Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

08 August 2020
13:55 uur

Ontwart Europa eindelijk het kluwen van de universele oplader?

VRT NWS

14/01/2020 - 13:18

Zo goed als alle fracties in het Europees Parlement dringen aan op één type oplader voor alle merken smartphones, tablets en e-readers. Het wordt tijd, want elf jaar geleden al maakte de Europese Commissie daar een afspraak over met fabrikanten. Zal het hopeloze kluwen van verschillende types kabels en opladers voor elektronica eindelijk worden ontward?


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Universele oplader mogelijk verplicht in Europa: er komt een wetsvoorstel (29/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Europese Commissie wil fabrikanten van mobiele telefoons gaan verplichten die in de EU te leveren met een universele oplader. In het vandaag...
  [naar artikel]
 2. Universele oplader mogelijk verplicht in Europa: Europese Commissie bereidt wetgeving voor (29/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Europese Commissie wil fabrikanten van mobiele telefoons gaan verplichten die in de EU te leveren met een universele oplader. Ze bereidt een...
  [naar artikel]
 3. Europees Parlement eist universele oplader voor smartphones (30/01/2020 - De Morgen)
  In het Europees Parlement heeft een kamerbrede meerderheid vandaag geëist dat de Europese Commissie tegen juli werk maakt van de invoering van een universele oplader voor mobiele telefoons en vergelijkbare toestellen, zoals tablets en e-boeken.
  [naar artikel]
 4. Europese Commissie zet door met plan voor universele opladers (29/01/2020 - De Tijd)
  17:31 De Commissie denkt aan een wetsvoorstel om smartphonefabrikanten te verplichten toestellen voor de Europese markt van een universele oplader te voorzien.
  [naar artikel]
 5. EU overweegt universele oplader voor smartphones te verplichten (07/08/2018 - De Morgen)
  Als het van de Europese Commissie afhangt, komt er binnenkort een einde aan al die verschillende telefoonopladers. De Commissie gaat bekijken of ze moet ingrijpen bij fabrikanten en de komst van een universele lader moet gaan afdwingen. Dat schrijft Reuters op basis van uitspraken van Margrethe Vestager, Eurocommissaris voor Mededinging.
  [naar artikel]
 6. Europees Parlement eist universele oplader voor smartphones (30/01/2020 - Metro)
  In het Europees Parlement heeft een kamerbrede meerderheid vandaag geëist dat de Europese Commissie tegen juli werk maakt van de invoering van een universele oplader voor mobiele telefoons en vergelijkbare toestellen, zoals tablets en e-boeken. Met 582 tegen 40 stemmen (37 onthoudingen) stelde het parlement in een resolutie dat er “een dringende nood aan regelgevend optreden” bestaat om een universele oplader te realiseren en de elektronische afvalberg af te bouwen. Het halfrond wil dat de Commissie tegen juli de noodzakelijke normen vaststelt, indien nodig via een wetgevend initiatief. De Commissie probeert de producenten al tien jaar te overtuigen om op vrijwillige basis één standaardoplader te voorzien. Het aantal verschillende laders is weliswaar aanzienlijk verminderd, van meer dan 30 naar drie, maar een universele is er nog steeds niet. Gisteren, bij de presentatie van haar werkprogramma voor 2020, stelde de Commissie een initiatief in het derde kwartaal van dit jaar in het vooruitzicht. In de komende dagen publiceert ze eerst een studie met mogelijke pistes. Behalve de vaststelling van normen voor een universele lader wil het parlement dat de Commissie ook maatregelen neemt om ervoor te zorgen dat draadloze opladers interoperabel zijn met verschillende mobiele toestellen, dat de inzameling en recyclage van kabels en opladers wordt opgeschroefd en consumenten niet langer verplicht zijn om bij elk nieuw toestel een nieuwe oplader te kopen. Volgens de Europese instanties wordt er jaarlijks zowat 300 miljoen euro verspild door onbruikbare opladers. De afvalberg zou volgens diezelfde ramingen elk jaar met meer dan 50.000 ton aangroeien. Apple argumenteert dan weer dat zijn gebruikers verplicht zouden worden een nieuwe lader op de kop te tikken, wat de afvalberg enkel zou aandikken. Ook vreest het bedrijf dat het Europese initiatief de innovatie zal belemmeren. bron: Belga Het bericht Europees Parlement eist universele oplader voor smartphones verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 7. 'Arabisch protest is voor bühne' (08/12/2017 - De Morgen)
  De beslissing van de Amerikaanse president Donald Trump om Jeruzalem tot hoofdstad van Israël uit te roepen, speelt op een achtergrond vol geopolitieke intriges en wisselende machtsverhoudingen. Clingendael-expert Bertus Hendriks ontwart het kluwen.
