Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

08 August 2020
14:03 uur

Steeds meer burgers tellen zelf verkeer in hun buurt: “Dankzij Telraam kunnen we betrouwbare data op tafel leggen”

Gazet van Antwerpen

14/01/2020 - 12:49

De jonge oppositiepartij H-Eerlijk Zoersel, met drie verkozen gemeenteraadsleden, heeft op haar nieuwjaarsreceptie een leuk nieuwtje gelanceerd: burgers kunnen bij de partij meettoestellen lenen om zelf verkeerstellingen in hun straat te doen. De actie kadert in het zogenaamde Telraam-initiatief, een project dat burgers zelf het verkeer laat tellen in hun buurt. In het Antwerpse zijn er al ruim honderd van die verkeerstelramen actief.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP GAZET VAN ANTWERPEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Progressief Malle wil inwoners zelf verkeer laten tellen (04/02/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Oppositiepartij Progressief Malle wil de inwoners nauwer betrekken bij het opstellen van het nieuw mobiliteitsplan door ze zelf verkeerstellingen te laten uitvoeren in hun eigen straat met een toestel van Telraam.
  [naar artikel]
 2. Burgers en wetenschappers tellen verkeer in regio’s Antwerpen en Leuven (02/05/2018 - Het Nieuwsblad)
  Over circa twee weken trekken naar verwachting duizend burgers een eerste keer de straat op om het verkeer in wel 33 gemeenten in het Antwerpse, alsook in en rond Leuven te tellen. Dat wil men jaarlijks doen, om te zien of de mobiliteit verduurzaamt. De initiatiefnemers zoeken nu vrijwilligers.
  [naar artikel]
 3. "Straatvinken" tellen verkeer in Antwerpen en Leuven (02/05/2018 - VRT NWS)
  Ringland Academie zoekt minstens 1000 burgers die op donderdag 17 mei in de 33 gemeenten van de Antwerpse vervoersregio en in Leuven een uur lang het verkeer willen tellen. Het burgerwetenschapsproject heeft de naam "Straatvinken" gekregen en wil nagaan of het verkeer verduurzaamt.
  [naar artikel]
 4. “Straatvinken” tellen uur lang verkeer in hun straat (16/05/2019 - Metro)
  Het burgerwetenschapsproject Straatvinken houdt vandaag/donderdag zijn tweede telmoment van het verkeer in onze straten. In de provincie Antwerpen, het Waasland en Leuven kan iedereen van 17 tot 18 uur mee tellen hoeveel voetgangers, fietsers en voertuigen er door hun straat passeren. Straatvinken is een initiatief van de burgerplatformen Ringland en Straten Vol Leuven, die in hun respectieve regio’s ijveren voor het behalen van een ‘modal split’ van nu 30 naar minimaal 50 procent duurzame verplaatsingen tegen 2030. Bij de eerste meting op 24 mei 2018 telden meer dan 1.400 burgers in de hele vervoerregio Antwerpen en nog eens een 200-tal in Leuven een uur lang het verkeer in hun straat. Vooral buiten de stad heerst Koning Auto nog steeds, aldus de nulmeting. In een straal van 2 kilometer rond het station Antwerpen-Centraal waren auto’s en bestelwagens samen goed voor 45,2 procent van de vervoersmodi, tussen de 10 en 30 kilometer van dat centrale punt in de binnenstad liep dat op tot 84,4 procent. Om na te gaan hoe gezond het verkeer in de straten is, ontwikkelde de Ringland Academie samen met de Universiteit Antwerpen en HIVA – KU Leuven voor de tweede editie bijkomend een verkeersleefbaarheidsmeting. Burgers zullen niet alleen een uurtje het verkeer tellen, ze worden ook gevraagd een verkeersleefbaarheidsbevraging in te vullen. Op basis van acht indicatoren, waaronder verkeersdrukte, aandeel gemotoriseerd verkeer en straatinrichting, krijgt elke straat zo een verkeersleefbaarheidsscore. De bevraging peilt bij de deelnemers ook naar hoe ze hun straat beleven. bron: Belga Het bericht “Straatvinken” tellen uur lang verkeer in hun straat verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 5. Gezocht: 1.000 vrijwilligers om op 17 mei het verkeer te tellen (02/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Over circa twee weken trekken naar verwachting duizend burgers een eerste keer de straat op om het verkeer in wel 33 gemeenten in en rond Antwerpen...
