeid voor de ogen van de bezoekers restaureren.
  [naar artikel]
 23. "Stenen gooien naar zeehonden, zo’n gedrag is ronduit weerzinwekkend" (20/06/2018 - VRT NWS)
  "Een compleet onnodig vertoon van domheid", "Hoe slecht kan je als mens zijn", "Een ziek makende video", "Een choquerende clip", "Je zou voor minder boos worden". De afgelopen dagen konden Britse media hun verontwaardiging over de beelden van een aantal jonge bezoekers die stenen gooien naar zeehonden in het natuurreservaat van St Mary’s Island, om hen zo te zien springen in het water, niet wegsteken. Intussen proberen de jongeren dan met hun gsm beelden te maken van de intussen gestresseerde dieren. 
  [naar artikel]
 24. "Angstaanjagend", maar bisschop erkent: genezing Moriau is officieel het zeventigste wonder van Lourdes (13/02/2018 - De Morgen)
  https://images0.persgroep.net/rcs/o8OJhoiy5oUFrvOmUF7G1cygd0c/diocontent/118686763/_fitwidth/642/?appId=f215d2ebdcdad4aa3dc78550c5970d02&quality=0.90
  [naar artikel]
 25. Paus: “Meer gebed en minder commercie in Lourdes” (07/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Paus Franciscus stelt de bedevaartsplaats Lourdes onder supervisie. Hij heeft een speciale gezant gestuurd naar de plek waar de maagd Maria aan het...
  [naar artikel]
 26. "Fortnite is echt verslavend, het is een zeer leuk spel om te spelen" (30/04/2018 - VRT NWS)
  De videogame "Fortnite" is razend populair. Begin dit jaar waren er in totaal 40 miljoen exemplaren van gedownload. Ook "Karrewiet"-reporter Lars is een fervente speler. "Soms speel ik het een beetje te veel", moet hij toegeven. Hij gaat langs bij de game-afdeling van hogeschool Howest met de vraag hoe hij het best kan omgaan met "Fortnite".
  [naar artikel]
 27. Jan Verheyen: "Wat "Patser" in Nederland doet, is historisch" (24/02/2018 - VRT NWS)
  Filmregisseur Jan Verheyen prijst de film "Patser" van regisseursduo Adil El Arbi en Bilall Fallah vanwege zijn opmerkelijke doorbraak in Nederland. "Patser" lokte daar tot nog toe 100.000 bezoekers naar de zalen. Het is bijna 30 jaar geleden dat een Vlaamse film  zo'n succes had in Nederland. In het Radio 1-programma "De ochtend" noemde Jan Verheyen die prestatie "historisch". 
  [naar artikel]
 28. Tweede Maanrockdag brengt 50.000 bezoekers op de been (26/08/2018 - VRT NWS)
  De tweede dag van het driedaagse festival Maanrock heeft zowat 50.000 bezoekers gelokt. Dat is volgens organisator mmMechelen Feest een gelijkaardige opkomst als vorig jaar. "Het valt op dat het vooral het totaalaanbod is dat bezoekers naar ons festival brengt", zegt voorzitter Kristof Calvo.
  [naar artikel]
 29. "Ploegsteert" van Het Zesde Metaal blijft Belpop 100 aanvoeren (01/12/2018 - VRT NWS)
  Radio 1 zond vandaag de Belpop 100 uit, de 100 populairste vaderlandse nummers, gekozen door de luisteraars. De top-3 blijft ongewijzigd: "Ploegsteert", "Ruimtevaarder" en "Ne me quitte pas".
  [naar artikel]
 30. Genderneutrale wc's bij Vlaamse Overheid: "Geen mannetje, geen vrouwtje, gewoon "wc"" (24/03/2017 - De Redactie)
  Bezoekers zullen voor de zomer nog naar een genderneutraal toilet gaan in de kantoorgebouwen van de Vlaamse Overheid. "Gescheiden wc's zijn voorbijgestreefd, thuis bestaat dat onderscheid toch ook niet?", klinkt het.
  [naar artikel]
 31. Waarom is rechts zo populair bij jongeren in de Westhoek? YouTube-reeks "Labels" zoekt antwoorden (20/11/2019 - VRT NWS)
  In de YouTubereeks "Labels" van VRT NWS gaat reporter Yassine Atari (23) op zoek naar jongeren die een "label" opgekleefd krijgen. In de tweede aflevering zakt hij voor het eerst in zijn leven af naar de Westhoek af en ontmoet er jongeren die voor het eerst voor rechts hebben gestemd.
