Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

18 September 2020
15:53 uur

Veiligheidslek in Firefox geeft hackers toegang tot uw laptop

Express

14/01/2020 - 12:16

Door een probleem in Firefox kunnen hackers laptops binnendringen die de internetbrowser gebruiken. Dat schrijft de vakwebsite MacRumors. Mozilla, de eigenaar van Firefox, heeft een update uitgebracht en raadt gebruikers aan hem meteen te installeren. ‘We hebben weet van gerichte aanvallen op al besmette systemen’, klinkt het. De update kan hier gedownload worden. Het Chinese […] The post Veiligheidslek in Firefox geeft hackers toegang tot uw laptop appeared first on Business AM.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP EXPRESS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Belgische ethische hackers vinden lek in Firefox (06/09/2018 - VRT NWS)
  Een team van Belgische ethische hackers, kortweg NoBot, is erin geslaagd om een lek te vinden in beveiliging van wachtwoorden van internetbrowser Firefox. De lek zit in het "kluisje" dat alle wachtwoorden bijhoudt. Normaal moeten die onleesbaar zijn, maar bij Firefox kan je die zomaar aflezen. "Het risico is dat iemand in je mailbox kan en gevoelige informatie steelt . Als hij erin slaagt kan hij uw smartphone te kapen", zegt Cedric Devroey van NoBot. 
  [naar artikel]
 2. Groot veiligheidslek bij elektronische hotelsleutels: "In enkele minuten kunnen we overal binnen" (25/04/2018 - VRT NWS)
  De elektronische sloten van miljoenen hotelkamers wereldwijd zijn kwetsbaar voor hackers. Dat verneemt onze redactie bij F-Secure. Ethische hackers van het Finse beveiligingsbedrijf ontdekten een achterpoortje in de toegangskaarten van hotels. "Zelfs met een lang vervallen kaart kunnen we in enkele minuten tijd een loper maken die toegang geeft tot het volledige gebouw", vertelt een van de hackers aan VRT NWS.
  [naar artikel]
 3. Belgische ethische hackers vinden lek in internetbrowser Firefox (06/09/2018 - Het Nieuwsblad)
  Een groep Belgische ethische hackers, NoBot genaamd, heeft een beveiligingslek gevonden in internetbrowser Firefox, zo meldt VRT NWS. Het probleem zit bij de wachtwoorden, zo luidt het. “Het risico is dat iemand in je mailbox kan en gevoelige informatie steelt”, zegt NoBot-leider Cedric Devroey. Zijn team specialiseert zich in het vinden van “gaten” in netwerken om die zo snel mogelijk te melden aan de eigenaar.
  [naar artikel]
 4. Veiligheidslek in berichtenapp Telegram (13/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het Russische cyberbeveiligingsbedrijf Kaspersky zegt een veiligheidslek gevonden te hebben in de populaire berichtendienst Telegram. Hackers...
  [naar artikel]
 5. 50 miljoen Facebookers slachtoffer van veiligheidslek (28/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Facebook heeft een lek gevonden in zijn sociale netwerk waardoor hackers toegang hadden tot persoonlijke informatie van 50 miljoen gebruikers.
  [naar artikel]
 6. Mozilla lanceert betalend abonnement voor Firefox (11/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Mozilla brengt in oktober Firefox Premium uit, een betaalde dienst voor Firefox-gebruikers die onder meer internetopslag en VPN-ondersteuning...
  [naar artikel]
 7. Mozilla kondigt betalend abonnement voor Firefox aan (11/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Mozilla brengt in oktober Firefox Premium uit, een betaalde dienst voor Firefox-gebruikers die onder meer internetopslag en VPN-ondersteuning...
  [naar artikel]
 8. Hackers kunnen via WhatsApp aan je foto’s en video’s: dit kan je doen (05/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Cyberexperts hebben een veiligheidslek in berichtenapp WhatsApp ontdekt die hackers in staat stelt je volledige account over te nemen en zelfs...
  [naar artikel]
 9. Dankzij bug in WhatsApp kunnen hackers in je iPhone kijken: zo kan je je gegevens beschermen (05/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Cyberexperts hebben een veiligheidslek in berichtenapp WhatsApp ontdekt die hackers in staat stelt je volledige account over te nemen en zelfs...
