Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

13 August 2020
11:31 uur

Uberchauffeurs betogen aan Brusselse Justitiepaleis voor hun legale toekomst

Het Nieuwsblad

14/01/2020 - 13:40

Het Brusselse Poelaertplein voor het Justitiepaleis stond dinsdag vol met taxi’s van het type limousine. Ongeveer 250 Uberchauffeurs, cijfer van de politie, kwamen er bijeen om te betogen tegen het beroep dat taxifederatie Febet aantekende over een uitspraak in het voordeel van Uber. De limousinechauffeurs pleiten dat Uber legaal werkt in Brussel.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET NIEUWSBLAD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Uberchauffeurs voeren actie voor Brusselse justitiepaleis (14/11/2018 - Metro)
  Meer dan 165 chauffeurs die ritten uitvoeren voor de taxi-app Uber, hebben actiegevoerd voor het Brusselse justitiepaleis. Ze kwamen er bijeen in de marge van een zitting van de handelsrechtbank in het geschil dat dat de Belgische taxifederatie (Febet) plus een 20-tal taxichauffeurs hebben ingesteld. Met een stakingsvordering tegen Uber en een tiental Uber-chauffeurs willen de taxibestuurders immers bekomen dat Uber-chauffeurs niet langer in Brussel kunnen rondrijden met een licentie voor huurwagens met chauffeur. De manifestatie verliep zonder incidenten. De Uber-chauffeurs hadden hun voertuigen geparkeerd op de rotonde aan het Poelaertplein. “1.000 bedrijven in gevaar”, luidde de slogan op het spandoek. “We zijn geen Uberchauffeurs, maar partners van Uber. We zijn allemaal beroepschauffeurs met een licentie, technische controle … We werken legaal”, zei Fernando Redondo, voorzitter van de Belgische federatie van limousinechauffeurs. Febet en het 20-tal taxichauffeurs willen verhinderen dat bestuurders via een “limousine-licentie”, een vergunning voor de verhuur van voertuigen met bestuurder, samenwerken met Uber. Ze eisen ook een dwangsom van 1 miljoen euro per dag. bron: Belga Het bericht Uberchauffeurs voeren actie voor Brusselse justitiepaleis verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 2. Brussels justitiepaleis blijft puur gerechtsgebouw (09/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De toekomst van het Brusselse justitiepaleis zal uitsluitend gerechtelijk zijn. Dat blijkt uit een nota die premier Charles Michel aan zijn
  [naar artikel]
 3. Uberchauffeurs protesteren in Brussel (14/11/2018 - De Standaard)
  Meer dan 165 chauffeurs die ritten uitvoeren voor de taxi-app Uber hebben woensdagvoormiddag actiegevoerd voor het Brusselse justitiepaleis. Ze kwamen er bijeen om te protesteren tegen een zitting van de handelsrechtbank in het geschil dat de Belgische taxifederatie (Febet) plus een twintigtal taxichauffeurs hebben ingesteld.
  [naar artikel]
 4. Uberchauffeurs protesteren in Brussel (14/11/2018 - De Standaard)
  Meer dan 165 chauffeurs die ritten uitvoeren voor de taxi-app Uber hebben woensdagvoormiddag actiegevoerd voor het Brusselse justitiepaleis. Ze kwamen er bijeen om te protesteren tegen een zitting van de handelsrechtbank in het geschil dat de Belgische taxifederatie (Febet) plus een twintigtal taxichauffeurs hebben ingesteld.
  [naar artikel]
 5. Oorspronkelijke bouwplannen Brussels Justitiepaleis eindelijk terecht (06/08/2019 - De Morgen)
  De Brusselse architect Francis Metzger heeft samen met zes Brusselse studenten de oorspronkelijke bouwplannen van het Brusselse Justitiepaleis teruggevonden. Het moet de renovatie van een gebouw dat nu al ruim dertig jaar in de steigers staat, vergemakkelijken.
  [naar artikel]
 6. Het Brusselse Justitiepaleis zonder steigers? Deze YouTuber photoshopte ze in 13 uren weg (06/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het Brusselse Justitiepaleis staat al ruim dertig jaar in de steigers en dat zal wel nog een tijdje zo blijven.