  [naar artikel]
 6. De stille datarevolutie in de fabrieken (30/09/2019 - De Tijd)
  09:44 De achterkant van data Big data is niet alleen iets van hippe techbedrijven, maar ontketent stilaan ook in de klassieke productiefabriek een kleine revolutie. ‘Wij kunnen dankzij automatisatie en data...
  [naar artikel]
 7. EU wil burgers volgen via smartphonedata (25/03/2020 - Express)
  In de strijd tegen het coronavirus ligt er bij de Europese Unie een piste op tafel waarbij telecombedrijven data van... The post EU wil burgers volgen via smartphonedata appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 8. Wat data uit videogames ons leren over het gedrag van gamers (14/10/2017 - Knack)
  Videogamebedrijven maken te weinig gebruik van de data die hun spelers genereren, zeggen experten in data-analyse. In die mate zelfs dat degenen die de gegevens van miljoenen spelers wél juist hanteren de kiemen kunnen leggen voor een toekomstige disruptie in hun industrie.
  [naar artikel]
 9. Baby's hebben door dat er geteld wordt, jaren voor ze zelf kunnen tellen (24/10/2019 - VRT NWS)
  Baby's die nog jaren moeten wachten voor ze zelf "een", "twee", "drie" zullen kunnen zeggen, hebben wel al enig begrip van wat tellen inhoudt. Dat hebben onderzoekers aan de Amerikaanse Johns Hopkins Universiteit ontdekt. Uit hun bevindingen blijkt dat baby's die horen tellen, al zeer snel, jaren eerder dan tot nu gedacht werd, beseffen dat tellen een hoeveelheid aanduidt.
  [naar artikel]
 10. Wie mocht voor wie stemmen: een tijdslijn (27/03/2018 - VRT NWS)
  Mannen en vrouwen staan nog maar zeventig jaar naast elkaar in de rij aan het stembureau. Op 27 maart 1948 voert België als een van de laatste landen in Europa het vrouwenstemrecht in. Wie voor wie mag stemmen in België is in twee eeuwen tijd veel veranderd. Steeds meer burgers kunnen stemmen en steeds meer burgers kunnen zich kandidaat stellen. 
  [naar artikel]
 11. Vlotter verkeer dankzij Vlaams dataplatform (23/11/2018 - De Standaard)
  De Vlaamse overheid gaat al haar verkeersgegevens op één platform verzamelen. Dat platform, met de naam ‘Mobili-data’, moet ervoor zorgen dat bestaande verkeersapplicaties meer en betere informatie kunnen aanbieden. En dat moet dan weer leiden tot een betere doorstroming en minder files.
  [naar artikel]
 12. Vlotter verkeer dankzij Vlaams dataplatform (23/11/2018 - De Standaard)
  De Vlaamse overheid gaat al haar verkeersgegevens op één platform verzamelen. Dat platform, met de naam ‘Mobili-data’, moet ervoor zorgen dat bestaande verkeersapplicaties meer en betere informatie kunnen aanbieden. En dat moet dan weer leiden tot een betere doorstroming en minder files.