  [naar artikel]
 10. Dankzij bug in WhatsApp kunnen hackers in je iPhone kijken: update de app zo snel mogelijk (05/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Cyberexperts hebben een veiligheidslek in berichtenapp WhatsApp ontdekt die hackers in staat stelt je volledige account over te nemen en zelfs...
  [naar artikel]
 11. Opgepast! Nieuw WhatsApp-lek geeft hackers toegang tot al je gegevens (05/02/2020 - Metro)
  Hoewel WhatsApp enorm veilig belooft te zijn, hebben cyberexperts een nieuw beveiligingslek ontdekt. Ze raden dan ook aan om de populaire berichtendienst zo snel mogelijk te updaten. WhatsApp maakt gebruik van end-to-end encryptie. Daardoor is het quasi onmogelijk dat je berichten, foto’s, video’s en andere gegevens in verkeerde handen terechtkomen. Toch hebben cyberexperts een veiligheidslek ontdekt dat hackers in staat stelt om foto’s, video’s of andere gegevens in te kijken. Bovendien kunnen ze je account overnemen en berichten in jouw naam versturen. Klikken op links Het lek werd ontdekt door cybersecuritybedrijf PerimeterX. De hackers gaan te werk door de WhatsApp-gebruikers te laten klikken op geïnfecteerde links in hun berichten. Vervolgens krijgen de hackers toegang tot je account en kunnen ze berichten in jouw naam versturen of opgeslagen bestanden inkijken. “Een van de meest gebruikte berichtenapps is niet zo veilig als we dachten”, schrijft PerimeterX. iPhone-gebruikers in gevaar Het lek zou enkel een gevaar vormen voor iPhone-gebruikers die WhatsApp zowel op hun smartphone als hun computer gebruiken. Zij updaten de app best zo snel mogelijk naar de nieuwste versie. Mensen die WhatsApp enkel op hun iPhone gebruiken, hoeven zich geen zorgen te maken. Ook Android-gebruikers lopen geen gevaar. PerimeterX researcher @WeizmanGal has discovered a security vulnerability in WhatsApp that can be used to aid #phishing campaigns, spread #malware and put millions of users at risk. Learn more in the new blog from CTO @safruti: https://t.co/4dCJFqLxPl #cybersecurity — PerimeterX (@perimeterx) February 4, 2020 Lees ook: LIFEHACK. Zo verstuur je handsfree spraakberichten in WhatsApp Het bericht Opgepast! Nieuw WhatsApp-lek geeft hackers toegang tot al je gegevens verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 12. Veiligheidslek treft bijna 50 miljoen accounts van Facebook (28/09/2018 - De Standaard)
  Facebook heeft eerder deze week een veiligheidslek ontdekt dat bijna 50 miljoen accounts van gebruikers heeft getroffen. Het bedrijf onderzoekt nu of de hackers de data van gebruikers daadwerkelijk hebben buitgemaakt.
  [naar artikel]
 13. Amerikaans leger verspert hackers van Russische trollenfabriek toegang tot internet (26/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Computerdeskundigen van het Amerikaanse leger hebben verhinderd dat hackers van een beruchte Russische trollenfabriek in november toegang kregen...
  [naar artikel]
 14. Groen licht voor proces tegen Facebook na lek waardoor hackers toegang kregen tot gegevens van 30 miljoen gebruikers (24/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Facebook moet voor de rechter komen voor een privacylek dat vorig jaar naar buiten kwam. Hackers hadden toegang kunnen krijgen tot de accounts en...
  [naar artikel]
 15. Groot veiligheidslek in Belgische tool om presentaties te delen: “Hackers kunnen zomaar bedrijfsgeheimen stelen” (16/12/2019 - VRT NWS)
  ClickShare, een toestel van het Belgische bedrijf Barco dat door bedrijven gebruikt wordt om presentaties met een groot scherm te delen, kan makkelijk worden gehackt. Dat hebben ethische hackers van het Finse beveiligingsbedrijf F-Secure ontdekt. Hackers konden presentaties en wachtwoorden van nietsvermoedende gebruikers onderscheppen. Barco benadrukt dat geen enkel toestel werd gehackt en werkt aan een update om ClickShare te beveiligen.