  [naar artikel]
 7. Brusselse justitiepaleis geëvacueerd na bommelding (01/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het justitiepaleis op het Brusselse Poelaertplein is vanochtend rond 08.30 uur geëvacueerd na een telefonische bommelding. Dat stelt Belga ter...
  [naar artikel]
 8. Brusselse justitiepaleis opnieuw toegankelijk na bomalarm: geen verdacht pakket gevonden (01/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het justitiepaleis op het Brusselse Poelaertplein, dat vanochtend rond 08.30 uur is geëvacueerd na een telefonische bommelding, is opnieuw...
  [naar artikel]
 9. Vandaag geen enkele zitting in Brussels justitiepaleis: de garagepoort naar cellenblok opent niet (11/05/2018 - Het Nieuwsblad)
  De zittingen in het Brusselse justitiepaleis ondervinden vrijdagochtend flink wat hinder van een elektriciteitspanne die het gebouw afgelopen nacht getroffen heeft. Dat verneemt persagentschap Belga op het justitiepaleis.
  [naar artikel]
 10. Processen met gevangenen kunnen niet doorgaan in Brusselse Justitiepaleis door defecte poort (11/05/2018 - VRT NWS)
  In het Brusselse Justitiepaleis zal vandaag geen enkel proces met een gevangene kunnen doorgaan. De poort waar alle celwagens moeten binnenrijden, is defect. De oorzaak? Vannacht was er een elektriciteitspanne in het Justitiepaleis, waardoor de poort niet meer werkt.
  [naar artikel]
 11. Bomhond onderzoekt verdacht pakket in justitiepaleis, gebouw deels ontruimd (06/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In het Brusselse justitiepaleis is kort voor 11 uur een verdacht pakket aangetroffen. Dat bevestigt de Brusselse lokale politie. Minstens een
  [naar artikel]
 12. De onmogelijke renovatie van het Brusselse justitiepaleis: "Je weet hier nooit wanneer het plafond naar beneden zal vallen" (05/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Al dertig jaar lang staat het Brusselse justitiepaleis in de steigers, maar het einde van de restauratie is nog niet in zicht. Dat er nog veel werk...
  [naar artikel]
 13. De onmogelijke restauratie van het Brusselse justitiepaleis: "Je weet hier nooit wanneer het plafond naar beneden zal vallen" (05/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Al dertig jaar lang staat het Brusselse justitiepaleis in de steigers, maar het einde van de renovatie is nog niet in zicht. Dat er nog veel werk...
  [naar artikel]
 14. Renovatiewerken aan Brusselse justitiepaleis zullen pas tegen 2040 afgelopen zijn (02/08/2018 - De Morgen)
  Het Brusselse justitiepaleis staat al jaren in de stellingen en dat zal wel nog een tijdje zo blijven. De volledige renovatie van het gebouw zal pas in het jaar 2040 klaar zijn, zo schrijft La Libre.
  [naar artikel]
 15. Carles Puigdemont aangekomen op Brusselse justitiepaleis voor zitting raadkamer (29/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De ex-minister-president van Catalonië, Carles Puigdemont, is vandaag rond 08.30 uur aangekomen op het Brusselse justitiepaleis, waar hij moet...
  [naar artikel]
 16. Brusselse justitiepaleis geëvacueerd na telefonische bommelding (01/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het Brusselse justitiepaleis is geëvacueerd na een telefonische bommelding. Dat stelt Belga ter plaatse vast.
  [naar artikel]
 17. Veiligheidskorps in Brussels justitiepaleis legt opnieuw het werk neer (03/10/2018 - VRT NWS)
  Het Veiligheidskorps in het Brusselse justitiepaleis heeft het werk voor een hele dag neergelegd. Geen enkele gedetineerde wordt overgebracht naar het justitiepaleis en het korps voert ook geen beveiligingsopdrachten uit. Daardoor kunnen er geen zittingen met aangehoudenen plaatsvinden. 
  [naar artikel]
 18. Man beklimt justitiepaleis in Brussel: “Iemand met slechte bedoelingen kan dat ook” (26/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een man is op het Brusselse Justitiepaleis geklommen om aan te tonen dat de beveiliging er niets voorstelt. “Het is erg makkelijk om hier binnen te...
