Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

08 August 2020
13:42 uur

1 op 3 gemeenten getroffen door computerproblemen

Het Nieuwsblad

14/01/2020 - 12:33

Verschillende diensten, Vlaamse steden en gemeenten laten via Twitter weten dat ze zonder internet zitten en dat hun informaticanetwerk verstoord is. Belnet, het Belgische computernetwerk waar vooral openbare diensten, hogescholen universiteiten gebruik van maken, ligt aan de basis.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET NIEUWSBLAD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Rijksregister ligt plat door computerproblemen (25/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het Rijksregister ligt momenteel plat door computerproblemen, meldt de VRT. Gemeenten over heel België kunnen daardoor tijdelijk geen...
  [naar artikel]
 2. Laatste cijfers over strafzaken zijn al twee jaar oud door computerproblemen (10/01/2018 - Het Belang van Limburg)
  Het openbaar ministerie kan door computerproblemen geen betrouwbare cijfers meer geven over de honderdduizenden strafzaken in ons land. De jongste cijfers dateren uit 2015, bericht De Tijd.
  [naar artikel]
 3. Bpost getroffen door computerproblemen: “Als het niet dringend is, stel uw bezoek aan postkantoor dan uit” (21/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Bpost ondervindt momenteel hinder door een softwareprobleem. Een applicatie startte vanochtend niet naar behoren op, waardoor werknemers in...
  [naar artikel]
 4. Geen cijfers meer over strafzaken door computerproblemen (10/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het openbaar ministerie kan door computerproblemen geen betrouwbare cijfers meer geven over de honderdduizenden strafzaken in ons land. De jongste...
  [naar artikel]
 5. Vliegtuigen Delta Air Lines aan de grond door computerproblemen (08/08/2016 - De Redactie)
  Wereldwijd staan alle vliegtuigen van Delta Air Lines momenteel aan de grond door grote computerproblemen bij de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij.
  [naar artikel]
 6. Geen cijfers meer over strafzaken door computerproblemen (10/01/2018 - De Tijd)
  01:02 Het openbaar ministerie kan door computerproblemen geen betrouwbare cijfers meer geven over de honderdduizenden strafzaken in ons land. De jongste cijfers dateren uit 2015.
  [naar artikel]
 7. Waarom de vergrijzing kleine gemeenten een pak geld gaat kosten (15/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  BRUSSEL - De kleinste gemeenten worden tegen 2030 aan hun inkomstenzijde het meest getroffen door de vergrijzing. Zij verliezen het meeste geld vanwege lagere opbrengsten uit de aanvullende personenbelasting. De grootste gemeenten zijn het minst gevoelig.
  [naar artikel]
 8. Studenten lossen computerproblemen bij mensen thuis op: “Geen oplossing is niet betalen” (02/07/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Studenten uit Koningshooikt en Berlaar hebben een opvallend nieuw bedrijfje opgericht: It-Pack. De start-up heeft als doel om mensen met computerproblemen hulp aan te bieden.
  [naar artikel]
 9. Ziekenhuizen wereldwijd doelwit van cybercriminelen, België niet getroffen (12/05/2017 - Gazet van Antwerpen)
  De cyberaanval op de Britse Nationale Gezondheidsdienst NHS (National Health Service) is geen alleenstaand geval. Volgens de Britse premier Theresa May maakt hij deel uit van een internationale aanval. “Een aantal landen en organisaties zijn getroffen”, zei ze vrijdagavond. De Belgische federale politie heeft geen weet van enige computerproblemen in België.
  [naar artikel]
 10. Computerproblemen bemoeilijken werking van rechtbank in Brugge (11/09/2019 - Het Nieuwsblad)
  Zo’n 500 personeelsleden van de rechtbank van Brugge kampen al sinds 23 augustus met computerproblemen. De lokale server weigert er namelijk op geregelde tijdstippen dienst. “We hebben het tijdelijk opgelost, maar er is nog een duurzame oplossing nodig.”