  [naar artikel]
 32. Geflopt in Nederland, anderhalf miljoen bezoekers in China: het vreemde parcours van film "Prooi" (26/03/2019 - VRT NWS)
  De film "Prooi" van Dick Maas, die in Nederland flopte, is in China in enkele dagen tijd tot een kassucces uitgegroeid met zowat 1,5 miljoen bezoekers. In "Nieuwe feiten" geeft de regisseur tekst en uitleg bij die onverwachte wending.
  [naar artikel]
 33. Acteurs "Harry Potter" en "Doctor Who" komen naar Comic Con Brussels (28/02/2019 - VRT NWS)
  Acteurs van onder meer "Harry Potter" en "Doctor Who" zakken komend weekend af naar de Comic Con-beurs in Brussel. Het hele weekend worden bezoekers ondergedompeld in een wereld van sciencefiction, fantasy en popcultuur.
  [naar artikel]
 34. "Mia" van Gorki blijft ultieme Belgische plaat voor de luisteraars van Studio Brussel (16/02/2018 - VRT NWS)
  "Sterren komen, sterren gaan", maar "Mia" van Gorki blijft ook dit jaar bovenaan in "De 100 van eigen kweek" staan, de lijst van beste Belgische nummers aller tijden. Luisteraars van Studio Brussel konden een week stemmen op hun drie favorieten. "Mia" blijft voor het vierde jaar op rij de nummer 1.
  [naar artikel]
 35. Is er een probleem met "Kind van de duivel"? "We moeten niet panikeren" (13/06/2017 - De Redactie)
  Er is de laatste dagen wat ophef ontstaan over het liedje "Kind van de duivel" van Jebroer. Het nummer is razend populair, ook bij jonge kinderen, maar sommigen vinden de tekst ongepast. "Ik denk dat veel mensen op het achterste van hun poten staan, omdat het in het Nederlands is."
  [naar artikel]
 36. Boudewijn en Fabiola samen door goddelijke interventie? "Nee hoor, ze speelde een beetje 'hard to get'" (18/06/2018 - De Morgen)
  Visioenen van een Ierse non die tot een eerste kennismaking tussen Boudewijn en Fabiola hebben geleid in Lourdes? Fake news, concluderen twee historici in een nieuw boek. "En toch valt zijn koningschap niet te begrijpen zonder zijn katholieke missie."
  [naar artikel]
 37. Van Wijk blijft bij KV Mechelen: "Zo snel mogelijk weer naar 1A" (22/03/2018 - Sporza)
  Dennis van Wijk blijft ook volgend seizoen in 1B de coach van KV Mechelen. "Het nieuwe project heeft de doorslag gegeven", zegt Van Wijk. Ook Fred Vanderbiest blijft als assistent.
  [naar artikel]
 38. Genkenaar Stefano uit 'Komen Eten': "Wist niet dat mensen Hollands praten in België" (01/03/2017 - Het Belang van Limburg)
  Maandagavond zorgde Genkenaar Stefano in 'Komen Eten' met de uitspraak van de week door te denken dat "de Kempen één grote camping was". Nu verbaasde hij zich over de uitspraak van Marianne. "Ik wist niet dat er in België ook mensen zijn die Hollands praten", vraagt hij zich luidop af. Wist hij veel dat Marianne tot zo'n 23 jaar geleden in de Nederlandse Kempen woonde... "Dan heb ik weer iets bijgeleerd!", luidt het verbaasd.
  [naar artikel]
 39. Planckendael: "Leeuwin naderde te dicht bij trein met 4-tal bezoekers, dit werd te gevaarlijk" (21/06/2018 - VRT NWS)
  "We hebben drie uur aan een stuk geprobeerd om de leeuwin terug te dringen naar haar eigen stal en om haar te verdoven, maar dat is niet gelukt", zo reageert Planckendael op een persconferentie na het doodschieten van een ontsnapte leeuwin. "Op een bepaald moment naderde de leeuwin op een tiental meter van een viertal bezoekers die in een treinwagon zaten, toen werd het te gevaarlijk." Uiteindelijk werden er drie schoten gelost. Het eerste was dodelijk, de twee andere waren veiligheidsschoten."