  [naar artikel]
 16. Hackers stelen creditcardgegevens van miljoenen Amerikanen (08/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Kredietbureau Equifax is getroffen door een cyberaanval. Hackers hebben daardoor toegang gekregen tot creditcardgegevens, huisadressen,
  [naar artikel]
 17. Hackers stelen gegevens van 64.000 Tomorrowland-gangers (27/10/2018 - De Standaard)
  Hackers zijn vorige week aan de haal gegaan met de gegevens van 64.000 tomorrowland-gangers. Ze kregen toegang tot de database van editie 2014. Tomorrowland betreurt het incident, maar benadrukt dat de hackers geen gevoelige informatie in handen kregen.
  [naar artikel]
 18. Hackers stelen gegevens van 64.000 Tomorrowland-gangers (27/10/2018 - De Standaard)
  Hackers zijn vorige week aan de haal gegaan met de gegevens van 64.000 tomorrowland-gangers. Ze kregen toegang tot de database van editie 2014. Tomorrowland betreurt het incident, maar benadrukt dat de hackers geen gevoelige informatie in handen kregen.
  [naar artikel]
 19. Groot veiligheidslek in populaire video-app TikTok: "Sociale media en vooral TikTok zijn een doelwit voor hackers" (08/01/2020 - VRT NWS)
  Ethische hackers van het Israëlisch bedrijf Check Point hebben verschillende kwetsbaarheden ontdekt in de populaire video-app TikTok. Zij konden gegevens van gebruikers stelen en privévideo's bekijken. TikTok is op de hoogte gebracht van het lek en heeft ondertussen een update klaar. "Populaire socialemedia-apps zoals TikTok zijn een gegeerd doelwit voor hackers", zegt ethishe hacker Oded Vanunu vanuit Israël aan VRT NWS.
  [naar artikel]
 20. 100 miljoen auto's kwetsbaar voor hackers (11/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Onderzoekers in Duitsland en Groot-Brittannië hebben een veiligheidslek vastgesteld in het systeem voor het openen en sluiten van de deuren en
  [naar artikel]
 21. Hackers stelen gegevens van 64.000 Tomorrowland-gangers: “Wees waakzaam als je mails krijgt” (27/10/2018 - Het Belang van Limburg)
  Hackers zijn aan de haal kunnen gaan met de gegevens van 64.000 Tomorrowland-gangers. Ze konden inbreken in het ticketingsysteem van Paylogic en kregen zo toegang tot de database van de editie 2014. Woordvoerder Debby Wilmsen betreurt het incident, maar benadrukt dat de hackers geen gevoelige informatie in handen kregen.
  [naar artikel]
 22. Hackers stelen gegevens van 64.000 Tomorrowland-gangers: “Wees waakzaam als je mails krijgt” (27/10/2018 - Het Nieuwsblad)
  Hackers zijn aan de haal kunnen gaan met de gegevens van 64.000 tomorrowland-gangers. Ze konden inbreken in het ticketingsysteem van Paylogic en kregen zo toegang tot de database van de editie 2014. Woordvoerder Debbie Willemsen betreurt het incident, maar benadrukt dat de hackers geen gevoelige informatie in handen kregen.
  [naar artikel]
 23. Hackers stelen gegevens van 64.000 Tomorrowland-gangers: “Wees waakzaam als je mails krijgt” (27/10/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Hackers zijn aan de haal kunnen gaan met de gegevens van 64.000 Tomorrowland-gangers. Ze konden inbreken in het ticketingsysteem van Paylogic en kregen zo toegang tot de database van de editie 2014. Woordvoerder Debby Wilmsen betreurt het incident, maar benadrukt dat de hackers geen gevoelige informatie in handen kregen.