  [naar artikel]
 8. Europese Commissie overweegt voorstel voor universele lader (13/01/2020 - Metro)
  De vrijwillige overeenkomst met de industrie om een universele lader voor smartphones te ontwikkelen heeft niet gewerkt. Dat heeft vicevoorzitter Maros Sefcovic van de Europese Commissie vanavond in het Europees Parlement in Straatsburg erkend. Hij overweegt nu een wetgevend initiatief. Al tien jaar staat de invoering van een universele lader op de Europese agenda, maar toch blijft het nog steeds wachten op een oplader die past op alle smartphones, tablets en andere mobiele toestellen. De Commissie heeft er tot dusver voor geopteerd om geen bindende wetten op te leggen, maar om de industrie aan te moedigen om universele laders te ontwikkelen. “De vrijwillige overeenkomsten tussen spelers in de sector hebben er niet toe geleid dat we het vandaag met één oplader kunnen redden. Als gevolg daarvan zitten we nu met een kluwen aan opladers in onze schuiven en reiskoffers en een berg elektronisch afval”, zo verwijst Hilde Vautmans (Open Vld) naar de meer dan 50.000 ton elektronisch afval die oude laders jaarlijks genereren. Petra De Sutter (Groen) noemde het “hemeltergend” hoe “bepaalde bedrijven achterpoortjes inbouwden door enkel een universele, fysiek losstaande adapter te ontwikkelen, maar de laadkabel gsm-specifiek te houden”. “Het kan niet zijn dat de Commissie zomaar voorrang geeft aan de financiële belangen van de sector, ten koste van datgene wat mensen willen en datgene wat goed is voor het milieu.” Ook de andere politieke fracties gaven Sefcovic de volle lading en eisten unaniem een meer doortastende aanpak. “Ik deel jullie mening dat onze inspanningen voor meer harmonisering in dit geval niet gewerkt hebben”, erkende de vicevoorzitter, die wel ontkende dat de aanpak van de Commissie was ingegeven door “angst voor één of ander bedrijf”. Binnenkort publiceert de Commissie een studie met mogelijke pistes om van de universele lader een realiteit te maken. Sefcovic leek alvast te suggereren dat de Commissie het nu over een andere boeg gaat gooien. “De vrijwillige aanpak kwam niet tegemoet aan onze verwachtingen. Nu moeten we een wetgevende aanpak overwegen.” bron: Belga Het bericht Europese Commissie overweegt voorstel voor universele lader verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 9. Producenten van mobiele telefoons moeten toestellen compatibel maken voor universele lader (10/04/2019 - De Morgen)
  Alle gsm's en smartphones moeten met dezelfde oplader in het stopcontact kunnen. Dat heeft de Europese Commissie beslist. 'Bij Apple zullen ze vloeken.'
  [naar artikel]
 10. Na tien jaar is resolutie voor universele oplader goedgekeurd in Europees Parlement (30/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  In het Europees Parlement heeft een kamerbrede meerderheid geëist dat de Europese Commissie tegen juli werk maakt van de invoering van een...