  [naar artikel]
 11. Werking Ziekenhuis Netwerk Antwerpen verstoord door zware computerproblemen (28/11/2017 - VRT NWS)
  De ziekenhuizen van het Ziekenhuis Netwerk Antwerpen kampen sinds de middag met zware computerproblemen. Volgens woordvoerster Renée Willems gaat het niet om een cyberaanval, maar hebben de ICT-problemen wel gevolgen voor de dagelijkse werking. De consultaties gaan gewoon door, maar het personeel van de ziekenhuizen mag zijn werkplek even niet verlaten.
  [naar artikel]
 12. Microsoft onderzoekt mysterieuze computerproblemen na laatste Windows-update (25/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Verschillende gebruikers ervaarden computerproblemen nadat ze de laatste update van Windows 10 uitvoerden. Dat bevestigt Microsoft België. Mogelijk...
  [naar artikel]
 13. GO Next start helpdesk voor leerlingen en ouders met computerproblemen (31/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  Sinds deze week is Scholengroep 16 (GO Next), die 33 scholen in Midden-Limburg groepeert, gestart met een eigen helpdesk voor leerlingen en hun ouders die computerproblemen hebben. Net geen 7.000 leerlingen kunnen er terecht.
  [naar artikel]
 14. Computerproblemen zorgen voor lange wachtrijen bij DIV in Alken (10/04/2018 - Het Belang van Limburg)
  Op de Dienst voor Inschrijvingen van Voertuigen (DIV) op het industrieterrein Kolmen in Alken was het dinsdagvoormiddag erg lang aanschuiven. Sommige mensen moesten zo’n anderhalf uur wachten alvorens ze werden geholpen. Dat zorgde voor een immense wachtrij tot buiten het loket. Computerproblemen zouden de oorzaak zijn geweest van de hoge wachttijden. Na de middag verliep alles aanzienlijk vlotter.
  [naar artikel]
 15. KMI laat zwaarst getroffen Limburgse fruittelers in de kou staan (16/08/2017 - Het Belang van Limburg)
  Een financiële catastrofe dreigt voor de fruittelers van Herk-de-Stad en Hasselt. Zij komen mogelijk niet in aanmerking voor een vergoeding, na de vorstschade van 19 op 20 april. Het KMI beschouwt de nachtvorst als uitzonderlijk, maar tot grote verbazing zijn Herk-de-Stad en Hasselt niet opgenomen in de lijst van het KMI van getroffen steden en gemeenten. En dat terwijl de schade hier veel groter is dan in de andere Limburgse gemeenten, klinkt het. Herk-de-Stad vraagt in een brief aan Vlaams minister van Landbouw Schauvliege om hun stad mee op te nemen in de lijst voor erkenning door het Rampenfonds. Ze neemt een beslissing voor 8 september.
  [naar artikel]
 16. Hoe werkt het elektronisch stemmen? (23/05/2019 - De Standaard)
  Op 26 mei wordt in een klein derde van de gemeenten elektronisch gestemd, in de rest op papier. De 19 Brusselse gemeenten, de gemeenten van de Duitstalige Gemeenschap en 157 Vlaamse gemeenten (52%) hebben die dag stemcomputers geïnstalleerd. In de overige Vlaamse gemeenten en alle Waalse gemeenten worden stemhokjes met een potlood klaargezet.
  [naar artikel]
 17. Limburg hardst getroffen door betonstop (02/12/2016 - Het Belang van Limburg)
  Wat betekent die betonstop in de praktijk? Is een huis met vier gevels helemaal passé? “Vlaanderen kan wel regels opleggen, maar uiteindelijk zijn het de gemeenten die beslissen”, zegt Ben Van Holm van het Netwerk Architecten Vlaanderen. Projectontwikkelaars zeggen trouwens hetzelfde. “Limburg wordt het hardst getroffen, want we hebben de grootste voorraad reservegrond”, reageert Chris Slaets van de Confederatie Bouw.