  [naar artikel]
 24. Hackers leggen Surinaamse overheid plat (24/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Hackers hebben de website van de Surinaamse overheid platgelegd via een DDoS-aanval en beweren ook toegang gekregen tot gevoelige informatie. De
  [naar artikel]
 25. Hackers leggen Surinaamse overheid plat (24/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Hackers hebben de website van de Surinaamse overheid platgelegd via een DDoS-aanval en beweren ook toegang gekregen tot gevoelige informatie. De
  [naar artikel]
 26. Buitenlandse hackers bemachtigen gegevens van Duitse regering (28/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Buitenlandse hackers zijn erin geslaagd toegang te krijgen tot de nu toe als veilig geldende datanetwerken van het Duitse ministerie van Defensie...
  [naar artikel]
 27. Groot gat in beveiliging Fortnite (16/01/2019 - De Tijd)
  10:23 In de populaire game Fortnite is een groot veiligheidslek ontdekt. Het is onduidelijk of hackers hier hun voordeel hebben uitgehaald.
  [naar artikel]
 28. Universiteit Maastricht betaalt hackers bijna 200.000 euro losgeld (05/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Universiteit Maastricht (UM) heeft 197.000 euro betaald aan de hackers van de computersystemen van de onderwijsinstelling om weer toegang tot de...
  [naar artikel]
 29. Groot gat in beveiliging game Fortnite (16/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In de populaire game Fortnite is een groot veiligheidslek ontdekt. Daardoor hadden hackers spelers kunnen bestelen.
  [naar artikel]
 30. Hackers ontdekken lek in beveiliging miljoenen hotelkamers: "We kunnen overal binnen" (25/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Hackers zijn in staat om wereldwijd toegang te krijgen tot miljoenen hotelkamers met elektronische sloten. "Zelfs met een lang vervallen kaart...
  [naar artikel]
 31. Hoe veilig zijn slimme toestellen? Test-Aankoop zocht het uit met de hulp van ethische hackers (03/05/2018 - VRT NWS)
  Slimme toestellen zijn vaak niet goed beveiligd waardoor ze gemakkelijk te hacken zijn. Dat blijkt uit een onderzoek van Test-Aankoop. Twee ethische hackers kregen eenvoudig toegang tot printers, tablets en zelfs het slot van de voordeur. Standaardwachtwoorden zijn soms te gemakkelijk en hackers zoeken naar mogelijke combinaties op sociale media.
  [naar artikel]
 32. Hackers kraken brandweerwagen in Nederland (08/08/2017 - Het Belang van Limburg)
  Hackers zijn er in geslaagd een communicatiewagen van de Nederlandse brandweer te kraken. Op een hackersfestival in Flevoland, de provincie in het centrum van het land, had de brandweer van Noord- en Oost-Gelderland twee brandweerwagens neergezet om de beveiliging door bezoekers te laten testen. Binnen anderhalf uur had een van hen toegang tot de internetrouter aan boord van een van de wagens, schrijft de NOS.
  [naar artikel]
 33. Uber verzweeg hacking van 57 miljoen gebruikers (22/11/2017 - Metro)
  Bijna een jaar geleden hebben hackers de gegevens van ongeveer 50 miljoen klanten van Uber gestolen. Maar pas dinsdag maakte de taxi-app de diefstal voor het eerst bekend. Het gaat om namen, e-mailadressen en telefoonnummers van gebruikers in de hele wereld, zegt Uber aan het financiële nieuwsagentschap Bloomberg. De hackers verkregen ook toegang tot de gegevens van ongeveer 7 miljoen Uber-bestuurders. Volgens de app zijn evenwel geen kredietkaartgegevens of informatie over ritten gestolen. Uber geeft toe dat noch de overheid, noch de betrokkenen geïnformeerd zijn. Aan de hackers betaalde het bedrijf 100.000 dollar (ongeveer 85.000 euro) om de gestolen data te vernietigen. Uber gaat ervan uit dat de informatie niet gebruikt is. De hackers kregen toegang tot de gegevens via een slecht beveiligde databank. Uber-veiligheidschef Joe Sullivan wordt deze week ontslagen, zegt Uber nog. De doofpotoperatie werpt opnieuw een schaduw over de bestuursperiode van Travis Kalanick, die Uber lange tijd leidde. Die ging gepaard met verschillende schandalen rond de agressief handelende taxi-app. Sindsdien heeft Uber de manier waarop ze zaken doet gewijzigd. “Niets daarvan had mogen gebeuren. We gaan niet naar excuses zoeken”, zei de nieuwe Uber-baas, Dara Khosrowshahi. Bron: Belga  