  [naar artikel]
 11. GSM-oplader zet huis in brand (20/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Een oververhitte oplader van een smartphone in een verdeelstekker, in de buurt van een latexmatras. Dat waren gisteravond de ingrediënten en
  [naar artikel]
 12. Oplader met zonnepanelen smelt weg... door de zon (02/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Dirk Vinckier uit Houthulst is gisteren erg geschrokken toen hij na een familiebezoek terug in zijn bestelwagen kwam. Een Solar oplader, een...
  [naar artikel]
 13. Europa overweegt om fabrikanten te verplichten universele lader voor smartphones te maken (13/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Vicevoorzitter Maros Sefcovic van de Europese Commissie overweegt een wetgevend initiatief om een universele lader te ontwikkelen voor smartphones....
  [naar artikel]
 14. Waarom hebben we in 2020 nog geen universele smartphonelader? (13/01/2020 - Express)
  De universele smartphonelader voor uw Samsung, uw Apple en uw Huawei: het blijft een verre toekomstdroom. Maar hoe komt dat nu? Het lijkt eenvoudig, maar dat is het niet. Hoewel usb-c, dat is een soort kabel dat zowel data als energie kan doorsturen, het pad leek te plaveien voor een universele lader, is er nog […] The post Waarom hebben we in 2020 nog geen universele smartphonelader? appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 15. Apple moet lightening-laadkabels mogelijk laten vallen in Europa (17/01/2020 - Express)
  Als de regelgeving voor universele smartphonekabels erdoor komt, kan Apple zijn lightningkabel opbergen. De EU wil opnieuw paal en perk stellen aan de wildgroei aan smartphoneladers. Er ligt opnieuw een voorstel op tafel om smartphonemakers te verplichten om aan een universele laadkabel te werken. Zelfregulering Enkele jaren geleden kwam het voorstel al, maar de techlobby […] The post Apple moet lightening-laadkabels mogelijk laten vallen in Europa appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 16. Zo gevaarlijk kan het zijn om je oplader in het stopcontact te laten (25/04/2017 - Het Nieuwsblad)
  Een huis in de Burgemeester Verstaenlaan in Wakken bij het West-Vlaamse Dentergem liep dinsdagmiddag zware schade op nadat een gsm-oplader er had vuur gevat. De bewoner, die lag te slapen in de zetel, ontsnapte aan erger. Zijn woning is onbewoonbaar.
  [naar artikel]
 17. Dakwerker gewond nadat oplader is ontploft in Berchem (13/03/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Een dakwerker is vrijdag gewond geraakt aan de hand toen de oplader van een elektrisch toestel ontplofte. Dat gebeurde omdat de man met een brandbaar product werkte. Hij werd afgevoerd naar het ziekenhuis.
  [naar artikel]
 18. Draadloze oplader van Apple komt er nu echt aan: dat verklappen deze afbeeldingen (27/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Fans wachten al sinds 2017 op de AirPower, de draadloze oplader van Apple waarmee je zowel je iPhone, je smartwatch en je draadloze oortjes kan...
  [naar artikel]
 19. N-VA wil “kluwen van spoorpremies” op de schop (13/04/2018 - Het Nieuwsblad)
  N-VA wil het kluwen herzien van de premies en vergoedingen die werknemers van het spoor genieten. Dat schrijft De Morgen vrijdag.
  [naar artikel]
 20. Oplader van fiets ontploft: appartement in lichterlaaie (19/07/2017 - Het Nieuwsblad)
  Een appartement in de Edward de Denestraat in Brugge is woensdagvoormiddag in brand gevlogen nadat een oplader van een elektrische fiets ontploft was. Ook in de gang van het appartementsgebouw was heel wat rookschade. Er vielen geen gewonden.