  [naar artikel]
 13. Tweede editie van Straatvinken op 16 mei (02/05/2019 - Metro)
  Het burgerwetenschapsproject Straatvinken houdt op donderdag 16 mei zijn tweede telmoment van het verkeer in onze straten. In de provincie Antwerpen, het Waasland en Leuven kan iedereen van 17 tot 18 uur mee tellen hoeveel voetgangers, fietsers en voertuigen er door hun straat passeren. Straatvinken is een initiatief van de burgerplatformen Ringland en Straten Vol Leuven, die in hun respectieve regio’s ijveren voor het behalen van een ‘modal split’ van nu 30 naar minimaal 50 procent duurzame verplaatsingen tegen 2030. Bij de eerste meting op 24 mei 2018 telden meer dan 1.400 burgers in de hele vervoerregio Antwerpen en nog eens een 200-tal in Leuven een uur lang het verkeer in hun straat. Vooral buiten de stad heerst koning auto nog steeds, aldus de nulmeting. In een straal van 2 kilometer rond het station Antwerpen-Centraal waren auto’s en bestelwagens samen goed voor 45,2 procent van de vervoersmodi, tussen de 10 en 30 kilometer van dat centrale punt in de binnenstad liep dat op tot 84,4 procent. Om na te gaan hoe gezond het verkeer in de straten is, ontwikkelde de Ringland Academie samen met de Universiteit Antwerpen en HIVA – KU Leuven voor de tweede editie bijkomend een verkeersleefbaarheidsmeting. Burgers zullen niet alleen een uurtje het verkeer tellen, ze worden ook gevraagd een verkeersleefbaarheidsbevraging in te vullen. Op basis van acht indicatoren, waaronder verkeersdrukte, aandeel gemotoriseerd verkeer en straatinrichting, krijgt elke straat zo een verkeersleefbaarheidsscore. De bevraging peilt bij de deelnemers ook naar hoe ze hun straat beleven. bron: Belga Het bericht Tweede editie van Straatvinken op 16 mei verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 14. Iedereen weerman (of -vrouw): KMI laat gebruikers waarnemingen doorsturen via nieuwe app (13/08/2019 - Het Belang van Limburg)
  Dankzij de nieuwe app van het KMI kunnen gebruikers vanaf nu zelf weerfenomenen doorgeven en de waarnemingen van anderen raadplegen. Wetenschappers van het KMI gaan zelf ook aan de slag met die data.
  [naar artikel]
 15. Iedereen weerman (of -vrouw): KMI laat gebruikers waarnemingen doorsturen via nieuwe app (13/08/2019 - Het Nieuwsblad)
  Dankzij de nieuwe app van het KMI kunnen gebruikers vanaf nu zelf weerfenomenen doorgeven en de waarnemingen van anderen raadplegen. Wetenschappers van het KMI gaan zelf ook aan de slag met die data.
  [naar artikel]
 16. Zo zorgt u ervoor dat buitenstaanders uw Facebook-gegevens niet kunnen gebruiken (20/03/2018 - VRT NWS)
  Opmerkelijk detail in het verhaal van het grote Facebook-lek: gebruikers hadden eigenlijk zelf perfect kunnen voorkomen dat er zo veel data kon worden gebruikt. Hoe? We leggen het stap voor stap uit.
  [naar artikel]
 17. ‘Britse regering wil vrij verkeer voor EU-burgers meteen afschaffen bij brexit’ (18/08/2019 - De Morgen)
  Het Britse ministerie van Binnenlandse Zaken heeft een plan uitgewerkt waarbij het vrije verkeer van personen voor EU-burgers al meteen na de brexit afgeschaft wordt. Dat schrijft de brexit-kritische krant The Independent op basis van regeringsbronnen en zou betekenen dat Europeanen al vanaf 31 oktober niet meer vrij naar het Verenigd Koninkrijk zullen kunnen reizen.
  [naar artikel]
 18. 'We moeten weer baas worden over onze data' (11/05/2019 - De Tijd)
  07:53 In deze digitale wereld zijn we de controle over onze data verloren. Dat moet anders, vindt de Gentse professor Ruben Verborgh. ‘Bedrijven en individuen moeten hun eigen data beheren en zelf kunnen be...