  [naar artikel]
 19. Politiecommissarissen Brussels justitiepaleis dienen klacht in voor laster (13/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De twee politiecommissarissen die belast zijn met de beveiliging van het justitiepaleis en de gerechtsgebouwen rond het Brusselse Poelaertplein,
  [naar artikel]
 20. Justitiepaleis wordt (een beetje) winkelparadijs (28/03/2019 - De Morgen)
  In het Brusselse justitiepaleis komt 44.969 vierkante meter vrij voor commerciële en culturele activiteiten. Met de opbrengst kunnen de gigantische onderhoudskosten van het immense gebouw worden betaald.
  [naar artikel]
 21. Wat u nog niet wist over het Brusselse Justitiepaleis: een kopie in Peru, Hitler was fan en een film met Julie Andrews  (25/08/2019 - VRT NWS)
  Weet u wat Hitler, Julie Andrews en de slinger van Foucault aan elkaar linkt? Het antwoord: het Justitiepaleis in Brussel. VRT NWS dook deze week in de geschiedenis van dit monumentale gebouw in onze hoofdstad. Als slotstuk: 6 verrassende weetjes over het Justitiepaleis.
  [naar artikel]
 22. Veel (naakte) kunst in het Justitiepaleis: verboden, weggekrast en verborgen achter gordijntjes (24/08/2019 - VRT NWS)
  Het Brusselse Justitiepaleis wordt uiteraard automatisch gelinkt aan het gerecht, aan straffen, aan processen. Maar het Justitiepaleis is ook méér dan dat. Deze week doorwroet VRT NWS het gebouw, op zoek naar verborgen kanten en verhalen. Vandaag: de talloze kunst in het Paleis, die vaak omstreden is geweest.
  [naar artikel]
 23. Na Brusselse Justitiepaleis komt ook in het Egmontpaleis een deel van het plafond los (02/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Niet alleen in het Brusselse Justitiepaleis, maar ook in het Egmontpaleis op de Zavel is een deel van het plafond losgekomen. Dat meldt de...
  [naar artikel]
 24. Lijk gevonden op werf vlakbij Brussels justitiepaleis (26/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Op een werf in de Brusselse Wolstraat, vlakbij het justitiepaleis, is deze voormiddag het lijk van een man aangetroffen. Dat meldt het Brusselse...
  [naar artikel]
 25. Lijk gevonden op werf vlak bij Brussels justitiepaleis (26/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Op een werf in de Brusselse Wolstraat, vlak bij het justitiepaleis, is deze voormiddag het lijk van een man aangetroffen. Dat meldt het Brusselse...
  [naar artikel]
 26. Politiecommissarissen Brussels justitiepaleis dienen klacht in voor laster (13/07/2016 - Het Nieuwsblad)
  De twee politiecommissarissen die belast zijn met de beveiliging van het justitiepaleis en de gerechtsgebouwen rond het Brusselse Poelaertplein, hebben bij een onderzoeksrechter klacht ingediend voor laster, lasterlijke aangifte en schending van het beroepsgeheim. Dat meldt de krant La Dernière Heure en wordt bevestigd door het Brusselse parket.