  [naar artikel]
 34. Hackers kunnen tot 2.500 euro verdienen dankzij interimbureau voor hackers (23/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Belgische bedrijven kunnen voortaan hackers inhuren via een soort 'interimbureau'. Eerlijke hackers die een 'bug' in de beveiliging vinden,
  [naar artikel]
 35. Minder mensen dupe van lek Facebook (13/10/2018 - Metro)
  Het grote datalek bij Facebook, waarbij hackers toegang kregen tot de accounts en persoonlijke informatie van gebruikers, heeft uiteindelijk 30 miljoen mensen gedupeerd. Dat meldde het techbedrijf in een verklaring, na eigen onderzoek. Eerder werd bericht over 50 miljoen getroffenen. Volgens Facebook, dat samenwerkt met de FBI om de hackers op te sporen, was het lek het gevolg van drie fouten in de software. Die zorgden er voor dat de criminelen toegang konden krijgen tot opgeslagen wachtwoorden. Daarmee konden zij accounts van gebruikers overnemen. Bij circa 15 miljoen gedupeerde gebruikers werden namen en contactgegevens buitgemaakt. Bij nog eens 14 miljoen Facebookers ging het ook om meer details in de profielen. Bij 1 miljoen accounts werd wel ingebroken maar hadden de hackers geen toegang tot gegevens. Facebook kwam eind september met het nieuws naar buiten dat er een lek was gevonden in zijn sociale netwerk. De hack vond volgens Facebook niet plaats op andere applicaties als Messenger, Instagram of WhatsApp. Bron: Belga   Het bericht Minder mensen dupe van lek Facebook verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 36. Minder mensen dupe van lek Facebook (12/10/2018 - Metro)
  Het grote datalek bij Facebook, waarbij hackers toegang kregen tot de accounts en persoonlijke informatie van gebruikers, heeft uiteindelijk 30 miljoen mensen gedupeerd. Dat meldde het techbedrijf in een verklaring, na eigen onderzoek. Eerder werd bericht over 50 miljoen getroffenen. Volgens Facebook, dat samenwerkt met de FBI om de hackers op te sporen, was het lek het gevolg van drie fouten in de software. Die zorgden er voor dat de criminelen toegang konden krijgen tot opgeslagen wachtwoorden. Daarmee konden zij accounts van gebruikers overnemen. Bij circa 15 miljoen gedupeerde gebruikers werden namen en contactgegevens buitgemaakt. Bij nog eens 14 miljoen Facebookers ging het ook om meer details in de profielen. Bij 1 miljoen accounts werd wel ingebroken maar hadden de hackers geen toegang tot gegevens. Facebook kwam eind september met het nieuws naar buiten dat er een lek was gevonden in zijn sociale netwerk. De hack vond volgens Facebook niet plaats op andere applicaties als Messenger, Instagram of WhatsApp. bron: Belga   Het bericht Minder mensen dupe van lek Facebook verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 37. TikTok kwetsbaar voor hackers (08/01/2020 - Het Nieuwsblad)
  De populaire app TikTok, waarmee gebruikers korte video’s kunnen delen, vertoonde tot voor kort verscheidene kwetsbaarheden. Hackers konden de volledige controle over profielen en toegang tot persoonlijke informatie krijgen. Dat maakte Check Point, een van oorsprong Israëlisch bedrijf dat veiligheidssoftware ontwikkelt en de kwetsbaarheden in de app ontdekte, woensdag bekend.
  [naar artikel]
 38. Bijna 50 miljoen Facebook-gebruikers slachtoffer van cyberaanval (28/09/2018 - De Morgen)
  Hackers konden de persoonlijke informatie van meer dan 50 miljoen Facebook-gebruikers inkijken. Dat meldt Facebook zelf in een persmededeling. Het veiligheidslek werd eerder deze week ontdekt en is ondertussen alweer gedicht.