  [naar artikel]
 19. Europese Commissie start met rondvraag over fake news (13/11/2017 - Metro)
  Hoe ervaren Europese burgers de overvloed aan fake news op het internet en hoe kan Europa de burgers verzekeren dat ze correcte en betrouwbare informatie online kunnen vergaren? Om dat te weten te komen, start de Europese Commissie een rondvraag, werd vandaag bekendgemaakt. De rondvraag is opengesteld voor burgers, sociale media, overheden, onderzoekers en nieuwsinstanties en loopt tot en met midden februari volgend jaar. De Europese Commissie wil middels de bevraging te weten komen hoe groot het probleem van fake news is en in hoeverre de burgers ervan bewust zijn dat wat op het internet verschijnt niet altijd correct is. Daarnaast mogen de respondenten zich uitspreken over de reeds genomen maatregelen tegen de verspreiding van fake news. Tot slot kunnen de deelnemers aan de rondvraag tips aan de Commissie geven over hoe ze de toegang tot betrouwbare en correcte informatie kan verzekeren. Daarnaast zal de Commissie een groep van experts bijeenbrengen om aanbevelingen rond de problematiek uit te werken. Kandidaten kunnen zich tot midden december melden. De resultaten van de rondvraag worden in de lente van 2018 voorgesteld. bron: Belga
  [naar artikel]
 20. Nog steeds niet duidelijk of Cavendish Tour haalt: “We willen geen druk op hem leggen” (16/05/2017 - Het Belang van Limburg)
  Mark Cavendish zit al een paar dagen terug op de fiets, maar of hij de Tour haalt is nog lang niet zeker. De sprinter van Dimension Data koerste zijn laatste wedstrijd op 18 maart in Milaan-Sanremo en sukkelt met klierkoorts. “We leggen geen druk op hem”, aldus Rolf Aldag, performance manager van Team Dimension Data en vertrouweling van de Brit.
  [naar artikel]
 21. Nemen we écht minder vaak de auto? Meet het zelf in uw straat (02/05/2018 - Gazet van Antwerpen)
  CurieuzeNeuzen, het wetenschappelijke onderzoeksproject rond luchtkwaliteit dat een beroep doet op duizenden burgers om thuis metingen te doen, heeft er een broertje bij: Straatvinken. Met deze jongste, ambitieuze telg roept de Ringland Academie in samenwerking met Gazet van ­Antwerpen de inwoners van de stad Antwerpen en 33 omliggende gemeenten (zie kaart) op om op 17 mei tussen 17u en 18u het verkeer in hun straat te tellen.
  [naar artikel]
 22. Vlotter verkeer dankzij Vlaams dataplatform? (23/11/2018 - Metro)
  De Vlaamse overheid gaat al haar verkeersgegevens op één platform verzamelen. Dat platform, met de naam ‘Mobili-data’, moet ervoor zorgen dat bestaande verkeersapplicaties meer en betere informatie kunnen aanbieden. En dat moet dan weer leiden tot een betere doorstroming en minder files. Vlaams minister van Innovatie Philippe Muyters (N-VA) en minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) investeren 29 miljoen euro in het platform. Heel veel bestuurders maken al gebruik van één of meer verkeersapps zoals Waze, Coyote of de Touring Mobilis App. Elk van die apps baseert zich op info die het krijgt van de andere gebruikers van dezelfde app. Maar er ligt nog veel meer informatie voor het rapen. Zo beschikt de Vlaamse overheid door sensoren aan verkeerslichten en lussen in het wegdek over een schat aan gegevens. Als de apps toegang zouden krijgen tot al die info, dan zouden ze meer accurate routeberekeningen kunnen maken en dan zouden ze meer rekening kunnen houden met de actuele verkeerssituatie. Daarom willen de Vlaamse ministers Muyters en Weyts een dataplatform uitbouwen dat alle gegevens verzamelt en ter beschikking stelt van de bestaande applicaties. “Zo verbeteren we de werking van alle bestaande applicaties en betere applicaties zorgen vanzelf voor betere doorstroming, minder file-kilometers en minder uitstoot”, stellen de N-VA-ministers. Muyters en Weyts investeren samen 29 miljoen euro in het platform. In een eerste beweging zal de databank gegevens verzamelen waarover de overheid zelf beschikt: het Vlaams Verkeerscentrum, de stedelijke verkeerscomputers … Met die gegevens kunnen app-ontwikkelaars hun apps verrijken. In een tweede beweging moet het ook mogelijk zijn om de gegevens van verschillende apps te integreren in de databank. Zo kan de data uitgebreid worden met de data van individuele gebruikers. Op die manier kan bijvoorbeeld de sturing van verkeerswisselaars verfijnd worden. Zo zouden verkeerslichten bijvoorbeeld beseffen dat ze bij regenweer vaker groen moeten geven voor fietsers. Het hele project zal gecoördineerd worden door het Interuniversitair Micro-Elektronica Centrum (IMEC), met ondersteuning van het Departement Mobiliteit en Openbare Werken (MOW), het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV), het Agentschap Innoveren en Ondernemen (VLAIO) en het Departement Economie, Wetenschap en Innovatie (EWI). bron: Belga Het bericht Vlotter verkeer dankzij Vlaams dataplatform? verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 23. MR legt eisen op tafel bij Waalse formatie: “Geen belastingverhogingen” (11/07/2019 - Het Nieuwsblad)
  In de onderhandelingen voor een nieuwe Waalse regering zal de MR, die nu met PS en Ecolo rond de tafel gaat zitten, verschillende eisen op tafel leggen. “We zullen met onze eigen voorstellen en analyses komen”, zegt uittredend Waals minister-president Willy Borsus. “We leggen koopkrachtmaatregelen op tafel en de weigering om belastingen te verhogen, investeringen in infrastructuur zoals ziekenhuizen en een vermindering van het aantal structuren”.