  [naar artikel]
 18. Geen cijfers meer over strafzaken door computerproblemen (10/01/2018 - De Morgen)
  https://images0.persgroep.net/rcs/fkTmvkrQ0vcCQ2VSimn6o7Wmz5I/diocontent/116998548/_fitwidth/642/?appId=f215d2ebdcdad4aa3dc78550c5970d02&quality=0.90
  [naar artikel]
 19. Provinciebestuur wil universiteiten inzetten in strijd tegen processierupsen (04/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  Het provinciebestuur voorziet 25.000 euro om de getroffen gemeenten van de eikenprocessierups te ondersteunen. Drie op de vier Limburgse gemeenten geven aan last te ondervinden van het beestje. De provincie schakelt nu de hulp in van twee universiteiten in de strijd tegen de processierups.
  [naar artikel]
 20. Nog geen enkele stem geteld in Mechelen door computerproblemen (26/05/2019 - Metro)
  Door een panne van het computersysteem is in het kantonhoofdkantoor in Mechelen nog geen enkele stem geteld. De voorzitters van de verschillende kiesbureaus zijn naar huis gestuurd maar moeten zich beschikbaar houden voor wanneer het euvel opgelost is. Dat verneemt het persagentschap Belga uit goed geplaatste bronnen. In het kanton Mechelen kon in 79 stembureaus elektronisch worden gestemd, dat verliep vrijwel zonder problemen. Maar bij het ingeven van de usb-sticks met de resultaten, liep het mis, waardoor om 19.30u nog steeds geen enkele stem kon worden geteld. Het hele computersysteem ligt plat. “De voorzitters zijn naar huis gestuurd maar moeten zich beschikbaar houden voor wanneer het euvel opgelost wordt”, klinkt het. “De oplossing zal dus nog niet voor meteen zijn.” Ook bij de gemeenteraadsverkiezingen waren er computerproblemen bij het doorgeven van de resultaten in Mechelen. Die konden toen wel relatief snel worden opgelost. In totaal konden 79.272 stemgerechtigden hun stem uitbrengen in het kanton Mechelen. bron: Belga Het bericht Nog geen enkele stem geteld in Mechelen door computerproblemen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 21. Grote stroompanne in West-Vlaanderen: duizenden gezinnen even zonder elektriciteit (14/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Een grote stroompanne in het midden van West-Vlaanderen heeft enkele gemeenten 40 minuten zonder stroom gezet. De getroffen gemeenten waren
  [naar artikel]
 22. Zeker één dode bij nieuwe sneeuwstorm aan Amerikaanse oostkust (08/03/2018 - Het Belang van Limburg)
  De Amerikaanse oostkust wordt opnieuw getroffen door een sneeuwstorm. In de staat New York is een 88-jarige vrouw overleden nadat ze door een omvallende boom was getroffen, berichtte zender CBS. In New Jersey is een leraar getroffen door de bliksem, maar hij overleefde.
  [naar artikel]
 23. Ook computers Tsjernobyl getroffen bij cyberaanval (27/06/2017 - Het Belang van Limburg)
  Ook de computers van de in 1986 door een ontploffing getroffen kerncentrale in het Oekraïense Tsjernobyl zijn getroffen door de nieuwe wereldwijde cyberaanval. “Als gevolg van de tijdelijke uitschakeling van de Windows-systemen, moet de de radioactiviteit manueel worden gecontroleerd”, zegt het agentschap dat verantwoordelijk is voor de site dinsdag. De technische systemen van de centrale zijn niet getroffen.
  [naar artikel]
 24. Gemeenten willen af van de eigen scholen (05/04/2019 - De Morgen)
  Het aantal steden en gemeenten dat overweegt een punt te zetten achter hun eigen onderwijsnet, neemt spectaculair toe. 'Gemeenten denken te besparen door hun scholen af te stoten, maar dat is niet altijd het geval.'