  [naar artikel]
 27. Sociale werkers protesteren aan Justitiepaleis tegen aanval op hun beroepsgeheim (16/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Zowat vijfhonderd personen hebben deze namiddag op het Poelaertplein voor het Brusselse Justitiepaleis geprotesteerd tegen het wetsvoorstel
  [naar artikel]
 28. Vals bomalarm in Brussels justitiepaleis, Stefaniatunnel opnieuw bereikbaar (25/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Het Brusselse justitiepaleis is deze namiddag even geëvacueerd geweest nadat rond 13.45 uur een telefoontje was binnengekomen waarin gezegd werd
  [naar artikel]
 29. Even bomalarm in Brusselse justitiepaleis (01/06/2018 - Metro)
  Het bomalarm dat vanmorgen van kracht was in het Brusselse justitiepaleis, is rond 09.30 uur opgeheven. Dat stelt het persagentschap Belga ter plaatse vast. Het gebouw, dat volledig geëvacueerd was, is opnieuw toegankelijk. Het bomalarm werd rond 08.30 uur ingesteld nadat een telefoontje was binnengelopen dat er “op eerste aanleg een bom zou ontploffen”. Hoewel de burgerlijke rechtbank van eerste aanleg in een ander gebouw huist, werd meteen besloten het justitiepaleis te evacueren. Alle magistraten, advocaten en griffpersoneel en het gewone publiek dat al in het paleis was, moest het gebouw verlaten. Enkel de gedetineerden bleven, onder bewaking in hun cellen. De Brusselse politie doorzocht daarop, samen met het Veiligheidskorps, het volledig gebouw. Toen die zoekactie niets verdachts opleverde, werd het bomalarm opgeheven en kon iedereen het gebouw opnieuw binnen. bron: Belga Het bericht Even bomalarm in Brusselse justitiepaleis verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 30. PS wil cannabis verkopen via apothekers (24/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Kunnen we in de toekomst op legale wijze kwalitatieve cannabis kopen bij de apotheker? Als het van de Brusselse PS'er Julien Uyttendaele afhangt
  [naar artikel]
 31. Het Brusselse Justitiepaleis: dertig jaar stijgers zonder einde (11/08/2018 - De Morgen)
  Al sinds 1987 staat het Brusselse Justitiepaleis in de steigers en de einddatum is onlangs nog maar eens verlaat. "Als het effectief nog twintig jaar duurt, dan kunnen ze op het einde van de werken opnieuw stellingen plaatsen waar ze zijn begonnen." Hoe kan dat?
  [naar artikel]
 32. Stroompanne stuurt zittingen in Brussels justitiepaleis in de war (11/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De zittingen in het Brusselse justitiepaleis ondervinden vanochtend flink wat hinder van een elektriciteitspanne die het gebouw afgelopen nacht...
  [naar artikel]
 33. Schimmelplaag teistert Brussels justitiepaleis (03/08/2017 - De Tijd)
  01:02 In de catacomben van het Brusselse justitiepaleis woedt een schimmelplaag. De toestand loopt zo uit de hand dat niemand nog bij de lokalen met bepaalde juridische stukken kan.
  [naar artikel]
 34. Brussels justitiepaleis even ontruimd na vergeten rugzak aan hoofdingang (30/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Het justitiepaleis aan het Brusselse Poelaertplein is vanmiddag omstreeks 12.15 uur even ontruimd omwille van een verdacht pakket. Iemand liet
  [naar artikel]
 35. Brussels justitiepaleis ontruimd na verdachte rugzak aan hoofdingang (30/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Het justitiepaleis aan het Brusselse Poelaertplein is vanmiddag omstreeks 12.15 uur ontruimd omwille van een verdacht pakket. Iemand heeft aan de
  [naar artikel]
 36. Brussels justitiepaleis even geëvacueerd na vals bomalarm (25/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Het Brusselse justitiepaleis is deze namiddag even geëvacueerd geweest nadat rond 13.45 uur een telefoontje was binnengekomen waarin gezegd werd
  [naar artikel]
 37. Garagepoort waar gedetineerden Brusselse justitiepaleis binnenkomen al 6 weken kapot (20/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De metalen garagepoort waarlangs de gedetineerden het Brusselse justitiepaleis worden binnengebracht, is al 6 weken kapot. Diezelfde ingang kan
  [naar artikel]
 38. Justitiepaleis deels ontruimd door verdacht pakket (06/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het Brusselse justitiepaleis, gelegen aan het Poelaertplein, is kort voor 11 uur gedeeltelijk geëvacueerd nadat er een verdacht pakket is
  [naar artikel]
 39. Verdacht voertuig aan Brussels justitiepaleis: politie blokkeert alle ingangen, verkeer onderbroken (06/02/2019 - Het Nieuwsblad)
  De politie heeft het verkeer voor het Brusselse justitiepaleis onderbroken en alle in- en uitgangen naar het gebouw geblokkeerd. Voor het justitiepaleis staat een witte bestelwagen geparkeerd die als verdacht wordt aanzien. Politieagenten met honden inspecteren het voertuig.