  [naar artikel]
 21. Europese Commissie bereidt wetgeving rond universele opladers voor (29/01/2020 - Metro)
  Smartphone-fabrikanten zullen mogelijk verplicht worden om toestellen voor de Europese markt van een universele oplader te voorzien. De Europese Commissie bereidt een wetsvoorstel voor dat in het derde kwartaal van dit jaar voorgesteld wordt, staat in het vandaag gepresenteerde werkprogramma van de Commissie. De Europese Commissie dringt er bij producenten al jaren op aan vrijwillig één standaardoplader te voorzien, maar daar kwam tot nog toe weinig van in huis. Het Europees Parlement drong onlangs opnieuw aan op een universele oplader voor smartphones en vergelijkbare toestellen zoals tablets of e-books, om de wirwar aan kabels en adapters in het gemiddelde Europese huishouden wat terug te dringen en de afvalberg te verkleinen. De Commissie lijkt het parlement in die oproep te willen steunen. Ze presenteerde vandaag haar werkprogramma met de te verwachten wetsvoorstellen voor het komende jaar, en daarin staat ook een voorstel over “universele opladers van smartphones en gelijkaardige toestellen”. Het voorstel wordt in het derde kwartaal van dit jaar verwacht. De Commissie berekende eerder al dat elk jaar zowat 300 miljoen euro wordt verspild door onbruikbare opladers. De afvalberg zou volgens diezelfde ramingen elk jaar met meer dan 50.000 ton aangroeien. Het Amerikaanse Apple verzet zich alvast tegen uniforme opladers. De technologiegigant is één van de belangrijkste producenten van nieuwe soorten adapters: het bedrijf produceert in principe enkel opladers die compatibel zijn met de eigen producten en schakelt regelmatig over op een andere soort aansluiting. Bovendien zijn kabel en adapter niet van elkaar los te koppelen, wat de hele oplader meteen nutteloos maakt bij de overschakeling naar een ander smartphone-merk. Volgens Apple zou een uniforme oplader de innovatie afremmen en Europese Apple-gebruikers schaden, omdat die hun huidige oplader zouden moeten vervangen. Bovendien zijn bepaalde Apple-functies niet mogelijk met een andere – eenvoudigere – aansluiting, klinkt het. “We hopen dat de Commissie naar oplossingen zal zoeken die de mogelijkheden van de industrie niet beperkt om de gebruikers innovatieve en nieuwe technologieën aan te bieden.” In totaal komt de Europese Commissie dit jaar met een dertigtal nieuwe wetsvoorstellen. Onder meer over cryptomunten, biodiversiteit en onderzoek naar kanker zitten plannen in de pijplijn, naast voorstellen om het asiel- en migratiebeleid te hervormen, de regels voor landen die EU-lid willen worden te herzien en de implementatie van de Green Deal te verzekeren. De Commissie neemt ook het nut van de stukjes van 1 en 2 eurocent onder de loep. Over dat laatste is nog geen definitieve beslissing genomen, verzekerde vicevoorzitter Maros Sefcovic. Het dagelijks bestuur van de Europese Unie heeft daarnaast beslist om 34 wetsvoorstellen die nog door de vorige Commissie zijn uitgewerkt, te schrappen. Ze zijn niet langer relevant, of er is geen perspectief op een compromis tussen lidstaten en het Europees Parlement. bron: Belga Het bericht Europese Commissie bereidt wetgeving rond universele opladers voor verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 22. Waarom is Apple tegen de USB-C? (05/02/2020 - Express)
  De Europese Unie wil fabrikanten van kleine elektronische apparaten verplichten om de USB-C te gebruiken. Apple, dat sinds 2012 op de Lightning-technologie beroep doet, weigert echter categorisch. Eind januari heeft het Europees Parlement een resolutie voor de goedkeuring van een universele oplader aangenomen. De USB-C-technologie zou dan de norm worden. Een aankondiging die Apple helemaal […] The post Waarom is Apple tegen de USB-C? appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 23. Brand in slaapkamer door oververhitting gsm-oplader (31/03/2019 - Gazet van Antwerpen)
  In een woning aan de Mechelsebaan in Duffel heeft het zaterdagavond gebrand in een slaapkamer. mogelijk is de brand ontstaan door een oververhitting van een gsm-oplader.