  [naar artikel]
 25. Lombok opnieuw getroffen door aardbeving (19/08/2018 - Metro)
  Het Indonesische eiland Lombok is zondag opnieuw getroffen door een aardbeving. De beving had een magnitude van 6,3. Dat meldt de Amerikaanse geologische dienst USGS. Het epicentrum lag in het noordoosten van het eiland, op een diepte van bijna 8 km. Over slachtoffers of materiële schade is er nog geen informatie. Lombok is de afgelopen weken door verschillende aardbevingen getroffen. Bij de beving van 5 augustus lieten zeker 460 mensen het leven. bron: Belga Het bericht Lombok opnieuw getroffen door aardbeving verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 26. OVERZICHT. In deze gemeenten mag u vanavond vuurwerk afsteken (31/12/2016 - Het Belang van Limburg)
  In de helft van de Limburgse gemeenten mag er met oudjaar vuurwerk worden afgestoken. Een op vijf gemeenten zegt resoluut nee tegen de feestknallen, in de andere gemeenten is een vergunning nodig. Wensballonnen zijn nergens toegelaten.
  [naar artikel]
 27. Zelf vuurwerk afsteken met nieuwjaar verboden in 1 op de 5 Vlaamse gemeenten (27/12/2017 - Metro)
  Meer dan één op de vijf Vlaamse steden en gemeenten verbieden hun inwoners om met oud- en nieuwjaar zelf vuurwerk af te steken wegens te gevaarlijk en te veel overlast. Dat blijkt uit een rondvraag van VTM NIEUWS. Waar een verbod geldt, kunnen gespecialiseerde vuurwerkbedrijven toestemming vragen aan de burgemeester. In de meeste gemeenten moet je sowieso toelating vragen aan het stadsbestuur om vuurwerk af te steken. Heel wat andere gemeenten laten het toe, maar hebben een speciale regeling getroffen voor oudjaar. Het afschieten van vuurwerk is dan toegestaan tussen bepaalde uren. In de meeste gevallen is dat net voor en na oudjaar, aldus VTM. In de provincie Vlaams-Brabant gelden de meeste verboden. Daar is het in vijftien gemeenten verboden om vuurwerk af te steken. Dat heeft alles te maken met de luchthaven van Zaventem. In Limburg zijn de minste verboden van kracht. bron: Belga
  [naar artikel]
 28. Hermine houdt lelijk huis (06/04/2019 - De Morgen)
  Florida is voor het eerst in elf jaar getroffen door een orkaan. Hermine raasde met windstoten van 130 kilometer per uur over de Amerikaanse staat. De autoriteiten hebben in 56 van de 67 gemeenten in Florida de noodtoestand uitgeroepen.
  [naar artikel]
 29. Onweer slaat hard toe: ook Limburg bleef niet gespaard (08/08/2018 - Het Belang van Limburg)
  Het aangekondigde onweer is dinsdagavond stevig tekeer gegaan in ons land. In Waregem en Tielt zijn twee huizen onbewoonbaar verklaard door blikseminslagen. En op de Lokerse Feesten moet het optreden van Triggerfinger stilgelegd worden door het noodweer. In Limburg zijn vooral de gemeenten Tessenderlo, Beringen en Ham getroffen door wateroverlast en stormschade.
  [naar artikel]
 30. ‘Doden krijgen nog altijd toelage door computerproblemen’ (11/02/2017 - De Standaard)
  De nieuwe software bij de FOD Sociale Zekerheid draait vierkant, zeggen de vakbonden. ‘Gehandicapten lopen toelages mis, omdat het onmogelijk blijkt om de juiste informatie in de computers te geven.’
  [naar artikel]
 31. Gemeenten voelen zich bedrogen door Optima (21/09/2016 - De Tijd)
  07:49 99 gemeenten, OCMW's en kerkfabrieken zijn samen 10 miljoen euro kwijt door het Optima-debacle.
  [naar artikel]
 32. Een op drie gemeenten heeft geen gft-zak (03/11/2017 - De Tijd)
  01:06 In een derde van de Vlaamse gemeenten wordt het groente-, fruit- en tuinafval niet apart opgehaald. De N-VA wil de gemeenten daartoe verplichten.
  [naar artikel]
 33. In 73 gemeenten is er een absolute meerderheid, CD&V behaalt er het meest (15/10/2018 - VRT NWS)
  In sommige gemeenten heeft één bepaalde partij een meer dan klinkende verkiezingsoverwinning geboekt. Vaak zijn het gemeenten die al decennialang bestuurd worden door eenzelfde partij, al zorgen lokale kartels of sterke figuren er op andere plekken voor dat het politieke speelveld op zijn kop wordt gezet. Er zijn in elk geval een pak gemeenten waar de (nieuwe) burgemeester comfortabel zal kunnen besturen. Een overzicht van de absolute meerderheden per provincie. 