  [naar artikel]
 24. Cannabistelers in verborgen kelder op heterdaad betrapt dankzij alerte burgers (11/11/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Dankzij alerte burgers heeft de politie in Puurs-Sint-Amands twee cannabistelers op heterdaad kunnen betrappen. De plantage met een 700-tal plantjes zat verstopt in de kelder van een kippenhok die bereikbaar was via een valdeur en een ladder.
  [naar artikel]
 25. Vijf burgers omgekomen bij schietpartij in de buurt van Chicago (16/02/2019 - Metro)
  Bij een schietpartij aan een bedrijf in het stadje Aurora, in de buurt van de Amerikaanse grootstad Chicago, zijn vijf burgers omgekomen. Dat zei Kristen Ziman, hoofd van de politie van Aurora, in de staat Illinois. De schutter zelf kwam later om het leven bij een vuurgevecht met de politie, zei Ziman op een persconferentie. Er zouden zeker vijf politieagenten gewond zijn geraakt. Volgens de nieuwsdienst van tv-zender CBS was de schutter een werknemer van het bedrijf. Het gaat om de 45-jarige Gary Martin, bevestigde de politie op een persconferentie. bron: Belga Het bericht Vijf burgers omgekomen bij schietpartij in de buurt van Chicago verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 26. Bonden leggen brugpensioen weer op tafel (16/01/2019 - De Morgen)
  De vakbonden willen de hervormingsplannen van de regering over het brugpensioen en de landingsbanen terugdraaien. Ze leggen die eis op tafel bij de loononderhandelingen. 
  [naar artikel]
 27. Je kunt nu zelf checken of de batterij van je iPhone in slechte staat is (30/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  IPhones zijn peperduur, dus kopen steeds meer mensen een tweedehands of refurbished toestel. Dankzij de nieuwste iOS-update kun je nu ook zelf...
  [naar artikel]
 28. Scoren met big data (14/10/2017 - De Tijd)
  01:00 Om hun winstkansen te verhogen jagen voetbalclubs steeds meer op slimme data. ‘Toch gaan die de coach nooit vervangen’, zegt de dataspecialist die de Duitsers mee de wereldbeker bezorgde.
  [naar artikel]
 29. Steeds meer Afghaanse burgers gedood bij militaire operaties van regeringstroepen (30/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Bij luchtaanvallen en grondoperaties van de Afghaanse regeringstroepen en hun bondgenoten komen steeds meer burgers om het leven. Het aantal...
  [naar artikel]
 30. Wie heeft de vakman nog nodig? Vlamingen leggen massaal zelf gas, elektriciteit en verwarming (06/05/2017 - Het Nieuwsblad)
  Bedrijven die doe-het-zelfpakketten samenstellen voor verwarming, gas, elektriciteit en sanitair ­boomen als nooit tevoren. Hun omzet stijgt, en steeds meer klussers kloppen aan om de kosten van hun droomhuis te drukken. “Een vakman kost al snel 45 euro per uur. Maar wie een lamp in een luster kan draaien, is in staat zelf zijn centrale verwarming te leggen.”
  [naar artikel]
 31. China lanceert "close contact"-app voor zijn burgers: check of je in de buurt van een coronapatiënt was (11/02/2020 - VRT NWS)
  De Chinese overheid heeft een app gelanceerd waarmee mensen kunnen nagaan of ze in de buurt geweest zijn van iemand die besmet is met het nieuwe coronavirus. Zo zouden mensen hun eigen risico op besmetting beter kunnen controleren. Het nieuwe staaltje technologie werpt een blik op de manier waarop China zijn burgers scherp in de gaten houdt, al zal deze app volgens experts waarschijnlijk minder kritiek krijgen.