  [naar artikel]
 39. Yahoo ontdekt nieuw lek uit 2013: meer dan miljard accounts gehackt (15/12/2016 - Knack)
  Yahoo meldt dat hackers in 2013 gegevens gestolen hebben bij ruim een miljard accounts. Eerder kondigde het bedrijf aan dat in 2014 500 miljoen rekeningen werden gekraakt. Maar in 2013 was de schade groter, en kregen de hackers ook toegang tot de veiligheidsvragen van de gebruikers.
  [naar artikel]
 40. Beveilig je tegen hackers: dit moet iedereen met Android-toestel weten over Dirty Cow (27/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Wie een Android-telefoon heeft, maakt zich maar beter zorgen over Dirty Cow, een fout in het besturingssysteem die hackers vrij spel geeft.
  [naar artikel]
 41. Veiligheidslek laat Google Nest-gebruikers in uw woonkamer binnengluren (06/01/2020 - Express)
  Google Nest heeft alweer te kampen met een veiligheidslek. Een gebruiker ontdekte de bug toen hij via Google Nest zijn camerabeelden probeerde te streamen maar die van een ander te zien kreeg. Het was een Nederlander die het lek had opgemerkt. De man wou via Google Nest de beelden streamen die hij met zijn Xiaomi-beveiligingscamera […] The post Veiligheidslek laat Google Nest-gebruikers in uw woonkamer binnengluren appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 42. Hackers konden maandenlang meekijken in mailbox van sommige Outlook-accounts, bevestigt Microsoft (14/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Microsoft heeft bekendgemaakt dat hackers mogelijk maandenlang toegang hadden tot bepaalde Outlook-accounts. Cybercriminelen konden meekijken in de...
  [naar artikel]
 43. Yahoo: in 2013 werden meer dan miljard accounts gehackt (15/12/2016 - Knack)
  Yahoo meldt dat hackers in 2013 gegevens gestolen hebben bij ruim een miljard accounts. Eerder kondigde het bedrijf aan dat in 2014 500 miljoen rekeningen werden gekraakt. Maar in 2013 was de schade groter, en kregen de hackers wellicht ook toegang tot de veiligheidsvragen van de gebruikers.
  [naar artikel]
 44. Razend populaire video-app TikTok had tot voor kort groot veiligheidslek (08/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De populaire app TikTok, waarmee gebruikers korte video's kunnen delen, vertoonde tot voor kort verscheidene kwetsbaarheden. Hackers konden de...
  [naar artikel]
 45. Google ontdekt lek op iPhone (30/08/2019 - Het Belang van Limburg)
  Veiligheidsexperten van Google hebben ontdekt dat hackers gedurende minstens twee jaar heel eenvoudig toegang konden krijgen tot een iPhone. Het volstond dat een slachtoffer bepaalde sites bezocht, om toegang te krijgen tot foto’s, geolocalisatie en andere gegevens.
  [naar artikel]
 46. Microsoft: “Hackers konden maandenlang meekijken in mailbox van sommige Outlook-accounts” (14/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Microsoft heeft bekendgemaakt dat hackers mogelijk maandenlang toegang hadden tot bepaalde Outlook-accounts. Cybercriminelen konden meekijken in de...
  [naar artikel]
 47. Moeten we onze smartphonecamera afplakken tegen hackers? (07/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Een post-it plakken voor de webcam van de laptop, veel mensen doen het al. Gaat er straks ook een plakkertje over de smartphonecamera? "Iemand
  [naar artikel]
 48. Wordt je computer binnenkort trager na veiligheidslek in computerchips? (03/01/2018 - VRT NWS)
  Er is een ernstig veiligheidslek gevonden in zowat alle recente Intel-processoren. Door een fout in de hardware van de chips moet het besturingssysteem op miljoenen computers een update krijgen. Maar die update zou de processor, en dus je computer, tot 30 procent kunnen vertragen.
  [naar artikel]
 49. Ierland opent onderzoek naar datalek Facebook (04/10/2018 - Knack)
  Ierland heeft een onderzoek geopend naar het veiligheidslek bij Facebook. Door dat lek konden bijna 50 miljoen accounts van Facebook-gebruikers worden overgenomen door hackers.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.