  [naar artikel]
 34. Door politiekogel getroffen man buiten levensgevaar (12/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De toestand van de 53-jarige Fransman die tijdens een achtervolging door een kogel getroffen werd, is niet meer levensbedreigend. De verdachte is
  [naar artikel]
 35. Aantal huisartsarme gemeenten in Vlaanderen blijft toenemen (26/08/2019 - Het Nieuwsblad)
  Vlaanderen telt voor de periode van juni 2019 tot eind 2020 in totaal 227 ‘huisartsarme’ gemeenten (Antwerpen en Gent niet meegeteld). Dit zijn gemeenten met minder dan 90 actieve huisartsen per 100.000 inwoners, of minder dan 125 in dunbevolktere gemeenten. Vorig jaar stabiliseerde dat aantal nog op 195 gemeenten, aldus de jaarlijkse berekening van het Agentschap Zorg en Gezondheid.
  [naar artikel]
 36. WK atletiek getroffen door norovirus (08/08/2017 - Het Belang van Limburg)
  Het Tower Hotel in Londen, één van de hotels waar veel atleten voor het WK atletiek verblijven, is getroffen door het norovirus (buikgriep). Dat heeft ministerie van volksgezondheid van Verenigd Koninkrijk dinsdag bevestigd. Een dertigtal atleten en coaches zou getroffen zijn. Onder meer Isaac Makwala, één van de favorieten voor de 400 meter finale vanavond, is getroffen. Ook Kevin Borlée werd geveld met buikgriep, maar verblijft wel in een ander hotel.
  [naar artikel]
 37. WK atletiek getroffen door norovirus (08/08/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Het Tower Hotel in Londen, één van de hotels waar veel atleten voor het WK atletiek verblijven, is getroffen door het norovirus (buikgriep). Dat heeft het ministerie van volksgezondheid van Verenigd Koninkrijk dinsdag bevestigd. Een dertigtal atleten en coaches zou getroffen zijn. Onder meer Isaac Makwala, één van de favorieten voor de 400 meter finale vanavond, is getroffen. Ook Kevin Borlée werd geveld met buikgriep, maar verblijft wel in een ander hotel.
  [naar artikel]
 38. Californië opnieuw getroffen door zware aardbeving (06/07/2019 - De Morgen)
  Het zuiden van Californië is vandaag getroffen door een zware aardbeving met een kracht van 7,1. Dat meldt het Amerikaanse geologisch bureau USGS. De beving vond om 20.19 uur lokale tijd plaats in de buurt van de stad Ridgecrest, op een diepte van 0,9 kilometer. Dezelfde regio werd donderdag nog getroffen door een aardbeving met een magnitude van 6,4: die beving wordt nu de 'voorschok' genoemd.
  [naar artikel]
 39. Zuiden van Californië opnieuw getroffen door zware aardbeving (06/07/2019 - De Morgen)
  Het zuiden van Californië is vandaag getroffen door een aardbeving met een kracht van 7,1. Dat meldt het Amerikaanse geologisch bureau USGS. De beving vond om 20.19 uur lokale tijd plaats in de buurt van de stad Ridgecrest, op een diepte van 0,9 kilometer. Dezelfde regio werd donderdag nog getroffen door een aardbeving met een magnitude van 6,4: die beving wordt nu de 'voorschok' genoemd.
  [naar artikel]
 40. Economisch werkloos door coronavirus: heb je recht op een uitkering? (13/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Ons land wordt momenteel getroffen door het coronavirus. Met de getroffen maatregelen door de overheid ondervinden steeds meer mensen de impact op...
  [naar artikel]
 41. Economisch werkloos door coronavirus? Je behoudt 70% van je brutoloon (13/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Ons land wordt momenteel getroffen door het coronavirus. Met de getroffen maatregelen door de overheid ondervinden steeds meer mensen de impact op...