  [naar artikel]
 24. Zo komt Apple aan een belastingvoet van 0,005 procent (30/08/2016 - De Redactie)
  De Europese Commissie ging graven in de boeken van Apple Europa en ontdekte een kluwen aan fiscale hocus pocus. Een blik in wellicht de "beste" boekhouding van Europa.
  [naar artikel]
 25. Oplader vat vuur in Diepenbeek (25/08/2017 - Het Belang van Limburg)
  Bij de hulpdiensten is vrijdag rond 16 uur een oproep van een brand in de Kogelstraat binnengekomen. Een oplader had er vuur gevat. Toen de brandweer aankwam, hadden de bewoners het vuur al geblust. Omdat ze wel wat rook hadden ingeademd, werden ze ter plaatse door de ambulanciers verzorgd. De schade in het huis - die werd verlucht - bleef beperkt. (mm)
  [naar artikel]
 26. Brand in slaapkamer door oververhitting van gsm-oplader (31/03/2019 - Het Nieuwsblad)
  In een woning in Duffel heeft het zaterdagavond gebrand in een slaapkamer. Vermoedelijk is de brand ontstaan door de oververhitting van een gsm-oplader.
  [naar artikel]
 27. Voor de kerstliefhebbers: een oplader met kerstlichtjes voor je iPhone (02/11/2019 - Metro)
  Nu Halloween achter de rug is, staat Kerstmis stilaan voor de deur. Tijd dus om ons alvast warm te maken voor dé gezelligste periode van het jaar. Voor de iPhone-gebruikers onder ons is er alvast leuk nieuws. Je kan die saaie standaard oplader even opbergen en vervangen door een ware kerstversie. Licht op tijdens opladen Het bedrijf YAGE TALE heeft immers een oplader bedacht waar zelfs de kerstman jaloers op wordt. De 127 centimeter lange kabel bestaat uit tien gekleurde kerstlampjes die oplichten als je je toestel oplaadt. Ideaal dus om volledig in de vroege kerstsfeer te komen, en dat kan aan de voordelige prijs van 15 dollar (13,5 euro). Geïnteresseerd? Kopen kan je het dingetje HIER. YAGE TALE YAGE TALE Lees ook : Draag jij deze feestperiode kerstlichtjes in je baard? Het bericht Voor de kerstliefhebbers: een oplader met kerstlichtjes voor je iPhone verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 28. May verstrikt in Iers kluwen (05/12/2017 - De Morgen)
  Een doorbraak in de brexit is op het laatste nippertje afgesprongen. Aanleiding is een dispuut over de grens tussen Noord-Ierland en Ierland. Een kluwen dat Brits premier Theresa May voorlopig niet ontrafeld krijgt.
  [naar artikel]
 29. Politiek wil kluwen intercommunales aanpakken, maar hoe? (17/02/2017 - De Redactie)
  Na het schandaal rond Publipart duiken her en der voorstellen op om komaf te maken met het kluwen aan intercommunales. De N-VA wil ze vervangen door één nutsbedrijf, Open VLD-senator Lode Vereeck denkt aan een grondige doorlichting.
  [naar artikel]
 30. Het gigantische kluwen van de christelijke koepel (07/04/2019 - De Morgen)
  Peter Dedecker (N-VA) wil dat de christelijke arbeidersbeweging ACW zelf opdraait voor het debacle bij haar financiële poot Arco. Volgens hem heeft het ACW wel degelijk voldoende geld, eigendommen en participaties. Wie dat wil onderzoeken, botst op een gigantisch kluwen van vzw's en ondoorzichtige structuren.
  [naar artikel]
 31. ‘Homans heeft nog niets gedaan aan kluwen van intercommunales’ (21/02/2017 - Apache)
  Oppositiepartij sp.a wil dat minister Homans "eindelijk" met een concreet plan van aanpak komt om de bestuurlijke verrommeling tegen te gaan.