  [naar artikel]
 32. De burgers of de ecodictatuur (13/04/2019 - De Morgen)
  De stemming voor de milieutop Rio+20 is somber. De tijd dat burgers zelf kunnen kiezen om het roer om te gooien kort af
  [naar artikel]
 33. Weyts wil verbod op legkippen in kooien op tafel leggen (11/04/2019 - Het Belang van Limburg)
  Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) wil tijdens de volgende regeringsonderhandelingen het verbod op legkippen in kooien op tafel leggen. Dat heeft hij donderdag laten verstaan aan Animal Rights. De dierenrechtenorganisatie overhandigde Weyts een petitie die door meer dan 30.0000 mensen ondertekend werd.
  [naar artikel]
 34. Elektrisch fietsen? Zo gaat het eraan toe op de testdagen van GVA (19/04/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Je hoort steeds meer over de voordelen van elektrische fietsen. En eerder deze week werden hier ook nog tips meegegeven over hoe je nu met zo’n fiets moet rijden. Maar wist je dat je het in je buurt kan proberen op de GVA-testdagen? Check de data via de link hieronder of in de video.meer info via www.gva.be/fietsen
  [naar artikel]
 35. Ex-premier Leterme: 'Fortis wilde zelf geen geld op tafel leggen' (10/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 36. Wie mag wat doen met uw persoonlijke data als automobilist? (02/01/2018 - Knack)
  Autonoom rijden is de toekomst. Maar om het verkeer in goede banen te kunnen leiden, moet de computer in die gerobotiseerde auto's kunnen beschikken over relevante informatie in realtime.
  [naar artikel]
 37. 'We doen aan politiek. Maar op menselijk niveau' (28/03/2019 - De Morgen)
  'Gezocht: burgers die het wel zelf kunnen, willen of móeten doen.' In hun voorstelling We doen het wel zelf neemt theatercollectief Wunderbaum, binnenkort te zien in Gent, het fenomeen van de 'participatiesamenleving' onder de loep. En daarvoor hebben ze Gentse burgers nodig. Ewoud Ceulemans
  [naar artikel]
 38. Werkgevers leggen verkiezingseisen op tafel: beter onderwijs en geen klimaattaksen (03/04/2019 - De Morgen)
  Voor het eerst leggen de achttien werkgeversorganisaties in Vlaanderen samen hun prioriteiten op tafel voor de verkiezingen. Helemaal bovenaan het to do-lijst staat de modernisering van het onderwijs.
  [naar artikel]
 39. "Britse regering wil vrij verkeer voor EU-burgers meteen afschaffen bij brexit” (18/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het Britse ministerie van Binnenlandse Zaken heeft een plan uitgewerkt waarbij het vrije verkeer van personen voor EU-burgers al meteen na de...
  [naar artikel]
 40. Skigebieden leggen sneeuwbank aan tegen opwarming: "Het hergebruiken van oude sneeuw is de toekomst” (24/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Steeds meer skigebieden leggen een sneeuwbank aan die ze kunnen aanspreken wanneer er tijdens het wintersportseizoen onvoldoende natuursneeuw valt....
  [naar artikel]
 41. SP.A legt alternatief energieplan op tafel: volop inzetten op gascentrales (07/03/2018 - VRT NWS)
  Oppositiepartij SP.A legt een alternatief energieplan op tafel waarmee de kerncentrales in 2025 kunnen sluiten. De verschillende energieministers in ons land sloten een energiepact, maar dat is nog steeds niet goedgekeurd door de Vlaamse en federale regering. SP.A wil niet langer wachten en legt daarom zelf een plan op tafel. Vijf extra gascentrales moeten de energiebevoorrading verzekeren. Partijvoorzitter John Crombez is het plan komen voorstellen in "De ochtend" op Radio 1.
  [naar artikel]
 42. Deadline nadert voor de federale regering (08/10/2016 - Knack)
  De federale regering moet tegen de 'state of the union' die premier Michel dinsdag in de Kamer brengt een begrotingsvoorstel op tafel kunnen leggen. Wat ligt er mogelijk op tafel?