  [naar artikel]
 40. Kolder in Brusselse Justitiepaleis: zitting met zaklampen nadat verlichting was uitgevallen (19/12/2019 - VRT NWS)
  De problemen met de verouderde technische installaties in het Brusselse Justitiepaleis worden elke dag erger. Vanmorgen werd een zaak voor de raadkamer behandeld met behulp van zaklampen van de aanwezige politiemensen omdat de verlichting was uitgevallen. De voorzitter van de raadkamer besloot de zitting uiteindelijk te schorsen.
  [naar artikel]
 41. Brussels justitiepaleis even geëvacueerd na vals bomalarm, Stefaniatunnel opnieuw bereikbaar (25/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Het Brusselse justitiepaleis is deze namiddag even geëvacueerd geweest nadat rond 13.45 uur een telefoontje was binnengekomen waarin gezegd werd
  [naar artikel]
 42. Klimaatmeisje Greta Thunberg komt volgende week mee betogen in Brussel (14/02/2019 - Knack)
  Het Zweedse klimaatmeisje Greta Thunberg komt volgende week donderdag 21 februari naar Brussel om samen met de Belgische klimaatspijbelaars te betogen voor een betere toekomst. Dat maakte Youth for Climate bekend bij aankomst van de klimaatmars aan het Brusselse Zuidstation.
  [naar artikel]
 43. Lijk aangetroffen op werf vlakbij Brussels justitiepaleis (26/10/2018 - Het Nieuwsblad)
  Op een werf in de Brusselse Wolstraat, vlakbij het justitiepaleis, is vrijdagvoormiddag het lijk van een man aangetroffen. Dat meldt het Brusselse parket. De man kon nog niet geïdentificeerd worden en de doodsoorzaak is nog niet gekend.
  [naar artikel]
 44. Leerling valt verdachte aan in zittingszaal rechtbank: “Vuile pedofiel!” (01/02/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Een jongen die donderdag met zijn klas het Brusselse Justitiepaleis bezocht, heeft tijdens een zitting van de correctionele rechtbank een man aangevallen die terechtstond voor pedofilie. Dat heeft Belga op het Justitiepaleis vernomen en het nieuws wordt bevestigd door het Brusselse parket. De jongeman ging nadien op de loop maar werd opgepakt. Hij zal later uitgenodigd worden voor een verhoor, aldus het parket.
  [naar artikel]
 45. Verhoogd terreuralarm rond Brussels justitiepaleis (28/03/2019 - De Morgen)
  De omgeving van het Brusselse justitiepaleis wordt sinds enkele dagen extra beveiligd. De verscherpte veiligheidsmaatregelen komen er nadat in de flat van de terreurverdachte Hakim Benladghem een lijst van magistraten en speurders was gevonden.
  [naar artikel]
 46. Vlaamse student legde basis voor nieuw Justitiepaleis (10/04/2019 - De Morgen)
  Het masterplan voor de herbestemming van het Brusselse Justitiepaleis, dat deze week werd goedgekeurd, is gebaseerd op de resultaten van de internationale wedstrijd Brussels Courthouse Contest. Winnaars waren de toen 24-jarige architect Wim François en zijn team.
  [naar artikel]
 47. Brussels justitiepaleis geëvacueerd na bommelding (01/06/2018 - Het Belang van Limburg)
  Het justitiepaleis op het Brusselse Poelaertplein is vrijdagochtend rond 08.30 uur geëvacueerd na een telefonische bommelding. Dat stelt Belga ter plaatse vast.
  [naar artikel]
 48. Man steekt zichzelf in brand aan Brussels justitiepaleis (08/11/2019 - Metro)
  Afgelopen nacht heeft een man zichzelf in brand gestoken op de trappen van het Brusselse justitiepaleis. Dat melden verschillende media en het nieuws wordt bevestigd door de Brusselse lokale politie. Het incident vond omstreeks 03.30 uur plaats. Getuigen verwittigden de hulpdiensten en ambulanciers van een toegesneld MUG-team konden de vlammen blussen nog voor de brandweer ter plaatse was. Het slachtoffer werd overgebracht naar het brandwondencentrum in Neder-over-Heembeek en daar in een kunstmatige coma geplaatst. Volgens de politie gaat het om een man met ernstige psychologische problemen. bron: Belga Het bericht Man steekt zichzelf in brand aan Brussels justitiepaleis verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.