  [naar artikel]
 32. Herkomst van mysterieuze nucleaire wolk boven Europa eindelijk achterhaald (30/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  Een groep internationale wetenschappers heeft het mysterie van de nucleaire wolk die in 2017 boven Europa zweefde, eindelijk ontrafeld. De radioactieve vervuiling was afkomstig van een incident in een nucleaire installatie in Rusland.
  [naar artikel]
 33. GAIA vraagt met nieuwe beelden eindelijk actie van Europa (28/02/2017 - De Standaard)
  'Dit is eindelijk hét bewijs dat de Europese Commissie op schandelijke wijze medeplichtig is.' GAIA-voorzitter Michel Vandenbosch grijpt een nieuw rapport over mishandeling tijdens veetransporten aan om keihard uit te halen naar Europa, dat 'blijft talmen om het probleem aan te pakken'. Hij krijgt de steun van de bevoegde ministers in ons land.
  [naar artikel]
 34. Wat nu met brexit en Theresa May? (15/11/2018 - VRT NWS)
  Het politieke kluwen in Groot-Brittannië wordt met de dag ingewikkelder. Harry De Paepe zoekt uit hoe dat kluwen ontrafeld kan worden. "Theresa May overleeft vooralsnog elke politieke horde: ze mist ze niet, ze loopt er gewoon tegenaan." 
  [naar artikel]
 35. Worden fabrikanten binnenkort verplicht om universele gsm-lader te maken? (13/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  De vrijwillige overeenkomst met de industrie om een universele lader voor smartphones te ontwikkelen heeft niet gewerkt. Dat heeft vicevoorzitter Maros Sefcovic van de Europese Commissie maandagavond in het Europees Parlement in Straatsburg erkend. Hij overweegt nu een wetgevend initiatief.
  [naar artikel]
 36. In deze Europese landen drinken ze het meeste koffie (07/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Een kopje koffie in de ochtend is een universele gewoonte, maar waar wordt er het meest vloeibare cafeïne naar binnen gegoten in Europa?
  [naar artikel]
 37. En zo werd het juridisch kluwen rond de parking onder de Zuiderdokken nóg groter (11/01/2019 - Gazet van Antwerpen)
  De juridische kluwen rond de parkeergarage Steendok onder de Gedempte Zuiderdokken wordt alleen maar groter nu de drie bewoners van Open Zuid Open een extra procedure hebben opgestart tegen de milieueffecten van de garage.
  [naar artikel]
 38. N-VA wil met één renovatiepremie einde maken aan kluwen van premies (05/12/2017 - Het Belang van Limburg)
  Wie vandaag bij een verbouwing wil genieten van een tegemoetkoming van de Vlaamse overheid, moet eerst zijn weg weten te vinden in een kluwen van premies. Vlaams parlementslid Jelle Engelbosch (N-VA) heeft in het Vlaams Parlement een voorstel ingediend dat de wirwar van bestaande energie- en renovatiepremies drastisch vereenvoudigt. Op termijn zou de burger maar één premie-aanvraag meer moeten doen.
  [naar artikel]
 39. Verdeling bezittingen Lei Beaumont belooft kluwen te worden (16/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  De burgerrechtelijke afhandeling – de schadevergoeding en de verdeling van de bezittingen – zal achteraf behandeld worden. Maar nu al is duidelijk dat het een kluwen zal zijn: er zijn de verdwenen gelden nadat Beaumont de rekening had leeggemaakt, de poging van Lei om zijn deel van het huis te verkopen aan zijn broer.
  [naar artikel]
 40. Vergiftigd geschenk van 700 miljoen (11/04/2019 - De Morgen)
  Het terugvorderen van de zogenaamde 'excess profit rulings' zoals Europa eist, dreigt een juridisch kluwen zonder weerga te worden. Bovendien is het risico groot dat ons land in de hoofdkantoren van multinationals wordt weggezet als een onbetrouwbare partner. 'Onvoorspelbaarheid is dodelijk.'