  [naar artikel]
 40. Open VLD blijft bij njet voor uitzondering op SWT: "Dikke puist op mooi gezicht"  (03/03/2019 - VRT NWS)
  In "De zevende dag" heeft Open VLD-voorzitter Gwendolyn Rutten de hakken in het zand gezet in verband met de afwijking op SWT, het vroegere brugpensioen, in het loonakkoord. Het is en blijft "nee" voor de liberalen.
  [naar artikel]
 41. Chinese winkel in Gent blijft populair. "Maar op de tram riepen jongeren eens 'corona' naar me", zegt uitbaatster Yuan (04/02/2020 - VRT NWS)
  De klanten van de Chinese winkel Dun Huang blijven trouw langskomen. “We merken geen verschil door het coronavirus, al zou ik dat wel snappen”, klinkt het bij de uitbaters.
  [naar artikel]
 42. "Mijn leven is niet normaal. Mijn volgers weten dat" (23/07/2017 - De Morgen)
  270.000 unieke bezoekers van 197 nationaliteiten vinden dit jaar hun weg naar Tomorrowland. Ook BryanBoy, één van de bekendste modebloggers ter wereld: "Marc Jacobs heeft een handtas naar mij vernoemd."
  [naar artikel]
 43. Geen bezoekers meer in rusthuizen: "Het zal niet gemakkelijk zijn voor de bewoners" (12/03/2020 - VRT NWS)
  Vanaf vandaag sluiten de deuren van woonzorgcentra voor bezoekers. Een ingrijpende maatregel die Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) nam na overleg met de rusthuissector. "Dat bezoek gaan de bewoners missen", zegt directeur Dave Roosen van woonzorgcentra Ocura in Beringen en Herk-de-Stad.
  [naar artikel]
 44. Lourdes wordt beveiligde burcht (15/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Het bedevaartsoord Lourdes in Frankrijk is veranderd in een versterkte burcht voor de viering van Maria Hemelvaart. Er zijn zeker 20.000 pelgrims
  [naar artikel]
 45. Nederland bezorgd om tulpenvelden: "Geniet van de bloemen, maar respecteer onze trots" (20/04/2019 - VRT NWS)
  In Nederland is het tulpenseizoen volop bezig, en kwekers hebben steeds meer last van toeristen die pogingen doen om tussen de bloemen de ultieme foto te nemen. De bezoekers zijn zo talrijk dat een preventiecampagne werd opgezet om de bloemenvelden te beschermen. "De bezoekers doen het niet opzettelijk", zegt teler Simon Pennings."Ze denken dat ze in een groot park rondlopen."
  [naar artikel]
 46. Nieuwjaarsfoto van Madonna met dochter Lourdes valt niet bij iedereen in goede aarde (02/01/2018 - Het Belang van Limburg)
  Madonna bracht oudejaarsavond door in het gezelschap van onder meer haar dochter Lourdes en deelde daarvan een foto op Instagram. De twee omhelzen elkaar en daardoor zijn de harige oksels van Lourdes duidelijk zichtbaar. Meer was er niet nodig om een karrenvracht aan commentaar te krijgen.
  [naar artikel]
 47. Nieuwjaarsfoto van Madonna met dochter Lourdes valt niet bij iedereen in goede aarde (02/01/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Madonna bracht oudejaarsavond door in het gezelschap van onder meer haar dochter Lourdes en deelde daarvan een foto op Instagram. De twee omhelzen elkaar en daardoor zijn de harige oksels van Lourdes duidelijk zichtbaar. Meer was er niet nodig om een karrenvracht aan commentaar te krijgen.
  [naar artikel]
 48. Triënnale Brugge overtreft verwachtingen met meer dan 370.000 bezoekers (16/09/2018 - VRT NWS)
  Op de slotdag van de tweede triënnale in de Brugse binnenstad staat de teller op ruim 372.500 bezoekers. De burgemeester en de curatoren zijn laaiend enthousiast en kijken nu al vol "goesting" uit naar een volgende editie.
  [naar artikel]
 49. Bedevaartplaats Lourdes getroffen door overstromingen (13/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het bedevaartsoord het Heiligdom van Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes in Zuidwest-Frankrijk, dat jaarlijks miljoenen bedevaarders aantrekt en herbergt,...
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.