  [naar artikel]
 42. Brusselse gemeenten en parket werken aan eengemaakt politiereglement (29/10/2019 - De Standaard)
  Het Brusselse parket en de negentien Brusselse gemeenten zullen binnenkort twee protocollen afsluiten om de politiereglementen in de verschillende gemeenten te uniformiseren. Dat meldt de krant 'l’Echo' en het nieuws wordt bevestigd door het Brusselse parket.
  [naar artikel]
 43. Treinverkeer vanuit Brussel-Zuid verstoord door computerproblemen in seinhuis (17/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Door een computerstoring in een seinhuis in Vorst hebben de treinen die deze avond vanuit Brussel-Zuid vertrekken 5 tot 20 minuten vertraging, zegt...
  [naar artikel]
 44. 1 op de 10 gemeenten deelt eigen dienstwagens met inwoners (20/09/2019 - VRT NWS)
  Steeds meer gemeenten delen hun dienstwagens met hun inwoners of doen zelf beroep op deelauto's. Dat gebeurt intussen in ongeveer 1 op de 10 Vlaamse gemeenten, 34 om precies te zijn. En hun aantal groeit. 4 jaar geleden waren er nauwelijks een tiental gemeenten die aan autodelen deden.
  [naar artikel]
 45. Jemen getroffen door aardbeving van 6,2 (15/07/2018 - Metro)
  Jemen is afgelopen nacht getroffen door een aardbeving van 6,2 op de schaal van Richter. Dat meldt de Amerikaanse Geologische Dienst USGS. Er vielen geen gewonden en de schade lijkt ook mee te vallen. Het epicentrum van de aardbeving lag op 213 kilometer ten noordwesten van de archipel Socotra, in de Golf van Aden. Er is geen tsunami-waarschuwing afgekondigd. bron: Belga Het bericht Jemen getroffen door aardbeving van 6,2 verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 46. Peru getroffen door aardbeving met magnitude 7 (01/03/2019 - Metro)
  Het Zuid-Amerikaanse land Peru is vandaag getroffen door een aardbeving met magnitude 7. Dat meldt het Amerikaans geologisch instituut (USGS). De beving vond plaats op een dertigtal kilometer ten noordoosten van de stad Azángaro, in het zuiden van het land. Bron: Belga   Het bericht Peru getroffen door aardbeving met magnitude 7 verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 47. Indonesische eiland Java getroffen door aardbeving met magnitude 6 (10/10/2018 - Metro)
  Het Indonesische eiland Java is woensdag getroffen door een aardbeving van 6 op de schaal van Richter. Dat meldt het Amerikaanse geologisch instituut USGS. De beving deed zich voor op ongeveer 40 kilometer ten noordoosten van de stad Sumberanyar, in het oosten van Java. Over mogelijke schade of slachtoffers is nog niets bekend. Sulawesi, een ander eiland op Indonesië, werd eind september nog getroffen door een zware aardbeving en tsunami. Daarbij kwamen meer dan 2.000 mensen om het leven. Bron: Belga   Het bericht Indonesische eiland Java getroffen door aardbeving met magnitude 6 verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 48. Gemeenten willen snoeien in aantal verkiezingsborden (16/10/2017 - De Standaard)
  Steeds meer gemeenten denken eraan om bij de volgende campagne geen verkiezingsborden meer toe te laten. Dat blijkt maandag uit een rondvraag van Het Nieuwsblad bij 87 Vlaamse burgemeesters. In tien van de ondervraagde gemeenten ­bestaat vandaag al een verbod, in nog eens 25 gemeenten zijn er ­gesprekken bezig.
  [naar artikel]
 49. Gemeenten willen snoeien in aantal verkiezingsborden (16/10/2017 - Het Belang van Limburg)
  Steeds meer gemeenten denken eraan om bij de volgende campagne geen verkiezingsborden meer toe te laten. Dat blijkt maandag uit een rondvraag van Het Nieuwsblad bij 87 Vlaamse burgemeesters. In tien van de ondervraagde gemeenten ­bestaat vandaag al een verbod, in nog eens 25 gemeenten zijn er ­gesprekken bezig.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.