  [naar artikel]
 41. Universele mensenrechten vieren 70e verjaardag: Hoe relevant zijn ze nog vandaag? (10/12/2018 - VRT NWS)
  Vandaag is het precies 70 jaar geleden dat de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens (UVRM) in het leven werd geroepen. Door velen wordt de UVRM beschouwd als één van de belangrijkste teksten uit de vorige eeuw. Maar hoe kwam de Verklaring precies tot stand en welke impact heeft ze nog vandaag? Hieronder een uitgebreid overzicht.
  [naar artikel]
 42. Morgen breekt een nieuwe tijd aan: België schakelt over op UTC (02/05/2018 - VRT NWS)
  Morgen stemt de Kamer over een wetsvoorstel om ook in België - eindelijk - de Gecoördineerde Universele Tijd (UTC) als wettelijke tijd in te voeren. Vrees niet: u moet niet zitten morrelen aan uw klokken. In de praktijk zal er niets veranderen. 
  [naar artikel]
 43. DISCUSSIE. Wat met de voetbalcompetitie na de bekerwinst van KV Mechelen? (02/05/2019 - Gazet van Antwerpen)
  KV Mechelen won de Croky Cup en niemand pakt ze die trofee nog af. Maar wat met de rest van de play-offkalender én de Europese tickets? Door de betrokkenheid van Mechelen in de Operatie Propere Handen dreigt een ingewikkeld kluwen van mogelijkheden. Wie mag volgens jou Europa in?
  [naar artikel]
 44. Panorama 6 maart 2011: Watt een kluwen (26/09/2018 - VRT NWS)
  Uit het archief: "Panorama: Watt een kluwen" over energieproducent Electrabel. "Als het elektriciteitsbeleid van onze overheid niet onmiddellijk verandert, dan dreigt bij ons de stroom letterlijk afgesneden te worden." Dat was de opmerkelijkste conclusie uit de "Panaroma"-uitzending van 6 maart 2011 over de elektriciteitsmarkt in ons land. 
  [naar artikel]
 45. Sp.a-voorzitter Tobback heeft nog wat katjes te geselen (12/04/2019 - De Morgen)
  Hoe ontwart sp.a de knoop Caroline Gennez? De lijstvorming in Antwerpen ligt nog lang niet in de plooi. De socialisten geven zich nog de tijd tot eind deze maand.
  [naar artikel]
 46. Al jonglerend lost twaalfjarige DRIE Rubikskubussen tegelijk op (13/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Naar schatting kan minder dan 5,8 procent van de wereldbevolking een Rubikskubus oplossen. Deze Chinese jongen ontwart er maar liefst drie...
  [naar artikel]
 47. Binnenkort één lader voor alle smartphones? Europa overweegt fabrikanten daartoe te verplichten (13/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Vicevoorzitter Maros Sefcovic van de Europese Commissie overweegt een wetgevend initiatief om een universele lader te ontwikkelen voor smartphones....
  [naar artikel]
 48. Weldra één lader voor alle smartphones? Europa overweegt fabrikanten daartoe te verplichten (13/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Vicevoorzitter Maros Sefcovic van de Europese Commissie overweegt een wetgevend initiatief om een universele lader te ontwikkelen voor smartphones....
  [naar artikel]
 49. Nieuwe prinses Kortrijks carnaval komt uit… Nederland: "Laat carnaval onze universele taal zijn" (10/02/2020 - Het Nieuwsblad)
  Laat carnaval de universele taal zijn. Met deze slogan werd Angelique I aangesteld als prinses carnaval in Kortrijk. Opvallend, aangezien ze van Nederland afkomstig is en geen carnavalsachtergrond had. Om te winnen leerde ze speciaal doventaal.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.