  [naar artikel]
 43. I love my job: Joris werkt bij Telenet (10/12/2018 - Metro)
  «?Ik presenteer mijn innovatieve ideeën aan de top van Telenet» Wie? Joris Renkens Leeftijd? 30 jaar Functie? Data Scientist Bedrijf? Telenet Wat doet een Data Scientist? «Ik verwerk data en ontwikkel algoritmes om tendensen op de telecommarkt te voorspellen. Ik overleg nauw met de business en mijn bevindingen presenteer ik zelf aan de top van Telenet. Voor deze job mag ik dus een beroep doen op verschillende skills, wat me uitdaagt.» Wat vind je boeiend aan je job? «Veel IT’ers doen louter uitvoerend werk, maar bij Telenet mogen we zelf initiatief nemen. Zo stel ik zelf innovatieve ideeën aan de business voor. Samen halen we zo het meeste uit de data, steeds met respect voor de privacy van de klant.» Bij Telenet werken Data Scientists en businessprofielen in hetzelfde team. Wat is daar het voordeel van? «Als ik aan iets werk, wil ik weten waarom. Door in hetzelfde team te zitten, zijn we beter op de hoogte van de commerciële kant van het bedrijf.»   Het bericht I love my job: Joris werkt bij Telenet verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 44. Alternatieve data rukken op in analistenrapporten (06/09/2019 - De Tijd)
  17:47 Bedrijfsresultaten zijn niet langer het enige houvast voor analisten. Ze stofferen hun rapporten steeds meer met ‘alternatieve data’, zoals satellietbeelden en enquêtes. Hoe ver gaat de race om zich t...
  [naar artikel]
 45. 'GDPR wordt nog te beperkt gebruikt' (31/10/2019 - De Tijd)
  14:39 Kortrijk investeert 40.000 euro in big data afkomstig van Proximus en MasterCard. Hoe schadelijk is de handel in data? We leggen de vraag voor aan Ruben Verborgh, computerwetenschapper en dataspeciali...
  [naar artikel]
 46. Telraam voor de schepen van Financiën Turnhout, aangepast meerjarenplan op de valreep goedgekeurd (11/02/2020 - Gazet van Antwerpen)
  De Turnhoutse gemeenteraad heeft op een extra zitting een nieuw, aangepast meerjarenplan goedgekeurd. Dat moest snel gebeuren, want het meerjarenplan moet op 12 februari ingediend zijn. Het Vlaams Belang schonk schepen van Financiën Francis Stijnen (CD&V) een telraam.
  [naar artikel]
 47. 25 jaar buurtinformatienetwerken: als burgers de oren en ogen van de politie zijn (12/02/2019 - De Morgen)
  De buurtinformatienetwerken (BIN), waarbij burgers zelf hun buurt observeren en de politie inseinen bij verdachte zaken, bestaan 25 jaar. En er komen er nog elke week bij. Zijn ze een voorbeeld van burgerparticipatie, of vergroten ze net het onveiligheidsgevoel?
  [naar artikel]
 48. Helft van Vlamingen maakt zich zorgen om veiligheid van kinderen in verkeer (06/03/2018 - Het Nieuwsblad)
  De helft van de Vlamingen maakt zich zorgen over de veiligheid van kinderen in het verkeer, zo blijkt uit nieuw onderzoek van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV). Ruim een kwart vindt dat kinderen tot twaalf jaar zich in de eigen buurt niet zelfstandig op een veilige manier kunnen verplaatsen. Zowat een op de vijf voelt zich zelf onveilig als fietser of voetganger.
  [naar artikel]
 49. Helft van Vlamingen maakt zich zorgen om veiligheid van kinderen in verkeer (06/03/2018 - Het Belang van Limburg)
  De helft van de Vlamingen maakt zich zorgen over de veiligheid van kinderen in het verkeer, zo blijkt uit nieuw onderzoek van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV). Ruim een kwart vindt dat kinderen tot twaalf jaar zich in de eigen buurt niet zelfstandig op een veilige manier kunnen verplaatsen. Zowat een op de vijf voelt zich zelf onveilig als fietser of voetganger.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.